|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
Ja tam miałam, moi znajomi też. W firmie w której obecnie pracuję powiedziałam swoją kwotę i tyle dostałam, nie było negocjacji, padło tylko: OK. A później dowiedziałam się ile ludzie tu zarabiaja... ![]() Mam nadzieję że docenią mnie w tym miesiącu bo okres próbny kończy mi się w 31 maja
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
A tak btw, to zamówiłam wczoraj mamie paletkę cieni Sleeka
![]() Wybrałam Oh So Special, mam nadzieję, że jej się spodoba ![]() Jak nie, to ja sobie wezmę ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież nie wyssałam tej ifnromacji z palca, troche w tym siedzę ![]() Cytat:
![]() ![]() i dokładnie! ja tez powiedziałam sporo mniej a i tak zaproponowali mi prawie 1000 więcej - niestety odrzuciłam ta pracę i teraz żałuję ![]()
![]() |
#1204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ....a pomyśleć, że gdyby 6 lat temu nie uparł się, abym z nim poszła na piwo, to kto wie co by było ![]() Zawsze było tak, że jak mnie zapraszał, to z nim szłam. Ale wtedy jakoś nie miałam ochoty, a on sie uparł i już!!! Teraz wiem czemu - pewnie miał wszystko zaplanowane ![]()
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Katarzyna - mi się właśnie najbardziej ta spodobała
![]() Zastanawiałam się dla mamy nad Au Naturel, ale stwierdziłam, że taka 'nudna' będzie, a lubię jak się tak fajniej umaluje ![]() Niulka - wieeeeelu lat miłości Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie jest moja pierwsza praca więc mam też pewne doświadczenie. Wiem że na okresie próbnym zarabia się mniej ale myślę że gdybym powiedziała większą kwotę na rozmowie kwalifikacyjnej to dostałabym te pieniądze już na początek. Mój okres próbny trwa 7 miesiąc więc przez ten czas mogłam zarobić dość fajną kasę... Tutaj jest spora konkurencja, ludzie godzą się pracować za naprawdę niskie kwoty. A pracodawcy nie próbują dawać więcej, niestety... Branża mojego TŻ jest idealnym przykładem na to. To są w większośći małe prywatne firmy, jeśli dają ogłoszenie z myślą że przeznaczą na pracownika 2000 zł (bo tyle miał poprzednik) a znajdzie się ktoś kto chce dostać tylko 1600 zł, to tyle dostanie. To absurd ale z roku na rok proponują coraz niższe stawki bo jest coraz wi8ęcej chętnych do pracy i ludzie zdają sobie sprawę, że jak obniżą swoje wymagania finansowe to będą mieli większą szansę na zdobycie pracy. Nie wiem z jakich Wy jesteście regionów i z jakiej branży, ja mówię z naszego doświadczenia.
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mieszkamy od siebie w odległości 80 km i nie będziemy się dziś widzieć. Dziękuję ![]() DZIĘKUJĘ ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- DZIĘKUJĘ ![]()
![]() |
#1208 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja przedstawiłam tylko 2 argumenty dlaczego zadaje sie takie pytanie na rozmowie kwalifikacyjnej. Nie dlatego aby dac mu mniej, tylko dlatego by sprawdzić, czy warto dalej poswiecac czas i pieniądze na tego kandydata. Czasem nie zdajemy sobie sprawy ile pieniedzy kosztuje sama rekrutacja (szczegolnie jesli zleca się to innym specjalistom), a rektutacje mają czasem i 5 etapów - ile pieniedzy może pojść w bloto z punktu widzenia firmy, jesli zainwestuje sie w rekrutacje pracownika, którego i tak nie zatrudnimy, bo nas na niego nie bedzie stać, bo za 3000 nie bedzie pracował ![]()
![]() |
#1209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W poprzedniej firmie każdy zarabiał inną kwotę mimo że robiliśmy to samo, u TŻ też. Dobrze wiedzieć że to niezgodne z prawem, ale czy ktoś będzie próbował dochodzić swoich praw...
![]() |
#1210 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymier
Cytat:
gratuluje ;-) my dopiero 6 lat mamy w listopadzie ;-) Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- doradzcie mi :-( zwalnia sie super mieszkanie od wrzesnia... cena odstepnego to 300zl i teraz niewiem czy dcydowac sie z tz na go mieszkanie... wiem ze ciezko bedzie zbierac kase na wesele bo pewnie malo nam zostanie ale i tak od stycznia chcielismy isc na swoje juz.... sama niewiem co robic... dziewczyny pomocy ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Katarzyna - z drugiej strony nie rozumiem tego, że w korpo rekrutację przeprowadza zwykle nie byle kto, ma wiele etapów, skomplikowanych czasem (rozmowy z potencjalnymi klientami, oczywiście po angielsku, no cuda na kiju różne).
Brat aplikował do jednej firmy. Na ostatnim etapie został on i drugi gość. Koniec końców wybrali tamtego gościa. Po czym okazało się, że ma on za WYSOKIE kwalifikacje do tego stanowiska i odszedł do innej firmy za jeszcze większą kasę (a już tu była konkretna). bratu się pofarciło, bo i tak im się spodobał, więc po rezygnacji tego gościa, zadzwonili do brata. Ale nie rozumiem tego, że firma chce mieć na swoim stanowisku nie wiadomo kogo, gdzie patrząc w CV takiej osoby, jasno wynika, że jej obowiązki w tej firmie to będzie dla niej jak dla sekretarki zrobić kawę.. To nie lepiej celować w kogoś, kto DOKŁADNIE nadaje się na to stanowisko, niż w kogoś, kto będzie niezadowolony z obowiązków i płacy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Dodaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() EDIT: przepraszam, że tak chaotycznie dzis pisze, ale siedze na zajeciach i co chwilę prowadzacy zagląda mi w monitor, bo chyba za duzo stukam ![]()
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2013-05-10 o 11:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
No mnie to właśnie zdziwilo, bo przecież to nie jest tak, że przychodzi ktoś, mówi dwa zdania o sobie, a potem się okazuje, że on jest nie wiem, masterem z informatyki i wymiata, a oni nie wiedzieli.
Tylko na tak wielu etapach mogli się kapnąć, że jednak on się tu nie nadaje, a tego nie zrobili. Firma niemłoda, wiele lat działa na rynku, ma dobrą pozycję, więc to nie to. Widocznie jakiś błąd, no bywa ![]() Ale dzięki temu brat ma naprawdę zarąbistą pracę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze - jak tak teraz z wami piszę o tym, to chciałabym już pracować w zawodzie ![]()
![]() |
#1216 |
Zadomowienie
|
#1217 |
Zakorzenienie
|
Matko idę umyć tę górę garów w kuchni, wskoczę pod prysznic, potem szybki make-up i do pracy do 23
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mam też pytanie z tak zwanej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() Ale.. jak powiedziałam tak mało.. i oni zaproszą mnie na to szkolenie...zapłacą mi ...później zaproponują taką stawkę jaką ja podałam , a ja powiem że jednak sobie to przeliczylam i to dla mnie za mało to co wtedy? mam oddawac kase za szkolenie? czy jak? bo ja to się już zagubiłam. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() też niedawno obchodziłam ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() też się nie dopytałam...sierota:/ ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie nadrobię Was, nie ma szans ![]() ![]() Według mnie na rok przed ślubem powinna być załatwiona sala, zespół i fotograf - żelazne trio, po którym wszystko już idzie z górki (: A Wy jak myślicie?
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1222 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Miałam Was wczoraj nadrabiać i dupa... Okazało się że dostałam do opracowania notatki na egzamin z prawa gospodarczego i żeby czasu w domu nie marnować siedziałam nad tym w pracy... Dzisiaj może mi się uda... Jutro do szkoły na cały dzień, mam nadzieję, że będzie padać
![]() koleżanka w HR siedzi?
#1223 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2013-05-10 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymier
Ja dopiero pierwszy rok mgr z kapitału robię, ale jara mnie temat
![]() Niulka gratuluję rocznicy ![]() ![]() ![]()
#1225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- przepraszam że tak katuje z tym tematem,...ale nie mam kogo zapytac o porade... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zadomowienie
|
ja już 4 lata w tym 3 bardzo intensywnie
![]() Cytat:
![]() Np.: kiedyś ja robiłam rekrutacje na młodszego specjaliste ds. PR i tam na okresie próbnym była kwota 1500 i wiele kandydatów taką też podawało ![]()
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!
jestem w trakcie nadrabiania, i tyle sobie włączyłam stron do cytowania, że nie wyrobie za chwilkę, więc będzie znowu stopniowo ![]() W De wczoraj był dzień wolny, więc kawał dnia nad jeziorem spędziliśmy ![]() ![]() vixena spóźnione ale szczerze! Najserdeczniejsze życzenia! Spełnienia marzeń i wiecznej miłości!! ![]() kulbensikowa ściskam kciuki!! ![]() dodaja jestem z Ciebie dumna! Niedługo będziesz miała spokój ![]() ![]() Waniliova ja już Ci kiedyś pisałam, że my od początku jechaliśmy na tabletkach..po 5 latach odstawiłam je teraz w styczniu i zmiany jakie zauważyłam: lepiej się czuję, libido dużo lepiej, włosy jakoś bardziej nie wypadają- tak jak wcześniej właściwie ALE! cera mi się popsuła...ostatnio nie mogę patrzeć na boje odbicie w lustrze...nie miałam nigdy problemu z trądzikiem a teraz od ponad tygodnia męczę się z czterema (wiem, że to nie tragedia, ale dla mnie to zmiana..) czerwo-różowymi kropkami, które nie chcą się zagoić...i to tak głupio są rozmieszczone, że wszystko psują ![]() ![]() no i wróciło to co przed stosowaniem tabletek, czyli mega nieregularny okres...zaczęłam brać tabsy, bo okresu nie miałam od 4 miesięcy..przy tabletkach, wiadomo wszystko było ok z @. a teraz odstawiłam w styczniu- był @ z odstawienia, później spóźnił mi się o 20 dni...i teraz za trzy dni minie miesiąc kiedy powinnam okres dostać..w ciąży nie jestem. Muszę iść do gin, ale pewnie coś z hormonami jest nie tak... pysia trzymam kciuki! fajnie, że ciągle się coś dzieje w tym temacie ![]() misia również ![]() ![]()
#1229 |
Wtajemniczenie
|
ok, dzięki Kasia...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kate Noir gratuluję niespodziewanki!! ![]() ![]() aneczka jedyne co możesz zrobić to nie zapraszać "koleżanki" i się nią nie przejmować. Uwierz, pokładałam się ze śmiechu jak opisywałaś ich "miłość" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.