Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 4. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 17:19   #1201
Erykah_B
Rozeznanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.

Dziewczęta życzcie mi powodzenia
Postanowiłam przetestować na sobie inny sposób myślenia i patrzenia na świat, zatem na wątek będę zaglądała rzadziej, gdyż zasada jest taka, ze otaczam się tylko ludźmi, którzy działają na mnie motywująco. (bez urazy, bo bardzo Wam kibicuję, ale żebym się czuła ciągle zmotywowana chyba nie potrzebuję wsparcia osób, które mają tak jak ja albo gorzej., Potrzebuję ludzi, którzy znalezli pracę. Ot, taka nowa filozofia do sprawdzenia

Wish me luck, ale ogólnie jesteśmy w kontakcie
Erykah_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 17:41   #1202
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Erykah_B Pokaż wiadomość
........ Potrzebuję ludzi, którzy znalezli pracę. Ot, taka nowa filozofia do sprawdzenia

So... Good Luck
mikados jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:47   #1203
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
W mieście gdzie kiedyś mieszkałam był sklep "puszysta pani" odziez ciażowa+ odzież XXL+obuwie. bardzo fajnie prosperował
dokładnie, bo wszędzie laski roz. 36 a osoby z nietypowymi rozmiarami mają duży problem aby się ubrać

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez LiquidLuck Pokaż wiadomość
Można się przyłączyć?
witamy

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Erite Pokaż wiadomość
zupełnie nieprofesjonalny mail i patrząc na kasę to nie obsługa klienta a jakaś sprzedaż rzeczy np komputerowych

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Nina343 Pokaż wiadomość
Można się przyłączyć??
witamy drugą nową koleżankę

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Postanowiłam przetestować na sobie inny sposób myślenia i patrzenia na świat, zatem na wątek będę zaglądała rzadziej, gdyż zasada jest taka, ze otaczam się tylko ludźmi, którzy działają na mnie motywująco. (bez urazy, bo bardzo Wam kibicuję, ale żebym się czuła ciągle zmotywowana chyba nie potrzebuję wsparcia osób, które mają tak jak ja albo gorzej., Potrzebuję ludzi, którzy znalezli pracę. Ot, taka nowa filozofia do sprawdzenia

i wish you zaglądaj czasem
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:49   #1204
leean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
czy myślicie że jest możliwe opanowanie podstaw kadr i płac dla 7 osób ???ja w życiu nie miała do czynienia z kadrami więc nie wiem czy jest to do ogarnięcia czy raczej cięzko?

Sama ręcznie czy w programie? To podstawowe pytanie.
Ustaw jest sporo, ale 7 osób to niewiele. Myślę, że dasz radę zwłaszcza dzięki "wujkowi google" - każdy problem znajdziesz na necie. Ale podstawy musisz znać.
Jeżeli masz program płace i kadry - to on praktycznie sam to wszystko wyliczy.
Jeśli nie ma programu to są choćby druki które liczą listy płac. Jak się wdrożysz to nic trudnego. Zawsze możesz zadzwonić z problemem do ZUS.
leean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:15   #1205
Nina343
BAN stały

Szukam pracy od października po tym jak zwolnili mnie z okresu próbnego po miesiącu ;/ byłam załamana wtedy bo to była praca w markecie i panował tam mobbing, kierownik sam czekał aż się zwolnie jednak miałam postanowienie, że dopóki nie nauczą mnie obsługiwać kasy fiskalnej to się nie zwolnie. Jednak kierownik zdecydował po niecałym miesiącu, że sie do niczego nie nadaje itp itd (mimo, że zastępczyni powiedziała,że sobie dobrze radzę po prostu mój charakter mu nie pasował).Po tym przeżyłam załamanie i odpuściłam szukanie pracy do końca roku byłam zbyt nerwowa musiałam wypocząc i po nowym roku wracam z silną motywacją. Wcześniej odbyłam staż z pup biurowy ale bez możliwości zatrudnienia. W listopadzie udało mi się dostał kurs przedstawiciela handlowego (chociaż składałam dokumenty na inne ) ale nie żałuje bo tematy były naprawde ciekawe np rachunkowosc, procedury otwierania własnej firmy, zajęcia komputerowe, odwołania od decyzji itp. W moim mieście (65 tys mieszkanców) poszukują ludzi głownie do pracy w handlu na inne stanowiska dla kobiet ciężko liczyć. Dobija mnie moje doświadczenia, a raczej jego brak ;/ dodam, że ukończyłam studium w tym roku chciałabym się kształcić dalej, ale tutaj występuję kwestia finansowa i koło się zamyka, może zapiszę sie na kolejny darmowy kierunek, żeby poćwiczyć mózg żeby mi się nie zastał hehe. Dobija mnie poczucie, że jestem bezczynna gdy w otoczeniu ciężko pracują czuje się takim pasożytem ;/

