Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 07:40   #1201
AgaPlast
Zadomowienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Witamy się

Cynamonku: jupi::j upi:

Dla wszyskich chorych duuuuuzo zdrówka.

My po porannym karmieniu i pierwszy raz od nie pamiętam kiedy moje dziecie zrobiło samo wieeeeeelka pachnaca KUPE

Dieta działa. A w nocy takie baki taką salwą waliła że az z TZ sie obudzilismy i śmialismy sie z biedulki. A ona nie świadoma spała w najlepsze i graaaaaaała sobie wesoło.

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

En widziałam zaproszenie.Dzięki .
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:49   #1202
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

cynamonku ale wiesci wiedzialam ze bedzie dobrze, musi bycczekamy na dalsze adasiowe info

en, tos sie zalatwila, dobrze ze jest weekend i tz moze zajac sie tomeczkiem a blona to mnie totalnie z rana rozwalilas

my dzisiaj mielismy super noc,, młody wstał przed 3 i o 7 przebudzal sie wczesniej, ja wstawalam zwarta i gotowa z mleczarnia a ten mi po wlozeniu smoczka zasypial
Stary 2013-10-05, 07:54   #1203
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
w pierwszej chwili przez mysł mi przeszło: co produkuje Twój Tż i czemu skrzeczyale ja to chyba jeszcze śpię, albo jestem odurzona zapachami z pieluchy
Haha.. Nie wiem kto tam z nich co produkuje, ale podziwiam małego, ze jeszcze wytrzymuje z oddechem tzta, bo ja mimo, ze leżę tyłkiem do nich to czuje ten smród
A poza tym znowu mi sie chce wymiotować

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy się

Cynamonku: jupi::j upi:

Dla wszyskich chorych duuuuuzo zdrówka.

My po porannym karmieniu i pierwszy raz od nie pamiętam kiedy moje dziecie zrobiło samo wieeeeeelka pachnaca KUPE

Dieta działa. A w nocy takie baki taką salwą waliła że az z TZ sie obudzilismy i śmialismy sie z biedulki. A ona nie świadoma spała w najlepsze i graaaaaaała sobie wesoło.

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

En widziałam zaproszenie.Dzięki .
No to za kupę,D dieta działa
To teraz czekamy w klubie na Wasze fotki
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
cynamonku ale wiesci wiedzialam ze bedzie dobrze, musi bycczekamy na dalsze adasiowe info

en, tos sie zalatwila, dobrze ze jest weekend i tz moze zajac sie tomeczkiem a blona to mnie totalnie z rana rozwalilas

my dzisiaj mielismy super noc,, młody wstał przed 3 i o 7 przebudzal sie wczesniej, ja wstawalam zwarta i gotowa z mleczarnia a ten mi po wlozeniu smoczka zasypial
za super nocke!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:56   #1204
tweedledee
Zakorzenienie

dzisiaj tz ma 1 zjazd wiec dla odmiany jestem sama juz nie lubie weekendow

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Haha.. Nie wiem kto tam z nich co produkuje, ale podziwiam małego, ze jeszcze wytrzymuje z oddechem tzta, bo ja mimo, ze leżę tyłkiem do nich to czuje ten smród
A poza tym znowu mi sie chce wymiotować

az mi alek podskakuje na kolanach
Stary 2013-10-05, 08:01   #1205
AgaPlast
Zadomowienie

Twee mój Tz 3 ostatnie weekendy na wyjeżdzie wiec łącze sie w bólu. Dzisuaj tez wyruszył ale caaały tydzien prowadzilismy negocjacje bo mam juz dosyc samotnych weekendow i stanelo na tym ze TZ w czwartek nie idzie na trening za to w sobote moze jechac ale zostawia mi samochod. Ico? Rano Tz wychodzi z domu i w drzwiach mówi ze wróci w niedziele wieczorem a jak szybko uciekał zebym go nie zawróciła czasem

No ale mam samochod i idziemy dzisiaj na impreze do szwagra i mała zobaczy sie z kuzynka.
A z TZ to sie smieje ze on chyba ma jakas druga rodzine i do niej to na weekendy jezdzi.
Stary 2013-10-05, 08:06   #1206
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
dzisiaj tz ma 1 zjazd wiec dla odmiany jestem sama juz nie lubie weekendow

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

az mi alek podskakuje na kolanach
Minie szybko i bezboleśnie!

No serio, jaka ja kiedyś zakochana byłam ze jeszcze rano na igraszki sie zgadzałam teraz najpierw go wysyłam do łazienki z tym smoczym oddechem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:09   #1207
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Hej

She,a co u Mariki? Pomaga ci w opiece nad swoim braciszkiem? Nie jest zazdrosna o małego,że więcej uwagi mu poświęcacie? Jakoś tak pomijasz ją w swoich wypowiedziach,chyba że za słabo nadrabiam forum i coś przeoczyłam.
Pomijam bo już kiedyś to tu tłumaczyłam, że dla mnie to wątek o Igorze ale obiecałam że będę o niej wspominać.
Co do uwagi to staram się po równi nimi zajmować i póki co to mała zajmuje ciut wiecej uwagi bo teraz ten okres kiedy dużo się uczy mówić, rysować itd, ale jakoś rozumie że jest Igor i lubi go. Daje mu swoje misie, głaszcze po główce, woła do niego. Myślę, że nie mogę mówić o zazdrości żadnej

A teraz spadam bo Igor znowu czkawki dostał
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:11   #1208
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Nawet rzeczy niepłynne jak dynia czy marchew?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tak, ja wszstko w ten sposób wekuje

Cytat:
FIAZO kocyk dobra sprawa ale poprzedni sezon pasteryzowalam bo mi wczesniejsze sloiki sie nie zamknely i tak dla pewnosci. Pewnie pokrywki do wymiany.

Ide spac bo juz mi mgla na oczy wchodzi

tak to pewnie pokrywki, ewentualnie jak sie nie zamkną to wylać, jeszcze raz zagotować i zalać do słoika

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
doświadczone mamy słoiczkowe mam pytanie: czy pasteryzujac np marchewkę czy ziemniaka dodaję się podczas gotowania soli/cukru? Ja bym wolała nie dodawać, ale czy to nie będzie zbyt jałowe potem?

i jeśli chodzi o jabłko, to rozumiem że przed zaśnięciem
zawekowaniem je też należy poddać wysokiej temperaturze, np uparowac?

jery, nic nie wiem :/
ja jabłko i dynie gotuje w niewielkiej ilości wody i blenduje, marchewke w kawałkach mam zamrożoną

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Operacja sie udała!
Póki co wszystko jest ok. Adaś miał dużo szczęścia bo dostał nowa część serduszka od dawcy... Z jednej strony dla Młodego super a z drugiej strony gdzieś z tylu głowy mam obraz tego co przeżywają rodzice tego Maluszka...

Póki co nie chcą wybudzac Adasia, chcą nawet przez weekend go przetrzymać żeby dac sercu odpocząć. Serce działa juz samo z tym, że na adrenalinie. Płuca są wyłączone ale to podobno kwestia czasu kiedy Młodego odłącza.
Teraz czekamy na okres 8-16h po operacji, który będzie najbardziej krytyczny- wierzymy, że jednak Adaś da sobie radę!

Najtrudniejsze chwilę jeszcze przed nami ale cieszymy sie tym co teraz jest.

Dunio jest małym Twardzielem! :thumbup::thumbup::thumbu p:

dla adasia
trzymamy i dla kalisto też

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Hej

Mam dość dzisiejszego dnia, totalny rozstrój żołądka i boleści od rana,coś mi zaszkodziło mocno Gabi na szczepieniach dzielna, pierwsze dwie nawet nie zaplakała-te w uda-ale rozkręciła się przy trzeciej-tej w ramię. Na szczęście szybko zasnęła potem w wózku no i 2 godz spacerek zaliczyłyśmy,który spokojnie przespała. Pediatrę chyba będziemy zmieniać, nie lubię jak się mnie olewa i zamiast odp na pytania związane z dzieckiem pisze sms, a po paru minutach wizyty każe się nam wychodzić,bo pani doktor się bardzo spieszy Waga Gabi 5,900, wzrost 61,5cm, głóówka 40,5, kl.piers 39, z rozszerzeniem diety kazała zaczekać do końca 4mies jednak,choć ja chciałam wprowadzić trochę wcześniej kleik ryżowy ze wzgl na to,że Gabrysia dużo i często je. No ale będziemy czekać cierpliwie.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiego pecha dziś miałam
Zapakowałam Maje o 18 w gondolę i znoszę z 3 piętra. Zaglądam pod schody żeby wziąć stelaż...nie ma! Serce w gardle że ktoś nam zakosił gdy sobie uzmyslowilam że stelaż został w aucie. No wiec z mina gondolę zostawiłam na dole, ryczącą Majkę pod pachę i cisnę na 3 piętro po klucz od auta. Zchodzimy na dół. Majka ryczy. W jednej ręce gondola, w drugiej Maja i pędzę do garażu. I znowu bo pocałowałam klamkę. Przypomnialam sobie że pożyczyłam klucz koledze bo coś tam u nas przechowuje. I tak usiadłam na krawężniku jak bezdomna z Majulka na rękach i dzwonię do TZ który wracał z pracy żeby mi garaż otworzył

A potem pospacerowaliśmy do 19:30. Maja przespała wieczorne płacze i kąpiel nam przebiegła na pluskaniu i uśmiechach. Potem był masaż, balsamowanie, sesja fotograficzna z cyklu kolejny tydzień, mleczko, bajka, tulenie z tatą i od 21 moja córeczka smacznie śpi. Bez płaczu
A w dzień spała mi tak samo jak była noworodkiem, czyli całe popoludnie cuuuuuuudownie

dementuje plotkę co by Maja robiła 11 kup chodziło mi o to że około 11 godziny rano jedna kupka

Kończę radlerka i i idę spać. Jutro weekend
to miałas pecha

u mnie najwieszy był jak zapomniałam smoka na spacer

Cytat:
dobry
2 karmienie o 6... to my dzis pospaliśmy.
Śniło mi się, że urodziłam Antka no i potem się okazało, że dziewicą jestem

Cytat:
EN, oby szybko przeszło jak przyszło, zdrowiej!

-----
włąśnie ogarnęłam mega kupsko. Zamówiłam wczoraj u Synka kupe na rano i co? Mam
-----
to może zamów dla mojego piotrusia bo dawno nie było i nie moge sie doczekac

witam
my dzis jak zwykle 5karmień ehhh że mam siły

trzeba by troche dom ogarnąć wiec bedzie trzeba tz poganiac i pojedziemy do mojej mamy auto wpucowac do sesji i wystwic ogłoszenie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:18   #1209
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
No serio, jaka ja kiedyś zakochana byłam ze jeszcze rano na igraszki sie zgadzałam teraz najpierw go wysyłam do łazienki z tym smoczym oddechem
skad ja to znam
"daj buzi"
"ok ale umyj zeby"
Stary 2013-10-05, 08:21   #1210
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejooo znow

sniadanie wciagniete - tzn. Marysia ukradla mi kanapke, gardzi parowka, chociaz sama chciala i ja wyciagnela z lodowki Aleks zjadl - a ja pije kawusiePlan na dzis: walczymy z katarem moim i Marysi.

Czy wszyscy widzieli w K. mojego blond anioła ?musialam sie pochwalic, tak fajnie udalo mi sie ja uchwycic.

Margosia gdzie ty sie podziewasz kobieto???????????????? teskno mi za Toba

en

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:24   #1211
czarownica1
Zakorzenienie

W klubie najdroższy uśmiech, na który czekałam tyyyyyle lat
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:26   #1212
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Twee mój Tz 3 ostatnie weekendy na wyjeżdzie wiec łącze sie w bólu. Dzisuaj tez wyruszył ale caaały tydzien prowadzilismy negocjacje bo mam juz dosyc samotnych weekendow i stanelo na tym ze TZ w czwartek nie idzie na trening za to w sobote moze jechac ale zostawia mi samochod. Ico? Rano Tz wychodzi z domu i w drzwiach mówi ze wróci w niedziele wieczorem a jak szybko uciekał zebym go nie zawróciła czasem

No ale mam samochod i idziemy dzisiaj na impreze do szwagra i mała zobaczy sie z kuzynka.
A z TZ to sie smieje ze on chyba ma jakas druga rodzine i do niej to na weekendy jezdzi.
no ja tez musze sie do nieobecnosci tz przyzwtczajac bo szykuja my sie nawet tygpdniopwe wyjazdy
Stary 2013-10-05, 08:28   #1213
czarownica1
Zakorzenienie

Surka na 11 miejscu

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Fiazo, zamawiam Piortusiową mega kupe
Stary 2013-10-05, 08:30   #1214
fiazo
Zakorzenienie

to idę do klubu

ja myślę, że dzięki nam to do 10go surka będzie na 1 miejscu

Synek
Stary 2013-10-05, 08:35   #1215
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

fiazo a nie do 13 ? tak cos czytalam w regulaminie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:39   #1216
czarownica1
Zakorzenienie

SHE, wszystkie dzieci nasze są i tak jak np. EV, czy Roxi, czy Oli, czy Skylie, czy Teso, czy Mela ... piszą o swoich starszakach, pokazują nam ich zdjęcia, tak i Ty przeciez możesz. Ciekawe jesteśmy jak dajesz sobie radę z dwójką dzieci po przejsciach jakie miałaś, jak Marika odbiera braciszka. Pokaż nam swoje dzieciaczki razem

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
no chyba do 13, też mi się ta data rzuciła w oczy
Stary 2013-10-05, 08:42   #1217
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
A ja Wam powiem, ze po porodzie jak zapytałam czy popękałam to powiedzieli z nie iż e głownie krwawienie jest z obtarcia i z kawałka błony dziewiczej która mi została no jak to usłyszałam od razu po porodzie taka obolała to myślałam, ze śmiechem wybuchne, ale to podobno wcale nie takie rzadkie

agaplast witamy w klubie, widziałaś zaproszenie?
Nie jest rzadkie, ja też się pozbyłam resztek przy I porodzie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:47   #1218
czarownica1
Zakorzenienie

Antkowi chyba ciemieniucha sie objawila.
na czubku glowki cos w rodzaju lupiezu, to to?
Stary 2013-10-05, 08:49   #1219
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
może pomyliłam dzień z miesiącem

Synek
Stary 2013-10-05, 08:51   #1220
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
-----
włąśnie ogarnęłam mega kupsko. Zamówiłam wczoraj u Synka kupe na rano i co? Mam
-----
Ale masz zyczenia. Mysle ze twoj syn nie bedzie mial w przyszlosci problemow z prezentami haha

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:51   #1221
fiazo
Zakorzenienie

tak macie racje 13.10

Synek
Stary 2013-10-05, 08:52   #1222
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ale masz zyczenia. Mysle ze twoj syn nie bedzie mial w przyszlosci problemow z prezentami haha

ta, na Dzie matki zesra mi sie na kolana
Stary 2013-10-05, 08:56   #1223
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
ta, na Dzie matki zesra mi sie na kolana

Synek
Stary 2013-10-05, 08:58   #1224
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Operacja sie udała!
Póki co wszystko jest ok. Adaś miał dużo szczęścia bo dostał nowa część serduszka od dawcy... Z jednej strony dla Młodego super a z drugiej strony gdzieś z tylu głowy mam obraz tego co przeżywają rodzice tego Maluszka...

Póki co nie chcą wybudzac Adasia, chcą nawet przez weekend go przetrzymać żeby dac sercu odpocząć. Serce działa juz samo z tym, że na adrenalinie. Płuca są wyłączone ale to podobno kwestia czasu kiedy Młodego odłącza.
Teraz czekamy na okres 8-16h po operacji, który będzie najbardziej krytyczny- wierzymy, że jednak Adaś da sobie radę!

Najtrudniejsze chwilę jeszcze przed nami ale cieszymy sie tym co teraz jest.

Dunio jest małym Twardzielem! :thumbup::thumbup::thumbu p:

dla naszego dzielnego Twardego Adasia

dalej zacisniete

Ghia - dzięki wielkie

Dzięki Wam dziewczyny wszystkim

Umniejsza kiepsko. Nie wiem co mi jest i co jest małemu. Niby mleko mam on ssie. Najlepiej to jakby ma mnie wisiał ciagle. Dzis ledwo co zjadlam obiad o 20 dopiero na szybko.
Przywieźli nam nowa lodówkę ja w ogóle zapomniałam o tym. Tz ogarna syf spod starej i zaczal wyjmowac rzeczy. Ja umylam tylko zeby. Wstalam późno. Potem zjadlam poszłam umyć kape i to tyle z mycia bo wieczorem zasnelam w opakowaniu
Wstyd sie przyznać,ale cały dzien chodzę we wczorajszym make up tylko se lekko micelem pod oczami wytarlam spiochy
Tz musiał iść do pracy. Ja zaczęłam soda myć nowa lodówkę zeby ten plastik jakoś tak nie capil. Szybko chciałam moje mleczko uratować. Tutaj mały kweka w zalewie garów pod sufit.
Fuck!

Wieczorem dzis , a raczej wczoraj mały znów swirowal. Po kąpieli zasnął mi na przewijaku. Nie ubralam go tylko zanioslam do lozeczka i nakrylam flanelka. U nas ciepło mocno jest. On sie obudził z rykiem ja bieg do niego, a on przez sen sie mota i walczy z czymś.
Znudził sie i ch po spaniu. Ja zalamka. Wyciagnelam sierote z łóżka i oboje w ryk. No to cycek bierze i sie gapi na mnie, potem wku.rwa ma i kopie nogami i bach mnie w mordę, potem siebie. Mały moj wyglada jak masochista podrapany cały. Obcielam mu paznokcie na maxa. Piastki wsuwa równo az strach.
Jak mały swirowal to sie wściekłam i dałam mu herbatki i zaczal pic lapczywie to ja mysle Boże on jest dalej głodny. Sciskam cycka, No a tam jest mleczko No to WTF , ze ten gnom nie ssie tylko albo walczy albo ciumka az zasnie az jak mu zabiore to wnerw.
To ja mu poszłam mm nalalam, a on o fujcccc i kwasna mina i jezorkiem wypychal,ale mu na sile dałam i zassal i z laska 10ml zjadł. A potem nagle taka kupę walna znów musztardowa i dość wodnista az na plecy świeżego body zaszła
Chyba od tej hierby. Nie bede mu juz dawać jej.

Tz moj jedzie sobie na camping. W moje ulubione miejsce. Jestem zła i smutno mi. Do tego wkurza mnie. Mowie mu, ze jestem zmęczona, a on mi, ze powinnam zrezygnować z Wizazu to bede miec wiecej czasu
No comment.

Wybaczcie, ze znów nie nadrabiam i nie wiem o czym jest temat

Ide sie umyć i pewnie niedługo karmienie bedzie.

Miłego dzionka

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:10   #1225
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Cynamonku super wiesci. Teraz bedzie tylko lepiej

Kalisto wam tez naleza sie gratulacje i kolejne kciuki oczywiscie

Moje kochane dziecko zlitowalo sie nade mna i zaczelo przebudzac ok 1:30. Idealnie zeby zjesc i isc spac, zeby mama mogla o 2 wziac dawke antybiotyku i poodciagac pokarm
Troche mniej mnie zatoki bola i zastanawiam sie czy to po antybiotyku czy ten sinulan forte taki dobry. Mysle ze on bo po jakis 2 h od wziecia tej tabletki troche lepiej mi bylo. To jest odpowiednik mojego kochanego sinupretu ktory mi na zatoki pieknie dziala, tyle ze jest tanszy.

Super że lepiej z zatokami i współczuje bo ból zatok to masakra. Zdrowiej szybciutko

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Misiaczka dobrze, że Majka to taka silna dziewczyna. Niech zaskakuje Cię codziennie!

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:

GHIA sorry zapomniałam napisać o tym drugim "becikowym". To jest jednorazowy dodatek - zapomoga rodzinna czy jakoś tak to się nazywa. Jak będziesz w urzędzie to zapytaj czy u Was jest coś takiego.
A jaka u ciebie jest kwota tego drugiego becikowego?

Cytat:
Witam sie niemowiaco mnie jak rozkłada to zawsze w pare godzin.. Mam taki głęboki kaszel, ze w nocy wymiotowałam bo tak bardZo mi to kaszlenie naruszyło w nocy tez miałam lekka gorączkę, a wstałam i dosłownie nie mogę mowić. Tz sie małym cała noc zajmował i coś czuje, ze dzisiaj bedzie to samo bo on zdrowszy jednak ode mnie. Oby tylko mały sie nie zaraził, trzymajcie kciuki. Przeszedł chorobę teściowej, tzta, to może i moja bez szwanku przejdzie..
O kurcze to cię rozłożyło obyś szybko wyzdrowiala i żeby Tomeczek się nie zaraził

Cytat:
A ja Wam powiem, ze po porodzie jak zapytałam czy popękałam to powiedzieli z nie iż e głownie krwawienie jest z obtarcia i z kawałka błony dziewiczej która mi została :cojest: no jak to usłyszałam od razu po porodzie taka obolała to myślałam, ze śmiechem wybuchne, ale to podobno wcale nie takie rzadkie
padłam

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:11   #1226
AgaPlast
Zadomowienie

Sam współczucia. a moze zapodaj małemu smoka. moze sie uspokoi,
Stary 2013-10-05, 09:14   #1227
czarownica1
Zakorzenienie

Misiaczka 1000 zł

Samantha, normalnie w łeb bym zdzieliła za wyjazd w ulubione moje miejsce, w momencie jeszcze jak jestem zmęczona... nie wyobrażam sobie, że mój Tż tak robi. I jeszcze ten komentarz o wizazu...
Stary 2013-10-05, 09:15   #1228
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Można prosić??
Pozdrawiam Mamusie
Proszę

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakiego pecha dziś miałam
Zapakowałam Maje o 18 w gondolę i znoszę z 3 piętra. Zaglądam pod schody żeby wziąć stelaż...nie ma! Serce w gardle że ktoś nam zakosił gdy sobie uzmyslowilam że stelaż został w aucie. No wiec z mina gondolę zostawiłam na dole, ryczącą Majkę pod pachę i cisnę na 3 piętro po klucz od auta. Zchodzimy na dół. Majka ryczy. W jednej ręce gondola, w drugiej Maja i pędzę do garażu. I znowu bo pocałowałam klamkę. Przypomnialam sobie że pożyczyłam klucz koledze bo coś tam u nas przechowuje. I tak usiadłam na krawężniku jak bezdomna z Majulka na rękach i dzwonię do TZ który wracał z pracy żeby mi garaż otworzył
ja po takiej akcji byłabym zrezygnowana i wróciłabym do domu

Cytat:

Witam sie niemowiaco mnie jak rozkłada to zawsze w pare godzin.. Mam taki głęboki kaszel, ze w nocy wymiotowałam bo tak bardZo mi to kaszlenie naruszyło w nocy tez miałam lekka gorączkę, a wstałam i dosłownie nie mogę mowić. Tz sie małym cała noc zajmował i coś czuje, ze dzisiaj bedzie to samo bo on zdrowszy jednak ode mnie. Oby tylko mały sie nie zaraził, trzymajcie kciuki. Przeszedł chorobę teściowej, tzta, to może i moja bez szwanku przejdzie..
I kolejna chora, nasze grono się w strasznie szybkim tempie powiększa
Zdrówka
Cytat:
w pierwszej chwili przez mysł mi przeszło: co produkuje Twój Tż i czemu skrzeczyale ja to chyba jeszcze śpię, albo jestem odurzona zapachami z pieluchy

Cytat:
Antkowi chyba ciemieniucha sie objawila.
na czubku glowki cos w rodzaju lupiezu, to to?

U nas noc kiepska spałam na raty 4 godziny
Szymek wstał na jadło o 1.30 zjadł nie mógł zasnąć rzucał się jak gówno w trawie jak by to powiedziała Samanta , a ja czytałam wizaż do 3.30, poszłam spać i nie mogłam zasnąć po przeczytaniu pewnych info w klubie i rozmyślałam, jak zasnełam to Szymcio znów sie obudził o 5, zjadł i poszedł spać na 20 minut i koniec spania.
Gluty dzis mi leca strumieniem z nosa

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:18   #1229
Samantha7
Zakorzenienie

A i zeby nie było to klikam dla Surki sumiennie. Wczoraj mi 10 razy az sie udało

Wlasnie moj mały ma taka mega ciemieniuche ze nie macie pojęcia. Nie da sie niczym tego zdjąć i bede musiała kupić ten szampon z AHA chyba. Znalazłam cos z Mustelli i kupie jutro.

A w ogóle dzis tesciowa zadzw.do Tz po cos tam i zapytała co u małego, wiec Tz jej , ze mały ma straszny "lupiez" itd., a ta zadzw.do mnie i mi zostawiła wiadomość, ze uwaga! "Ta skórka co zachodzi z głowy to nazywa sie ciemieniucha, wszystkie dzieci to maja. Najlepiej jak będziesz to oliwka smarowac i możesz zalozyc czapeczke, a potem weź szczotke i to zczesz i po jednym razie ci zejdzie i nie trzeba tam żadnych specjalistycznych szamponow"
No poprostu ręce mi opadły No bo przecież ja idiotka tego nie wiedziałam i musiałam specjalna instrukcje od tesciowej dostać
Aaaa i gada zebym to wziela i paznokciem zdrapywala Chyba ja popitolilo. Jak kp małego to czasem delikatnie mu masuje głowę i okruszam to,ale nie zdrapuje. Przecież moze go to boleć
A u Alexa głowa to jest jedna wielka skorupa az tak ma. Dzis mu oliwa nasmarowalam az pływał na przewijaku i szczotka i w czapkę. Po kąpieli udało sie grubo zczesac sporo, a potem znów oliwa na grubo i czapka.
Jutro szampon i moze sie uda zdjąć to z głowy.
Strasznie on ma sucha skórę na buzi ten moj dziec.

Kufa kocham te wszystkie świetne rady

Ale jakbyscie to slyszaly jak ona na serio mi tłumaczyła , ze to nie lupiez tylko ciemieniucha i ze wszystkie dzieci to maja
Serio? Ej niemożliwe

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:19   #1230
dzoan
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Cynamonku, Kallisto strasznie się cieszę, że operacje się powiodły! Kamień z serca.. Wczoraj w nocy aż musiałam przez tel na neta wejść, żeby sprawdzić czy już coś wiadomo, nie mogłabym spokojnie spać. Ufff..jak dobrze! Rano pomodliłam się za Adasia i Dominika, żeby dochodzili do siebie i żeby ich malutkie organizmy działały jak w szwajcarskim zegarku Kciuki nadal zaciśnięte!

A u nas noc masakra! 7 karmień, tak krótko spał! Teraz ostatnią drzemkę Olek odbębnił, więc idę na 8 karmienie..już krzyczy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości