|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Dobrze, że udałaś się do lekarza, zdrówka życzę
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Dzień dobry
![]() Dzieć powinien spać od pół godziny a on sobie imprezę urządza. A tak na wstępie muszę sie pochwalić: Maksio zaczął mówić MAMA! Nie wiem na ile to świadome jest ale bardzo się cieszy jak uda mu się powiedzieć. Czasami również mówi baba. Tatuś go uczył a teraz ucza się tata. W ogóle to muszę powiedzieć, ze w przeciągu ostatnich dosłownie 3-4 dni mój chłopczyk bardzo się zmienił: pięknie wstaje i nauczył się jak usiąść na dupce (już bardzo rzadko mamy upadki z pozycji siedzącej), zaczął sobie krzyczeć i cały czas coś mówi po swojemu. Uwielbiam tą jego pogadankę AGA nie smutaj się MELA wspólczuje i nocki i akcji z psiakami. MAMASZKRABKA za pracęSURKA na temat kremów i słońca już się nie wypowiadam ![]() SAMMI jak Kuba? DZOAN co do ubioru się nie wypowiem bo raczej mam tendencję do przegrzewania (chociaż z tym walczę) Wczoraj wieczorem miałam z mężem poważną rozmowę (może kiedyś w klubie) |
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
sorki.mamoszkrabka to tobie gratki za skonczona prace
|
|
|
|
#1204 |
|
Konto usunięte
|
Aga, ja mam dropboxa i automatycznie zdjęcia i filmy przesyłają mi się na kompa.
Polecam Tobie i innym. Artek nadal śpi... Nieźle musiał być śpiący... |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę w ogrodku u sasiadki bo moj zalany.Laura zasnela.Nie wiem co bym bez nich zrobila....
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Sammi-dobrze ze poszliscie do lekarza.Zdrowka dla kurczaczka ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z mala na bilansie a wczesniek lidl i rynek obskoczylysmy. Ubrana jest w body krotki rekaw i cieniutkie spodenki 3/4 i ciuniutka czapeczka. Nic wiecej i jej goraco. Stopki ma gole i gorace.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też je mam, ale na Igora za duuuże Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i postępów jakie Maksiu zrobił. Cudownie się to obserwuje Nie krępuj się i pisz w k. ja się wygadałam i mi lepiej ![]() Dzięki dzięki :d Agrafce też nie dużo brakuje ![]() Cytat:
Dzięki wszystkim Teraz jeszcze akceptacja dwóch ostatnich rozdziałów i obrona ![]() Zrobiłam się na bóstwo choć mi i tak wiele nie pomoże
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- I brawa za nowe umiejętności
|
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Miszka
za wielkie postępy MaksiaRocky fajnie mieć takich sąsiadów...my mamy studentów z jednej i emerytów z drugiej i słabo trochę z integracją a napisz kiedy masz to usg? bo kojarzę coś koło 20 któregoś maja, tak? i muszę Ci napisać, że ostatnie dni tak myślę o drugim dziecku, że chyba siłą woli i myśli zajdę w tę ciążę ![]() Młody ponad 38, znowu czopa dostał ale bidulek juz przestaje reagować na takie wkładanie (nie wiem czy to dobrze ) i z babcią na spacerze...---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Surka fajnie się czyta Twojego bloga, pisz więcej jak dasz radę ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Aga czekaj czekaj na mnie z tą ciążą bez falstartu |
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
AGAPLAST zapomniałam
żeby wyszło pozytywnie ![]() SAMMI dawaj znać czy gorączka zeszła Kubusiowi a skoro kupki lepsze to super ![]() SURKA była już dyskusja na temat kremów i słońca
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie dam rady się dokopać
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Mela-podobnie Laurke dzis ubralam
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Dziewczynki zachecam do robienia dzieci :P nie bd sama tylko ostrzegam ze nie jest łatwo w ciazy gdy drugie obok prawie już biegaWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja wazy 8150 gr, mierzy 73,5 cm. Posmiala sie do pan i jest super. Tylko glupia mama nie wziela ksiazeczki zdrowia.
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
My na obiadku w domu. podałam małej botwinke. poczekałam godz. i podałam warzywka i mieso w takich duzych kawałkach z zupy jako 2 danie. Moje dziecie pierwsze co pochłoneło indyka
matko a niedawno pluła jak tylko mieso wyczaiła ![]() Sammijaki falstart ?ja trobie od dłuzszego czasu ze maj - czerwiec ciąze a co do ciazy i dziecia to ja juz sie zastanawiam nad kupnem takiego wielkiego drewnianego kojca co by młoda na dworzu w nim trzymac. dzisiaj ja pierwszy raz tu na trawe pusciłam to nienadazałam za nia biegac. a w jakim tempie pochłaniała kamienie i zielsko. szok ![]() A i miałam pytac. na rynku pojawiły sie juz truskawki. podajecie dzieciom czy jeszcze czekacie? czy lepiej kupic mrozone i zrobic kompot? i jak robiłam drzemy z morel i brzoskwin gdzie uzywam mało cukru bo ja mega niecukrowa to mozna juz posmarowac małej tym chleb np? i od kiedy całe jajko? ja zapominam o tym zółtku i podaje od wielkiego dzwona( czyt. raz na tydz) |
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Mela-brawa za bilans
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Aga Plast-ja bym jak najbardziej swoim dzemem chlebek smarowala.A na truskawki jeszcze czekam Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan: co do ubierania to u nas dzis goraco i rano na spacerze Kuba mial ubrane body z krotkim rekawkiem, na to bluzeczka cienka z krotkim rekawkiem, spodenki krotkie ogrodniczki i czapka cienka. Mial gole nóżki i byl caly zgrzany.
Aga: cale jajko po 11 miesiacu.Truskawki juz Kuba dostal, ale srednio mu smakowaly. Zjadl jedynie pomieszane z bananem. Dżem mysle, ze mozesz dac. Mela: brawa dla Ali za wymiary ![]() Miszka: brawa za mama
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Pada deszcz.Pogrzmialo ale myślałam ze bokiem przejdzie
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
a u nas slonce i goraco. Kuba spi a mnie sie nic nie chce i leze
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trochę boję się podać całe truskawki, ale ze słoika już jadła
|
||
|
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Mela gratki za bilans. ja tez juz 2 tyg. sie wybieram i zapominam młoda zarejestrowac a u nas tylko raz w tyg. a nie chce biegac do chorych
![]() ide sie glebne na materacu w ogrodzie obok małej-zasneła w wózeczku. A i ostatnio specjalizuje sie w daniach jednogarnkowych mamy na razie tylko jeden palnik wiec to bardziej z koniecznosci, ale powiem ze rewelka. niedługo młodej jedzenie tez bedzie razem z naszym. 30 min. i mam obiad ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- dzięki za odpowiedzi. to jutro kanapki z dzemorem
|
|
|
|
#1221 | ||
|
Zadomowienie
|
napiszę Ci tylko, że było mocno dyskusyjnie, jak się dokopiem to Ci podeślem linka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mieliśmy takie "świeże" truskawki ale mimo wszystko są szklarniowe, wspomagane - ja nie dałam Kubie Mamaszkrabka no właśnie z kupkami gorzej póki co ![]() U nas burza bokiem przechodzi i grzmoci strasznie ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- U nas gdy Kuba dostaje na tacy rybę/indyka/kurczaka i warzywa na parze to zajada tylko mięcho - jak na prawdziwego chłopa przystało
|
||
|
|
|
#1222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za bilans. Alicja to wysoka dziewczyna będzie ![]() Cytat:
![]() truskawki u nas są po 10 zł ale pryskane. Teściowa ma swoje w ogródku więc dla Igorka poczekam na takie ![]() za mięchoCytat:
My po spacerku. Spotkałam się z koleżanką co ma 7 miesięcznego szkrabka i pospacerowałyśmy chyba ze 2h i pogadałyśmy ![]() Teraz szykuję deserek Igusiowi i mykam na 2h na zajęcia. |
||||
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
I
za ostatnie miesięcznice dla Maluszków
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myslicie kiedy będzie mozna kupic truskawki z normalnej uprawy ? Takie prawdziwe ?
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
jak bedzie ładna pogoda to pewnie pod koniec czerwca
![]() ja truskawki w przyszłym roku sadze. albo na jesien zeby juz swoje miec
|
|
|
|
#1226 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Olek śpi już ponad godzinę..też się zdrzemnęłam w tym czasie. Pierwsza drzemka na spacerku. W drodze powrotnej zgarnęliśmy koleżankę z córką..pierwszy raz u nas były. Później przyjechała pani z PZU- ubezpieczyliśmy mieszkanie. Jak Olek się obudzi dostanie obiadek (od rana zjadł tylko kaszkę orkiszową i kukurydzianą z owocami)..i idziemy połazić
![]() Cytat:
Powodzenia z majtochami ![]() Cytat:
Więcej ciąż się szykuje ![]() Cytat:
Cytat:
za postępy..a siada już sam??Kurde co z tymi facetami.... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46536602]Aga, ja mam dropboxa i automatycznie zdjęcia i filmy przesyłają mi się na kompa. Polecam Tobie i innym. Artek nadal śpi... Nieźle musiał być śpiący...[/QUOTE] nie wiem o co chodzi..nie wiem o co chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze czekam z truskawkami..tym pierwszym nie ufam Co do swoich dżemików to jak najbardziej Kiedy moje dziecko zje obiad w kawałkach....
|
|||||||
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis kupilam pol kg truskawek bo Malgosia sie nie mogla ich doczekac. Nasze poki co kwitna jak szalone. Kupilam tez ta pnaca i ciekawa jestem jej smaku.
Alicji dalam 1 szt taka rozgnieciona. Jadla ale sie krzywila, mimo ze slodkie sa. Wczoraj za to jadla arbuza to jakby usmiech od ucha do ucha i jeszcze i jeszcze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nadrabiam. Moje dziecko ma bardzo złe dni... padam. Może jutro będzie lepiej?
szkoda mi Misia, że tak się męczy![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja tez ma focha. Nie moge usiasc moge tylko chodzic. Jak usiade to jest ryk, a ja nie mam sily chodzic, chce odpoczac. Teraz wladowalam sie pod koldre i dalam cyca jest spokojniej. Najwyzej pojdzie wczesniej spac. Poza tym widze dolna dwojke ze sie przebija.
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Moze potem uda mi sie Was nadrobić gaduły :p
Tzt od 10 do 21 w pracy, uzka chyba wlasnie zasnela bo cisza w pokoju, poczekam jeszcze 5 minut i ide sie wypluskac izrobić big bułe bo jestem głodna jak wilk. A tak to u nas rewelacyjny dzien poza tym, ze mam mega nerw na wszystko to wybierając sie od miesiaca na basen z Zuziną (pierwszy raz) w momencie przebierania sie przed wyjsciem (wszystko spakowane, Zuzina ubrana) dostałam @! chyba nie musze mówić jak byłam wkurzona ![]() Od trzech dni chodze z córką na nabożeństwa majowe (u nas trwa to 20 minut) i w sumie na tej mojej wsi to chyba jedyna odskocznia od pól, krów itd |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

za pracę

Ibuprofen nie działa na niego, paracetamol bardziej.
dziwne uczucie
ja się wygadałam i mi lepiej

bez falstartu
żeby wyszło pozytywnie

szkoda mi Misia, że tak się męczy