PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 11:51   #1201
surka
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Dobrze, że udałaś się do lekarza, zdrówka życzę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:57   #1202
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Dzień dobry

Dzieć powinien spać od pół godziny a on sobie imprezę urządza.

A tak na wstępie muszę sie pochwalić:

Maksio zaczął mówić MAMA!

Nie wiem na ile to świadome jest ale bardzo się cieszy jak uda mu się powiedzieć. Czasami również mówi baba. Tatuś go uczył a teraz ucza się tata.
W ogóle to muszę powiedzieć, ze w przeciągu ostatnich dosłownie 3-4 dni mój chłopczyk bardzo się zmienił: pięknie wstaje i nauczył się jak usiąść na dupce (już bardzo rzadko mamy upadki z pozycji siedzącej), zaczął sobie krzyczeć i cały czas coś mówi po swojemu. Uwielbiam tą jego pogadankę Ogólnie taki bardziej kumaty jest co mnie bardzo cieszy. A dzisiaj rano dałam mu kawałek surowego jabłka i pięknie sobie ścierał o ten swój jedyny ząbek i te kawałeczki podjadał.

AGA nie smutaj się

MELA wspólczuje i nocki i akcji z psiakami.

MAMASZKRABKA za pracę

SURKA na temat kremów i słońca już się nie wypowiadam

SAMMI jak Kuba?

DZOAN co do ubioru się nie wypowiem bo raczej mam tendencję do przegrzewania (chociaż z tym walczę)

Wczoraj wieczorem miałam z mężem poważną rozmowę
(może kiedyś w klubie)

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:02   #1203
AgaPlast
Zadomowienie

sorki.mamoszkrabka to tobie gratki za skonczona prace
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:05   #1204
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Aga, ja mam dropboxa i automatycznie zdjęcia i filmy przesyłają mi się na kompa.
Polecam Tobie i innym.

Artek nadal śpi... Nieźle musiał być śpiący...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:09   #1205
Rockyyy
Zakorzenienie

Siedzę w ogrodku u sasiadki bo moj zalany.Laura zasnela.Nie wiem co bym bez nich zrobila....

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Sammi-dobrze ze poszliscie do lekarza.Zdrowka dla kurczaczka

Stary 2014-05-20, 12:22   #1206
mela1234
Zakorzenienie

Jestem z mala na bilansie a wczesniek lidl i rynek obskoczylysmy. Ubrana jest w body krotki rekaw i cieniutkie spodenki 3/4 i ciuniutka czapeczka. Nic wiecej i jej goraco. Stopki ma gole i gorace.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:14   #1207
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
A Oluś wysiedzi Ci grzecznie w krzesełku ? My też jemy śniadania w krzesełku, czasem uda mi się go przedłużyć i umyć, wysuszyć włosy ale nic więcej bo już wrzeszczy, chce na podłogę.Udanego spacerku.
PERS widok musiał być słodki , Julkowi nie zdarza się zasypiać w dziwnych pozycjach i sytuacjach a szkoda bo miałabym fajne zdjęcia.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Kupiliśmy wczoraj w biedronce dady 4 ale pieluchomajtki. Tz stwierdził, że wykończymy się z tym przebieraniem małego , walka z ubraniem pampersa czego skutkiem jest wciąż przesikane boli. Zobaczymy czy się sprawdzą !? Pieluchomajtki chyba są dla starszych chodzących dzieci, prawda ?
Chodzi o te pieluchy na gumce? Nie na zapięcia?
Też je mam, ale na Igora za duuuże

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Ale wy pedzicie

Jestem tak wkurrr... ze siedze i rycze. TZ rozwalił sie tel i zawiózł na wymiane szybki a oni mu cała pamiec wykasowali:/ zdjecia zgrywałam w miare regularnie ale filmiki poszły sie czochrac nosz....kur......

A co do ciazy to spoko bo celowalismy maj/ czerwiec wiec jak dla nas to bomba
Tylko ze z Bianka czułam sie super od pierwszych dni a teraz to jakby mnie pociag przejechał. Testowac bede dopiero za kilka dni to sie okaze.
Co do ubioru to moja juz własciwie nago biega. ona sama sie rozbiera. teraz siedzi w bodziaku na krótki i cieniutkich leginsach 3/4( sa jej za krótkie ) bez skarpetek bo oczywiscie juz zdjete i bez czapki , opaski bo tez głowy sie nie trzyma. Siedzimy w cieniu ale taki gorac ze pasc mozna.

Mela ja juz sie nie moge doczekac az mój kogut zacznie mutacje przechodzic. bede wtedy łacha z nniego darła
Co do spreyu to ci powiem ze jezeli chodzi o psy to niespodziewaj sie rewelacyjnych efektów. testowałam na 5 psach różnych firm odstraszcze i dupa. Zostaje ci tylko odgrodzic donice bo jak zaczoł kopac to nie przestanie. jakby sie bał huku to mozesz te elektroniczne odstraszacze zastosowac ale obawiam sie ze nie na tego psa

Agrafka gratki za skonczona magisterke

I miałam cos komu ale nie pamietam. lece dalej na dwór.
Szkoda tych wszystkich zdjęć. Nie nerwuj się

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dziękuję Wam za odpowiedzi, i że pytacie jak Kuba. Powiem Wam, że disiaj w nocy trochę się wystraszyłam, bo otworzył oczy i mrugał ale nie ruszał się, co u niego jest w normalnym stanie niemożliwe. Jakby był w letargu. Gorączka ponad 38 Ibuprofen nie działa na niego, paracetamol bardziej.

I pojechalismy do lekarza z rana, na chybił trafił do nieznanej lekarki (teraz fajnie bo nie ma problemów z przyjęciem jeśli nawet nie należy się do danej przychodni). Pediatra super. Okazało się, że wirusówka przeniosła się na brzuszek, stąd te zielone paskudne kupska (dzisiaj z rana już kolejna była). Dostaliśmy Nifuroksazyd (on jest na bakteryjne zakażenie ale powiedziałą, że leczymy objawowo, choć możliwe, że się też zabakteriował) i kazała ten nieszczęsny Ibuprofen wyłączyć. A co najlepsze gardło już dużo lepiej wygląda.

Jak wróciłam to była już kolejna ale wodnista kupka także powiem Wam, że to był dobry ruch. Jestem spokojniejsza. Temperatura wciąż jest ale mam nadzieję, że teraz z górki.

I jeszcze jedno - przez gorączkę Kuba śpi w nocy jak zabity, ja mu wciskam wodę/mleko żeby cokolwiek pił i taaak się wysypiam, że rano mnie głowa z nadmiaru snu boli dziwne uczucie

Dzoan ja Kubę ubrałam w cienkie spodnie, skarpetki, bluzkę na krótki i lekki sweterek bo jak jechalismy było chłodniej. No i kupiłam mu ostatnio czapeczkę cieniutką z daszkiem, i kawałkiem siateczki na czubku, ale uszy ma zakrywane więc trochę dziwna myślę, że zwykła bawełniana jest ok jak jest większy wiaterek. Fajnie, że doszłaś z tą kaszką u Olusia

Elaine zazdroszczę basenu

Mela
uśmiałam się z koguta

Agrafka jak Misiu po nocy?

Mamaszkrabka za ukończenie mgr

Perse czytałam o tym podkłądzie zjedzonym przez Artka ja drżę jak Kuba jest na podłodze i coś memla bo nigdy nie wiem co to może być

Surka dzięki za linka, poczytam

I tyle, idę zjesć bo relacja była na bieżąco z wizyty
Dobrze, że z Kubusiem wszystko już ok

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie wiem na ile to świadome jest ale bardzo się cieszy jak uda mu się powiedzieć. Czasami również mówi baba. Tatuś go uczył a teraz ucza się tata.
W ogóle to muszę powiedzieć, ze w przeciągu ostatnich dosłownie 3-4 dni mój chłopczyk bardzo się zmienił: pięknie wstaje i nauczył się jak usiąść na dupce (już bardzo rzadko mamy upadki z pozycji siedzącej), zaczął sobie krzyczeć i cały czas coś mówi po swojemu. Uwielbiam tą jego pogadankę Ogólnie taki bardziej kumaty jest co mnie bardzo cieszy. A dzisiaj rano dałam mu kawałek surowego jabłka i pięknie sobie ścierał o ten swój jedyny ząbek i te kawałeczki podjadał.

AGA nie smutaj się

MELA wspólczuje i nocki i akcji z psiakami.

MAMASZKRABKA za pracę

SAMMI jak Kuba?

DZOAN co do ubioru się nie wypowiem bo raczej mam tendencję do przegrzewania (chociaż z tym walczę)

(może kiedyś w klubie)
Gratuluję słowa MAMA i postępów jakie Maksiu zrobił. Cudownie się to obserwuje

Nie krępuj się i pisz w k. ja się wygadałam i mi lepiej

Cytat:
sorki.mamoszkrabka to tobie gratki za skonczona prace
Dzięki dzięki :d Agrafce też nie dużo brakuje

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem z mala na bilansie a wczesniek lidl i rynek obskoczylysmy. Ubrana jest w body krotki rekaw i cieniutkie spodenki 3/4 i ciuniutka czapeczka. Nic wiecej i jej goraco. Stopki ma gole i gorace.

Daj znać jak bilans wyszedł Alicji.

Dzięki wszystkim Teraz jeszcze akceptacja dwóch ostatnich rozdziałów i obrona

Zrobiłam się na bóstwo choć mi i tak wiele nie pomoże idę na pole z Igim
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:21   #1208
surka
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

I brawa za nowe umiejętności
Stary 2014-05-20, 13:25   #1209
sammi24
Zadomowienie

Miszka za wielkie postępy Maksia

Rocky fajnie mieć takich sąsiadów...my mamy studentów z jednej i emerytów z drugiej i słabo trochę z integracją a napisz kiedy masz to usg? bo kojarzę coś koło 20 któregoś maja, tak? i muszę Ci napisać, że ostatnie dni tak myślę o drugim dziecku, że chyba siłą woli i myśli zajdę w tę ciążę

Młody ponad 38, znowu czopa dostał ale bidulek juz przestaje reagować na takie wkładanie (nie wiem czy to dobrze ) i z babcią na spacerze...

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Surka fajnie się czyta Twojego bloga, pisz więcej jak dasz radę

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Aga czekaj czekaj na mnie z tą ciążą bez falstartu
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:26   #1210
mamaszkrabka
Zakorzenienie

AGAPLAST zapomniałam żeby wyszło pozytywnie

SAMMI dawaj znać czy gorączka zeszła Kubusiowi a skoro kupki lepsze to super

SURKA była już dyskusja na temat kremów i słońca
Stary 2014-05-20, 13:33   #1211
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość

SURKA była już dyskusja na temat kremów i słońca
Niestety nie dam rady się dokopać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 13:59   #1212
Rockyyy
Zakorzenienie

Mela-podobnie Laurke dzis ubralam

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Dziewczynki zachecam do robienia dzieci :P nie bd sama tylko ostrzegam ze nie jest łatwo w ciazy gdy drugie obok prawie już biega

Stary 2014-05-20, 14:04   #1213
mela1234
Zakorzenienie

Alicja wazy 8150 gr, mierzy 73,5 cm. Posmiala sie do pan i jest super. Tylko glupia mama nie wziela ksiazeczki zdrowia.

Stary 2014-05-20, 14:12   #1214
AgaPlast
Zadomowienie

My na obiadku w domu. podałam małej botwinke. poczekałam godz. i podałam warzywka i mieso w takich duzych kawałkach z zupy jako 2 danie. Moje dziecie pierwsze co pochłoneło indyka matko a niedawno pluła jak tylko mieso wyczaiła

Sammijaki falstart ?ja trobie od dłuzszego czasu ze maj - czerwiec ciąze a co do ciazy i dziecia to ja juz sie zastanawiam nad kupnem takiego wielkiego drewnianego kojca co by młoda na dworzu w nim trzymac.
dzisiaj ja pierwszy raz tu na trawe pusciłam to nienadazałam za nia biegac. a w jakim tempie pochłaniała kamienie i zielsko. szok

A i miałam pytac. na rynku pojawiły sie juz truskawki. podajecie dzieciom czy jeszcze czekacie? czy lepiej kupic mrozone i zrobic kompot?
i jak robiłam drzemy z morel i brzoskwin gdzie uzywam mało cukru bo ja mega niecukrowa to mozna juz posmarowac małej tym chleb np?

i od kiedy całe jajko? ja zapominam o tym zółtku i podaje od wielkiego dzwona( czyt. raz na tydz)
Stary 2014-05-20, 14:20   #1215
Rockyyy
Zakorzenienie

Mela-brawa za bilans

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Aga Plast-ja bym jak najbardziej swoim dzemem chlebek smarowala.A na truskawki jeszcze czekam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 14:20   #1216
pianka2013
Zadomowienie

Dzoan: co do ubierania to u nas dzis goraco i rano na spacerze Kuba mial ubrane body z krotkim rekawkiem, na to bluzeczka cienka z krotkim rekawkiem, spodenki krotkie ogrodniczki i czapka cienka. Mial gole nóżki i byl caly zgrzany.

Aga: cale jajko po 11 miesiacu.Truskawki juz Kuba dostal, ale srednio mu smakowaly. Zjadl jedynie pomieszane z bananem. Dżem mysle, ze mozesz dac.

Mela: brawa dla Ali za wymiary

Miszka: brawa za mama
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:21   #1217
Rockyyy
Zakorzenienie

Pada deszcz.Pogrzmialo ale myślałam ze bokiem przejdzie

Stary 2014-05-20, 14:27   #1218
pianka2013
Zadomowienie

a u nas slonce i goraco. Kuba spi a mnie sie nic nie chce i leze
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:28   #1219
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Alicja wazy 8150 gr, mierzy 73,5 cm. Posmiala sie do pan i jest super. Tylko glupia mama nie wziela ksiazeczki zdrowia.

Cytat:
M
A i miałam pytac. na rynku pojawiły sie juz truskawki. podajecie dzieciom czy jeszcze czekacie? czy lepiej kupic mrozone i zrobic kompot?
i jak robiłam drzemy z morel i brzoskwin gdzie uzywam mało cukru bo ja mega niecukrowa to mozna juz posmarowac małej tym chleb np?

i od kiedy całe jajko? ja zapominam o tym zółtku i podaje od wielkiego dzwona( czyt. raz na tydz)
Wydaje mi się, że całe jako 3-4 razy w tyg. po 10 miesiącu.
Trochę boję się podać całe truskawki, ale ze słoika już jadła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 15:30   #1220
AgaPlast
Zadomowienie

Mela gratki za bilans. ja tez juz 2 tyg. sie wybieram i zapominam młoda zarejestrowac a u nas tylko raz w tyg. a nie chce biegac do chorych
ide sie glebne na materacu w ogrodzie obok małej-zasneła w wózeczku.

A i ostatnio specjalizuje sie w daniach jednogarnkowych mamy na razie tylko jeden palnik wiec to bardziej z koniecznosci, ale powiem ze rewelka. niedługo młodej jedzenie tez bedzie razem z naszym. 30 min. i mam obiad

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

dzięki za odpowiedzi. to jutro kanapki z dzemorem
Stary 2014-05-20, 15:35   #1221
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Niestety nie dam rady się dokopać
napiszę Ci tylko, że było mocno dyskusyjnie, jak się dokopiem to Ci podeślem linka

Cytat:

Cytat:
My na obiadku w domu. podałam małej botwinke. poczekałam godz. i podałam warzywka i mieso w takich duzych kawałkach z zupy jako 2 danie. Moje dziecie pierwsze co pochłoneło indyka matko a niedawno pluła jak tylko mieso wyczaiła

Sammijaki falstart ?ja trobie od dłuzszego czasu ze maj - czerwiec ciąze a co do ciazy i dziecia to ja juz sie zastanawiam nad kupnem takiego wielkiego drewnianego kojca co by młoda na dworzu w nim trzymac.
dzisiaj ja pierwszy raz tu na trawe pusciłam to nienadazałam za nia biegac. a w jakim tempie pochłaniała kamienie i zielsko. szok

no wiem, bo ja też tak planowałam 2 baby i teoretycznie zaniechaliśmy ale praktycznie kto wie co się może zdarzyć
My mieliśmy takie "świeże" truskawki ale mimo wszystko są szklarniowe, wspomagane - ja nie dałam Kubie

Mamaszkrabka no właśnie z kupkami gorzej póki co

U nas burza bokiem przechodzi i grzmoci strasznie

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

U nas gdy Kuba dostaje na tacy rybę/indyka/kurczaka i warzywa na parze to zajada tylko mięcho - jak na prawdziwego chłopa przystało
Stary 2014-05-20, 15:58   #1222
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Mela-podobnie Laurke dzis ubralam

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Dziewczynki zachecam do robienia dzieci :P nie bd sama tylko ostrzegam ze nie jest łatwo w ciazy gdy drugie obok prawie już biega

My może w przyszłym roku na wiosnę się zabierzemy

Cytat:

za bilans. Alicja to wysoka dziewczyna będzie

Cytat:

Dżemor domowy jak najbardziej
truskawki u nas są po 10 zł ale pryskane. Teściowa ma swoje w ogródku więc dla Igorka poczekam na takie

za mięcho

Cytat:
napiszę Ci tylko, że było mocno dyskusyjnie, jak się dokopiem to Ci podeślem linka

no wiem, bo ja też tak planowałam 2 baby i teoretycznie zaniechaliśmy ale praktycznie kto wie co się może zdarzyć
My mieliśmy takie "świeże" truskawki ale mimo wszystko są szklarniowe, wspomagane - ja nie dałam Kubie

Mamaszkrabka no właśnie z kupkami gorzej póki co

U nas burza bokiem przechodzi i grzmoci strasznie

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

U nas gdy Kuba dostaje na tacy rybę/indyka/kurczaka i warzywa na parze to zajada tylko mięcho - jak na prawdziwego chłopa przystało
Jak to gorzej? Czytałam, że już bez śluzu?

My po spacerku. Spotkałam się z koleżanką co ma 7 miesięcznego szkrabka i pospacerowałyśmy chyba ze 2h i pogadałyśmy
Teraz szykuję deserek Igusiowi i mykam na 2h na zajęcia.
Stary 2014-05-20, 16:01   #1223
sammi24
Zadomowienie

I za ostatnie miesięcznice dla Maluszków
Stary 2014-05-20, 16:03   #1224
Rockyyy
Zakorzenienie

Jak myslicie kiedy będzie mozna kupic truskawki z normalnej uprawy ? Takie prawdziwe ?

Stary 2014-05-20, 16:32   #1225
AgaPlast
Zadomowienie

jak bedzie ładna pogoda to pewnie pod koniec czerwca
ja truskawki w przyszłym roku sadze. albo na jesien zeby juz swoje miec
Stary 2014-05-20, 17:07   #1226
dzoan
Zakorzenienie

Olek śpi już ponad godzinę..też się zdrzemnęłam w tym czasie. Pierwsza drzemka na spacerku. W drodze powrotnej zgarnęliśmy koleżankę z córką..pierwszy raz u nas były. Później przyjechała pani z PZU- ubezpieczyliśmy mieszkanie. Jak Olek się obudzi dostanie obiadek (od rana zjadł tylko kaszkę orkiszową i kukurydzianą z owocami)..i idziemy połazić

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
A Oluś wysiedzi Ci grzecznie w krzesełku ? My też jemy śniadania w krzesełku, czasem uda mi się go przedłużyć i umyć, wysuszyć włosy ale nic więcej bo już wrzeszczy, chce na podłogę.Udanego spacerku.
PERS widok musiał być słodki , Julkowi nie zdarza się zasypiać w dziwnych pozycjach i sytuacjach a szkoda bo miałabym fajne zdjęcia.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Kupiliśmy wczoraj w biedronce dady 4 ale pieluchomajtki. Tz stwierdził, że wykończymy się z tym przebieraniem małego , walka z ubraniem pampersa czego skutkiem jest wciąż przesikane boli. Zobaczymy czy się sprawdzą !? Pieluchomajtki chyba są dla starszych chodzących dzieci, prawda ?
No ja też nic więcej nie zrobiłam, bo już krzyczał Zazwyczaj nie ma problemu by choć 5-10 min. odczekał

Powodzenia z majtochami

Cytat:
Ale wy pedzicie

Jestem tak wkurrr... ze siedze i rycze. TZ rozwalił sie tel i zawiózł na wymiane szybki a oni mu cała pamiec wykasowali:/ zdjecia zgrywałam w miare regularnie ale filmiki poszły sie czochrac nosz....kur......

A co do ciazy to spoko bo celowalismy maj/ czerwiec wiec jak dla nas to bomba
Tylko ze z Bianka czułam sie super od pierwszych dni a teraz to jakby mnie pociag przejechał. Testowac bede dopiero za kilka dni to sie okaze.
Co do ubioru to moja juz własciwie nago biega. ona sama sie rozbiera. teraz siedzi w bodziaku na krótki i cieniutkich leginsach 3/4( sa jej za krótkie ) bez skarpetek bo oczywiscie juz zdjete i bez czapki , opaski bo tez głowy sie nie trzyma. Siedzimy w cieniu ale taki gorac ze pasc mozna.
Też kiedyś mieliśmy taką akcję, że wszystko nam pokasowali w telefonie..tylko nie pamiętam czy w moim czy jeszcze wtedy chłopaka.. Wspólne zdjęcia poszły się piiiiii...... Buraki nie ostrzegli, żeby wszystko zgrać, bo będą oprogramowanie od nowa wgrywać czy coś

Więcej ciąż się szykuje

Cytat:
Cześć dziewczyny

Dziękuję Wam za odpowiedzi, i że pytacie jak Kuba. Powiem Wam, że disiaj w nocy trochę się wystraszyłam, bo otworzył oczy i mrugał ale nie ruszał się, co u niego jest w normalnym stanie niemożliwe. Jakby był w letargu. Gorączka ponad 38 Ibuprofen nie działa na niego, paracetamol bardziej.

I pojechalismy do lekarza z rana, na chybił trafił do nieznanej lekarki (teraz fajnie bo nie ma problemów z przyjęciem jeśli nawet nie należy się do danej przychodni). Pediatra super. Okazało się, że wirusówka przeniosła się na brzuszek, stąd te zielone paskudne kupska (dzisiaj z rana już kolejna była). Dostaliśmy Nifuroksazyd (on jest na bakteryjne zakażenie ale powiedziałą, że leczymy objawowo, choć możliwe, że się też zabakteriował) i kazała ten nieszczęsny Ibuprofen wyłączyć. A co najlepsze gardło już dużo lepiej wygląda.

Jak wróciłam to była już kolejna ale wodnista kupka także powiem Wam, że to był dobry ruch. Jestem spokojniejsza. Temperatura wciąż jest ale mam nadzieję, że teraz z górki.

I jeszcze jedno - przez gorączkę Kuba śpi w nocy jak zabity, ja mu wciskam wodę/mleko żeby cokolwiek pił i taaak się wysypiam, że rano mnie głowa z nadmiaru snu boli dziwne uczucie

Dzoan ja Kubę ubrałam w cienkie spodnie, skarpetki, bluzkę na krótki i lekki sweterek bo jak jechalismy było chłodniej. No i kupiłam mu ostatnio czapeczkę cieniutką z daszkiem, i kawałkiem siateczki na czubku, ale uszy ma zakrywane więc trochę dziwna myślę, że zwykła bawełniana jest ok jak jest większy wiaterek. Fajnie, że doszłaś z tą kaszką u Olusia
Dobrze, że pojechaliście..jeszcze raz zdrówka..teraz już na pewno będzie lepiej

Cytat:
Dzień dobry

(może kiedyś w klubie)
za postępy..a siada już sam??

Kurde co z tymi facetami....

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46536602]Aga, ja mam dropboxa i automatycznie zdjęcia i filmy przesyłają mi się na kompa.
Polecam Tobie i innym.

Artek nadal śpi... Nieźle musiał być śpiący...[/QUOTE] nie wiem o co chodzi..nie wiem o co chodzi

Cytat:
Rocky fajnie mieć takich sąsiadów...my mamy studentów z jednej i emerytów z drugiej i słabo trochę z integracją a napisz kiedy masz to usg? bo kojarzę coś koło 20 któregoś maja, tak? i muszę Ci napisać, że ostatnie dni tak myślę o drugim dziecku, że chyba siłą woli i myśli zajdę w tę ciążę

Młody ponad 38, znowu czopa dostał ale bidulek juz przestaje reagować na takie wkładanie (nie wiem czy to dobrze ) i z babcią na spacerze...

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Aga czekaj czekaj na mnie z tą ciążą bez falstartu
Fajnie, że o kolejnym myślicie

Cytat:

Cytat:

Wg osesek.pl całe jajko 3-4 razy w tygodniu po ukończonym 11. miesiącu.

Ja jeszcze czekam z truskawkami..tym pierwszym nie ufam
Co do swoich dżemików to jak najbardziej

Kiedy moje dziecko zje obiad w kawałkach....

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 17:59   #1227
mela1234
Zakorzenienie

A ja dzis kupilam pol kg truskawek bo Malgosia sie nie mogla ich doczekac. Nasze poki co kwitna jak szalone. Kupilam tez ta pnaca i ciekawa jestem jej smaku.
Alicji dalam 1 szt taka rozgnieciona. Jadla ale sie krzywila, mimo ze slodkie sa. Wczoraj za to jadla arbuza to jakby usmiech od ucha do ucha i jeszcze i jeszcze.

Stary 2014-05-20, 18:43   #1228
Agrafka86
Wtajemniczenie

Nie nadrabiam. Moje dziecko ma bardzo złe dni... padam. Może jutro będzie lepiej? szkoda mi Misia, że tak się męczy

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 19:21   #1229
mela1234
Zakorzenienie

Alicja tez ma focha. Nie moge usiasc moge tylko chodzic. Jak usiade to jest ryk, a ja nie mam sily chodzic, chce odpoczac. Teraz wladowalam sie pod koldre i dalam cyca jest spokojniej. Najwyzej pojdzie wczesniej spac. Poza tym widze dolna dwojke ze sie przebija.

Stary 2014-05-20, 19:39   #1230
iwona335
Zakorzenienie

Moze potem uda mi sie Was nadrobić gaduły :p

Tzt od 10 do 21 w pracy, uzka chyba wlasnie zasnela bo cisza w pokoju, poczekam jeszcze 5 minut i ide sie wypluskac izrobić big bułe bo jestem głodna jak wilk.

A tak to u nas rewelacyjny dzien
poza tym, ze mam mega nerw na wszystko to wybierając sie od miesiaca na basen z Zuziną (pierwszy raz) w momencie przebierania sie przed wyjsciem (wszystko spakowane, Zuzina ubrana) dostałam @! chyba nie musze mówić jak byłam wkurzona

Od trzech dni chodze z córką na nabożeństwa majowe (u nas trwa to 20 minut) i w sumie na tej mojej wsi to chyba jedyna odskocznia od pól, krów itd
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości