toksyczny trójkąt - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-08, 18:51   #1201
giselle2504
Rozeznanie

Dot.: toksyczny trójkąt

Cytat:
Napisane przez SmoczycaX Pokaż wiadomość
Skoro Autorko napisałaś nam tyle osobistych, prywatnych opisów swojego, waszego życia dlaczego teraz nie możesz odpowiedzieć na pytanie CO SIĘ NAGLE ZmIENIŁO ? Pewnie możecie być razem, ale czym to jest poparte ? Kurczę jednego dnia podstawia Ci pod nos dyktafon a drugiego mieszkacie razem. Przyszedł do Ciebie i co przepraszał ? Czy Ty do niego wyszłaś z tą propozycją ? Co się zmieniło ? Sądzę, że jak nam wytłumaczysz to my zrozumiemy Ciebie. Na razie wygląda to tak ( dla mnie) , że jego postawa i jego mamuśki sprowokowane były Twoją postawą albo Troll.

Przecież, możesz napisać, kocham go mimo wszystko, może mnie zdradzać byle by ze mną był, nie jestem zazdrosna. Nie przeszkadza mi, że mnie oszukuje ,miłość wszystko przebaczy a o wychowanie syna ja się zatroszczę i kij wam w oko. I było by koniec tematu.

Też mam wredną teściową, fałszywą , że wstyd, ale mąż ma łeb na karku i nie da się jej. A jak powie coś złego na mój temat to chaja z przykładami jaka ona jest. Raz wypomniał jej prawie wszystko ( prawie bo ech .... mogło by być bardzo źle) i była długa przerwa zanim znowu ze szwagierką mi tyłka nie obrabiały. Teraz staram się tego nie słyszeć bo mąż się tylko dodatkowo denerwuje i widze , że mu wstyd. I chociaż jej nienawidzę Bóg kazał przebaczać no i wydała na świat wspaniałego człowieka, który jest mój

Dlatego też emocjonalnie podchodzę do tego wątku.
Otóż to, a szczególnie pogrubione
Stary 2015-06-09, 08:14   #1202
Sam To Nazwij
Rozeznanie

Cytat:
Skoro Autorko napisałaś nam tyle osobistych, prywatnych opisów swojego, waszego życia dlaczego teraz nie możesz odpowiedzieć na pytanie CO SIĘ NAGLE ZmIENIŁO ? Pewnie możecie być razem, ale czym to jest poparte ? Kurczę jednego dnia podstawia Ci pod nos dyktafon a drugiego mieszkacie razem. Przyszedł do Ciebie i co przepraszał ? Czy Ty do niego wyszłaś z tą propozycją ? Co się zmieniło ? Sądzę, że jak nam wytłumaczysz to my zrozumiemy Ciebie. Na razie wygląda to tak ( dla mnie) , że jego postawa i jego mamuśki sprowokowane były Twoją postawą albo Troll.

Przecież, możesz napisać, kocham go mimo wszystko, może mnie zdradzać byle by ze mną był, nie jestem zazdrosna. Nie przeszkadza mi, że mnie oszukuje ,miłość wszystko przebaczy a o wychowanie syna ja się zatroszczę i kij wam w oko. I było by koniec tematu.

Też mam wredną teściową, fałszywą , że wstyd, ale mąż ma łeb na karku i nie da się jej. A jak powie coś złego na mój temat to chaja z przykładami jaka ona jest. Raz wypomniał jej prawie wszystko ( prawie bo ech .... mogło by być bardzo źle) i była długa przerwa zanim znowu ze szwagierką mi tyłka nie obrabiały. Teraz staram się tego nie słyszeć bo mąż się tylko dodatkowo denerwuje i widze , że mu wstyd. I chociaż jej nienawidzę Bóg kazał przebaczać no i wydała na świat wspaniałego człowieka, który jest mój

Dlatego też emocjonalnie podchodzę do tego wątku.
Pewnie nie zmieniło się NIC,facet nie dokonał żadnej cudownej przemiany.Autorce teraz wstyd i pewnie stąd to milczenie z jej strony
Sam To Nazwij jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 09:25   #1203
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Alimenty. Mamuśka została zmuszona do spłacenia długów syna więc pewnie kazała mu wrócić do żony, niech przynajmniej synek skorzysta z tych pieniędzy...

Edytowane przez new woman in town
Czas edycji: 2015-06-09 o 09:28
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 13:07   #1204
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość
Alimenty. Mamuśka została zmuszona do spłacenia długów syna więc pewnie kazała mu wrócić do żony, niech przynajmniej synek skorzysta z tych pieniędzy...
Też się tego obawiam, że to z wyrachowania mężulek się obudził, zorientował się że od alimentów nie ucieknie, więc przynajmniej będzie miał wygodniej mieszkając z kobitką:-/ wg mnie to jest taki właśnie typ, egoisty i ściemniacza i tu nie chodzi o żadne wielkie uczucia czy poczucie obowiązku z jego strony...

Zgadzam się ze Smoczycą, że Autorka mogłaby zadeklarować po prostu że kocha tego dziada i już, nic nikomu do tego, ale nie, ona woli być "wygraną". Nie rozumiem tych ludzi...

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 13:13   #1205
skazana_na_bluesa
.

też jestem zdania, że gdyby koleś lepiej wyszedł na tym rozstaniu to wcale by się nie pakował w powroty.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 22:10   #1206
poli_333
Raczkowanie

Jak Każda Inna, nie wiem, czy wierzysz. Ale ja się po prostu pomodlę za Ciebie i Twoje dziecko. Żebyś wybrała dobrze i już nie musiała cierpieć.
poli_333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 23:06   #1207
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna Pokaż wiadomość
Mam przecież prawo ułożyć sobie życie po swojemu a nie tak jak chce wizaz, prawda?
ależ masz. Oczywiście, że masz. Masz święte i niezbywalne prawo do zmarnowania sobie życia z dowolnym łachem i gnojem, jakiego tylko znajdziesz w dowolnej pobliskiej lokalizacji. Możesz spędzić życie z dowolnym mętem i jego mamusią, z dowolnym łachudrą, zdradzieckim ryjem i piotrusiem panem. Możesz, kim jesteśmy, abyśmy miały Ci tego zabraniać.

Tyle tylko, że rzecz tu idzie nie wyłącznie o Ciebie, ino też o to wasze nieszczęsne dziecko. Twoje święte i niezbywalne prawo do układania sobie życia przeważa, według Ciebie, nad prawem tego dziecka do zdrowego, nietoksycznego dzieciństwa. Układając sobie życie 'po swojemu' wedle pomysłu, jaki nam opisałaś, kradniesz mu to dzieciństwo, przy okazji konfiskując mu parę lat dorosłości, które spędzi, prostując w głowie to, co mu skrzywiłaś. Nie wychowacie go na szczęśliwego człowieka, wyprodukujecie kalekę niezdolnego do odczuwania bliskości, do wejścia w dobry związek - po prostu.

Mnie nie interesuje Twój masochizm; może mnie co najwyżej trochę niesmaczyć, a trochę śmieszyć. Bardziej interesuje mnie to, że w imię wypaczonego pojęcia 'rodziny' (które służy do zamaskowania Twojej potrzeby przynależności do dowolnie wybranego mężczyzny) krzywdzisz dziecko, które jest za małe, żeby uciec z tego toksyka. Pisałam - tylko dziecka szkoda.

