|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Dopisałam do listy potrzebnych rzeczy, M pyta "a po co to??" ale na liście dalej jest
ja na razie mam listę wirtualną, bardzo wirtualną pokaż swój?
|
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
o taki, malo używany ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() Nowy w sklepie kosztuje kolo 300zł
|
||
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43792621]Kurcze sama nie wiem kupiliśmy ten Sinlac, choć czytałam wcześniej skład, cieszę sie, ze ma witaminy, ale też sie boję tego cukru. Manny mi Artur nie chce jeść.Wiecie jak to jest, jak jest problem, to sie człowiek chwyci wszystkiego. Nie będę mu tego dawać duzo i jednocześnie będę rozszerzać o warzywa.. [/QUOTE] a próbowałaś jaglaną?? to jedna ze zdrowszych kasz "Królową Kasz czyli jaglanka jako jedyna wśród kasz jest zasadotwórcza, obfituje w żelazo i białko, witaminy z grupy B oraz substancje mineralne: wapń, fosfor, potas. Wzmacnia nerki, harmonizuje śledzionę i żołądek, usuwa z organizmu tzw. wilgoć, która jest przyczyną częstych stanów zapalnych m.in. górnych dróg oddechowych. Kleik z kaszy jaglanej jest najlepszym i jedynym pożywieniem w wielu chorobach, np. przy przeziębieniu. Smakuje doskonale jako samodzielne danie np. z jabłkami, albo bakaliami. Krem z kaszy jaglanej, moreli, rodzynek zastępuje tradycyjne słodycze. W wersji niesłodkiej może być podawana z duszonymi warzywami. Można z niej przyrządzić również zapiekanki, np. z gruszkami, śliwkami lub z porem li grzybami. "
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Mama poleca kasze jaglaną...
Ale odkad jestem w ciazy to mam calkowitą niemoc do gotowania... ![]() ANITKA, co u Ciebie, odezwij sie !!! |
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43792621]Kurcze sama nie wiem
kupiliśmy ten Sinlac, choć czytałam wcześniej skład, cieszę sie, ze ma witaminy, ale też sie boję tego cukru. Manny mi Artur nie chce jeść.Wiecie jak to jest, jak jest problem, to sie człowiek chwyci wszystkiego. Nie będę mu tego dawać duzo i jednocześnie będę rozszerzać o warzywa.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] witaminy ma też mm ![]() jak on stoi w centylach? na prawdę za wszelką cenę musi przytyć? edit. jeszcze w kwestii kasz, bo widziałam, że piszecie, że jaglana zdrowa, pewnie, że tak, choć na początek zalecana jest ryżowa ze względu na lekkostrawność (choć może też zapychać), a dopiero potem kukurydziana, jaglana, orkiszowa, owsiana, pszenna. ja w tej kolejności daję. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-11-19 o 20:49 |
|
|
|
#1207 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za rady
![]() ![]() ![]() Będę na bieżąco dawała znać jak nam idzie. Też sie strasznie martwię o Anitke... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ma któraś telefon do Anitki?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wszystkim co napisałaś się zgadzam ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43792621]Kurcze sama nie wiem kupiliśmy ten Sinlac, choć czytałam wcześniej skład, cieszę sie, ze ma witaminy, ale też sie boję tego cukru. Manny mi Artur nie chce jeść.Wiecie jak to jest, jak jest problem, to sie człowiek chwyci wszystkiego. Nie będę mu tego dawać duzo i jednocześnie będę rozszerzać o warzywa.. [/QUOTE] Hymmm...Czy Wy aby na pewno już macie problem?? ![]() Cytat:
Ja się tez tego boje, bo mój Tż ma skazę do dziś. Ja nawet miałam podejrzenie o celiakie ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
bo jaglana to jedna z najzdrowszych kasz...i można ją i na słodko (dzieciom z owocami np) i z warzywami też - jest bardzo uniwersalna i prosta w przygotowaniu
no i chodzi za mną ostatnio to rafaello z tej kaszy uciekam do łóżeczka -coś mnie chyba choróbsko chwyta
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
Tak robiłam anty TPO 12,21 a TSH 2, 280
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
już kilka dni temu pytałam o to
strasznie się martwię...
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
Też o tym myślałam, ale tutaj chyba jestem bezpieczna?
uprzedzali, że jakby co to od razu biorą mnie na blok.Oglądacie mecz? Naprawdę nie ma żadna kontaktu z Anitką?
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
ja pewnie mam adres domowy z poprzednich Mikołajków..
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Konto usunięte
|
nie jestem lekarzem, ale wydaje mi się, że to te aTG to o niczym nie mówią
z tego co wiem TSH dla ciąży powinno być poniżej 2 tak sobie myślę, że jeśli planujesz ciążę to pasowało by iść do endokrynologa, bo to TSH jest za wysokie |
|
|
|
#1216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też już czytałam , że TSH powinien być poniżej 2 Oczywiście powiedziałam jej o swoich wątpliwościach względem wyniku, ale usłyszałam co zawsze "naczyta się pani głupot... no i... właśnie no i..." chyba muszę zmienić lekarza
|
|
#1217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że zdanie lekarza, który ma doświadczenie operacyjne jest bardziej wiarygodne Kochana dostajesz bana na czytanie głupot ![]() no tak przynajmniej o to mogę być spokojnaCytat:
diagnostyka niestety bardzo się rozrasta, mają coraz więcej kontrahentów a tym samym znacznie więcej materiału do badań. Pewnie dlatego to tak wygląda gratulujęzdrówka kuruj sięANITKO odezwij się! Prosimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2013-11-19 o 21:41 |
||
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
Jejku czy TSH na poziomie 2-4 mogło spowodować poronienie
Moja endo miała być taka "dobra" kurde
|
#1219 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to juz wczesniej pisalam... tam sa mega specjalisci, o madalinskiego slyszalam niezbyt dobre opinie ...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43791669] Dziewczyny mam zacząć podawać marchewkę, jabłuszko, ziemniaka, gotowane oczywiście. Z kaszek Sinlac. Co myślicie? Kurcze byłam strasznie zawiedziona, że nie było tych 6 kg dzisiaj Zarzynam się z tym laktatorem, cudujemy z piciem, choć ostatnio Artur dużo lepiej pije, pijemy i 150-160 ml na raz, a nasz standard to już 120. A tu d*pa. No ale trudno, poza tym Artuś jest zdrowy, pogodny, więc mam się nie martwić.[/QUOTE] Perse u nas pediatra kazal rozszerzac diete od kasz bezmlecznych, bezglutynowych - my jechalismy na zmiane kasza ryzowa, jaglana, 3 ziarna z Holle, potem ziemniak, marchewka, dynia, owoce na koncu, jak juz troche warzyw Tosia sprobowala... Cytat:
![]() Dziewczyny dzis o malo nie zeszlam na zawal serca - jechalismy z Tosia do szpitala na wizyte do kardiologa - 3 razy!!!!! malo brakowalo o niezle stluczki, co za idioci jezdza na drogach - masakra!!! dobrze ze Tz jest dobrym kierowca i ma sprawne hamulce, bo inaczej nie wiem jakby to sie skonczylo...echhh ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
mi dwóch lekarzy mówiło, że dla kobiet w ciąży TSH powinno być poniżej 2,5, więc idąc ich tropem twoja endo dobrze ci mówi
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43792621]Kurcze sama nie wiem
kupiliśmy ten Sinlac, choć czytałam wcześniej skład, cieszę sie, ze ma witaminy, ale też sie boję tego cukru. Manny mi Artur nie chce jeść.Wiecie jak to jest, jak jest problem, to sie człowiek chwyci wszystkiego. Nie będę mu tego dawać duzo i jednocześnie będę rozszerzać o warzywa.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Manna to glutenowa kasza, a wy jszcze przed ekspozyją przecież ![]() My zaczynaliśmy od kleiku ryżowego plus moje mleko ![]() Pozniej kukurydziana akualnie je bobovity te które są bez cukru cos 2 czy 3 rodzaje) i nestle zdrowy brzuszek tez bez cukru ale to juz glutenowe ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Ja mam na stanie tez kaszkę kukurydzianą, kleik ryzowy i orkiszowy taki w czystej postaci kupiony gdzies na ekostoisku do gotowania na wodzie lub mleku, niekoniecznie musi to byc cos ze stoisk dla dzieci
|
#1222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alfa ktore Bobovity sa bez cukru?
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro mamy próbę ze swojskim krowim mlekiem. Mam nadzieję, że będzie smakować i służyć...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-11-20 o 00:04 |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Mają taką zielone kółko z napisem bez cukru np mleczne ryzowo kurydziana z bananami, mleczno ryzowa z bannami, manna, wielozbozowa,
trzeba sie rozglądac bo np w biedronce niema, w ross tylko 1 albo 2 rodzaje, w duzych supermarketach lepiej ![]() Tu widac jedną z https://www. bobovita. pl/home/produkty/kaszki/kaszka-mleczna-ryzowo-kukurydziana-o-smaku-bananowym/ (tylko usuń 2 spacje pomiedzy bobovta
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2013-11-19 o 23:45 |
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
iza- pytałas co jem ciepłego w ciągu dnia? jem obiad u Mamy
![]() Rodzice mieszkają na parterze a ja z Kasią spędzam u nich większość czasu więc nie gotuję na piętrze osobno dla siebie jak tZ-et częściej bywał w domu to gotowałam dla nas, po śmierci Teścia i od kiedy zaczęliśmy remont jemy razem tylko w niedziele (o ile nie jest w pracy) raz od czasu nachodzi mnie motywacja do diety i pichcę coś "na górze" dla siebie ale z reguły kończy się to tak, że zjadam dwa obiady (swój i Mamy )czasem gotuję coś specjalnie dla Kasi ale najczęściej podajemy zupę taką jak Mama gotuje dla wszystkich
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-11-20 o 06:26 |
|
|
|
#1226 |
|
Konto usunięte
|
Alfa właśnie zaczęłam ekspozycję w zeszłym tygodniu manna, to kaszka była wszędzie tylko nie w buzi Artura.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- kochana ja w 1 ciązy miałam 4 i kilku lekarzy uważa, że to mogło być powodem poronienia, ale nie maja pewność, że na bank TSH było powodem |
|
|
|
|
#1228 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejbhej! Chyba z milion razy zaczynałam pisac posta i zawsze było "wezwanie" i mi posta wcinalo.
Wiec teraz krótko bedzie ; ) U nas ok. Mały to mały ssak i na karmieniu nam najwiecej czasu schodzi. Lubi byc przy piersi, ładnie ssie ( ale waga taka se2815g,mama mnie uszczesliwila waga w prezencie i ja swiruje teraz..) sam poradził sobie z mega nawalem- laktatora uczyłam cały raz .Jakies 2 godziny temu odpadł Tymkowi pępek! Temi kto kto moze...stawiam Monika, tak używam chusteczk ...na razie łatwiej (sztbciej) mi tez w domu z gotowymi chusteczkami. Zmoczonych wacikow użylam dzisiaj pierwszy raz- jak zasnął na pełne trzy godziny i kupa do pupy tak sie mocno przyczepilo, ze chusteczki nie dały rady ![]() Sprobuje zaaz poczytać co u Was słychać ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Wadera Cytat:
Cytat:
A Ty w koncu zostałas przy 1/2 tabl czy zwiększyła na 1 ? Wybacz, skleroza ciazowa i po ciąży została ![]() O wlasnie, Kiedy mózg "wraca" na "śwoje miejsce"? Męczące to .... ![]() Cytat:
I spotykałam sie z tym czesto, jak szukałam namiarow. Kobiety, ktore same straciły dziecko czasem pozniej sie "specjalizują" w takim temacie. Ciekawe jak w Anglii, moze tam przez podejście do ciaz jest inaczej.Iza- jak Ty sie czujesz? Jak cukry i ogólnie? To juz tuz tuz hehe Teraz Twoja kolej A odnośnie porodu,.. I jego dziwnosci to np. To ze Zaliczylam dwa szpitale z jednego wyjście na zadanie w trakcie porodu, żaden ze szpitalai nie był tym w ktorym miałam rodzic, czyli tym od prof. Rodzilam "u siebie". Nie żałuje ani troche, lepiej byc nie mogło! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-11-20 o 08:03 |
|||
|
|
|
#1229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja siostra to na początku blendowała kaszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja się chętnie napiję ![]() ========================= ======= czy ktoś pozamieniał noc z dniem?? masakra jakaś - siedzę w pracy a za oknem prawie ciemno, deszcz leje kawki bym się napiła zaraz do tżta napiszę żeby przywiózł, bo ma na późniejszą godzinę ![]() miłego dnia dziewuszki
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, dzień dobry, dzień dobry
jaki cudownie dobry bo nareszcie mam dostęp do Internetu Dziewczyny przez ostatnie kilkanaście dni to była jakaś zemsta rzeczy martwych na mnie Normalnie mieliśmy czarną serię zdarzeń z kompem i netem. Pierwsze zawirusowałam kompa i się totalnie zblokował, jak go odwirusowaliśmy to tego samego dnia znów padł, okazało się że karta graficzna do wymiany i tydzień był w serwisie i "wisienką na torcie" było zerwanie w piątek linii telefonicznej przez sąsiada jak sobie ścinał drzewo w ogrodzie i dopiero wczoraj po południu nam przyłączyli na nowo i nareszcie, w końcu po tylu dniach przymusowego odwyku I AM![]() Dziewczyny jak ja za Wami tęskniłam!!!! Każdego dnia o Was myślałam!!! Idę nadrabiać co się dzieje u Was bo mnie ciekawość zżera |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

ja na razie mam listę wirtualną, bardzo wirtualną 

Oczywiście powiedziałam jej o swoich wątpliwościach względem wyniku, ale usłyszałam co zawsze "naczyta się pani głupot... no i... właśnie no i..." chyba muszę zmienić lekarza

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja się chętnie napiję
zaraz do tżta napiszę żeby przywiózł, bo ma na późniejszą godzinę