|
|
#1201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dzieciątko jest chore, oj będzie wesoło :/
|
|
#1202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie mam zbytniego wyboru- córka będzie Alicja i kropka )Mi się podoba Helenka... ale ich ostatnio też całkiem sporo- więc Helenki nie będzie ![]() Z imieniem dla chłopca mamy problem Zresztą ja zawsze powtarzałam, że mój syn będzie miał na imię Saturnin, a mój Tato stwierdził, że mogę go nazwać jak chcę- dziadkowie będą do niego mówili po ludzku
|
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Wydaję mi się, że Inka nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w pracy
|
|
#1205 |
|
Konto usunięte
|
Margosia na początku możesz nie poznać, że to to. Ale po jakimś czasie będziesz pewna
Najpierw to takie bąbelki, mizianie od środka. Potem już ewidentnie czujesz, że to małe i widzisz falujący brzuch |
|
|
|
#1206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Hani to chyba dopiero teraz taki szał na Hanię nastał, że wszystkie przyszłe mamuśki chcą mieć Hanię. Hehe śmiesznie by było gdyby w szkole w jednej klasie wszystkie dziewczynki miały na imię Hania
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Z chłopcem się zgadzamy, podoba nam się Dominik i Dawid (ale Dawidów już mamy oboje w bliższej rodzinie więc odpada). Ja też patrzę pod tym kątem, żeby pasowało do nazwiska. Ach i strasznie podoba mi się Eryk ale mojemu ukochanemu wcale się nie podoba---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- torturujesz mnie |
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie mam 13 grudnia, oby ta trzynastka nie była pechowa
Cytat:
|
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj pół nocy nie spałam, tak mnie ząb bolał
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
mój mąż urodził się w piątek 13-tego, siostra też jest z 13-tego i wg moich wyliczeń maleństwo urodzi się ok. 13.07.2013![]() Dlatego się nie przejmuj i trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zwykle dziewczyny w pierwszej ciąży czują dziecko ok. 17-18 tygodnia, czasami i później
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, że dla mnie również okaże się szczęśliwa i zobaczę ślicznego zdrowego maluszka
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37754146]Margosia na początku możesz nie poznać, że to to. Ale po jakimś czasie będziesz pewna
Najpierw to takie bąbelki, mizianie od środka. Potem już ewidentnie czujesz, że to małe i widzisz falujący brzuch Będę czekać Cytat:
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37754516]
![]() Zwykle dziewczyny w pierwszej ciąży czują dziecko ok. 17-18 tygodnia, czasami i później [/QUOTE]Czyli jednak to moje urojenia i to tylko w brzuchu mi coś tam bulgocze
|
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
my też już o imionach rozmawiamy zresztą rozmawiamy od zawsze o imionach dla dzieci ja bardzo chciałam Agata ale niestety jedna z kuzynek mnie wyprzedziła... więc aktualnie dla dziewczynki chciałabym Alicja a dla chłopca Tadeusz ale te imiona ni jak nie pasują TŻtowi jemu podoba się Kornelia ale tak ma na imię połowa córek jego kolegów a dla chłopca jeszcze nic nie wymyślił...na razie roboczo do fasolki mówimy GUSTAW jakoś tak jestem pewna że będzie chłopak bo za bardzo chcę dziewczynkę...
|
#1216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
) nie bardzo. On chce żeby był Wojtek jeśli będzie chłopiec. Co do dziewczynki jesteśmy zgodni - oboje chcemy aby miała na imię Amelka. Od dawna już nam się to imię podoba.
|
||
|
|
|
#1217 |
|
Konto usunięte
|
My też już mamy typy, ale na razie nikomu nie zdradzam
A co do płci, jest mi to totalnie obojętne. W poprzedniej ciąży ciągle się przekomarzaliśmy, TŻ bardzo chciał chłopca, a ja mu mówiłam, że będzie dziewczynka, w końcu jak się okazało, że chłopczyk, to byłam taka dumna i szczęśliwa, ech... Dlatego teraz nie myślę o żadnej płci, chcę zdrowego bobaska i już. |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37756175]My też już mamy typy, ale na razie nikomu nie zdradzam
A co do płci, jest mi to totalnie obojętne. W poprzedniej ciąży ciągle się przekomarzaliśmy, TŻ bardzo chciał chłopca, a ja mu mówiłam, że będzie dziewczynka, w końcu jak się okazało, że chłopczyk, to byłam taka dumna i szczęśliwa, ech... Dlatego teraz nie myślę o żadnej płci, chcę zdrowego bobaska i już.[/QUOTE] Ja czasem, to aż karcę się za te myśli, że musi być dziewczynka. Najważniejsze przecież żeby było zdrowe. Z jednej strony płeć nie gra roli, ale z drugiej taka mała blondyneczka w różowej sukieneczce Ale w sumie tak marze o dziewczynce, a złapałam się wczoraj na tym, że ciągle o dzidzi mówię jednak w rodzaju męskim - Po tym jak mąż kupił mi wielkie opakowanie Toffifee- "Przecież to nie dla mnie, tylko dla niego"- wskazując na brzuch I zdarza mi się to bardzo często- On, jemu, dla niego...
|
|
|
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj mam wizytę u ginki o 16.45. Jakoś tak dziwnie się boję...
|
|
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Ja też ciągle mówię On, Jemu, Dla niego, aż kiedyś moja mama mi zwróciła uwagę, że może to nie On tylko Ona
Ja nie wiem co bym bardziej chciała, czy dziewczynkę czy chłopczyka, ale mam przeczucie, że to chłopczyk.edytkaac będę trzymać kciuki Nic się nie bój, na pewno wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#1221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymamy kciuki a który to tydz. i dzień od OM??
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilke mnie nie było a tu zaległości
![]() Moje typy: dla dziewczynki: Aleksandra,Kamila,Weronik a dla chłopca: Dominik,Kacper. Ja tylko chce zeby malenstwo było zdrowe ale gdzies tam podswiadomie czuje ze to chyba chłopak bedzie. Heheh wg przesadów to na pewno bo mam smaki na gorzkie,kwaśne,jakoś nie ciagnie mnie do słodkiego a słodkie podobno sie wcina przy dziewczynce.No i jako tako nie zauwazam zebym zbrzydła a dziewczynki podobno odbierają w ciąży urodę.... ![]() Ale ....to tylko przesądy. A Wy wierzycie w takie gadanie?Planujecie przyczepic w przyszłości do wózka czerwona kokardkę? ![]() edytkaac -Trzymam kciuki. |
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Nie stresuj się
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Nie stresuj się, bo stres bąblowi szkodzi. Trzymam kciuki za wizytę. Daj później znać co i jak
|
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Jak czytam o tych dolegliwościach waszych to Wam strasznie zazdroszczę. Ja żadnych dolegliwości nie mam, może jedynie tkliwość piersi i częste siusiu... W poprzedniej ciąży bardzo bolała mnie głowa. Z drugiej strony to 5tc, może jeszcze dopadną mnie jakieś mdłości
. Nie mam objawów ciąży, ale za to objawy przeziębienia. Już trzeci dzień się męczę, ale czosnek chyba daje pomału rezultat, gardło już prawie w cale nie boli.Co do imienia to jeśli będziemy mieć synka na 100% będzie Mikołaj |
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na chłopca ponoć nos rośnie i stopy ![]() edytkaac ![]() : kciuki:za wizytę ![]() a jutro wizytuje domaciatko
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
![]() to też jakiś przesąd? Nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
A propos słodkiego... dalej mi strasznie słabo dziś i jak wyszłam z psem to sobie kupiłam prince polo co by cukier podnieść i się wzmocnić... Ale zjadłam tylko pół bo za słodkie dla mnie
![]() Reszta czeka na lepsze czasy ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Żeby nikt na dziecka nie rzucił uroku jak będzie na spacerze
|
#1229 |
|
Raczkowanie
|
W moich stronach czerwoną kokardę przyczepia się w celu zapobiegnięcia "urzeknięciu" dziecka przez "życzliwych"
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Margosia ja przed ciążą byłam miłośniczką słodkości, czekolada zjedzona cała w 2minutki, naprawdę uwielbiam słodycze, a od jakiś 2 tygodni, nie mogę zjeść nawet jednego ciasteczka, bo mnie "muli" |
|
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie. Na razie widać sam pęcherzyk
Więc albo owulację miałam później, albo niestety coś jest nie tak. OM miałam 4.10. Do tego te plamienia. Możliwe, że to nadżerka się odezwała, a możliwe, że to zapowiedz najgorszego. Mam zrobić znów bętę, a za dwa tygodnie znów usg. Kurcze wykończy mnie to czekanie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Dla chłopca będzie Piotruś prawdopodobnie. Hania też mi się podoba, ale zauważyłam, że wszyscy teraz chcą mieć Hanię, więc chcemy jakieś inne imię, ale kompletnie nie wiemy jakie
za udaną wizytę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nadal bardzo mi się podoba, ale postanowiliśmy, że trzecie dziecko to będzie dziewczyna i ona będzie Hanią i może za te kilka lat nie będzie już tak popularne

. Nie mam objawów ciąży, ale za to objawy przeziębienia. Już trzeci dzień się męczę, ale czosnek chyba daje pomału rezultat, gardło już prawie w cale nie boli.
Więc albo owulację miałam później, albo niestety coś jest nie tak. OM miałam 4.10. Do tego te plamienia. Możliwe, że to nadżerka się odezwała, a możliwe, że to zapowiedz najgorszego. Mam zrobić znów bętę, a za dwa tygodnie znów usg. Kurcze wykończy mnie to czekanie.