|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#1202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To drugi trymestr! Podobno najlepszy i najfajniejszy dla kobiety, objawy łagodnieją lub znikają całkiem-ciesz się tym i korzystaj póki możesz
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Ja miałam jeden dzien mocnych objawów w 14 tygodniu, i jednak zdecydowanie wole bezobjawowa ciąże Za chwile solidnie urośnie Ci brzuch, zaczniesz czuć ruchy i przestaną Cię nachodzic głupie myśli
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-07-12 o 16:05 |
|
|
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
Ja na wózek planuje wydać max 1500 zł moi znajomi kupowali na allegro i nie zdarzyło się, żeby było coś nie tak - zwłaszcza jak sprzedający sprzedaje wózki od lat i po kilkanaście sztuk, wątpię, żeby dla jednego wózka szarpać dobre imię firmy.
Co do chusty to ja planuję ale na wiosnę, nie będę bawić się w takie kurtki być może praktyczne ale 485 zł to raczej za coś takiego bym nie dała - może jestem jakaś zacofana ale nie widziałam w życiu nikogo podginającego w czymś takim to po pierwsze po drugie bałabym się zimą jak jest ślisko i niestabilnie nieść dziecko w takiej chuście, że się wywalę :| |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś płaczliwy dzień,wszystko mnie irytuje i doprowadza do łez,w pewnym momencie mąż starał się mnie jakoś pocieszyć i zaczęłam śmiać się płacząc-mąż stwierdził że to ciekawe zjawisko...i że kobiety w ciąży posiadają nadprzyrodzoną moc
Ale chyba rozwiązaliśmy już prawie problem z imieniem dla dzidziusia Dla synka Ignaś albo Gabryś
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
To chyba te hormony, bardzo sie wzruszam, nawet kibice ktorzy razem krzycza na stadionie doprowadzaja mnie do placzu :P
znacie jakies fajne przepisy na sledzie pod pierzynka? Zbieram sie wlasnie ale i tak chyba tesciowa najlepsze robi .. Ja o wozku jeszcze nie mysle ale wiem tyle ze przez internet nie kupie..
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym sama wybierała imie dla syna to byłby wlasnie Ignacy albo Leon, ewentualnie Alek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Usłyszałam dziś ciekawą teorie od znajomej....zapytała mnie jaką miałam kreseczke na teście słabą czy intensywną....ja jej na to że krecha dość ciemna a ona mi na to że hormon dziewczęcy jest mocniejszy niż męski i że będę mięć dziewczynke ,że zawsze to się sprawdza.....dziewczyny słyszałyście o tym?Szukam właśnie info na ten temat ![]() Wolałabym chłopca
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was kupowała spodnie ciążowe na all i może polecić jakieś sprawdzone? Chciałabym rurki w jakieś rozsądnej cenie
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
SunShine, zgadzam się, w zimę też wolałabym mieć maleństwo w wózku niż na rękach. a skoro poruszyłaś już ten temat, to przeraża mnie zima przed porodem - po 1 kłapanie z wielkim brzuchem po lodzie jak pingwin, co roku mam problemy z równowagą ale co będzie w tym roku...
po 2 już teraz puchną mi nogi a pod koniec ciąży to chyba już w ogóle będzie masakra. jakie (i gdzie) ja buty kupię? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie znalazłam jeszcze wózka, gdzie nie miałby gwarancji standard to 24 miesiące, więc mają obowiązek przyjąć wózek. U mnie w mieście jest jeden sklep z wózkami i wyboru nie ma a ceny plus 200-300 zł jak na allegro. W ogóle się nie obawiam kupowałam na allegro netbooka - miał rysę na matrycy od razu mi wymienili do tego dali torbę gratis, telewizor, ekspres do kawy i wiele więcej i nigdy nie miałam problemu z wymianą czegokolwiek. A ostatnio w pralce zepsuł mi się programator a mam ją od maja tamtego roku i bez problemu door to door mi wymienili - fakt musiałam czekać 3 dni a nie w ten sam dzień. Kluska no co Ty popatrz na pozytywy - nie będziesz tak puchła jak w ciepłym ja się o buty nie martwię mam 3 pary Emu cieplutkie i nawet jak spuchnę to w nie wejdę - jak kupowałam były dobre ale później zrobiły się o rozmiar większe bo tego legginsy z 3 pary grubych i można śmigać ciepłe swetry i tuniki - problem może być z kurtką/ płaszczem ja biorę pod uwagę alaskę mojego TŻa który jest wielki więc jakbym nie utyła to się zmieszczę
Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-12 o 16:47 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ja biegam na obcasach i koturnach prawe codzienie- tak naprawdę może jakieś 3 ni w tyg jestem na płaskim ![]() pewnie jak mi brzuch urośnie to będzie nie wygodne i kręgosłup będzie bolał i stopy puchły ale na razie nic mi nie dolega
|
|
|
#1213 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może intensywność po prostu zależy od momentu zrobienia testu? ja też słyszałam że płeć można określić na podstawie tego co ciężarna je...jak ma ochotę na słodkie to chłopiec, jak na kwaśne dziewczynka (albo odwrotnie -zależy kto mi to opowiada ). Przy takich testach płci można powiedzieć jedno -sprawdzalność pół na pół---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mnie szczoch nie budzi
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam czas wysyłki i oczekiwania za nim wróci z reklamacji-to nie dla mnie
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
agoola- bardzo dobre wieści
tajeczka- spokojnie będzie dobrze
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko- nie wiedziałam że coś takiego jest. Co do wózków też slyszałam o tych kołach ale mnie martwi to, że mój MUSI być lekki. Mieszkamy na 3 piętrze bez windy i nie wyobrażam sonie taszczyć dzieciaka, cały ekwipunek i jeszcze wózek codziennie na spacer ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
musiałam wygooglować nie wiedziałam że coś takiego jest- skojarzyło mi się z jakimiś pieluchomajtkami ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
tez słyszałam że 13 kg to lekki wózek- tylko nie wiem czy taki lekki jak się go po schodach targa w kurtce puchowej ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- cicici- proszę tu cieszyć się i relaksować a nie martwić Jeszcze wspomnisz z rozrzewnieniem tą chwile jak będziesz toczyć się jak piłeczka w 8 m-cu
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do wózków ja wynalazłam na amazonie takie coś http://www.amazon.co.uk/Travel-System-Baby-Pushchair-Accessories/dp/B009N1JL34/ref=sr_1_16?s=baby&ie=UTF 8&qid=1373641241&sr=1-16 i podoba mi się on bardzo, szczególnie ten kolor. No i waga jest ok bo 14 kg to nie jest ciężki jakiś. Tym bardziej, że będąc w UK nie bardzo mi się opłaca tu w PL kupować/zamawiać wózek. Jeśli nic tam w sklepach nie znajdę to zamówię go
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
On jest raczej "lekki" niz lekki. No ale w porównaniu z innymi naprawdę wychodzi niezle.
|
#1221 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
No ale co zrobić :P Swoją drogą ostatnio w szpitalu była dziewczyna, która cieszyła się, że rodzi we wrześniu, bo poprzednie dziecko rodziła w zimie i tak jej spuchły nogi, że jedyne buty jakie na nią pasowały, to jakieś kłapaki męża, które i tak potem trzeba było wyrzucić, bo nie nadawały się do niczego. Także może być różnie :PCytat:
u mnie kreseczka słaba, więc wskazywałoby na chłopaka... I wszyscy wkoło powtarzają CHŁOPAK, CHŁOPAK, CHŁOPAK będzie. W mojej rodzinie (i męża też) chłopaków pełno, a dziewczyn jak na lekarstwo. A ja mam przeczucie, że właśnie dziewczynka. Ale moje przeczucia mało kiedy się sprawdzają, co też wskazuje na chłopaka :P Cytat:
ale sprawdziłam i już wiem
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój syn będzie Adam a córka Klaudia
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obstawiam, ze co najmniej bez gondolki, o ile i nie bez kół. Takie czołgi niestety bardzo ciężkie sa.
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki czy ktoraś z Was robiła badania moczu które wykazały liczne bakterie?
Ja wlasnie odebralam swoj wynik i sie zdziwilam, bo w sumie nic mnie nie piecze ani nie boli przy siusianiu a tu takie cos hmmmm
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
U nas bedzie Filip. Chyba, ze jednak okaże sie byc dziewczynka, to Łucja
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Shiloh, miałam na myśli to, że będę się zwyczajnie bała wychodzić żeby się nie wywalić i nie zrobić krzywdy maluszkowi.
co do 30 st upałów to mnie to nie rusza, ja lubię gorąc. no i zawsze można się ochłodzić. a z ciuchami niewątpliwie w lecie łatwiej -japonki, zwiewna sukienka i tyle. w zimę będzie trzeba kupić jakąś wielką kurtałę no i jakieś buty bo w moje kozaczki sie raczej nie powciskam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa tez leukocyty? Jesli tak, to sugeruje to prawdziwa infekcje. Powtórz, jak wyjdzie tak samo to pokaz sie lekarzowi na wszelki wypadek.
|
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj jakaś bzdura wierutna nigdy o tm nie słyszałam---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
tzn z gatunku tych lekkich, jak dla mnie to zawsze 13 kg ciężaru
|
|
|
#1229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie każdy robi jak woli , z tym, że jak oddajesz do gwarancji to sklep też Ci nie naprawia a ślą do producenta wózka i też to trwa w zależności od tego ile masz w umowie średnio nawet do 6 tygodni.
|
|
|
|
|
#1230 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie nie wierzę w takie rzeczy,ale w dwóch ciążach się sprawdziło To by teraz wróżyło mi chłopca,bo kreseczka słaba była.Cytat:
Są plusy kupowania w sklepach stacjonarnych. Znajoma miała wielkiego pecha z wózkami,ciągle się psuły. W sklepie stacjonarnym dostawała wózek zastępczy. W sklepie w którym pracowałam też wydawaliśmy wózki zastępcze,gdy ktoś oddawał na reklamację. To istotne myślę,bo tak to dwa tyg bez wózka... Sama kupiłam wózek przez internet. Na szczęście nic się nie psuło i posłuży drugiemu dzidziusiowi.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

To drugi trymestr! Podobno najlepszy i najfajniejszy dla kobiety, objawy łagodnieją lub znikają całkiem-ciesz się tym i korzystaj póki możesz

bo tego legginsy z 3 pary grubych i można śmigać ciepłe swetry i tuniki - problem może być z kurtką/ płaszczem ja biorę pod uwagę alaskę mojego TŻa który jest wielki więc jakbym nie utyła to się zmieszczę
nie wiedziałam że coś takiego jest- skojarzyło mi się z jakimiś pieluchomajtkami