![]() |
#1201 | |
Rozeznanie
|
Dot.: toksyczny trójkąt
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2015-06-09 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się ze Smoczycą, że Autorka mogłaby zadeklarować po prostu że kocha tego dziada i już, nic nikomu do tego, ale nie, ona woli być "wygraną". Nie rozumiem tych ludzi... Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
![]() |
#1205 |
.
|
też jestem zdania, że gdyby koleś lepiej wyszedł na tym rozstaniu to wcale by się nie pakował w powroty.
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
Jak Każda Inna, nie wiem, czy wierzysz. Ale ja się po prostu pomodlę za Ciebie i Twoje dziecko. Żebyś wybrała dobrze i już nie musiała cierpieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle tylko, że rzecz tu idzie nie wyłącznie o Ciebie, ino też o to wasze nieszczęsne dziecko. Twoje święte i niezbywalne prawo do układania sobie życia przeważa, według Ciebie, nad prawem tego dziecka do zdrowego, nietoksycznego dzieciństwa. Układając sobie życie 'po swojemu' wedle pomysłu, jaki nam opisałaś, kradniesz mu to dzieciństwo, przy okazji konfiskując mu parę lat dorosłości, które spędzi, prostując w głowie to, co mu skrzywiłaś. Nie wychowacie go na szczęśliwego człowieka, wyprodukujecie kalekę niezdolnego do odczuwania bliskości, do wejścia w dobry związek - po prostu. Mnie nie interesuje Twój masochizm; może mnie co najwyżej trochę niesmaczyć, a trochę śmieszyć. Bardziej interesuje mnie to, że w imię wypaczonego pojęcia 'rodziny' (które służy do zamaskowania Twojej potrzeby przynależności do dowolnie wybranego mężczyzny) krzywdzisz dziecko, które jest za małe, żeby uciec z tego toksyka. Pisałam - tylko dziecka szkoda. Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2015-06-10 o 01:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
Kobieta z klasą
|
Autorko jesteś teraz szczęśliwa? Nie znalazłam ani jednego Twojego słowa, które o tym świadczy.
Pewnie miałaś nadzieję, że po powrocie będzie pięknie. Teraz już wiesz, że nie. Cud, na który chyba tylko Ty miałaś nadzieję, się nie zdarzył. Już ktoś napisał, że winą za całe zło obarczałaś jego rodzinę, a to nie prawda. Dotarło to wreszcie do Ciebie? Z takim facetem chcesz spędzić życie?
![]() |
#1209 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, zaczynacie po prostu wyżywać się autorce wątku, bo zwyczajnie czujecie się oszukane. Czy to jest fair wobec niej?
Ona nie zrobiła wam nic złego, a wy teraz robicie coś karygodnego. Czy tak można postępować z drugim człowiekiem? Autorka cały czas kochała swojego męża, co dało się wyczuć jeżeli ktoś czytał posty z empatią. Drugą kwestią jest taka, że autorka widzi jedynie dwa wyjścia: albo być z mężczyzną którego kocha, albo zostać sama z synem do końca życia i szarpać się. Często mówiła, że jest sama, że nie chce się zmagać z tym wszystkim w samotności itd. Niestety tak jest, że ciężko jest jej sobie wyobrazić, że za 5-10 lat mogłaby spotkać mężczyznę, z którym stworzyłaby szczęśliwy związek. Dlatego postanowiła wrócić do swojego męża, żeby mieć wsparcie. Inna sprawa już, czy to wsparcie faktycznie znajdzie, czy nie. Wydaje mi się, że wątek powinien zostać zamknięty, bo to, co się teraz dzieje, to zwykły lincz pod adresem autorki wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
.
|
chyba nie wiesz, co to jest lincz. czemu mamy być empatyczne tylko wobec autorki? niektórzy są empatyczni także wobec jej dziecka.
![]() |
#1211 |
Rozeznanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;51694986]Dziewczyny, zaczynacie po prostu wyżywać się autorce wątku, bo zwyczajnie czujecie się oszukane. Czy to jest fair wobec niej?
Ona nie zrobiła wam nic złego, a wy teraz robicie coś karygodnego. Czy tak można postępować z drugim człowiekiem? Autorka cały czas kochała swojego męża, co dało się wyczuć jeżeli ktoś czytał posty z empatią. Drugą kwestią jest taka, że autorka widzi jedynie dwa wyjścia: albo być z mężczyzną którego kocha, albo zostać sama z synem do końca życia i szarpać się. Często mówiła, że jest sama, że nie chce się zmagać z tym wszystkim w samotności itd. Niestety tak jest, że ciężko jest jej sobie wyobrazić, że za 5-10 lat mogłaby spotkać mężczyznę, z którym stworzyłaby szczęśliwy związek. Dlatego postanowiła wrócić do swojego męża, żeby mieć wsparcie. Inna sprawa już, czy to wsparcie faktycznie znajdzie, czy nie. Wydaje mi się, że wątek powinien zostać zamknięty, bo to, co się teraz dzieje, to zwykły lincz pod adresem autorki wątku. [/QUOTE] Faktycznie, chyba nie widziałaś linczu na Wizażu ![]() Tak czy inaczej, to się zgadzam z ogólnym sensem. Też jestem zdziwiona decyzją Autorki i radziłabym inaczej zrobić, ale cóż. Wyżywanie się i przemawianie do rozsądku pałką nic nie da. Po co to? Nie ma sensu aż tak się angażować, tym bardziej, że dziewczyna nie chce już naszej pomocy i rad.
![]() |
#1212 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;51694986][COLOR="Navy"]Dziewczyny, zaczynacie po prostu wyżywać się autorce wątku, bo zwyczajnie czujecie się oszukane. Czy to jest fair wobec niej?
Ona nie zrobiła wam nic złego, a wy teraz robicie coś karygodnego. Czy tak można postępować z drugim człowiekiem? [/QUOTE] Nie jestem pewna, czy Wizażanki czują się oszukane, raczej uczestniczyły w tym wątku, czytały ze zrozumieniem takie posty jak np. te: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
.
|
znając życie, wróci po pomoc i rady. możliwe, że pod innym nickiem, jeśli nie jest trollem oczywiście.
![]() |
#1214 |
Konto usunięte
|
Paranoja innymi slowy tlumaczysz nam wlasnie, ze ludzie empatyczni to skonczeni idioci, ktory stawiaja mrzonki i obawy nad swoje szare komorki i zdrowy rozsadek nakazujacy dbac i chronic swoje potomstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Mi jest strasznie przykro. Nie oceniam autorki i mam nadzieję, że jej facet wydoroślał, odciął się troche od rodziny i teraz faktycznie jest dla niej wsparciem i partnerem.
Ale cóż. Życie różne scenariusze pisze. Pozostaje wierzyć, że się zmienił.
![]() |
#1216 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2015-06-10 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
Weszlam na wizaz po dlugiej nieobecnosci i w tym watku mam do nadrobienia 5 stron. Wlasnie przeczytalam post o zamieszkaniu razem. O matko! Dziewczyno, no co Ty?!
Tak cos czulam, ze autorka ciagle cos czuje do tego zalosnego typka, ale mialam nadzieje, ze jednak sie opamietala i go pozbyla. Ale rozczarowujacy watek... No i biedne to dziecko.
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
Coś się zmieniło. Obiecał mi wiele. Ten powrót wyszedł z jego inicjatywy.
Posłuchajcie, czułam, że musze tak zrobic. Że inaczej będę żałować. Zobaczcie, nigdy nawet razem nie mieszkaliśmy. I tu nie chodziło wcale o jakąś potrzebę faceta czy stworzenie Małemu jakiejś pseudo-rodziny. Nie chcę pisać, bo póltora miesiąca to jest za krótko na jakiekolwiek wnioski. Ojcem jest bardzo dobrym, myślę, że ten powrót absolutnie nie ma destrukcyjnego wpływu na Małego. Ja też odetchnęłam. Skończyła się jakaś tam szarpanina, mogę spokojniej żyć. A to, że było tak czy inaczej to jest już nieważne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Jeśli kiedykolwiek ma sie między wami ułożyć, wbij sobie do głowy, że to wszystko co się działo jest szalenie ważne. Możesz to sobie odpychać jak chcesz, ale to wszystko co się wydarzyło bardzo prosto wynika z charakterów was obojga, a charakter się nie zmienia za pstryknięciem palcami. Zmienienie tego wszystkiego będzie wymagało ciężkiej pracy - jeśli to sobie odpuścicie, prędzej czy później całe zło wyjdzie spod upudrowanej otoczki. Obietnice to tylko słowa, a za naprawieniem tak poważnych błędów muszą iść odpowiednie czyny. Przeczytaj ponownie swój własny wątek i spróbuj z niego wyciągnąć wnioski, proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Konto usunięte
|
To on wyszedł z inicjatywa hehe. A kto miał wyjść? Kto się od alimentów migal xd?
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Autorko co takiego obiecal? Wiele. Wysiadam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że do niego wróciłaś, jestem w stanie nawet zrozumieć Twoją motywację. Nie jestem tylko w stanie pojąć jak możesz tak lekko odnosić się do przeszłości, miesięcy w których zafundował ci piekło, zostawił bez środków do życia, na łasce Twoich rodziców. Dziwi mnie to strasznie. Bo przeszłość jest ważna i tylko głupiec nie wyciąga wniosków z historii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, jak sama się kiedyś przejechałam na pewnym facecie. Oczywiście miał i złe i dobre strony. Najlepsza i najważniejsza rzecz jaką usłyszałam od przyjaciółki, to "możesz mu wybaczyć, jak chcesz, ale nigdy mu nie zapomnij, bo skrzywdzi Cię jeszcze bardziej". Do dzisiaj się tego trzymam i będę już zawsze i Tobie, Autorko, też to radzę. Możesz zrobić wszystko, ale nie zapominaj, bo łatwo być beztroskim, ale przez to się cierpi podwójnie.
![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
Może kiedyś tak powiem. Na razie na drodze do mojego szczęścia stają moje myśli. Za dużo sytuacji łączę z przeszłością, myślę kiedyś było tak i tak, i ciągle czuję jakąś niepewność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Łączysz wydarzenia z przeszłością, bo one są połączone z przeszłością i nie da się ich rozerwać. Nie zaczynacie z czystą kartą, jesteście nadal tymi samymi ludźmi z bardzo burzliwą historią i czystej karty już nigdy nie będziecie mieć. Niepewność nie zniknie sama z siebie - chyba że ją zagłuszysz (co jest głupie, bo to ostrzeżenie, które organizm wysyła do ciebie z konkretnych powodów), popełnione błędy trzeba stopniowo ponaprawiać. NAPRAWIAĆ a nie udawać że nie istnieją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
.
|
ja się dziwię, że tak po prostu go przyjęłaś. on zawsze tylko obiecywał, a gie robił. trzeba było wrócić do etapu randek i spotykania się, wspólnego spędzania czasu. a później pakować się w mieszkanie razem.
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Widzisz, bo ta przeszlosc nie zniknie i nie mozesz tego odpuscic, dlatego warto przeprowadzic dluga, szczera rozmowe, jak oboje widzicie to co sie wydarzylo, jak to na Was wplynelo i jak widzicie przyszlosc, moze wtedy bedzie latwiej. Jesli tego nie zrohisz to bedziesz sie ciagle z tym gryzla, a Twoj tz bedzie sobie zyl beztrosko zapominajac o tym jak bardzo Cie skrzywdzil..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2015-06-13 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
Dziś są moje urodziny. Zyczcie mi dobrze.
Nie napisze, ze wieczorem pan maz wyjechal na naradę z mamusia i wrócił nabuzowany. Przecież zrobilam to na własne zyczenie. Nie, nie płacze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.