Edytowane przez Nina343
Czas edycji: 2013-01-19 o 21:17
Nina343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:17   #1206
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leean Pokaż wiadomość
Ustaw jest sporo, ale 7 osób to niewiele. Myślę, że dasz radę zwłaszcza dzięki "wujkowi google" - każdy problem znajdziesz na necie. Ale podstawy musisz znać.
Jeśli nie ma programu to są choćby druki które liczą listy płac. Jak się wdrożysz to nic trudnego. Zawsze możesz zadzwonić z problemem do ZUS.
Jak ja uwielbiam te telefony do ZUSu z zapytaniem, chociaż moze tylko w oddziale do którego ja dzwonię są takie uprzejmie panie. Już parę razy usłyszałam, odp: to ja pracuje w kadrach czy pani, po mojej kolejnej prośbie dopiero odp na moje pytanie
Ja tak bardzo na ZUS bym nie liczyła. Fajniej jak masz jakaś znajomą księgową:P

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:34   #1207
Erite
Zadomowienie

LiquidLuck, Nina343, witamy
Nina, nie załamuj się, będzie dobrze

Tusiamar, też mi się wydawało, że i mail niezbyt profesjonalny i zarobki jakieś za wysokie.

Dzisiaj po przejrzeniu ofert pracy z tygodnia, bo kilka dni byłam poza domem bez neta, stwierdzam ostatecznie, że chyba własna działalność będzie najlepszym rozwiązaniem. Boję się, ale coś trzeba robić w życiu.

If you are good at something never do it for free.

Edytowane przez Erite
Czas edycji: 2013-01-19 o 21:36
Erite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 09:20   #1208
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wypada, tzn. czy nie bedzie glupio zapytac sie ile bede zarabiac? Byly 2 etapy rozmowy, za kazdym razem mowili - najnizsza krajowa lub gdy zostala wymieniona kwota mowili "z premiami jest to do zrobienia" (oscylowalo to w przedziale 1800-2000zl brutto). Przy telefonicznym poinformowaniu o dostaniu pracy i w skrocie wymienieniu warunkow, czyli m.in. ze to umowa o prace i dana kwota, czy wypada sie pozniej dopytac. Na 99% jestem pewna, ze uslyszalam kwote o tysiac zl wyzsza niz najnizsza krajowa, czyli co innego niz na poczatku mowili i w takim wypadku jestem chetna. Przez telefon powtowrzylam to co kobieta mowila, ale ona tylko dodala tak tak plus premie. W pn jade po skierowanie na badania, wiec w sumie jeszcze raz moglabym sie zapytac, ale czy to nie bedzie jakas nadgorliwosc? Wiem, ze w moim interesie jest wiedziec ile bym zarabiala, ale w sumie przez telefon bylo powiedziane, a boje sie, ze sie przeslyszalam. Tysiac robi roznice. Dzieki za pomoc jak z tego wybrnac by sie nie "skwasic"

Up Plizzz doradzcie, bo nie wiem, co robic hehe
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:52   #1209
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Cytat:
Dziewczyny czy wypada, tzn. czy nie bedzie glupio zapytac sie ile bede zarabiac? Byly 2 etapy rozmowy, za kazdym razem mowili - najnizsza krajowa lub gdy zostala wymieniona kwota mowili "z premiami jest to do zrobienia" (oscylowalo to w przedziale 1800-2000zl brutto). Przy telefonicznym poinformowaniu o dostaniu pracy i w skrocie wymienieniu warunkow, czyli m.in. ze to umowa o prace i dana kwota, czy wypada sie pozniej dopytac. Na 99% jestem pewna, ze uslyszalam kwote o tysiac zl wyzsza niz najnizsza krajowa, czyli co innego niz na poczatku mowili i w takim wypadku jestem chetna. Przez telefon powtowrzylam to co kobieta mowila, ale ona tylko dodala tak tak plus premie. W pn jade po skierowanie na badania, wiec w sumie jeszcze raz moglabym sie zapytac, ale czy to nie bedzie jakas nadgorliwosc? Wiem, ze w moim interesie jest wiedziec ile bym zarabiala, ale w sumie przez telefon bylo powiedziane, a boje sie, ze sie przeslyszalam. Tysiac robi roznice. Dzieki za pomoc jak z tego wybrnac by sie nie "skwasic"
Ja bym się spytała. Biorąc to skierowanie spytałabym się jeszcze raz o warunki czyli typ umowy oraz wynagrodzenie. Powiedziałabym coś w stylu, ze chciałabym się jeszcze raz upewnić co do warunków bo rozmowa telefoniczna była niezbyt wyraźna czy coś takiego

