|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jeju, a mi kto kupi test? nie będę miała odwagi pójść do apteki. tż też nie.... ja też nic nie wiem, eliza powinna po dupie dostać.
![]() |
#1202 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() _______________________ dziewczyny co to może być - niedawno trzeci raz w ostatnim czasie tak strasznie mnie zakuło/zakłuło po prawej stronie (jakby jajnik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
ja mam doświadczenie w kupowaniu testów - co nic nie daje ![]()
![]() |
#1203 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny Wy jesteście naprawdę cudowne w pocieszaniu i podnoszeniu na duchu
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42335285] Może jeśli się boisz, zrób sobie badanie układu krzepnięcia? APTT, INR? [/QUOTE] Perse badałam w 4tc i wtedy wyniki były w normie, tzn: Wskaźnik protrombinowy 102% [norma 80-120] INR 0,98 [norma 0,8-1,2] Chyba ok było? Cytat:
Cytat:
Kubeczku to raz jeszcze ![]() Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-08-19 o 18:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Anitka będzie dobrze - musi być i koniec !!
![]()
#1205 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42336145]Eliza więc zwracam honor, nie wiedziałam o tym, że na tym etapie ciąży jest inaczej.
Faktycznie moja historia i problemy były inne, ale nie ukrywam, że według mnie właśnie Clexane po 30 tygodniu uratował moje dziecko albo przynajmniej - pomógł mi je donosić do tego etapu, do jakiego było donoszone. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ty mialas zupelnie inne przesłanki w III trymestrze i masz racje - clexane zapewne uratowala Twoje dziecko. Cytat:
A na podwyzszone ANA ginekolodzy zazwyczaj daja steryd. Wybacz, ale wydaje mi sie, ze Cie wystraszylam. Przepraszam, nie mialaam zamiaru. Przez ostatnie miesiace zdobylam mase wiedzy zwiazanej z poronieniami i pisze jak jestem czegos pewna. Nauczylam sie ze wzajemne slodzenie sobie tak naprawde niewiele daje, a uratowac nas moze nie ślepe wierzenie lekarzowi, ale ograniczone zaufanie i umiejętnosc logicznego myslenia (czasami nawet za lekarza). Tak naprawde to tylko nam zalezy na naszych ciązach, dla lekarzy jestesmy kolejnym przypadkiem. Niestety, taka smutna prawda. Mozecie mnie zlinczowac, ale uwazam, ze lepiej poswiecic czas na doszkolenie sie i zdobycie informacji na temat naszych problemow zdrowotnych, a nie siedziec z zalozonymi rękami czekajac na cud, ktory moze nigdy nie nastapic. Tak naprawde wszystko jest TYLKO w naszych rękach, a diagnoze jednego lekarza trzeba zawsze skonsultowac z innym Tyle ode mnie w temacie i nie bede nic wiecej pisac ![]() Pozdrawiam wszystkie i mam nadzieje ze Wam sie uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
930
![]()
#1207 |
Zakorzenienie
|
Ja przy dodatnich ANA1 miałam acard od początku cyklu, a od pozytywnego tesu acard na zmianę co drugi dzien z fraxiparine
![]() Jak wiadomo sie udało, nie wiem dlaczego takie dawkowanie a nie inne, ufałam lekarzowi ![]()
#1208 |
Zakorzenienie
|
![]() a kiedy robiłaś ostatnią - 400?? 2 dni temu prawda?? no to pięknie przyrosła ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-08-19 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tobie też życzę powodzenia z całego serca! Jana pięknie urosło !!!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
![]() Anitka wszytsko będzie dobrze! Będę Ci to powtarzać jak mantrę do znudzenia!!
#1211 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
JANA - super!!! Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2013-08-19 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Jana, jak poprzednia bete robilas przedwczoraj to super
![]() Anita, nie bylo moja intencja nikogo przestraszyc. Po prostu wiem jacy potrafią byc lekarze.. Niestety.. Trzeba samemu o wszystko sie wykłocac ![]() O sobie moge napisac tylko tyle: Moja ewentualna ciaza musi byc prowadzona pod okiem ginekologa, immunologa i hematologa. Malo ktory gin ogarnia te wszystkie problemy na raz.. A lekarze, u ktorych sie lecze mowia mi calkiem co innego, pomimo ze dokladnie znaja moj przypadek. Np gin kaze brac 2 acardy, hematolog kaze odstawic a immunolog sie zastanawia. To samo z clexane - giniowi wszystko jedno, hematolog i immunolog kaza brac min 60 i co 6 tygodni badac anty Xa, zeby okreslic czy jest prawidlowy poziom we krwi, bo moze trzeba zwiekszyc dawke. Podobnie z kwasem foliowym i innymi witaminami,. Jeden kaze brac 0,4 drugi dawke 5mg a trzeci 15mg. Ponadto z badaniami bylo roznie, kazdy cos innego zlecal i czegos innego szukal... Podobnie jest z innymi lekami i leczeniem. Dodam, ze mam bardzo dobrego ginekologa, specjaliste. Dodatkowo, jak juz powiedzialam, ewentualna ciaze musza mi prowadzic ci 3 lekarze I komu mam ufac moje kochane?? Na pewno mi powiecie, bo zawsze macie takie wspaniale odpowiedzi ![]() Hm?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie.. Nie zawsze jest tak pieknie jak nam sie wydaje
Dlatego tak mnie wkurzaja teksty o zaufaniu do lekarza.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
może i to głupie ale mimo wszystko komuś zaufać trzeba a wiadomo że i konsultować można a czasem i trzeba u kogoś innego swój przypadek! zasięgnąć opinii kogos kto ma świeże spojrzenie na Nasz przypadek....
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i ja wiem, ale komu zaufac, jak diagnozy sie wykluczaja?? Podejrzewam ze w wiekszosci przypadkow dziewczyn po poronieniach albo z niepowodzeniami (nawet na tym forum) sa bardzo zlozone problemy, ktore powinny byc umiejętnie leczone, a nie sa. Stad kolejne niepowodzenia. Naprawde znalezienie konkretnego lekarza czasami graniczy z cudem, bo wiekszosc to konowały.. Perse moze potwierdzic, Miala duzo szczęscia, ze na koniec ciązy trafila na lekarza, co sie znał.. I pomogł Ja tez trafilam na takich lekarzy - wszyscy sa specjalistami i sie znaja. Hem jest z gdyni, immunolog z wawy, a gin - z lublina. Nie pracuja w 1 klinice ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Pięknie przyrosło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mały się dziś coś mało rusza..Oczywiście mam głupie myśli...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jasne....ale w Twoim przypadku np jeden ACARD wyklucza inny każe brać i do tego heparynę....ja bym chyba połączyło i jednio i drugie .... Perse na kogo TY trafiłaś na koniec bo ja już się pogubiłam....chyba nie mówisz o dr B??
![]() |
#1219 |
Konto usunięte
|
ja ufam temu, który mi zaproponował heparynę....
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
Miałam właśnie ciężki pośladkowy poród, padam na ryjek... I oczywiście taką "komplikację" uznałam sobie za zły znak na jutro
![]() Jak tam Kubek po wizycie?
#1221 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Agatko pośle Ci PW.
Jana super ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
coś Kubek się nie odzywa...trzyma nas w napięciu
![]() mnie już dziś wystarczy napięcia - straszny thiller oglądnęłam - strach się bać...brrr
#1223 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
MBZ♥
|
Wadera,
![]() ![]() a The call świetny ![]() Anitko, trzymam mocne kciuki za sliczny Pęcherzyk ![]() Iza ![]() ![]() Agatko czemu plany się posypały? ![]() Berbie ![]() Rena piękne zdjęcia przywiozłaś ![]() Kubku, odezwij się ![]() Perse, Artuś jest śliczny ![]() Zeberko, życie na dwa domy cięzkie ![]() ![]() Measiu, 100 lat dla Dużej ![]() ![]() Jana, piękna beta ![]() Eliza ![]() Butterku już po praktykach? ![]() Alonko ![]() Wróciliśmy z wczasów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
Juz, juz!
Byłam, jak zwykle, po drodze w pracy zeby zwolnienie podrzucic. Wszystko ok!!! ![]() Szyjka dluuuuga, ma 47 mm ![]() Z dzieciakiem tez ok. Przepływy ok. Waży zależnie od sposobu "liczenia" od 950 do 1050 g ![]() Achaaa... I na bank chłopak ![]() Eliza, a czy gin wie co na to immunolog czy hematolog? Zna ich opinie, ma ich konsultacje na piśmie? Bo to tak powinno wyglądać ze gin ciaze prowadzi, posilkujac sie konsultacjami innych specjalistów.a nie tak, ze kazdy sobie... rzepke skrobie. Znalazłas juz gina w Lublinie? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-08-19 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
zaufanie, ale ograniczone. już nie raz pisałam, że gdyby nie wizaż nie zbadałabym tsh. gin wiedział o poronieniu, bo wcześniej też do niego chodziłam. nikt nie zalecił zbadania tsh, co więcej 2 ginów i lekarz rodzinny uważało, że wynik 3,2 to norma. 3 lekarzom tłumaczyłam że "wiem lepiej" i poszłam do endo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny nie mogłam spać,słabo mi z nerwów.Od razu mi cukier rano podskoczył ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |||
Zakorzenienie
|
w sumie to horror "udręczeni" ... brrrr
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-08-20 o 07:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Perse dzięki
![]() Kubek ![]() ![]() Iza ![]() Anitka ![]() Byou o jakie plany Ci chodzi? Bo ostatnio mam wiele różnych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- ja też, aczkolwiek w mojej sytuacji to teraz nie wiem czy ją dostanę.... ![]()
#1230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze lepiej ![]() ![]() Kubek cieszę się, że wszystko dobrze ![]() Iza - jak tam? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.