|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#1202 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Ja miałam jeden dzien mocnych objawów w 14 tygodniu, i jednak zdecydowanie wole bezobjawowa ciąże ![]() Za chwile solidnie urośnie Ci brzuch, zaczniesz czuć ruchy i przestaną Cię nachodzic głupie myśli ![]()
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-07-12 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Rozeznanie
|
Ja na wózek planuje wydać max 1500 zł moi znajomi kupowali na allegro i nie zdarzyło się, żeby było coś nie tak - zwłaszcza jak sprzedający sprzedaje wózki od lat i po kilkanaście sztuk, wątpię, żeby dla jednego wózka szarpać dobre imię firmy.
Co do chusty to ja planuję ale na wiosnę, nie będę bawić się w takie kurtki być może praktyczne ale 485 zł to raczej za coś takiego bym nie dała - może jestem jakaś zacofana ale nie widziałam w życiu nikogo podginającego w czymś takim to po pierwsze po drugie bałabym się zimą jak jest ślisko i niestabilnie nieść dziecko w takiej chuście, że się wywalę :| |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś płaczliwy dzień,wszystko mnie irytuje i doprowadza do łez,w pewnym momencie mąż starał się mnie jakoś pocieszyć i zaczęłam śmiać się płacząc-mąż stwierdził że to ciekawe zjawisko...i że kobiety w ciąży posiadają nadprzyrodzoną moc
![]() Ale chyba rozwiązaliśmy już prawie problem z imieniem dla dzidziusia ![]() ![]() Dla synka Ignaś albo Gabryś ![]() ![]()
#1206 |
Rozeznanie
|
To chyba te hormony, bardzo sie wzruszam, nawet kibice ktorzy razem krzycza na stadionie doprowadzaja mnie do placzu :P
znacie jakies fajne przepisy na sledzie pod pierzynka? Zbieram sie wlasnie ale i tak chyba tesciowa najlepsze robi .. Ja o wozku jeszcze nie mysle ale wiem tyle ze przez internet nie kupie..
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybym sama wybierała imie dla syna to byłby wlasnie Ignacy albo Leon, ewentualnie Alek ![]()
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Usłyszałam dziś ciekawą teorie od znajomej....zapytała mnie jaką miałam kreseczke na teście słabą czy intensywną....ja jej na to że krecha dość ciemna a ona mi na to że hormon dziewczęcy jest mocniejszy niż męski i że będę mięć dziewczynke ,że zawsze to się sprawdza.....dziewczyny słyszałyście o tym?Szukam właśnie info na ten temat ![]() Wolałabym chłopca ![]()
![]() |
#1209 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was kupowała spodnie ciążowe na all i może polecić jakieś sprawdzone? Chciałabym rurki w jakieś rozsądnej cenie
![]()
#1210 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
SunShine, zgadzam się, w zimę też wolałabym mieć maleństwo w wózku niż na rękach. a skoro poruszyłaś już ten temat, to przeraża mnie zima przed porodem - po 1 kłapanie z wielkim brzuchem po lodzie jak pingwin, co roku mam problemy z równowagą ale co będzie w tym roku...
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie znalazłam jeszcze wózka, gdzie nie miałby gwarancji standard to 24 miesiące, więc mają obowiązek przyjąć wózek. U mnie w mieście jest jeden sklep z wózkami i wyboru nie ma a ceny plus 200-300 zł jak na allegro. W ogóle się nie obawiam kupowałam na allegro netbooka - miał rysę na matrycy od razu mi wymienili do tego dali torbę gratis, telewizor, ekspres do kawy i wiele więcej i nigdy nie miałam problemu z wymianą czegokolwiek. A ostatnio w pralce zepsuł mi się programator a mam ją od maja tamtego roku i bez problemu door to door mi wymienili - fakt musiałam czekać 3 dni a nie w ten sam dzień. Kluska no co Ty popatrz na pozytywy - nie będziesz tak puchła jak w ciepłym ja się o buty nie martwię mam 3 pary Emu cieplutkie i nawet jak spuchnę to w nie wejdę - jak kupowałam były dobre ale później zrobiły się o rozmiar większe ![]() ![]() Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-12 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ![]() ja biegam na obcasach i koturnach prawe codzienie- tak naprawdę może jakieś 3 ni w tyg jestem na płaskim ![]() pewnie jak mi brzuch urośnie to będzie nie wygodne i kręgosłup będzie bolał i stopy puchły ale na razie nic mi nie dolega ![]()
![]() |
#1213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sam czas wysyłki i oczekiwania za nim wróci z reklamacji-to nie dla mnie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
agoola- bardzo dobre wieści
![]() tajeczka- spokojnie będzie dobrze
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1218 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko- nie wiedziałam że coś takiego jest. Co do wózków też slyszałam o tych kołach ale mnie martwi to, że mój MUSI być lekki. Mieszkamy na 3 piętrze bez windy i nie wyobrażam sonie taszczyć dzieciaka, cały ekwipunek i jeszcze wózek codziennie na spacer ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
musiałam wygooglować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
tez słyszałam że 13 kg to lekki wózek- tylko nie wiem czy taki lekki jak się go po schodach targa w kurtce puchowej ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- cicici- proszę tu cieszyć się i relaksować a nie martwić ![]() ![]()
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do wózków ja wynalazłam na amazonie takie coś http://www.amazon.co.uk/Travel-System-Baby-Pushchair-Accessories/dp/B009N1JL34/ref=sr_1_16?s=baby&ie=UTF 8&qid=1373641241&sr=1-16 i podoba mi się on bardzo, szczególnie ten kolor. No i waga jest ok bo 14 kg to nie jest ciężki jakiś. Tym bardziej, że będąc w UK nie bardzo mi się opłaca tu w PL kupować/zamawiać wózek. Jeśli nic tam w sklepach nie znajdę to zamówię go ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
On jest raczej "lekki" niz lekki. No ale w porównaniu z innymi naprawdę wychodzi niezle.
#1221 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój syn będzie Adam a córka Klaudia ![]()
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obstawiam, ze co najmniej bez gondolki, o ile i nie bez kół. Takie czołgi niestety bardzo ciężkie sa.
![]() |
#1224 |
Wtajemniczenie
|
Kobietki czy ktoraś z Was robiła badania moczu które wykazały liczne bakterie?
Ja wlasnie odebralam swoj wynik i sie zdziwilam, bo w sumie nic mnie nie piecze ani nie boli przy siusianiu a tu takie cos ![]() ![]()
#1225 |
Zakorzenienie
|
U nas bedzie Filip. Chyba, ze jednak okaże sie byc dziewczynka, to Łucja
![]()
#1226 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Shiloh, miałam na myśli to, że będę się zwyczajnie bała wychodzić żeby się nie wywalić i nie zrobić krzywdy maluszkowi.
co do 30 st upałów to mnie to nie rusza, ja lubię gorąc. no i zawsze można się ochłodzić. a z ciuchami niewątpliwie w lecie łatwiej -japonki, zwiewna sukienka i tyle. w zimę będzie trzeba kupić jakąś wielką kurtałę no i jakieś buty bo w moje kozaczki sie raczej nie powciskam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa tez leukocyty? Jesli tak, to sugeruje to prawdziwa infekcje. Powtórz, jak wyjdzie tak samo to pokaz sie lekarzowi na wszelki wypadek.
![]() |
#1228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj jakaś bzdura wierutna ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
tzn z gatunku tych lekkich, jak dla mnie to zawsze 13 kg ciężaru ![]()
![]() |
#1229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie każdy robi jak woli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie nie wierzę w takie rzeczy,ale w dwóch ciążach się sprawdziło ![]() Cytat:
Są plusy kupowania w sklepach stacjonarnych. Znajoma miała wielkiego pecha z wózkami,ciągle się psuły. W sklepie stacjonarnym dostawała wózek zastępczy. W sklepie w którym pracowałam też wydawaliśmy wózki zastępcze,gdy ktoś oddawał na reklamację. To istotne myślę,bo tak to dwa tyg bez wózka... Sama kupiłam wózek przez internet. Na szczęście nic się nie psuło i posłuży drugiemu dzidziusiowi.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.