![]() |
#1201 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: AMILIE Mineral Cosmetics
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny , a może macie jakieś porównanie Angel Dust z pudrem ryżowym z Paese?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
U mnie puder z Amilie ładnie wtapiał się w skórę, nie podkreślał porów. Natomiast ryżowy z Paese byłam zmuszona oddać mamie, bo nie wtapiał się w skórę, właził w pory i wyglądałam jakby mi ktoś twarz igłą podziurkował miejsce przy miejscu...
![]() |
#1204 |
Rozeznanie
|
mam Angel Dust, ryżowy z Paese i bambusowy z Paese
przyznam, że Angel Dust używam jako primiera a do wykończenia bambusowego - sama nie wiem dlaczego, po prostu jakoś tak mi pasuje, ryżowy czeka na lepsze czasy dla siebie ![]() bambusowy ma okropny jak dla mnie zapach ale na skórze już się go nie czuje, ryżowy chyba też ale ostatnio go nie używam i zapomniałam ze wszystkich 3 Angel D jest jakby najbardziej suchy (nawet bardzo suchy aż skrzypi) - nie wiem jak to lepiej określić suchy i taki tępy ale jako primier się sprawdza świetnie bambusowy pasuje mi bardziej niż ryżowy - nie potrafię właściwie określić dlaczego bo one są tak naprawdę dosyć podobne wydaje mi się, że jest jakiś taki łagodniejszy na twarzy, cieplejszy ryżowy jest jakby zimniejszy - nie wiem dlaczego mam takie przeświadczenie skoro oba są na skórze transparentne a w opakowaniu białe oba są bardzo pyliste i niemal takie same w konsystencji, chociaż powiedziałabym, że bambusowy jest minimalnie bardziej sypki i taki minimalnie cięższy niż ryżowy ale to może być równie dobrze wymyślona różnica bo jest naprawdę tylko moim wrażeniem zapach mnie dosyć drażni ale szybko się ulatnia A D nie ma zapachu jest taki bardziej "piaskowy", tzn. mam wrażenie, że mimo, że wszystkie się pylą to drobinki AD spadałyby w taki inny sposób a ryżowy i bambusowy najpierw by sobie polatały zanim spadną sorry za te wszystkie bardzo nieprecyzyjne określenia - to naprawdę trudno opisać bo różnice są często bardzo subtelne choć wyraźne i bardzo subiektywne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
Właśnie przyszła do mnie oczekiwana wysyłka z Amilie
![]() Zamówiłam w ciemno od razu 4 bigi i dodatkowo 10 próbek, dostałam w gratisie kolejne 4 ![]() Zaraz lecę się ogarnąć i będę testować. Na razie nałożyłam tylko odrobinę Pine Nut na szyję i nadgarstek. Pierwsze wrażenie całkiem okej, tylko nie minęła minuta, a utlenił mi się w mocną pomarańcz... (korektor Light i róż Dusty Pink też scegiełkowały :P). Mam nadzieję, że na twarzy tak źle nie będzie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Zadomowienie
|
Przepraszam za post pod postem, ale chciałam osobno dorzucić swatche
![]() Poniżej róże, korektory i podkłady. Dorzuciłam też dla porównania korektory Annabelle i podkład Golden Fairest, bo sama szukałam takiego zestawienia ![]() Jeżeli chodzi o moją skórę, jestem bardzo blada i w odcieniu chłodnej żółci/oliwki. Na rękę też nie do końca patrzcie, bo od dwóch dni wyszło mi uczulenie od swatchowania kolorówki w pracy... Teraz widzę, że chyba trafiłam w dziesiątkę jeżeli chodzi o odcień Pine Nut, pasuje mi najlepiej z całego zestawienia podkładów, które mnie interesowały ![]() Bezpośrednie linki do zdjęć w pełnym rozmiarze i jakości: http://oi62.tinypic.com/eqz5ef.jpg http://oi62.tinypic.com/30ubiuq.jpg http://oi59.tinypic.com/2im0zut.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Noodle Soup jesteś wielka, na pewno te swatche pomoga wielu osobom. Ja już zamowilam i teraz dopiero widze ze niepotrzebnie baralam honey. No ale juz zamowione, będę testować.
![]() |
#1211 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ale poprzednia partia była ok. Aby uzdatnić opakowanie do przechowywania pudru, musiałam potraktować zmywaczem. Opakowanie zmatowiło się nieco. To kupowanie na 8 marca już pozłaziło |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
To i ja dodam swatche minerałów, które kilka dni temu do mnie przyszły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ale mi zaczął Cashmere wybijać pomarańczą.. Nałożyłam go nieco więcej niż zwykle i skończyłam z marchewką na twarzy i części szyi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Dostałam swoje próbki, tak pięknie zapakowane z ulotką. Uciecha dla oczu
![]()
![]() |
#1216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale z pine nut zaczynam teraz kombinować czy się nie przerzucić na cashmere na razie wymieszałam pine nut z annabelle - natural fairest i jest ok w zamyśle chciałam minimalnie się pozbyć odrobiny żółtości ![]() z róży strasznie długo się zastanawiałam między tymi dwoma i wybór padł na little smile ale kupie też ten drugi little smile ma fajny kolor ale spodziewałam się, że będzie jednak ciut zimniejszy za to jak się ubrałam w koralową bluzkę i pomalowałam tym różem to sama nie mogłam się w lustrze napatrzeć jak fajnie się to zgrało ![]() ja się zmieniam jak kameleon w zależności od tego w jaki kolor się ubiorę... :/ a jeszcze dodam nie bójcie się tych świecących drobinek w tym różu ich w ogóle nie widać na twarzy jak do mnie przyszedł i zrobiłam swatcha na ręku to byłam zrozpaczona tymi drobinkami a tak naprawdę to na poliku naprawdę ich nie widzę Edytowane przez kasiatoya Czas edycji: 2014-05-01 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o cashmere to jest jasny i naturalny (ani nie różowy ani nie żółty czy pomarańczowy). Póki co nie ściemnial mi na buzi (minęło 5 godzin). Ja z kolei myśle czy nie przerzucić sie na pine nut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do drobinek w różach, to ja mam u siebie Lollipop i na ręce wygląda mega różowo i brokatowo, a na policzku (u mojej siostry) jest cudny :P
"Książki - okręty myśli żeglujące po oceanach czasu i troskliwie niosące swój drogocenny ładunek z pokolenia w pokolenie." Edytowane przez Almodis Czas edycji: 2014-05-01 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Dostałam próbkę gratis tofie, Co ja zrobię z takim ciemnym podkładem, zamowilam takie blade, a oni dorzucili mi tofie
![]()
![]() |
#1221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja po prostu mam taki koloryt twarzy (a zwłaszcza szyi) jestem zimna z żółtymi tonami i pine nut jest idealnie dopasowany ale właśnie myślę o cashmere żeby minimalnie zmienić ten koloryt o ile w pine nut wyglądam tak jakoś normalnie to miałam wrażenie, że w cashere tak bardziej świeżo w natural fairest bez domieszek wyglądam za to nieco za blado i za różowo i w rezultacie daje to taki troszkę trupi kolorek chociaż przyznam że annabelki się pięknie zachowują u mnie na twarzy i wyglądają bardzo fajnie jak się wtopią, nawet jak kolor jest trochę nie teges ![]() w ogóle to pine nut dobierałam do szyi a jak na siebie patrzę w lustrze bez makijażu to widzę że akurat szyję to ja mam w nieco innym kolorze niż twarz i dekolt :/ w każdym razie wychodzi na to, że obydwu kolorów mogę używać zamiennie ![]() poza Lily Lolo - blondie to mi nic nie ciemnieje na twarzy, LL troszkę tak jakby zmienił kolorek na mnie Edytowane przez kasiatoya Czas edycji: 2014-05-01 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Oby do wiosny
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
|
Trzeba sobie jakoś radzić z "prochami", żeby nic sie nie zmarnowało
![]() Jak za ciemne to bronzer, za jasne to jako rozjaśniający cień w wewnętrznym kąciku oka lub pod oczy. Jak kompletnie za różowy to może być nawet jako cień, albo różo-bronzer. Jako cień wykorzystałam już sporo niepasujących podkładów i korektorow mineralnych i jestem zadowolona ![]()
"Książki - okręty myśli żeglujące po oceanach czasu i troskliwie niosące swój drogocenny ładunek z pokolenia w pokolenie." Edytowane przez Almodis Czas edycji: 2014-05-01 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Świetny recykling ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
Czy pudry Amilie czymś się różnią między sobą poza kolorem? Poza tym, że Sunshine ma zmieniony skład.
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie pisałam nigdy w tym wątku, ale często podczytywałam i skusiłam się na zamówienie próbek Amilie ![]() ![]() Poniżej zamieszczam zdjęcia kawałka mojej twarzy z namalowanymi paskami podkładów (jedno foto robione w świetle dziennym, drugie w sztucznym). Przepraszam za jakość, ale dysponuję tylko aparatem z telefonu. Wiem, że po zdjęciach tego nie widać, ale chyba najlepszy będzie dla mnie Sesame, no ale trzeba jeszcze nałożyć na całą twarz, żeby się upewnić. (Przy testowaniu Annabelle właśnie tak pomyliłam się- przy teście paskowym najlepszy wydawał mi się Natural light, a po nałożeniu na całą twarz wygrał jednak Golden fairest). Kolory na zdjęciach: 1. Butterscotch 2. Sesame 3. Creme brulee 4. Pine nut 5. Cashmere 6. Summer sand
![]() |
#1228 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
IMHO Sesame jest za ciepły. Oceniam po 1 foto, bo na 2 nic nie widać. Nie skub tak twarzy... jeszcze większych blizn się dorobisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Rozeznanie
|
A mi Amilie za szybko znika z twarzy:/ Gdyby nie to, zamówiłabym, bo czekanie na Pixie chyba nie ma sensu. Macie porównanie z Annabelle? Trzyma się dłużej niż Amilie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie trzymały się identycznie, czyli do końca dnia. Pamiętam nawet że na jakieś całonocne tańce używałam Amilie i trzymał się pięknie, nawet w tamtym roku popołudnie na plaży w słońcu wytrzymał ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.