|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Ciekawe jak to będzie u nas z tymi posiłkami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1202 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wytargałam wczoraj wielką walichę z ciuszkami które dostaliśmy (z nexta, zary, benettona- uzywanymi) i wydawało mi się że duuże są. ale coś mnie tknęło, żeby przejrzeć. I co? wiekszość na 68 i 74 czyli już i na za chwilę. Potem trochę na 12-18 mieś.
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, że Ci się przypomniało i macie na już ciuchy ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Tak to jest z "za dużymi" ciuszynkami, Elaine
![]() Nawiasem mowiac, odkad wiecej siedze (para-zawodowo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Oliath dzięki
![]() Kejt przepraszam za moją odzywkę, bezsensu w sumie a powiem tak odnośnie rad jestem wdzięczna za nie, próbuję co mogę w nocy robić, tak jak radzicie otulałam, kokonowałam, niek kokonowałam, odkładałam na moją brudną koszulkę z moim zapachem, podawałam leki, przestałam podawać leki, ubierałam cieplej, chłodniej, wietrzyłam pokój, dawałam światło, bez światła, z pozytywką i bez, w wózku, w foteliku samochodowym, zmieniałam materac w koszyku, próbowałam w łóżeczku, koszyk do łóżeczka, pozwalałam spać na rękach ile mi sił starczało, robiłam wszystko co radzicie, oprócz podania mm. robiłam też tysiąc innych rzeczy których mi nie radziłyście, ale sama wymysliłam w nadziei że coś zadziała. moja mama wymyśliła nawet , że to ktoś rzucił na nią urok zły i mam jej przetrzeć moimi brudnymi majtkami twarz, zrobiłam to w desperacji i możecie myśleć że na mózg mi padło, już mi nie zależy. i już wiem, że nic nie działa i że muszę przeczekać te nocki że sara z tego kiedyś wyrośnie. a to ze pisze czasami ze mi zle i na ryj padam to po to aby mi ulżyło, bo nie mam komu sie wyżalić, a jak sobie napisze i poplacze to mi lzej. bo nie mam tu nikogo takiego kto mi przyjdzie na pomoc i w nocy ze mna posiedzi przy wijącej się sarze, więc włączam komórkę aby nie zasnąć podczas karmienia i tyle. co do tego prawidłowego siadania dziecka, noszenia dziecka itp to powiem tak: - po 12 godzinach noszenia na rekach matka nosi tak jak jej wygodnie i tak aby jej sie kregoslup nie złamał i ma w dupie czy to jest zgodne z tym co pan zawitkowski i inni lekarze mówią. - po 3 miesiacach nieprzespanych nocy w pozycji prawidłowej na pleckach bez poduszki, na twardym materacyku, matka wsadzi dziecko w fotelik samochodowy na noc jesli tylko to zapewni jej 3 godziny snu - po całodobowym płaczu i wyciu matka posadzi dziecko na siedząco i obłoży je poduszkami tylko po to aby miec 20 minut ciszy i móc iśc do wc. taka jest prawda. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-11-12 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laski jak myslicie czy warto zainwestowac w ciuszki z lumpka i sprzedawac na aukcjach drozej? U nas przecena w lupku 6sztuk za 1euraka... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
dziękuje za odpowiedzi w sprawie pralki.
![]() Mój Robert też niechętny do spania i czasami trzeba go bardzo długo usypiać i jak już padałam ze zmęczenia to zdarzyło mi się zostawić go do spania w leżaczku, oczywiście do pierwszego karmienia. Chociaż wiem, że źle robię, ale jak go ruszę to się obudzi i będzie płacz... A tak to śpi z nami na łóżku, prawie od samego początku, wiele słyszałam, że udusimy dziecko, że będziemy mieć problem jak się przyzwyczai... mamy duuuże łóżko i jakoś nam tak wygodniej inaczej bym nie dała rady bo on często chce sobie pociumkać w nocy, a tak mam szansę chociaż trochę się wyspać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Oliath kiedy jedziesz do Pucka? Ja próbuję wyciągnąć męża do Gdańska, ale nie wiem jak mi to wyjdzie!
#1210 |
Wtajemniczenie
|
DZOAN mój nie wyciąga, ale teraz mamy megaaa skoka to może zacznie. Tylko mój wczesniak.
DOTKA zamocz w mleku. Później mydłem i do prania. EN czyli tak jak u mnie. Nie wiem co to będzie jak Mały zacznie raczkowac. Wszędzie jest siano i kupu świnki sioatry Tżta nie chce zeby Mały brał to do buzi:banghead: ELAIN pomylilam się nie robiła obiadu poszła na TV i papierosy. Mały z Tztem a ja idę prasowac i wieszać firanki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Domi, masz 100% racji z tym, co piszesz o noszeniu, fotelikowaniu i okladaniu poduchami ![]() Ja sie w ogole staram nie czytac, co zle robie, bo z moja jedna jedyna sprawna reka to nawet przewijam zle ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Prawda ze Skok minie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Domcia
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zadomowienie
|
hejooo
![]() kiedy wy macie czas żeby tyle pisać na wizażu ![]() Domcia widzę, że twoja Sara daje ci popalić... no to nasze maluchy mogą sobie rękę podać ![]() ![]() Próbowaliśmy ostatnio jeść deserek, niestety jeszcze nie wyszło, mały chciał ssać łyżeczkę, nie umiał sobie poradzić. Na razie dokarmiamy się soczkiem marchewkowym i kaszka na noc No to się przywitałam i uciekam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chętnie bym pojechała i nie jest to dla mnie problemem wpakować się w auto i jechać, ale wolałabym z mężem. Zobaczymy, będę z nim rozmawiać bo mój argument w postaci rodziny i wolnej kawalerki w Gdańsku w mojej kochanej Oliwie za free jest dość mocnym argumentem!
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
ita...moja kolezanka tak robi i niezla kase za to ma...ona na all je wystawia...
Domi masz racje...murzynki nosza dzieci jedmo z przodu drugie z tylu trzecie na glowie i wszyscy sa zadowoleni i szczesliwi... ![]() (zaloze sie ze jak podasz mm to Sara bd cala noc przesypiac..jak na zlosc wiesz...) niunia dzis taki humor malo spala a teraz usnela ma rekavh biedna zaraz odkladam ja fo lozeczka i relaxxxxx.... sproboje tego mleka... Oliath ty masz napewno zlota rade..plis!! tyle zr przez ten vanisz tylko zlote kropeczki zeszly ze stanika eh:-(( margos wrocilas? |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
W klubie pytanie zadalam.
#1219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli jednak to na nią nie działa Cytat:
![]()
![]() |
#1220 | |||||||
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po okuliście, nie było tak strasznie jak na wizycie w poradni retinopatii wcześniaczej uff. NIe powiem Lila broniła się przed zaglądaniem do oczu, ale nic więcej nie miała robione. Lila ma zawężone kanaliki w prawym oczku, mam masować 2 razy dziennie po 10 "wcisków",przez 3-4 tygodnie, jak nie przejdzie to mamy iść na przepłukanie, ale w nowym roku, bo w tym nie ma już limitów
![]() Cytat:
Cytat:
![]() około 7 pierwsza pobudka, karminie 90-130 ml mm zasypiamy do 10 (przy dobrych wiatrach) i kolejne karmienie, mniej więcej te same porcje potem szykujemy się na spacer koło 11 wychodzimy Oczywiście w między czasie gugamy, zabawiamy się, leżymy w leżaczku i myję naczynia zabawiając córkę. 13 kolejne karmienie - mata, ćwiczenia, noszenie itd. 16 warzywka + mm i dalsze zabawy 19 kąpiel 20 mleczko 23-24 idziemy spać, do tej pory gadamy, oglądamy karuzele etc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uwielbiam tak bawić się na macie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
Surka padłam z filmiku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1222 |
Konto usunięte
|
Domi rozumiem Cię. Albo i nie rozumiem, bo mój Synek jest mega mega grzeczny, przesypia nocki. No dziś ma dzień marudy i albo płacze albo śpi na mnie, ale to i tak nic w porównaniu z Wami, ja już praktycznie nie noszę go na rękach, tylko po jedzeniu chwilę. A tak to albo bujaczek, albo leży, ale jest wtedy OK, nie marudzi.
Tylko błagam, nie piszcie, że dzieci coś wymuszają, nasze niemowlaki są za małe, żeby wymuszać, one mają potrzebę, widocznie jedne mniejszą, drugie większą - czy to bliskości, czy uwagi i tylko tak potrafią ją zasygnalizować, płaczą, stękają, kwękają. Artuś tak żałośnie płacze tylko jak jest głodny, rozdrażniony lub śpiący, a tak jak potrzebuje mojej uwagi, np. jak się zagapię na coś innego to potrafi nawet krzyknąć. Wiem, że to nie ma znaczenia czy wymusza czy ma potrzebę, gdy Ty już 3 miesiące nie śpisz, tylko naszym Maluchom do terrorystów jeszcze daleko ![]() Jak będzie bunt 2-latka, to będziemy mówiły o wymuszaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale słodzizna, ojaciepiernicze! ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny za słowa wsparcia
![]() ![]() Kathe o rany..jeszcze 'ostra' angina? biedne maleństwo..zdrówka! ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43677172]Tylko zauważ, że te 90 cm to długość całości, a jak się go zwinie, to jest krótszy. Szerokość no faktycznie jest trochę za duża, ale przeglądałam sporo aukcji i wszystkie te śpiworki taką mają, mam nadzieję, że uda mi się go jakoś upchać. Wczoraj kupiłam, jak przyjdzie, to włożę i zrobię fotkę ![]() [/QUOTE] super..czekam na tę fotkę ![]() Cytat:
![]() jak tam po wizycie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43683658]Domi rozumiem Cię. Albo i nie rozumiem, bo mój Synek jest mega mega grzeczny, przesypia nocki. No dziś ma dzień marudy i albo płacze albo śpi na mnie, ale to i tak nic w porównaniu z Wami, ja już praktycznie nie noszę go na rękach, tylko po jedzeniu chwilę. A tak to albo bujaczek, albo leży, ale jest wtedy OK, nie marudzi.
Tylko błagam, nie piszcie, że dzieci coś wymuszają, nasze niemowlaki są za małe, żeby wymuszać, one mają potrzebę, widocznie jedne mniejszą, drugie większą - czy to bliskości, czy uwagi i tylko tak potrafią ją zasygnalizować, płaczą, stękają, kwękają. Artuś tak żałośnie płacze tylko jak jest głodny, rozdrażniony lub śpiący, a tak jak potrzebuje mojej uwagi, np. jak się zagapię na coś innego to potrafi nawet krzyknąć. Wiem, że to nie ma znaczenia czy wymusza czy ma potrzebę, gdy Ty już 3 miesiące nie śpisz, tylko naszym Maluchom do terrorystów jeszcze daleko ![]() Jak będzie bunt 2-latka, to będziemy mówiły o wymuszaniu ![]() a ja się nie zgodze w kwestii, że maluch nie wymusza ![]() ![]() No ale każdy ma inne zdanie w tej materii ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43683658]Domi rozumiem Cię. Albo i nie rozumiem, bo mój Synek jest mega mega grzeczny, przesypia nocki. No dziś ma dzień marudy i albo płacze albo śpi na mnie, ale to i tak nic w porównaniu z Wami, ja już praktycznie nie noszę go na rękach, tylko po jedzeniu chwilę. A tak to albo bujaczek, albo leży, ale jest wtedy OK, nie marudzi.
Tylko błagam, nie piszcie, że dzieci coś wymuszają, nasze niemowlaki są za małe, żeby wymuszać, one mają potrzebę, widocznie jedne mniejszą, drugie większą - czy to bliskości, czy uwagi i tylko tak potrafią ją zasygnalizować, płaczą, stękają, kwękają. Artuś tak żałośnie płacze tylko jak jest głodny, rozdrażniony lub śpiący, a tak jak potrzebuje mojej uwagi, np. jak się zagapię na coś innego to potrafi nawet krzyknąć. Wiem, że to nie ma znaczenia czy wymusza czy ma potrzebę, gdy Ty już 3 miesiące nie śpisz, tylko naszym Maluchom do terrorystów jeszcze daleko ![]() Jak będzie bunt 2-latka, to będziemy mówiły o wymuszaniu ![]() ja tez popieram wersje, ze dzieci nie wymuszają, tylko maja potrzeby. i ze plączą z powodu ważniejszego niż manipulacja rodzicem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Perse, moze nie "wymuszają", ale sa juz sprytne na tyle, zeby zauwazyc pewną prawidlowosc - i postepuja tak, jak im serduszko dyktuje, intuicyjnie wiedzac, ze to moze zadzialac
![]() ![]() Juz im zwyczajnie nie jest wszystko jedno, gdzie sa, czy sa same, czy nie. Juz nie wystarcza sucha pieluszka i pelny brzuszek do pelni blogosci... Dorastają ![]() Zapewniam Was niniejszym, ze do konca studiow juz bedzie tylko gorzej ![]() Choc moj maz ostatnio stwierdzil, ze w najgorszym wieku jest nasza Lala - bo LILO POKI CO POTRZEBUJE TYLKO CZASU, A NIE DOMAGA SIE PIENIEDZY; IZA POTRZEBUJE PIENIĘDZY, A ODPUSZCZA Z CZASEM; LALA NATOMIAST Z CALĄ STANOWCZOSCIĄ DOI JEDNO I DRUGIE - BEZ UMIARU ![]()
#1228 |
Wtajemniczenie
|
Prawie 18 a ja nadal zyje....tz't dzwonil ze bedzie za godzinke zeby mi pomoc przy kapieli....
A w weekend zaliczy pierwsza nocna zmiane a ja pierwsza noc w calosci samotnie z 2-jka maluchow Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#1229 |
Zakorzenienie
|
teraz czytam książkęn"w głebi kontinium" o rodzicielstwie bliskosci i tam pada takie stwierdzenie, ze niektore male dzieci nie tulone czuja sie jak w próżni, jakby wisiały w powietrzu. i że niektóre mają silną potrzebę bycia w ramionach, aby czuć ciepło ciała, słyszeć bicie serca itp
wierzę, że tak właśnie się czuje moja Sara beze mnie. że poleży pół godziny na macie, pół godziny pod karuzelą, trochę w bujaczku, ale najbezpieczniej się czuje gdy ją tulę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Dotka, nie wiem
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.