Jestem stara i przegrałam życie - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Pokaż wyniki sondy: Czy przegrałaś życie?
Przegrałam 85 72,03%
Tak 33 27,97%
Głosujący: 118. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 16:39   #1201
otako
Zakorzenienie

Dot.: Jestem stara i przegrałam życie

Na mnie kalendarz ma jakiś magiczny wpływ. Czasami sobie myślę: boże, boże, ile mam na głowie, tyle ogarnąć jednego dnia, jak to zrobić, kiedy? A jak sobie wcześniej wypiszę listę w kalendarzu i odhaczam po kolei, to co już mi się udało załatwić i zrobić, to mam wrażenie, że jakoś dużo sprawniej i łatwiej mi idzie. I wcale nie wydaje się to takie trudne.

otako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 16:46   #1202
_Juliette_
Wtajemniczenie

Ale śliczne te z piesełami i kotełami
Fajny, szkoda że mam do Carrefoura tak daleko, że już prędzej bym na kolanach do Częstochowy doszła.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 16:55   #1203
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Z TŻ ta kłótnia?
Ja nie kupuję kalendarza, po co wam takie cuś?
tak.

mi się marzy kalendarz dżentelmeni z płytą, ale za drogi to wydatek dla mnie. A taki, w którym mogłabym zapisywać spotkania i inne ważne rzeczy kupiłam sobie we wrześniu (kalendarz na rok szkolny), ale przepłaciłam, bo w biedronce były takie ładne kilka złotych taniej.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 17:03   #1204
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
tak.

mi się marzy kalendarz dżentelmeni z płytą, ale za drogi to wydatek dla mnie. A taki, w którym mogłabym zapisywać spotkania i inne ważne rzeczy kupiłam sobie we wrześniu (kalendarz na rok szkolny), ale przepłaciłam, bo w biedronce były takie ładne kilka złotych taniej.
Te szkolne, w Biedronce też były świetne. Ale ja się zgapiłam i już były przebrane jak poszłam sobie kupić.

Przez kilka lat miałam takie: http://www.youtube.com/watch?v=ZMRIZ-frssM ale już niestety nie wydają Co roku w innym kolorze: fioletowy, niebieski, różowy, pomarańczowy.

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2014-01-02 o 17:07
Stary 2014-01-02, 17:14   #1205
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aga19891989 Pokaż wiadomość
Czy można jeszcze przyłączyć się do wątku ? Jest on idealny dla mnie. Dlaczego przegrałam życie a bo : nie mam pracy ani nadzieji że ją kiedykolwiek znjade, zbyt długo szukałam nikt mnie nie chce , mam 25 lat mieszkam z rodzicami i wątpie żebym kiedykolwiek się wyprowadziła , skończyłam najbardziej beznadziejne studia pod słońcem. Wstydze sie tego , że życie mi się tak układa i totalnie nie wiem jak udwrócić zły los. Jestem zmęczona ciągłą walką o wszytsko Jak mam zacząć żyć normalnie jak mnie na NIC nie stać. Gdybym miała normalną prace to mogłabym zacząć normalnie funkcjonować a tak .. Wywalili mnie z pracy z dnia na dzień bez słowa wyjaśnienia .. Jest cud miód i orzeszki także no ten tyle o mnie i mojej beznadziejności
Na moje oko pasujesz, ale ostatecznie nie wiem, czy sama mam się czuć przyjęta, choć raczej jestem wystarczająco beznadziejna Ludzie na dnie potrzebują akceptacji i potwierdzeń
201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 17:19   #1206
zakonna
Naczelna Nastolatka

rany koguta, ty się wkupiłaś psem-głupolem
Stary 2014-01-02, 17:31   #1207
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
rany koguta, ty się wkupiłaś psem-głupolem

Teraz zastanawiam się, czy poczucie wartości powinno mi na tę wieść wzrosnąć czy opaść na niziny... Tak czy siak, w kupie siła, zaraz bezpieczniej
Stary 2014-01-02, 17:39   #1208
zakonna
Naczelna Nastolatka

no wiesz, podobno jaka pani taki pies, także ten... tego... zinterpretuj na swoją korzyść
Stary 2014-01-02, 18:10   #1209
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
no wiesz, podobno jaka pani taki pies, także ten... tego... zinterpretuj na swoją korzyść
W sedno
A Ty masz jakiegoś zwierza, do którego jesteś łudząco podobna?
W ogóle, dziewczyny, też tak macie?
Stary 2014-01-02, 18:33   #1210
zakonna
Naczelna Nastolatka

muha ha ha ha. ja mam dwa psy i trzy koty z charakteru jestem podobna do suczydła, stresuje się byle czym. Z figury do misiaczka-cukiereczka, też mam nadwagę.
Stary 2014-01-02, 20:30   #1211
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
muha ha ha ha. ja mam dwa psy i trzy koty z charakteru jestem podobna do suczydła, stresuje się byle czym. Z figury do misiaczka-cukiereczka, też mam nadwagę.
Właśnie chciałam odpisać w psim wątku, ale widzę, że już to zrobiłaś, więc nie mam nic do dodania. Cześć, psiaro

Też kupiłam kalendarz... Zaraz zacznę wypełniać rubryczki
Stary 2014-01-02, 21:11   #1212
ama
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim nowym przegranym

Juliette, jak ci minął sylwester w stolicy?

Ja mam kalendarzy w bród, bo mój tata w pracy dostaje je w ilościach gigantycznych. wzięłam sobie mały, który na okładce ma rentgeny złamań i śrub w kościach Zarąbisty jest Ja w ogóle lubię wszelkie makabryczne rzeczy. Kotki i pieski sobie na youtube pooglądam, ale tak na kalendarzu to wolę prześwietlenia.

Byłam dziś na zakupach i jestem z siebie dumna. Kupiłam buty w aldo za 145 zł (przecenione z 500 zł). Interes życia normalnie. i żeby nie było, to nie żadne baleriny, ale skórzane workery.
Byłam też u fryzjera, bo jakoś raz do roku wypada jednak końcówki podciąć i czuje się jakby mnie na łyso ogoliła fryzjerka. Też tak macie, że płakać wam się chce jak podcinacie włosy?
Stary 2014-01-02, 21:12   #1213
I am Rock
lokalna gwiazda

Uprzytomniłam sobie, że i mnie i mojemu psu grzywka opada na oczy.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 21:14   #1214
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
zdjęcie, zdjęcie, zdjęcie!
Stary 2014-01-02, 21:29   #1215
Eithne
Raczkowanie

GG do Eithne

Ja to dopiero psiara bo mam 4 potwory Ja i Hektor collie to to samo- czarne, nieduże, szczupłe, nerwowe, zakręcone i inteligentne (no psiak z pewnością) Jedno i drugie ma dziwne poczucie humoru i lubi psocić. Coś w tym jest
Eithne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 21:34   #1216
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
ja miałam kiedyś rudego spaniela, który miał tlenioną czuprynę zasłaniającą oczy. Naprawdę zastanawiałam się czy przypadkiem tata go nie przefarbował, bo tak to dziwnie wyglądało
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 21:37   #1217
ama
Wtajemniczenie

4 psy? Dużo szczęścia, ale jak je wyprowadzać? Dajesz radę trzymać 4 smycze na raz? ja czasem opiekuję się psem koleżanki. Terierem. Sympatyczny, śpi ze mą, ale chociaż jest mały to silny bardzo i strasznie do przodu się wyrywa jak idę z nim na spacer. po pół godziny ręka mnie boli jakbym pół dnia ciężary nosiła.
Stary 2014-01-02, 21:41   #1218
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
4 psy? Dużo szczęścia, ale jak je wyprowadzać? Dajesz radę trzymać 4 smycze na raz? ja czasem opiekuję się psem koleżanki. Terierem. Sympatyczny, śpi ze mą, ale chociaż jest mały to silny bardzo i strasznie do przodu się wyrywa jak idę z nim na spacer. po pół godziny ręka mnie boli jakbym pół dnia ciężary nosiła.
zbłądziłąm w czeluściach wizażu, ale się wtrące: pewnie dwie podwójne smycze Jak psy nauczone to nie ciągną
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:00   #1219
ama
Wtajemniczenie

wygooglowałam sobie te podwójne smycze. urocze są Wiecie, że ja w życiu nie miałam psa ani kota? Miałam tylko myszki japońskie, świnkę morską i dwa króliki. Ale po kolei wszystko, więc w moim domu największa ilość zwierząt to dwie myszki. Naprawdę przegrałam życie.
Stary 2014-01-02, 22:07   #1220
201705080934
Konto usunięte

I am Rock... jak dla mnie wygrałaś konkurencję
Stary 2014-01-02, 22:20   #1221
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Cytat:
wygooglowałam sobie te podwójne smycze. urocze są Wiecie, że ja w życiu nie miałam psa ani kota? Miałam tylko myszki japońskie, świnkę morską i dwa króliki. Ale po kolei wszystko, więc w moim domu największa ilość zwierząt to dwie myszki. Naprawdę przegrałam życie.
zawsze moglas miec tylko rybki
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:23   #1222
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Juliette, jak ci minął sylwester w stolicy?
Przeliczyłam krytycznie swoje pieniądze i nie pojechałam. Z rodzicami ścięłam się 2 razy pod wieczór, a potem dali spokój, piłam sobie likier i po północy poszłam spać. Impreza.

Cytat:
Też tak macie, że płakać wam się chce jak podcinacie włosy?
Nie, ja uwielbiam mieć podcięte włosy, bez rozdwojonych końcówek, wymodelowane na szczotce, są zupełnie inne zaraz po wizycie u fryzjera niż zwykle, uwielbiam to uczucie!
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:42   #1223
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Przeliczyłam krytycznie swoje pieniądze i nie pojechałam. Z rodzicami ścięłam się 2 razy pod wieczór, a potem dali spokój, piłam sobie likier i po północy poszłam spać. Impreza.

Nie, ja uwielbiam mieć podcięte włosy, bez rozdwojonych końcówek, wymodelowane na szczotce, są zupełnie inne zaraz po wizycie u fryzjera niż zwykle, uwielbiam to uczucie!

Też to uwielbiam, wtedy włosy są idealnie gładkie, podniesione, zupełnie jak w reklamie szamponu do włosów tak pięknie wyglądają

Nie miałam nigdy psa ani kota. Miałam świniaczka morskiego
201604280909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 23:08   #1224
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baby_Spice Pokaż wiadomość
Też to uwielbiam, wtedy włosy są idealnie gładkie, podniesione, zupełnie jak w reklamie szamponu do włosów tak pięknie wyglądają

Nie miałam nigdy psa ani kota. Miałam świniaczka morskiego
Moja była raczej wieprzykiem morskim. Szczególnie po tym jak dziadek ją przygarnął i się postarał, żeby świnulka nie była za szczupła.
Stary 2014-01-02, 23:25   #1225
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Ja sobie w zeszłym roku ściągnęłam taką aplikację na telefon. Zapisywałam przez 3 tygodnie i w końcu mi się znudziło. Niech żyje systematyczność!

Możesz napisać jak ta aplikacja się nazywała? Albo jak jej szukać? Próbowała i nic takiego nie znalazłam, a przydałoby mi się. Kasy i tak nie wydaję, bo jej nie mam. Ale chcę jeszcze bardziej dusić grosz i złotówkę oglądać pięć, a nie tylko dwa razy za nim ją wydam.

Cytat:
Napisane przez Aga19891989 Pokaż wiadomość
Czy można jeszcze przyłączyć się do wątku ? Jest on idealny dla mnie. Dlaczego przegrałam życie a bo : nie mam pracy ani nadzieji że ją kiedykolwiek znjade, zbyt długo szukałam nikt mnie nie chce , mam 25 lat mieszkam z rodzicami i wątpie żebym kiedykolwiek się wyprowadziła , skończyłam najbardziej beznadziejne studia pod słońcem. Wstydze sie tego , że życie mi się tak układa i totalnie nie wiem jak udwrócić zły los. Jestem zmęczona ciągłą walką o wszytsko Jak mam zacząć żyć normalnie jak mnie na NIC nie stać. Gdybym miała normalną prace to mogłabym zacząć normalnie funkcjonować a tak .. Wywalili mnie z pracy z dnia na dzień bez słowa wyjaśnienia .. Jest cud miód i orzeszki także no ten tyle o mnie i mojej beznadziejności
Hej Loserko, jasne że pasujesz. Opisujesz jakby mnie swoją drogą
Stary 2014-01-03, 08:02   #1226
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Unperfect Pokaż wiadomość
Możesz napisać jak ta aplikacja się nazywała? Albo jak jej szukać? Próbowała i nic takiego nie znalazłam, a przydałoby mi się. Kasy i tak nie wydaję, bo jej nie mam. Ale chcę jeszcze bardziej dusić grosz i złotówkę oglądać pięć, a nie tylko dwa razy za nim ją wydam.
Ja miałam taką: https://play.google.com/store/apps/d....wydatki&hl=pl

Stary 2014-01-03, 09:30   #1227
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Nie potrafię się posługiwać tego typu aplikacjami ale mam wydatki podzielone na kategorie na koncie. dodatkowo rozpisuje wszystko ręcznie.

Nie mogę żyć bez książkowego kalendarza. Najlepiej sporego, bo dużo zapisuje. Ze 2 lata pod rząd miałam kalendarz z Kotem Simona (kocham) ale w zeszłym roku szkoda mi było kasy i korzystałam z kalendarza który dostałam w pracy. W tym roku małżonek kupił mi kalendarz i bardzo brakuje mi miejsca na notatki na początku każdego miesiąca.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 17:39   #1228
Eithne
Raczkowanie

GG do Eithne

Cytat:
4 psy? Dużo szczęścia, ale jak je wyprowadzać? Dajesz radę trzymać 4 smycze na raz?
Mieszkam na wsi, mam spory ogród, hasają sobie. Spacery odbywają się pojedynczo - "collaki" obsługuje tato i brat, ja szwendam się z wilczurem.
Eithne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 18:56   #1229
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Nie wiedziałam, że kalendarze cieszą się takim powodzeniem. Ja kalendarza nigdy nie miałam. Obsługa wymaga za dużo systematyczności, trzeba by do niego zaglądać. Nie dla mnie. Za to mam masę karteczek przyklejonych do wewnętrznej strony szafy, te ważniejsze wiszą na lodówce.
Niedawno kupiłam fajny notes na adresy, hasła i inne takie. Napracowałam się wypełniając masę stron i przez przypadek wlazłam do miski z wodą (miałam porządki robić) zszokowana uczuciem upuściłam piękny notesik do tej cholernej miski, no i notes przestał być piękny. Trochę gapowata jestem.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Byłam też u fryzjera, bo jakoś raz do roku wypada jednak końcówki podciąć i czuje się jakby mnie na łyso ogoliła fryzjerka. Też tak macie, że płakać wam się chce jak podcinacie włosy?
Tak. Od lat zapuszczam włosy i od lat są na tym samym poziomie. Co odrosną, to trzeba ściąć. Na dodatek z reguły nie jestem zadowolona z efektu. Muszę kiedyś uciszyć tego węża w kieszeni i wybrać się do jakiegoś fryca z prawdziwego zdarzenia. Niedawno byłam na podcięciu, po wizycie wściekła zaszłam do rossmanna i kupiłam nożyczki fryzjerskie. Sama se włosy poprawiłam po tym partaczu. Bogudzięki za tutoriale na you tubie. Wcześniej trochę na mężu poćwiczyłam.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 21:45   #1230
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Nieeeee, ja to płaczę jak nie mam czasu iść do fryzjera i je podciąć przez co suszenie trwa więcej niż 2-3 minuty... A jak już włosy dorastają do długości jakiś 10 cm to mam ciężką nerwicę i depresję jednocześnie.... W praktyce wędruję na ścięcie co 3-4 tygodnie i walczę ze swą fryzjerką o każdy cm żeby jeszcze krócej.... Pomyśleć że kiedyś miałam prawie za tyłek...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości