|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
Zamkną mnie w psychiatryku
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od początku ciaży patrząc na wagę z karty ciąży to jestem na zero Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka >> nic nie przytyłaś? tez bym tak chciała....
p.s tak przeglądam różne wątki na wizażu dot, dzieci, porodu itp. i na pierwszej stronie tak jak u nas znajduja się imiona dzieciaczków ktore się urodziły...... i zobaczyłam : ROSZPUNKA / dla mnie jakaś abstrakcja by tak nazwać dziecko / Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-17 o 18:28 |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiab lepiej jedxcie na IP. A nie macie jakiś dyżurów wieczornych w przychodni? Za długo to trzyma, trzeba leki zmienić
Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1206 |
|
404 Not Found
|
Jestem po ponownym badaniu przepływów.
Ogólnie rokowania są nadal bardzo złe, mamy się nawet przygotować na najgorsze czyli obumarcie płodu. Ale są dwa plusy: przepływy się nie pogorszyły i Julek urósł 30 gram, a jak na tydzień to nie jest tak tragicznie. Byliśmy też u mojej pani dr po zwolnienie lek. i ona powiedziała, że życzy nam żebyśmy dotrwali do 34 tygodnia, chociaż szczerze mówiąc będzie to bardzo trudne. Poddaję się losowi i Bogu. Będzie co ma być. Kolejne USG za dwa tygodnie. |
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Selenity to cieszę się, że udzielił Ci się mój glukozowy optymizm
![]() Martuszka to jak jesz regularnie i zdrowo a nie możesz się wypróżnić? Kurde u mnie to zawsze rozwiązywało problem.. współczuję Ci, wiem, że to okropne uczucie Nikii, widocznie potrzebowałaś snu, czemu mówisz, że wstyd się przyznać? Ja przed chwilą prawię kimę zaliczyłam na kanapie jak mała czytała książeczki z babcią, ale mówię nie – trzeba coś zrobić, bo teraz trochę późna godzina na spanie ![]() Pallas nie martw się jedzeniem, mała bierze od Ciebie to co potrzebuje czy jesz dużo czy mało ![]() Asiulka właśnie coś słyszałam ostatnio i tym imieniu Roszpunka też mnie zadziwiło dobrze, że nie Sałata albo Kapusta ![]() Emilia trzymam za Was ogromnie kciuki i wierzę, że będzie dobrze i dotrwacie do tego tygodnia. Przecież nic się nie pogarsza, synek rośnie, więc nie można się załamywać, trzeba wierzyć |
|
|
|
#1208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poza tym nie martw się, szybko nadrobi, jak zaczniesz normalnie jeść
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia 25>>
/ale jeszcze tak was zapytam : ja oile kojarze żadnego badania dot, przepływów nie miałam,,,, na usg- nawet na połówkowym nic mi nie wspominał, o tym, czy to sie bada pod jakimś specjalnym kątem ia na zwykłym usg wychodzi ew. że coś jest nie tak?? / |
|
|
|
#1210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Was!!!!
|
|
#1211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1212 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia, trzymam za was mocne kciuki i na modlitewne wsparcie też możesz ode mnie liczyć
|
#1218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiab ja również jestem za tym, żeby Cie obejrzał jakiś lekarz. Pallas nie martw się, czego nie dostarczysz Córci w pożywieniu to ściągnie z Ciebie
|
|
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
Asiulka, przepływy powinien lekarz zbadać na USG w 13 i 20 tc. To jest ten widok jak się takie czerwone i niebieskie kolorki pojawiają na monitorze i pulsują. Moze Ci robił, a nie wspomniał o tym?
Emilka, a skoro lekarze i tak prorokują poród przed terminem to nie myśleli o podaniu sterydów? Trzynamm kciuki, zeby to jednak nie było potrzebne
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia kochana mam nadzieję że uda Wam się dotrwać do 34tc czego bardzo życzę i trzymam za Was
Bądź dobrej myśli – jesteśmy z Wami ![]() Julek jest silny ,rośnie i to jest bardzo dobry znak ![]() Kasian wstyd bo ja sama z dzieckiem i zamiast pilnować to spałam chociaż spaniem szczerze to nazwać nie można bo co jakiś czas oko otwierałam i patrzałam co mój brzdąc robi.Asiulka mój lekarz nie badał mi przepływów, ta lekarka też nie bo od razu mi powiedziała że czegoś tam nie ma aby dobrze serce itp. Zbadać. Dopiero dzisiaj mi lekarz zbadał dosłownie wszystko. Nadiak będziemy zrzucać po porodzie , fajna pogoda na spacerki itp. Damy radę
|
|
|
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
mam już na necie wyniki.. cukrzycy nie mam
|
|
|
|
#1222 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz juz wszytko jasne, podczas połówkowego miałam to robione, właśnie patrzył n na serce i pojawiały się takie plamy niebiesko- czerwone pulsujące ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- beatusia10 >> super że wyniki ok ja się obawiam tej cukrzycy,,,, słodkie wcinam często
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio wyczytałam, że sterydy można zacząć podawać od ok. 27 tc, kiedy to zaczyna się wytwarzać sufrakant (substancja zapobiegająca zapadaniu się płuc po narodzinach), ale głowy nie dam czy tak jest.
|
|
#1225 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Próbowałaś suszonych śliwek i moreli?albo owsianke kup bo ma dużo błonnika ![]() Cytat:
Nie da się im,zobaczysz !! Tule Cię mocno,mocnoCytat:
![]() ![]() Cytat:
dziękuje,że napisałaś jak to wygląda,bo też się martwiłam,że lekarz nic nie mówił o nich.Cytat:
,że cukrzycy brak no i super,że hemoglobina Ci wzrosła.Brałaś dodatkowo żelazo?czy to może od tego szpinaku?![]() Myślę,że te szczawiany właśnie mogą być od tego,więc bym się nimi tak nie przejmowała
|
|||||
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie piatkowo...
Ja dziś na urlopie... Udało mi się zrealizować plan W ciągu dnia starałam się was podczytywać na telefonie, ale to nie to samo co na lapku Widziałam że Paulka została skandalicznie potraktowana przez lekarza... beatusia faktycznie pozazdrościć podejścia do ciąży... Mi już jest cięzko buty ściagnąć... No i jak chcę coś podnieść z podłogi to już się nie schylam tylko kucam ![]() No i gratuluje udanej wizyty i dojrzanego siusiaka Ja wyprałam wszystkie ciuszki które dostałam od bratowej w loveli i wiecie co one wcale nie pachną... Wydaje mi się że wogóle nie zmieniły zapachu, wręcz mi śmierdzą... Wypiorę je jeszcze raz blizej porodu, ale czy to normalne że one nie będą ładniej pachniały??? ![]() Niki super że maluch ma wszystko na miejscu... No i cieszę się że Majeczka nadal jest Majeczką ![]() niegrezczna współczuje tych przejśc z laktacja i karmieniem piersią... Ja uważam jak Kasian, że karmienie mm to nie tragedia... Pallas Rill super to napisałaś... Mądra z ciebie kobieta ![]() Ja już zaczęłam panikować ( bo nie jestem w stanie być na bieżąco na forum) piszecie tu tyle ważnych, praktycznych rzeczy o kremach, laktatorach itd... A ja nie nadążam za wami i wydaje mi się że będę kiepską matką która niczego nie wie ![]() dzięki już mi lepiej... asia321 ja od 3 mc ciąży samruje się ziają mama mia na rozstępy. I jak narazie tfu tfu nie mam ani jednego. Zastanawiam się czy istnieje prawdopodobieństwo że się u mnie w ogóle nie pojawia??? ![]() :roll eyes:lolitka ja też już mam 9 kg więcej... No i zauważyłam że ciągoty mam do słodyczy... I co jest najgorsze wszystko idzie mi w uda... Mam straszny celulit ( to penwie też z braku ćwiczeń) I tu kolejne pytanie używacie coś na celulit (pytanie do tych które go w ogóle mają) bo wydaje mi się że tylko mnie on dotyczy.... ![]() kasiab martuszkao a próbowałaś pić wodę z cytryną na czczo??? mi to zawsze pomagało jak miałam problemy z zaparciami... Pallas Rill powinnaś chyba coś więcej jeść... Z drugiej strony ginka mi kiedyś powiedziała, ze dzidzia sobie świetnie da radę jeśli chwilowo będziemy jadły mniej... Pobierze sobie od ciebie to co będzie jej potrzebne. Ile u ciebie taki stan trwa ??? asiulka Emilka rozumiem że to co wam powiedziała ginka nie jest zadowalające, ale nie traćcie nadziei... Ja tam wierze że dzidzia będzie silna a ty dobrej myśli i dotrwacie do 34 tc. asiulka ja miałam sprawdzane przepływy na ostatnim usg... Ale w sumie to nie wiem czemu właśnie na tym usg. Na każdym z usg ginka mi pokazuje wszystkie narządy dzidzi, a teraz dodatkowo pokazała mi malucha w 3d i pokazała przepływy... beatusia za dobre wyniki. Widziałam w gazetce tesco promocje na pampersy 132 szt za niecałe 70zł, jakoś za szt wychodziło 0,53 zł waszym zdaniem to dobra cena???
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
ilkas ja bym sobie odpuscila nocnikowanie Mili, nie oszukujmy sie, ale roczniak jest za maly, zeby swiadomie sygnalizowac swoje potrzeby, daj jej czas
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam dzisiaj w super pharm po te z promocji / maxi paka 72 szt, za 34,99/ i nie było ani jednej paczki, tylko mido 4-9 kg, mamuski podwójne czy na początku lepiej kupić mini czy te większe? czyli 144 szt > 69,98 , czyli wychodzi ok 48 gr za szt, więc prawie tak samo, |
|
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co to jest to badanie przepływów? O to za przepływy?jak sie je bada?
Emilia trzymam mocno kciuki aby było ok,nie wiem o co chodzi z przepływami ale mam nadzieje ze to nic powaznego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już mam wyniki i glukoza chyba ok: na czczo 80, po godzinie 141, po dwóch 104, tyle, że ja piłam tą 75g, także myślę, że ok, ale się okaże
![]() Gorzej, ze mi bakterie wyszły w siuśkach, a wcześniej nie było ich ![]() A w morfologii mam za niskie erytrocyty, hemoglobine, hematokryt, limfocyty i za wysokie neutrofile tzn wg norm "normalnych" a nie dla ciężarnych Nie ma co analizować chyba, lekarz mi za tydzień wszystko powie co i jak. Póki co się zastanawiam czy siuśków jeszcze raz nie zawieźć na badanie w przyszłym tygodniu jak trochę przeziębienie zejdzie, bo może to też ma wpływ. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Zamkną mnie w psychiatryku 

i Rysiu 

myślałam, że jak zmienię tę dietę to jakoś się wysztko ureguluje a tu
nie wiem co to będzie w III trymestrze
tragedia.
,że cukrzycy brak