Mamusie sierpień 2014 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 07:57   #1201
anafora12345
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

anafora Skąd jesteś tak trochę dokładniej? Bo ja też z wielkopolski i też śnieg u nas spadł dzisiaj w nocy Może mieszkamy gdzieś blisko siebie

Dziewczyny a co z klubem Myślicie, że już możemy założyć??
Napiszę zaraz PW A co do klubu jestem za bo czasami można poplotkować i człowiek nie będzie sie krępował że cały świat czyta
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u ginekologa. Niby ciąża rozwija się ok, ale jak powiedziałam, że miałam robione zdjęcie rentgenowskie ręki 22 listopada (nie miałam bladego pojęcia o ciąży, prawie w połowie grudnia test był jeszcze negatywny) to dostałam skierowanie na badania prenatalne. Nie wiem co o tym myśleć. Niby mówi, że dziecko dobrze się rozwija, a tu na prenatalne wysyła. Mam mieszane uczucia.

Do tego cały czas mam brać Luteinę, ale powiedział, że nie ma przeciwwskazań do współżycia, ale bez szczególnych szaleństw. Więc odbijemy sobie - odkąd wiemy o ciąży, to nic nie było, bo byłam w takim szoku, że nie zapytałam, czy mogę (a byłam wcześniej dwa razy u lekarza)
W poniedziałek idę jeszcze raz do mojego ginekologa, ponieważ do poniedziałku mam L4 i będę mieć przedłużone. Wtedy też umówimy się na kolejna wizytę i dostanę skierowanie na badania.

Dzwoniłam do kliniki, gdzie mogę zrobić badania prenatalne i powiedziano mi przez telefon, że samo zdjęcie rtg nie jest powodem do badań prenatalnych (więc nie wiem, czy lekarz mi dzisiaj czegoś powiedzieć nie chciał, czy "woli dmuchać na zimne"). Ale mam przyjechać do nich 07.02 na 10:00.

TP mam obliczony na podstawie ostatniej miesiączki na 12.08.2014 r. według miesiączki jestem w 10 tygodniu a według USG 9t/2d. Różnica jest niewielka, więc lekarz uważa, że warto się trzymać TP z OM, bo jedne dzieci rosną szybciej, a inne wolniej i te terminy będą się zmieniać z każdym miesiącem. A popatrzyłam właśnie na zdjęcie USG, które robił mi 30.12.2013 inny lekarz, do którego poszłam awaryjnie i dopiero teraz zauważyłam, że tam jest podany termin porodu- też na 12.08.2014 r.

Zabieg ręki mogę dopiero mieć zrobiony po połogu - ginekolog twierdzi, że niby operują ciężarne, a potem zdarzają się komplikacje z ciążą, więc mam nie ryzykować. Terminu zabiegu będę szukać gdzieś na początek listopada. Nie wiem, jak to będzie- małe dziecko w domu, a ja zabieg ręki i opatrunek na jakiś czas, możliwe, że hospitalizacja.

Przepraszam Was, mam zły dzień, musiałam się wyżalić.

Zaraz zabieram się za nadrabianie wątku...
Czasami dobrze się wyżalić Wydaje mi sie ze gin chce sie zabezpieczyć w razie co tak jak napisąła tu któraś z dziewczyn
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Ale fajnie Ci powiedział

Nawet nie wiecie co mnie dziś spotkalo. Wizytę miałam umówioną na godz 1o.00 stawiłam się na miejscu ( zaznaczę, że Tż specjalnie wolny dzień załatwił żeby ze mną pojechać ponad 40 km) idę do rejestracji a kobieta w okienku patrzy na mnie jak na UFO i pyta "To nikt Pani nie poinformował, że dr. XxX jest na zwolnieniu od dzisiaj?" Ja ze zdziwieniem odpowiadam, że przecież by mnie tutaj nie było jakby mnie ktoś szanownie raczył powiadomić. Nie było nawet żadnego zastępstwa. Mówię jej, że czekałam ponad półtora tygodnia na wizytę i jeżeli teraz znowu będę tyle czekać to minie mi termin w którym mam mieć wykonane badanie. Łaskawie zapisała mnie na a raczej UPCHNĘŁA na piątek rano. Pewnie, gdybym szła do nich prywatnie to byłaby inna rozmowa a, że mam skierowanie na NFZ to są takie jaja. Tż już nie załatwi sobie wolnego. Nie był ze mną jeszcze na wizycie żadnej. Muszę sama dybać ponownie. Tak bardzo chciałam zobaczyć co się w brzuszku dzieje....noc z emocji prawie nie przespana. Nic nie jadłam rano bo mieli mi krew pobierać a po za tym bałam się, że będzie powtórka z wczoraj po przyjeździe zjadłam śniadanie, wzięłam tabletki i 5 minut później jakaś masakra od wczoraj się ze mną dzieje. Jak wcześniej były mdłości i to raz na jakiś czas tak teraz boje się zjeść śniadania i napić czegokolwiek rano.
Wg OM jestem w 12t i 4d. A lekarz nie skieruje Cie na badanie? Poprosić zawsze można przecież.

Ja własnie też zauważyłam ze od szynek i mięsa mnie odrzuca. Warzywa są ok. Ser biały ostatnio mi nie służy rano po śniadanku były serkiem i mlekiem co nie zmienia faktu, że też chętnie bym go zjadla nawet teraz.

hahahahaha moja siostra też dzowoni i pyta czy z Mc ma mi przywieść skrzydełka z lodami w jednym kubeczku podane jeszcze z sosem słodko-kwaśnym. Nabija się babicha ze mnie. Sama nie wiem skąd ludziom do głowy przychodzą takie pomysły, że takie dziwadła możemy łączyć ze sobą i się tym jeszcze zajadać.

Jakie wy tu jesteście wszystkie kruszynki chudziutkie. Ja to aż wstydzę się przyznać. No ale cóż trudno ważę 73 kg przy wzroście 174. Pielęgniarka jak mnie ważyła to trzy razy kazała mi zejść z wagi bo oczom nie wierzyła, że tyle ważę. Jestem po prostu ubita i tych kg nie widać. Nogi mam szczupłe biodra normale ale raczej wąskie za to brzuszysko po ślubie się "wylało" ale to zawsze można było pod bluzeczkami ukrywać.
Tż czasami jak powie jakiś tekst to boki zrywać Kurcze jesteś prawie w 13 t i jeszcze masz mam nadzieję ze mi ustaną mdłości choć od 2 dni w miarę ok jest ale nie chcę zapeszać . Co do przychodni to ja bym po prostu się wściekła jak tak można nie powiadomić pacjentów .
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Tez wlasnie czytam ze same chudzinki tu sa, Ja strasznie przytylam gdy bylam w ciazy we wrzesniu bo taki mialam wielki apetyt ale jak poronilam to mnie odrzucilo od wszystiego na miesiac a jak znowu zaczelam jesc to nabralam na wadze nie wiem ile dokladnie waze bo przez ostatnie dwa miesiace od kiedy zaszlam po raz drugi w ciaze malo jadlam i nie mam wagi w domu

mam 1,70 i waze cos okolo 70 - 75 cos w tym przedziale a moze i mniej nie mam pojecia, ale kazdy mowi ze mam nieproporcjonalne cialo bo tu szczupla a biust ogromny ale jak to mowia kobiecie nigdy nie dogodzisz

ja dzis zaczynam 11 tydzien z dnia na dzien czuje wieksza ulge bo odkad mialam podejrzenie ze jestem w ciazy balam sie isc do ginekologa po tym jak poronilam ze znowu jest cos nie tak, ale lekarka mnie uspokoila ze wszystko dobrze no i ja czuje sie spokojniejsza
To teraz możesz być spokojna
Stary 2014-01-16, 08:02   #1202
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

No tak fajnie miec przy sobie bliskich
Jednak ja tutaj nikogo nie mam, jest tylko mama mojego chlopaka, ktora mieszka niedaleko.

ale jakos nie umiem sobie tego wyobrazic ze z kazdym pytaniem bede do niej dzwonila itd.

dlatego mam nadzieje ze szkola rodzenia nam cos da
musze zamowic jeszcze jakies ksiazki ale w sumie wszystkie naucze sie nie gdzie indziej tylko w praktyce

a co do spania, pol nocy nie spalam, jakos ostatnio zle sypiam,
zawsze spalam na brzuchu, teraz to odpada wiec nie moge sie ulozyc, tylko moj chlopak na mnie krzyczy ( oczywiscie z milosci ) ze sie cala noc rzucam i wierce

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:12   #1203
anafora12345
Rozeznanie

A teraz skrót wizyty : Termin usg wyrównał się z OM więc jest to 9 t 4d . Z tego co lekarz powiedział to wszystko jak na razie prawidłowo się rozwija i w normach dzidzi ma 2,55cm i wymachiwała rączkami kolejne zdjęcia dostała na pamiątkę Rozmawiałam z lekarzem o badaniach genetycznych i co powiedział że na NFZ nie mam szans bo już za późno i nie ma wskazań ale dodał że on robi u siebie w gabinecie i mam wizytę na 13 lutego i będzie to 13t4d . Siedziałam u niego w gabinecie 30 min . Zmierzył ciśnienie w normie zważył i zrobił usg i to wszystko myślałam że będzie badał mnie jeszcze ręcznie bo ostatnio nie badał . Stąd pytanie czy wy jesteście badane ręcznie na każdej wizycie bo ja byłam tylko raz a usg mam za każdym razem . I jeszcze mam pytanie ile kosztuje u was badanie prenatalne mam nadzieję ze w 500 zł zmieszczę się z wizytą

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
No tak fajnie miec przy sobie bliskich
Jednak ja tutaj nikogo nie mam, jest tylko mama mojego chlopaka, ktora mieszka niedaleko.

ale jakos nie umiem sobie tego wyobrazic ze z kazdym pytaniem bede do niej dzwonila itd.

dlatego mam nadzieje ze szkola rodzenia nam cos da
musze zamowic jeszcze jakies ksiazki ale w sumie wszystkie naucze sie nie gdzie indziej tylko w praktyce

a co do spania, pol nocy nie spalam, jakos ostatnio zle sypiam,
zawsze spalam na brzuchu, teraz to odpada wiec nie moge sie ulozyc, tylko moj chlopak na mnie krzyczy ( oczywiscie z milosci ) ze sie cala noc rzucam i wierce
No właśnie moja mama i siostra mieszkamy od siebie 1km a ja dużo nauczyłam się przy moim bracie kąpania przewijania Ja z siostrzeńcem zostawałam pół dnia sama jak miał miesiąc i jakoś nie dzwoniłam z wszystkim po prostu chyba instynkt będzie też troszkę podpowiadał
Stary 2014-01-16, 08:36   #1204
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Zdecydowanie częściej są na te badanie kierowane dziewczyny po 30. Może w tym gabinecie gdzie mają usg 3D na tak dobrym sprzęcie sprawdzą czy z dzidzią jest wszystko w porządku nie nazywając tego usg genetycznym.
Dziś na badaniu lekarz przełączył aparat tak żeby pokazywał obraz 3d więc może takie programy ma ten sprzęt
W sumie to kończę w tym roku 30 lat.. nie wiem sama. W sumie nie wszystkie dziewczyny robią to badanie ...chyba.

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
A teraz skrót wizyty : Termin usg wyrównał się z OM więc jest to 9 t 4d . Z tego co lekarz powiedział to wszystko jak na razie prawidłowo się rozwija i w normach dzidzi ma 2,55cm i wymachiwała rączkami kolejne zdjęcia dostała na pamiątkę Rozmawiałam z lekarzem o badaniach genetycznych i co powiedział że na NFZ nie mam szans bo już za późno i nie ma wskazań ale dodał że on robi u siebie w gabinecie i mam wizytę na 13 lutego i będzie to 13t4d . Siedziałam u niego w gabinecie 30 min . Zmierzył ciśnienie w normie zważył i zrobił usg i to wszystko myślałam że będzie badał mnie jeszcze ręcznie bo ostatnio nie badał . Stąd pytanie czy wy jesteście badane ręcznie na każdej wizycie bo ja byłam tylko raz a usg mam za każdym razem . I jeszcze mam pytanie ile kosztuje u was badanie prenatalne mam nadzieję ze w 500 zł zmieszczę się z wizytą

Ja byłam dwa razy u gina i za każdym razem badał mnie także ręcznie.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:37   #1205
izka-1987
Raczkowanie

Cytat:
Witam
Dziś miałam robione usg genetyczne
Dzidziuś to prawdziwy olbrzym bo ma CRL 5,5cm. Wszystkie badania wyszły super, i trwały one bardzo długo . Lekarz wszystko mi pokazywał i tłumaczył. Niesamowite było widzieć te wszystkie akrobacje, jak doktor chciał żeby dzidziuś się obrócił to kazał mi zakaszleć i mały bąbel kręcił się w kółko, to samo gdy się śmiałam
Jestem bardzo zadowolona i nie wiem czemu mam przeczucie że będzie chłopiec, nic oczywiście nie było widać ale tak jakoś mówię i myślę o NIM

Zapomniałam jeszcze napisać że dostałam płytę z nagranym usg, będzie to super pamiątka i nie mogę się doczekać kiedy pokaże je moim rodzicom i siostrze
Super, że wszystko ok z bobasem i będziecie mieć wspaniałą pamiątkę

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
hej, ja nadal w szpitalu, nie krwawie ale znowu brazowe plamienia sa, poza tym duzo spie bo od wczoraj boli mnie głowa(od kroplowki z magnezem chyba) jutro mam byc badana ale watpie czy mnie wypuszcza po tak szybkim powrocie.
Jak jutro bedzie cos wiadomo to napisze.
To trzymaj się tam

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny.
Także jestem w ciąży i przybliżony termin mam na 26 sierpień.

Przybliżony dlatego, że na dzień dzisiejszy sama musiałam sobie ten termin wyliczyć z uwagi, że mieszkam w UK i ciąża prowadzona jest tutaj. Pierwsze spotkanie z lekarzem mialam 31 grudnia, gdzie potwierdzona ciąża została przez zwykly test ciążowy, ktory sama zrobiłam w domu, a pierwsza wizyta z położną wyznaczona jest na 21 stycznia. Prawdopodobnie bede miała zrobione badanie moczu i nadal bede czekać na pierwsze USG , ktore jak w liście napisano odbędzie sie między 12 a 14 tyg. Także jak na razie jestem sceptycznie nastawiona do tutejszego podejscia.
Gratuluję są tutaj mamusie z UK to może coś doradzą

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy zaczyna Wam już wychodzić brzuch? Jestem w połowie 11 tygodnia i nie wiem czy to już ciąża, czy tylko moje obżarstwo?
Ciążowy mam malutki na dole, ale wyżej mam większy raz wyglądam na 5 miesiąc a raz na 7 ale to przez wzdęcia chyba bo rano prawie wcale go nie widać

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość

To jeszcze na teściową. Z moją byłoby w miarę w porządku gdyby nie to że oczekuje ode mnie że będę się z nią przyjaźnić, dzownić na babskie pogaduchy, skarżyć sie na męża itp. A ja oczwiście zupełnie nie mam takiej potrzeby co ona odbiera jako wrogość z mojej strony. W jakimś szczycie napięcia powiedziałam jej kiedyś że ja mój synek potrzebuje babci, mój mąż mamy a ja ją w tych rolach będę szanowała ale na tym koniec. Niby dotarło, ale ostatnio znowu podchody robi...
Zresztą z tym babciowaniem też strach się bać bo jak się młody urodził to usłyszałam cytuje: "Bóg mi dał szansę żebym mogła naprawić wszystkie błędy które popełniłam przy wychowaniu B(czyli meża mojego)". Potem jeszcze snuła plany jak to ja bym mogła jakiś doktorat robić najlepiej za granicą żeby ona mogła młodego wziąć do siebie i tak się cudownie zajmować. Ot taka kochająca.
No to kolorowo

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

I ja nie wiem co wy macie z tymi teściowymi, moja jest w porządku. Każdy ma jakieś wady, trzeba to zaakceptować i tyle. Wy na pewno też nie każdemu pasujecie z charakteru, tak to już jest. A te kobiety wam urodziły takich a nie innych Tżtów.
Wiem ale niestety matką mogła być super, ale teściową nie koniecznie. Moja teściowa jest ogólnie ok, niestety miała inna wizję żonki dla swojego syna i zbytnio ją narzucała, zresztą nie wyszło jej to na dobre
Cytat:

Aha, zapomniałam się zapytać. Byłam u mojego gina w 10 tc i zrobił usg, sprawdził wyniki. Wszystko było ok. Następna wizyta jak będę w ok. 15 tc. Nic nie wspomniał o tym badaniu genetycznym. Dał mi tylko namiary gdzie mam zrobić usg 3d i w jakim terminie.
O co chodzi, zapomniał, nie muszę mieć tego badania?
Ja też na razie nic na ten temat nie usłyszałam
Stary 2014-01-16, 08:58   #1206
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
Dziś miałam robione usg genetyczne
Dzidziuś to prawdziwy olbrzym bo ma CRL 5,5cm. Wszystkie badania wyszły super, i trwały one bardzo długo . Lekarz wszystko mi pokazywał i tłumaczył. Niesamowite było widzieć te wszystkie akrobacje, jak doktor chciał żeby dzidziuś się obrócił to kazał mi zakaszleć i mały bąbel kręcił się w kółko, to samo gdy się śmiałam
Jestem bardzo zadowolona i nie wiem czemu mam przeczucie że będzie chłopiec, nic oczywiście nie było widać ale tak jakoś mówię i myślę o NIM

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Bardzo mało się udzielam bo ciągle jestem czymś zajęta. Teraz jak moje przeziębienie poszło w niepamięć zajmuje mnie bardzo remont i urządzanie mieszkania które dostaliśmy. Zamówiłam dziś przepiękną kuchnię w białym lakierze z drewnopodobnym blatem i frezowanymi uchwytami. Kupiliśmy też farby do pokoju i przedpokoju.
Jeśli chodzi o mnie to nie mam o czym pisać bo moja ciąża przebiega bezobjawowo, no może trochę dużo sikam, ale zachcianek nie mam żadnych, staram się tylko zdrowo odżywiać, codziennie zjadam porcję warzyw i owoców. Numerem jeden są owoce z jogurtem naturalnym.
Przytyłam 1kg, jeśli w ogóle ale nie jestem najszczuplejsza ale też nie gruba, mam po prostu masywny dół i przy 162cm wzrostu ważę 67kg choć tak dużo nie widać, zawsze byłam ciężka ( trochę za dużo tłumaczę??)

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Zapomniałam jeszcze napisać że dostałam płytę z nagranym usg, będzie to super pamiątka i nie mogę się doczekać kiedy pokaże je moim rodzicom i siostrze
super, że wszystko z dzidziusiem w porządku i że dostaliście płytkę na pamiątkę

Cytat:
Dziewczyny, czy zaczyna Wam już wychodzić brzuch? Jestem w połowie 11 tygodnia i nie wiem czy to już ciąża, czy tylko moje obżarstwo?
ja jestem w 7tygodniu i już mam wrażenie, że brzuch mi urósł... Ale ja bardzo dużo jem, więc może to dlatego. Powoli przestaję się mieścić w moje ulubione rurki

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:12   #1207
Monishia
Przyczajenie

Witajcie
Ja również mam termin na Sierpień, dokładnie na 07.08.2014, więc to 11 tc. To moja druga ciąża (mój synek- Filip, ma 6 lat), ale nudności mi doskwierają niestety i przytyłam już 3 kg Nie wiem, czy waga tak leci przy drugiej ciąży, szybciej się tyje...
Monishia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 09:21   #1208
izka-1987
Raczkowanie

Cytat:

Ja również przy każdej wizycie mam ręczne badanie w poprzedniej ciąży też tak miałam
Stary 2014-01-16, 09:41   #1209
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, zapomniałam się zapytać. Byłam u mojego gina w 10 tc i zrobił usg, sprawdził wyniki. Wszystko było ok. Następna wizyta jak będę w ok. 15 tc. Nic nie wspomniał o tym badaniu genetycznym. Dał mi tylko namiary gdzie mam zrobić usg 3d i w jakim terminie.
O co chodzi, zapomniał, nie muszę mieć tego badania?
Może podczas tego 3d będziesz miała sprawdzaną m.in. przezierność karkową. Czy usg 3d będziesz miała między 11 a 13t6d ciąży?

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ech mam dzis zly dzien Dodam tylko ze bylam ostatnio u ....onkologa Chce mi sie plakac na to wszystko
Coś poważnego się dzieje?

Cytat:
A teraz skrót wizyty : Termin usg wyrównał się z OM więc jest to 9 t 4d . Z tego co lekarz powiedział to wszystko jak na razie prawidłowo się rozwija i w normach dzidzi ma 2,55cm i wymachiwała rączkami kolejne zdjęcia dostała na pamiątkę Rozmawiałam z lekarzem o badaniach genetycznych i co powiedział że na NFZ nie mam szans bo już za późno i nie ma wskazań ale dodał że on robi u siebie w gabinecie i mam wizytę na 13 lutego i będzie to 13t4d . Siedziałam u niego w gabinecie 30 min . Zmierzył ciśnienie w normie zważył i zrobił usg i to wszystko myślałam że będzie badał mnie jeszcze ręcznie bo ostatnio nie badał . Stąd pytanie czy wy jesteście badane ręcznie na każdej wizycie bo ja byłam tylko raz a usg mam za każdym razem . I jeszcze mam pytanie ile kosztuje u was badanie prenatalne mam nadzieję ze w 500 zł zmieszczę się z wizytą [COLOR="Silver"]
za wizytę.

Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość
Ja również przy każdej wizycie mam ręczne badanie w poprzedniej ciąży też tak miałam
Ja w poprzedniej ciąży byłam badania na fotelu podczas każdej wizyty. Teraz byłam na 2 i też byłam badana.

Co do szkoły rodzenia, to niestety kiedy mieliśmy iść musiałam leżeć przez pewien czas wiec już nie zdążyliśmy. Myślę, że jak wie się o jakiejś fajnej szkole to warto iść. Teraz już nie będziemy iść bo już trochę wprawy z maluszkiem mamy

Śniło mi się dziś, że miałam usg i okazało się, że urodzę czworaczki

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Monishia Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja również mam termin na Sierpień, dokładnie na 07.08.2014, więc to 11 tc. To moja druga ciąża (mój synek- Filip, ma 6 lat), ale nudności mi doskwierają niestety i przytyłam już 3 kg Nie wiem, czy waga tak leci przy drugiej ciąży, szybciej się tyje...
Witaj
Stary 2014-01-16, 09:56   #1210
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
ale by było poczwórne szczęście

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:58   #1211
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
hej, ja nadal w szpitalu, nie krwawie ale znowu brazowe plamienia sa, poza tym duzo spie bo od wczoraj boli mnie głowa(od kroplowki z magnezem chyba) jutro mam byc badana ale watpie czy mnie wypuszcza po tak szybkim powrocie.
Mam nadzieje że szybko wrócisz do domku

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny.
Także jestem w ciąży i przybliżony termin mam na 26 sierpień.

Przybliżony dlatego, że na dzień dzisiejszy sama musiałam sobie ten termin wyliczyć z uwagi, że mieszkam w UK i ciąża prowadzona jest tutaj. Pierwsze spotkanie z lekarzem mialam 31 grudnia, gdzie potwierdzona ciąża została przez zwykly test ciążowy, ktory sama zrobiłam w domu, a pierwsza wizyta z położną wyznaczona jest na 21 stycznia. Prawdopodobnie bede miała zrobione badanie moczu i nadal bede czekać na pierwsze USG , ktore jak w liście napisano odbędzie sie między 12 a 14 tyg. Także jak na razie jestem sceptycznie nastawiona do tutejszego podejscia.
He he masz taki termin jak ja (tzn, ja sobie sama obliczyłam :P)

twin--maid dziękuję przydadzą się te powodzenia

Anafora tobie również dziękuję

Monishia witaj

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 10:07   #1212
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Życzę Ci abyś jak najszybciej mogła być już w domu z rodzina.

Cytat:
Jutro zaczynam 10 tydzień i od paru dni widać mi brzuszek
Nieduży i pewnie nikt by nie zauważył ale ja z mężem widzimy różnicę.

Wczoraj czułam się trochę lepiej i wieczorem tak mnie wzięło na jakąś sałatkę że o 9 w nocy dzwonił mąż i zamawiał mi specjalnie. Taką zwykła: sałata, kurczak, ogórek, pomidor, kukurydza. Dawno już nie jadłam z takim apetytem. Normalnie to bym sobie sama zrobiła ale w lodówce brak niektórych składników bo mąż od paru tygodni zaopatruje nas w jedzenie

Dzisiaj jestem w pracy, bo już nazbierało mi się masę spraw do zrobienia których nie byłam w stanie zrobić w domu.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:15   #1213
Monishia
Przyczajenie

U mnie brzuszka ciążowego jeszcze nie widać, może dlatego, że jestem szczupła. Ale za to piersi mi znacznie urosły i nie widać na brzuchu już kości żebrowych ani kości przy spojeniu łonowym. Poprostu stałam się kobieca, moja sportowa sylwetka odeszła do lamusa

Edytowane przez Monishia
Czas edycji: 2014-01-16 o 10:19
Monishia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:10   #1214
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem na początku 8 tc i u mnie jeszcze nic kompletnie nie widać
jedynie piersi mi urosły
martwię się tylko, bo piszecie to wszystkie że tyjecie, a ja wręcz przeciwnie...
schudłam 3 kg a to wszystko przez te nudności, nie jem wielu rzeczy, na które przed ciążą miałam zawsze ochotę, wcinam prawie tylko same warzywa i owoce bo to mi najbardziej smakuje, aha i zupę pomidorową
Czy Wy też tak miałyście, że na początku waga szła w dół??

Cytat:
Witajcie
gratuluję Witaj w gronie sierpniowych mamusiek
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:13   #1215
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
jedynie piersi mi urosły
martwię się tylko, bo piszecie to wszystkie że tyjecie, a ja wręcz przeciwnie...
schudłam 3 kg a to wszystko przez te nudności, nie jem wielu rzeczy, na które przed ciążą miałam zawsze ochotę, wcinam prawie tylko same warzywa i owoce bo to mi najbardziej smakuje, aha i zupę pomidorową

gratuluję Witaj w gronie sierpniowych mamusiek
Ja pisałam parę dni temu że jestem 3kg na minusie. Też przez mdłości i wymioty. Ale brzuszek minimalnie widać. Moja mama będąc w ciąży bliźniaczej wymiotowała po 2-3 razy dziennie do samego dnia porodu, mało co przytyła a brzuch miała ogromny. Ludzie myśleli w 5 miesiącu że już termin się zbliża.
Stary 2014-01-16, 11:18   #1216
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
ale by było poczwórne szczęście
Byłoby zbyt wiele tego szczęścia

Cytat:
jedynie piersi mi urosły
Ja jestem 1,5kg na minusie. Na początku ciąży może tak być
W pierwszej ciąży do 18 tygodnia nie przytyłam ani grama mimo, że brzuszek już wtedy się pojawił.
Stary 2014-01-16, 11:56   #1217
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Ja byłam dwa razy u gina i za każdym razem badał mnie także ręcznie.
Cytat:
Jak byłam ostatnio to miałam krwawienie i powiedział że nie będzie mi bardziej drażnił a teraz od razu kazał pod usg się położyć Kurczę i teraz mam miesiąc czasu czekać Badania miałam robione w 5 t i myślałam że też da mi skierowanie na kolejne a tu nic myślałam że co miesiąc się badania krwi i moczu robi
Cytat:
Witajcie
Witaj i gratuluję

Cytat:

Ale miałaś sen i ile szczęścia na raz
Stary 2014-01-16, 11:59   #1218
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Malutka100 u mnie na poczatku waga lekko poszla w dol, ale do przez mdlosci, odrzut od wiekszosci jedzenia- tak bylo przez okres pobytu w Pl u rodzinki. Po powrocie do domu apetyt stopniowo mi wrocil i waga z dnia na dzien rosnie. Takze, jak pisza dziewczyny, tak moze byc, szczegolnie na poczatku ciazy jak sa mdlosci czy wymioty. Dobrze, ze jesz duzo warzyw i owocow, bo to najlepsze zrodlo witamin ;-)
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:05   #1219
UmiZumi
Rozeznanie

pewnie dziewczyny, tak jak piszecie - lekarz chce się zabezpieczyć na wszelki wypadek. Wczoraj naczytałam się o badaniach prenatalnych, że aż głowa boli i wyczytałam, że testy nieinwazyjne powinno się robić wszystkim kobietom w ciąży, a mnie się wydawało, że robi się je, jak coś złego się dzieje - o ja głuuupia tak więc z Waszą ogromną pomocą - uspokoiłam się

któraś pytała o koszt badań prenatalnych - tam gdzie ja będę miała robione: 240 zł sobie cenią, ale można na NFZ, a to wszystko zależy, co jest napisane na skierowaniu od lekarza prowadzącego ciążę. Z tego co rozmawiałam wczoraj przez telefon z rejestratorką na te badania, to będę miała na NFZ robione.

Też dzisiaj nie spałam pół nocy. Zasnąć nie mogłam, a potem siku latałam co chwilę... Za to wstałam z łóżka o godzinie 10:05
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 12:31   #1220
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

Ale super pamiątka z tą płytą ciekawe czy mój gin ma coś takiego W którym tygodniu miałaś robione Co do przeczuć też myślę że będzie chłopiec .
Według OM badanie miałam robione w 11t6d
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:31   #1221
mysia111
Zadomowienie

Przyjście do pracy chyba było błędem. Cały czas zbiera mi się na wymioty. Siedzę przy biurku a obok mnie leży reklamówka bo mamy tu 1 toaletę damską na 5 biur i boję się że w razie potrzeby będzie ona zajęta a nie mam jak na razie wrócić do domu bo przyjechałam z mężem 1 autem a on pojechał na spotkanie z klientem i muszę na niego czekać. Do autobusu nie wsiądę w takim stanie. Zostaje jeszcze taksówka...
Stary 2014-01-16, 12:32   #1222
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ja to wczoraj przeszlam sama siebie bo od prawie dwoch miesiecy zjadlam bez wymiotowania pizze zupe pomidorowa itp. mialam mega apetyt

Moze juz powoli mi sie koncza gorsze dni, ale wole sie nie cieszyc bo zawsze to moze sie szybko zmienic

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:37   #1223
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Ja to wczoraj przeszlam sama siebie bo od prawie dwoch miesiecy zjadlam bez wymiotowania pizze zupe pomidorowa itp. mialam mega apetyt

Moze juz powoli mi sie koncza gorsze dni, ale wole sie nie cieszyc bo zawsze to moze sie szybko zmienic
No ja właśnie wczoraj się dobrze czułam i zjadłam ze smakiem wieczorem sałatkę a dziś powrót do mdłości.
Stary 2014-01-16, 12:39   #1224
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Juz sobie wyobrazilam ta kuchnie
Na spokojnie wszystko sobie zrobicie, super gratuluje
jak pomysle ze czeka mnie teraz przeprowadzka to sie troche obawiam jak dam rade ale po kilku miesiacach planujemy kredycik i mieszkanko jak juz poznamy miasto i.....no wlasnie wypadnie to na koncowke ciazy czyli malowac scian nie bede raczej Troche sie obawiam 2014 to bedzie rok samych zmian u nas
USG na plytce ?nie wiedzialam ze tak sie da wow Super pamiatka

U nas to też będzie rok dużych zmian, chciałabym też zmienić nazwisko jeszcze przed sierpniem ale nie wiem czy się uda bo nawet najskromniejszy ślub cywilny pociąga za sobą pewne koszty a nam kasa potrzebna jest na remont i wykończenie, a musimy kupić dosłownie wszystko
Stary 2014-01-16, 12:42   #1225
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
U nas to też będzie rok dużych zmian, chciałabym też zmienić nazwisko jeszcze przed sierpniem ale nie wiem czy się uda bo nawet najskromniejszy ślub cywilny pociąga za sobą pewne koszty a nam kasa potrzebna jest na remont i wykończenie, a musimy kupić dosłownie wszystko
A z remontami to niestety jest tak, że wyliczy się np koszt remontu na 30000zł a w praktyce wyjdzie 40000zł, bo w trakcie remontu się okazuje że przydałoby się jeszcze to wymienić, to wyrównać itp.
Stary 2014-01-16, 12:45   #1226
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie
Witaj
Stary 2014-01-16, 12:46   #1227
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że szybko wrócisz do domku

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

He he masz taki termin jak ja (tzn, ja sobie sama obliczyłam :P)

twin--maid dziękuję przydadzą się te powodzenia

Anafora tobie również dziękuję

Monishia witaj
Ja sobie termin także sama wyliczylam ,nie miałam jeszcze żadnych badan. Aż zazdroszczę dziewczyna które miały USG i nie muszą się martwić ze coś jest nie tak.
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:54   #1228
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
A z remontami to niestety jest tak, że wyliczy się np koszt remontu na 30000zł a w praktyce wyjdzie 40000zł, bo w trakcie remontu się okazuje że przydałoby się jeszcze to wymienić, to wyrównać itp.
Ja bardzo dużo czasu poświęciłam na obliczenia i jak na razie wydajemy kasę tak jak było zaplanowane, wiadomo że na wszystko nie starczy ale od początku wiedziałam że będzie z tym problem, a na remont mamy przeznaczone 70000. Wymieniliśmy wszystkie instalacje, przesuwaliśmy ściany, wylewaliśmy podłogi i ocieplaliśmy budynek, a jest to mieszkanie wolnostojące z własnym dachem i piwnicą, jedną ścianą przyłączone do dużej kamienicy o wymiarach 64m. Dobrze że mój TŻ potrafi zrobić dużo sam, dzięki temu kasa tak szybko nie ucieka tyle że czasowo remont trwa już pół roku i mam nadzieję że pod koniec lutego już będziemy mieszkać
Stary 2014-01-16, 13:01   #1229
niki19
Zadomowienie

Hej

Wróciłam dziś do świata żywych bo wczoraj czułam się tragicznie cały dzień miałam mdłości i straszną zgagę ale dziś na szczęście jest już zacznie lepiej , i świeci piękne słoneczko , aż się chce żyć

Cytat:
To super , ze wszystko ok

Cytat:
Witajcie
Witaj

Cytat:

ja narazie miałam 2 wizyty i na każdej byłam badana ręcznie

Cytat:

Cytat:
jedynie piersi mi urosły
O ja pomidorową to mogłaby jeść codziennie i najlepiej taką mega kwaśną Disiaj akurat stołuję się u mamy i będą naleśniki z serem

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-01-16 o 13:04
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 13:06   #1230
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Ja bardzo dużo czasu poświęciłam na obliczenia i jak na razie wydajemy kasę tak jak było zaplanowane, wiadomo że na wszystko nie starczy ale od początku wiedziałam że będzie z tym problem, a na remont mamy przeznaczone 70000. Wymieniliśmy wszystkie instalacje, przesuwaliśmy ściany, wylewaliśmy podłogi i ocieplaliśmy budynek, a jest to mieszkanie wolnostojące z własnym dachem i piwnicą, jedną ścianą przyłączone do dużej kamienicy o wymiarach 64m. Dobrze że mój TŻ potrafi zrobić dużo sam, dzięki temu kasa tak szybko nie ucieka tyle że czasowo remont trwa już pół roku i mam nadzieję że pod koniec lutego już będziemy mieszkać
To życzę aby remont zakonczył się jak najszybciej i żebyście już mogli zamieszkać w pięknym mieszkaniu. Ja generalny remont własnego mieszkania robiłam będąc w 1 ciąży w 6-7 miesiącu. Pamiętam jak później z brzuszkiem czyściłam wszytko dokładnie i jaką miałam z tego radochę. A po remoncie przez jakieś pół roku to latałam ze ścierką co 2-3 dni bo chciałam aby wszystko było czyste i lśniło. Później mi przeszło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości