|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17
Dobra, cały dzień się zbierałam ale napiszę to... dziwi mnie że ludzie są tacy naiwni, że uwierzyli Korwinowi i jego partii.
- dziwi mnie, że ktoś się łudzi, że jak młody poseł dostał na dzień dobry stołek w Brukseli za ok 50 PLN miesięcznie (różnie to się liczy, ale sama podstawa to 30 tys plu zwroty za wszystko praktycznie) to ochoczo się weźmie do rozwalenia tego ![]() - dziwi mnie że w polityce ludzie głosują na największy cyrk (Palikot, Korwin) a potem olaboga, w rządzie idioci i złodzieje i waryjaty. - dziwi mnie nieznajomość młodych, z dostępem do informacji o wiele większym niż wcześniej na takie tematy jak - funkcjonowanie państwa, Unii Europejskiej, podstawy polskiego systemu prawnego i ekonomicznego. - dziwi mnie nieznajomość historii, w rodzaju co może zrobić z ludźmi np. dziki kapitalizm, pozrywanie międzynarodowych umów, izolacja państwa, brak regulacji rynkowych - dziwi mnie naiwność taka, że jak Korwin "obiecał" okrojenie do minimum danin na rzecz państwa to ta kasa cudownie wskoczy do kieszeni obywateli i będzie bogaty raj a każdy będzie prosperującym biznesmenem którym to nie został TYLKO dlatego, że żyje w strasznie opresyjnym kraju I dziwi mnie ilość sfrustrowanych facetów o takim wyobrażeniu rodziny i społeczeństwa, że mój dziadek (o tradycyjnych "chłopskich" poglądach) to przy nich feminista i postępowiec ![]() To mi się ulało. |
|
|
|
#1202 |
|
Konto usunięte
|
mnie z kolei dziwi ten kot http://coub.com/view/1s53c
|
|
|
|
#1203 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1204 |
|
Konto usunięte
|
ja nie zapomnę jak nowa nauczycielka rzuciła czytanką o "hanky panky" w domach starców xd 10/10 xd
|
|
|
|
#1205 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Minęło za dużo czasu i najwyraźniej za mało młodzieży wychowało się w domu z starszym pokoleniem i było odpowiednio edukowane w kwestii historycznej z obserwacji naocznego świadka... |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i zestawic ze SkinsamiMnie drazni wieczne 'Ania's got something' w podrecznikach juz pierwszej klasy podstawowki. Czemu nie Ania has something. I have a dog jest dużo prostsze i do ogarniecia dla dziecka niż I've got a dog. Ani nie znaja perfecta ani nie znaja tabelki. Po co? O taaak. Ale kobiety tez sa niezle. Tylko siedza i knuja, czy to maz czy kochanek, czy dziecko slubne czy bekart, a kto to u niej na balkonie, ale jak to tak zarabiac wiecej od meza, a co to chlop nie ma prawa sobie wypic,a jak uderzy to nawet co, powinna wiedziec gdzie jej miejsce, przeciez to chlop jest, jemu wolno. |
|
|
|
|
#1208 |
|
Konto usunięte
|
no xd tak samo jak "haven't" wcale nie ułatwia sprawy.
bartek's got a dog bartek hasn't got a dog = mózg na ścianie o co chodzi a bartek HAS got a dog vs. bartek HAS NOT got a dog = ma sens
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1211 |
|
Konto usunięte
|
Lol, not happening, nope :P Nawet jeśli za parę tysiącleci "upadną" te "współczesne", to powstaną nowe, tak po prostu jest.
|
|
|
|
#1212 |
|
Konto usunięte
|
Zwyciezy ta, w ktorej piwo jest swietym napojem.
|
|
|
|
#1213 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie otwieranie i histeryczne mycie okien jako metoda wychowawcza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1215 |
|
Konto usunięte
|
:d tam już dawno nie zgłaszają się surowi rodzice tylko równie niesurowi potrzebujący kilku $ za występ w tv :d
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Drabi puszczasz Małą Brytanię uczniom?
|
#1218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie głosują na Korwina "dla beki".
|
|
|
|
#1222 |
|
jestę wieszczę
|
mikia, podpisuję się. Ostatnio tłumaczyłam mojej 15-letniej siostrzenicy, czym jest budżet i kim jest Jarosław Kaczyński. Dzieci...
Dziwi mnie, że dopiero teraz się zorientowałam, że forsvinn ma bana i nawet nie wiem za co
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1223 |
|
zawsze mam racje
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;46622371]
Albo "powiedz komuś jak dojść do...". Ja po polsku nie potrafię opisywać drogi a co dopiero po angielsku. .[/QUOTE] Siostro Dlatego sie kiedys to skonczylo- nie umiem wytlumaczyc(bo to jakos trzeba bylo isc, potem tramwaj, potem dopiero na metro sie wchodzilo, chyba tak, mniejsza o to) ale zmierzamy w tym samym kierunku, wiec mozecie isc z nami ![]() Dalej co do ang w szkole- pamietam te wspaniale pisanie o problemach klimatycznych czy innych jakze potrzebnych sprawach. A potem liczenie slow A w niektorych tematach jak sie chcialo uzyc lans lans form gramatycznych(bo znowu za to sa punkty) to znowu slow brakowalo zeby opisac temat. I zamiast uczyc sie jezyka to sie myslalo o gramatyce i liczylo slowa ![]() Niewazne, ze niektorzy pewnie gdzies pojechali i nie umieli zapytac gdzie moga dostac reczniki plazowe albo nie potrafili kupic czego w aptece, to przeciez nie jest potrzebne. I moja znajoma(pare lat mlodsza) "do nauki jezyka wystarczy slownik i ksiazka o gramatyce" No chyba jednak nie, bo sie jej pytam z kims np jak powie ze chce wypozyczyc auto od dzis do dnia x to nie wiedziala i stwierdzila, ze to niepotrzebne Albo przepadna jak beda chcieli cos zamowic z zagramanicznego sklepu internetowego.Albo jak ludzie wpisuja na fb czy gdziekolwiek jakie to znaja jezyki. I ich znajomosc angielskiego wyglada tak, ze myla smart to dla nich niski, sun is up=slonce jest gorace. Nie wiem jakie slowa ta osoba zna, moze blowjob i threesome ![]() Ja mialam niemiecki kiedys, ale nie wpisalabym go, bo pamietam ostatnie szczatki. No ale to ja, nie umiem sie lansowac ![]() A jak znam 15 slow po hiszpansku to tez moge mowic, ze znam jezyk?
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-05-27 o 09:07 |
|
|
|
#1224 |
|
Konto usunięte
|
ja się w ogóle dziwię, że na studiach poznałam osoby, które naprawdę wydawały mi się mądre i oczytane, a są za Korwinem-Mikke albo Palikotem. No, nie ogarniam tego.
|
|
|
|
#1225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie nie ma znaczenia kto będzie rządził. i tak i tak będzie patrzeć jak się nachapać i napchać swoje kieszenie
|
#1227 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda jest taka że ludzie na stołkach mają nas głęboko w 4 literach
|
|
#1229 |
|
Konto usunięte
|
Jak to mowia xd zeby cos robic to trzeba miec rce wolne a jak skoro obiema trzymają sie stołka
Ehe Ja tam nie bardzo wierze w zmiany. Nawet jesli pojawi sie kos z dobrym pomysłem i tak zostanie zignorowany bo na pewno znajda sie wpływowe grupy ktorym sie to nie spodoba |
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzeniona
|
Nauka języka w szkołach to temat rzeka. Daję korepetycje dzieciakom, jedna z dziewczynek (5 klasa SP) uczy się wszystkich części ciała. Noga, ręka, plecy, czoło - OK, przyda się. Ale łydka? Kość piszczelowa? Obojczyk? Pytam się, po co? Moim zdaniem dzieciom powinno się wprowadzać rzeczy, które mają szansę użyć, na rozwijanie i poszerzanie słownictwa przyjdzie czas później.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

i będzie bogaty raj a każdy będzie prosperującym biznesmenem którym to nie został TYLKO dlatego, że żyje w strasznie opresyjnym kraju 

) ---> 

A w niektorych tematach jak sie chcialo uzyc lans lans form gramatycznych(bo znowu za to sa punkty) to znowu slow brakowalo zeby opisac temat. I zamiast uczyc sie jezyka to sie myslalo o gramatyce i liczylo slowa