|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44003236]O Boże Boże Boże Bożenko....
...[/QUOTE] o matko, mój mąż też tak śpiewa hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
PERSE ooj tam każdemu się może zdarzyć..juz za chwile Artur będzie mobilny i co chwila jakiś guz. A grzechotka sam sobie nie przywalil nigdy? Troszkę odpuść kochana bo się wykonczysz...a zrbow i smoka wspolczuje..a brzuszek ok?
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- NENI brawo dla kindziorka ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#1203 |
Zakorzenienie
|
Perse pewnie tez bylabym wsciekla jak diabli na tzta ale z drugiej strony przeciez nic mu sie nie stalo i nie jeden 'wypadek' przed nim
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
wózek Tako jumper X kupiliśmy używany 3 w 1:
- fotelik, nie polecam, słabo chroni przed wiatrem, nie ma podpórek na główkę - gondola wygodna, mały ma dużo miejsca - zawieszenie świetne, lekko się prowadzi, wózek na każdy teren, wciągam go po schodach, dużo zakupów pakuje - waga- ciężki ale rzadko go dźwigam bo wciągam go wszędzie więc zbytnio mi nie przeszkadza - minusem jest ciężki przepinanie np z gondoli na fotelik, bolce ciężko chodzą
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zeby nie bylo ja sie wypowiadam tylko o rozszerzaniu diety wg schematu MM. Buraka niedlugo podam bo ma wiecej plusów niż minusów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1206 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Eee to zlewam temat i podam w styczniu po tygodniu z jablkiem ![]() Cytat:
![]() A w sumie dopiero sie zabawa zaczyna ![]() Mnie dzisiaj kusilo zeby mu dac pieczona dynie, bo robilam na obiad i wyszla przepyszna ![]() Mysle ze realnie podam mu cos jak bedziemy na swieta u moich rodzicow bo tradycyjnie zostajemy u nich przez pare dni.. To bedziemy miec wszyscy radoche jak bedzie reagowal ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
wiecie co Tzt chce kupicna świeta?
KUchNIE!! ![]() ja chciałam taka full wypas, meble na wymiar, mamy dużo miejsca na to ale lipa bo bedzie trzeba auto kupic jak pojde do pracy i Tzt mysli o takiej małej za 900 zł - zobaczymy co z tego wyjdzie |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Czytam Was jak co
![]() Ja obcinam paznokcie małej podczas zabawy, mam nożyczki tt i są w porządku. Robię to co 4,5 dni. Perse, przecież nic się małemu nie stało. A mąż nie zrobił tego celowo. Spokojnie... Surka, ja chcę na początku gluten wprowadzić do zupko- przecieru. Dodam łyżeczkę, po tygodniu dwie łyżeczki. Jak przez 2,3 tygodnie będzie wszystko si, będę robiła osobno kaszke z owocami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1209 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44003540]Zartujesz? To niezle... Nawet w rozpisce bobovity jest taki schemat ze wczesniej gluten...
Eee to zlewam temat i podam w styczniu po tygodniu z jablkiem ![]() Nooo same... Jak sie nie obraca na brzuszek to źle, jak obraca to tez źle bo marudzi.. Jak je z piersi to źle bo nie spi, jak nie je to tez zle ![]() A w sumie dopiero sie zabawa zaczyna ![]() Mnie dzisiaj kusilo zeby mu dac pieczona dynie, bo robilam na obiad i wyszla przepyszna ![]() Mysle ze realnie podam mu cos jak bedziemy na swieta u moich rodzicow bo tradycyjnie zostajemy u nich przez pare dni.. To bedziemy miec wszyscy radoche jak bedzie reagowal ![]() no wlasnie ja bym tez poczkała do skończonego 6 mcaale mysle ze swieta to fajny pretekst i czas do przygotowania jedzonka dla Zuzi tym bardziej, ze dostanie krzesełko w prezencie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skasowalo mi cytaty Ale pamiętam że eweve i fiazo i jeszcze ktoś pisały wiec mamy kontynuować leki jeszcze miesiac potem znów odstawka. Gluten podawać choć co drugi dzień jeśli problem z kupkami bo jeśli się przegapi czas na podanie glutenu to potem lipa. Przyzwyczajać do warzywek i kaszek. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- O odzyskalam cytaty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Z tego co pamiętam;
surka - u nas tak było z kąpielą, trwało około tygodnia i już wróciło do normy. Co to bylo -nie mam pojęcia ![]() perse - ![]() ![]() Neni - ![]() dzoan - ![]() Margo - Piter, Ty dorosły mężczyzno ![]() ___ i kopiuję z FB bo padam ze zmęczenia po bierzmowaniu siostry: BASIA DZIS USIADŁA!!!! Rano myślałam, że jakoś przypadkiem mnie chwycila i sie podniosła, ale od popołudniowej drzemki co chwilę sie czegoś łapie i podnosi - w lozeczku, na macie, wszędzie!!!!
#1213 | |
Zadomowienie
|
Ha ha mój też
![]() ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Wtajemniczenie
|
NENI super że wszystko dobrze
![]() IWONA no to trzymam kciuki za nową kuchnię. KRYSIU ![]() ![]() Młody zjadł 180ml i ani myśli iść spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1215 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też chce uczyć robienia do nocnika jak będzie siedział Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44003236]O Boże Boże Boże Bożenko.... Mamy skoka. Albo zęby. Albo jedno i drugie. Mały pół popołudnia przewył, bo zła matka chciała go ułożyć do drzemki. Przyszedł tata, cisza spokój i uśmiech od ucha do ucha. Nie chce jeść mleka, pół słoika jabłuszek wciągnął z pocałowaniem ręki. TŻ znowu się nie umie bawić z dzieckiem, podszedł tak blisko lustra z nim, że Mały się piznął czółkiem, bo zrobił nieoczekiwanego dzięcioła. Ten człowiek jest niereformowalny, mam na niego takiego nerwa.... Zaraz go kąpiemy (tak, wiem, że późno, ale tak nam wyszło jakoś po tej nieszczęsnej drzemce...). A co do nożyczek, polecacie jakieś? My mamy Canpola i już się trochę stępiły, a potem zamówiłam TT na all i dramat, nie wiem, co można nimi obciąć, bo na pewno nie dziecku ...[/QUOTE] ![]() Co do zderzenia to myśle, że każdemu może sie przytrafić My nożyczki mamy do skórek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
A i zapomniałam dodać mój syn to diabeł wcielony im jest starszy tym bardziej mu korba odwala. Ja nawet nie jestem w stanie opisać jego odgłosów i wariactw. Moja mama jak go dziś przez telefon usłyszała to powiedziała że w życiu nie słyszała żeby dziecko takie odgłosy wydawało a on jadł wtedy kaszke akurat
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44003236]O Boże Boże Boże Bożenko.... Mamy skoka. Albo zęby. Albo jedno i drugie. Mały pół popołudnia przewył, bo zła matka chciała go ułożyć do drzemki. Przyszedł tata, cisza spokój i uśmiech od ucha do ucha. Nie chce jeść mleka, pół słoika jabłuszek wciągnął z pocałowaniem ręki. TŻ znowu się nie umie bawić z dzieckiem, podszedł tak blisko lustra z nim, że Mały się piznął czółkiem, bo zrobił nieoczekiwanego dzięcioła. Ten człowiek jest niereformowalny, mam na niego takiego nerwa.... Zaraz go kąpiemy (tak, wiem, że późno, ale tak nam wyszło jakoś po tej nieszczęsnej drzemce...). A co do nożyczek, polecacie jakieś? My mamy Canpola i już się trochę stępiły, a potem zamówiłam TT na all i dramat, nie wiem, co można nimi obciąć, bo na pewno nie dziecku paznokcie. Ja obcinam nie na śpiocha (bo też mi szkoda Artkowego snu:P), jakoś to ogarniam mniej więcej. Robię to średnio raz na 4 dni. Wózek: 2w1 Tako Acoustic + fotelik z tej samej marki. Fotelika nie polecam, kupiłam ten, bo u nas jest w użytku sporadycznie, ale jest za mały, Artek niedługo z niego wyrośnie, a jeszcze nie siedzi, żeby kupować większy... Wózek (wersja głęboka, spacerówka to pieśń przyszłości): + duuuuża gondola, Artek spokojnie przejeździ w niej zimę (z tym, że moje dziecko z reguły na spacerach śpi) + zawieszenie, buja się cudnie + na totalnie każdy teren + konstrukcyjnie nie ma się do czego przyczepić, jest świetny i solidny + jak dla mnie design jest super, taki trochę staromodny, a na pewno: klasyczny ----- waga ;( no ale wiadomo, coś za coś...[/QUOTE] nie denerwój się na tz, nie chciał przecież, czasami się zdarzają różne rzeczy, nie obwiniaj go bo będzie się bał coś przy małym robić Ghia nagraj znowu jego odgłosy, fajnie się go ogląda ![]()
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
TARI no to nieźle
![]() TESO tzn generalnie przy kp gluten wcześniej niż warzywka,ale to wcale nie musi być do 6miesiaca. Też myślę o świętach z kaszka zacząć,a jak nie,to dopiero w styczniu ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#1221 |
Zakorzenienie
|
Perse /Neni-wspolczuje skoka.
Neni-ciesze sie ze z kocichem ok ![]() Sam-ale pospalas ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#1222 |
Raczkowanie
|
A tak poza tym to chciałabym przypomnieć, że nie tylko moja teściowa udana
![]() ![]() Nasza Basia strasznie plakala jak ją teściowa na ręce brała i z TZ na spokojnie zastanawialismy sie dlaczego (nie żeby mi to jakos mega przeszkadzalo... ![]() "słuchaj, bo sie zastanawialiśmy czemu mała tak płacze przy tobie i może to chodzi o twoje perfumy? Zawsze uzywalas mocnych zapachow, a jak w domu myjemy łazienkę domestosem to też mała płacze..." ![]() ![]() ![]() ![]() Uwierzcie mi, że musialam odłożyć Baśkę do łózeczka bo ze śmiechu sie aż cala trzęsłam! ![]() ![]() ![]()
26.08.2011 ![]() 31.07.2013 ![]() Edytowane przez krysiaa2608 Czas edycji: 2013-12-03 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Lachryma-w mojej rozpisce właśnie zaleca sie zaczac podawac gluten w zupce
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#1224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Neni-brawa za bioderka
Ghia- ![]() Krysiu-brawa dla Basi. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#1226 |
Raczkowanie
|
Ja jak Was czytam z tym rozszerzaniem to coraz mniej wiem
![]() My dziś zaliczyliśmy drugą wspólną kąpiel w dużej wannie ![]() ![]() ![]() Ja nie napiszę opinii o wózku bo mam używany jakiejś nieznanej firmy chyba i pewnie ich już nie robią ![]() I co tam jeszcze miałam napisać..... Dla Basi za nową umiejętność ![]() A no i tak sobie pomyślałam, że żyłam w nieświadomości jak dzieci mogą reagować na smoczki/butelki itd. Mikołaj bez problemu łapał smoczek, jadł z dwóch różnych butelek też bez problemu, nigdy nie miało to wpływu na cyca no i z łyżeczki kropelki też jadał i zagęszczacz z tego podajnika do syropu ![]() ![]() Edytowane przez tysia222 Czas edycji: 2013-12-03 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko po kąpieli poszlo spowrotem spac
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Ide spac.Dobranoc ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#1228 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.