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 11:24   #1210
evilcia
Zadomowienie

Jak najbardziej nie masz się czego wstydzić czy krępować. Przy odbiorze skierowania na badania po prostu zapytaj jakie są warunki płacy i umowy, bo chciałabyś potwierdzić warunki podane przez telefon. Ja przy rozmowie prosiłam o maila potwierdzającego to co mi powiedziano przez telefon, dzięki czemu jak ktoś kręci to od razu to wyłapiesz.
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 11:40   #1211
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
...

odezwija się za jakis czas i daj znać jak idzie
Cytat:
Szukam pracy od października po tym jak zwolnili mnie z okresu próbnego po miesiącu ;/ byłam załamana wtedy bo to była praca w markecie i panował tam mobbing, kierownik sam czekał aż się zwolnie jednak miałam postanowienie, że dopóki nie nauczą mnie obsługiwać kasy fiskalnej to się nie zwolnie. Jednak kierownik zdecydował po niecałym miesiącu, że sie do niczego nie nadaje itp itd (mimo, że zastępczyni powiedziała,że sobie dobrze radzę po prostu mój charakter mu nie pasował).Po tym przeżyłam załamanie i odpuściłam szukanie pracy do końca roku byłam zbyt nerwowa musiałam wypocząc i po nowym roku wracam z silną motywacją. Wcześniej odbyłam staż z pup biurowy ale bez możliwości zatrudnienia. W listopadzie udało mi się dostał kurs przedstawiciela handlowego (chociaż składałam dokumenty na inne ) ale nie żałuje bo tematy były naprawde ciekawe np rachunkowosc, procedury otwierania własnej firmy, zajęcia komputerowe, odwołania od decyzji itp. W moim mieście (65 tys mieszkanców) poszukują ludzi głownie do pracy w handlu na inne stanowiska dla kobiet ciężko liczyć. Dobija mnie moje doświadczenia, a raczej jego brak ;/ dodam, że ukończyłam studium w tym roku chciałabym się kształcić dalej, ale tutaj występuję kwestia finansowa i koło się zamyka, może zapiszę sie na kolejny darmowy kierunek, żeby poćwiczyć mózg żeby mi się nie zastał hehe. Dobija mnie poczucie, że jestem bezczynna gdy w otoczeniu ciężko pracują czuje się takim pasożytem ;/
Jesli można wiedzieć jaki kierunek? Podoba ci się to czego się wyuczyłas? Nie ma po tym pracy? Chcesz to kontynuować, czy będziesz szła w innym kierunku?
Jesli chodzi o zastanie mózgu, to doskonale Cię rozumiem. Ćwicz, ćwicz, bo później faktycznie ciężko ruszyć Ma być dobrze
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:05   #1212
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Ja bym się spytała. Biorąc to skierowanie spytałabym się jeszcze raz o warunki czyli typ umowy oraz wynagrodzenie. Powiedziałabym coś w stylu, ze chciałabym się jeszcze raz upewnić co do warunków bo rozmowa telefoniczna była niezbyt wyraźna czy coś takiego
Cytat:
Napisane przez evilcia Pokaż wiadomość
Jak najbardziej nie masz się czego wstydzić czy krępować. Przy odbiorze skierowania na badania po prostu zapytaj jakie są warunki płacy i umowy, bo chciałabyś potwierdzić warunki podane przez telefon. Ja przy rozmowie prosiłam o maila potwierdzającego to co mi powiedziano przez telefon, dzięki czemu jak ktoś kręci to od razu to wyłapiesz.
Ok dzieki Dziewczyny, tak tez zrobie czyli we wtorek bedzie wszystko wiadomo.
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:23   #1213
Konto usunięte

Cytat:
Up Plizzz doradzcie, bo nie wiem, co robic hehe
ja bym się zapytała. a co tam. olać schematy:P
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 13:26   #1214
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Ok dzieki Dziewczyny, tak tez zrobie czyli we wtorek bedzie wszystko wiadomo.
Flofferek pewnie że możesz zapytać
mnie również zdarzyła się podobna sytuacja tj. o innej kwocie rozmawialiśmy a inną (nieco wyższą) usłyszałam w chwili zaproponowania umowy.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:44   #1215
Nina343
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
odezwija się za jakis czas i daj znać jak idzie

Jesli można wiedzieć jaki kierunek? Podoba ci się to czego się wyuczyłas? Nie ma po tym pracy? Chcesz to kontynuować, czy będziesz szła w innym kierunku?
Jesli chodzi o zastanie mózgu, to doskonale Cię rozumiem. Ćwicz, ćwicz, bo później faktycznie ciężko ruszyć Ma być dobrze
ukończyłam 2-letnie studium administracji z tytułem technika administracji, w trakcie miałam staż w zawodzie referenta w administracji publicznej
(bez zatrudnienia) kierunek mi się bardzo podobał . Chciałam kontynuować naukę (studia) w tym celu poszłam do pracy w tym nieszczęsnym markecie i wyszło jak wyszło obecnie zapisałam się na kierunek rachunkowość ale myśle też o bhp. U mnie w mieście stosunkowo dość łatwo dostać się na staż biurowy szczególnie do skarbówki, ale jak chodzi o zatrudnienie to już ciężko bo wiadomo są stanowiska dziedziczone. Akurat jak dostałam staż to szukali stażystki bo sekretarka poszła na urlop macierzyński.
Nina343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:52   #1216
Kukunia23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez leean Pokaż wiadomość
dokładnie nie wiem jeszcze jak to ma wyglądać, ma mi pomagać księgowa, która mam nadzieję się na tym zna, boję tego trochę, że później jak coś źle zrobię to pójdzie na mnie ... ogólnie to mam taki charakter że strasznie schizuję, że zrobię coś źle i będę brać za to odpowiedzialnośc, i że niewiadomo jakie kary na mnie padną- taka jestem trochę chora na tym punkcie...jak sie uwolnić od takich stersów i myślenia co będzie???poradźcie coś, bo to na prawdę jest męczące

Edytowane przez Kukunia23
Czas edycji: 2013-01-20 o 18:54
Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 19:08   #1217
verda
Inkwizytor

Cytat:
dokładnie nie wiem jeszcze jak to ma wyglądać, ma mi pomagać księgowa, która mam nadzieję się na tym zna, boję tego trochę, że później jak coś źle zrobię to pójdzie na mnie ... ogólnie to mam taki charakter że strasznie schizuję, że zrobię coś źle i będę brać za to odpowiedzialnośc, i że niewiadomo jakie kary na mnie padną- taka jestem trochę chora na tym punkcie...jak sie uwolnić od takich stersów i myślenia co będzie???poradźcie coś, bo to na prawdę jest męczące
Mam to samo, jak się dowiesz jak nad tym zapanować to daj mi znać

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 19:20   #1218
seherim
Raczkowanie

Wyżyj w Polsce za najniższą krajową, czyli około 1300-1350zł na rękę jak nie mniej, a za 900-1000 funtów np. w Anglii. Niebo a ziemia.
POlska patologia.
seherim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 19:25   #1219
Kukunia23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Mam to samo, jak się dowiesz jak nad tym zapanować to daj mi znać
haha mam tak całe życie i to nie będzie łatwe a wręcz niemożliwe :-[

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 19:30   #1220
verda
Inkwizytor

Cytat:
Napisane przez seherim Pokaż wiadomość
Wyżyj w Polsce za najniższą krajową, czyli około 1300-1350zł na rękę jak nie mniej, a za 900-1000 funtów np. w Anglii. Niebo a ziemia.
POlska patologia.
najniższa krajowa to około 1111zł na rękę Teraz podobno 1160 zł na rękę, 1300 zł to luksus

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
haha mam tak całe życie i to nie będzie łatwe a wręcz niemożliwe :-[
Ja też Dlatego pierwszy miesiąc w pracy zawsze jest tragiczny bo umieram z nerwów

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 20:41   #1221
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, wszystko jest do ogarnięcia
tu najważniejsza jest znajomość podstaw KP, dokładność i logika. Zawsze możesz zapytać tu na forum lub na podatki.pl, no i masz pomoc w księgowej.
dasz radę
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 08:32   #1222
Konto usunięte

Cytat:
ukończyłam 2-letnie studium administracji z tytułem technika administracji, w trakcie miałam staż w zawodzie referenta w administracji publicznej
(bez zatrudnienia) kierunek mi się bardzo podobał . Chciałam kontynuować naukę (studia) w tym celu poszłam do pracy w tym nieszczęsnym markecie i wyszło jak wyszło obecnie zapisałam się na kierunek rachunkowość ale myśle też o bhp. U mnie w mieście stosunkowo dość łatwo dostać się na staż biurowy szczególnie do skarbówki, ale jak chodzi o zatrudnienie to już ciężko bo wiadomo są stanowiska dziedziczone. Akurat jak dostałam staż to szukali stażystki bo sekretarka poszła na urlop macierzyński.
w branży BHP ciężko jest coś dostać, bo niestety trzeba mieć udokumentowany staż pracy aby podjąć dobrą pracę i samodzielne stanowisko.
nie łap też tyle srok za ogon, bo co jest do wszystkiego, to jest do niczego

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
e to luz, ogarniesz. ja się sama wszystkiego uczyłam i daję radę

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
POlska patologia.
Stary 2013-01-21, 08:42   #1223
Domina
Zakorzenienie

Cytat:
POlska patologia.
Dlatego postanowiłam w najbliższym czasie wybrać się do UK . Narazie na tydzień do cioci i wujka którzy mnie zapraszają. Rozejrzeć się, zobaczyć jak z językiem itp. Jak będzie ok, to wracam tu, załatwiam formalności i jadę pracować. Myślicie że to dobry pomysł?

W weekend się nie odzywałam ale ciężko mi znów było... Dowiedziałam się żę "TŻ" (już w cudzysłowiu bo nigdy nim nie był) leciał na dwa fronty... Teraz po weekendzie już lepiej... Biorę się za naukę bo egzaminy już w sobote
https://www.facebook.com/Wstazki/?fref=ts MOJE CUDEŃKA WSTĄŻKOWE
Domina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 08:51   #1224
malagosia86
Raczkowanie

Hej,
dzisiaj dostałam 1 telefon od lipca dotyczący pracy (w szkole) , niestety szukali tam logopedy na 1 h, niestety nie mam tej specjalności. Pani życzyła mi powodzenia w szukaniu pracy i powiedziała, że w razie zapotrzebowania będzie mieć moje CV. Podobno wysłali jakieś ogłoszenie, a ja nawet o tym nie wiedziałam, a wysłane CV to fart. Zdziwiło mnie zainteresowanie moją osobą szkoły ze wsi, bo nie miałam ani jednego telefonu ze szkół z miasta. Co ciekawe szkoła znajduję się 2 km od domu mojego chłopaka (musiałabym dojeżdżać koło 15 km+4 km na piechotę). Naprawdę jest ciężko z pracą, a w ogłoszeniach same beznadzieje typu telemarketing, przedstawiciel handlowy, doradca klienta.

Jutro dzwonię do Dyrektorki Przedszkola w sprawie stażu.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Domina Pokaż wiadomość
Dlatego postanowiłam w najbliższym czasie wybrać się do UK . Narazie na tydzień do cioci i wujka którzy mnie zapraszają. Rozejrzeć się, zobaczyć jak z językiem itp. Jak będzie ok, to wracam tu, załatwiam formalności i jadę pracować. Myślicie że to dobry pomysł?

W weekend się nie odzywałam ale ciężko mi znów było... Dowiedziałam się żę "TŻ" (już w cudzysłowiu bo nigdy nim nie był) leciał na dwa fronty... Teraz po weekendzie już lepiej... Biorę się za naukę bo egzaminy już w sobote
Pewnie, jakbym miała rodzinę w Uk i dobrze znała język, nie miała zobowiązawszy typu studia, odważyła bym się wyjechać. Niestety mój TŻ jest przeciwny takiej decyzji, nawet w podróż poślubną wolałby jechać w polskie góry.

Edytowane przez malagosia86
Czas edycji: 2013-01-21 o 08:53
malagosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 08:54   #1225
Domina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malagosia86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Pewnie, jakbym miała rodzinę w Uk i dobrze znała język, nie miała zobowiązawszy typu studia, odważyła bym się wyjechać. Niestety mój TŻ jest przeciwny takiej decyzji, nawet w podróż poślubną wolałby jechać w polskie góry.
Nie mogę powiedzieć że znam dobrze język. Ale trudno... I bez języka wyjeżdzali i dali radę. Tu pracy nie znajdę, więc już nie mam nic do stracenia... Co będzie ze mną to będzie.
Stary 2013-01-21, 09:15   #1226
tajkuna
BAN stały

Ja dalej z tel pisze . Jutro komp odbieram w czwartek wyslalam cv do providenta na pracownika admnistracyjnego do miasta 30km ode mnie. Mam doswiadczenie jako pracownik admnistracyjny w bankach na staze jak sie do mnie nie odezwia to ja juz nie wiem co mam myslec narazie cisza jak nie zadz do mnie pomimo jakies doswiadczenia to wysylanie cv przez neta wg mnie jest bezsensu. Niewiem co mam juz robic. Jak komp sie mi zepsul i zadz w piatek wieczorem do kuzyna czy by nie przyjechal popatrzec do niego to powiedzial ze nie ma czasu a w soboty nie pracuje juz nie raz sie przekonalam ze na moja rodzine nie mam co liczyc. Nie raz to okazali. Nawet jak by sie nudzili w domu to do drugiego nie przyjada by mu pomoc gdzie maja 5 minut autem drogi. To sie nazywa rodzina. Jak bym tak zostala sama i rodzicow braklo tak nikt by mi nie pomogl poszlabym pod most a oni by dumnie chodzili po miescie ze im sie wiedzie dńbrze . Jedyna osoba w rodzinie na ktorej pomoc mozna liczyc to ciotka zakonica ale to dlatego ze jest zakonnica. Czasami mam dosc zycia i wolalabym nie zyc. Jak sie z prowidenta nie odezwia to nie wiem jak ja to przezyje. Doswiadczenie administrącyjne mam w koncu.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 09:39   #1227
alexandrika
Zadomowienie

hej dziewczyny moge dołączyć?? niestety z końcem roku skończyła mi się umowa w sklepie spożywczym i dołączyłam do grona bezrobotnych
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 09:40   #1228
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Domina Pokaż wiadomość
Ja rozmawiałam wczoraj z promotorem i być może uda mi się obronić w maju i do Anglii jadę w czerwcu, chyba że znajdę tu dobrą pracę do tego czasu to zostanę, jeśli nie to się pakuję i wyjeżdżam...

Tajkuna weź się nie zrażaj, jak z providenta nie zadzwonią, bo oni w tych "bankach" przeważnie patrzą na doświadczenie w sprzedaży

"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą"

" świata nie podbijesz"

Edytowane przez !!&*Monia*&!!
Czas edycji: 2013-01-21 o 09:41
!!&*Monia*&!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 09:43   #1229
Domina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez !!&*Monia*&!! Pokaż wiadomość
Ja rozmawiałam wczoraj z promotorem i być może uda mi się obronić w maju i do Anglii jadę w czerwcu, chyba że znajdę tu dobrą pracę do tego czasu to zostanę, jeśli nie to się pakuję i wyjeżdżam...

Tajkuna weź się nie zrażaj, jak z providenta nie zadzwonią, bo oni w tych "bankach" przeważnie patrzą na doświadczenie w sprzedaży
Czytałam artykuł że pracownicy providenta nie dostają od dawna wypłaty... Ale nie wiem dokładnie o co chodziło....
Stary 2013-01-21, 09:59   #1230
pokszyfka
Zadomowienie

Pisałyscie o najniższej krajowej, a co maja powiedziec emeryci? Moja mama z emerytury ma ok 800zł i na utrzymaniu młodsza sis i duzy dom. Nie powiem żeby biedowała, ale może to też kwestia rejonu, u nas conieco taniej, rachunków też nie ma dużych, ale tv leci pół dnia, komp też...plus, że nie musi wydawać fortuny w aptece, bo odpukać zdrowie się jej trzyma

Co do wyjazdu do UK. Podstawy języka, to już coś, bo później z górki. Oni i tak mówią "swoim angielskim". W okolicach York i wyzej, trzeba dobrze się wsłuchiwać, zalatuje szkockim bełkotem. Środkowa Anglia jest ok, południowa wydaje mi się że też. Więc wierzę Domina, że dasz radę
Słowem dodam, że znam kilka osób, co jeżdżą do UK czy DE sezonowo np na 4 mies, a resztę roku w PL sobie żyją tak jakby za tą 1500/mies. Też jakiś sposób na przetrwanie.
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości