|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() Agawoo pocieszająco brzmi to co napisałaś o żłobku ale martwię się, że to nie zadziała po 3 dniach w nim spędzonych ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może zęby, a może lęk separacyjny ![]() 2. Nateczko, przepraszam,a le właśnie się dziś sprzedały na allegro ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1203 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze, że zostajesz z Antkiem ![]() Sprawdzałam mu już dziąsełka i nic nie widzę tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() -nie szkodzi. Ja wczoraj miałam napisać, ale mi chyba nie zacytowało. -pewnie do początku października ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Madziulka współczuję wypadku z pośladkiem ![]() Marzena ![]() ![]() Myha znalazł się portfel? Eweeve robiłaś kolejny test? Cześć! Od soboty jestem słomianą wdową ![]() Mąż wyjechał euro zarobić, wróci najwcześniej za 5 tygodni ![]() Ja w kupie, Radek budzi się często w nocy, wierci się. Dziś spał tylko godzinkę w ciągu dnia. Nie odstępuje mnie na krok, stoi przy mnie i trzyma się za moje spodnie. Jak odejdę na krok to ryczy, łazi za mną po całym mieszkaniu, tak jakby się bał, że go zostawię jak tata..... Shira karmisz UU jeszcze? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już niedługo bedziesz opijać dyplom ![]() naprawdę obrona to tylko formalność. Natko - wsopółczuje takiej promotorki - tak bez wyjasniej Was trzyma w napięciu - oby szybko wróciła z chorobowego i ustawiła Wam obronę. ![]() lecę zupkę końxczyć na jutro gotować ![]() ech zarobiona jestem i padnięta ostatnio.. wybaczcie że tak mało mnie ale zerkam do Was czasami ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Shirka to o ile pamiętam krótko karmiła - podobnie coś jak ja ![]() sorki ale nie w temacie jestem ![]() lecę do zupy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
byłam u gina, przebadał mnie z kazdej strony. Usg wykluczylo ciąze, nadzerki nie mam, guzów nie mam, usg piersi tez ok, zadnych zmian, nawet we węzłach chłonnych. Stwierdzil ze bóle piersi mam - uwaga: na tle nerwowym. Padłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Wtajemniczenie
|
Mamad
![]() Marinko przykro mi ![]() Eveewe lec na bete. Nie trzymaj nas w niepewności. Madziulka cóż za dziwny wypadek. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia. Ja zalatana. Nie mam czasu na nic. Dzis cały dzien Sprzatanie, pranie, zakupy, gotowanie. Dopiero usiadlam na tyłku. Wypije piwko i Zmykam do lozeczka. Pa pa |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie Madziulka, ale masakra z Twoim półpupkiem... AŁA
![]() Nakrzyczałaś na Tż, że takie rzeczy na wierzchu trzyma? Bartessa pierwszy raz słyszę, żeby cycki bolały od nerwów ![]() Patik i Natko ![]() Patik do lekarza!!!!!!!!! ![]() Lili moja robi to samo a Tż jest w domu ![]() Dziękujemy za życzenia zdrowia, przydadzą się ![]()
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaką zupę gotujesz? A widzisz ![]() Teraz nawet komputera w dzień nie odpalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie smuć się, zobaczysz jak ten czas szybko minie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że nakrzyczałam, ale stwierdził, że to samochód służbowy i takie rzeczy mają prawo leżeć na wierzchu, chłopy ![]() ![]() Widziałam to właśnie pierwszy raz w lustrze.. Masakra ![]() Dziewczyny boli ściąganie szwów? Czym to później można smarować żeby nie została blizna?
![]() |
#1211 | ||
Zakorzenienie
|
Czyli jest szansa że zdążysz!
![]() Cytat:
U nas dziś tez pod znakiem"Tymek i udo mamy" był ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Madziulka - wyjmowanie nie boli, nie bój się ![]() A na blizny jest mnóstwo specyfików w aptekach. Nie wiem tylko czy działają. Wiem tylko, że są i takie za 10 zł i za 300! Tymek coraz śmielej sobie poczyna w stawianiu samodzielnych kroczków ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Dziewczyny - co kupić trzylatkowi na urodziny? Chrześniak ma za miesiąc urodziny i zaczynam myśleć. I jak zawsze nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Przeczytałam dziś (dopiero) pełny felieton tego Mikołejki, o którym w weekend rozmawiałyśmy. I mam teraz nieco inny pogląd na sprawę niż po fragmentach ![]() ![]() Trochę obraża, trochę szasta nie wiadomo skąd wziętymi danymi, trochę miesza tematy osobiste ze społecznymi i wylewa mnóstwo jadu. Nie rozumiem, o co gościowi chodzi. O zaistnienie chyba tylko. Przykre, bo to ponoć etyk...
![]() |
#1212 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Jak będę coś więcej wiedzieć od mamad1 to napiszę Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nerwowym? ![]() chociaż dziwna sprawa że nic nie wyszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzylatkowi? Hmmm..... może jakiś tor wyścigowy dla samochodów? Bądź garaż kilkupoziomowy? Nie wiem, tak strzelam, chrześniaka mam 5letniego ale nie pamiętam co mu kupowałam ![]() A ten felieton jest gdzieś w necie w całości?
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() napisze potem z pracy bo słyszę małą - wstała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() ![]() NATKA u mnie jest podobnie ze spaniem tylko godzina od której sie kręci. Martyna zaczyna od 3. Jestem masakrycznie niewyspana. Rano tez ze mna wstaje bo tak czujnie śpi. Niesety portfel sie nie znalazł. Byłam jeszcze w koszu ale u nas w poniedziłki wywoża śmieci. No nic...Rozpoczynam proces wyrabiania nowych dokumentów ![]() Ciekawe jak Patryczek i MAMAD... ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- GOMRA a może faktycznie te cycki bola ze stresu. To nie takie głupie jakby sie mogło wydawac. Przeciez jak człowiek sie denerwuje to sie spina. Spina mieśnie i może własnie od takiego spinania bola cycki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Natka ale Cię załatwili.
![]() ![]() Justyna zdrowia dla Was. Lilii nieee, ja nie z tych...ale farta miałam na studiach, nie powiem... Scio omg, co za cholerstwo i nie puszcza... może jakieś badania trzeba zrobić specjalistyczne/ Hej. Zasmarkaniec po drugiej stronie. ![]() A do gina chyba pójdę w następny piątek, już na spokojnie.. Pewnie znowu mi da globulki a dopiero telefonicznie się umówimy na usuwanie, bo przed zabiegiem trzeba tam miec porządek.. Już w wakacje miałam się umawiac, zostawiła receptę , a ja olałam.. ![]() tzn jak chciałam się umówić to gin na urlopie była a potem już..no..
#1216 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Bry, nadrabiam po trochę bo znowu mi nie zacytuje wszystkiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czytam dalej.. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Wtajemniczenie
|
patryczku zdrówka!!! Mamad
![]() cześć kobiety dziękujemy za wszystkie kciuki. jest dobrze z serduszkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nawet z tej radości nie umiem się "złościć" na to, że mała kolejną noc praktycznie nie spała, a ja razem z nią ![]() ![]() dla wszystkich chorowitków dużoooooooo zdrowia ![]() ![]() ![]() patik obrona to formalność-zobaczysz,że sama tak powiesz już po ![]() eveewe dobrze, że u Marysi to nie szkarlatyna!!! bo to naprawdę paskudztwo. a trzydniówkę "zaliczycie" i będzie z głowy. zdrówka!! lili ![]() natko promotorka podpada na całej linii. mam nadzieję, że jednak uda się obronić jeszcze we wrześniu!!!! a co do niespania i marudzenia w nocy to u nas tak samo. tylko, że Hanka już po północy zaczyna fisiować i to już do rana... i wstaje ze mną o 6 i ciężko mi się do pracy jako-tako ogarnąć... więcej nie pamiętam...tak to jest jak się szybko nadrabia i nie cytuje.... przepraszam, że się do wszystkich wypowiedzi nie odnoszę, ale muszę się w końcu za pracę zabrać.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Romantico
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyzby sezon jesienny zacząl się na dobre? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja pamiętam że smarowałam contratubexem i cepanem(okrutnie śmierdzi!), tylko smarowac mozesz jak juz rana się całkiem zablizni.. i natłuszczaj później dużo! Nadrobiłam. Na urodzinach było w miare ok. Wrócilismy ok 21.30 Dziś leje.. jesien jak nic.. musze ogarnac dom bo wygląda jak po bombie.. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
WITAM
sorki ze tylko o sobie. To chyba jednak nie trzydniowka. Przeciez trzydniowka polega na 3 dniach wysokiej goraczki i wysypce. A u Marysi wczoraj goraczka a pozniej UWAGA bable takie pecherzyki na stopach dloniach i pupie. Kolezanka dr mowila ze byc moze to choroba bostonska, bo te pecherzyki nie pasuja do trzydniowki. Noc do d... Marysia o 23.30 sie obudzla z mega histeria i do 1 sie bawila. a pozniej co 2 h pobudka, butla picia i szla spac.Teraz spi aniolek Scio kciuki za TZ. Mam nadzieje ze niedlugo sie polepszy Mamy jakies wiadomosci od mamad? pieleszka ![]() ![]() ![]() lili robilam kolejny test negatywn. Nie robie wiecej, Jajniki mnie na zmiane ciagna raz jeden raz drugi. Mysle ze do konca tyg dostane @ i z glowy.
#1220 |
Zakorzenienie
|
agulaaabar
![]() Madziulka contratubex i cepan na blizny ![]() Aga zdrówka dla Twojej 3 ![]() Pieleszka cudowne wiadomości ![]() ![]() bry my dzis znowu w domu, katar nie daje za wygraną mam dziecko pt. Perfekcyjny pan domu ![]() chodzi po mieszkaniu, zbiera wszystkie okruszki, paprochy (nawet takie prawie niewidzialne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
to najbardziej tłuste. gdzies znalazlam info ze powinno byc przynajmiej 2%
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() polecam firme wow np. http://allegro.pl/laweta-z-wyscigowk...561677945.html artur ma z niej koparke, karetke , kombajn i zamiatarke, sa nie do zabicia a ładne i praktyczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Ale jajca..
Zamówiłam sobie na allegro odżywkę do włosów.. ponoc dziala cuda (jantar), wiec mysle czemu nie spróbować... na allegro kosztowala 7,70zł to napisałam czy jest mozliwosc wysylki za granice i jaki koszt. dostalam odp że jest możliwy, koszt 7 zł. no to zamowilam. Kilka dni pozniej dzwoni facet, że zamówiłam za granice i za malo za wysylke przelałam, a jest droższa, no to mowie, że specjalnie pisałam jaki koszt itd, nawet podalam kto maila podpisal... na co facet "rozumiem, w razie czego bede jeszcze dzwonił". dzis dostaje list a na druczku "opłata 70zł" !!!! Facet zapłacił z własnej kieszeni 63zł więcej za wysyłke i sie nawet nie upomniał... to się nazywa allegrowicz... ale za mi się wyrzuty sumienia włączyły.. niby jego błąd ale zarobic to raczej na mnie nie zarobil.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zużyłam już 3 opakowania tej odżywki i nic mi nie pomogła na moje piórzęta...Ale ja cuda robię- olejowanie, mycie babydreamem delikatne, laminowanie. I nic. Kompletnie nic. wło.y do dupy jak były tak .ą. Dzień dobry
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wywiesilam wlasnie pranie, drugie sie pierze, w planach mam mycie okien - jak tz wroci z roboty
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Marinko a próbowałaś domowych sposobów, typu żółtko z oliwą z oliwek? wiem że ohyda ale pomaga .. ja nakładałam na 30 min zawijałam w folię spożywczą i suszarka do włosów, później 2 x mycie ... albo nakładałam odżywkę do włosów, folia, suszarka i mycie i znów odżywka na chwilkę i spłukać
Agawoo, Beatko, Zapałeczko, DaKaro może macie ochotę na małe spotkanie na starówce dziś? jesteśmy w fazie umawiania się z Marinką ![]() Eveewe a nadzieja jakaś w serduszku jest na II? bo takie mam wrażenie że jednak te nagat testy troszkę cię smucą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
wiesz ja to juz bym chciala drugie, moj TZ sie waha. mysle ze @ przyjdzie niedlugo bo wczoraj mnie klul jeden jajnik dzis drugi. Dam rade jakos. Poki co smuce sie zdrowkiem Mery, ale i tak jak na chore dziecko pogodna jest bo i bajke oglada i bawi sie, czasem cosik pomarudzi.
#1230 |
Rozeznanie
|
Dobry
![]() dopisuje się do listy mam, których dzieci chorują ![]() Tylko że u mnie wine za to ponosi wiedźmowata matka marcina. Dzieciak nieprzytomny, ja w aptece za dwa leki zapłaciłam ponad 60 zł. Mam pytanie: Dzieciom w tym wieku można już teorytycznie podawać zwykła słabą herbate z cytryną? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.