Edytowane przez rembertowa
Czas edycji: 2015-06-10 o 01:48
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 09:12   #1208
Karena 73
Kobieta z klasą

Autorko jesteś teraz szczęśliwa? Nie znalazłam ani jednego Twojego słowa, które o tym świadczy.
Pewnie miałaś nadzieję, że po powrocie będzie pięknie. Teraz już wiesz, że nie. Cud, na który chyba tylko Ty miałaś nadzieję, się nie zdarzył. Już ktoś napisał, że winą za całe zło obarczałaś jego rodzinę, a to nie prawda. Dotarło to wreszcie do Ciebie? Z takim facetem chcesz spędzić życie?
Stary 2015-06-10, 10:02   #1209
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Dziewczyny, zaczynacie po prostu wyżywać się autorce wątku, bo zwyczajnie czujecie się oszukane. Czy to jest fair wobec niej?
Ona nie zrobiła wam nic złego, a wy teraz robicie coś karygodnego. Czy tak można postępować z drugim człowiekiem?

Autorka cały czas kochała swojego męża, co dało się wyczuć jeżeli ktoś czytał posty z empatią.
Drugą kwestią jest taka, że autorka widzi jedynie dwa wyjścia: albo być z mężczyzną którego kocha, albo zostać sama z synem do końca życia i szarpać się. Często mówiła, że jest sama, że nie chce się zmagać z tym wszystkim w samotności itd. Niestety tak jest, że ciężko jest jej sobie wyobrazić, że za 5-10 lat mogłaby spotkać mężczyznę, z którym stworzyłaby szczęśliwy związek. Dlatego postanowiła wrócić do swojego męża, żeby mieć wsparcie. Inna sprawa już, czy to wsparcie faktycznie znajdzie, czy nie.

Wydaje mi się, że wątek powinien zostać zamknięty, bo to, co się teraz dzieje, to zwykły lincz pod adresem autorki wątku.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 10:04   #1210
skazana_na_bluesa
.

chyba nie wiesz, co to jest lincz. czemu mamy być empatyczne tylko wobec autorki? niektórzy są empatyczni także wobec jej dziecka.

Stary 2015-06-10, 10:12   #1211
giselle2504
Rozeznanie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;51694986]Dziewczyny, zaczynacie po prostu wyżywać się autorce wątku, bo zwyczajnie czujecie się oszukane. Czy to jest fair wobec niej?
Ona nie zrobiła wam nic złego, a wy teraz robicie coś karygodnego. Czy tak można postępować z drugim człowiekiem?

Autorka cały czas kochała swojego męża, co dało się wyczuć jeżeli ktoś czytał posty z empatią.
Drugą kwestią jest taka, że autorka widzi jedynie dwa wyjścia: albo być z mężczyzną którego kocha, albo zostać sama z synem do końca życia i szarpać się. Często mówiła, że jest sama, że nie chce się zmagać z tym wszystkim w samotności itd. Niestety tak jest, że ciężko jest jej sobie wyobrazić, że za 5-10 lat mogłaby spotkać mężczyznę, z którym stworzyłaby szczęśliwy związek. Dlatego postanowiła wrócić do swojego męża, żeby mieć wsparcie. Inna sprawa już, czy to wsparcie faktycznie znajdzie, czy nie.

Wydaje mi się, że wątek powinien zostać zamknięty, bo to, co się teraz dzieje, to zwykły lincz pod adresem autorki wątku.
[/QUOTE]

Faktycznie, chyba nie widziałaś linczu na Wizażu
Tak czy inaczej, to się zgadzam z ogólnym sensem. Też jestem zdziwiona decyzją Autorki i radziłabym inaczej zrobić, ale cóż. Wyżywanie się i przemawianie do rozsądku pałką nic nie da. Po co to? Nie ma sensu aż tak się angażować, tym bardziej, że dziewczyna nie chce już naszej pomocy i rad.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 10:18   #1212
new woman in town
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;51694986][COLOR="Navy"]Dziewczyny, zaczynacie po prostu wyżywać się autorce wątku, bo zwyczajnie czujecie się oszukane. Czy to jest fair wobec niej?
[/QUOTE]

Nie jestem pewna, czy Wizażanki czują się oszukane, raczej uczestniczyły w tym wątku, czytały ze zrozumieniem takie posty jak np. te:

Cytat:
Powiedziałam mu, że jestem na nie. Że on już postawił "kropkę nad i", to on złożył pozew i powiedział, że mnie nie kocha i nie widzi szansy na ułożenie życia. Jeszcze jego ojciec mnie przedstawiał jakbym była jakaś nienormalna. Więc jak mam z nim żyć?
A tak naprawdę to ja już nie widzę szansy na to żebyśmy byli razem. Nawet gdybyśmy się zeszli to byłaby kwestia tygodnia, miesiąca, najwyżej pół roku. I koniec. Dla niego "jego rodzina" jest ważniejsza. Nawet,gdy wspomniałam o ojcu to powiedział żebym nie gadała głupot. I wyszłopo raz kolejny,że na mnie każdy może powiedzieć co chce a ja się słowem odezwać nie mogę, bo cokolwiek nie powiem to jestem zła.
Cytat:
Nie ma sie o co klocic dziewczyny. Pan maz wsiakl, nie odpisuje , nie odbiera, zaproponowałam żeby przyjechał w poniedziałek, bo Mały ma wizytę u lekarza. Cisza. Może jest juz w Niemczech.

[...]

Hit roku. Pare dni temu ex kazał mi spakowac wszystkie rzeczy od niego i od babki (hustawke, wózek, ubraka, pierwszy fotelik) i oddać. Sprawa się zaczęła, zaczęliśmy cos dostawać, sprawa się skonczyla- czas oddac. Tatuś i babcia najlepsza na świecie żeby nie było
Cytat:

On spotykal sie juz z nia a mi do Nowego Roku śpiewał "bądźmy razem". Kiedyś podobny numer wywinal, pisał z jakąś laska, a mi wyznawał miłość do końca życia. Ludzie się nie zmieniają, szczerze wspolczuje tej dziewczynie.
Cytat:
Ale mam zal i myślę, ze to normalne. Do nas nigdy wrócić nie chciał, a teraz taki numer.

Tym bardziej, ze ja dalej jestem sama z Małym i zupełnie nic mi się nie układa.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Ja wiem, ze nie mielismy szans się zejsc, a gdybys!my się zeszli to historia by się z pewnoscia powtórzyła, bo rodzina wazniejsza.

Ale rzeczywiście jestem podlamana, chce mi się ryczec.
to nie mogą wyjść ze zdziwienia. Co się stało tej dziewczynie? Chwilowe zaćmienie umysłu, nagła zmiana zdania czy zwariowała.
Stary 2015-06-10, 10:20   #1213
skazana_na_bluesa
.

znając życie, wróci po pomoc i rady. możliwe, że pod innym nickiem, jeśli nie jest trollem oczywiście.

Stary 2015-06-10, 10:36   #1214
201605161428
Konto usunięte

Paranoja innymi slowy tlumaczysz nam wlasnie, ze ludzie empatyczni to skonczeni idioci, ktory stawiaja mrzonki i obawy nad swoje szare komorki i zdrowy rozsadek nakazujacy dbac i chronic swoje potomstwo.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 10:59   #1215
Micraell
Zakorzenienie

Mi jest strasznie przykro. Nie oceniam autorki i mam nadzieję, że jej facet wydoroślał, odciął się troche od rodziny i teraz faktycznie jest dla niej wsparciem i partnerem.

Ale cóż. Życie różne scenariusze pisze. Pozostaje wierzyć, że się zmienił.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 18:57   #1216
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Czas edycji: 2015-06-10 o 19:02
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-11, 14:41   #1217
Lillkaa
Zadomowienie

Weszlam na wizaz po dlugiej nieobecnosci i w tym watku mam do nadrobienia 5 stron. Wlasnie przeczytalam post o zamieszkaniu razem. O matko! Dziewczyno, no co Ty?!
Tak cos czulam, ze autorka ciagle cos czuje do tego zalosnego typka, ale mialam nadzieje, ze jednak sie opamietala i go pozbyla.
Ale rozczarowujacy watek... No i biedne to dziecko.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 06:15   #1218
JakKazdaInna
Zadomowienie

Coś się zmieniło. Obiecał mi wiele. Ten powrót wyszedł z jego inicjatywy.

Posłuchajcie, czułam, że musze tak zrobic. Że inaczej będę żałować. Zobaczcie, nigdy nawet razem nie mieszkaliśmy. I tu nie chodziło wcale o jakąś potrzebę faceta czy stworzenie Małemu jakiejś pseudo-rodziny.

Nie chcę pisać, bo póltora miesiąca to jest za krótko na jakiekolwiek wnioski.
Ojcem jest bardzo dobrym, myślę, że ten powrót absolutnie nie ma destrukcyjnego wpływu na Małego.

Ja też odetchnęłam. Skończyła się jakaś tam szarpanina, mogę spokojniej żyć.

A to, że było tak czy inaczej to jest już nieważne.
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 07:12   #1219
skazana_na_bluesa
.

Cytat:

Posłuchajcie, czułam, że musze tak zrobic. Że inaczej będę żałować. Zobaczcie, nigdy nawet razem nie mieszkaliśmy. I tu nie chodziło wcale o jakąś potrzebę faceta czy stworzenie Małemu jakiejś pseudo-rodziny.

Ojcem jest bardzo dobrym, myślę, że ten powrót absolutnie nie ma destrukcyjnego wpływu na Małego.

O swieta naiwnosci. Obiecac to i ja moge gruszki na wierzbie. Cycki mi opadly do samej ziemi. Ale prosba - jak sie przejedziesz to nie placz na wizazu, tym bardziej pod innym nickiem.

Stary 2015-06-12, 07:25   #1220
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli kiedykolwiek ma sie między wami ułożyć, wbij sobie do głowy, że to wszystko co się działo jest szalenie ważne. Możesz to sobie odpychać jak chcesz, ale to wszystko co się wydarzyło bardzo prosto wynika z charakterów was obojga, a charakter się nie zmienia za pstryknięciem palcami. Zmienienie tego wszystkiego będzie wymagało ciężkiej pracy - jeśli to sobie odpuścicie, prędzej czy później całe zło wyjdzie spod upudrowanej otoczki. Obietnice to tylko słowa, a za naprawieniem tak poważnych błędów muszą iść odpowiednie czyny.

Przeczytaj ponownie swój własny wątek i spróbuj z niego wyciągnąć wnioski, proszę.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 07:36   #1221
201604130936
Konto usunięte

To on wyszedł z inicjatywa hehe. A kto miał wyjść? Kto się od alimentów migal xd?

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Autorko co takiego obiecal?
Wiele.

Wysiadam
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 09:08   #1222
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem tylko czemu nie chcesz odpowiadac na pytania. Bo nie chcesz przyznac, ze nadal nie jestes szczesliwa? Ze Wasze zycie nie ma nic wspolnego z udanym zwiazkiem? Chcialabym, zebys powiedziala, ze jest super, wtedy nabraloby to jakiegos sensu. I ja rozumiem, ze postanowilas sprobowac, rozumiem to. Ale Ty zrozum, ze nie mozesz udawac, ze przeszlosci nie ma, bo jest i to co sie wydarzylo jest bardzo wazne i oboje powinniscie miec tego swiadomosc, a nie udawac, ze dopiero sie poznajecie. Wy sie juz poznaliscie, od tej najgorszej strony..to moze teraz dla odmiany sprobujcie sie poznac od tej lepszej..
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 10:06   #1223
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że do niego wróciłaś, jestem w stanie nawet zrozumieć Twoją motywację. Nie jestem tylko w stanie pojąć jak możesz tak lekko odnosić się do przeszłości, miesięcy w których zafundował ci piekło, zostawił bez środków do życia, na łasce Twoich rodziców. Dziwi mnie to strasznie. Bo przeszłość jest ważna i tylko głupiec nie wyciąga wniosków z historii.
Stary 2015-06-12, 19:27   #1224
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość
Fajnie, że do niego wróciłaś, jestem w stanie nawet zrozumieć Twoją motywację. Nie jestem tylko w stanie pojąć jak możesz tak lekko odnosić się do przeszłości, miesięcy w których zafundował ci piekło, zostawił bez środków do życia, na łasce Twoich rodziców. Dziwi mnie to strasznie. Bo przeszłość jest ważna i tylko głupiec nie wyciąga wniosków z historii.
Dokładnie

Pamiętam, jak sama się kiedyś przejechałam na pewnym facecie. Oczywiście miał i złe i dobre strony. Najlepsza i najważniejsza rzecz jaką usłyszałam od przyjaciółki, to "możesz mu wybaczyć, jak chcesz, ale nigdy mu nie zapomnij, bo skrzywdzi Cię jeszcze bardziej".

Do dzisiaj się tego trzymam i będę już zawsze i Tobie, Autorko, też to radzę. Możesz zrobić wszystko, ale nie zapominaj, bo łatwo być beztroskim, ale przez to się cierpi podwójnie.
Stary 2015-06-12, 21:39   #1225
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Nie wiem tylko czemu nie chcesz odpowiadac na pytania. Bo nie chcesz przyznac, ze nadal nie jestes szczesliwa? Ze Wasze zycie nie ma nic wspolnego z udanym zwiazkiem? Chcialabym, zebys powiedziala, ze jest super, wtedy nabraloby to jakiegos sensu.
Może kiedyś tak powiem. Na razie na drodze do mojego szczęścia stają moje myśli. Za dużo sytuacji łączę z przeszłością, myślę kiedyś było tak i tak, i ciągle czuję jakąś niepewność.
Stary 2015-06-12, 22:02   #1226
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Może kiedyś tak powiem. Na razie na drodze do mojego szczęścia stają moje myśli. Za dużo sytuacji łączę z przeszłością, myślę kiedyś było tak i tak, i ciągle czuję jakąś niepewność.
Łączysz wydarzenia z przeszłością, bo one są połączone z przeszłością i nie da się ich rozerwać. Nie zaczynacie z czystą kartą, jesteście nadal tymi samymi ludźmi z bardzo burzliwą historią i czystej karty już nigdy nie będziecie mieć. Niepewność nie zniknie sama z siebie - chyba że ją zagłuszysz (co jest głupie, bo to ostrzeżenie, które organizm wysyła do ciebie z konkretnych powodów), popełnione błędy trzeba stopniowo ponaprawiać. NAPRAWIAĆ a nie udawać że nie istnieją.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 07:07   #1227
skazana_na_bluesa
.

ja się dziwię, że tak po prostu go przyjęłaś. on zawsze tylko obiecywał, a gie robił. trzeba było wrócić do etapu randek i spotykania się, wspólnego spędzania czasu. a później pakować się w mieszkanie razem.

Stary 2015-06-13, 09:09   #1228
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz, bo ta przeszlosc nie zniknie i nie mozesz tego odpuscic, dlatego warto przeprowadzic dluga, szczera rozmowe, jak oboje widzicie to co sie wydarzylo, jak to na Was wplynelo i jak widzicie przyszlosc, moze wtedy bedzie latwiej. Jesli tego nie zrohisz to bedziesz sie ciagle z tym gryzla, a Twoj tz bedzie sobie zyl beztrosko zapominajac o tym jak bardzo Cie skrzywdzil..
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 10:12   #1229
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Czas edycji: 2015-06-13 o 10:14
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 23:25   #1230
JakKazdaInna
Zadomowienie

Dziś są moje urodziny. Zyczcie mi dobrze.

Nie napisze, ze wieczorem pan maz wyjechal na naradę z mamusia i wrócił nabuzowany.

Przecież zrobilam to na własne zyczenie. Nie, nie płacze.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości