|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
Fotelik chcesz dla kogo? Cytat:
zobaczcie jakie rewelacyjne rowery http://polskanarowery.sport.pl/msrow...w_Polsce_.html ale cena też "super" będę tż męczyć żeby mi zrobił taki
|
||
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Libra a coś takiego http://allegro.pl/rower-trojkolowy-6...829714461.html
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Megi ja dla małego miałam fotelik z funkcją pochylania, i dla małych dzieci super, bo mnie nie dziobał kaskiem jak zasypiał. Kupowalam najwyższy jaki był w sprzedaży żeby na dłużej wystarczył, nauczona wzrostem starszego brata. I patrzałam też na to żeby miał 5-cio punktowe pasy, bo dzieci często raczki pod pasami przekładają. Jedyny jego minus to waga, bo ten co miałam dla starszego nie miał funkcji pochylania, był niższym oparciem, ale to tylko się wyczuwa przy wynoszeniu roweru z piwnicy. Za pochylanie się płaci, bo jak koleżanka chciała odemnie teraz odkupić to jej powiedziałam że 100 zł, to ona powiedziała że sobie taniej w markecie kupi bo jej nie zależy na tym co mi, a ja mniej niż połowe ceny jak chcę to i tak wychodzi drożej niż marketowy.
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie życie płynie swoim tempem , zakwitajace drzewa , zapach pakow, lekki wiatr we włosach, moja zwiewna sukienka szybocze delikatnie , muskajac zwilżone ciało wodą ze studni , a stary dziadek za zaplotu macha reka, a stara babuśka siedzi na werandzie popijając naleweczke , młody muskularny rolnik, z mina jak Brat, rąbie drzewo do kominka ...... Ehhh i tak sobie żyją , a ja zapierdzielam przez ta miejscowość pełna spokoju i miłości Jedziemy nad wodę, zlukam jakie fale. Oczywiście z daleka . |
|
|
|
#1204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój fotelik też był ciężki ,ale pewnie przez stelaż stalowy , dla starszego też miałam bez pochylania ,to masakra zawsze mi usnał i zawsze obijał się o mnie także jak coś to też polecam takie z pochyłem Cytat:
co to znaczy nie dorosłaś ,po prostu Ci się nie podobają i tyle ,albo nie jeździsz na tyle dużo żeby uznać taki za praktyczny. |
||
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Dobijcie mnie
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
co się stało Lind?
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
LIND co sie stało ??????
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Moje bez obiadu, muszę na szybko kluski śląskie zrobic bo barszczu nie ruszyli .
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Lind pisz
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- nie spróbowali czy nie smakował? |
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szukam dla małej fotelika na mój rower. A ten mój jest fajny do miasta, bo prawie wyprostowana siedzę, ale dość ciężki. Za to w terenie i tak muszę pochylać się i cisnąć, jak brnę przez jakieś rowy itd.
Madzia - chcesz dalej sprzedać fotelik? Lind - co jest?
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Auto... Jesteśmy pechowcami roku... Mechanik (a ten zaufany, znajomy, nie pierwszy lepszy z przypadku) mówił że jeszcze nie miał takiego auta... W najlepszym wypadku firma która regenerowała pewną część coś schrzaniła - ok czw/pt się dowiem a do końca tyg to nie mam co śnić żeby mieć je pod domem... W najgorszym - kolejna część do wymiany = kolejne koszty a te już dwukrotnie przekroczyły nasze założenia - będę to auto chyba do końca roku spłacać i żyć jeszcze oszczędniej niż do tej pory. A tz wyślę w kosmos bo to on się na nie uparł
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz czekać ![]() dobrze, że to znajomy mechanik bo inaczej jeszce by za robote skasował pewnie kosmiczną sumę
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
LIND co to wogole za auto? Cześć musi byc nowa? Moze jakieś dobre używki uda sie zdobyć. Tak myśle, ze ten kto sprzedawał wiedział co robi i dlaczego sie to pozbywa. Wiedzieliscie ze auto jest w takim stanie?
NATASZKA NAWET NIE SPRÓBOWALI , mały dopiero teraz wziął troche spróbował, ale mowi ze niedobre. |
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekanie nie było by złe gdyby nie to że ja dziennie ok 50km powinnam robić autem. Jutro pożyczy mi teść swoje a dalej nie wiem. Pewnie tak, ale niektóre wady widać dopiero jak zacznie się rozbierać i wymieniać. Miałbyć rozrząd, amortyzatory i chłodnica do wymiany. Wyszedł generalny remont silnika z komplikacjami, sprzęgło itd... Co się da to bierzemy używki ale niektóre muszą być nowe. Jedyny plus jest taki że jak już będzie zrobiony to 10lat pojeździ... Jednak ja już nienawidzę tego auta i nie wiem czy będę z jazdy czerpać przyjemność, oby bo kiedyś naprawdę czułam się za kierownicą jak ryba w wodzie...
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu się skończy ten koszmar z autem. Trzymam kciuki. |
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Lind
Oby Wam je szybko naprawili i było sprawne jak najdłużej. Megi my mamy taki bezfirmowy (chyba) fotelik. Tż dostał go jeszcze dla Wojtka jak ktoś ze znajomych kupował nowy sprzęt. Libra taki "na bogato" barszczyk robisz. Ja taki bardziej prosty albo właściwie taki sam tylko z mniejszą ilością dodatków. Jest pyszny, tzn mi smakuje.
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Jol
Wrocilam. Wyjazd super. Dzieciaki szczesliwe bo innych dzieci masa. Teraz tylko watrobe trzeba leczyc :p pogoda cudowna. Patrzyli na nasvkudzie dziwnie bo w sumir bylo 14doroslych i 12 szt dzieci. Nawet na zamek czocha wpuscili dzieci za free bo chyba im sie liczyc towarzystwa nie chcialo. Netu w kompie nie mam nadal Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
LIND czyli jednym słowem pech, bo można trafić na takie auto które wiadomo trzeba podreperować bo to nie nowka i na takie jak wasze ,ze nie kończy sie tylko na podreperowaniu, ale na grubszej naprawie.
Jak kluczyki dostaniesz to na twoim miejscu chyba bym sie schlala ale nie wiem czy ze szczęścia czy z rozpaczy ,ze tyle to trwało Tak sobie myśle to nie przypominam sobie ,żebyś kiedykolwiek napisała ,ze u was lajt, luzik ( ale z moja pamięcią nie za dobrze, także wiesz) , ale ciagle cos , ciagle pod górkę , jakby ten pech i wszystkie przeciwności losu , typowe życiowe problemu na was spadały . Takie to nie sprawiedliwe ,ze jednen problem goni drugi i nie daje wam spokoju , wytchnienia .A moze ja wyolbrzymiam
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to same kobietki czy też miałyście tz? fajnie, że wyjazd się udał
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Lind współczuję sytuacji ,nic nie poradzisz złosliwość rzeczy martwych ,później przynajmniej będziesz wiedział czym jeździsz.
Nie martw się kochana jakoś się ułoży Megi to jak Ty się musisz pochylać w jadąc w terenie (ale to brzmi ) to to jest raczej miejski bo na nim właśnie pozycja wyprostowana jest jak na krześle.Monka jak fale |
|
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u mnie no też problemów dużo - ale jakoś tak piszę to co mogę tutaj napisać, więc piszę mało. Czyli wiemy wszystko to co któraś chce napisać. ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Taki na dużych kołach - odłoże kiedyś kasę i kupie. Może jakiś używany. |
||
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
kurde leci tak szybko, nim się obejrzę a będę na porodówce
![]() Ania super, że wyjazd się udał ![]() ja nie mogę się doczekać naszego, jedziemy w 12 osób, ale tylko jedno dziecko dziewczyny co mogę zrobić na ciepło do jedzenia, coś szybkiego i dobrego w sobotę mamy gości, a nie mam w ogóle pomysłu. Ja chce rower miejski sobie kupić, miałam na wiosnę kupić, ale w tym roku raczej mi się nie przyda.
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Izz- dziękuję, że pytasz
U mnie ok. Mamuśka jest u mnie więc plotkujemy i nie za bardzo mam czas na komputer. Wczoraj obiad u teściów, a popołudniu na urodzinach u kolegi Werki Tzn. organizował w figloraju ale tam się bałam z nią jeszcze iśc i poszłyśmy popołudniu do domku na torcik ![]() Za to dziś to my zaprosiłyśmy na obiad rodziców tż, wiec od rana kupa roboty. jestem wykończona. Jedzenia było tyle, że wesele bym zrobiła Do końca tygodnia będziemy jeść ![]() Werka na razie zdrowa aczkolwiek co rano kicha i coś tam wysmarka, a potem już ok. Tylko niepokoi mnie jej chrząkanie. jakby coś tam w gardle miała. Tak przeważnie jej się zaczynała choroba więc już drżę...Jutro idę do pracy wiec babcia się wykaże no i znów prostowanie dziecka po wyjeździe babci ![]() monka- Ty i twoja wyobraźnia lind- Ty nasz pechowcu nie dziwię się, że już 'wysiadasz". I tak dzielnie to wszystko znosisz. Ja juz bym w psychiatryku wylądowała. Silna babka jesteś. Trzymam kciuki żeby wreszcie sie wszystko "wyprostowało".
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2014-01-06 o 21:25 |
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania fajni że wyjazd się udał
|
|
|
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie u nas było... może tak prawie cały 2010r. (z kilkoma wtopami znów z autem - najpierw poszła szyba potem mechanik-partach stuknął go z tyłu a kilka dni później kolega pożyczył i rozbił z przodu ) Generalnie pierwszy rok z życia Michała wspominam ok. No i z perspektywy całe studenckie życie też wspominam ok i żałuję trochę że zbyt spokojna byłam, nie "pożyłam" sobie... Cytat:
A przy okazji trudnych sytuacji wspominam sobie Izumi (mam nadzieję że nie pokręciłam) - ona tak pozytywnie nakręcona była mimo że łatwo w życiu nie miała. Szkoda że do nas nie zagląda i nie zaraża optymizmem...
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka- po to mamy klub
![]() u lind to myślę największym problemem jest brak pieniędzy. Bo jakby je mieli to by te problemy nie byly takimi problemami, a tak dlug goni dlug itd. bardzo współczuję...
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Lind współczuję, oby szybko problemy z autem się skończyły.
Dziewczyny w klubie zawsze można się wyżalić, a nikt z zewnątrz nie będzie czytał. właśnie ciekawe co tam u Izumi, Oliwka też dawno nic nie pisała i Dusiaka
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
![]() lind- przyznaj się cos tam napisała
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Brzuszek nie jest duży. A nie wiesz, że dzieci najwięcej przybierają w Święta?

bo jej nie zależy na tym co mi, a ja mniej niż połowe ceny jak chcę to i tak wychodzi drożej niż marketowy.
gdzie życie płynie swoim tempem , zakwitajace drzewa , zapach pakow, lekki wiatr we włosach, moja zwiewna sukienka szybocze delikatnie , muskajac zwilżone ciało wodą ze studni , a stary dziadek za zaplotu macha reka, a stara babuśka siedzi na werandzie popijając naleweczke , młody muskularny rolnik, z mina jak Brat, rąbie drzewo do kominka ...... Ehhh i tak sobie żyją , a ja zapierdzielam przez ta miejscowość pełna spokoju i miłości
.

i nie daje wam spokoju , wytchnienia .

Do końca tygodnia będziemy jeść
nie dziwię się, że już 'wysiadasz". I tak dzielnie to wszystko znosisz. Ja juz bym w psychiatryku wylądowała. Silna babka jesteś. Trzymam kciuki żeby wreszcie sie wszystko "wyprostowało".