|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
BAN stały
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Dostałam dziś maila, że nie dostałam się na rozmowę kwalifikacyjną do banku BPH.
![]() "Otrzymujesz to powiadomienie, ponieważ otrzymaliśmy Twój życiorys/CV z kandydaturą na poniższe stanowisko lub uwzględniliśmy Twoją aplikację podczas poszukiwania kandydatów na inne stanowisko. Numer Pracy 1560908 Doradca Klienta z funkcją Kasjera (umowa na zastępstwo) Doradca Klienta z funkcją Kasjera (umowa na zastępstwo) Przykro nam, ale nie uwzględniliśmy Twojej kandydatury na to stanowisko. Nadal istnieje wiele możliwości podjęcia pracy w firmie GE – codziennie publikujemy wykaz wolnych stanowisk. Aby poznać inne dostępne oferty pracy, odwiedź stronę GECareers. Aby śledzić interesujące Cię oferty pracy, zaloguj się do portalu GECareers, kliknij zakładkę „Search Agent Manager” i postępuj zgodnie z instrukcjami. Będziesz wtedy otrzymywać e-mailem wiadomości o nowych miejscach pracy spełniających Twoje kryteria wyszukiwania. Życzymy wszelkich sukcesów na kolejnym etapie Twojej kariery." I po co marnować czas na szukanie ofert w necie jak to rezultatu żadnego nie przynosi. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Co tu taka cisza ? |
|
|
|
#1202 |
|
Konto usunięte
|
Tajkuna przynajmniej odpisali
![]() pewnie wszyscy zajęci świetami i podczytywaniem żeby się nie denerwować![]() mama dzisiaj wpadła i jakoś tak zeszła rozmowa na temat pracy, odkrywczo stwierdziła że muszę szukać...a ja na to ze przecież nic innego nie robię tylko szukam a ona na to ze widocznie za mało nie ma jak wiara i motywacja ![]() Dzisiaj w moim pup-ie chyba śpią nawet fizycznych ofert dla gości nie ma rezultatu nie ma...ale może w końcu będzie nic innego nie pozostaje jak tylko w to wierzyć, że w końcu się uda..i bedzie lepiej. |
|
|
|
#1203 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A to twoja mama nie widzi, jak codziennie szukasz pracy i przeglądasz ogłoszenia, że ci wychodzi z tekstem, że za mało szukasz ?
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-02 o 11:56 |
|
|
|
|
#1204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zresztą dla nich takie wysyłanie to nie ma sensu bo jak to tak można wysłać i czekać na odzew przecież samemu powinno się chodzić.Czasem wydaje im się że jest tak jak kiedyś gdzie nie było CV LM ewentualnie pisało się podanie na kartce A4.Oni mają taką faze że raczej wprost nie mówią że już tyle szukam ale czasem walną jakieś aluzje czy też a A znalazła prace, a D wzięła ślub itp. co jest dobijajace bo co mnie to obchodzi co kto robi. Nie wiem może nieswiadomie tak mowią co nie zmienia faktu że to jest wkurzające. |
|
|
|
|
#1205 |
|
BAN stały
|
Moi znowu mówią, by setny raz wysyłać CV w te same miejsca. Przed rozmowami natomiast mi mówią, że, na litość powinnam błagać pracodawców, by mnie przyjęli. Powinnam wg nich mówić na rozmowach np, że jestem biedna i nie mam za co żyć.
Twoja mama nie mieszka z tobą, że nie widzi jak codziennie szukasz pracy i się starasz Nie wie, o tym, że w małych miastach od tak z ulicy pracy się nie dostaję
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam się na staż w księgowości w starostwie dzisiaj
W poniedziałek mam mieć jeszcze potwierdzoną tą wiadomość przez UP. Jupi Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2012-11-02 o 12:31 |
|
|
|
#1207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() czyli jednak prawda z tym miejscem i odpowiednim czasem
|
|
|
|
|
#1208 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Tak bo Pani kierownik z którą rozmawiałam powiedziała, że zwolnienia są i w ich miejsce stażystę może zatrudnić. Czy w urzędzie jak są zwolnienia to pytajcie w UP o staże :P
Już pisałam jak to było. Byłam w UP po podpis Pani mówi nic nie ma, a jak zobaczyła moje wykształcenie to pogadała z koleżanką i powiedziała że w starostwie szukają i że mam zadzwonić. |
|
|
|
#1210 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zresztą kiedys tu była o tym mowa.Czy ja wiem niby wie ostatnio mówiła żebym zaniosła CV do jakiegos tam sklepu a okazało się że przyjęli już swoją siostrzenicę ![]() Więc niby wie jak jest ale znów jak jej dziś o tym powiedziałam ze sama mówiła że po znajomości to ona na to "a ja już nie wiem jak to było" ![]() I że jednak "bez pleców" tez jakoś ludzie znajdują. Pewnie że tak tylko to graniczy z cudem jak wygrana w totka ![]() Więc nie wiem staram się nadal wierzyć w jakąś sprawiedliwość, patrzeć optymistycznie, robić coś chociażby maglować języki. Wychodzić spotykać się ze znajomymi...no ale ile można się łudzić. Skoro od takiego czasu tylko 1 rozmowa to aż śmieszne jest ![]() Swoją drogą i tak cud że jeszcze się nie załamałam nawet wielkiego dola nie mialam, tylko malutkie ![]() Na studiach na egza. uczyłam się o bezrobociu jego wpływie itp. i nawet bym nie pomyślała że sama będę w takiej sytuacji a tu proszę jak się porobiło. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
ale wątpię by tak informowali o zwolnieniach. Wszystko zawsze dzieje się po cichu. Więc tym bardziej Twój pup jakiś normalny jest i na prawdę nieźle bo u mnie to na takie stanowiska tylko "po plechach" wiec fajnie że się udało. Powodzenia!
Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2012-11-02 o 12:48 |
||
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego UP to moja koleżanka też chciała by chociaż na staż i od pół roku nie mają dla niej propozycji. A pracy to oni raczej nie znajdą nie ma się co oszukiwać. Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2012-11-02 o 13:43 |
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od srody zrobilam sobie wolne z wysylaniem CV, moze od poniedzialku znow sie za to wezme. Dobija mnie, ze dzien kreci sie wokol ogloszen, tzn. pol dnia. Wiec mam wakacji kilka dni
hehehe
|
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
hej wam, ja mam duzo dokumentów do wypełniania ostatnio, potrzebnych do zatrudnienia, powiedzcie mi kazali mi wysłać wypełnione dokumenty skanem na maila bo centrala jest w innym miescie, nie będą wymagać oryginałów? Wystarczą im skany? I jeszcze mi napiszcie czy szkolenie bhp oni mi zrobią w tym sklepie?bo bez tego papierka nie mogą mnie zatrudnić?
a cow przypadku gdy każą mi przyjść np w czwartek normalnie do pracy ale umowy jeszcze nie będę mieć to jak to będzie z zapłatą za ten dzień?
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
świetny pomysł! W końcu teraz jest zbyt łatwo o pracę na umowie o pracę
http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca...zynskiego.html |
|
|
|
#1215 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A tak na poważnie, jak pracowałam w szkole i nauczyciele przynosili dokumenty swoje np dyplomy itp to się zawsze kserowało je i przybijało na kserze pieczątkę za zgodność z orginałem. Później ksero tych dokumentów z przybitą pieczątką podpisywała upoważniona do tego osoba. Ksera twoich dokumentów, też kazali ci wysłać skanem ? Może u nich jest taka polityka. Chociaż masz chyba nad sobą kierowniczkę i zastanawiam się czemu nie kazali tobie, abyś jej wszystkie dokumenty dostarczyła. Ale jak znany sklep, to nie ma się czego bać. Jak karzą, to trzeba skany wysyłać i się cieszyć z pracy. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-02 o 18:24 |
|
|
|
|
#1216 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jestem po express-rekrutacji
![]() Byłam tylko ja i druga dziewczyna branę pod uwagę, właścicielka i kierowniczka prowadziły rekrutację ( młodsza chyba ode mnie 2-3 lata ). Kierowniczka ze wschodnim akcentem, rozmawiała z kierowniczką po angielsku i uwagi które wymieniała, już po 3 minucie rozmowy mnie upewniły że nie chcę tam pracować. ![]() Przecież rozumiemy słowo w słowo, obie poziom B2 w CV to by się domyśliły że słuchamy i wiemy, że krytykują nas: mnie za głos, ją za wygląd. Od razu przeprosiłam za stan, bo jestem chora od tygodnia, ale dziewczyna obok ech... Rozmiar 40-42 chyba dyskredytuje do pracy w sprzedaży, mimo 4-letniego doświadczenia Potem okazało się, że a) rekrutacyjne zadania i pytania były identyczne jak do agencji PR, b) zamiast etatu, jak było w ogłoszeniu oferowali pół etatu, c) stawka za pół etatu to 580 zł ![]() Dziękuję za uwagę, czytam dalej ogłoszenia
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2012-11-02 o 20:50 |
|
|
|
#1217 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() to była praca w sklepie? tam wymagali języka?
|
|
#1218 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że tylko straciłaś czas
|
||
|
|
|
#1220 | |
|
Konto usunięte
|
to
Cytat:
|
|
|
|
|
#1221 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokładnie. ![]() I stawka i traktowanie pracownika, osoby. Co więcej, dziewczyna z którą byłam, bo gadałyśmy i nie traktowałyśmy się jak rywalki, miała większe doświadczenie. Bardzo fajnie się rozmawiało, ale jak usłyszała stawkę i to, że staramy się o pół etatu i jeszcze pytania na rozmowie Proszę zapytać koleżankę o cechy osobowości i wykazać, dlaczego nie powinna pracować w sprzedaży i jak te braki uzupełnić. Co to jest w ogóle? Mamy po fakultecie lub dwa, doświadczenie w sprzedaży kilkuletnie, dwa języki na B2 i tylko to, że jest kryzys, pozwala im nas traktować jak towar z wadami.? Boże, widzisz i nie grzmisz
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2012-11-02 o 21:45 |
|||
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Oni to chyba myślą że ludzie bezrobotni są aż tak zdesperowani że nie odmówią niczego
maskaraA komentowanie wyglądu to już w ogóle jakaś porażka. |
|
|
|
#1223 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc czują się bezkarni. Co im to zależy nie ta, nie tamta to inna zawsze się ktoś trafi![]() Cytat:
A z wygladem to już przesada i dyskryminacja jakby to była wielka różnica czy sprzedawczyni będzie nosić XS czy XL ja pierdziele masakra.Za niedługo to w CV trzeba bedzie oprócz foto dawać swoje wymiary
|
||
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice jak im czasem opowiadam o zlym traktowaniu pracownikow, np. mnie czy moich znajomych, mowia ze takie czasy i musze sie do tego przyzwyczaic. Strasznie mnie to denerwuje, bo wiem, ze sa pracodawcy, ktorzy chociaz troche sa w porzadku, ze nie ma ponizania itd.
A to co opisala _nouvelle_ to az cos sie czlowiekowi robi. |
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha matka z corka o lol hahahaha, dobrze ze nie babcia z mama
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
... i nie tylko ciekawe bardzo ciekawe![]() U was na doradce w banku też maja takie wymagania? -minimum roczne doświadczenie na stanowisku operacyjnym oraz w sprzedaży produktów bankowych -doświadczenie w sprzedaży kredytów hipotecznych -ukończony kurs kasjera walutowego i kurs roznawania autentyczności znaków pieniężnych będzie dodatkowym atutem to tylko kilka z wymogów jak sie u mnie pojawia czy na doradce czy na kasjera to mniej więcej zawsze takie wymogi maja. Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2012-11-03 o 11:57 |
|
|
|
|
#1228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sobie chyba daruje przeglądanie gumtree, za dużo idiotycznych ogłoszeń tam jest i za dużo czasu to zajmuje..
|
|
|
#1229 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

A to twoja mama nie widzi, jak codziennie szukasz pracy i przeglądasz ogłoszenia, że ci wychodzi z tekstem, że za mało szukasz ?
przecież samemu powinno się chodzić.Czasem wydaje im się że jest tak jak kiedyś gdzie nie było CV LM ewentualnie pisało się podanie na kartce A4.
Nie wie, o tym, że w małych miastach od tak z ulicy pracy się nie dostaję 

zresztą kiedys tu była o tym mowa.