Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 21:08   #1201
Tycikata
Wtajemniczenie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mój też mi przypomniał.
Nigdy nie obchodzimy ich jakoś szczególnie, nie kupujemy sobie prezentów, ale to jednak miła okazja by spędzić fajny wieczór we dwoje - zjeść coś dobrego, napić wina, tak się zatrzymać na chwilę bo ostatnio wiecznie i ciągle gdzieś pędzimy.
no tak to też racja

ale jednak jak ja sobie pomyślę jaki mnie poryty dzień w pracy czeka potem w piątek to już mi ręce opadają.....

Dziewczyny ja już mam powoli dość tego jak jesteśmy traktowani przez Szefa.......

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:12   #1202
monikkad
Wtajemniczenie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
no tak to też racja

ale jednak jak ja sobie pomyślę jaki mnie poryty dzień w pracy czeka potem w piątek to już mi ręce opadają.....

Dziewczyny ja już mam powoli dość tego jak jesteśmy traktowani przez Szefa.......
A co się dzieje? Gdzie Ty w ogóle pracujesz, anglistko ?
Stary 2013-02-13, 21:15   #1203
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
no tak to też racja

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale nie jesteś z tym problemem sama...

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Nic dziewczyny, mykam spać bo jestem od 4 na nogach i zaczynam już widzieć 2 laptopy przedemną
Na szczęście jutro do pracy na popołudniu

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:19   #1204
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Tż dzwonił do tej kuzynki ... I co my mówimy,że my możemy przenieść się na początek maja to oni jeszcze przed nas walą terminem. Mają jutro jeszcze do nas zadzwonić.
Boooszzz, zabiłabym !!
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Wiem,że to może głupie, ale aż się poryczałam. Tż mówi: to może my 10 maja? ona:to my 2 maja!
Argument? pod koniec maja jej narzeczony ma urodziny, więc koniec maja nie.
Nie wiem, już jak ostatecznie się nie dogadamy to może przejdziemy na 7 czerwca. 3 maja nie za bardzo chcemy bo to długi weekend, niektórzy wyjeżdżają. A robić tydzień po tygodniu to bez sensu, nie wszystkich gości będzie stać obskoczyć 2 wesela w m-cu pomimo szczerych chęci. No i te porównania.

A co do nastawiania się na zaręczyny ... Ja byłam pewna, że to będzie w moje urodziny,a tż zaskoczył mnie 4 dni przed. Potem powiedział, że faktycznie chciał w urodziny, ale praca pokrzyżowała plany-w domu spotkalibyśmy się dopiero po 22:00
masakra jakaś !!! ustąp idiotce bo nie wygrasz.
Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
wenedka, agunineczka, ijja witajcie

ijja z data pewnie dopasujemy sie, jakie beda wolne terminy, takze jesli nie lipiec i sierpien to inne miesiace tez moga byc

wysyłam moje typy sukienek na pewno chce taka gore (mam male cyce), a dol moze nie taki długi, ale cos w tym stylu to suknie moich marzen
a na poprawiny moze cos jak Edzia, ale niekoniecznie taki kolor
mi też się takie góry podobają szalenie !!
Cytat:
Rozumiem.
Jeśli chodzi o piątek to podobno coraz popularniejsze. My byliśmy w minionym roku na dwóch ślubach - jednej był w środę (w święto - 15 sierpnia), a drugi właśnie w piątek. Z tego co wiem Państwo Młodzi nie mieli żadnych problemów z załatwieniem tego.
zgadza się mój tż w sezonie w praktycznie każdy piątek i sobotę gra na ślubach.
Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Kurcze to co u was tak wszyscy ruszyli z tymi weselami?
Ja juz kiedys pisałam, u mnie w rodzinie są same pogrzeby... 4 w przeciagu 2 lat... A wesele, ostatnie w mojej rodzinie, było w 2002r... i od tego czasu cisza...
Lepiej jest ze strony Tża, bo od kiedy sie poznaliśmy to w każdym roku byliśmy na jednym, w tym roku najprawdopodobniej będą jeszcze 2 i wtedy w 2014 nasze... Uff.. w sumie gdyby nie tż to pewnie zapomniałabym co to znaczy wesele
u mnie ostatnie było w 2008
Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Ajjj... no pewnie takie zaskoczenie jest mega mile i w ogole, ale nie wiem czy w moim przypadku takie zaskoczenie bedzie, bo mamy duzo rzeczy obgadanych, wiem ze w najblizszym czasie TO bedzie, kwestia czasu, a ze akurat teraz walentynki, wiec hmm... moze TZ zrobi mi psikusa i jednak nie jutro

ale powiem wam, ze mam juz gdzies to zaskoczenie, chce juz zaczac zalatwiac wszystko na slub i wesele
trzymam kciuki żeby było jutro bo ja też na to czekałam
Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode!
Dopiero zaczynam przygodę na forum.

My również planujemy wesele w 2014 roku, a dokładnie to 16 sierpnia

Jestem mile zaskoczona, że jest nas tak dużo... no i ta imponująca ilość wątków!

pozdrawiam

Witam
Cytat:
Witaj.
Opowiedz coś o sobie.

Fajny pomysł. Brawa za kreatywność.

My z TŻem właśnie ubiliśmy deal'a.
Trochę zmywania stoi w kuchni a taaaak bardzooooooo mi się nie chce, więc że TŻ stwierdził, że mam to zostawić on pozmywa po pracy, w drodze do domu kupi winko, a jak jak wrócę to ugotuję coś pysznego i zrobimy romantyczne walentynki.
i każdy zadowolony
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:20   #1205
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Ja też spadam, pobudka o 5. Jutro TŻ przyjedzie koło 20.00 i po Jego szkoleniu w piątek zostaje u mnie do niedzieli Dobranoc.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:27   #1206
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
A co się dzieje? Gdzie Ty w ogóle pracujesz, anglistko ?
tak dokładnie tutaj na forum raczej nie opiszę jakie akcje odchodzą..ale..... musiałam usunąć tą część.

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale nie jesteś z tym problemem sama...
wiem ale co ja mogę zrobić, nie postawię się bo wiem że pewnie bym straciła wtedy pracę, a na bank nigdzie nie znajdę takiej dobrej pracy już ;/

- Loesje

Edytowane przez Tycikata
Czas edycji: 2013-02-14 o 09:46
Stary 2013-02-13, 21:29   #1207
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Podziękowania będę robiła dokładnie takie jak na zdjęciu. A na wódeczkę chce w dokładnie taki sam sposób zawiesić bileciki z jakimiś wierszykami krótkimi
zazdroszczę, że masz już sprecyzowany motyw kolorystyczny wesela i możesz robić sobie kokardki i inne pierdółki

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 21:29   #1208
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
i każdy zadowolony
Nooo!
U nas takie deal'e są na porządku dziennym.
Jedno z nas woli robić coś a czegoś nie lubi i na odwrót. I na przykład TŻ nie przepada za gotowaniem, w ogóle kuchnia średnio go bawi - mnie przeciwnie, lubię gotować i przygotowywać pyszności. Nie znoszę dla odmiany... prasować!
I ostatnio siedzimy, TŻ coś miauczy:
TŻ: ale bym zjadł pyszną kanapkę
JA: to zrób sobie!
TŻ: ale tak bardzoooo mi się nie chce
JA: (patrzę podejrzliwie, myślę chwile) ale bym sobie jutro założyła czerwoną koszulę do pracy
TŻ: to załóż
JA: ale jest niewyprasowana, a tak bardzooooo mi się nie chce
TŻ: (patrzy dłuższą chwilę) DEAL?
JA: DEAL
I w tym momencie oboje wstajemy i ja idę mu zrobić kanapki, a on prasuje moją koszulę.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-02-13 o 21:30
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:31   #1209
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Nooo!
U nas takie deal'e są na porządku dziennym.
Jedno z nas woli robić coś a czegoś nie lubi i na odwrót. I na przykład TŻ nie przepada za gotowaniem, w ogóle kuchnia średnio go bawi - mnie przeciwnie, lubię gotować i przygotowywać pyszności. Nie znoszę dla odmiany... prasować!
I ostatnio siedzimy, TŻ coś miauczy:
TŻ: ale bym zjadł pyszną kanapkę
JA: to zrób sobie!
TŻ: ale tak bardzoooo mi się nie chce
JA: (patrzę podejrzliwie, myślę chwile) ale bym sobie jutro założyła czerwoną koszulę do pracy
TŻ: to załóż
JA: ale jest niewyprasowana, a tak bardzooooo mi się nie chce
TŻ: (patrzy dłuższą chwilę) DEAL?
JA: DEAL
I w tym momencie oboje wstajemy i ja idę mu zrobić kanapki, a on prasuje moją koszulę.
haha ale fajnie
u nas to nie wiem kto będzie prasował, bo oboje nienawidzimy tego robić

- Loesje
Stary 2013-02-13, 21:32   #1210
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ale co ja mogę zrobić, nie postawię się bo wiem że pewnie bym straciła wtedy pracę, a na bank nigdzie nie znajdę takiej dobrej pracy już ;/
I to jest chyba w tym wszystkim najgorsze. Sytuacja w kraju jest jaka jest i się pracodawcom w dupach poprzewracało. Wymagają, nie szanują, bo wiedzą, że mało kto się postawi - nikt pracy stracić nie chce (tym bardziej dobrej) bo wiadomo jak o nią teraz ciężko.

Stary 2013-02-13, 21:36   #1211
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
I to jest chyba w tym wszystkim najgorsze. Sytuacja w kraju jest jaka jest i się pracodawcom w dupach poprzewracało. Wymagają, nie szanują, bo wiedzą, że mało kto się postawi - nikt pracy stracić nie chce (tym bardziej dobrej) bo wiadomo jak o nią teraz ciężko.
ja się kiedyś postawiłam w mojej poprzedniej pracy gdzie byłam zatrudniona na psich warunkach i za psie pieniądze i co....wywalili mnie a jeszcze żebyście wiedziały za co wyleciałam......

no to teraz już siedzę cicho bo bym pożałowała

- Loesje
Stary 2013-02-13, 21:37   #1212
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
haha ale fajnie
u nas to nie wiem kto będzie prasował, bo oboje nienawidzimy tego robić
To takie rzeczy, będziecie chyba musieli rozwiązywać rzucając monetą.

Stary 2013-02-13, 21:38   #1213
monikkad
Wtajemniczenie

Tycikata, ehh... znamiona naszych czasów, trzeba zaciskać zęby :/
Ijaa, super te deale
Stary 2013-02-13, 21:40   #1214
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja się kiedyś postawiłam w mojej poprzedniej pracy gdzie byłam zatrudniona na psich warunkach i za psie pieniądze i co....wywalili mnie a jeszcze żebyście wiedziały za co wyleciałam......

no to teraz już siedzę cicho bo bym pożałowała
niestety co raz więcej takich przypadków widzę też w swoim otoczeniu. Jest to na prawdę bardzoo, bardzoo przykre.

Stary 2013-02-13, 21:41   #1215
laddybird
Raczkowanie

[QUOTE=mala_czarna_21;3921 8417]witaj

co z tego że jest starszy i niższy?
aż tak dużo starszy??

11 lat. Wiem, że dużo ale cóż zrobić..
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:55   #1216
monikkad
Wtajemniczenie

[QUOTE=laddybird;39221158]
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
witaj

co z tego że jest starszy i niższy?
aż tak dużo starszy??

11 lat. Wiem, że dużo ale cóż zrobić..
Łał, w końcu któraś na tym wątku ma taką samą różnicę wieku pomiędzy nią a TŻ jak ja :P

Mój też 11 lat starszy. Naprawdę dla Ciebie to tak dużo? Daj spokój
Ja i K. tej różnicy w ogóle nie odczuwamy, a 4 lata już razem jesteśmy
A i co do naszych rodzin to nikt nigdy absolutnie nie powiedział nam, że to duża różnica wieku Moi to się wręcz cieszyli, że nie młokos, a starszy, odpowiedzialny itp A jego rodzina też od razu mnie polubiła
Ja już nie wyobrażam sobie bycia w związku z równolatkiem

Także jakie "dużo" kobieto
Stary 2013-02-13, 21:59   #1217
garfieldek
Zakorzenienie

zmykam spac, bo jutro emocjonujący dzien mnie czeka

milej nocy

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:01   #1218
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laddybird Pokaż wiadomość
[/B]11 lat. Wiem, że dużo ale cóż zrobić..
E tam dużo. 30 albo 40 to by było dużo.
Wiadomo, że pomiędzy dwudziestolatkiem i dziewięciolatką to wiadomo - chore, ale między 20 a 30, czy 30 a 40 - nie widzę w tym absolutnie nic złego.

Stary 2013-02-13, 22:03   #1219
laddybird
Raczkowanie

[QUOTE=monikkad;39221463]
Cytat:

Łał, w końcu któraś na tym wątku ma taką samą różnicę wieku pomiędzy nią a TŻ jak ja :P

Mój też 11 lat starszy. Naprawdę dla Ciebie to tak dużo? Daj spokój
Ja i K. tej różnicy w ogóle nie odczuwamy, a 4 lata już razem jesteśmy
A i co do naszych rodzin to nikt nigdy absolutnie nie powiedział nam, że to duża różnica wieku Moi to się wręcz cieszyli, że nie młokos, a starszy, odpowiedzialny itp A jego rodzina też od razu mnie polubiła
Ja już nie wyobrażam sobie bycia w związku z równolatkiem

Także jakie "dużo" kobieto
Szczerze to też sobie nie wyobrażam związku z rówieśnikiem. Zawsze mnie ciągnęło do starszych. Dużo, o wiele za dużo jest dla moich konserwatywnych rodziców. Nie mogą zrozumieć tego, że jestem ze "starym dziadkiem" Wiadomo każdy związek ma plusy i minusy, ale przez te dwa minusy u mnie jest trochę bardziej pod górkę.
Stary 2013-02-13, 22:03   #1220
monikkad
Wtajemniczenie

My zaczęliśmy być razem jak ja miałam 21, a on 32 :P
I było git :P
Dodam też, że nigdy tego nie planowałam. Nie miałam tak, że "podobali mi się starsi mężczyźni". Nigdy mnie nie ciągnęło do starszych. Dwóch poprzedników TŻ-ta też było mniej więcej w moim wieku. To, że zaczęłam być z TŻ-tem to absolutny przypadek.

Wiadomo, miałam na początku myśli "tylleeee starszyyy, o ponad dekade...". Ale absolutnie nie żałuję, że zdecydowałam się zaryzykować i rozpocząć ten związek

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-02-13 o 22:08
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:06   #1221
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
śliczne Chciałabym co w tym typie ale nie białego. Naczytałam się o zmienianiu sukienki z białej na w kolorze bo niby kiedyś po północy młodzi wyganiani byli na pierwszą noc i wtedy PM przebierała się w inną sukienkę na znak stracenia cnoty W sumie na każdych poprawinach na których byłam to PM miała sukienkę w kolorze. Spotkałyście się by miała białą?
Moja bratowa miała białą na poprawinach

ijaa rozwiązania idealne! U nas TŻ uwielbia gotować i robi to rewelacyjnie, a ja lubię dobre potrawy, także ja sprzątam on gotuję Ale i wymieniamy się, bo także lubię gotować Zaś nienawidzę obierać ziemniaków, także u nas robi to TŻ, za to ja mu wtedy prasuję, bądź zmywam

Idę spać, bo padam!

Ach! I WITAM NOWE PMki!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:06   #1222
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze to też sobie nie wyobrażam związku z rówieśnikiem. Zawsze mnie ciągnęło do starszych. Dużo, o wiele za dużo jest dla moich konserwatywnych rodziców. Nie mogą zrozumieć tego, że jestem ze "starym dziadkiem" Wiadomo każdy związek ma plusy i minusy, ale przez te dwa minusy u mnie jest trochę bardziej pod górkę.
Moja mama i dziadkowie też są konserwatywni, religijni (ja zresztą też), ale co w tym jest przepraszam nieodpowiedniego??? Gdzie jest powiedziane, że trzeba być tylko z równolatkiem lub starszym o 2-3 lata? Jakiś konserwatywny system moralny tego zabrania? Kompletnie nie rozumiem Twoich rodziców, jaki "stary dziadek" no na Boga
A przepraszam, że zapytam w jakim wieku jesteście? Bo my 25 l. i 36 l.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-02-13 o 22:08
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:06   #1223
Tycikata
Wtajemniczenie

noo taki lajf, ale są gorsze problemy niż praca...jak np. to, że nie mamy jeszcze żadnego zespołu na oku

- Loesje
Stary 2013-02-13, 22:09   #1224
misiadelko
BAN stały

Kierwa, wy sobie nie wyobrażacie z rówieśnikiem, a mój jest młodszy ode mnie

Idę spać, dobranoc
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:13   #1225
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość

Idę spać, dobranoc
Haha, jak to się mówi, kuguarzyca?

A tak na poważnie, młodszy tylko o rok - to się nie liczy
No i daj spokój, u mnie to był totalny przypadek, że akurat tyle starszy, Ty pewnie też nie planowałaś, że akurat młodszy Ci się na męża trafi

Miłość nie zna granic
Stary 2013-02-13, 22:13   #1226
laddybird
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Moja mama i dziadkowie też są konserwatywni, religijni (ja zresztą też), ale co w tym jest przepraszam nieodpowiedniego??? Gdzie jest powiedziane, że trzeba być tylko z równolatkiem lub starszym o 2-3 lata? Jakiś konserwatywny system moralny tego zabrania? Kompletnie nie rozumiem Twoich rodziców, jaki "stary dziadek" no na Boga
A przepraszam, że zapytam w jakim wieku jesteście? Bo my 25 l. i 36 l.
Ja w tym roku 24, tż 35 a zaczęliśmy jak ja miałam 20. No właśnie to mnie irytuje, te ich argumenty..najważniejsze, żeby był wysoki i młody a najlepiej super przystojny..tak jakby się nie liczyło co jest w środku..

Cytat:

Idę spać, dobranoc
Naoglądałam sie na studiach, ale nie generalizujmy Każdemu podoba się co innego. Moja przyjaciółka ma rok młodszego chłopaka, a koleżanka 2 lata. Ważne jaki jest z charakteru, liczby nie mają znaczenia
Stary 2013-02-13, 22:14   #1227
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
hahahha
a moja koleżanka była z facetem 10 lat starszym od niej a rzuciła go dla kolesia młodszego od niej o 2 lata ale jej akurat baardzo służy ten związek z młodszym

- Loesje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 22:17   #1228
monikkad
Wtajemniczenie

Mój jest wysoki, o wiele, wiele ode mnie wyższy :P Może to przekonało moją rodzinę <lol>

Szczerze to argumenty Twoich rodziców są dla mnie absurdalne i niedorzeczne. Współczuję sytuacji i mam nadzieję, że w końcu się przyzwyczają i zobaczą, że Twój TŻ mimo wieku i wzrostu, które im nie odpowiadają, ma inne walory.

A tak w ogóle to też idę już spać, bo ostatnio za późno chodzę spać i spamuję tutaj jak szalona :PPP
Stary 2013-02-13, 22:18   #1229
Tycikata
Wtajemniczenie

Tak w ogóle Monikkad ja widziałam Wasze wspólne zdjęcie i w życiu bym nie powiedziała że Twój TŻ jest od Ciebie starszy i to o 11 lat!

też uciekam spać

- Loesje
Stary 2013-02-13, 22:19   #1230
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
hahahha
a moja koleżanka była z facetem 10 lat starszym od niej a rzuciła go dla kolesia młodszego od niej o 2 lata ale jej akurat baardzo służy ten związek z młodszym
Moja znajoma zrobiła podobnie, z tym, że jej już mąż jest 6 lat od niej młodszy
Z kolei druga 30-letnia znajoma wyszła ostatnio za 20-latka. Zresztą bardzo szybko się pobrali, bo po roku, a gdy się poznali, ona chyba jeszcze nawet nie miała rozwodu

Jedyny przypadek, w którym bym się zastanowiła, to dzieci z poprzednich związków. Jeszcze jakaś hiena się trafi i trzeba będzie ją widywać cały życie (o byłej mówię, nie o dziecku, jakby bo )
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-02-13 o 22:21
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości