Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 20:39   #1201
jana
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

Wlasnie wygralam licytacje na lezaczko bujaczek fp
Dopisałam do listy potrzebnych rzeczy, M pyta "a po co to??" ale na liście dalej jest ja na razie mam listę wirtualną, bardzo wirtualną
pokaż swój?

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:41   #1202
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia,ja w czwartek ide na morfologie i mocz to zobacze jak jest u mnie.

Pokaż jaki
https://www.google.pl/search?q=le%C5...29%3B600%3B600

o taki, malo używany

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Dopisałam do listy potrzebnych rzeczy, M pyta "a po co to??" ale na liście dalej jest ja na razie mam listę wirtualną, bardzo wirtualną
pokaż swój?
Od róznych mamuś slyszalam ze jest najbardziej uzyteczny ze wszystkich kołysek

Nowy w sklepie kosztuje kolo 300zł

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:42   #1203
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
No właśnie, a co lekarz to inna teoria
Wczorajszy straszył, że to może pęknąć i będzie jeszcze gorzej. Ale to był gin z tych "nie operujących", a teraz rozmawiałam z panią doktor "operującą" i powiedziała, że jeśli nic mnie nie boli to warto czekać. A oni nawet wolą, kiedy pęka, bo wtedy widzą gdzie pęka
ale przecież jak pęka to jest nawet zagrożenie życia kobiety...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43792621]Kurcze sama nie wiem kupiliśmy ten Sinlac, choć czytałam wcześniej skład, cieszę sie, ze ma witaminy, ale też sie boję tego cukru. Manny mi Artur nie chce jeść.
Wiecie jak to jest, jak jest problem, to sie człowiek chwyci wszystkiego. Nie będę mu tego dawać duzo i jednocześnie będę rozszerzać o warzywa..
[/QUOTE]
a próbowałaś jaglaną?? to jedna ze zdrowszych kasz

"Królową Kasz czyli jaglanka jako jedyna wśród kasz jest zasadotwórcza, obfituje w żelazo i białko, witaminy z grupy B oraz substancje mineralne: wapń, fosfor, potas. Wzmacnia nerki, harmonizuje śledzionę i żołądek, usuwa z organizmu tzw. wilgoć, która jest przyczyną częstych stanów zapalnych m.in. górnych dróg oddechowych. Kleik z kaszy jaglanej jest najlepszym i jedynym pożywieniem w wielu chorobach, np. przy przeziębieniu. Smakuje doskonale jako samodzielne danie np. z jabłkami, albo bakaliami. Krem z kaszy jaglanej, moreli, rodzynek zastępuje tradycyjne słodycze. W wersji niesłodkiej może być podawana z duszonymi warzywami. Można z niej przyrządzić również zapiekanki, np. z gruszkami, śliwkami lub z porem li grzybami. "

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:44   #1204
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Moja Mama poleca kasze jaglaną...

Ale odkad jestem w ciazy to mam calkowitą niemoc do gotowania...

ANITKA, co u Ciebie, odezwij sie !!!

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:44   #1205
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
https://www.google.pl/search?q=le%C5...29%3B600%3B600

o taki, malo używany [COLOR=Silver]
Bardzo fajny

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:45   #1206
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43792621]Kurcze sama nie wiem kupiliśmy ten Sinlac, choć czytałam wcześniej skład, cieszę sie, ze ma witaminy, ale też sie boję tego cukru. Manny mi Artur nie chce jeść.
Wiecie jak to jest, jak jest problem, to sie człowiek chwyci wszystkiego. Nie będę mu tego dawać duzo i jednocześnie będę rozszerzać o warzywa..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

witaminy ma też mm

jak on stoi w centylach? na prawdę za wszelką cenę musi przytyć?

edit. jeszcze w kwestii kasz, bo widziałam, że piszecie, że jaglana zdrowa, pewnie, że tak, choć na początek zalecana jest ryżowa ze względu na lekkostrawność (choć może też zapychać), a dopiero potem kukurydziana, jaglana, orkiszowa, owsiana, pszenna. ja w tej kolejności daję.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2013-11-19 o 20:49
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:47   #1207
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dzięki za rady
Będę na bieżąco dawała znać jak nam idzie.
Też sie strasznie martwię o Anitke...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 20:49   #1208
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny ma któraś telefon do Anitki?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:51   #1209
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
szaleniec Jakub jadł mniej, ale też porządnie zapijał mlekiem, bardzo długo domagał się o mleko dopóki radykalnie go nie ograniczyłam.

warzywa i owoce jak najbardziej, ale myślę, że Sinlaca bym nie dała, to sam cukier, taki tucznik, trochę tak jakbyś Ty żywiła się słodyczami żeby przytyć, a chodzi o to, żeby dać dziecku coś wartościowego a nie coś co tylko spowoduje że przybędzie mu tłuszczyku.. bałabym się, że potem dziecko nie tknie nic normalnego, jeśli pierwsze co dostanie to słodki ulepek. Może kaszę bez cukru, np te Holle?
ale tak na prawdę to sama nie wiem, Artur nie jest pierwszym dzieckiem z zaleceniem sinlacu. czasem się zastanawiam czy to nie jest droga na skróty dla pediatry, bo dziecko dostanie sinlac, często zje bo słodziutkie to podobno, przybędzie na wadze i problem z głowy.
No i płacze o jeszcze....

Z wszystkim co napisałaś się zgadzam

Wiecie jak to jest, jak jest problem, to sie człowiek chwyci wszystkiego. Nie będę mu tego dawać duzo i jednocześnie będę rozszerzać o warzywa.. [/QUOTE]

Hymmm...Czy Wy aby na pewno już macie problem??

Cytat:
Normalnie wywołałaś uśmiech na mojej twarzy
Chociaż tyle....

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Koocurek Nie dostał jeszcze kefiru ani maślanki. Nic innego nie zmieniałam. Pewnie odstawimy nabiał na jakiś czas Tym bardziej, że ja w dziecinnstwie miałam wysypki po jajkach, ale i tak je jadłam, wszystko mi przeszło.

Ja się tez tego boje, bo mój Tż ma skazę do dziś. Ja nawet miałam podejrzenie o celiakie

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:

edit. jeszcze w kwestii kasz, bo widziałam, że piszecie, że jaglana zdrowa, pewnie, że tak, choć na początek zalecana jest ryżowa ze względu na lekkostrawność (choć może też zapychać), a dopiero potem kukurydziana, jaglana, orkiszowa, owsiana, pszenna. ja w tej kolejności daję.
Ja zakupiłam holle według Twojej listy i tak będę też szła

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:52   #1210
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Mama poleca kasze jaglaną...
bo jaglana to jedna z najzdrowszych kasz...i można ją i na słodko (dzieciom z owocami np) i z warzywami też - jest bardzo uniwersalna i prosta w przygotowaniu no i chodzi za mną ostatnio to rafaello z tej kaszy

uciekam do łóżeczka -coś mnie chyba choróbsko chwyta

Stary 2013-11-19, 20:52   #1211
pszczolka30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
a robiłaś aTPO? jakie masz TSH?
Tak robiłam anty TPO 12,21 a TSH 2, 280

3 Aniołek
26.04.2013 -

2 Aniołki
"Każde marzenie dane jest nam wraz z mocą potrzebną do jego spełnienia".
pszczolka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:53   #1212
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ma któraś telefon do Anitki?
już kilka dni temu pytałam o to strasznie się martwię...

Stary 2013-11-19, 20:53   #1213
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
ale przecież jak pęka to jest nawet zagrożenie życia kobiety...
Też o tym myślałam, ale tutaj chyba jestem bezpieczna? uprzedzali, że jakby co to od razu biorą mnie na blok.

Oglądacie mecz?

Naprawdę nie ma żadna kontaktu z Anitką?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:03   #1214
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Naprawdę nie ma żadna kontaktu z Anitką?
ja pewnie mam adres domowy z poprzednich Mikołajków..

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
bo jaglana to jedna z najzdrowszych kasz...i można ją i na słodko (dzieciom z owocami np) i z warzywami też - jest bardzo uniwersalna i prosta w przygotowaniu no i chodzi za mną ostatnio to rafaello z tej kaszy
jadłam ostatnio z Jakubem jaglankę ze śliwkami ciężko mu było przełknąć te kuleczki, tyle wysiłku w to wkładał, jadł jakby tylko dla mnie, krzywił się, patrzył, że ja jem dalej i otwierał buzię
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:05   #1215
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pszczolka30 Pokaż wiadomość
nie jestem lekarzem, ale wydaje mi się, że to te aTG to o niczym nie mówią
z tego co wiem TSH dla ciąży powinno być poniżej 2
tak sobie myślę, że jeśli planujesz ciążę to pasowało by iść do endokrynologa, bo to TSH jest za wysokie
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:33   #1216
pszczolka30
Raczkowanie

Cytat:
tak sobie myślę, że jeśli planujesz ciążę to pasowało by iść do endokrynologa, bo to TSH jest za wysokie
Kurczę ja jestem pod opieką endo i ona twierdzi, że wynik jaki podałam wcześniej jest ok. Ja też już czytałam , że TSH powinien być poniżej 2 Oczywiście powiedziałam jej o swoich wątpliwościach względem wyniku, ale usłyszałam co zawsze "naczyta się pani głupot... no i... właśnie no i..." chyba muszę zmienić lekarza

3 Aniołek
26.04.2013 -

2 Aniołki
Stary 2013-11-19, 21:38   #1217
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, a co lekarz to inna teoria
Wczorajszy straszył, że to może pęknąć i będzie jeszcze gorzej. Ale to był gin z tych "nie operujących", a teraz rozmawiałam z panią doktor "operującą" i powiedziała, że jeśli nic mnie nie boli to warto czekać. A oni nawet wolą, kiedy pęka, bo wtedy widzą gdzie pęka

Normalnie po laparo puszczają następnego dnia, ale u mnie będą chcieli monitorować bHCG - czy spada, czy niczego nie zostawili w środku.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Z jednej strony cieszę się, że mam neta bo mam Was
Z drugiej to nie był najlepszy pomysł, bo już zaczynam czytać głupoty

ja myślę, że zdanie lekarza, który ma doświadczenie operacyjne jest bardziej wiarygodne

Kochana dostajesz bana na czytanie głupot tak wiem, że łatwo się mówi ale to naprawdę w niczym Ci nie pomoże

Cytat:
To chyba dobra wiadomość

no tak przynajmniej o to mogę być spokojna

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy u Was też Diagnostyka tak się popsuła? zwykle wynik w necie miałam po 15, a od jakiegoś czasu przed 20 bez szans, siedzę i czekam jak ta moja hemoglobina

diagnostyka niestety bardzo się rozrasta, mają coraz więcej kontrahentów a tym samym znacznie więcej materiału do badań. Pewnie dlatego to tak wygląda

Cytat:
Wlasnie wygralam licytacje na lezaczko bujaczek fp

gratuluję

Cytat:
uciekam do łóżeczka -coś mnie chyba choróbsko chwyta
zdrówka kuruj się

ANITKO odezwij się! Prosimy

Edytowane przez jojla
Czas edycji: 2013-11-19 o 21:41
jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:39   #1218
pszczolka30
Raczkowanie

Jejku czy TSH na poziomie 2-4 mogło spowodować poronienie wiem że to może głupie pytanie ale nie daje mi to spokoju. Moja endo miała być taka "dobra" kurde

3 Aniołek
26.04.2013 -

2 Aniołki
Stary 2013-11-19, 21:48   #1219
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem dziewczyny. Mąż przywiózł mi laptopa i nareszcie mam kontakt ze światem!
Oj działo się działo. W sobotę trafiłam do szpitala MSW z tym domniemanym zaśniadem. Zrobili usg i wyszło, że to ciąża pozamaciczna. Zlokalizowali ją między bańką jajowodu a jajnikiem. Ale tam zepsuł się akurat sprzęt do laparoskopii i przekierowali mnie do szpitala Świętej Rodziny na Madalińskiego. Tutaj znów zrobiono usg i zadecydowano o operacji. Dostałam już wenflon, maszynkę do wygolenia i fartuszek. Ale w ostatniej chwili padł pomysł, żeby sprawdzić to bHCG, bo poprzedni wynik był z czwartku (7350). Okazało się, że beta spadła na 6800. Operację odwołano i wyobrażacie sobie jaka była moja radość... Byłam już przekonana, że w poniedziałek będzie to samo i może pozwolą mi wyjść. A tu beta znów urosła do 7400
Wszystko będzie zależało od jutrzejszego wyniku, jeśli będzie większy niż 6000 to zgadzam się na operację, bo mam już dość
Najbardziej boję się, że nie wiadomo co tak naprawdę tam jest (teraz na usg nie widzą nic, ale pojawił się płyn w Zatoce Douglasa), boję się, że będą musieli wyciąć jajowód
Wczoraj czekałam na wynik bety jak na wyrok, ale byłam jakoś dziwnie spokojna i wręcz przekonana, że znów spadnie... Na jutro wolę się nastawiać jak na operację, nie robię sobie nadziei......
Waderka, kurcze szkoda ze nie trafilas do szpitala polozniczego na pl Starynkiewicza ale to juz wczesniej pisalam... tam sa mega specjalisci, o madalinskiego slyszalam niezbyt dobre opinie ...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43791669]
Dziewczyny mam zacząć podawać marchewkę, jabłuszko, ziemniaka, gotowane oczywiście.
Z kaszek Sinlac.

Co myślicie?

Kurcze byłam strasznie zawiedziona, że nie było tych 6 kg dzisiaj
Zarzynam się z tym laktatorem, cudujemy z piciem, choć ostatnio Artur dużo lepiej pije, pijemy i 150-160 ml na raz, a nasz standard to już 120. A tu d*pa. No ale trudno, poza tym Artuś jest zdrowy, pogodny, więc mam się nie martwić.[/QUOTE]

Perse u nas pediatra kazal rozszerzac diete od kasz bezmlecznych, bezglutynowych - my jechalismy na zmiane kasza ryzowa, jaglana, 3 ziarna z Holle, potem ziemniak, marchewka, dynia, owoce na koncu, jak juz troche warzyw Tosia sprobowala...

Cytat:
....a dopiero potem kukurydziana, jaglana, orkiszowa, owsiana, pszenna. ja w tej kolejności daję.
ja jeszcze nie dawalam tych glutenowych, jestemy na etapie jedzenia 1/2 lyz kaszy manny dziennie

Dziewczyny dzis o malo nie zeszlam na zawal serca - jechalismy z Tosia do szpitala na wizyte do kardiologa - 3 razy!!!!! malo brakowalo o niezle stluczki, co za idioci jezdza na drogach - masakra!!! dobrze ze Tz jest dobrym kierowca i ma sprawne hamulce, bo inaczej nie wiem jakby to sie skonczylo...echhh

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Kurczę ja jestem pod opieką endo i ona twierdzi, że wynik jaki podałam wcześniej jest ok. Ja też już czytałam , że TSH powinien być poniżej 2 Oczywiście powiedziałam jej o swoich wątpliwościach względem wyniku, ale usłyszałam co zawsze "naczyta się pani głupot... no i... właśnie no i..." chyba muszę zmienić lekarza
Pszczolka z jakiego miasta jestes?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:57   #1220
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
mi dwóch lekarzy mówiło, że dla kobiet w ciąży TSH powinno być poniżej 2,5, więc idąc ich tropem twoja endo dobrze ci mówi
Stary 2013-11-19, 22:42   #1221
Alfahelisa
Zakorzenienie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Manna to glutenowa kasza, a wy jszcze przed ekspozyją przecież
My zaczynaliśmy od kleiku ryżowego plus moje mleko
Pozniej kukurydziana
akualnie je bobovity te które są bez cukru cos 2 czy 3 rodzaje) i nestle zdrowy brzuszek tez bez cukru ale to juz glutenowe

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Ja mam na stanie tez kaszkę kukurydzianą, kleik ryzowy i orkiszowy taki w czystej postaci kupiony gdzies na ekostoisku do gotowania na wodzie lub mleku, niekoniecznie musi to byc cos ze stoisk dla dzieci
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:48   #1222
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Manna to glutenowa kasza, a wy jszcze przed ekspozyją przecież
My zaczynaliśmy od kleiku ryżowego plus moje mleko
Pozniej kukurydziana
akualnie je bobovity te które są bez cukru cos 2 czy 3 rodzaje) i nestle zdrowy brzuszek tez bez cukru ale to juz glutenowe

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Ja mam na stanie tez kaszkę kukurydzianą, kleik ryzowy i orkiszowy taki w czystej postaci kupiony gdzies na ekostoisku do gotowania na wodzie lub mleku, niekoniecznie musi to byc cos ze stoisk dla dzieci

Alfa ktore Bobovity sa bez cukru?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:49   #1223
zebrawpaski
Zakorzenienie

My jutro mamy próbę ze swojskim krowim mlekiem. Mam nadzieję, że będzie smakować i służyć...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-11-20 o 00:04
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:43   #1224
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Alfa ktore Bobovity sa bez cukru?
Mają taką zielone kółko z napisem bez cukru np mleczne ryzowo kurydziana z bananami, mleczno ryzowa z bannami, manna, wielozbozowa,
trzeba sie rozglądac bo np w biedronce niema, w ross tylko 1 albo 2 rodzaje, w duzych supermarketach lepiej
Tu widac jedną z https://www. bobovita. pl/home/produkty/kaszki/kaszka-mleczna-ryzowo-kukurydziana-o-smaku-bananowym/ (tylko usuń 2 spacje pomiedzy bobovta
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2013-11-19 o 23:45
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 00:12   #1225
zebrawpaski
Zakorzenienie

iza- pytałas co jem ciepłego w ciągu dnia? jem obiad u Mamy
Rodzice mieszkają na parterze a ja z Kasią spędzam u nich większość czasu więc nie gotuję na piętrze osobno dla siebie
jak tZ-et częściej bywał w domu to gotowałam dla nas, po śmierci Teścia i od kiedy zaczęliśmy remont jemy razem tylko w niedziele (o ile nie jest w pracy)
raz od czasu nachodzi mnie motywacja do diety i pichcę coś "na górze" dla siebie ale z reguły kończy się to tak, że zjadam dwa obiady (swój i Mamy)
czasem gotuję coś specjalnie dla Kasi ale najczęściej podajemy zupę taką jak Mama gotuje dla wszystkich

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-11-20 o 06:26
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 01:58   #1226
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Alfa właśnie zaczęłam ekspozycję w zeszłym tygodniu manna, to kaszka była wszędzie tylko nie w buzi Artura.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 06:16   #1227
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
wiesz ja nie chcę poddawać pod wątpliwość tego co mówi Twój lekarz, ale leczyłam się u 2 endo i od obydwu słyszałam o tym TSH; przy 2 ciąży miałam TSH 1.9 i od razu lekarka zwiększyła mi dawkę euthyroxu

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Cytat:
Jejku czy TSH na poziomie 2-4 mogło spowodować poronienie wiem że to może głupie pytanie ale nie daje mi to spokoju. Moja endo miała być taka "dobra" kurde
kochana ja w 1 ciązy miałam 4 i kilku lekarzy uważa, że to mogło być powodem poronienia, ale nie maja pewność, że na bank TSH było powodem
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:50   #1228
Kubek29
Zadomowienie

Hejbhej! Chyba z milion razy zaczynałam pisac posta i zawsze było "wezwanie" i mi posta wcinalo.
Wiec teraz krótko bedzie ; )
U nas ok. Mały to mały ssak i na karmieniu nam najwiecej czasu schodzi. Lubi byc przy piersi, ładnie ssie ( ale waga taka se2815g,mama mnie uszczesliwila waga w prezencie i ja swiruje teraz..) sam poradził sobie z mega nawalem- laktatora uczyłam cały raz .

Jakies 2 godziny temu odpadł Tymkowi pępek!
Temi kto kto moze...stawiam

Monika, tak używam chusteczk planowalam tyklko w szpitalu i "na wyjścia", ale skończyło sie naplanach ...na razie łatwiej (sztbciej) mi tez w domu z gotowymi chusteczkami. Zmoczonych wacikow użylam dzisiaj pierwszy raz- jak zasnął na pełne trzy godziny i kupa do pupy tak sie mocno przyczepilo, ze chusteczki nie dały rady

Sprobuje zaaz poczytać co u Was słychać

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Wadera trzymaj sie. straszne ze tak dlugo musisz to wszytsko przehodzic...
Cytat:
na pewno nie podchodzą do tego tak prosto...myślę, że będą walczyć i próbować żeby tylko ciążę usunąć...

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
niestety nigdy tego badania nie robiłam. ja z tarzycowych tylko TSH i własnie dziś powtórzyłam i spadło z 3,9 na 2,1. chyba dobrze? co dziewczyny?Kubek?
Super!
A Ty w koncu zostałas przy 1/2 tabl czy zwiększyła na 1 ? Wybacz, skleroza ciazowa i po ciąży została

O wlasnie,
Kiedy mózg "wraca" na "śwoje miejsce"?
Męczące to ....

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Nie myslalam I raczej sie nie wybiore gdzie znajde psychologa ktory stracil dziecko..
Ja swego czasu znalazłam...

I spotykałam sie z tym czesto, jak szukałam namiarow.
Kobiety, ktore same straciły dziecko czasem pozniej sie "specjalizują" w takim temacie.
Ciekawe jak w Anglii, moze tam przez podejście do ciaz jest inaczej.

Iza- jak Ty sie czujesz?
Jak cukry i ogólnie?
To juz tuz tuz hehe
Teraz Twoja kolej

A odnośnie porodu,.. I jego dziwnosci to np. To ze Zaliczylam dwa szpitale z jednego wyjście na zadanie w trakcie porodu, żaden ze szpitalai nie był tym w ktorym miałam rodzic, czyli tym od prof.
Rodzilam "u siebie". Nie żałuje ani troche, lepiej byc nie mogło!

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-11-20 o 08:03
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:41   #1229
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
ja pewnie mam adres domowy z poprzednich Mikołajków..

jadłam ostatnio z Jakubem jaglankę ze śliwkami ciężko mu było przełknąć te kuleczki, tyle wysiłku w to wkładał, jadł jakby tylko dla mnie, krzywił się, patrzył, że ja jem dalej i otwierał buzię
prześlesz na pw?? wyślę do niej jakąś kartkę albo liścik
moja siostra to na początku blendowała kaszę

Cytat:
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
mi dwóch lekarzy mówiło, że dla kobiet w ciąży TSH powinno być poniżej 2,5, więc idąc ich tropem twoja endo dobrze ci mówi
mój w tej ciąży też tak mówił - mniej niż tsh 2,5 - ja miałam 2,2 a przed ciążą poniżej 2.

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Jakies 2 godziny temu odpadł Tymkowi pępek!
Temi kto kto moze...stawiam
ja się chętnie napiję

========================= =======
czy ktoś pozamieniał noc z dniem?? masakra jakaś - siedzę w pracy a za oknem prawie ciemno, deszcz leje brrrr

kawki bym się napiła zaraz do tżta napiszę żeby przywiózł, bo ma na późniejszą godzinę

miłego dnia dziewuszki

Stary 2013-11-20, 08:53   #1230
anitaxas
Zadomowienie

Dzień dobry, dzień dobry, dzień dobry jaki cudownie dobry bo nareszcie mam dostęp do Internetu

Dziewczyny przez ostatnie kilkanaście dni to była jakaś zemsta rzeczy martwych na mnie Normalnie mieliśmy czarną serię zdarzeń z kompem i netem. Pierwsze zawirusowałam kompa i się totalnie zblokował, jak go odwirusowaliśmy to tego samego dnia znów padł, okazało się że karta graficzna do wymiany i tydzień był w serwisie i "wisienką na torcie" było zerwanie w piątek linii telefonicznej przez sąsiada jak sobie ścinał drzewo w ogrodzie i dopiero wczoraj po południu nam przyłączyli na nowo i nareszcie, w końcu po tylu dniach przymusowego odwyku I AM

Dziewczyny jak ja za Wami tęskniłam!!!! Każdego dnia o Was myślałam!!!

Idę nadrabiać co się dzieje u Was bo mnie ciekawość zżera
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości