Rozłąka z ukochanym - 2012 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 12:22   #1201
ewa102
Zadomowienie

Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012

Cytat:
Napisane przez effulla Pokaż wiadomość
Otóż to . Do tego dochodzi tłumaczenie "bo nie chcę się narzucać". Dla mnie to głupota.

To muszą się streszczać Ja niestety jadę autobusem. 25 godzin na dupie, zdechnę
Kolejne co mnie rozwala - jest w toksycznym związku,ale nie odejdzie "bo miłość nie wybiera"

Też miałam jechac autobusem :P ok 20h i 2x taniej... miałam odłożoną kasę na to,ale z racji tego,że wciąż jestem na utrzymaniu mamy to po kłótni musiałam odpuścić i lece do niego samolotem... mama płaci... nie dało się jej przetłumaczyć,że wole autobusem i nie będzie musiała się dokładać... mamy bardzo słaby kontakt między nami [choć jestem najmłodsza i powinnam mieć najlepszy] i uważa,że w ten sposób jakoś to naprawi,a ja bym wolała z nią po prostu więcej czasu spędzić i nie koniecznie wtedy sprzątać

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 12:30   #1202
effulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewa102 Pokaż wiadomość
Kolejne co mnie rozwala - jest w toksycznym związku,ale nie odejdzie "bo miłość nie wybiera"

Też miałam jechac autobusem :P ok 20h i 2x taniej... miałam odłożoną kasę na to,ale z racji tego,że wciąż jestem na utrzymaniu mamy to po kłótni musiałam odpuścić i lece do niego samolotem... mama płaci... nie dało się jej przetłumaczyć,że wole autobusem i nie będzie musiała się dokładać... mamy bardzo słaby kontakt między nami [choć jestem najmłodsza i powinnam mieć najlepszy] i uważa,że w ten sposób jakoś to naprawi,a ja bym wolała z nią po prostu więcej czasu spędzić i nie koniecznie wtedy sprzątać
te też są genialne

to Mama woli bulić kasę w ramach rozejmu? coś nie zrozumiałam ? chyba dlatego że bez kofeiny siedzę dzisiaj

edit.: ja jadę z racji tego, że będzie taniej (wiadomo jak to jest z samolotami na święta), a dwa, że wygodniej mojemu Tżtowi mnie zgarnąć bo wysiądę przysłowiowy "rzut beretem"

Edytowane przez effulla
Czas edycji: 2012-11-19 o 12:32
effulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 14:44   #1203
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cudowny weekend znów za mną...Żałuję tylko, że nawał obowiązków WZYWA DO DZIAŁANIA...ile ja bym dała, by móc już mieszkać z TŻ Mam dość pociągów, odległości i tego, że nie mam się do kogo przytulić w nadchodzący wieczór...
Stary 2012-11-19, 16:08   #1204
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Według mnie każde spotkanie, nawet te kilka godzin, jest istotne i potrzebne. Przecież Twój TŻ może być z Tobą gdy się uczysz i pracujesz Sama jego obecność dla Ciebie będzie fajna, dla niego na pewno również. Nie warto w nieskończoność przekładać spotkania, niech przyjeżdża jeśli może. Dla niego to na pewno też będzie przyjemność.
Kurcze, masz rację. Tak chyba zrobimy, bo faktycznie czekać do sylwestra to jeszcze półtora miesiąca a i tak już bardzo dawno się nie widzieliśmy. Muszę z nim pogadać pod koniec tygodnia i podejmiemy decyzję, jeżeli nadal będzie mógł przyjechać, to nie będę się opierać..
Stary 2012-11-19, 16:30   #1205
Pia Gizela
Zadomowienie

kurde, dziewczyny. paranoja jakaś.

przyjęli mnie na jedne praktyki - płatne ale naprawdę daleko od mojego miejsca zamieszkania i ojciec nie zgodził się abym samochodem jeździła (aktualnie mamy 2 samochody a mieszkam tylko ja z nim )

druga sytuacja - przełożyli spotkanie w sprawie stażu i mieli dzisiaj się ze mną kontaktować i co, cisza.

a ja czuję, że mi życie ucieka przez palce. nie chcę tkwić ciągle w jednym miejscu

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 16:44   #1206
Cerveza_
Wtajemniczenie

Nie da się dogadać z Twoim tatą? Jak daleko jest ta praca?
Stary 2012-11-19, 17:22   #1207
Pia Gizela
Zadomowienie

na tyle daleko, że na 6 rano musiałabym jechać pierwszym tramwajem o 4;02 bo to na dwie zmiany. i nie praca tylko praktyka (z wątpliwą możliwością zatrudnienia później)

no właśnie nie da się dogadać, to mnie tak strasznie wku**ia. nie dość, że mamy kraj jaki mamy i sytuację na rynku dla młodych kiepską to jeszcze własny ojciec wcale mi nie ułatwia. i nie jest to kwestia finansów tylko 'bo nie'.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 19:00   #1208
ewa102
Zadomowienie

Cytat:
te też są genialne

to Mama woli bulić kasę w ramach rozejmu? coś nie zrozumiałam ? chyba dlatego że bez kofeiny siedzę dzisiaj

edit.: ja jadę z racji tego, że będzie taniej (wiadomo jak to jest z samolotami na święta), a dwa, że wygodniej mojemu Tżtowi mnie zgarnąć bo wysiądę przysłowiowy "rzut beretem"
Temat mojej mamy to wielka kopalnia nie w ramach rozejmu,tylko pokazania,że o mnie dba

Mnie tam obojętne czym,ważne by się z nim zobaczyć samoloty na świeta to masakra... mój Tż wraca autobusem bo samolotem dalby prawie 2tysiące...

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 21:09   #1209
apetyczna166
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
na tyle daleko, że na 6 rano musiałabym jechać pierwszym tramwajem o 4;02 bo to na dwie zmiany. i nie praca tylko praktyka (z wątpliwą możliwością zatrudnienia później)

no właśnie nie da się dogadać, to mnie tak strasznie wku**ia. nie dość, że mamy kraj jaki mamy i sytuację na rynku dla młodych kiepską to jeszcze własny ojciec wcale mi nie ułatwia. i nie jest to kwestia finansów tylko 'bo nie'.

Ale jesteś już dorosła i powinnaś sama decydować o swoim życiu i o tym gdzie chcesz pracować. A tata powinien zrozumieć że chcesz podjąc takie ryzyko i że to jest dla ciebie bardzo ważne.
A np czujesz że dałabyś sobie radę z tym wszystkim? Powiem ci że trzeba zaczynać małymi kroczkami żeby osiągnąc to co się chce. Ja też zaczynałam od złej mało płatnej pracy w której nie doceniali mnie a teraz mam fajną pracę w której szefowa mnie docenia
Stary 2012-11-19, 21:18   #1210
Pia Gizela
Zadomowienie

z czym wszystkim? bo nie rozumiem.

zresztą to nie jest tak, że 'nie mogę'. mogę przecież jeździć sobie tylko samochodu nie dostanę więc kto mi broni komunikacją? nikt. oprócz zdrowego rozsądku. nie mówimy o pracy tylko o praktyce na miesiąc za guzik nie pieniądze, na dwie zmiany.

Edytowane przez Pia Gizela
Czas edycji: 2012-11-19 o 21:29
Stary 2012-11-19, 22:07   #1211
Cerveza_
Wtajemniczenie

W sumie negatywnie jesteś nastawiona, bo masz prawie pewność, że i tak Cię nie zatrudnią, a harować byś musiała na dwie zmiany. Hmm, więc może daruj sobie, skoro nie widzisz w tym sensu? Wywnioskowałam, że w sumie coraz mniej Ci się ten pomysł podoba
Stary 2012-11-19, 22:46   #1212
Pia Gizela
Zadomowienie

a Ty jak byś była wizją wstawania o 3 w nocy zimą i jazdą ponad 1,5 godziny w tym przesiadka? do tego 'praktyka' za 8 PLN (brutto, ofkors)? niestety, takie niuansiki wychodzą jak już dochodzi niemalże do podpisania umowy jakbym jeździła autem to chętnie bo bym spokojnie wyjeżdżała po 5, miesiąc bym wytrzymała. sami powiedzieli, że raczej nie ma możliwości zatrudnienia na stanowisku inżyniera więc trochę się to mija z celem.

no z jednej strony COŚ TAM do CV bym wpisała a z drugiej strony - jakbym chciała zasuwać na produkcji to bym poszła do prywaciarzy których mam 10 minut drogi na pieszo od domu i płacą więcej

Stary 2012-11-20, 19:24   #1213
Rareza
Rozeznanie

Ale mam huśtawki nastrojów dziewczyny! Aaaaaaaa! Mam tyyyle do ogarnięcia na studia, ale chyba moja jesienna depresja powoli mija. Odeszłam z pracy, która mi trochę nerwów napsuła, w niektórych galeriach już świąteczne ozdoby więc jakos tak przyjemniej <chociaż ozdoby na ponad miesiąc do świąt... hmmm>.

Wpadłam na pomysł, że na pewno wpadnę kiedyś do mojego chłopaka z wizytą niespodzianką. Poproszę jego kolegę o pomoc, myślę, że powinien się zgodzić. Szkoda, że teraz nie mogę, ale naprawdę muszę wziąć się za studia i w lutym, lub w marcu na jego urodziny zrobię mu taki miły prezent. Już nie mogę doczekać się jego miny.
Rareza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 19:42   #1214
booombelek
BAN stały

cześć dziewczyny! jakoś mnie tu chwilę nie było, ale musiałam sobie odpocząć i przemyśleć kilka spraw.
u mnie bez zmian, K wytłumaczył mi wszystko, twierdząc, że to go przerosło i nie wie co ma ze sobą zrobić, ale staramy się rozmawiać normalnie, ale.. gadka się nam póki co nie klei.
ja, przemyślałam wszystko na spokojnie i się chyba już pozbierałam, staram się teraz skupić na sobie jeszcze bardziej.
fajnie popatrzeć na was dziewczyny, że wam się układa, teraz wam zazdroszczę.
booombelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 00:15   #1215
Vicodin_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Vicodin_89 trzymaj się Jesteś w dobrej sytuacji - masz pracę, znajomych, teściów, masz jak zająć sobie wolny czas. On również pewnie zaangażuje się w nową pracę i w ten sposób szybko Wam zlecą te miesiące. Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że to szybko leci - wolniej jest tylko na początku i pod sam koniec przed spotkaniem, a na co dzień jednak ludzie są zajęci swoimi sprawami i łatwiej jest znieść każdą rozłąkę, bo czas leci bardzo szybko gdy jest się zajętym Pomyśl, o ile lepiej Wam będzie, jak już on wróci - koniec z kłopotami finansowymi i ukochany, wytęsknioty mężczyzna u boku!
Dzieki wielkie Wiem ze nie jest zle, nie powinnam sama sie tym wszystkim fazowac i nakrecac bo nic mi to nie daje. Mam nadzieje ze to szybko zleci W sumie mieszkamy razem 5 miesiecy i tez zlecialo to blyskawicznie Musze wiec byc dobrej mysli i sie trzymac, a nie mazac sie non stop, on tez napewno nie chce zebym tak rozpaczala, bo przeciez zyje, i wroci do mnie, a przynajmniej musze byc dobrej mysli, ze sie wszystko ulozy. Moze taka rozlaka zrobi nam lepiej? Nasz zwiazek mial nie dawno kryzys, glownie spowodowany frustracja odnosnie naszej syt. finansowej.Tylko ja pracowalam przez jakis czas a On nie mogl znalezc pracy i byly straszne nerwy. Wiec moze i odpoczniemy od siebie, i zatesknimy tak naprawde, bo do tej pory to bylismy non stop razem, az do znudzenia. Tak naprawde On nigdy nie odczul mojego braku bo bylam ZAWSZE obok. A teraz mnie nie ma. Moze to scementuje nasz zwiazek? Musze myslec pozytywnie
Vicodin_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 08:11   #1216
effulla
Zakorzenienie

Wczoraj miałam pierwzy poważny kryzys i płakałam do poduszki wieczorem ale cicho
Dziś jest lepiej

Co do odwiedzin-niespodzianek planuję taką na luty jeden dzień w uk tylko po to żeby powiedzieć sto lat ale zobaczymy jak na to pozwolą fundusze
Stary 2012-11-21, 08:15   #1217
booombelek
BAN stały

Cytat:
Wczoraj miałam pierwzy poważny kryzys i płakałam do poduszki wieczorem ale cicho
Dziś jest lepiej

Co do odwiedzin-niespodzianek planuję taką na luty jeden dzień w uk tylko po to żeby powiedzieć sto lat ale zobaczymy jak na to pozwolą fundusze
takie niespodzianki niesamowicie cieszą, i ta mina drugiej połowy.. - bezcenna

ja mojemu zrobiłam niespodziankę w październiku i mu właśnie tak zrobiłam, poleciałam i miał cudowną minę
Stary 2012-11-21, 10:58   #1218
effulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez booombelek Pokaż wiadomość
takie niespodzianki niesamowicie cieszą, i ta mina drugiej połowy.. - bezcenna

ja mojemu zrobiłam niespodziankę w październiku i mu właśnie tak zrobiłam, poleciałam i miał cudowną minę
Może mi się uda Tylko troszkę się boję bo lepiej opłacałoby mi się lecieć a wtedy musiałabym z Londynu jakoś sobie radzić sama żeby dotrzeć
Stary 2012-11-21, 11:27   #1219
helencia01
Raczkowanie

mi zwiazek na odległość niestety nie wyszedł..;(
helencia01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 12:35   #1220
booombelek
BAN stały

Cytat:
Może mi się uda Tylko troszkę się boję bo lepiej opłacałoby mi się lecieć a wtedy musiałabym z Londynu jakoś sobie radzić sama żeby dotrzeć
a daleko musiałabyś jechać?
Stary 2012-11-21, 14:43   #1221
Rareza
Rozeznanie

Cytat:
Dlatego ja poproszę o pomoc znajomego, żeby mi chociaż powiedział jak dojechać albo nawet żeby na mnie czekał na lotnisku haha. To złoty chłopak dlatego liczę na to, że nie odmówi. Nie czuję się pewnie w obcym mieście, a co dopiero w obcym kraju.
Stary 2012-11-21, 15:25   #1222
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rareza Pokaż wiadomość
Dlatego ja poproszę o pomoc znajomego, żeby mi chociaż powiedział jak dojechać albo nawet żeby na mnie czekał na lotnisku haha. To złoty chłopak dlatego liczę na to, że nie odmówi. Nie czuję się pewnie w obcym mieście, a co dopiero w obcym kraju.
Świetny pomysł! U mojego TŻta, jedyny jego przyjaciel, którego znałam wrócił do domu i niestety nie mam nawet do kogo się zwrócić z taką sprawą, a też byłoby pewnie fajnie zrobić mu taką niespodziankę.

Dlatego jak możesz, to działaj!
Stary 2012-11-21, 15:53   #1223
Pia Gizela
Zadomowienie

super pomysł dziewczyny z tymi odwiedzinami. jak mi się uda to mojego też w okolicach lutego/marca nawiedzę nic mu nie mówię, że się wzięłam intensywnie za ten swój niemiecki żebym sobie poradziła

Stary 2012-11-21, 15:58   #1224
Rareza
Rozeznanie

Widzę wszystkie planujemy luty/marzec. Może spotkamy się w samolocie jeśli któraś będzie leciała do Anglii haha.
Stary 2012-11-21, 20:26   #1225
effulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez booombelek Pokaż wiadomość
a daleko musiałabyś jechać?
a nawet nie pofatygowałam się żeby sprawdzić dokładnie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Rareza Pokaż wiadomość
Widzę wszystkie planujemy luty/marzec. Może spotkamy się w samolocie jeśli któraś będzie leciała do Anglii haha.
Skąd która leci ? ... ja z Wro
Stary 2012-11-21, 20:54   #1226
Rareza
Rozeznanie

Ja z Gdańska heh
Stary 2012-11-22, 07:52   #1227
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
super pomysł dziewczyny z tymi odwiedzinami. jak mi się uda to mojego też w okolicach lutego/marca nawiedzę nic mu nie mówię, że się wzięłam intensywnie za ten swój niemiecki żebym sobie poradziła
Ooo a jaki to kraj?
Stary 2012-11-22, 09:21   #1228
magdish
Raczkowanie

Dziewczyny zdałam dzisiaj to prawko! W końcu
Idę spać, bo nocka zarwana ze stresu, ciągle się budziłam. Potem coś konstruktywnego napiszę, żeby się tematu trzymać

Too much of nothing so why don't we give it try
Too much of something we're gonna be living a lie...
magdish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 09:45   #1229
effulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdish Pokaż wiadomość
Dziewczyny zdałam dzisiaj to prawko! W końcu
Idę spać, bo nocka zarwana ze stresu, ciągle się budziłam. Potem coś konstruktywnego napiszę, żeby się tematu trzymać
GRATUUUUULUUJEMYYY

ja dopiero za tydzień uderzam do lekarza... też "zdaję" ; )
Stary 2012-11-22, 10:23   #1230
Pia Gizela
Zadomowienie

GRATKI ZA PRAWKO dla mnie to był najbardziej stresujący egzamin ever!

no chłop w Niemczech urzęduje jak go nie ma w PL

a wiecie co, mieszkanie zyskuje na czystości jak się wkur**am na te staże i praktyki. z kibelka można jeść

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości