|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Witam
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Zdrowka dla Zuzi i brawo dla maluchów za nowe ząbki u nas już od dwóch miesięcy stoją w miejscu.
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej kochane postaram sie nadrobić jutro gdy maz będzie zrywał tapete,bo remont mamy
![]() ![]() ![]() Jeszcze raz najlepsze życzenia dla Jasia i Dusi!!! Pisałam na fb,bo na wątek nie dałam rady wejść ![]()
#1203 |
Wtajemniczenie
|
A dzisiaj stawia Otylka
![]() Dokładnie rok temu o godzinie 9.25 przyszła na świat nasza kruszynka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1205 | |
Raczkowanie
|
Witajcie
za nami ciężka noc bo Zuzia co jakiś czas budziła się z płaczem a ja co chwila mierzyłam jej temperaturę bo tak się o nią bałam ![]() Dzisiaj rano jak piła mleko to zwymiotowała więc ja już zaczęłam panikować i jeszcze raz do lekarza. Tym razem do naszej pediatry i potwierdziła wczorajszą diagnozę, zbadała dokładnie i stwierdziła, że odwodniona nie jest na całe szczęście. Leki mamy podawać bez zmian a jeśli nie będzie chciała ich zażywać to strzykawką ale koniecznie musi je przyjąć. Do jedzenia ziemniaki z marchewką z owoców banana lub gotowane jabłko i dużo pić. Gorączkować jak będzie to Ibum forte. Czyli Zuzię dorwał jakiś wirus... ![]() Bidulka teraz śpi. Ciekawe tylko skąd się to wzięło, najgorzej jak ze żłobka ![]() Dziękuję dziewczyny Wam bardzo za życzenia dla Zuzinki ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |||
Zakorzenienie
|
Hej.
Antek od jakiegoś tygodnia budzi mi się w nocy na mleko przed 3. Wcześniej budził się ok. 5. Dzisiaj pił już o 2:15. Boję się, że odstępy będą co raz krótsze. Nie wiem co robić. Zwiększyć porcję mleka wieczorem? Co byście zrobiły na moim miejscu? Może poczekam jeszcze i poobserwuję, bo w sumie później śpi do ok. 8, więc wychodzi na to samo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Franko śpi, więc idę zjeść obiad ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nariiko zdrówka dla małej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, mam kubek lovi/butelkę do której dokręcam ten ustnik pomarańczowy...w ciągu mca to już 3 kupiony, bo mi to pleśnieje/grzybieje - czarny nalot w kilku miejscach w środku się robi. Jak piła wodę to nie było, a odkąd robię herbatkę z hippa to tak się dzieje, ustnik jest dokładnie myty małą szczoteczką, na butelce od wewnątrz u góry też się to czarne robi ![]() ![]()
![]() |
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zdrówka, słonka i uśmiechu na codzień ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Ula - jak Hubcio po upadku - wszytsko w porzadku?
![]() |
#1212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- i jeszcze raz ![]()
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Otylki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Narriko i dla Zuzi dużo zdrówka!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- kurde coś jeszcze miałam napisać i ![]() ![]()
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć.
Wszystkiego naj dla Otylki ![]() Nariko dużo zdrówka życzymy ![]() Dearlie zrób tyle co zwykle. Możesz spróbować kaszke zrobić jakby to dłużej trwało. Ula jak Hubcio? Ja dzisiaj na dyżurku, a jutro śmigam na weselicho ![]()
![]() |
#1216 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zebys nie napisała to bym przegapiła. Apeluję o dopisanie Monariki do listy!!! ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() Wystraszyłam się bo odrazu mu się ten guz zrobił,zanim go z podłogi podniosłam ![]() Kraven udanej imprezy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Remont z "biegajacym" po mieszkaniu, upartym dzieckiem to coś okropnego
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Ula ja tez bym zapomniała,bo zawsze patrzę na listę. Przylaczan się więc do apelu!
#1220 | |
Wtajemniczenie
|
No i po co gadałaś
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | ||
Raczkowanie
|
Dziewczyny jesteście kochane
![]() Z Waszym wsparciem Zuzi na pewno szybko przejdzie ![]() ![]() Póki co niestety gorączka ciągle się utrzymuje ale za to dzisiaj tylko 2 kupki to już duży postęp bo wczoraj 6 było. Nawet ładnie z apetytem zjadła obiadek i wodę też pije i mleko chociaż to ostatnie w mniejszych ilościach niż zwykle ale może przez to, że przemycam w nim lekarstwa. Ale powiem Wam, że serce się kraje jak się patrzy na swoje dziecko takie schorowane. Zawsze taka pełna energii jakby motorek w tyłku miała a dzisiaj większość czasu przeleżała i przespała taka osłabiona ![]() ALe miała też kilka momentów, że szło ją rozbawić i śmiała się w głos ![]() Teraz śpi już, oby tylko lepiej niż wczoraj ![]() Cytat:
Teoretycznie jak poszła pierwszego dnia to ja zwracałam paniom uwagę że Zuzia ząbkuje (bo tak myślałam) i może być marudna i kupek więcej robi i prosiłam aby w razie czego zaraz mi dzwoniły to po nią przyjadę. Więc te kupki zaczęły się już wcześniej. Kto wie może zaczęło się od zęba i organizm osłabiony trochę, złapał wirusa. W każdym bądź razie dzwoniłam do nich dzisiaj i poinformowałam, że Zuzia chora i nie przyjdzie już w tym tygodniu i pytałam czy jakieś dzieci też się rozchorowały to twierdzili, że nie mieli takich sygnałów od rodziców. Monarika najlepsze życzenia dla Otylki! ![]() ![]() ![]() ![]() angel na pewno nie będzie łatwo z małym szkrabem ale jakoś przetrwacie ten remont i będziecie cieszyć się pięknym, odświeżonym wnętrzem ![]() ![]() baobabek sama jestem ciekawa skąd Ci się to bierze, a może podaj tą herbatkę w innej butelce/kubku żeby sprawdzić czy to faktycznie jej wina ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() powiem Wam że byłam u tego pediatry no i jednak zapalenie gardła :/ kurcze jeszcze jeden syropek taki zapisała że z ulotki dowiedziałąm się że jest dla dzieci od 6 roku życia ... ![]()
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otylko, wszystkiego co piękne na świecie dla Ciebie dzisiaj ten dzień niesie, niech buzia Twoja uśmiechem codziennie świt wita i niech nigdy z buźki uśmiech nie znika !!! 100 latek i dużo zdrówka !! A rodzicom z tej okazji życzę by każdy kolejny rok był tak piękny jak mijający ... żadna chwila się już nie powtórzy więc czerpmy z każdego dnia co najpiękniejsze ... My dziękujemy raz jeszcze za życzenia ..... ![]() ![]() My jeszcze przed urodzinkami, dopiero w sobotę świętujemy - wczoraj dziadzio z chrzestną i wujkami zrobili niespodziewaną wizytę z tortem ![]() ![]() Kaczuszko o jakim torcie piszecie ??? Zdrówka dla Niuni ![]()
![]() |
#1224 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do syropu, to myślę, że możesz podawać! mi znajoma lekarka mówiła, że tak się zapisuje dzieciom, tylko zmniejsza się dawki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem sama co bym chciała... ale chodzi coś za mną!!! ostatecznie chyba zrobię sobie popcorn - taki świeży, ciepły - uwielbiam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy z Otylką za życzenia
![]() ![]() udanej imprezy ![]() Cytat:
![]() to super, że z Hubcikiem wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj tłukłam kotlety na jutrzejszą imprezę a ta moja mała awanturnica stała koło mnie cały czas, wyła i szarpała mnie za nogawki spodni żeby ją wziąć na ręce, mimo, że miała wkoło multum zabawek, a jak tylko skończyłam to ta w momencie się uspokoiła i zaczęła się bawić ![]() Cytat:
![]() A co do syropka to może dawkę mniejszą lekarz zapisał ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nariiko szybkiego powrotu do zdrówka dla córeczki Cytat:
![]()
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||||||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
padam na pysk, posprzątałam na błysk cały dom bo jutro zjeżdżają do nas goście na długi weekend. a zaraz po ich wyjeździe przyjeżdża na kilka dni moja koleżanka z synkiem w wieku Leny ![]() ciekawe ile z sobą wytrzymamy ![]() u Lenki przebił się trzeci ząbek ![]() śmiesznie wygląda bo wyszedł jej górny kieł a jeszcze nie ma ani jedynek ani dwójek ![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Cytat:
zdrówka dla Zuzi ![]() mam nadzieję, że najgorsze już za Wami i Malutka szybko dojdzie do siebie ![]() Cytat:
zawsze pobudka na mleko była o 5 a teraz 2-3 ![]() ale ja nie daję Lenie butli bo boję się, że się przyzwyczai. trochę pomarudzi, pokwęka ale zaśnie i mleko dostaje tak jak do tej pory. cholera, ale teraz nie wiem czy dobrze robię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jaki syrop? Lena czasem ma zapisane leki dla dzieci powyżej 12 r. ż ale mniejszą dawkę. myślę, że pediatra wie, co robi. Cytat:
![]() mięso ugotuj z niewielką ilością warzyw (marchewka, pietruszka, seler, cebulka) i z przyprawami ( liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól). ugotowane mięso i warzywa zmiel, dodaj namoczoną i zmieloną bułkę, kilka jajek, dodaj sól, sporo pieprzu, odrobinę startej gałki muszkatołowej. masą trzeba dobrze wyrobić, przełożyć w foremki nasmarowane masłem i wysypane bułką tartą (najlepiej nie upychać mięsa po brzegi). piec się ok godziny, tak do 1,5 h, zależy od piekarnika. powiem nieskromnie, że pasztety to moja specjalność ![]() lubię zwłaszcza z królika, dziczyzną też nie pogardzę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Agaton - brawo za kolejnego ząbka ![]() Moja Isieńka dzisiaj ma ostatnią miesięcznicę - za mc już roczek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.