|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Witam
u nas dziś zdecydowanie chłodniejszy dzień . Jaś ma teraz drzemkę a po niej idziemy do lekarza bo od kilku dni męczy go katar teraz dodatkowo zaczął kaszlec a nie chce jutro latać po szpitalach czasem bo święto więc przychodnia będzie zamknięta .---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Zdrowka dla Zuzi i brawo dla maluchów za nowe ząbki u nas już od dwóch miesięcy stoją w miejscu.
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej kochane postaram sie nadrobić jutro gdy maz będzie zrywał tapete,bo remont mamy
malujemy sypialnie i jeszcze raz pokój dla JAgody,bo wcześniej bez gladzi pomalowalisny i jest brzydko. Teraz będzie mąż gladzil +naklejki na ścianę. U nas jeszcze wykladzine będzie kładł i na przedpokoj. Także lekka zadyma w domu. Dziś musze wszystko z szafek powyciagac,bo sam pełnych nie przeniesie. U nas już ok. Uspokoiła sie Jagoda. Wczoraj cały dzień u dziadków byliśmy,bo wrócili i prosili byśmy przyjechały. Noce tez już ok. Zasypia o 21wstaje o 4daje jej wtedy mm zamiast cyca i spi do 6/7. W dzień staram sie na dworze ja uspac żeby cyca nie dawać. Na noc jeszcze jest ale mam nadzieję, ze małymi kroczkani i tez zrobi cycusiowi papa![]() Jeszcze raz najlepsze życzenia dla Jasia i Dusi!!! Pisałam na fb,bo na wątek nie dałam rady wejść
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
A dzisiaj stawia Otylka
![]() Dokładnie rok temu o godzinie 9.25 przyszła na świat nasza kruszynka ![]()
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
za nami ciężka noc bo Zuzia co jakiś czas budziła się z płaczem a ja co chwila mierzyłam jej temperaturę bo tak się o nią bałam jeszcze w nocy ją przeleciało i rozwolnienie miała i dostała gorączki prawie 39 stopni więc jej okłady robiłam, to pozwoliło jej zasnąć na dłużej.Dzisiaj rano jak piła mleko to zwymiotowała więc ja już zaczęłam panikować i jeszcze raz do lekarza. Tym razem do naszej pediatry i potwierdziła wczorajszą diagnozę, zbadała dokładnie i stwierdziła, że odwodniona nie jest na całe szczęście. Leki mamy podawać bez zmian a jeśli nie będzie chciała ich zażywać to strzykawką ale koniecznie musi je przyjąć. Do jedzenia ziemniaki z marchewką z owoców banana lub gotowane jabłko i dużo pić. Gorączkować jak będzie to Ibum forte. Czyli Zuzię dorwał jakiś wirus... Bidulka teraz śpi. Ciekawe tylko skąd się to wzięło, najgorzej jak ze żłobka ehh Dziękuję dziewczyny Wam bardzo za życzenia dla Zuzinki Cytat:
|
|
|
|
|
#1206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Antek od jakiegoś tygodnia budzi mi się w nocy na mleko przed 3. Wcześniej budził się ok. 5. Dzisiaj pił już o 2:15. Boję się, że odstępy będą co raz krótsze. Nie wiem co robić. Zwiększyć porcję mleka wieczorem? Co byście zrobiły na moim miejscu? Może poczekam jeszcze i poobserwuję, bo w sumie później śpi do ok. 8, więc wychodzi na to samo. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka dla niej.
|
|
#1207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1208 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no i fajnie, że macie remont, powieje świeżością przed tą jesienią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas też tak było! pobudki zawsze ok.4-5, a później nagle ok 2-3 ale po jakimś tygodniu wróciło wszystko do normy, więc u was pewnie też tak będzie! porcje rób takie same Franko śpi, więc idę zjeść obiad
|
|||||
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
Nariiko zdrówka dla małej dopiero jak ona zachorowała to wszyscy po kolei po niej złapali...więc równie dobrze mogła złapać gdzie indziej
|
|
|
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
: roza:Cytat:
kurka, oby szybko przeszło i żeby się tylko nie odwodniła, bo u dziecka to moment![]() Dziewczyny, mam kubek lovi/butelkę do której dokręcam ten ustnik pomarańczowy...w ciągu mca to już 3 kupiony, bo mi to pleśnieje/grzybieje - czarny nalot w kilku miejscach w środku się robi. Jak piła wodę to nie było, a odkąd robię herbatkę z hippa to tak się dzieje, ustnik jest dokładnie myty małą szczoteczką, na butelce od wewnątrz u góry też się to czarne robi
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka, słonka i uśmiechu na codzień ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Ula - jak Hubcio po upadku - wszytsko w porzadku?
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
chociąż tfu,tfu od dwóch dni po butli mm o 4/5 śpi do 6:30![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- i jeszcze raz gratulacje dla Dusienki za ząbka!!!
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Otylki
|
|
|
|
#1214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() wszystkie go najlepszego dla Otylki!---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Narriko i dla Zuzi dużo zdrówka!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- kurde coś jeszcze miałam napisać i
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć.
Wszystkiego naj dla Otylki Nariko dużo zdrówka życzymy Dearlie zrób tyle co zwykle. Możesz spróbować kaszke zrobić jakby to dłużej trwało. Ula jak Hubcio? Ja dzisiaj na dyżurku, a jutro śmigam na weselicho
|
|
#1216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zebys nie napisała to bym przegapiła. Apeluję o dopisanie Monariki do listy!!! ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Wystraszyłam się bo odrazu mu się ten guz zrobił,zanim go z podłogi podniosłam Kraven udanej imprezy |
||
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w innych butelkach np. od mleka nic takiego się nie robi
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Remont z "biegajacym" po mieszkaniu, upartym dzieckiem to coś okropnego
a dziś dopiero początek---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Ula ja tez bym zapomniała,bo zawsze patrzę na listę. Przylaczan się więc do apelu!
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
No i po co gadałaś
![]() ale to dopiero jak dzieci zasną bo te mendy nie dadzą mi zjeść![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1221 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jesteście kochane
Z Waszym wsparciem Zuzi na pewno szybko przejdzie ![]() Póki co niestety gorączka ciągle się utrzymuje ale za to dzisiaj tylko 2 kupki to już duży postęp bo wczoraj 6 było. Nawet ładnie z apetytem zjadła obiadek i wodę też pije i mleko chociaż to ostatnie w mniejszych ilościach niż zwykle ale może przez to, że przemycam w nim lekarstwa. Ale powiem Wam, że serce się kraje jak się patrzy na swoje dziecko takie schorowane. Zawsze taka pełna energii jakby motorek w tyłku miała a dzisiaj większość czasu przeleżała i przespała taka osłabiona ![]() ALe miała też kilka momentów, że szło ją rozbawić i śmiała się w głos ![]() Teraz śpi już, oby tylko lepiej niż wczoraj ![]() Cytat:
Teoretycznie jak poszła pierwszego dnia to ja zwracałam paniom uwagę że Zuzia ząbkuje (bo tak myślałam) i może być marudna i kupek więcej robi i prosiłam aby w razie czego zaraz mi dzwoniły to po nią przyjadę. Więc te kupki zaczęły się już wcześniej. Kto wie może zaczęło się od zęba i organizm osłabiony trochę, złapał wirusa. W każdym bądź razie dzwoniłam do nich dzisiaj i poinformowałam, że Zuzia chora i nie przyjdzie już w tym tygodniu i pytałam czy jakieś dzieci też się rozchorowały to twierdzili, że nie mieli takich sygnałów od rodziców. Monarika najlepsze życzenia dla Otylki! ![]() angel na pewno nie będzie łatwo z małym szkrabem ale jakoś przetrwacie ten remont i będziecie cieszyć się pięknym, odświeżonym wnętrzem i powodzenia w odcyckowaniu ![]() baobabek sama jestem ciekawa skąd Ci się to bierze, a może podaj tą herbatkę w innej butelce/kubku żeby sprawdzić czy to faktycznie jej wina ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
bo teraz to i mnie się chce ale sama nie wiem czego ![]() banana w cieście z polewą tofii albo lody
|
||
|
|
|
#1222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
powiem Wam że byłam u tego pediatry no i jednak zapalenie gardła :/ kurcze jeszcze jeden syropek taki zapisała że z ulotki dowiedziałąm się że jest dla dzieci od 6 roku życia ...
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otylko, wszystkiego co piękne na świecie dla Ciebie dzisiaj ten dzień niesie, niech buzia Twoja uśmiechem codziennie świt wita i niech nigdy z buźki uśmiech nie znika !!! 100 latek i dużo zdrówka !! A rodzicom z tej okazji życzę by każdy kolejny rok był tak piękny jak mijający ... żadna chwila się już nie powtórzy więc czerpmy z każdego dnia co najpiękniejsze ... My dziękujemy raz jeszcze za życzenia ..... My jeszcze przed urodzinkami, dopiero w sobotę świętujemy - wczoraj dziadzio z chrzestną i wujkami zrobili niespodziewaną wizytę z tortem więc to taki mały debiucik urodzinkowy był Kaczuszko o jakim torcie piszecie ??? Zdrówka dla Niuni
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do syropu, to myślę, że możesz podawać! mi znajoma lekarka mówiła, że tak się zapisuje dzieciom, tylko zmniejsza się dawki Cytat:
Cytat:
nadal mam ochotę.... ula narobiłaś mi smaka!!!!nie wiem sama co bym chciała... ale chodzi coś za mną!!! ostatecznie chyba zrobię sobie popcorn - taki świeży, ciepły - uwielbiam
|
|||
|
|
|
#1225 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy z Otylką za życzenia
udanej imprezy Cytat:
to super, że z Hubcikiem wszystko dobrze Cytat:
Ja dzisiaj tłukłam kotlety na jutrzejszą imprezę a ta moja mała awanturnica stała koło mnie cały czas, wyła i szarpała mnie za nogawki spodni żeby ją wziąć na ręce, mimo, że miała wkoło multum zabawek, a jak tylko skończyłam to ta w momencie się uspokoiła i zaczęła się bawić ![]() Cytat:
A co do syropka to może dawkę mniejszą lekarz zapisał ale jak zapisał to ja bym dawała Cytat:
|
||||
|
|
|
#1226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nariiko szybkiego powrotu do zdrówka dla córeczki Cytat:
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1229 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
padam na pysk, posprzątałam na błysk cały dom bo jutro zjeżdżają do nas goście na długi weekend. a zaraz po ich wyjeździe przyjeżdża na kilka dni moja koleżanka z synkiem w wieku Leny ![]() ciekawe ile z sobą wytrzymamy ![]() u Lenki przebił się trzeci ząbek śmiesznie wygląda bo wyszedł jej górny kieł a jeszcze nie ma ani jedynek ani dwójek Cytat:
wszystkiego najlepszego Cytat:
zdrówka dla Zuzi ![]() mam nadzieję, że najgorsze już za Wami i Malutka szybko dojdzie do siebie Cytat:
zawsze pobudka na mleko była o 5 a teraz 2-3 ![]() ale ja nie daję Lenie butli bo boję się, że się przyzwyczai. trochę pomarudzi, pokwęka ale zaśnie i mleko dostaje tak jak do tej pory. cholera, ale teraz nie wiem czy dobrze robię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jaki syrop? Lena czasem ma zapisane leki dla dzieci powyżej 12 r. ż ale mniejszą dawkę. myślę, że pediatra wie, co robi. Cytat:
![]() mięso ugotuj z niewielką ilością warzyw (marchewka, pietruszka, seler, cebulka) i z przyprawami ( liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól). ugotowane mięso i warzywa zmiel, dodaj namoczoną i zmieloną bułkę, kilka jajek, dodaj sól, sporo pieprzu, odrobinę startej gałki muszkatołowej. masą trzeba dobrze wyrobić, przełożyć w foremki nasmarowane masłem i wysypane bułką tartą (najlepiej nie upychać mięsa po brzegi). piec się ok godziny, tak do 1,5 h, zależy od piekarnika. powiem nieskromnie, że pasztety to moja specjalność ![]() lubię zwłaszcza z królika, dziczyzną też nie pogardzę
|
||||||
|
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko przeszło, najgorsza ta gorączka zrobię dzisiaj herbatkę do normalnej ze smoczkiem, bo innej z ustnikiem nie mam - tylko te lovi. A właśnie w temacie herbat, pediatra mówiła, ze lepiej robić herbatkę dziecku zwykłą czarną, tylko liściasta, nie expresową taką baaaardzo słabiutką, niż te granulowane, że tak włąśnie bliżej roku to lepiej zrezygnować z tych granulowanych, a spokojnie można taką czarną oczywiście bez cukru muszę kupić i spróbuję, może jej podejdzie![]() Cytat:
Agaton - brawo za kolejnego ząbka ![]() Moja Isieńka dzisiaj ma ostatnią miesięcznicę - za mc już roczek
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.

u nas dziś zdecydowanie chłodniejszy dzień . Jaś ma teraz drzemkę a po niej idziemy do lekarza bo od kilku dni męczy go katar teraz dodatkowo zaczął kaszlec a nie chce jutro latać po szpitalach czasem bo święto więc przychodnia będzie zamknięta .
malujemy sypialnie i jeszcze raz pokój dla JAgody,bo wcześniej bez gladzi pomalowalisny i jest brzydko. Teraz będzie mąż gladzil +naklejki na ścianę. U nas jeszcze wykladzine będzie kładł i na przedpokoj. Także lekka zadyma w domu. Dziś musze wszystko z szafek powyciagac,bo sam pełnych nie przeniesie. U nas już ok. Uspokoiła sie Jagoda. Wczoraj cały dzień u dziadków byliśmy,bo wrócili i prosili byśmy przyjechały. Noce tez już ok. Zasypia o 21wstaje o 4daje jej wtedy mm zamiast cyca i spi do 6/7. W dzień staram sie na dworze ja uspac żeby cyca nie dawać. Na noc jeszcze jest
ale mam nadzieję, ze małymi kroczkani i tez zrobi cycusiowi papa

ehh
ja mam oczy w du.pie, ale też mi raz na piaskownicy wyrżnęła i wargę rozcięła - ale tż się nade mną pastwił wtedy
Isi już prawie nie ma, już jej nie zakrapiam i nie inhaluję, bo tylko kozy wyłażą, a Kubusiowi za to ciurkiem leci, ale już też poprawa jakaś jest bo chrapać przestał

: roza:
klask i:

a dziś dopiero początek