|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi sie ze gin chce sie zabezpieczyć w razie co tak jak napisąła tu któraś z dziewczyn Cytat:
Kurcze jesteś prawie w 13 t i jeszcze masz mam nadzieję ze mi ustaną mdłości choć od 2 dni w miarę ok jest ale nie chcę zapeszać . Co do przychodni to ja bym po prostu się wściekła jak tak można nie powiadomić pacjentów .Cytat:
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
No tak fajnie miec przy sobie bliskich
![]() Jednak ja tutaj nikogo nie mam, jest tylko mama mojego chlopaka, ktora mieszka niedaleko. ale jakos nie umiem sobie tego wyobrazic ze z kazdym pytaniem bede do niej dzwonila itd. ![]() dlatego mam nadzieje ze szkola rodzenia nam cos da musze zamowic jeszcze jakies ksiazki ale w sumie wszystkie naucze sie nie gdzie indziej tylko w praktyce ![]() a co do spania, pol nocy nie spalam, jakos ostatnio zle sypiam, zawsze spalam na brzuchu, teraz to odpada wiec nie moge sie ulozyc, tylko moj chlopak na mnie krzyczy ( oczywiscie z milosci ) ze sie cala noc rzucam i wierce |
|
|
|
#1203 | |
|
Rozeznanie
|
A teraz skrót wizyty : Termin usg wyrównał się z OM więc jest to 9 t 4d . Z tego co lekarz powiedział to wszystko jak na razie prawidłowo się rozwija i w normach dzidzi ma 2,55cm i wymachiwała rączkami
Rozmawiałam z lekarzem o badaniach genetycznych i co powiedział że na NFZ nie mam szans bo już za późno i nie ma wskazań ale dodał że on robi u siebie w gabinecie i mam wizytę na 13 lutego i będzie to 13t4d . Siedziałam u niego w gabinecie 30 min . Zmierzył ciśnienie w normie zważył i zrobił usg i to wszystko myślałam że będzie badał mnie jeszcze ręcznie bo ostatnio nie badał . Stąd pytanie czy wy jesteście badane ręcznie na każdej wizycie bo ja byłam tylko raz a usg mam za każdym razem . I jeszcze mam pytanie ile kosztuje u was badanie prenatalne mam nadzieję ze w 500 zł zmieszczę się z wizytą ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
|
|
#1204 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1205 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1207 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Ja również mam termin na Sierpień, dokładnie na 07.08.2014, więc to 11 tc. To moja druga ciąża (mój synek- Filip, ma 6 lat), ale nudności mi doskwierają niestety i przytyłam już 3 kg Nie wiem, czy waga tak leci przy drugiej ciąży, szybciej się tyje...
|
|
|
|
#1208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę.Cytat:
Co do szkoły rodzenia, to niestety kiedy mieliśmy iść musiałam leżeć przez pewien czas wiec już nie zdążyliśmy. Myślę, że jak wie się o jakiejś fajnej szkole to warto iść. Teraz już nie będziemy iść bo już trochę wprawy z maluszkiem mamy ![]() Śniło mi się dziś, że miałam usg i okazało się, że urodzę czworaczki ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
#1210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczwórne szczęście
|
|
#1211 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
(tzn, ja sobie sama obliczyłam :P)twin--maid dziękuję przydadzą się te powodzenia ![]() Anafora tobie również dziękuję ![]() Monishia witaj
|
|
|
#1212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nieduży i pewnie nikt by nie zauważył ale ja z mężem widzimy różnicę. Wczoraj czułam się trochę lepiej i wieczorem tak mnie wzięło na jakąś sałatkę że o 9 w nocy dzwonił mąż i zamawiał mi specjalnie. Taką zwykła: sałata, kurczak, ogórek, pomidor, kukurydza. Dawno już nie jadłam z takim apetytem. Normalnie to bym sobie sama zrobiła ale w lodówce brak niektórych składników bo mąż od paru tygodni zaopatruje nas w jedzenie ![]() Dzisiaj jestem w pracy, bo już nazbierało mi się masę spraw do zrobienia których nie byłam w stanie zrobić w domu. |
||
|
|
|
#1213 |
|
Przyczajenie
|
U mnie brzuszka ciążowego jeszcze nie widać, może dlatego, że jestem szczupła. Ale za to piersi mi znacznie urosły i nie widać na brzuchu już kości żebrowych ani kości przy spojeniu łonowym. Poprostu stałam się kobieca, moja sportowa sylwetka odeszła do lamusa
Edytowane przez Monishia Czas edycji: 2014-01-16 o 10:19 |
|
|
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie piersi mi urosły ![]() martwię się tylko, bo piszecie to wszystkie że tyjecie, a ja wręcz przeciwnie... schudłam 3 kg a to wszystko przez te nudności, nie jem wielu rzeczy, na które przed ciążą miałam zawsze ochotę, wcinam prawie tylko same warzywa i owoce bo to mi najbardziej smakuje, aha i zupę pomidorową![]() Czy Wy też tak miałyście, że na początku waga szła w dół?? Cytat:
|
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłoby zbyt wiele tego szczęścia
![]() Cytat:
W pierwszej ciąży do 18 tygodnia nie przytyłam ani grama mimo, że brzuszek już wtedy się pojawił.
|
|
#1217 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurczę i teraz mam miesiąc czasu czekać Badania miałam robione w 5 t i myślałam że też da mi skierowanie na kolejne a tu nic myślałam że co miesiąc się badania krwi i moczu robi ![]() Cytat:
Cytat:
i ile szczęścia na raz
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Malutka100 u mnie na poczatku waga lekko poszla w dol, ale do przez mdlosci, odrzut od wiekszosci jedzenia- tak bylo przez okres pobytu w Pl u rodzinki. Po powrocie do domu apetyt stopniowo mi wrocil i waga z dnia na dzien rosnie. Takze, jak pisza dziewczyny, tak moze byc, szczegolnie na poczatku ciazy jak sa mdlosci czy wymioty. Dobrze, ze jesz duzo warzyw i owocow, bo to najlepsze zrodlo witamin ;-)
|
|
|
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
pewnie dziewczyny, tak jak piszecie - lekarz chce się zabezpieczyć na wszelki wypadek. Wczoraj naczytałam się o badaniach prenatalnych, że aż głowa boli i wyczytałam, że testy nieinwazyjne powinno się robić wszystkim kobietom w ciąży, a mnie się wydawało, że robi się je, jak coś złego się dzieje - o ja głuuupia
tak więc z Waszą ogromną pomocą - uspokoiłam się ![]() któraś pytała o koszt badań prenatalnych - tam gdzie ja będę miała robione: 240 zł sobie cenią, ale można na NFZ, a to wszystko zależy, co jest napisane na skierowaniu od lekarza prowadzącego ciążę. Z tego co rozmawiałam wczoraj przez telefon z rejestratorką na te badania, to będę miała na NFZ robione. Też dzisiaj nie spałam pół nocy. Zasnąć nie mogłam, a potem siku latałam co chwilę... Za to wstałam z łóżka o godzinie 10:05
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
Według OM badanie miałam robione w 11t6d
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
Przyjście do pracy chyba było błędem. Cały czas zbiera mi się na wymioty. Siedzę przy biurku a obok mnie leży reklamówka bo mamy tu 1 toaletę damską na 5 biur i boję się że w razie potrzeby będzie ona zajęta
a nie mam jak na razie wrócić do domu bo przyjechałam z mężem 1 autem a on pojechał na spotkanie z klientem i muszę na niego czekać. Do autobusu nie wsiądę w takim stanie. Zostaje jeszcze taksówka...
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wczoraj przeszlam sama siebie bo od prawie dwoch miesiecy zjadlam bez wymiotowania pizze zupe pomidorowa itp. mialam mega apetyt
Moze juz powoli mi sie koncza gorsze dni, ale wole sie nie cieszyc bo zawsze to moze sie szybko zmienic
|
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
No ja właśnie wczoraj się dobrze czułam i zjadłam ze smakiem wieczorem sałatkę a dziś powrót do mdłości.
|
|
|
|
#1224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze przed sierpniem ale nie wiem czy się uda bo nawet najskromniejszy ślub cywilny pociąga za sobą pewne koszty a nam kasa potrzebna jest na remont i wykończenie, a musimy kupić dosłownie wszystko
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
A z remontami to niestety jest tak, że wyliczy się np koszt remontu na 30000zł a w praktyce wyjdzie 40000zł, bo w trakcie remontu się okazuje że przydałoby się jeszcze to wymienić, to wyrównać itp.
|
|
|
|
#1226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Rozeznanie
|
Ja bardzo dużo czasu poświęciłam na obliczenia i jak na razie wydajemy kasę tak jak było zaplanowane, wiadomo że na wszystko nie starczy ale od początku wiedziałam że będzie z tym problem, a na remont mamy przeznaczone 70000. Wymieniliśmy wszystkie instalacje, przesuwaliśmy ściany, wylewaliśmy podłogi i ocieplaliśmy budynek, a jest to mieszkanie wolnostojące z własnym dachem i piwnicą, jedną ścianą przyłączone do dużej kamienicy o wymiarach 64m. Dobrze że mój TŻ potrafi zrobić dużo sam, dzięki temu kasa tak szybko nie ucieka tyle że czasowo remont trwa już pół roku i mam nadzieję że pod koniec lutego już będziemy mieszkać
|
|
|
|
#1229 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Wróciłam dziś do świata żywych bo wczoraj czułam się tragicznie cały dzień miałam mdłości i straszną zgagę ale dziś na szczęście jest już zacznie lepiej , i świeci piękne słoneczko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja narazie miałam 2 wizyty i na każdej byłam badana ręcznie Cytat:
![]() Cytat:
Disiaj akurat stołuję się u mamy i będą naleśniki z serem
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-16 o 13:04 |
|||||
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

? Bo ja też z wielkopolski i też śnieg u nas spadł dzisiaj w nocy
Może mieszkamy gdzieś blisko siebie

Muszę sama dybać ponownie. Tak bardzo chciałam zobaczyć co się w brzuszku dzieje....noc z emocji prawie nie przespana. Nic nie jadłam rano bo mieli mi krew pobierać a po za tym bałam się, że będzie powtórka z wczoraj
po przyjeździe zjadłam śniadanie, wzięłam tabletki i 5 minut później 

. I jeszcze mam pytanie ile kosztuje u was badanie prenatalne 

Nie wiem, czy waga tak leci przy drugiej ciąży, szybciej się tyje...

za wizytę.

Disiaj akurat stołuję się u mamy i będą naleśniki z serem