Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 08:12   #1201
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV

Byliśmy wczoraj w tej poradni. Zaczęliśmy "zajęcia" o 19. Pani prowadząca była bardzo sympatyczna i mówiła ciekawe rzeczy Także jesteśmy zadowoleni no i mamy w końcu i to z głowy Była z nami też inna para, która bierze ślub w tym samym dniu co my, tylko w tamtejszej parafii.
Wypuściła nas o 20:30 więc pędem do domu (bo mieliśmy tą poradnię w innej miejscowości), ale zdązyłam na mecz na styk. Jak weszłam do domu, to akurat podawali składy

A dziś wizyta

A teraz idę poczytać co tam naskrobałyście wczoraj
12 stron mam do przeczytania

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-06-13 o 08:14
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:14   #1202
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie
Ginek zrobił na mnie ogromne wrażenie - wszystko wyjaśnił - pierwszy raz słyszeliśmy serduszko małego , pomierzył go- jest cały i zdrowy i co najważniejsze - PO KRWIAKU NIE MA ŚLADU ( NO POZOSTAŁA BLIZNA) - i MOGĘ WSTAĆ Z ŁÓŻKA DZIZIAJ BYŁAM NA KRÓTKIM SPACERKU : jupi:
Ginek nie wzioł ani grosza za wizytę

i prawdopodobnie jednak - CHŁOPAK
: jupi:

laski strzelam FOCHA !!!! nie da sie Was nadrobić. i nie nadrobię o !

Wiecie smutno mi ..... bo jakoś zabrałam się za rozmowę z TŻ .... nie wiem no może i przesadzam ale może jednak nie.... bo TŻ wogóle nie angazuje sie w przygotowania.. w sumie sama sobie jestem winna bo mówiłam, że lubię organizować wszystko itd i dał mi wolną rękę.. ale w sumie nie w tym rzecz.... wszystko co do tej pory mamy zrobione to dzięki mnie i mamie. No on tylko kase wykłada jak na coś potrzebuję. Sam sobie jedynie garniak kupił Ale chodzi mi o to, żeby chociaż to docenił ... nie wiem coś w stylu "dziękuję kochanie, że się wszystkim zajmujesz, fajnie, że to robisz, super, że jedziesz do domu na cały lipiec ogarniać sprawy weselne, bez Ciebie bym sobie nue poradził" .. no ale po co .... i czuję się tak.. dziwnie... taka niedoceniona.... on to tylko skwitował "a co ty masz do roboty? nie pracujesz to chyba możesz sie tym zająć" ... przykro mi bardzo ale on tego nie rozumie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:26   #1203
martaj9
Rozeznanie

wieka22 tak mi przykro... Zaglądaj do nas czasami choc wiem, że to trudne będzie. TRZYMAJ SIĘ KOCHANA

madzis90, kasia83 trzymamy kciuki za was i wasze maleństwa.

Jak obiecałam tak wstawiam. Zdjęcia brzuszka i zakupionych legginsów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050682.jpg (77,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050684.jpg (70,7 KB, 34 załadowań)

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:27   #1204
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie...
Straciłam moje Maleństwo...
W zeszłym tygodniu podczas rutynowej wizyty okazało się, że te małe serduszko nie bije...widziałam moją Kruszynkę taką skuloną, smutną bez ruchu...

naprawdę nie życzę tego nikomu...tę chwilę ciągle mam w pamięci...

W piątek po 3 dniach faszerowania środkiem poronnym i oxytocyną urodziłam naturalnie...w 16 tyg ciąży...synka...Olka

Wam pewnie nie muszę tłumaczyć co czuję, bo przecież tego obawia się każda kobieta w ciąży...
Jest nam bardzo ciężko...tym bardziej, że nic nie wskazywało na to...ciąża przebiegała książkowo, wyniki miałam idealne...
tym większy szok dla nas...

zaskoczeni byliśmy, jak serdecznie potraktowano nas w szpitalu (bardzo się obawialiśmy, bo zazwyczaj kobiety bardzo źle wspominają takie rzeczy) personel podszedł do nas po ludzku i delikatnie, mąż mógł być cały czas przy mnie, lekarze wszystko tłumaczyli, że ważne dla przyszłych ciąż jest to aby nie ingerowali mechanicznie tylko żebym urodziła naturalnie, że cały czas kontrolują moje zdrowie i życie

z przerażeniem myślę o kolejnej ciąży, nie wiem czy się zdecyduję, jest tyle strachu we mnie...

jesteśmy w trakcie załatwiania pochówku, bo zdecydowaliśmy, że zabierzemy synka i pochowamy...dzięki temu czujemy spokój i da nam to ulgę...

nie pytam się czemu ani dlaczego ja...tak już miało być

lekarz stwierdził, że jest małe prawdopodobieństwo, aby badania wykazały powód, to mogło się wydarzyć w każdym tyg ciąży...

nie wiedziałam, czy informować Was o tym, ale bardzo się przywiązałam do tego forum(mimo, że ostatnio z braku czasu tylko czytałam nie udzielając się)

troszczcie się o swoje brzuszki, nie stresujcie się, a ja trzymam za Was kciuki i pozwolę sobie czasami Was podczytywać...tak z sentymentu...
leżę i ryczę..
Tak bardzo mi przykro .. Trzymajcie się.
Zaglądaj do nas kochana
Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość

Jak obiecałam tak wstawiam. Zdjęcia brzuszka i zakupionych legginsów.
super!

Stary 2012-06-13, 08:29   #1205
madzius90
Zakorzenienie

Micia faceci czasem mają problemy z wyrażaniem uczuć.
Może powiedz mu wprost, że chciałabyś, aby docenił Twoje starania

10 dni do ślubu??!!
Stary 2012-06-13, 08:31   #1206
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Micia faceci czasem mają problemy z wyrażaniem uczuć.
Może powiedz mu wprost, że chciałabyś, aby docenił Twoje starania

10 dni do ślubu??!!
powiedziałam to się wkurzył na mnie.

10 dni ? wooooow ja mam 45

Stary 2012-06-13, 08:34   #1207
aerien83
Zadomowienie

Cześć dziewczynki

już jestem zanim zacznę nadrabiać Wasze posty od wczorajszego popołudnia, to melduję się z inką i śniadaniem a śniadanie mam wybitnie pysznościowe - dwie ogromne buły z sezamem, z serkiem topionym, z serem żółtym, kabanoskami, mniam
Wybaczcie, że tak o jedzeniu od rana, ale jestem głodna jak wilk:

wróciłam właśnie z badań - mocz i morfologia. Na czczo od 6 rano. Nastałam się w diagnostyce w kolejce - 40 min

Pamiętam kochane, że dziś mega dużo wizyt i za wszystkie bardzo mocno trzymam kciuki

Udanego dnia wszystkim życzę. I lecę nadrabiać
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:36   #1208
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane Mamusie...
W zeszłym tygodniu podczas rutynowej wizyty okazało się, że te małe serduszko nie bije...widziałam moją Kruszynkę taką skuloną, smutną bez ruchu...
Kochana... tak bardzo mi przykro
Aż mi łzy w oczach stanęły..
Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Dziś wizyta!! Już nie mogę się doczekać i nie wiem jak ja wytrzymam do 16
Ja mam o 17
Będę trzymała za Ciebie i wszystkie z nas, które mają dziś wizyty mocno

I też mam nadzieję, ze poznam dziś płec

Cytat:
Mąż wraca dziś w nocy. Nareszcie!! muszę go pochwalić, bo ma już zagwarantowany srebrny medal i dziś gra o złoto!! A przypomnę, że są to Mistrzostwa Polski. Także po trzech latach ciężkiej pracy w końcu zdobył medal. Trenuję tych chłopaków codziennie po 2 godz od I klasy gimnazjum, w klasie sportowej i wiem, że ten medal mu się należy
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
powiedziałam to się wkurzył na mnie.

10 dni ? wooooow ja mam 45

Zobaczysz jak szybko zleci
Stary 2012-06-13, 08:37   #1209
Kasia_11_83
Rozeznanie

MiciaKicia wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie przejmuj się.. To stres, zmęczenie, hormony.. pamiętaj, że teraz Ty i maleństwo jesteście najważniejsi A nerwy mu nie pomagają.

Martaj9 super te leginsy, też mi się marzą podobne, a najlepiej kwieciste spodnie- z Zary No ale kupować na kilka tyg, bo zaraz tyłek i tak urośnie..
Brzuszek masz śliczny Malutki

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:39   #1210
MiciaKicia
Zakorzenienie

aaaaa to dziś tak dużo wizyt? To ja trzymam kciukasy !!! Ja mam za 2 tygodnie:jupi :

Stary 2012-06-13, 08:46   #1211
musso4
Zakorzenienie

ale się zdołowałam śmiercią kolejnego maluszka... i jeszcze weszłam na forum mamuś lipiec-sierpień, bo nowy wątek mają, a tam na pierwszej stronie AŻ 10 mamuś straciło dzieci czyli u nas jeszcze nie koniec... aż boję się czytać co piszecie... już o tym co sama przeżywam to nie wspomnę... a maluch jeszcze nie kopie a jutro zaczynam 17 tc.
Stary 2012-06-13, 08:47   #1212
Kasia_11_83
Rozeznanie

Ja zaraz spadam do domu bo za chwilę 9 wykąpie się jeszcze tu, bo niby rano była ciepła wolę nie ryzykować.. Tym bardziej, że dziś wizyta.

Madzius90 mam nadzieje, że dentysta Cię bardzo nie wymęczy.. No ale po dentyście wizyta u gin to sama przyjemność. Ja trzymam kciukasy, żeby nasze dzidziuchy się dziś ładnie rozkaraczyły

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ale się zdołowałam śmiercią kolejnego maluszka... i jeszcze weszłam na forum mamuś lipiec-sierpień, bo nowy wątek mają, a tam na pierwszej stronie AŻ 10 mamuś straciło dzieci czyli u nas jeszcze nie koniec... aż boję się czytać co piszecie... już o tym co sama przeżywam to nie wspomnę... a maluch jeszcze nie kopie a jutro zaczynam 17 tc.
Kochana takie żeczy się zdarzały i będą zdarzać.. Nie mamy na nie wpływu.. Trzeba mocno wierzyć, że będzie OK Mnie też takie wieści wytrącają z równowagi, ale takie jest życie..

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:49   #1213
weronika23
Zakorzenienie

wieka22 tak mi przykro trzymaj sie i placz na pewno ci pomoze
MiciaKicia wdech wydech
super legginsy brzuszek slicznosci
za wiztyty kciuki zacisniete ja biore sie za gotowanie bo od rana nadrabiam

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

muss mysl pozytywnie bedzie dobrze musi byc

a mnie wczoraj moj maluszek pierwszy raz tak pierdyknal ze nie wiedzialam co sie dzieje
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:49   #1214
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
o masakra
Ja mam nadzieję, że jednak u nas to koniec

Ja już jestem w połowie 18 tyg. a mój Maluch też jeszcze nie kopie
Zaczynam się bać dzisiejszej wizyty.

Cytat:
Ja zaraz spadam do domu bo za chwilę 9 wykąpie się jeszcze tu, bo niby rano była ciepła wolę nie ryzykować.. Tym bardziej, że dziś wizyta.

Madzius90 mam nadzieje, że dentysta Cię bardzo nie wymęczy.. No ale po dentyście wizyta u gin to sama przyjemność. Ja trzymam kciukasy, żeby nasze dzidziuchy się dziś ładnie rozkaraczyły
Po dentyście dzidziuś będzie zestresowany i mamusia też z resztą
Niby mam malutką dziurkę, ale boję się

O tak, nasze maluchy mają się dziś ujawnić
Stary 2012-06-13, 08:50   #1215
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Też zaczełam sie bać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 08:53   #1216
weronika23
Zakorzenienie

http://allegro.pl/wyprzedaz-wiosna-l...356359386.html jak myslicie zmieszcze dupsko musze cos do legginsow kupic
Stary 2012-06-13, 08:55   #1217
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wyprzedaz-wiosna-l...356359386.html jak myslicie zmieszcze dupsko musze cos do legginsow kupic
jakie śliczne te tuniczki
chyba sama sobie jedną zakupię ale którą

Stary 2012-06-13, 08:57   #1218
weronika23
Zakorzenienie

hah tez nie wiem ktora pzregladm jeszcze jego aukcje booo ma tanie wstepnie myslam nad czerwona w paski ale teraz patzre na te bez rekawkow
Stary 2012-06-13, 09:00   #1219
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Jak nadrabiałam wątek myślałam, że padnę ze śmiechu z Waszej wczorajszej relacji z meczu Jesteście udane ! Uwielbiam Was

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie
Ginek zrobił na mnie ogromne wrażenie - wszystko wyjaśnił - pierwszy raz słyszeliśmy serduszko małego , pomierzył go- jest cały i zdrowy i co najważniejsze - PO KRWIAKU NIE MA ŚLADU ( NO POZOSTAŁA BLIZNA) - i MOGĘ WSTAĆ Z ŁÓŻKA DZIZIAJ BYŁAM NA KRÓTKIM SPACERKU : jupi:
Ginek nie wzioł ani grosza za wizytę

i prawdopodobnie jednak - CHŁOPAK
Super Gratuluje synusia

Cytat:
Kochane Mamusie...

naprawdę nie życzę tego nikomu...tę chwilę ciągle mam w pamięci...

W piątek po 3 dniach faszerowania środkiem poronnym i oxytocyną urodziłam naturalnie...w 16 tyg ciąży...synka...Olka

Wam pewnie nie muszę tłumaczyć co czuję, bo przecież tego obawia się każda kobieta w ciąży...
Jest nam bardzo ciężko...tym bardziej, że nic nie wskazywało na to...ciąża przebiegała książkowo, wyniki miałam idealne...
tym większy szok dla nas...

zaskoczeni byliśmy, jak serdecznie potraktowano nas w szpitalu (bardzo się obawialiśmy, bo zazwyczaj kobiety bardzo źle wspominają takie rzeczy) personel podszedł do nas po ludzku i delikatnie, mąż mógł być cały czas przy mnie, lekarze wszystko tłumaczyli, że ważne dla przyszłych ciąż jest to aby nie ingerowali mechanicznie tylko żebym urodziła naturalnie, że cały czas kontrolują moje zdrowie i życie

z przerażeniem myślę o kolejnej ciąży, nie wiem czy się zdecyduję, jest tyle strachu we mnie...

jesteśmy w trakcie załatwiania pochówku, bo zdecydowaliśmy, że zabierzemy synka i pochowamy...dzięki temu czujemy spokój i da nam to ulgę...

nie pytam się czemu ani dlaczego ja...tak już miało być

lekarz stwierdził, że jest małe prawdopodobieństwo, aby badania wykazały powód, to mogło się wydarzyć w każdym tyg ciąży...

nie wiedziałam, czy informować Was o tym, ale bardzo się przywiązałam do tego forum(mimo, że ostatnio z braku czasu tylko czytałam nie udzielając się)

troszczcie się o swoje brzuszki, nie stresujcie się, a ja trzymam za Was kciuki i pozwolę sobie czasami Was podczytywać...tak z sentymentu...
Kochana moje wyrazy współczucia.. Nie chce nawet myślec o tym co teraz czujesz.. Jesteśmy z Tobą

Teraz i ja zestresowałam się moją piątkową wizytą..zwłaszcze, że leci mi 18 tydzień a ja również nie czuje ruchów..

Kasia, Madzia i wszytskie dziewczynki mające dzisiaj wizyty ! Trzymam kciuki z całych sił !!!!!!!!!!!!!!

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:10   #1220
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne są

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Teraz i ja zestresowałam się moją piątkową wizytą..zwłaszcze, że leci mi 18 tydzień a ja również nie czuje ruchów..

Kasia, Madzia i wszytskie dziewczynki mające dzisiaj wizyty ! Trzymam kciuki z całych sił !!!!!!!!!!!!!!
Kochana, w piątek upewnisz się, że z dzidzią wszystko ok

Stary 2012-06-13, 09:15   #1221
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Kochana, w piątek upewnisz się, że z dzidzią wszystko ok

Kochana oby

Obie jeszcze nie czujemy ruchów a jesteśmy na tym samym etapie tak więc musi byc wszystko ok

Stary 2012-06-13, 09:17   #1222
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

Obie jeszcze nie czujemy ruchów a jesteśmy na tym samym etapie tak więc musi byc wszystko ok
będzie gites majonez !!!!!

Stary 2012-06-13, 09:18   #1223
weronika23
Zakorzenienie

http://allegro.pl/new-lato-sukienka-...416434232.html a te
Stary 2012-06-13, 09:20   #1224
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Weronika ta kiecka jest świetna

Stary 2012-06-13, 09:21   #1225
DeKajka
Zakorzenienie

Witam .. ale dzisiaj ponury , okropny dzien .
Wchodze an forum i ... Wieka - tak mi przykro , nie wiem co czujesz kochana ale jestesmy z Tobą całym sercem

Kasiu i Madziu - trzymam kciuki mocno zacisniete .. wracajcie do nas z dobrymi wiesciami , pieknymi zdjeciami maluszkow i oczywiscie poznana płcią ..

Martaj - leginsy boskie , a brzusio - no meeega śliczny

Dzisiaj chyba cały dzien przeleże pod kołdrą , pogoda do . nastrój jakis nie ten .. nie ma co .. świat dzisiaj na mnie nie czeka .. zamykam sie w moich 4 kątach i nosa spod kołdry nie wyściubię ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-06-13 o 09:23
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:24   #1226
weronika23
Zakorzenienie

chyba wezme ta kiecke bo z tamtych nie ma kolor juz a zielony srednio do mnie przemawia doradzcie ktora i wezme jeszcze bokserke http://allegro.pl/sliczna-bluzka-bok...363486062.html
Stary 2012-06-13, 09:27   #1227
musso4
Zakorzenienie

ja na razie nic nie kupuję z ciuchów, mam około 70 sukienek, część z nich luźniejsza lub z marszczeniami, więc będzie w czym chodzić, spodnie ciążowe mam 2 pary i getry kilka par z poprzedniej ciąży (ale w getrach to tylko w domu i do ogrodu, na ulicę nie wychodzę) luźnych bluzek i tunik mam też całe tony, płaszcz mam jeden taki z karczkiem odcinany i marszczony (brzuch się zmieści na jesień) i kurtkę zimową, co niby rozmiar 38, a dzień przed porodem się w niej zapięłam, najwyżej będę w jednej chodzić...

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2012-06-13 o 09:29
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:29   #1228
aerien83
Zadomowienie

Nadrobiłam
Wariatki kochane, naśmiałam się nieźle z Waszej relacji z meczu - jak żywo stanął mi wczorajszy mecz przed oczami Ale fajny był, to się zgadzam

wieka22 ogromnie Ci współczuję, ogromnie. Trzymaj się
martaj9 śliczny brzuszek a leginsy boskie

Ja wczoraj kupiłam sobie dwie koszulki i sukienkę, i 4 mini lakiery do paznokci (fioletowe dwa, błękitny i ostropomarańczowy), 3 bite godziny latania najpierw po mieście, potem po centrum handlowym.
A kolację przywieźliśmy sobie z KFC

Dziewczyny o której macie wizyty?
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:29   #1229
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana oby

Musi być wszystko dobrze

Cytat:
Rewelacyjna
ja bym wzięła nr 2

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dzisiaj chyba cały dzien przeleże pod kołdrą , pogoda do . nastrój jakis nie ten .. nie ma co .. świat dzisiaj na mnie nie czeka .. zamykam sie w moich 4 kątach i nosa spod kołdry nie wyściubię ..
Dziś to chyba Ty masz gorszy dzień

Cytat:
chyba wezme ta kiecke bo z tamtych nie ma kolor juz a zielony srednio do mnie przemawia doradzcie ktora i wezme jeszcze bokserke http://allegro.pl/sliczna-bluzka-bok...363486062.html
Stary 2012-06-13, 09:29   #1230
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć, witam się w deszczowy poranek
Od 4:30 do 8:00, czyli od siku do pobudki, śniło mi się, że siedzę na wizażu - przecież dzisiaj tyle wizyt, emocjonujący dzień!
Kochane Mamusie, za Was wszystkie dzisiaj trzymam kciuki, popodglądajcie sobie Wasze wesołe szkraby i przynoście same dobre wiadomości!
Taką Wam daję misję przed moją piątkową wizytą, musicie mnie uspokoić

Wieka, bardzo mi przykro, słowa niczego tu nie zmienią, więc wiedz tylko, że jesteśmy z Tobą! Życzę Ci, żebyś przeżyła okres żałoby i nauczyła się żyć od nowa. Pamiętamy o Tobie.

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-06-13 o 09:30
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości