Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 15:02   #1201
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
A czy na lepsze są wózki z tymi "obrotowymi" kółkami na wszystkie strony, czy raczej takie stateczne? Może kupić taki, który ma blokowanie kółek? Bo jak oglądaliśmy jakiś czas temu z TŻ, to cholernie mnie wkurzały te obrotowe kółka.
Wszystkie ze skrętnymi mają blokowane kółka
Stary 2013-07-12, 15:02   #1202
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Problem jest chyba głownie taki, ze producenci zaniżają wagę i na przykład podają wagę stelaża, ale bez kółek a przy pompowanych różnica jest duża

Jak wczoraj podnosilam to najlzejsze były Bugaboo Cameleon (ale on jest piorunsko drogi i nieladny), Baby Joggery i jakie Quinny. Te podnosilam w miarę bezproblemowo i ważą podobno 12-13 kg.

A były takie, które z wieeelkim trudem odrywalam od ziemi, musiały ważyć 20 kg jak nic.

Teraz juz wiem, ze na pewno nie kupię wózka bez pomagania go na żywo, bo rożne kwiatki wychodzą...
Muszę się w takim razie wybrać na jakieś oględziny za jakiś czas
Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Kurcze nic nie pisze, bo jakis taki humor mam dziwny.. Teraz dopada mnie histeria, bo nie mam w sumie zadnych objawow, delikatne ciagniecie czy cos takiego no i w nocy wstaje kilka razy a poza tym nic... Zaczynam 16 tydzien i nie czuje sie jakbym byla w ciazy, martwi mnie to.. Przez to myslenie mam strasznego dola ;(
Cicici chcesz w tyłek? To drugi trymestr! Podobno najlepszy i najfajniejszy dla kobiety, objawy łagodnieją lub znikają całkiem-ciesz się tym i korzystaj póki możesz
Stary 2013-07-12, 15:04   #1203
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Kurcze nic nie pisze, bo jakis taki humor mam dziwny.. Teraz dopada mnie histeria, bo nie mam w sumie zadnych objawow, delikatne ciagniecie czy cos takiego no i w nocy wstaje kilka razy a poza tym nic... Zaczynam 16 tydzien i nie czuje sie jakbym byla w ciazy, martwi mnie to.. Przez to myslenie mam strasznego dola ;(
Serio wolałabys wymiotowac od rana do nocy?
Ja miałam jeden dzien mocnych objawów w 14 tygodniu, i jednak zdecydowanie wole bezobjawowa ciąże

Za chwile solidnie urośnie Ci brzuch, zaczniesz czuć ruchy i przestaną Cię nachodzic głupie myśli

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-07-12 o 15:05
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:06   #1204
SunShineDoll
Rozeznanie

Ja na wózek planuje wydać max 1500 zł moi znajomi kupowali na allegro i nie zdarzyło się, żeby było coś nie tak - zwłaszcza jak sprzedający sprzedaje wózki od lat i po kilkanaście sztuk, wątpię, żeby dla jednego wózka szarpać dobre imię firmy.
Co do chusty to ja planuję ale na wiosnę, nie będę bawić się w takie kurtki być może praktyczne ale 485 zł to raczej za coś takiego bym nie dała - może jestem jakaś zacofana ale nie widziałam w życiu nikogo podginającego w czymś takim to po pierwsze po drugie bałabym się zimą jak jest ślisko i niestabilnie nieść dziecko w takiej chuście, że się wywalę :|
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:16   #1205
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja mam dziś płaczliwy dzień,wszystko mnie irytuje i doprowadza do łez,w pewnym momencie mąż starał się mnie jakoś pocieszyć i zaczęłam śmiać się płacząc-mąż stwierdził że to ciekawe zjawisko...i że kobiety w ciąży posiadają nadprzyrodzoną moc
Ale chyba rozwiązaliśmy już prawie problem z imieniem dla dzidziusia(mąż upierał się na Stasia ale na szczęście znajoma nasza rodzi za miesiąc i będzie chłopiec Staś)uffff
Dla synka Ignaś albo Gabryś a dla córeczki Lenka albo Nel
Stary 2013-07-12, 15:17   #1206
Cicici
Rozeznanie

To chyba te hormony, bardzo sie wzruszam, nawet kibice ktorzy razem krzycza na stadionie doprowadzaja mnie do placzu :P
znacie jakies fajne przepisy na sledzie pod pierzynka? Zbieram sie wlasnie ale i tak chyba tesciowa najlepsze robi ..

Ja o wozku jeszcze nie mysle ale wiem tyle ze przez internet nie kupie..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:19   #1207
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś płaczliwy dzień,wszystko mnie irytuje i doprowadza do łez,w pewnym momencie mąż starał się mnie jakoś pocieszyć i zaczęłam śmiać się płacząc-mąż stwierdził że to ciekawe zjawisko...i że kobiety w ciąży posiadają nadprzyrodzoną moc
Ale chyba rozwiązaliśmy już prawie problem z imieniem dla dzidziusia(mąż upierał się na Stasia ale na szczęście znajoma nasza rodzi za miesiąc i będzie chłopiec Staś)uffff
Dla synka Ignaś albo Gabryś a dla córeczki Lenka albo Nel
Ignacy jest super
Gdybym sama wybierała imie dla syna to byłby wlasnie Ignacy albo Leon, ewentualnie Alek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 15:36   #1208
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja na wózek planuje wydać max 1500 zł moi znajomi kupowali na allegro i nie zdarzyło się, żeby było coś nie tak - zwłaszcza jak sprzedający sprzedaje wózki od lat i po kilkanaście sztuk, wątpię, żeby dla jednego wózka szarpać dobre imię firmy.
Co do chusty to ja planuję ale na wiosnę, nie będę bawić się w takie kurtki być może praktyczne ale 485 zł to raczej za coś takiego bym nie dała - może jestem jakaś zacofana ale nie widziałam w życiu nikogo podginającego w czymś takim to po pierwsze po drugie bałabym się zimą jak jest ślisko i niestabilnie nieść dziecko w takiej chuście, że się wywalę :|
Wiesz to nie chodzi o to że sprzeda wam uszkodzny wózek,musisz myśleć przyszłościowo z tym wózkiem może się coś stać np.3-7 miesięcy po zakupie i będziesz musiała na swój koszt go spakować i odesłać na reklamacje o ile sprzedawca będzie łaskawy go przyjąć a tak odstawiasz do sklepu stacjonarnego i po problemie....a wiesz mi mogą się różne usterki przytrafić

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Usłyszałam dziś ciekawą teorie od znajomej....zapytała mnie jaką miałam kreseczke na teście słabą czy intensywną....ja jej na to że krecha dość ciemna a ona mi na to że hormon dziewczęcy jest mocniejszy niż męski i że będę mięć dziewczynke ,że zawsze to się sprawdza.....dziewczyny słyszałyście o tym?Szukam właśnie info na ten temat
Wolałabym chłopca
Stary 2013-07-12, 15:36   #1209
em ma
Zadomowienie

Czy któraś z Was kupowała spodnie ciążowe na all i może polecić jakieś sprawdzone? Chciałabym rurki w jakieś rozsądnej cenie
Stary 2013-07-12, 15:39   #1210
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

SunShine, zgadzam się, w zimę też wolałabym mieć maleństwo w wózku niż na rękach. a skoro poruszyłaś już ten temat, to przeraża mnie zima przed porodem - po 1 kłapanie z wielkim brzuchem po lodzie jak pingwin, co roku mam problemy z równowagą ale co będzie w tym roku... po 2 już teraz puchną mi nogi a pod koniec ciąży to chyba już w ogóle będzie masakra. jakie (i gdzie) ja buty kupię?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:40   #1211
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz to nie chodzi o to że sprzeda wam uszkodzny wózek,musisz myśleć przyszłościowo z tym wózkiem może się coś stać np.3-7 miesięcy po zakupie i będziesz musiała na swój koszt go spakować i odesłać na reklamacje o ile sprzedawca będzie łaskawy go przyjąć a tak odstawiasz do sklepu stacjonarnego i po problemie....a wiesz mi mogą się różne usterki przytrafić

Nie znalazłam jeszcze wózka, gdzie nie miałby gwarancji standard to 24 miesiące, więc mają obowiązek przyjąć wózek. U mnie w mieście jest jeden sklep z wózkami i wyboru nie ma a ceny plus 200-300 zł jak na allegro. W ogóle się nie obawiam kupowałam na allegro netbooka - miał rysę na matrycy od razu mi wymienili do tego dali torbę gratis, telewizor, ekspres do kawy i wiele więcej i nigdy nie miałam problemu z wymianą czegokolwiek. A ostatnio w pralce zepsuł mi się programator a mam ją od maja tamtego roku i bez problemu door to door mi wymienili - fakt musiałam czekać 3 dni a nie w ten sam dzień.

Kluska no co Ty popatrz na pozytywy - nie będziesz tak puchła jak w ciepłym ja się o buty nie martwię mam 3 pary Emu cieplutkie i nawet jak spuchnę to w nie wejdę - jak kupowałam były dobre ale później zrobiły się o rozmiar większe bo tego legginsy z 3 pary grubych i można śmigać ciepłe swetry i tuniki - problem może być z kurtką/ płaszczem ja biorę pod uwagę alaskę mojego TŻa który jest wielki więc jakbym nie utyła to się zmieszczę

Edytowane przez SunShineDoll
Czas edycji: 2013-07-12 o 15:47

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 15:42   #1212
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladylike_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Czy mogę do Was dołączyć???

Obecnie jestem w 13 tyg termin porodu 20.01.2014 . Mam milion myśli, obaw..ale to chyba jak każda z Was

i mam jeszcze pytanie które mnie zastanawia od dłuższego czasu..czy nosiscie buty na obcasie/koturnie? czy wyłączcie na płaskim? Kurde..jak mama mojego TŻ zobaczyła moje buty to mi dała delikatnie do zrozumienia , że "nie powinnam "w takich chodzić tylko w płaskich...oczywiście nie biegam codziennie w butach na obcasie..tylko od czasu do czasu proszę napiszcie czy to naprawdę takie niezdrowe??

Pozdrawiam

witaj

ja biegam na obcasach i koturnach prawe codzienie- tak naprawdę może jakieś 3 ni w tyg jestem na płaskim
pewnie jak mi brzuch urośnie to będzie nie wygodne i kręgosłup będzie bolał i stopy puchły ale na razie nic mi nie dolega
Stary 2013-07-12, 15:45   #1213
em ma
Zadomowienie

Cytat:

Usłyszałam dziś ciekawą teorie od znajomej....zapytała mnie jaką miałam kreseczke na teście słabą czy intensywną....ja jej na to że krecha dość ciemna a ona mi na to że hormon dziewczęcy jest mocniejszy niż męski i że będę mięć dziewczynke ,że zawsze to się sprawdza.....dziewczyny słyszałyście o tym?Szukam właśnie info na ten temat
Wolałabym chłopca
No padłam jak nie soda, to kapusta...a teraz intensywność kreski na teście a może intensywność po prostu zależy od momentu zrobienia testu? ja też słyszałam że płeć można określić na podstawie tego co ciężarna je...jak ma ochotę na słodkie to chłopiec, jak na kwaśne dziewczynka (albo odwrotnie -zależy kto mi to opowiada). Przy takich testach płci można powiedzieć jedno -sprawdzalność pół na pół to jak wróżenie z fusów

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Nie znalazłam jeszcze wózka, gdzie nie miałby gwarancji standard to 24 miesiące, więc mają obowiązek przyjąć wózek. U mnie w mieście jest jeden sklep z wózkami i wyboru nie ma a ceny plus 200-300 zł jak na allegro. W ogóle się nie obawiam kupowałam na allegro netbooka - miał rysę na matrycy od razu mi wymienili do tego dali torbę gratis, telewizor, ekspres do kawy i wiele więcej i nigdy nie miałam problemu z wymianą czegokolwiek. A ostatnio w pralce zepsuł mi się programator a mam ją od maja tamtego roku i bez problemu door to door mi wymienili - fakt musiałam czekać 3 dni a nie w ten sam dzień.
Też mnóstwo rzeczy na all kupiłam i nigdy nie miałam problemu z gwarancją. Zlew w kuchni wymienili nam po roku, gdy się okazało, że odpryskuje-nie było problemu.
Stary 2013-07-12, 15:45   #1214
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Czy jest tu chociaż jedna Mamusia, która w nocy nie wstaje na siusianie?
ja jeszcze mnie szczoch nie budzi
Stary 2013-07-12, 15:46   #1215
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Wiesz mi że ja też kocham allegro ale akurat wózka nie kupie
Sam czas wysyłki i oczekiwania za nim wróci z reklamacji-to nie dla mnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 15:46   #1216
magnusia
Zakorzenienie

agoola- bardzo dobre wieści

tajeczka- spokojnie będzie dobrze
Stary 2013-07-12, 15:49   #1217
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
No padłam jak nie soda, to kapusta...a teraz intensywność kreski na teście a może intensywność po prostu zależy od momentu zrobienia testu? ja też słyszałam że płeć można określić na podstawie tego co ciężarna je...jak ma ochotę na słodkie to chłopiec, jak na kwaśne dziewczynka (albo odwrotnie -zależy kto mi to opowiada). Przy takich testach płci można powiedzieć jedno -sprawdzalność pół na pół to jak wróżenie z fusów

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Też mnóstwo rzeczy na all kupiłam i nigdy nie miałam problemu z gwarancją. Zlew w kuchni wymienili nam po roku, gdy się okazało, że odpryskuje-nie było problemu.
Hehh ona twierdzi że to się sprawdza bo już nie jednej przepowiedziała...no to zobaczymy
Stary 2013-07-12, 16:01   #1218
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja ostatnio sprawdzałam w googlach czym są śpioszki/pajacyki/półśpioszki/półpajacyki A wózka chyba nie ogarnę... Nie dość, że wybór ogromny, to jeszcze nie wiadomo jakimi kryteriami się kierować. Wiem tylko, że zimowe dzieci muszą mieć wózki z pompowanymi kołami, i że to cholernie ciężkie. Na tym moja wiedza się kończy

PS. Trzymam kciuki za wizytę

o matko- nie wiedziałam że coś takiego jest.
Co do wózków też slyszałam o tych kołach ale mnie martwi to, że mój MUSI być lekki. Mieszkamy na 3 piętrze bez windy i nie wyobrażam sonie taszczyć dzieciaka, cały ekwipunek i jeszcze wózek codziennie na spacer

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Dla mnie największe odkrycie w kwestii dziecięcej garderoby to rampers nie miałam pojęcia co to

musiałam wygooglować nie wiedziałam że coś takiego jest- skojarzyło mi się z jakimiś pieluchomajtkami

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Serio,zimą w chuście?
Trochę ciężko może być. Bo i dziecko grubo ubrane i ty.
A planujesz zakup specjalnej kurtki do noszenia w chuście? Jak to np:
http://pl.lennylamb.com/nodes/6_kurtki_do_noszenia
strasznie drogie te kurtki a do tego mało urokliwe

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Jak wczoraj podnosilam to najlzejsze były Bugaboo Cameleon (ale on jest piorunsko drogi i nieladny), Baby Joggery i jakie Quinny. Te podnosilam w miarę bezproblemowo i ważą podobno 12-13 kg.

tez słyszałam że 13 kg to lekki wózek- tylko nie wiem czy taki lekki jak się go po schodach targa w kurtce puchowej

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

cicici- proszę tu cieszyć się i relaksować a nie martwić Jeszcze wspomnisz z rozrzewnieniem tą chwile jak będziesz toczyć się jak piłeczka w 8 m-cu
Stary 2013-07-12, 16:02   #1219
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
SunShine, zgadzam się, w zimę też wolałabym mieć maleństwo w wózku niż na rękach. a skoro poruszyłaś już ten temat, to przeraża mnie zima przed porodem - po 1 kłapanie z wielkim brzuchem po lodzie jak pingwin, co roku mam problemy z równowagą ale co będzie w tym roku... po 2 już teraz puchną mi nogi a pod koniec ciąży to chyba już w ogóle będzie masakra. jakie (i gdzie) ja buty kupię?

A wyobrażasz sobie być w ostatnim miesiącu ciąży w 30 stopniowych upałach, oj ja nie. Na samą myśl o spuchniętych nogach, stopach, rękach i w ogóle duchocie i ciężkości robi mi się słabo

Co do wózków ja wynalazłam na amazonie takie coś http://www.amazon.co.uk/Travel-System-Baby-Pushchair-Accessories/dp/B009N1JL34/ref=sr_1_16?s=baby&ie=UTF 8&qid=1373641241&sr=1-16 i podoba mi się on bardzo, szczególnie ten kolor. No i waga jest ok bo 14 kg to nie jest ciężki jakiś. Tym bardziej, że będąc w UK nie bardzo mi się opłaca tu w PL kupować/zamawiać wózek. Jeśli nic tam w sklepach nie znajdę to zamówię go
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 16:07   #1220
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
tez słyszałam że 13 kg to lekki wózek- tylko nie wiem czy taki lekki jak się go po schodach targa w kurtce puchowej
On jest raczej "lekki" niz lekki. No ale w porównaniu z innymi naprawdę wychodzi niezle.
Stary 2013-07-12, 16:08   #1221
vacuity
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Też średnio mi się podoba wizja ostatnich miesięcy ciążowych z zimie... Zawsze wyobrażałam sobie siebie z wielkim brzuszkiem w lecie - jest wtedy tyle fajnych ciuchów dla kobiet w ciąży No ale co zrobić :P Swoją drogą ostatnio w szpitalu była dziewczyna, która cieszyła się, że rodzi we wrześniu, bo poprzednie dziecko rodziła w zimie i tak jej spuchły nogi, że jedyne buty jakie na nią pasowały, to jakieś kłapaki męża, które i tak potem trzeba było wyrzucić, bo nie nadawały się do niczego. Także może być różnie :P

Cytat:
Wolałabym chłopca
A to ciekawa teoria :P Ciekawe czy ktoś nad tym badania prowadził u mnie kreseczka słaba, więc wskazywałoby na chłopaka... I wszyscy wkoło powtarzają CHŁOPAK, CHŁOPAK, CHŁOPAK będzie. W mojej rodzinie (i męża też) chłopaków pełno, a dziewczyn jak na lekarstwo. A ja mam przeczucie, że właśnie dziewczynka. Ale moje przeczucia mało kiedy się sprawdzają, co też wskazuje na chłopaka :P

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
musiałam wygooglować nie wiedziałam że coś takiego jest- skojarzyło mi się z jakimiś pieluchomajtkami [COLOR=Silver]
o rany, ja też nie miałam pojęcia co to jest.... ale sprawdziłam i już wiem
Stary 2013-07-12, 16:08   #1222
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ignacy jest super
Gdybym sama wybierała imie dla syna to byłby wlasnie Ignacy albo Leon, ewentualnie Alek

mój syn będzie Adam a córka Klaudia
Stary 2013-07-12, 16:08   #1223
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
A wyobrażasz sobie być w ostatnim miesiącu ciąży w 30 stopniowych upałach, oj ja nie. Na samą myśl o spuchniętych nogach, stopach, rękach i w ogóle duchocie i ciężkości robi mi się słabo

Co do wózków ja wynalazłam na amazonie takie coś http://www.amazon.co.uk/Travel-System-Baby-Pushchair-Accessories/dp/B009N1JL34/ref=sr_1_16?s=baby&ie=UTF 8&qid=1373641241&sr=1-16 i podoba mi się on bardzo, szczególnie ten kolor. No i waga jest ok bo 14 kg to nie jest ciężki jakiś. Tym bardziej, że będąc w UK nie bardzo mi się opłaca tu w PL kupować/zamawiać wózek. Jeśli nic tam w sklepach nie znajdę to zamówię go
Ja mam duuze wątpliwości czy on naprawdę waży 14 kg
Obstawiam, ze co najmniej bez gondolki, o ile i nie bez kół. Takie czołgi niestety bardzo ciężkie sa.
Stary 2013-07-12, 16:08   #1224
selena85
Wtajemniczenie

Kobietki czy ktoraś z Was robiła badania moczu które wykazały liczne bakterie?
Ja wlasnie odebralam swoj wynik i sie zdziwilam, bo w sumie nic mnie nie piecze ani nie boli przy siusianiu a tu takie cos hmmmm
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:09   #1225
perfuzja
Zakorzenienie

U nas bedzie Filip. Chyba, ze jednak okaże sie byc dziewczynka, to Łucja
Stary 2013-07-12, 16:10   #1226
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Shiloh, miałam na myśli to, że będę się zwyczajnie bała wychodzić żeby się nie wywalić i nie zrobić krzywdy maluszkowi.
co do 30 st upałów to mnie to nie rusza, ja lubię gorąc. no i zawsze można się ochłodzić.
a z ciuchami niewątpliwie w lecie łatwiej -japonki, zwiewna sukienka i tyle. w zimę będzie trzeba kupić jakąś wielką kurtałę no i jakieś buty bo w moje kozaczki sie raczej nie powciskam.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:11   #1227
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kobietki czy ktoraś z Was robiła badania moczu które wykazały liczne bakterie?
Ja wlasnie odebralam swoj wynik i sie zdziwilam, bo w sumie nic mnie nie piecze ani nie boli przy siusianiu a tu takie cos hmmmm
A podmylas sie przed badaniem? Pobralas środkowy strumień? Czesto po prostu pobranie jest niesterylne, co fałszuje wyniki.
Sa tez leukocyty? Jesli tak, to sugeruje to prawdziwa infekcje.

Powtórz, jak wyjdzie tak samo to pokaz sie lekarzowi na wszelki wypadek.
Stary 2013-07-12, 16:15   #1228
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Wolałabym chłopca

oj jakaś bzdura wierutna nigdy o tm nie słyszałam

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
On jest raczej "lekki" niz lekki. No ale w porównaniu z innymi naprawdę wychodzi niezle.

tzn z gatunku tych lekkich, jak dla mnie to zawsze 13 kg ciężaru
Stary 2013-07-12, 16:16   #1229
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz mi że ja też kocham allegro ale akurat wózka nie kupie
Sam czas wysyłki i oczekiwania za nim wróci z reklamacji-to nie dla mnie

Pewnie każdy robi jak woli, z tym, że jak oddajesz do gwarancji to sklep też Ci nie naprawia a ślą do producenta wózka i też to trwa w zależności od tego ile masz w umowie średnio nawet do 6 tygodni.
Stary 2013-07-12, 16:17   #1230
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ja też zimą tak nie bardzo w tej chuście,tak samo w upały,to już nawet gorzej jak zimą. Chustę mamy i czasem Eryk w niej był noszony. Teraz już nie,bo prawie 12 kg to dla mnie za dużo. U nas problemu,żeby ślisko było raczej nie ma,śnieg pojawia się sporadycznie.

Cytat:
Wolałabym chłopca

Generalnie nie wierzę w takie rzeczy,ale w dwóch ciążach się sprawdziło To by teraz wróżyło mi chłopca,bo kreseczka słaba była.

Cytat:
Nie znalazłam jeszcze wózka, gdzie nie miałby gwarancji standard to 24 miesiące, więc mają obowiązek przyjąć wózek. U mnie w mieście jest jeden sklep z wózkami i wyboru nie ma a ceny plus 200-300 zł jak na allegro.

Są plusy kupowania w sklepach stacjonarnych. Znajoma miała wielkiego pecha z wózkami,ciągle się psuły. W sklepie stacjonarnym dostawała wózek zastępczy. W sklepie w którym pracowałam też wydawaliśmy wózki zastępcze,gdy ktoś oddawał na reklamację. To istotne myślę,bo tak to dwa tyg bez wózka... Sama kupiłam wózek przez internet. Na szczęście nic się nie psuło i posłuży drugiemu dzidziusiowi.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości