Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 17:21   #1201
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

hello
a ja odebrałąm dzisiaj wyniki z cytologii >> wszytsko ok.... uff
byłam na ciuchach- kupiłam sweter,marynarke,komin, szal, koszule elegancką i za wszytsko 37 zł
miłego wieczorku kobitki
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:52   #1202
paula54
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

ja też wczoraj byłam na badaniach, cytologię robiłam niedawno, więc mam aktualną; ale jakoś i tak sie człowiek denerwuje, czy wszystko gra. Na szczęście u mnie też ok

Jestem dziś padnięta po całym dniu w labie. Chyba zasnę jak dziecko - zaraz po dobranocce
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:55   #1203
talkative2
Zakorzenienie

ja to robię cytologie raz na rok/2 lata ale jakoś nigdy się nie denerwuję zawsze tak tylko profilaktycznie, a nie z obawy Jakieś takie rutynowe badania też by mi pasowało zrobić, bo tych to już nie robiłam chyba z 5 lat w sensie morfologia itd... ale ja tak nie lubię szpitali i lekarzy, że ... brrrr... Wkurza mnie ta cała papierologia, kolejki itd.. Dlatego jak muszę to zazwyczaj chodzę prywatnie (tylko do rodzinnego państwowo, a i tak się nawkurzam .

A dajcie mi z spokój z tymi Waszymi szmatowymi łowami... nie wiem jak to robicie - really

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:03   #1204
Wiolinkax
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Dla tych co jeszcze przed ( i dla tych po też, a co ):
http://www.youtube.com/watch?v=5NBPo...eature=related
Fajna fajna ta zabawa widziałam ją jak byłam na obozie x lat temu, ale raczej mój Tż pewno by nie bardzo wziął w niej udział...

właśnie a powiedzcie dziewczynki jakie u Was na weselichach były fajne zabawy dla gości czy państwa młodych?
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:28   #1205
paula54
Zakorzenienie

ja się nie tyle boje wyniku co samego badania - po prostu nieprzyjemne są i tyle chociaż lekarz "kamufluje to" jak może

Wiolinka - u nas były zabawy muzyczne w stylu kaczuchy, pociąg, las ketchup song, makarena itp. Oprócz tego przed oczepinami dla nas test zgodności, a po oczepinach gorące krzesełka osobno dla pań i dla panów (przynoszenie np. pestki, kamyczka, buta, krawata, papieru toaletowego itp itd, przy każdym zadaniu malała ilość krzesełek) a na koniec kareta - oklepane, ale nadal śmieszne
Nikt nie narzekał, więc chyba źle nie było
Stary 2012-11-09, 19:09   #1206
asiulka_22
Zakorzenienie

Paula: ja miałąm badanie / cyt/ robione pierwszy raz, u nas w rzeszowie, stał mammobus i bez czekania można było takie badanie zrobic, wynik przyszedł pocztą. / fundacja s.o.s życie /- fakt badanie nieprzyjemne, ale da się wytrzymać
----------------------
p.s skoro już jesteśmy w takim temacie: bardziej " lubiecie" iśc do konbiety gin. czy faceta??? ja byłam raz u kobiety>> i już nie wróce, hmm jak by to ująć :" mało delikatna byłą"
Stary 2012-11-09, 19:14   #1207
talkative2
Zakorzenienie

Wioli - mu nie chcieliśmy zabaw, bo nam się nie podobają zbytnio.. Zabawa w stylu tej na filmiku też nie bardzo mi się podoba. My mieliśmy tylko kaczuchy i pociąg , który zatrzymywał się w różnych krajach i tańczyło się do wybranej piosenki, reprezentującej kraj - rock'n'roll, zorba, itd... Zresztą DJ tak zabawiał towarzystwo, że nikt nawet o zabawach nie pomyślał dzięki Bogu Jak już zabawy to jakieś normalne , jak dla mnie te co Paula wymieniła są wg mnie super , chociaż nie wiem o co chodzi z karetą..

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

co do gina - mnie jest obojętne czy facet czy babeczka - byleby był/a dobra/y

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 19:32   #1208
paula54
Zakorzenienie

mi też w zasadzie obojętne. W Krośnie raz poszłam do kobitki i też odniosłam wrażenie, że średnio delikatna jest. A faceci - każdy u którego byłam starał się delikatnie jak mógł Teraz mam takiego, który nawet rękę podaje, jak wstaję z fotela i zagaduje z chęcią. Chociaż czasem się zastanawiam, czy faktycznie jest aż tak kompetentny i obeznany z tematem, jakbym chciała. No, ale ponoć położnikiem jest bardzo dobrym, a powolutku zaczynamy rozmyślać nad takimi tematami - kiedyś się może przyda
Stary 2012-11-09, 19:49   #1209
RoXi_7
Zadomowienie

Asiulka też się wybrałam na ciuchy, a w sumie nigdy nie chodziłam Poszłam dzień po dostawie towaru i kupiłam taki ceniutki sweterek dla mamy, dla siostry sweterek rozpinany z krótkim rękawem a dla męża koszulę i z tego zakupu jestem najbardziej zadowolona! Wygląda jak nowa i leży jakby była na niego uszyta Wyszło za nią jakieś 7 zł, a w sieciówkach (dużo gorsze jakościowo) widzieliśmy po 150 zł Sobie niestety nic nie kupiłam Trochę się w to wciągnęła, więc w przyszłym tygodniu pójdę na dostawę
A jeśli chodzi o ginekologa to mi jest wszystko jedno czy to kobieta czy mężczyzna, chociaż spotkałam się z opiniami, że koleżanki wolą chodzić do mężczyzn ginekologów
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 20:04   #1210
paula54
Zakorzenienie

ja też ostatnio skorzystałam z piątku po wszystkich świętych i wypuściłam się "na łowy". Wróciłam z sukienką, cieplusim polarkiem, fajną koszulką z dziurą na kręgosłup i koszulą dla mężula. Też trafiłam tak idealnie, jakby na niego była uszyta Jak uda mi się ogarnąć, wrzucę zdjęcia na wątek SHndowy i podlinkuję
Stary 2012-11-09, 20:17   #1211
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiolinka - u nas były zabawy muzyczne w stylu kaczuchy, pociąg, las ketchup song, makarena itp. Oprócz tego przed oczepinami dla nas test zgodności, a po oczepinach gorące krzesełka osobno dla pań i dla panów (przynoszenie np. pestki, kamyczka, buta, krawata, papieru toaletowego itp itd, przy każdym zadaniu malała ilość krzesełek) a na koniec kareta - oklepane, ale nadal śmieszne
Nikt nie narzekał, więc chyba źle nie było
U mnie poodbnie jak u Pauli: kaczuchy, pociąg, kareta, krzesła i zabawa typu; w domu gotowac będe ja, zmywac naczynie będę ja itp (ja i Tż losowaliśmy karteczki i do mikrofonu czytanie
Cytat:
ja też ostatnio skorzystałam z piątku po wszystkich świętych i wypuściłam się "na łowy". Wróciłam z sukienką, cieplusim polarkiem, fajną koszulką z dziurą na kręgosłup i koszulą dla mężula. Też trafiłam tak idealnie, jakby na niego była uszyta Jak uda mi się ogarnąć, wrzucę zdjęcia na wątek SHndowy i podlinkuję
Matko ja to nic nie potrafię znaleźć
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 20:37   #1212
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
U mnie poodbnie jak u Pauli: kaczuchy, pociąg, kareta, krzesła i zabawa typu; w domu gotowac będe ja, zmywac naczynie będę ja itp (ja i Tż losowaliśmy karteczki i do mikrofonu czytanie

Matko ja to nic nie potrafię znaleźć
U nas test na zgodność wyglądał tak, że dostaliśmy po desce z napisami "ON/JA" i "ONA/JA" po obu stronach. I też dostawaliśmy pytania w stylu "kto będzie wstawał w nocy do dziecka" (oczywiście ja), kto będzie kasą rządził w domu (oboje pokazaliśmy na ja) itp

Ja tam uwielbiam szmateksy i chyba nigdy nie przestanę już do nich chodzić
Stary 2012-11-09, 20:55   #1213
Wiolinkax
Zadomowienie

Dziękuje Kochane za przykładowe zabawy, przemyślę ten temat jeszcze, bo w sumie jednym się podobają, drugim nie... A co do gin to czytałam raz artykuł,że kobiety faktycznie wolą mężczyzn z racji, że są delikatniejsi, ale to rzecz gustów oczywiście...najlepiej samej sprawdzić na własnej skórze
Stary 2012-11-09, 21:03   #1214
talkative2
Zakorzenienie

mnie się wydaje, że to kwestia ginekologa, a nie płci jak już z TŻ wymyślimy co ze sobą robimy za czas niedługi, to w ewentualnej nowej lokalizacji muszę jakiegoś poszukać z myślą na przyszłość

Stary 2012-11-09, 23:00   #1215
paula54
Zakorzenienie

talk - nie wiem, czy Cię interesuje, ale jak coś to mogę Ci podrzucić namiar na mojego w Krk. Sama zdecydujesz, czy wart uwagi

wiolinka - zabaw jest mnóstwo i jeszcze trochę. Mi się też podoba np. taniec w parze z przebieraniem (tylko żeby nie było takich obleśnych barchanowych gaci zaproponowałabym np. kamizelki odblaskowe) na czas. Kwestia wybrania kilku śmiesznych czy wciągających, ale tak, żeby nie przesadzić. Dobry zespół/dj myślę, że doradzi w tej kwestii i pomoże zdecydować
Stary 2012-11-10, 08:35   #1216
Wiolinkax
Zadomowienie

Paula racja w dużej mierze zależy też od zespołu czy dj, ja to bliżej wesela ustalę ze swoim szczegóły co i jak...

Hmm... może by coś upiec dziś <mysli> macie dziewczyny jakieś sprawdzone a zarazem proste przepisy na ciasto?
Stary 2012-11-10, 10:02   #1217
RoXi_7
Zadomowienie

Wioli u nas wszystkie zabawy ustalił zespół. Jedyne co im powiedzieliśmy to, żeby nie było rozbierania, ani chamskich zabaw. Wokalista zespołu jest mi dobrze znany, więc nie miałam żadnych obaw Oczywiście była chusteczka, test zgodności, przebijanie balonów i wyczytywanie co będę robić w domu ja, a co mąż itd..
Jeśli chodzi o ciastko to ja dzisiaj chyba zrobię takie jak w załączniku Polecone przez mamę, podobno dobre wychodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (79,0 KB, 14 załadowań)
Stary 2012-11-10, 13:57   #1218
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
Hmm... może by coś upiec dziś <mysli> macie dziewczyny jakieś sprawdzone a zarazem proste przepisy na ciasto?
My robimy czasem takiego mega prostego murzynka - generalnie wszystkie składniki wrzuca się do miski i miesza blenderem albo mikserem. Jak potem się dorwę kompa mężowego to Ci podeślę, bo jest tak genialnie prosty, że aż śmieszny. I można z tego samego ciasta piec też babeczki
Stary 2012-11-11, 09:49   #1219
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
byłam na ciuchach- kupiłam sweter,marynarke,komin, szal, koszule elegancką i za wszytsko 37 zł
no to fajne zakupy

Co do zabaw to to dużo zależy kto i jak je prowadzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 10:05   #1220
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
My robimy czasem takiego mega prostego murzynka - generalnie wszystkie składniki wrzuca się do miski i miesza blenderem albo mikserem. Jak potem się dorwę kompa mężowego to Ci podeślę, bo jest tak genialnie prosty, że aż śmieszny. I można z tego samego ciasta piec też babeczki
Oooo można blenderem? Ja mam problem z ciastami, bo nie mam miksera, a często do ciast trzeba mieć ubitą pianę z białek Niestety ubijanie trzepaczką to nie dla mnie a blender mam, więc chętnie skorzystam

Stary 2012-11-11, 11:28   #1221
Wiolinkax
Zadomowienie

Roxi dzięki za przepis skorzystam za tydzień z niego, bo wczoraj ,,rafaello"upiekłam bo u mnie w domu to bardzo szybko znika ten placek jest mega pyszny

Paula tak tak murzynek to sprawdzone i najłatwiejsze ciasto, też go często robie bo zawsze wychodzi
Stary 2012-11-11, 13:07   #1222
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
A co do gin to czytałam raz artykuł,że kobiety faktycznie wolą mężczyzn z racji, że są delikatniejsi, ale to rzecz gustów oczywiście...najlepiej samej sprawdzić na własnej skórze
Ja w Krakowie swego czasu chodziłam do babki i bardzo fajna była, teraz też mam fajnego, co ważne przy ciąży.
Cytat:
wiolinka - zabaw jest mnóstwo i jeszcze trochę. Mi się też podoba np. taniec w parze z przebieraniem (tylko żeby nie było takich obleśnych barchanowych gaci zaproponowałabym np. kamizelki odblaskowe) na czas. Kwestia wybrania kilku śmiesznych czy wciągających, ale tak, żeby nie przesadzić. Dobry zespół/dj myślę, że doradzi w tej kwestii i pomoże zdecydować
A i do tego jeszcze kaski budowlane
Cytat:
Napisane przez RoXi_7 Pokaż wiadomość
Wioli u nas wszystkie zabawy ustalił zespół. Jedyne co im powiedzieliśmy to, żeby nie było rozbierania, ani chamskich zabaw. Wokalista zespołu jest mi dobrze znany, więc nie miałam żadnych obaw Oczywiście była chusteczka, test zgodności, przebijanie balonów i wyczytywanie co będę robić w domu ja, a co mąż itd..
Jeśli chodzi o ciastko to ja dzisiaj chyba zrobię takie jak w załączniku Polecone przez mamę, podobno dobre wychodzi
U nas była jeszcze z rowerkiem, mały rowerek dla dzieci i wybrani faceci mieli nim slalomem do pary młodej przejechać, tak bania wódeczki i powrót i to na czas, super dużo śmiechu było.
Ja robiłąm na sobotę sernika na zimno, bo beztalencie plackowe jestem a teściowa miała urodziny okrągłe więc coś trzeba było
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 13:09   #1223
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A i do tego jeszcze kaski budowlane
Przynajmniej bezpiecznie, jakby się ktoś miał po pijaku wywalić!

Stary 2012-11-11, 16:25   #1224
RoXi_7
Zadomowienie

To ja w końcu zrobiłam wafla z masą z mleka skondensowanego W przyszłym tygodniu może zrobię to ciasto z bananami Dzisiaj cały dzień słodkie lenistwo. Dziewczyny mam taki problem, jakiś tydzień temu zauważyłam, że mam twardego guzka za uchem, troche bolał przy dotykaniu. A wczoraj zauważyłam, że trochę jakby urósł i boli bardziej niż wcześniej. Miała może któraś z was coś takiego? Bo moja wyobraźnia podsuwa mi różne rzeczy i troche się boję
Stary 2012-11-11, 22:35   #1225
Aisog1987
Rozeznanie

Roxi - mój wujek ma jakiegoś guza (wielkości jajka kurzego niestety) za uchem tylko, że go to nie boli, wszystkie badania mu niby dobre powychodziły i lekarze stwierdzili, że to z przeciągów i kwalifikuje sie do zabiegu, ale ten stary, gł..i xxx sie boi i chodzi z taką bulwą. Także nie masz co zwlekać, i im szybciej pójdziesz do lekarza tym lepiej. Dadzą jakieś tabletki i na pewno się rozejdzie po szyi
Stary 2012-11-12, 08:19   #1226
asiulka_22
Zakorzenienie

roxi - patrz co znalazłam:
"...Spokojnie. Te bolesne guzki za uchem i w okolicy potylicy to
zdecydowanie powiększone w wyniku procesu zapalnego węzły chłonne.
Najbardziej prawdopodobna przyczyna to zwyczajne 'zawianie',
ewentualnie jakiś stan zapalny ucha na przykład - który raczej objawił
by się w sposób bardziej nasilony...."
http://www.grupy.senior.pl/Guzki-za-...,366661,2.html
========================= ========================= ==============
uwielbiam wafla z taką masa, ja jeszcze robie z mleka w proszku+margaryna/ masło roztopione z cukrem+ kakao + orzechy..... pyyyycha

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2012-11-12 o 08:20
Stary 2012-11-12, 09:30   #1227
sharpnowaja
Zakorzenienie

Roxi tak jak Asiulka napisała pewnie Cię zawiało.
Też muszę coś upiec ale to może bliżej piątku
Stary 2012-11-12, 09:34   #1228
RoXi_7
Zadomowienie

Wszystko możliwe, że to od węzłów chłonnych... Od jakiegoś czasu chodzę przeziębiona z bólem gardła i nic mi nie pomaga, a przy tym mam powiększone węzły chłonne szyjne. Poczekam jeszcze kilka dni i jak nic się nie zmieni albo będzie gorzej to pójdę do lekarza. Dzięki dziewczyny! A wafel wyszedł pyszny! Własnie się nim zajadam
Stary 2012-11-12, 11:15   #1229
Alejka13
Zadomowienie

Wrzucam kiecę, która mnie zauroczyła Pewnie się nie spodoba, ale ja już mam inny gust
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,2968.html

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Oraz ta: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,2945.html

Nadrobię, jak tylko znajdę chwilkę I pokażę co ślubnego zdążyłam zgromadzić Jeśli chcecie

Edytowane przez Alejka13
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:17
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:21   #1230
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Wrzucam kiecę, która mnie zauroczyła Pewnie się nie spodoba, ale ja już mam inny gust
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,2968.html

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Oraz ta: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,2945.html

Nadrobię, jak tylko znajdę chwilkę I pokażę co ślubnego zdążyłam zgromadzić Jeśli chcecie
Ta druga zdecydowanie dla mnie ładniejsza!

Jeju.. jak ja dawno nie oglądałam kiecek ślubnych

Dziewczyny, wszystkie nowe fotki z poczty i klubu widziałam - super się prezentujecie

Widzę, że Małgoś już na wczasach, ale jej dobrze niech się wygrzeje i odpocznie

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Roxi tak jak Asiulka napisała pewnie Cię zawiało.
Też muszę coś upiec ale to może bliżej piątku
Też bym coś upiekła..... ale masz rację, piątek będzie dobrym dniem do piątku jeszcze daleko

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości