|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 974
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
chyba oficjalnie nale¿ê do grona blondynek
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 284
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
Cytat:
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
To moje k³aki
![]() nawet nie wiem kiedy tak poja¶nia³y. Pyta³am kilka osób czy mam równy kolor na d³ugo¶ci i ka¿dy powiedzia³, ¿e tak ale ja wiem, ze NIE. Ale skoro widac to tylko gdy przy³o¿ê dó³ do góry to spoko. |
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny kolorek Ta 7/7 powinna byæ akurat, bo z³otko samo ci wyjdzie naturalnie
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobi³am w jednym miejscu odrost kolestonem 7/0 i poziom wyszed³ ten sam ale w³a¶nie brakowa³o mi tej /7 po przecinku. |
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy mnie przeklniesz czy nie
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Milusio
![]() Nie. Jeszcze za du¿o mam czasu do farbowania to zd±¿ê. Ale tym razem my¶lê czy by 6/77 nie wzi±æ.
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6/77 na pewno bedzie fajnym kolorem. a z odrostow CT Ci sie nie wyplukuje? Bo mi ostatnio zniknela calkowicie. |
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 180
|
Droga Wiza¿anko Weronisia,
Id±c za sugesti± mcromance, chcia³abym zadaæ Ci kilka pytañ, poniewa¿ ponoæ jeste¶ sta³± u¿ytkoniczk± farby Wella Koleston. Oto pytania którymi "bombardowa³am" mcromance:Droga mcromance, Znów do Ciebie wracam jak bumerang i mam masê pytañ Pyta³am jaki¶ czas temu o kolor Megan Fox. Oceni³a¶, ¿e to 4/71 z palety WCT. WCT szybko mi siê wyp³ukuje wiêc chcia³am wiedzieæ jak to jest z farbami z amoniakiem- konkretnie Wella Koleston 4/71. Czy farba siê wyp³ukuje i czy wychodzi ciemno i lepiej wzi±æ 5/71 na pocz±tek? I jaki oksydant? Czy je¶li zafarbujê farb± trwa³± to nastêpnym razem nie mogê wybraæ innego odcienia np. 4/77? Jak to jest? Chcia³abym te¿ wiedzieæ czy farba ta bardzo niszczy w³osy lub mocniej wypadaj±, poniewa¿ zawiera amoniak mimo, ¿e jest z linii profesjonalnej. Chcê zafarbowaæ w³osy i zamówiæ jak±¶ farbkê z Welli choæby i dzi¶ wiêc je¶li mo¿esz mi po¶wiêciæ kilka minutek bêdê bardzo wdziêczna Zale¿y mi
Edytowane przez Mina1991 Czas edycji: 2014-08-13 o 18:51 |
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CT mi siê wyp³ukuje siê ale nie do zera. Nadal mi zostaje taki br±zowo-z³otawy po³ysk, który po jakim¶ czasie zaczyna kontrastowaæ z szarawym odrostem i wtedy wiem, ¿e czas na farbê
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2014-08-13 o 20:27 |
|
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 714
|
Cytat:
Robi³am 4/0 i kolor trzyma³ siê miesi±cami, wiêc wystarczy³o robiæ sam odrost. W³osy po Kolestonie s± cudowne, zero zniszczeñ i mega po³ysk. Jak dla mnie Koleston jest lepszy ni¿ CT, bo CT za szybko siê sp³ukuje. Je¶li we¼miesz 4/71 a nastêpnym razem chcesz 4/77 to wystarczy, ¿e najpierw po³o¿ysz farbê na sam odrost, a na resztê w³osów przeci±gniesz na ostatnie 10-15 minut. Kolor powinien z³apaæ równo. Ró¿nica w tych kolorach i tak jest bardzo ma³a. U mnie 4/0 wysz³o prawie czarno. Wiêc je¶li nie chcesz za ciemno, to mo¿esz spróbowaæ z poziomem 5. Ja jestem blondynk± i mia³am mocno zniszczone w³osy rozja¶nianiem, wiêc farba mo¿e inaczej chwytaæ. Oxy do Kolestona jest 6% i ja na pewno nie próbowa³abym braæ innego. S³absze oxy mo¿e chwyciæ du¿o ciemniej oraz mo¿e siê du¿o szybciej wyp³ukac kolor. U¿ywa³am 6% i by³o idealnie. Goldika ty jeste¶ blondyn± Masz bardzo jasne w³osy. A kolor 7/7 bêdzie cudowny. Widzia³am go na palecie Rumpleteazer masz bardzo ³adny kolor. Sam odcieñ nie dla mnie, bo za ciep³y, ale poziom super A co do wakacji... Rumpleteazer nie pytaj, bo zarzucê was zdjêciami By³o cudownie. Chorwacja to wyj±tkowe miejsce By³am 2 tygodnie. P³ywa³am statkiem, obje¿d¿a³am samochodem. By³am tez w Bo¶ni. By³am g³ównie na samym dole, czyli Split, Makarska, Dubrownik, wyspa Hvar, wodospady Kravice. 1- zatoczka z turkusow± wod± na wyspie Hvar 2- wodospad Kravice w Bo¶ni i Hercegowinie 3- widok z góry na miasteczko Hvar 4- takie górzyska widzia³am z sypialni 5- widok z góry na Dubrovnik Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2014-08-13 o 22:33 |
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
A tu jeszcze kilka fotek.
Zrobi³am prawie 2000 zdjêæ i uwierzcie mi, ¿e ciê¿ko jest wybraæ kilka najlepszych ![]() 1- w tle góry wpadaj±ce do morza 2- kamieniste pla¿e, ale za to krystaliczna woda 3- jedyne miejsce z naturalnym piaskiem - uj¶cie rzeki Neretwy 4- przepiêkny zak±tek z dala od cywilizacji nad rzek± w Bo¶ni i Hercegowinie 5- ruiny pa³acu rzymskiego cesarza Dioklecjana w Split 6- widok na stary Dubrownik 7- promenada u podnó¿a góry w Makarska 8- turkusowa zatoczka Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2014-08-13 o 22:44 |
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisiu boskie fotki
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia ale mieliscie super wakacje
Na fotkach wyraznie widac, ze masz wlosy w ciemnym brazie, a nie czerni. i nie widac zadnych cieplych refleksow
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Dziêki dziewczyny
![]() A w³osy na zdjêciach s± ciemne. Na pó¼niejszych fotkach, gdy by³y ju¿ jasne te¿ tego nie widaæ. Zaraz zrzuce fotki z telefonu, które sobie zrobi³am tu¿ po powrocie i przed samym farbowaniem ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Sorki za jako¶æ, ale te fotki s± robione telefonem. Jednak kolorek widaæ ![]() W³osy po 3 tygodniach od farbowania. Farbowane by³y Kolestonem 6/0 i 7/1 z mixtonem niebieskim. Na pocz±tku by³y bardzo ciemne, ale jak mixton siê wyp³uka³ to zosta³ mi kolorek, który widzicie na dwóch pierwszych fotkach. Trzecia fotka, to efekt po farbowaniu CT 6/0 i 7/0 z mixtonem niebieskim. Gdy mixton siê wyp³ucze, to znowu bêd± takie jasne. Ale to dopiero za jakie¶ 3 tygodnie ![]() Stwierdzam, ¿e mixton potwornie przyciemnia. Nie chcia³am a¿ tak ciemnych w³osów, ale chcia³am je och³odziæ, bo by³o za rudo. Dobrze, ¿e mixton siê a¿ tak szybko wyp³ukuje Mo¿e nastêpnym razem wezmê go mniej, ¿eby a¿ tak nie przyciemni³o.I jeszcze doklejam fotkê z koñcówki urlopu. Widaæ wyra¼nie odcieñ jaki mi siê zrobi³. Wygl±da rudo. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2014-08-14 o 11:55 |
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak ci siê mixton sp³ucze bêdzie cudo
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
No jak zwykle wysz³o czarno
Ale za parê myæ ju¿ bêdzie br±zowo ![]() A patrz±c na t± ostatni± fotkê, co teraz wklaja³am , czyli ju¿ taki zrudzia³y br±z, to wg was jaki to kolor? g³ównie chodzi mi o poziom. Bo mo¿e ja z³y kolor jednak kupujê. Choæ nie mogê jasniejszej farby u¿yc, bo mi ju¿ wcale nie pokrywa blondu. Albo tylko samym mixtonem bêdê robiæ, bo tylko on przyciemnia mi w³osy. |
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedzia³a, ze to taka 5,5 (miêdzy poziomem 4 a 5, nie odcieñ
).
|
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia super fotki z wakacji
![]() Kolo Twój na ostatnim zdjêciu to co¶ miêdzy 5 a 6, ale ja wiem czy zrudzia³y.....? raczej pod naturê bardziej podchodzi
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO |
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Mi siê wydaje, ¿e mam miedzy 5 a 6. Natura by³a ale jak dla mnie ju¿ za ruda, ale jak juz wiecie ja cierpiê na rudzicê
Chcia³abym mieæ taki kolor jak na ostatniej fotce tylko bardziej ch³odny. A skoro nawet 7/0 daje mi czerñ to co ja mam u¿yæ? Bez mixtona nie ma mowy. Wychodzi za rudo, a nawet nic nie farbuje. Musi byæ mixton, tylko z jak± farb±? Ryzykowaæ samo 7/0? Czyli bez mieszania z 6/0? Mam jakie¶ 2 tygodnie na kombinowanie. Potem muszê co¶ zamówiæ, bo mi siê zapasy koñcz± Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z innej beczki to mam do ciebie Weronisiu pytanko ![]() Zastanawiam siê czy teraz zamiast WCT nie zrobiæ sobie Kolestonem na próbê. CT mi siê nie wyp³ukuje mocno jako¶, ale w s³oñcu do¶æ szybko mi p³owieje, a ja robiê odrost dopiero jak go widaæ, czyli po jaki¶ 2 miesi±cach. Tylko nie wiem czy mam braæ sobie Kolestona 6/7 tak jak WCT, czy lepiej wzi±æ 7/7, ¿eby za ciemno nie wysz³o. Ale znowu, czy mi 7/7 za jasno nie wyjdzie? Zwariujê chyba
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2014-08-14 o 21:58 |
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie zdecydowanie poziom 6 jest potrzebny. CT wychodzi ciemniej niz zwykle farby bo nie ma mozliwosci rozjasnienia. chyba ze myslisz o CT 7/7 to mozesz pewnie zaryzykowac. |
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez my¶lê, ¿e poziom 7 bêdzie za jasny. Ty masz naturalny kolor w poziomie 6 , wiêc farbê te¿ powinna¶ wzi±æ 6.
Ale oczywi¶cie mo¿esz spróbowaæ. Najwy¿ej siê upewnisz czy poziom 7 ci odpowiada czy nie. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie CT, chcia³am Kolestona braæ, bo CT lekko mi p³owieje teraz jak s³oñce jest. Cytat:
|
|
|
|
#1226 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 180
|
Weronisiu,
A czy odcieñ ja¶niejszy np. z poziomu 6 lub 7 wyjdzie dobrze je¶li kolor w³osów naturalnych to 4/0 lub 3/0 przy oksydancie 6%? I czy farba z refleksem /71 jest wystarczaj±co popielata czy te¿ nale¿y u¿yæ mixton niebieski? A je¶li ju¿ jeste¶my przy mixtonie- ile dodaje siê go do farby? Dziêki z góry za odpowied¼. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Mina1991 tutaj trochê ci mogê odpowiedzieæ
![]() Za jasny poziom farby na oxydancie 6% mo¿e ci nawet rozja¶niæ w³osy zamiast nadaæ im po¿±dany odcieñ na ciemniejszym poziomie. Jesli siê nie mylê oxy 6% ju¿ usuwa czê¶æ barwnika z w³osa ¿eby zast±piæ go tym z farby, a poziom 6 i 7 maj± du¿o mniej czarnego/ciemnego pigmentu w sobie w porównaniu do poziomu np. 4 lub 3. A z mixtonem to nie wiadomo czy musisz go ju¿ dodaæ, bo nie wiadomo jak ci kolor na w³osach wyjdzie sam. Je¶li np. by¶ wiedzia³a, ¿e zawsze, nawet po farbie z popielem, ci wychodzi za rudawo/z³oto to wtedy mo¿na od razu kombinowaæ z mixem. Je¶li tego nie wiesz nie ma sensu od razu go ³adowaæ do farby.
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Witam siê po przerwie. To normalne ¿e farba br±z od s³oñca poja¶nia³? :co jest: Zrobi³am siê jaka¶ taka z³ota... |
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Gomra ka¿da farba oraz nawet naturalne w³osy mog± ja¶nieæ/lekko p³owieæ i przez to zmieniaæ lekko odcieñ od du¿ej ilo¶ci s³oñca. To normalne
|
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 622
|
Cze¶æ Dziewczyny!
Cieszê siê, ¿e podoba siê Wam mój kolor. Tak sobie my¶lê, ¿e super by by³o, gdyby mixtony do Toucha mo¿na by kupowaæ w ma³ych tubkach. Z farb± nr 7 mo¿na by osi±gn±æ wszelkie odcienie br±zu, od jasnego po czarny Dokupi³abym sobie kilka mixtonów i bawi³a siê odcieniami i intensywno¶ci± koloru, a tak... mam niebieski mixton, wiêcej ni¿ 1/2 tubki, a za kilka dni koñczy mu siê okres przydatno¶ci do "spo¿ycia" Nie op³aca siê mieæ kilku tub na raz. Niemniej nastêpny razem kupiê sobie niebiesko-fioletowy Weronisiu, super rodzinka i super zdjêcia! Te¿ muszê w koñcu odwiedziæ Chorwacjê, wszyscy chwal±, a mi zawsze jako¶ nie po drodze.
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

Fajny kolorek
Ta 7/7 powinna byæ akurat, bo z³otko samo ci wyjdzie naturalnie

Dokupi³abym sobie kilka mixtonów i bawi³a siê odcieniami i intensywno¶ci± koloru, a tak... mam niebieski mixton, wiêcej ni¿ 1/2 tubki, a za kilka dni koñczy mu siê okres przydatno¶ci do "spo¿ycia"