|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]()
![]() |
#1202 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co się dzieje? u mnie trochę lepiej dziś bo jest perspektywa na przyjemniejszy dzień. mama w domu, tż wcześniej wraca. ma przyjechać siostra z siostrzenicami to będzie się coś działo. ja nie pamiętam kiedy ostatnio przespałam całą noc przez tą swoją pachwinę. 4 godziny snu to max, później jeszcze troszkę w dużych ratach. a co z tym Twoim biodrem? jak tętno? wybraliście już swój typ wózka? kupiłaś coś nowego do wyprawki? Cytat:
Cytat:
co z ta Twoją nogą Gryzelda ja miałam normalny okres, tylko może bardziej intensywny niż przed #
![]() |
#1203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już dba o braciszka ![]() Cytat:
![]() No to miłego spacerku. Mam do Was takie pytanie.. Pamiętacie może jaką ilość płynu owodniowego mialyscie w ciąży, tak kolo 20 tygodnia? Patrzyłam dzisiaj na opis usg połówkowego i pisze AFI 8cm.... Czyli najniższa granica. Czy to normalne w połowie ciąży? Na kolejnej wizycie zapytam ile jest teraz, bo lekarz nic nie mówił ani ostatnio ani przedostatnio . Martwię się że małowodzie mam ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
ja już awaryjną torbę do szpitala spakowałam, choć wczorajsza wizyta nastawiła mnie pozytywnie i nie spodziewam się żadnego pobytu to skoro się już nastawiłam to i tak zrobiłam.
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie,jakby było coś nie tak na pewno by powiedział ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tego nie pamiętam, ale byłam w takiej rozpaczy że mogło mi to umknąć. Dobrze TŻ brać ze sobą ![]() Mnie dół złapał i musiałam się wyryczeć. BERBIE, Agatka to chyba zaraźliwe ![]() Zaraz przyjedzie ciasto i krokiety od mamy to może mi się humor poprawi. Gryzelda ja pierwszy okres po łyżeczkowaniu miałam baaaardzo obfity. Co pół godziny alwaysa zmieniałam drugiego dnia, na trzeci i czwarty dzień już było lepiej. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() Mąż chce w przyszły weekend zacząć remont. Na 34 tydzień ma być wszystko gotowe oprócz wózka - tak powiedział ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
a co remontujecie?
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Kucyk chyba ta pogoda na Nas działa
![]() ![]() mój łeb świeci siwizną a nikt mi nie pozwala się farbować ![]() Nie mam siły ani ochoty nawet robić obiad....w ogóle nie mam smaku....chociaż zjadłam teraz 2 bułki z masłem i żółtym serem....
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a obiadu nie rób, mama nie może zrobić? ja przez pierwszy trymestr nie byłam w stanie wejść do kuchni i jakoś przeżyliśmy ![]()
![]() |
#1210 |
Konto usunięte
|
Jana
![]() ![]() Anitko hop hop?? Kucyku, ja miałam bardzo niskie afi, 8 to marzenie... Pod koniec ciąży miałam 2-3 i wciąż nic nie mówili. Monika a co sądzisz na temat rozdzielania jednej porcji kaszki na rano i na wieczór? Bo nie zje całej porcji, no nie ma opcji... A u nas dziś wiekopomna chwila! |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701020]
A u nas dziś wiekopomna chwila![/QUOTE] ![]() Jaki masz wózek? ![]()
#1212 |
Konto usunięte
|
Tako Acoustic. Wiem, że nie lubisz Tako, ale gdybym miała jeszcze raz wybierać, to brałabym go bez wahania. Gondola ogromna, przejeździł w niej 9 miesięcy, zawieszenie bajka, w zasadzie nie patrzę pod nogi, jak idę z wózkiem, nierówności, dziury - nic nie jest problemem, bo wózek się buja jak marzenie. A spacerówka też jest dość obszerna, więc sądzę, że dłuuugo w niej pojeździmy. Rozkłada się na płasko, ma 4 pozycje oparcia w sumie. Jedynie to, że jest ciężki, ale plusy zdecydowanie przeważają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701235]Tako Acoustic. Wiem, że nie lubisz Tako[/QUOTE]
nie tako nie lubię tylko osób z rodziny które go mają ![]()
#1214 |
Zakorzenienie
|
Berbie no jeszcze troszkę wytrzymam ale mi zabraniają przez całą ciążę farbować
![]() CCo do obiadu to ja jakoś tak zupę staram sie gotować żeby na 2 dni było...ale już mi się znudziły te zupy a jak se o mięsie pomyślę to ble....najlepiej zjadłabym jakiegoś fast-fooda ![]() Perse słodziak!! A jaki poważny!! ![]() ![]()
#1215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701020]Monika a co sądzisz na temat rozdzielania jednej porcji kaszki na rano i na wieczór? Bo nie zje całej porcji, no nie ma opcji... A u nas dziś wiekopomna chwila![/QUOTE] jak dajesz mu jeszcze mleko do picia po tej kaszy i wychodzi mu pełna porcja, jest najedzony, to czemu nie. nareszcie w spacerówce. super!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | ||
Zakorzenienie
|
Kurde głupi tablet nie pokazuje mi wszystkich wiadomości. Dopiero z opóźnieniem po godzinie, dwóch
![]() Cytat:
No boli mnie prawe biodro (w zawiasie tam gdzie noga się kończy ![]() Promieniuje mi już do łydki ![]() Jak pochodzę to jest lepiej a jak siedzę albo leżę to masakra... Z wyprawki to nowego tylem że dostałam dzisiaj dwa worki ciuszków ![]() A wózek typy: tako City move, bebetto nico plus, lupo comfort, graco symbio, x lander move lub pulse.... Sypialnie, trzeba zrobić przemeblowanie (szafę przenieść do drugiego pokoju), malowanie itd, tak żeby się rzeczy małego się zmieściły. Tętno cały czas ok ![]() Cytat:
Ja farbowałam w 1 trymestrze (bez amoniaku), teraz na zwykłymi. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701020] Kucyku, ja miałam bardzo niskie afi, 8 to marzenie... Pod koniec ciąży miałam 2-3 i wciąż nic nie mówili. A u nas dziś wiekopomna chwila![/QUOTE] Wow ale poważna mina ![]() Jeny bardzo mało miałaś... Niby od 5 amniofuzje robią. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej,hej
![]() ![]() ![]() Poza tym chyba faktycznie jakiś spadek nastroju mimo wiosny się szerzy ![]() ![]() Wszystkie, które tego potrzebują mocno przytulam ![]() Cytat:
![]() ![]() ale super ![]() Cytat:
![]() ![]() wspaniałe wiadomości! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701020] A u nas dziś wiekopomna chwila![/QUOTE] pięknie! i spóźnione buziaki dla słodkiego 9-cio miesięcznego Przystojniaka ![]() ![]() Gryzelda u mnie po # wszystko się porypało z cyklem a @ są dwa razy dłuższe i bardziej obfite niż kiedyś... nic po # nie jest takie samo... ![]()
![]() |
#1218 | ||
Zakorzenienie
|
w sumie to nic wielkiego i pięknego, ale zawsze to coś nowego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
która z Was ma numer do Anitki - może napiszecie smska?? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701020]A u nas dziś wiekopomna chwila![/QUOTE] super ![]() to może domowa tortilla - niby fast food, ale zdrowy ![]() ========================= ============== było świetnie ![]() ![]() ![]() siedzę i zastanawiam się jak zgubić brzuch ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
anitka napisała "Jestem nadal w szpitalu. Generalnie jest dobrze, u Malutkiej wszystko ok, tylko taki z niej leniuszek chyba bo praktycznie każde ktg płaskie jak od linijki. na patologii ciąży totalnie oblężenie było i dopiero wczoraj trafiłam tam a tak to leżałam na porodówce a od razu po przyjęciu trafiłam na kilka godzin na sale porodową. więc się nasłuchałam trochę
![]()
#1220 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agatko ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45699463] Dziewczyny a czy Wasz pierwszy okres po poronieniu też był "dziwny"? Głównie chodzi mi o te z Was, które poroniły na wczesnym etapie ciąży. Bo ja dostałam @ w środę i wygląda na to, że dzisiaj jest już po... A po 1 dopiero zaczyna boleć mnie brzuch, a po 2 nie było żywej krwi tylko taka brunatna. I co ja mam o tym myśleć? Miałyście tak? Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() Po # całkowicie wszystko mi się zmieniło, jeśli o @ chodzi - zaczyna się właśnie od brunatnej smołowatej krwi, trwa krótko i boli jak nie powiem co. Nigdy nie brałam przeciwbólowych leków, teraz bez nich mdleje. A wszystko pod względem zdrowotnym jest ok. Tak jak dziewczyny piszą, dużo się zmienia i u każdej inaczej Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() agatko, zaczekaj chociaż do II trymestru - dasz radę jeszcze troszeczkę ![]() ![]() Cytat:
Perse, śliczny ten Twój Synek ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Konto usunięte
|
Wika to u mnie chyba tak właśnie będzie. Od środy przez 3 dni miałam właśnie taką brudną brzydką krew, wczoraj prawie nic, a dzisiaj od rana brzuch boli jak nie wiem co. Wcześniej mi się zdarzały takie bóle brzucha, zwiastują tylko jedną rzecz. Więc spodziewam się potopu... :/
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Perse - Artuś normalnie przystojniak rośnie jak nie wiem co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie się ostatnio głupio zrobiło bo Tata mi mówi: "Zafarbowałaś włosy a w ciąży nie wolno, z Kasią w ciąży to nawet się nie malowałaś, bo mówiłaś, że szkodliwe"- żartem to powiedział ale poczułam się jak wyrodna matka wyrodności dzisiaj i jutro ciąg dalszy bo zamierzam zrobić kompletny makijaż byłam u fryzjera i zafundowałam sobie masaż głowy podczas mycia wykonany przez młodego fryzjera , bardzo młodego ![]() anitka- ufff ![]() wederka- wczoraj Tz-et mi pokazywał na komórce zdjęcia ze stajenki- patrzę i mówię "Jaki śliczny bycuś- jaką ma białą łatkę na głowie", a Tz-et do mnie- "Kochanie- to jest krowa, widać nawet rogi, bycuś jest na następnym zdjęciu" ![]() rena- śliczna biżu, mnie broszki brakuje do na jutro do dekoldziastej sukienki Perse- Artuś pięknie prezentuje się w nowym wozie ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-03-22 o 12:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701020] A u nas dziś wiekopomna chwila![/QUOTE] Super ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Anitko to bardzo dobre wieści ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
czy któraś robiła kostkę alpejską z bezami i ma sprawdzony przepis?
koleżanka mi mówiła, że rewelacja, miała posłać mailem przepis ale chyba zapomniała
#1226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- no i zajrzałam ![]() ![]()
![]() |
#1227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
zabraniają mi MAMA, TŻ, BRATOWA...i nawet farba bez amoniaku (taką chciałam farbować) nie wchodzi w grę....ba oni mi wmawiają że całą ciążę farbować mi nie wolno!! Chciałam nawet zwykłą szamponetką zafarbować ale też nie wolno...
![]() Dobrze że u ANITKI wszystko dobrze!! ![]() Rena zrobiłam kotlety plus ryż....ale zjadłam bez przekonania, nie smakuje mi....ale dzięki za propozycję...Tż dziś kupił tortille ale taką gotową sklepową....mi się ona nie uśmiecha....
#1229 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
no i przez Was skusiłam się na upieczenie ciasta
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.