|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Dziewczęta życzcie mi powodzenia
![]() Postanowiłam przetestować na sobie inny sposób myślenia i patrzenia na świat, zatem na wątek będę zaglądała rzadziej, gdyż zasada jest taka, ze otaczam się tylko ludźmi, którzy działają na mnie motywująco. (bez urazy, bo bardzo Wam kibicuję, ale żebym się czuła ciągle zmotywowana chyba nie potrzebuję wsparcia osób, które mają tak jak ja albo gorzej., Potrzebuję ludzi, którzy znalezli pracę. Ot, taka nowa filozofia do sprawdzenia ![]() Wish me luck, ale ogólnie jesteśmy w kontakcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- witamy ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- witamy drugą nową koleżankę ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama ręcznie czy w programie? To podstawowe pytanie. Ustaw jest sporo, ale 7 osób to niewiele. Myślę, że dasz radę zwłaszcza dzięki "wujkowi google" - każdy problem znajdziesz na necie. Ale podstawy musisz znać. Jeżeli masz program płace i kadry - to on praktycznie sam to wszystko wyliczy. Jeśli nie ma programu to są choćby druki które liczą listy płac. Jak się wdrożysz to nic trudnego. Zawsze możesz zadzwonić z problemem do ZUS. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
BAN stały
|
Szukam pracy od października po tym jak zwolnili mnie z okresu próbnego po miesiącu ;/ byłam załamana wtedy bo to była praca w markecie i panował tam mobbing, kierownik sam czekał aż się zwolnie jednak miałam postanowienie, że dopóki nie nauczą mnie obsługiwać kasy fiskalnej to się nie zwolnie. Jednak kierownik zdecydował po niecałym miesiącu, że sie do niczego nie nadaje itp itd (mimo, że zastępczyni powiedziała,że sobie dobrze radzę po prostu mój charakter mu nie pasował).Po tym przeżyłam załamanie i odpuściłam szukanie pracy do końca roku byłam zbyt nerwowa musiałam wypocząc i po nowym roku wracam z silną motywacją. Wcześniej odbyłam staż z pup biurowy ale bez możliwości zatrudnienia. W listopadzie udało mi się dostał kurs przedstawiciela handlowego (chociaż składałam dokumenty na inne ) ale nie żałuje bo tematy były naprawde ciekawe np rachunkowosc, procedury otwierania własnej firmy, zajęcia komputerowe, odwołania od decyzji itp. W moim mieście (65 tys mieszkanców) poszukują ludzi głownie do pracy w handlu na inne stanowiska dla kobiet ciężko liczyć. Dobija mnie moje doświadczenia, a raczej jego brak ;/ dodam, że ukończyłam studium w tym roku chciałabym się kształcić dalej, ale tutaj występuję kwestia finansowa i koło się zamyka, może zapiszę sie na kolejny darmowy kierunek, żeby poćwiczyć mózg żeby mi się nie zastał hehe. Dobija mnie poczucie, że jestem bezczynna gdy w otoczeniu ciężko pracują czuje się takim pasożytem ;/
Edytowane przez Nina343 Czas edycji: 2013-01-19 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak bardzo na ZUS bym nie liczyła. Fajniej jak masz jakaś znajomą księgową:P
![]() |
#1207 |
Zadomowienie
|
LiquidLuck, Nina343, witamy
![]() Nina, nie załamuj się, będzie dobrze ![]() Tusiamar, też mi się wydawało, że i mail niezbyt profesjonalny i zarobki jakieś za wysokie. Dzisiaj po przejrzeniu ofert pracy z tygodnia, bo kilka dni byłam poza domem bez neta, stwierdzam ostatecznie, że chyba własna działalność będzie najlepszym rozwiązaniem. Boję się, ale coś trzeba robić w życiu. ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-01-19 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Up ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
Jak najbardziej nie masz się czego wstydzić czy krępować. Przy odbiorze skierowania na badania po prostu zapytaj jakie są warunki płacy i umowy, bo chciałabyś potwierdzić warunki podane przez telefon. Ja przy rozmowie prosiłam o maila potwierdzającego to co mi powiedziano przez telefon, dzięki czemu jak ktoś kręci to od razu to wyłapiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jesli chodzi o zastanie mózgu, to doskonale Cię rozumiem. Ćwicz, ćwicz, bo później faktycznie ciężko ruszyć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie również zdarzyła się podobna sytuacja tj. o innej kwocie rozmawialiśmy a inną (nieco wyższą) usłyszałam w chwili zaproponowania umowy.
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
BAN stały
|
Cytat:
(bez zatrudnienia) kierunek mi się bardzo podobał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
You shoot me down but I won’t fall I am titanium Edytowane przez Kukunia23 Czas edycji: 2013-01-20 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Raczkowanie
|
Wyżyj w Polsce za najniższą krajową, czyli około 1300-1350zł na rękę jak nie mniej, a za 900-1000 funtów np. w Anglii. Niebo a ziemia.
POlska patologia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Rozeznanie
|
haha mam tak całe życie i to nie będzie łatwe a wręcz niemożliwe :-[
![]() |
#1220 | ||
Inkwizytor
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu najważniejsza jest znajomość podstaw KP, dokładność i logika. Zawsze możesz zapytać tu na forum lub na podatki.pl, no i masz pomoc w księgowej. dasz radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
nie łap też tyle srok za ogon, bo co jest do wszystkiego, to jest do niczego ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W weekend się nie odzywałam ale ciężko mi znów było... Dowiedziałam się żę "TŻ" (już w cudzysłowiu bo nigdy nim nie był) leciał na dwa fronty... Teraz po weekendzie już lepiej... Biorę się za naukę bo egzaminy już w sobote ![]()
![]() |
#1224 | |
Raczkowanie
|
Hej,
dzisiaj dostałam 1 telefon od lipca dotyczący pracy (w szkole) ![]() ![]() Jutro dzwonię do Dyrektorki Przedszkola w sprawie stażu. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-01-21 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1226 |
BAN stały
|
Ja dalej z tel pisze . Jutro komp odbieram w czwartek wyslalam cv do providenta na pracownika admnistracyjnego do miasta 30km ode mnie. Mam doswiadczenie jako pracownik admnistracyjny w bankach na staze jak sie do mnie nie odezwia to ja juz nie wiem co mam myslec narazie cisza jak nie zadz do mnie pomimo jakies doswiadczenia to wysylanie cv przez neta wg mnie jest bezsensu. Niewiem co mam juz robic. Jak komp sie mi zepsul i zadz w piatek wieczorem do kuzyna czy by nie przyjechal popatrzec do niego to powiedzial ze nie ma czasu a w soboty nie pracuje juz nie raz sie przekonalam ze na moja rodzine nie mam co liczyc. Nie raz to okazali. Nawet jak by sie nudzili w domu to do drugiego nie przyjada by mu pomoc gdzie maja 5 minut autem drogi. To sie nazywa rodzina. Jak bym tak zostala sama i rodzicow braklo tak nikt by mi nie pomogl poszlabym pod most a oni by dumnie chodzili po miescie ze im sie wiedzie dńbrze . Jedyna osoba w rodzinie na ktorej pomoc mozna liczyc to ciotka zakonica ale to dlatego ze jest zakonnica. Czasami mam dosc zycia i wolalabym nie zyc. Jak sie z prowidenta nie odezwia to nie wiem jak ja to przezyje. Doswiadczenie administrącyjne mam w koncu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny moge dołączyć?? niestety z końcem roku skończyła mi się umowa w sklepie spożywczym i dołączyłam do grona bezrobotnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tajkuna weź się nie zrażaj, jak z providenta nie zadzwonią, bo oni w tych "bankach" przeważnie patrzą na doświadczenie w sprzedaży ![]()
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2013-01-21 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
Pisałyscie o najniższej krajowej, a co maja powiedziec emeryci? Moja mama z emerytury ma ok 800zł i na utrzymaniu młodsza sis i duzy dom. Nie powiem żeby biedowała, ale może to też kwestia rejonu, u nas conieco taniej, rachunków też nie ma dużych, ale tv leci pół dnia, komp też...plus, że nie musi wydawać fortuny w aptece, bo odpukać
![]() ![]() Co do wyjazdu do UK. Podstawy języka, to już coś, bo później z górki. Oni i tak mówią "swoim angielskim". W okolicach York i wyzej, trzeba dobrze się wsłuchiwać, zalatuje szkockim bełkotem. Środkowa Anglia jest ok, południowa wydaje mi się że też. Więc wierzę Domina, że dasz radę ![]() Słowem dodam, że znam kilka osób, co jeżdżą do UK czy DE sezonowo np na 4 mies, a resztę roku w PL sobie żyją tak jakby za tą 1500/mies. Też jakiś sposób na przetrwanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.