|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
Mnie też czasem witają ooo grubasku - zwłaszcza koleżanki mamy z pracy ![]() kasiab91 - uparta Twoja Księżniczka jest
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Co do wozka to ja kladlam kocyk na spod, ale Hania jesienno - zimowa
a teraz bede kladla pewnie pieluszke flanelowa czy cos takiego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Mi moja Corka ostatnio powiedziała tak ,, mamo ty nie wyglądasz jak babka w ciazy tylko jak normalna gruba mama" myslalam ze padnę na chodniku :/
I od kilku dni mowi do mnie ,,big mama" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() za wizytyU mnie święta mineły strasznie szybko ale już po i trzeba wracać do rzeczywistości, wpadnę później muszę Tż odesłać ładnie więc do potem ![]()
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() która z Pań jest chętna żeby mi spakować torbę do szpitala, bo się zbieram i zbieram i zebrać nie mogę ????
|
|
#1206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jesli tego niie zrobie to Ci podrzuce to spakujesz tez moja, dobrze ?
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle widzisz mózg w ciąży nie ten i przeoczyłam info o urodzinach, więc chciałabym życzyć Ci 100 lat, dużo zdrówka, uśmiechu, szybkiego porodu i ślicznego, nieabsorbującego niemowlaczka, żeby wszystko w życiu Ci się układało i żebyś cieszyła się z życia
|
|
#1208 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 40 tc.
W ogóle do głowy mi nie przyszło, że wytrwam do końca, a może nawet dłużej- oby nie. Ostatni miesiąc był najgorszy, poza rzyganiem w 2/3, a najszybciej minął ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję 34 tc
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
Monija
za nowy tydzien i wszystkiego najlepszegoKasiab za nowy tydzien.Mamusie czy wasze malenstwa tez tak czesto maja czkawke? Moja mala jak co najmniej 3 razy dziennie sobie nie zaczka to dzien stracony . Czasami trwa to nawet 20 minut.Dzieki za informacje co wlozyc do wozka. Nasz pojazd ma wyciagany materacyk wiec przescieradlo powinno sie sprawdzic. Ide czegos poszukac
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
ulrika - bo ta Księżniczka moja słucha tatusia
Codziennie ja ją proszę o to żeby zrobiła niespodziankę i wyszła, a ona nie. P kiedyś powiedział że najlepszy byłby weekend i pewnie tak będzie.Lihgt - za 40!!! agusia - ja podłoże jakiś ręczniczek, stwierdzam że za dużo już wszystkiego jest nakupione. Spać znów mi się chce...
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poświątecznie
Dziewczyny, boję się wejść na wagę...![]() Widzę, że nikt się nie rozpakował, zaczynam tęsknić za tymi emocjami.. ![]() Chociaż jak przeczytałam jeden post Madziuli, który zaczynał się od słów 'ufff, my już po' to ciśnienie lekko mi skoczyło ![]() Gratuluję zbiorowo wszystkich nowych tc ![]() Oczywiście doping dla potrzebujących ![]() ![]() Zytus przesłodkie masz dzieciaczki kasian spóźnione ogromniaste życzenia - zdrówka, szczęścia i lekkiego porodu monijaa kolejna mamusia obchodzi 18-tkę ![]() wszystkiego naj naj najlepszego
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja bym oddała królestwo za kawę z mlekiem i cukrem, no ale cukru do końca ciąży nie mogę, no i nie mam mleka w lodówce więc tak jak Ty będę zmulona i śpiąca
|
|
#1214 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuje Wam bardzo
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|||||
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia Tosia ma rzadko czkawke ale Hania miala z 5 razy dziennie i potem po porodzie tez czesto
![]() Chansons dziekuje ![]() Co do torby ja spakuje po majowce jakos najwczesniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja dziś wyjątkowo wyspana i już po 8 zwlekłam się z wyrka... Zaraz mykam na świeże powietrze. Madziula mam nadzieje że zatrucie minęło??? ulrika zdrówka dla ciebie Ramonka śliczny komplecik agusia za rozpoczęty 9 mc kasiab, monija za kolejny tclight limara za 40 tc... Oby te nasze dzieciaki się nie zasiedziały ![]() monija, lolitko wszystkiego najlepszego w dniu urodzin ![]() No i chciałam powiedzieć, oficjalnie zaczynam dziś 40 tc Kiedy to moje dziecko się opamięta i wyjdzie ?????
|
#1217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to kibicuje ![]() Dziekuje za zyczonka
|
|
|
|
#1218 | |||
|
Zadomowienie
|
Monija - spełnienia marzeń i samych cudowności w macierzyństwie
))Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1219 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Lolitka, Monija 100 lat!
Witam ![]() Ale dziwnie się czuję z tak niskim brzuchem... spadł mi z dnia na dzień i teraz jak siedzę, to muszę się mocno rozkraczyć a brzuch mi leży na łóżku (między nogami) Ale za to oddycha mi się lepiej i jak na razie zniknął ten ucisk na wszystkie flaczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ...a przed chwilą jadłam rybkę w pomidorach kto mnie pobije
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dzis czuje sie stanowczo lepiej tfu tfu zeby nie zapeszyc
moze z rana tez ma sie wiecej energii... wywieswilam pranko, zaraz bede wozek rozbierac na czesci![]() Cytat:
|
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
święta , święta i po świętach... w końcu ![]() bo ileż można jeść co nie? ![]() ja dziś czuję się jakaś wypruta wszystko mnie boli , nie mam siły nawet posta napisać Igula z dziadkiem na spacerze a ja musze ogarnąć trochę bo się nabałaganiło przez te święta..dobra wiadomość - Igula przestała kaszleć w nocy Monijaaa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Oliwka tylko, że ja codziennie przed snem piję szklankę mleka z musli i cukry rano i tak w okolicach 70 ja ogólnie miałam mierzyć po 2 godz od posiłku ale dziewczyny tutaj mówiły że po godz się mierzy więc mierzyłam po godzinie no ale mówię zmierzę też parę razy po 2 i cukry mam wtedy dużo wyższe ale nadal w normie czy to normalne ? ![]() np wczoraj zjadłam kawałek sernika, kawałek babki i po godz miałam 73 a po 2 już 104.. |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Monija 100 lat!
Gratulacje nowych tc ![]() Justyna przeszło, ale dziś tylko były z masłem wchodzą:p nie dość że siee na świ3ta oszczędzałam z jedzeniem to jeszcze to :p ale już nawet sie nie łudziłam że to na poród oczyszczanie ![]() Mój brzuch też na dole lepiej sie oddycha ale dłużej niż godz nie daje rady za rowerkiem placujemy![]() Żal mi Olisia bo żadnego pożytku z matki ![]() Musze potem pogonić tżta by auto sprawdził teraz nie jeździ nie ładuje i Szukam pozytywów jak mi b3dą wywoływali poród to przynajmniej napewno do szpitala zdąze
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
Witam się ze szpitala
jestem po ktg i czekam z wynikiem na dectzje lekarza czy zostaje czy jadę do domu Nie za bqrdzi czuje żby coś sir miało dziać, ale kto to tam wie, heh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla Franka![]() No to super wieści! Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1225 | |||
|
Raczkowanie
|
Ja się już 2 tygodnie przymierzam
![]() Cytat:
![]() Może wiesz co na kaszel mogę wziąć??? Cytat:
Cytat:
mnie się dziś ciągle jeść chce, ale bez mleka kawy nie wypiję
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nareszcie na nogach...chciałoby sie rzec... nie myślałam, ze doczekam dni, kiedy w nocy bede marzyć o poranku... monijaaa sto lat!!! gratuluje nowych tygodni dziewczyny! a 40tc roooobi wrażenie. ciekawe czy 41tc też będziecie miały okazję sie pochwalić
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nie nadrabiam bo od piątku mnie nie było... najlepszego dla lolitki i moniji Święta, święta i po świętach... Tyle dobrego jedzenia, że ledwo się ruszałam ![]() Ciasta, które zrobiłam, mogę śmiało polecić. Wyszły pyszne... nie zdążyłam zrobić zdjęć... Z soboty na niedzielę złapał mnie w nocy taki potworny skurcz w łydkę, że do tej pory boli jak chodzę A magnezu jej już 6 tabletek dziennie... ehhh...Po za tym jak już wam smęciłam chora jestem. Od jakiegoś czasu mam katar. W sobotę doszedł do tego kaszel i brzuch podskakuje strasznie, staram się przytrzymywać ale ciężko jest... W niedzielę stwierdziłam że jedziemy do lekarza bo boję się o Małą. Niby temperatura najwyższa to 37,4 ale nie chciałam się denerwować. No i pojechaliśmy... Oczywiście musiałam się oczekać aż łaskawie zje śniadanie z innymi na dyżurze... Po 20 minutach zostałam przyjęta. Osłuchowo ok, ale pan doktor przepisał paracetamol w razie gorączki. I uwaga jakiś syrop wykrztuśny i krople do nosa. Pani w aptece złapała się za głowę jak zobaczyła receptę i pyta czy to dla mnie. Ja że tak, a ona że nie radziłaby tego brać w trakcie ciąży... no i tym sposobem wykupiłam tylko apap w razie gorączki... Mówiłam już jak bardzo nie lubię lekarzy!?!?! tym sposobem leżę w łóżku i się kuruje domowymi sposobami... do nosa sól morska i maść majerankowa, wit. C. Jak nie będzie dziś trochę lepiej to idę do mojej rodzinnej. No ale koniec marudzenia ja dziś już 34 tc i 2 dni ![]() Gratuluję wszystkim nowych tygodni a tym w 40 to już dopinguję ![]() z dobrych wieści - w piątek byliśmy na USG Malutka wyprzedza TP o jeden dzień Waży już 2235 g +/- 326g przepływy pępowinowe w normie, wody też. Ogólnie wszystkie wymiary struktury ok. Tylko brzuszek w pierwszym pomiarze wyszedł szczupły, ale w drugim już ok. No i ma dość długą kość udową 68 mm Łożysko II stopień dojrzałości. I uwaga uwaga ułożenie podłużne główkowe Pochwaliłabym się zdjęciami ale mam tylko wydruk. |
|
|
|
#1228 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakazmój też wymyślił sobie w sobotę czy byśmy na meczyk nie pojechali bo gra jego drużyna, więc go szybko na ziemię sprowadziłam: ty odkurzanie i ścieranie kurzu, ja piekę babeczki, potem razem wybieramy wózek (tzn. kolor bo model już jest)... jak się wyrobimy to pojedziemy... i ostatecznie pojechaliśmy na 30 ostatnich minut, ale i tak był szczęśliwy ![]() Cytat:
za postawę, bo kobieta w ciąży to powinna być taką "egoistką"- piszę w cudzysłowie, bo wiadomo że troska skierowana jest na dziecko które nosi pod sercem Cytat:
![]() Cytat:
za tca przypomnij: rodzisz z tż czy sama, bo jeśli z tż to położna nam na SR radziła by to tż pod naszym okiem pakował torbę, bo to on będzie nam podawał z niej rzeczy ![]() Cytat:
![]() witaj "czterdziestko" ![]() ![]() Cytat:
![]() więc dziewczyny: ![]() ![]()
|
|
#1229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pozytywy super Cytat:
![]() ![]() ![]() ja zazwyczaj leczyłam kaszel syropem z cebuli, tabletkami do ssania prenalen, ewentualnie syrop - który mi się skończył i nie pamiętam nazwy
|
|
#1230 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

a teraz bede kladla pewnie pieluszke flanelowa czy cos takiego 

za wizyty

za nowy tydzien i wszystkiego najlepszego

wszystko mnie boli , nie mam siły nawet posta napisać

A magnezu jej już 6 tabletek dziennie... ehhh...