Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 11:37   #1201
tajik girl
Raczkowanie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
dziękowac dobra kobieto

nawet na pokazie kobieta w sukni ślubnej powinna być uśmiechnięta i radosna

witaj

ja się ogoliłam nic szczególnego nie ubierałam, dobry biustonosz to podstawa, i dobrze wziąć ze sobą buty, najlepiej z obcasem, który byś chciała założyć na ślub, albo po to tylko, żeby na boso nie latać po salonie
i przygotuj się na dobrą gimnastykę

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

moja kumpela mierzyła suknie w czarnym i żyje także spokojnie z tym staniorem, żebyś nie kupowała nagle stanika na same przymiarki chyba, że już w nim do ślubu pójdziesz, ale przy nocy poślubnej cielista bielizna nie będzie efektowna
o tak tak, buty na obcasie to dobry pomysł - mi ich brakowało żeby zobaczyć faktyczny efekt
pani w salonie, w którym byłam, mówiła, że kobiety przychodzą w bieliźnie we wszystkich kolorach tęczy
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 11:39   #1202
madziara889
Zakorzenienie

Witam nową PM

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja ostatnio się ucze oszędnosci prace wydrukowalismy sami, zbindowała mi sekretarka w pracy :P

mama dała nam troche złota :P 3 piersionki medalik bransoletke.. i mamam TZ dała 1 piersionek ( chyba powinnam jej na kolanach dziekować hehe ) wiec obraczki ten wyjda nas taniej niz zakładałam
Nam rodzice tż chcą dać swoje obrączki i moja mama swoją tylko muszę iść się dopytać jaki koszt będzie przy takiej ilości swojego złota.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 11:46   #1203
magdulaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
o tak tak, buty na obcasie to dobry pomysł - mi ich brakowało żeby zobaczyć faktyczny efekt
pani w salonie, w którym byłam, mówiła, że kobiety przychodzą w bieliźnie we wszystkich kolorach tęczy

Racja, nie mogłabym sobie wyobrazić efektu będąc w boso, dlatego buty na obcasie będą dla mnie koniecznością

A czy w salonach w których przymierzałyście suknie, można było zrobić sobie zdjęcie?
Dla mnie to bardzo ważne bo często dopiero po powrocie do domu, oglądając raz jeszcze na spokojnie widać rzeczy których się wcześniej nie zauważało ( i wtedy też najczęściej nasuwają się te mocne postanowienia pt. muszę schudnąć )
magdulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 11:49   #1204
justynkie
Wtajemniczenie

Mi się coraz bardziej podoba suknia Gala - Bora.
Stawiam na minimalizm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bora2.jpg (40,1 KB, 29 załadowań)

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 11:57   #1205
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

No to lece
Zostawiam po sobie link dla psich mam zwlaszcza mopsich
http://zazie.com.pl/2013/06/o-bozie-...lnej-narkozie/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 12:07   #1206
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdulaa Pokaż wiadomość
Racja, nie mogłabym sobie wyobrazić efektu będąc w boso, dlatego buty na obcasie będą dla mnie koniecznością

A czy w salonach w których przymierzałyście suknie, można było zrobić sobie zdjęcie?
Dla mnie to bardzo ważne bo często dopiero po powrocie do domu, oglądając raz jeszcze na spokojnie widać rzeczy których się wcześniej nie zauważało ( i wtedy też najczęściej nasuwają się te mocne postanowienia pt. muszę schudnąć )
ja byłam w dwóch, właściwie w salonie i bez problemu można było robić fotki oraz u krawcowej, która prowadzi komis, i tez problemu nie było, ale wiem, że w salonach niektórych, takich ĄĘ nie wolno robić, bo nie daj boże jeszcze polecisz z jedną fotką do krawcowej i taką ci uszyje, jakby zdjęć w internecie nie było
Stary 2013-06-13, 12:11   #1207
aniuska18032
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo mi się podobają okrągłe stoły na weselu i mam możliwość wyboru czy chce okrągłe czy 'normalne'. Mój TŻ też uważa, że ładnie to wygląda ale jego zdaniem jest to niepraktyczne, jest problem z rozmieszczeniem gości bo siedzą wtedy w 10-12 osobowych grupkach, na jednym stole jedzenie nie schodzi a na innym schodzi szybko itd....A ja uważam, że to wcale nie jest ogromny problem bo tak czy siak musimy ustalić kto gdzie siedzi, może przy okrągłych będzie Nam trudniej zdecydować ale i tak musimy to zrobić ...
Może macie jakieś argumenty którymi mogłabym go przekonać ?

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-06-13 o 12:13
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 12:25   #1208
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo mi się podobają okrągłe stoły na weselu i mam możliwość wyboru czy chce okrągłe czy 'normalne'. Mój TŻ też uważa, że ładnie to wygląda ale jego zdaniem jest to niepraktyczne, jest problem z rozmieszczeniem gości bo siedzą wtedy w 10-12 osobowych grupkach, na jednym stole jedzenie nie schodzi a na innym schodzi szybko itd....A ja uważam, że to wcale nie jest ogromny problem bo tak czy siak musimy ustalić kto gdzie siedzi, może przy okrągłych będzie Nam trudniej zdecydować ale i tak musimy to zrobić ...
Ludzie zawsze siedzą w grupkach. Przecież nikt nie krzyczy przez cały długi stół do wujka Zenka. Na ogół ludzie się integrują w gronie 3-4 par, później ciężko polewać Z jedzeniem podobnie, w jednej części szybciej schodzą sałatki, w innej mięsa. My np. w restauracji mamy uzupełniane zimne przekąski do godz. 2.

Mi też się ostatnio podobają okrągłe stoły, niestety rodzice są przeciwni, poza tym i tak mamy już sporo "inności" więc stoły zostawię prostokątne.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 12:33   #1209
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ludzie zawsze siedzą w grupkach. Przecież nikt nie krzyczy przez cały długi stół do wujka Zenka. Na ogół ludzie się integrują w gronie 3-4 par, później ciężko polewać Z jedzeniem podobnie, w jednej części szybciej schodzą sałatki, w innej mięsa. My np. w restauracji mamy uzupełniane zimne przekąski do godz. 2.

Mi też się ostatnio podobają okrągłe stoły, niestety rodzice są przeciwni, poza tym i tak mamy już sporo "inności" więc stoły zostawię prostokątne.
Haha, genialny argument, ludzie siedzą po 3-4 pary, bo potem się ciężko polewa, padłam
Ale co racja to racja!

Co do okrągłych stołów, to ja baaaaaaaaardzo takie chciałam!
Niestety (albo stety?) w naszej sali są stoły ustawione w podkowę, nie ma okrągłych. Na początku byłam nieszczęśliwa, ale później właśnie wiele osób mi mówiło (również z osób organizujących wesela), że okrągłe stoły wyglądają super, ale są niepraktyczne

Także odetchnęłam z ulgą
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 12:37   #1210
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Hej dopiero odkryłam, że mamy już nowy wątek :P Nie mam czasu Was nadrabiać... Za tydzień obrona, więc trzymajcie kciuki

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 12:38   #1211
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

O matko... Ciekawe ile kalorii dziś spaliłam Najpierw 40 minut na rowerku a później wysprzątałam całą chatę kurze, podłogi, odkurzanie, zamiatanie, zmywanie itd Jestem z siebie dumna

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 12:40   #1212
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Żadnego innego fotografa na oku nie masz? Ciężka sprawa
w zwiazku z zawodem wykonywanym jestem bardzo wybredna
na ta chwile z Pl fotografow to tylk oten sie kwalifikuje.

Jest kilku na ktorych mnie oczywiscie nie stac.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 12:43   #1213
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
może zrób sobie taką wizualizację, rozrysuj sobie te stoły i zobacz co Wam lepiej wyjdzie, mój TŻ bardzo się zaangażował w sadzanie gości i już mam gości porozsadzanych i wiem kto koło kogo a koło kogo nie bo i takie asy się zdarzają niestety
Stary 2013-06-13, 12:52   #1214
velika
Winter is coming

Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Hej dopiero odkryłam, że mamy już nowy wątek :P Nie mam czasu Was nadrabiać... Za tydzień obrona, więc trzymajcie kciuki
będę trzymać !!!! dasz radę
A ja jestem wściekła, bo coraz realniejsze jest, że mi ministerstwo przeniesie egzamin zawodowy z września na grudzień

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-06-14 o 06:09
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 12:53   #1215
magdulaa
Raczkowanie

Cytat:
Mi też się bardzo podobają przyjęcia przy okrągłych stołach i pod tym kątem wybraliśmy salę
Okrągłe stoły wyglądają bardzo efektownie i uważam, że jest to praktyczne rozwiązanie. Goście maja swobodę opuszczania stolika, kelnerzy łatwy dostęp a wszyscy goście są skumulowani bliżej siebie. Natomiast faktycznie, bardzo ważne jest usadzenie gości.
My mamy możliwość wyboru liczby gości przy stoliku 8/10/12 więc myślę, że nie będzie z tym problemu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 12:58   #1216
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
w zwiazku z zawodem wykonywanym jestem bardzo wybredna
na ta chwile z Pl fotografow to tylk oten sie kwalifikuje.

Jest kilku na ktorych mnie oczywiscie nie stac.
Rozumiem a z wybranym przez Was fotografem nie możecie się spotkać osobiście ? Wtedy było by Wam łatwiej podjąć decyzję

Cytat:
może zrób sobie taką wizualizację, rozrysuj sobie te stoły i zobacz co Wam lepiej wyjdzie, mój TŻ bardzo się zaangażował w sadzanie gości i już mam gości porozsadzanych i wiem kto koło kogo a koło kogo nie bo i takie asy się zdarzają niestety
Chyba będę musiała

Cytat:

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Haha, genialny argument, ludzie siedzą po 3-4 pary, bo potem się ciężko polewa, padłam
Ale co racja to racja!

Co do okrągłych stołów, to ja baaaaaaaaardzo takie chciałam!
Niestety (albo stety?) w naszej sali są stoły ustawione w podkowę, nie ma okrągłych. Na początku byłam nieszczęśliwa, ale później właśnie wiele osób mi mówiło (również z osób organizujących wesela), że okrągłe stoły wyglądają super, ale są niepraktyczne

Także odetchnęłam z ulgą

Będę jeszcze rozmawiała z TŻ, mamy czas więc na spokojnie wszystko ustalimy jak nie będzie okrągłych to trudno

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Mi też się bardzo podobają przyjęcia przy okrągłych stołach i pod tym kątem wybraliśmy salę
Okrągłe stoły wyglądają bardzo efektownie i uważam, że jest to praktyczne rozwiązanie. Goście maja swobodę opuszczania stolika, kelnerzy łatwy dostęp a wszyscy goście są skumulowani bliżej siebie. Natomiast faktycznie, bardzo ważne jest usadzenie gości.
My mamy możliwość wyboru liczby gości przy stoliku 8/10/12 więc myślę, że nie będzie z tym problemu
My chyba możemy wybrać czy 10 czy 12 osób a jeszcze tak zapytam, czy jedzenie spokojnie się mieści na tych okrągłych stołach ? Bo jeśli będą okrągłe to po środku będzie jakaś ozdoba kwiatowa czy coś w tym stylu.

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-06-13, 12:59   #1217
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
My rocznicę zaręczyn świętujemy, tzn. ja świętuję bo to moje urodziny Ale rocznicy związku nie świętujemy... W sumie to też jakoś tak moje urodziny, ale nie mamy konkretnej daty, bo nie wiemy od kiedy liczyć... od pierwszego pocałunku, od złapania za rękę? Kiedyś za dzieciaka to padało magiczne: chcesz ze mną chodzić? I wszystko jasne Teraz to się człowiek głowi...
Mój się mnie pytał oficjalnie czy możemy zostać para :p świętujemy rocznice związku a po ślubie będziemy świętować rocznicę ślubu tylko.

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny jaki ja miałam dziś sen!
Śniło mi się że TŻ pracował gdzieś na budowie, był wielki wykop, a jego zahaczyła koparka i złamała mu kość w udzie, tak że wszystko wyszło na wierzch... On tak strasznie krzyczał z bólu a ja to widziałam z góry i nic nie mogłam zrobić Widziałam jak go koledzy wynosili z tego wykopu, później karetka, a jego ciągle bolało
Obudziłam się spanikowana, ze łzami w oczach, z pulsem takim jakbym wbiegła po schodach na 30 piętro...
Pierwsze co zrobiłam, to dzwoniłam do TŻ-ta żeby usłyszeć jego głos...

dobrze ze to tylko sen

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja dziś 12 h w pracy, od 10 do 10. Jeszcze nigdy nie byłam tak długo, najdłużej bylam 10 h mam nadzieję że szybko zleci

zleci mnie się zdarzało pracować w galerii po 14.5 godziny

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Heej

wczoraj pożarłam się z tż o wakacje... Planowaliśmy pojechać na tydzień na mazury. Więc mu wczoraj pokazuję co znalazłam, i opcje w ośrodkach i kwatery prywatne gdzie nocleg wynosi 40 zł za osobę. Jak podliczyliśmy nocleg, paliwo, jedzenie, ew. atrakcje to na 2 osoby wyjdzie jakieś 1600-1700 zł. A jemu już za dużo i już się na mnie drze, że nie wyda tyle kasy, żeby sobie poleżeć nad jeziorem
Wkurza mnie jego podejście, bo tak to nigdy nigdzie nie pojedziemy On nie będzie wydawał tyle kasy na wakacje w Polsce.... Woli dołożyć i pojechać zagranicę. Ale chyba nie zdaje sobie sprawy z kosztów... Normalnie wczoraj jak bym go

wylamie się ale mnie się to wydaje sporo, ale ja jestem w ogóle wprawiona w organizowanie tanich wyjazdów wiec może temu.

Cytat:
To mało... My za pokój na tydzień płacimy 700zł za dwie osoby. (w tym już klimatyczne). Do tego po 100zł na gaz w jedną stronę i 100 na gaz w drugą stronę. Generalnie mamy odłożone po 1100zł i liczymy że te 2200 nam wystarczy
Moi rodzice w zeszłym roku na tygodniowych wakacjach nad morzem wydali 3ooozł

masakra! My w tym roku mieliśmy jechać na Krym na dwa tygodnie za 2-2.5 tys za dwie osoby, z przejazdem, noclegiem, jedzeniem. Kwatery prywatne, bez biura.

[QUOTE=KaMilka4891;4129742 8] dziękuję, już mi lepiej

też się tak kiedyś obudziłam, zapłakana, ale na szczęście TŻ leżał obok

ja też 12... ale do 19 na szczęście, do 22 to bym jajo zniosła
Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
http://3.bp.blogspot.com/-d1yfEYwdNy...C5%9Blubny.jpg
http://www.google.pl/imgres?q=bukiet...26&tx=94&ty=53 urocze, ale czy wytrzymałe?
http://www.atelierslubne.pl/wp-conte...=120&zc=1&q=75

ja drukowałam wszystko u siebie, tylko kolorowe storny wydrukowałam u znajomych w sklepie, bo akurat tusz mi wyszedł kolorowy

http://www.slubne-inspiracje.eu/wp-c...-i-koral41.jpg i jeszcze navy & peach

navy i peach to coś dla mnie

Cytat:
ile to jest tak na oko 10 gr :P w sensie ilosc sztuk bizuteri :P

ja przelewam co m iesiac 500 zl przy zarobku 1200 zł to jest sukces dla mnie

nam Złotnik powiedział że dwie klasyczne obrączki to ok 7 g na rozmiar 14 i 16

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Ja staram sie odkladac teraz od 500zl do max 1000zl. Na zycie nie wydaje za wiele, bo mieszkam u rodzicow, jedynie benzyna, doladowania do tel i czasem jedzenie

za miesiac chce wyjechac do pracy za granica, wiec mysle ze budzet jeszcze bardziej sie podreperuje

My odkladamy ok tysiąca miecieszcznie, czasem uda się więcej

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
My w sumie planujemy znow chorwacje, samochodem w 4 osoby. Nocleg to koszt 1o-15 euro, wiadomo jedzenie jakies (zazwyczaj bierzemy z Polski jakies zapasy, zeby tez tyle nie kupowac) i mimo, ze za granica wcale drogo nie wychodzi. tym bardziej, ze np koszt paliwa dzielimy na 4

fajnie tez się tak staramy zwykle kombinować

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Chciałabym dołączyć do Waszego zacnego grona
Pierwotnie planowaliśmy ślub na 2013r ale z wielu względów zdecydowaliśmy się przełożyć go na 2014.
Nasz termin to 31.05 i widzę, że nie będę jako jedyna ślubować w tym dniu
Liczę na Wasze pomysły, inspiracje, dobre rady i zdrowy rozsądek w momencie kiedy zaczną ponosić mnie emocję i pojawi się stres

witaj będziemy slubowac tego samego dnia

Cytat:
Witaj

aaa dziewczyny, które już były mierzyć suknie, powiedzcie mi mam sie jakoś specjalnie ubrac :P w sensie bielizna, jakies inne pierdoły ??
Ja miałam czarna bardotke bez ramiączek. I koniecznie ładne majteczki

Cytat:
Ja jestem zakochana w okrągłych stołach i będziemy mieć jedzonko i picie na bufecie wiec nie ma problemu ze gdzieś cos zejdzie, każdy będzie musiał sobie wziąć sam. O!

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 13:00   #1218
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
A my "świętujemy" rocznicę i to jest dla nas świętość, 24 stycznia (dzień rocznicy), jak na razie nie było opcji żeby spędzić ten dzień oddzielnie, zawsze coś sobie dajemy, pijemy wino i ogólnie spędzamy jednak wyjątkowo ten dzień jak mieliśmy mały staż to świętowaliśmy każda miesięcznicę tzn. spędzaliśmy ten dzień razem może nie wyjątkowo ale jednak spędzaliśmy razem i zawsze dostawałam kwiaty no ale teraz jak juz się jest razem ponad 5 lat to już nie dostaje co miesiąc kwiatów tylko jakiegoś wyjątkowo miłego smsa
My też świętujemy rocznice związku. Wyrabiamy nawyk pamiętania o rocznicy ślubu A tak na serio, nie jest to jakieś wielkie świętowanie z pompą, ale robimy sobie upominki, jakaś kolacja.

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Heej

wczoraj pożarłam się z tż o wakacje... Planowaliśmy pojechać na tydzień na mazury. Więc mu wczoraj pokazuję co znalazłam, i opcje w ośrodkach i kwatery prywatne gdzie nocleg wynosi 40 zł za osobę. Jak podliczyliśmy nocleg, paliwo, jedzenie, ew. atrakcje to na 2 osoby wyjdzie jakieś 1600-1700 zł. A jemu już za dużo i już się na mnie drze, że nie wyda tyle kasy, żeby sobie poleżeć nad jeziorem
Wkurza mnie jego podejście, bo tak to nigdy nigdzie nie pojedziemy On nie będzie wydawał tyle kasy na wakacje w Polsce.... Woli dołożyć i pojechać zagranicę. Ale chyba nie zdaje sobie sprawy z kosztów... Normalnie wczoraj jak bym go
My chyba też nigdzie nie pojedziemy w góry czy nad morze, bo oszczędzamy, ale gdzieś blisko nad jeziorko - może 4-5 dni. Zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Nastąpiło przesunięcie grupy wieku najczęstszego zawierania małżeństwa z 20-24 do 25-29 lat;
jej udział (mężczyźni i kobiety razem) wynosi obecnie 42% (w 1990 r. – ok. 20%, a w 2000 r. –
28%). Nowożeńcy w miastach są o ok. 1,5 roku starsi od mieszkających na wsi"

I właśnie tez mi się tak wydawało - u mnie na studiach zdecydowana większość dopiero teraz (2013r.) zawiera zw. małż. no i dodatkowo mam już to poparte wynikami badań, o!
To mnie pocieszyłaś. Zmieszczę się

Cytat:
ile to jest tak na oko 10 gr :P w sensie ilosc sztuk bizuteri :P

ja przelewam co m iesiac 500 zl przy zarobku 1200 zł to jest sukces dla mnie
To i tak dobrze, że nie masz większych opłat Ja mam na dzień dobry 1100 zł opłat (pokój, podyplomówka, bilety miesięczne) ;/

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Hej,jade na 15.30 takze prosze o kciukasy jessczw przegladam gieldy,moze to cos da.. Nadrobie i odpisze wieczorem bo jak wroce to wracam do treningow w tym maratonie nie mialam czasu cwiczyc :/ milego dnia dziewczyny

Trzymamy kciuki

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Chciałabym dołączyć do Waszego zacnego grona
Pierwotnie planowaliśmy ślub na 2013r ale z wielu względów zdecydowaliśmy się przełożyć go na 2014.
Nasz termin to 31.05 i widzę, że nie będę jako jedyna ślubować w tym dniu
Liczę na Wasze pomysły, inspiracje, dobre rady i zdrowy rozsądek w momencie kiedy zaczną ponosić mnie emocję i pojawi się stres
Witamy

Cytat:

Mi pani nie kazała aparatem zwykłym, jedynie komórką :P

Cytat:
O matko... Ciekawe ile kalorii dziś spaliłam Najpierw 40 minut na rowerku a później wysprzątałam całą chatę kurze, podłogi, odkurzanie, zamiatanie, zmywanie itd Jestem z siebie dumna
Ty to masz powera. Daj mi trochę chęci i siły Zdycham, bo @ a my w sobotę mamy wesele siostry TŻ ;/

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 13:02   #1219
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem a z wybranym przez Was fotografem nie możecie się spotkać osobiście ? Wtedy było by Wam łatwiej podjąć decyzję

przeciez wlasnie o to sie rozchodzi. Mieszkamy w Brukseli a pan foto w Krakowie, i on nie uzywa Skypa. Wiec jest problem.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 13:07   #1220
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
przeciez wlasnie o to sie rozchodzi. Mieszkamy w Brukseli a pan foto w Krakowie, i on nie uzywa Skypa. Wiec jest problem.
Sorry ale nie pamiętam która z Was gdzie mieszka no to nie wiem co Ci poradzić. Skoro wie, że nie ma Was w PL to chyba powinien się ogarnąć, założyć choćby specjalnie Skypa i z Wami pogadać. Ja bym tak zrobiła na jego miejscu

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-06-13, 13:10   #1221
cavatina
Raczkowanie

Cześć

Wszystko w końcu ogarnęłam. Z tego co widzę dziś rozmowy o oszczędzaniu, wakacjach i samochodach się pojawiały.

U mnie jest tak, że obecnie kończę studia i nie pracuję, ale gdy pracowałam to zawsze niewielką sumę udało się odłożyć, tak samo ze stypendiów z uczelni starałam się coś zaoszczędzić (choć wiadomo, większość szła na wynajęcie mieszkania i życie w Krk żeby rodzice nie musieli mnie utrzymywać), do tego zwrot podatku itp. Natomiast najlepiej wychodzi mi oszczędzanie pieniędzy narzeczonego on zarabia, całkiem dobrze ostatnio, ja wpłacam na wspólne konto i pilnuję żeby za dużo nie wydał Natomiast na wesele, niestety, z mojej strony pieniądze dostanę od rodziców...

Z wakacjami jest tak, że jak jeszcze nie byliśmy razem to praktycznie zawsze gdzieś jeździłam (czasem bliżej, czasem dalej) z rodziną, czy z poprzednim chłopakiem. W zeszłym roku byłam z moim M. nad polskim morzem. Natomiast korzystając z tego, że w tym roku (i właściwie też w zeszłym) miałam dużo wolnego i bardzo mało zajęć na uczelni to jeździłam po Europie razem z M. Dla niego to była praca, ale dla mnie właściwie wakacje, także raczej już nie planujemy wyjeżdżać nigdzie w tym roku. Skupię się teraz na stażu, pracy i zarabianiu w końcu no... może z raz czy dwa jeszcze się z Nim wybiorę do Włoch jak się wszystko dobrze poukłada.

A co do aut, to przed chwilą skończyłam sprzątać samochód TŻ (teraz to już nasz właściwie ) wewnątrz. Potem jeszcze pojadę na myjnię, ale to już jak będę jechać do Zakopanego (jak zresztą praktycznie co weekend), gdy wróci mój M. Mam nadzieję, że przyjedzie dziś, najdalej jutro...
Stary 2013-06-13, 13:14   #1222
magdulaa
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:

Ja jestem zakochana w okrągłych stołach i będziemy mieć jedzonko i picie na bufecie wiec nie ma problemu ze gdzieś cos zejdzie, każdy będzie musiał sobie wziąć sam. O!

Forma bufetu to bardzo fajne rozwiązanie
Stoły wyglądają schludnie, a jedzenie świeżo i apetycznie bo nie leży cały wieczór między 10 ludźmi.
Niestety nie uda mi się chyba przekonać do tego pomysłu innych zainteresowanych (bo słyszę argument, ze za każdym razem trzeba będzie wstawać od stołu a to przecież będzie takie męczące ) więc pozostaje mi jedynie Ci pozazdrościć
Stary 2013-06-13, 13:16   #1223
handzia600
perfumowe ADHD

Witajcie
Po namysłach postanowiłam do was dołączyć (o ile można ) . Miałam brac ślub w 2015 ale jednak udało nam się zorganizować to na 2014
Mam 20 (Olsztyn) lat a tż 26(Białystok) , w dniu ślubu będziemy ze sobą prawie 2,5 roku , ślub i wesele w Białymstoku. Poznaliśmy się przez internet Nie chcemy pieniędzy od rodziców więc opłacamy wszystko sami z oszczędności , wszystkich na weselu będzie 36 gości , bierzemy ślub w USC. Nie wiem co jeszcze mogłabym napisać Witajcie

edit : Nasza data to 2.08.2014

Edytowane przez handzia600
Czas edycji: 2013-06-13 o 13:17
handzia600 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 13:18   #1224
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
Witajcie
Po namysłach postanowiłam do was dołączyć (o ile można ) . Miałam brac ślub w 2015 ale jednak udało nam się zorganizować to na 2014
Mam 20 (Olsztyn) lat a tż 26(Białystok) , w dniu ślubu będziemy ze sobą prawie 2,5 roku , ślub i wesele w Białymstoku. Poznaliśmy się przez internet Nie chcemy pieniędzy od rodziców więc opłacamy wszystko sami z oszczędności , wszystkich na weselu będzie 36 gości , bierzemy ślub w USC. Nie wiem co jeszcze mogłabym napisać Witajcie

Witaj!

2014

Stary 2013-06-13, 13:19   #1225
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Witam nowe PM

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 13:22   #1226
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Cześć

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-06-13, 13:26   #1227
cavatina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My też świętujemy rocznice związku. Wyrabiamy nawyk pamiętania o rocznicy ślubu A tak na serio, nie jest to jakieś wielkie świętowanie z pompą, ale robimy sobie upominki, jakaś kolacja.
A my "świętujemy" tylko swoje urodziny, choć myślę że świętowaniem nawet tego nazwać nie można, bo zwykle jesteśmy oddzielnie. Żadnych rocznic nie obchodzimy. Może rocznica ślubu to będzie ten dzień

Cytat:
Forma bufetu to bardzo fajne rozwiązanie
Stoły wyglądają schludnie, a jedzenie świeżo i apetycznie bo nie leży cały wieczór między 10 ludźmi.
Niestety nie uda mi się chyba przekonać do tego pomysłu innych zainteresowanych (bo słyszę argument, ze za każdym razem trzeba będzie wstawać od stołu a to przecież będzie takie męczące ) więc pozostaje mi jedynie Ci pozazdrościć
Też mi się taka opcja zawsze podobała, bufet i okrągłe stoły. Niestety u mnie to nie przejdzie. Mam nadzieję, że mimo to będzie ok. Stawiam na wypróbowany na naszej sali model

Cytat:
Witajcie

Witaj Ja też jestem tu nowa, dopiero w tym tygodniu dołączyłam do forum Wesele mam 3 tygodnie po Waszym.
Stary 2013-06-13, 13:29   #1228
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez cavatina Pokaż wiadomość

Witaj Ja też jestem tu nowa, dopiero w tym tygodniu dołączyłam do forum Wesele mam 3 tygodnie po Waszym.
To fajnie Mam nadzieję że ten czas minie nam szybko.

Zastanawiam się czy są tu jakieś PM które są w moim wieku ?
Stary 2013-06-13, 13:30   #1229
misia880
Zakorzenienie

Cytat:

chyba jesteś jedna z młodszych :P ja mam teraz 21 :P ale rocznikowo 22

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 13:31   #1230
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:

Są też młode. Niedawno rozmawiałyśmy o wieku.
Ja nie jestem, ale chciałabym mieć tyle lat Piękny wiek. Ta młodość

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-06-13 o 13:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości