Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 20:57   #1201
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
a takie u tego sprzedawcy klik jest jeszcze 7 sztuk to może się któraś jeszcze skusi
gdzie ja w de kupie łózeczko za 25 eu ale co prawda nie przeliczam i za 100 eu sie trafi Ale fajne, klastczne i białe

Spadam w poduchy

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:01   #1202
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Mi ogólnie drewniane nie za bardzo się podobają, no chyba że te bardzo drogie szare....ale jak się nie może mieć wszystkiego to się szuka okazji a lepszej nie złapie jak to właśnie za 100 zł
Fakt te szare to jest mistrzostwo świata w cenie 100 zł to dobra cena i jakbym znalazła takie łóżeczko jak ja chcę w tej cenie to brałabym nawet teraz

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Ja też mam jutro wizytę u mojej gin
Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

Poniżej wklejam zdjęcie moich gratisów
8 pieluszek
2 śliniaczki
skarpeteczki
2 próbki mleka modyfikowanego
2 proszki do pranie Jelp
smoczek Tomme Tippee 0-3m
wkładki laktacyjne
4 opakowania witamin DHA
5 opakowań witaminy D
i ulotkę którą wymienię na butelkę
O fajne gratisy dostałaś

Czemu u mnie nie ma warsztatów żadnych chętnie bym sobie zrobiła taką odskocznie od codziennych spraw...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:10   #1203
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
A teraz witam się wieczorem

Własnie nie dawno wróciłam z warsztatów Mamo to Ja i powiem wam że jestem mega zadowolona z nich Byłam z mężem i dowiedzieliśmy się naprawdę sporo przydatnych informacji. Było ciekawie i śmiesznie. Bylismy tam 3 i pół godziny a nam się wydawało, że raptem godzinka minęła. Tylko kość ogonowa dawała się we znaki
Dostaliśmy też oczywiście dużo gratisów i mam też ulotkę którą mogę wymienić w sklepie na buteleczkę 150ml z firmy Tomme Tippee
Do tego ćwiczyłam pierwszą pomoc na fantomie maleństwie. Fajne to było, że oprócz suchego gadania były pokazy i właśnie praktyka jak przy pierwszej pomocy Na początku dostaliśmy też wodę i wafelki waza.
W każdym razie bardzo żałuję, że to jedyne warsztaty w moim mieście. Chętnie bym jeszcze poszła na jakieś.

A o 21 przywieźli mi łóżeczko i materacyk który zamawiałam w komplecie Także dzisiaj juz za późno, ale jutro się je rozłoży i porobie zdjęcia. A zamawiałam z tej aukcji http://allegro.pl/piekne-sosnowe-loz...231053665.html

8 pieluszek
2 śliniaczki
skarpeteczki
2 proszki do pranie Jelp
wkładki laktacyjne
4 opakowania witamin DHA
5 opakowań witaminy D

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty Będziemy czekać na wiadomość

Ircha nie widziałam, żebyś pisała o swojej dzisiejszej wizycie. Odezwij się proszę, bo czekamy na relacje
Ui fajne gratisy... I vuesze sie ze jestes zadowolona z warsztatow.
Ja mam 2 czerwca spotkanue z polozna w sensie przyjedzie do naa i sue jej wypytam o jakies warszraty.

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Niestabilna ja też jutro mam wizytę... Bardzo wcześnie bo na 9.10 kurde o tej godzinie to ja się zwlekam zawsze z łóżka a tu muszę się wyszykować... I spryskać Bożenkę brokatem jeszcze... Hehe...
Idę się kąpać i do spania zaraz bo coś mnie dzisiaj boli macica i mi staje często...
Ja mam na 10 i jurtro glukoza
Ja sie zastanawiam czy golic bozenke czy nie. Ni w koncu to nie przymus, a mi sie dzisiaj nie chce... Chyba obrobie tylko nogi..
A ty uwazaj na brokat...bo tz bedzie sie swiecil
Stary 2014-05-27, 21:11   #1204
ZygaEffka
Zadomowienie

Mecia http://allegro.pl/czapka-piesek-jasn...253348015.html cos dla Twojego maluszka
a tu dla dziewczynki http://allegro.pl/czapeczka-azurowa-...253351060.html
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:11   #1205
NATALUSIA14
Rozeznanie

Misstic Podobne gadżety dostałam na warsztatach w Krakowie. W czwartek idę na kolejne, też mają być miłe niespodzianki, zobaczymy
Fajne łóżeczko i materacyk w dobrej cenie

Powodzenia dla dziewczyn które jutro mają wizytę

Dobrej nocki, do jutra

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:17   #1206
DorissiriD
Rozeznanie

Też mam jutro wizytę. Jakoś tak szybko mi zleciało te 3 tygodnie i ani się nie obejrzałam a już kolejna wizyta!

Cytat:
A teraz witam się wieczorem

Własnie nie dawno wróciłam z warsztatów Mamo to Ja i powiem wam że jestem mega zadowolona z nich Byłam z mężem i dowiedzieliśmy się naprawdę sporo przydatnych informacji. Było ciekawie i śmiesznie. Bylismy tam 3 i pół godziny a nam się wydawało, że raptem godzinka minęła. Tylko kość ogonowa dawała się we znaki
Dostaliśmy też oczywiście dużo gratisów i mam też ulotkę którą mogę wymienić w sklepie na buteleczkę 150ml z firmy Tomme Tippee
Do tego ćwiczyłam pierwszą pomoc na fantomie maleństwie. Fajne to było, że oprócz suchego gadania były pokazy i właśnie praktyka jak przy pierwszej pomocy Na początku dostaliśmy też wodę i wafelki waza.
W każdym razie bardzo żałuję, że to jedyne warsztaty w moim mieście. Chętnie bym jeszcze poszła na jakieś.

A o 21 przywieźli mi łóżeczko i materacyk który zamawiałam w komplecie Także dzisiaj juz za późno, ale jutro się je rozłoży i porobie zdjęcia. A zamawiałam z tej aukcji http://allegro.pl/piekne-sosnowe-loz...231053665.html

8 pieluszek
2 śliniaczki
skarpeteczki
2 proszki do pranie Jelp
wkładki laktacyjne
4 opakowania witamin DHA
5 opakowań witaminy D

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty Będziemy czekać na wiadomość

Ircha nie widziałam, żebyś pisała o swojej dzisiejszej wizycie. Odezwij się proszę, bo czekamy na relacje
O! Jak fajnie! Wychodzi na to że na warsztatach w Rzeszowie był zupełnie inny program i nie było takich fajnych gratisów...
Stary 2014-05-27, 21:22   #1207
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Do mam które już urodziły

Czy wy po porodzie zakładałyście potem w domu jakieś pasy ściskające czy jak to się nazywa? Chodzi mi o takie, które powodują, że ta skóra z brzucha się "wklęsa". Bo po porodzie, na brzuszku zostaje sporo skóry zbędnej.. Cholercia nie wiem jak to napisać. Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi.
Nie zakładałam, podobno rozleniwia mięśnie.

W ciągu trzech tygodni brzuch się wciągnął (ale topi pierwszej ciąży,zobaczymy co bedzie po drugiej).
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:29   #1208
DorissiriD
Rozeznanie

Mój brzuch sie nigdy nie wciągnął

Też nie używałam pasa. Czuje, że z mięśniami wszystko ok było po jakimś czasie.

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-05-27 o 21:30
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:36   #1209
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
sweet

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:43   #1210
Misstic
Wtajemniczenie

Doris a wy czego nie dostaliscie?
U nas byla tez tylko jedna grupa wiec moze dlatego wiecej bylo? Hmm nie wiem. Ale naprawde nie spodziewalam sie ze tyle gratisow bedzie, ale jestem zadowolona hehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:46   #1211
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

ja gdybym nie dostała łóżeczka z materacem i ochraniaczem to bym miała od innej koleżanki za 75zl a z tego co wiem ona kupiła go na allegro za tyle.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:51   #1212
DorissiriD
Rozeznanie

JUż dobrze nie pamiętam co dostałam, ale m.im: śliniaczek, skarpetki, mały żel i balsam dla dziecka - no i mnóstwo ulotek.

Może na przykładzie Twojej listy:
8 pieluszek - nie
2 śliniaczki - 1
skarpeteczki - tak
2 próbki mleka modyfikowanego - chyba jedna
2 proszki do pranie Jelp - jedna próbka
smoczek Tomme Tippee 0-3m - nie
wkładki laktacyjne - nie
4 opakowania witamin DHA - nie, po jednym z 3 opakowań dla osób, które zadały pytania, ja zadałam jako czwarta osoba...
5 opakowań witaminy D - nie
i ulotkę którą wymienię na butelkę - chciałabym, ale nie
Stary 2014-05-27, 22:04   #1213
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
JUż dobrze nie pamiętam co dostałam, ale m.im: śliniaczek, skarpetki, mały żel i balsam dla dziecka - no i mnóstwo ulotek.

Może na przykładzie Twojej listy:
8 pieluszek - nie
2 śliniaczki - 1
skarpeteczki - tak
2 próbki mleka modyfikowanego - chyba jedna
2 proszki do pranie Jelp - jedna próbka
smoczek Tomme Tippee 0-3m - nie
wkładki laktacyjne - nie
4 opakowania witamin DHA - nie, po jednym z 3 opakowań dla osób, które zadały pytania, ja zadałam jako czwarta osoba...
5 opakowań witaminy D - nie
i ulotkę którą wymienię na butelkę - chciałabym, ale nie

To rzeczywiscie duzo mniej mieliscie do nas babka od karmienia piersia mowi bierzcie sobie te witaminki po kilka sztuk bo duzo ich maja. No to wszystkie babki braly

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 22:11   #1214
DorissiriD
Rozeznanie

Dostaliśmy jeszcze wodę do picia i wafelek na przegryzkę.

Jakby i u nas powiedzieli bierzcie, to bym brała a co
Stary 2014-05-27, 22:22   #1215
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Leże sobie i coś mnie swedzi z tyłu ud...i tak się tam macam i czuję dziury....to migiem lustro...mam milion rozstepów, cellulit taki że tatry mają mniejsze wzniesienia i doliny nigdy czegoś takiego nie widziałam
I biodra mi tak urosły że aż się zmierzyłam...no i w miesiąc 8 cm więcej...mam dupe jak szafa, do tego falowana....
Także Paulinka ja zaslaniam lustra w domu. Ale te małe do twarzy też... U fryzjera zdalam sobie sprawę że mam potężna drugą brodę
Ale co zrobić teraz już będzie tylko gorzej
Aaa...i dzisiaj już wiem co to ta siara... Mam całe sutki oblepione czymś. I stanik uwalony

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 22:36   #1216
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Leże sobie i coś mnie swedzi z tyłu ud...i tak się tam macam i czuję dziury....to migiem lustro...mam milion rozstepów, cellulit taki że tatry mają mniejsze wzniesienia i doliny nigdy czegoś takiego nie widziałam
I biodra mi tak urosły że aż się zmierzyłam...no i w miesiąc 8 cm więcej...mam dupe jak szafa, do tego falowana....
Także Paulinka ja zaslaniam lustra w domu. Ale te małe do twarzy też... U fryzjera zdalam sobie sprawę że mam potężna drugą brodę
Aaa...i dzisiaj już wiem co to ta siara... Mam całe sutki oblepione czymś. I stanik uwalony

Ni to kochana czas zaopatrzyc sie w wkladki laktacyjne.
U mnie to tyci tyci mie widiczne orawie
Stary 2014-05-28, 00:25   #1217
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Witam się z rana...
Któraś tu mówiła o kopniaczkach niskich, chyba Bezaczek... Ja też tak mam że te nisko to nieraz mnie strasznie zaboli... A czasem dostaję prosto w Bożenkę od środka...
O właśnie muszę iść szykować Bożenkę bo jutro wizytuję...
U mnie mój mąż od kilku tygodni bawi się w ogrodnika i mam już posadzony koperek, pietruszkę, szczypiorek ostrą papryczkę i rzodkiewkę... Oprócz tego różne kwiatki i wziął się za ogród przed domem i z tego jak opowiada będzie to wyglądać fajnie...
tak, ja. dziś kopało juz wyżej. i to jak mocno :D
ja wykończyłam piękne już drzewko małe z papryczkami. tż dostał, a ono bezczelnie kaput :pala: :cojest:
Cytat:
A i wczoraj tez juz sie nie chwalilam , ale dostalam znów kilka rzeczy dla dzidzi a mianowicie z 20 sztuk body , rożek , tą poduszkę do spania ale w środku jest chyba styropian (czy wy też tak macie ?) buciki bielutkie chyba do chrztu . A potem brat mnie wyprowadzil z równowagi:baba: i chcialam to wszystko wywalić za okno ale w sumie to nie dla mnie tylko do Zosieńki mojej ;) opanowałam emocje :-)
ja mam włókno silikonowe w poduszce. styropian odradzali ze względu na to, że się ubija i że szeleści ;)
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Mój mały często mnie tak kopie u dołu i przyznam nie znoszę tego,bo to mało przyjemne i mam wrażenie,że on wychodzi mi stamtąd :brzydal: Nie wiem czy witaminy mają coś do skurczów :confused: Ja czasem mam lepszy dzień i raz mam twardnienia a czasem mam dni,że jest to co chwilę...

Haha mój tak samo :D nawet sernika na zimno by nie zrobił :D ale w sumie ja ciast też nie umiem robić i za bardzo za tymi domowymi nie przepadam(a już tym bardziej za ciastem kruchym) i wolę iść na łatwiznę i kupić w sklepie :ehem:
dziś nie wzięłam magnezu wcale ani witaminy, miałam ok 5-8 skurczów. zobaczymy co jutro.
mój tż zrobi jajecznicę i wsypie proszek do woreczka z udkami i włoży do piekarnika. ale np nie bardzo wie ile piec, a jak się zagra na kompie, to spali i nic nie poczuje :brzydal:
Cytat:
Idziemy dzisiaj na warsztaty te z mamo to ja :) jakos mi zapal troche spadl ale mam nadzieje ze bedzie fajnie i ciekawie.

Znowu bym zjadla rybe (fileta) :pala: od soboty mam takie parcie. Wczoraj az poszlam i kupilam sobie dwa platy dorsza gdzie to do mnie w ogole nie podobne :D a teraz leze jeszcze w lozku i jedyna rzecza jaka przychodzi mi do glowy do zjedzenia jest pyszna rybka hehe :cojest:
Czyzby moja pierwsza zachcianka? :D albo organizm sie upomina :)
już widziałam niżej relację, to tam odpiszę
rybkę zjadłam w niedzielę na rowerkach :D i zjadłąbym jeszcze.
Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
U mnie dziś stresujący dzień.Najpierw telefon z UWV, to taki polski ZUS. 100 pytań o moją pracę i samopoczucie.Teraz telefon od ich lekarza, kolejne pytania o moje zdrowie.Denerwuję się okrutnie bo od tego wszystkiego zależy czy będę na zwolnieniu czy nie.Mam nadzieję że się dogadaliśmy. Nie wiem co teraz, albo czekam na wezwanie o lekarza albo decyzja.Stresa mam😕

:kciuki: ja czekam aż się do mnie odezwą :p: mam wstrzymaną wypłatę, bo coś tam. ciekawe czy zrobią mi wjazd na chatę.
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46629901]

Ja też uważam, że warto jeździć i zwiedzać, choć jestem raczej za zwiedzaniem Europy :brzydal: I to nie koniecznie jest prawda, żę wakacje za granicą wychodzą drożej od wakacji w Polsce np nad morzem (jak dla mnie, ja jestem z południa Polski to sama droga nad morze to koszt ładnych parę stówek). Byłam np w Czarnogórze i zakochałam się w tym kraju. Płaciliśmy niecałe 900zł od os za 10 dni z przejazdem i śniadaniami, było pięknie, cudownie, cieplutko i tęsknię za tymi widokami (jak w chorwacji, tylko mniej ludzi).

Oprócz tego byłam w Bułgarii x2, we Włoszek x2, w Grecji i rok temu na Korfu :love: No i Tunezja.[/QUOTE]
nawet bym powiedziała, że zagraniczne dobrze wypatrzone są tańsze, a do tego pogoda gwarantowana. z hotelu się nie trzeba ruszać jak się nie chce mówić w obcym języku. nauczyć się podstaw typu "tu bir plis" i doś :hahaha:
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
albo ryż z sosem truskawkowym :mniam:

chodziłam kiedys w podstawowce na obiady w szkole i takie cuda tam gotowali :D
ooooooo :slina: jutro ruszam na podbój straganików, gdzieś muszą mieć truskawki :brzydal: zrobię sobie ryż. za bardzo nie pamiętam, ale z truskawkami to chyba ze dwa razy może mieliśmy, a ten sos był zimny jak dobrze pamiętam i to było takie se. ale w domu mama robiła. pychotki!
Cytat:
A i drzemkę sobie strzeliłam ale została skutecznie przerwana perfumami męża tak się wypędzlował na tego grilla że aż mi do mózgu przez sen weszły :P

Leżę ze szmatą na czole :D dobrze ze mi humor dopisuje w miarę :brzydal:
:hahaha:
Cytat:
Napisane przez maga9 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny,
pisze z Pl ale nieciekawie jest.mialam na serio fachowe usg z przeplywami,no i nieprawidlowe sa.jutro do specjalisty prof jade do gdanska,zobacze co powie.kazano mi zasiegnac druga opinie i skierowano tez na patologie do szpitala.ja juz 2 tyg czuje rzadsze ruchy,slabe jesli wogole.lekarz w irlandii kazal pic zimne mleko,idiota,zamiast sprawdzic.wiec jesli kilka dni mniejsza ruchliwosc nie lekcewazcie bo to moze oznaczac niedotlenienie jak w moim wypadku podobno jest,jutro bede wiedziec na 100% i czy uda sie utrzymac ciaze.a usg mc temu bylo ok.wiec problemy zaczely sie z jakies 2-3tyg temu.nigdy nic n ie wiadomo,ja czuje i czulam sie caly czas swietnie,nic nie wskazuje problemow,krew idealna(dopiero robiona).tylko zmniejszone ruchy,na ktore lekarze nie zwracaja uwagi bo jeszcze wczesna ciaza to nie musi byc wyraznie czuc i codzien.
mysle ze doppler jest bardzo wazny i warto go robic od teraz.
dam znac jak sama bede wiedziec wiecej.
pozdrawiam,badzcie zdrowe razem z maluszkami.
:kciuki:
Cytat:
A teraz witam się wieczorem :D

Własnie nie dawno wróciłam z warsztatów Mamo to Ja i powiem wam że jestem mega zadowolona z nich :D Byłam z mężem i dowiedzieliśmy się naprawdę sporo przydatnych informacji. Było ciekawie i śmiesznie. Bylismy tam 3 i pół godziny a nam się wydawało, że raptem godzinka minęła. Tylko kość ogonowa dawała się we znaki :D
Dostaliśmy też oczywiście dużo gratisów i mam też ulotkę którą mogę wymienić w sklepie na buteleczkę 150ml z firmy Tomme Tippee :jupi:
Do tego ćwiczyłam pierwszą pomoc na fantomie maleństwie. Fajne to było, że oprócz suchego gadania były pokazy i właśnie praktyka jak przy pierwszej pomocy :) Na początku dostaliśmy też wodę i wafelki waza.

Poniżej wklejam zdjęcie moich gratisów :D
8 pieluszek
2 śliniaczki
skarpeteczki
2 proszki do pranie Jelp
wkładki laktacyjne
4 opakowania witamin DHA
5 opakowań witaminy D
no to tak. jechałam 30km w jedną stronę na te warsztaty, u mnie też nie robią takich rzeczy ale na te się akurat uparłam. głównie może i ze względu na próbki :brzydal:
byłam z mamą i tżtem, więc mam 3 śliniaczki, bo na każdym krześle na dzień dobry czekała siateczka z ulotkami i śliniaczkiem.
5 pieluszek
skarpeteczki
mleka nie mam znikąd
jelp 1-był w tej siatce co dostawałyśmy po oddaniu ankiety zdaje się, a tż nie wziął bo mu było głupio :mur:
smoczek mam
wkładki 6szt w saszetce
witaminy mam 1 to "podwójne" opakowanie, rozdawali przy wyjściu, innych nie mam(nie wliczam tych wygranych w pudełku)
ulotkę też mam
i pełno innych ulotek, gazetę mamo to ja z lutego chyba :hahaha:, ogółem jakieś kilo makulatury
o kąpieli było przy okazji produktów J&J, ale nie za dużo, żadnej pierwszej pomocy nie było. było nas dwie grupy podzielone na dwie sale na niewygodnych krzesłach. konkurs zrobili u was czy nie? karteczki do napisania z czym się kojarzy mamo to ja. ja miałam swoją z domu, bo w mailu wyczytałam żeby mieć, no to miałam mini laurkę i może temu wygrałam :p: i nie musiałam na miejscu myśleć nad odpowiedzią i pożyczać długopisu jak jedne laski od nas pożyczały ;)

idę w czwartek na badania i glukozę, tż będzie ze mną siedział. jutro jedziemy do mamy na chwilę, potem załatwiac sprawy na mieście i na zakupy 30km do wielkich sklepów. opanuję chyba gdzieś truskawki, nie? :prosi:
czereśnie na drzewie się czerwienią, ale pada i mokro i jakoś mi nie po drodze podejść pod drzewo i obejrzeć czy już jakaś nadaje się do zjedzenia. z okna wygląda, że parę jest ok, ale też wysoko i nijak nie da się zerwać, a szkoda. muszę poczekać na te niższe.

umyłam włosy i użyłam tej odżywki z wizażu do testów, pachnie obłędnie! idę suszyć te włosy i spać.

dobranocek
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 01:27   #1218
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
carolciuska fajny brzuszek

Dzanet super taki dodtakowy przypływ gotówki-zawsze sie przyda , zwłaszcza teraz

gabki żadnej nei kupowałam, dawałam na spód pieluszkę lub ręcznik, gąbki to troche takie siedlisko bakterii , zreszta maluszek mi z poczatku popłakiwał i owijałam go w ciepłą tetrowa pieluszkę wiec na takiej gąbce byłoby mi cięzko-jakby dzieciatko w kapieli wam płakusiało to polecam cit cieplejsza wode niz zalecana i włąsnei owiniecie pieluszką

kciuki za wizytę

o własnie

Aneta kciuki zebyś mogła dostać to zwolnienie

Nmartyna gdzie sie wybieracie nad morze? jade w podobnym terminie

Monika dobrze ze juz w domu
Asia19x super że wizyta udana

nadrobiłam ufffffffffff

a teraz sie witam
dobry wieczór
Miedzyzdroje

---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ----------

Cytat:
Super Brawo za wizytę i za zdrowego bąbelka

Ile płaciłaś za czyszczenie obrączki?

Napewno z maluchem wszystko wporządku

Brawo dla Joasi Zuch dziewczynka

Ekstra łóżeczko I super cena
Mam kuzyna zlotnika i on to robi

08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 04:52   #1219
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Kurde przez te obchody w szpitalu teraz w domu spać nie mogę
Sny miałam jakieś z innej planety, jakieś podróże, ktoś kogoś zostawił na drugim końcu europy, trzeba było wracać, potem znowu w drugą stronę bo coś, i takie zmęczone mordy mi się snily co 2 dni non stop w podróży powrotnej do domu s wakacji chyba...co z tego że 3 razy tam i z powrotem...
Ale to przez Was Wy wczoraj o urlopach itp to mi się śniło

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 06:46   #1220
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj weszłam i trochę Was podczytywałam, w trakcie mi się kimnęło, a potem już mi się nie chciało pisać, ale już nadrabiam.
No i dziękuję Martuś za pamięć o mojej skromnej osobie
Fajne zdobycze masz

Ano jak pojechałam, oczywiście tradycyjnie był ponad półgodzinny poślizg. W międzyczasie byłam 2 razu siusiu, pani zmierzyła mi ciśnienie, tętno i wagę, wpisała nasze (moje i męża) grupy krwi w kartę i siedziałam. Czas mi się dłużył, ale starałam się nie myśleć za dużo, tylko żyć nadzieją, że przecież wszystko musi być dobrze. Jak już przyszła moja kolej, weszłam, pogadaliśmy z doktorkiem, położyłam się na kozetce zaczął robić USG i mówi, że dziś nie zrobimy za wiele... bo dziecko "leży jak w hamaku" i go zbytnio nie ma jak pomierzyć, obejrzeć. Tak się maluch złożył, że nogi koło spojenia łonowego i tylko wyraźnie było głowę widać i kręgosłup bokiem. Trochę naciskał na brzuch, pukał w niego, ale bąbel nie bardzo chciał współpracować. Powiedział tylko, że waży ponad 400g, serduszko włączył może na 3 sekundki i też miarowo stukało. A jeszcze leżę sobie, a on do mnie: miał być chłopak, no nie.? Ja mówię,a ja nic nie wiem, nie było do tej pory wiadomo. Myślę, że mi tak na przekór mówił, bo mu opowiadałam, że w rodzinie sami chłopcy i dziewczynka by furorę zrobiła, a on do mnie no jak to.? Przecież jak już taka tradycja rodzinna to u was też chłopak musi być Zajrzał jakoś na bobaska tak od spodu, dupkę było widać, ale uda zaciśnięęęte, moja wstydliwa istotka Stwierdził jednak, że nie będziemy gdybać, że na kolejnej wizycie zerkniemy konkretnie. No potem jeszcze na fotel i dowcipne USG, no ale bez zmian i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Póki co mam żadnych wyników nie robić,dorzucił mi tylko witaminki Vita-min Plus Mama i mam dużo pić. Pytał czy bolą plecy, czy nogi puchną itp. , mówiłam, że nie. Pochwalił mnie, że całkiem dobrze znoszę ciążę i ładnie wyglądam, że mi ten stan służy Także cierpliwie czekam dalej, ale cieszę się, że ogólnie jest OK, a 2 tygodnie zlecą migiem. Potem sobie myślę, może trzeba było zjeść coś słodkiego przed wizytą... Myślicie, żeby to podziałało, by dziecko się uaktywniło.?
Po wizycie skoczyliśmy na większe zakupki, a w drodze powrotnej dzidziuś zaczął się kręcić, kopać, a ja mówię: teeeraaaz? Na wizycie to siedziałeś cichutko W poniedziałek szalał po całym brzuszku, wzdłuż i w szerz, bąbelejski mój

Jak stałam przy recepcji, przyszła jakaś dziewczyna z duuuużym brzuchem i mówi do położnej, że ona chciała przedłużyć zwolnienie. To ta jej mówi, że OK, ale trzeba do lekarza się zarejestrować, a ta do niej, że czy tak nie da rady, żeby ona jej wypisała. Babeczka mówi, że nie, bo to lekarz musi zdecydować czy Pani przełuża czy nie. Jeszcze ta dodała, że do niego i jeszcze innego chodzi. To położna jej mówi, że gdzie by Pani nie poszła to trzeba się na wizytę umówić. A ta: no niech Pani coś zrobi, proszę Ta jej mówi, że ja nie mogę o takich rzeczach decydować, a laska w ryk, że jak to, że ona w 35 tygodniu jest, dziś jej się kończy zwolnienie i jutro będzie musiała iść do pracy!!! Położna mówi, niech Pani nie płacze i się uspokoi, proszę zaczekać, wejdzie Pani do lekarza i lekarz podejmie decyzję. Masakra jakaś dziewucha nieświadoma. Przez tyle m-cy ciąży nie wiedziała, że jak się zwolnienie kończy to trzeba iść do lekarza Teraz pielęgniarki już leków nie chcą wypisywać tylko też trzeba się do rodzinnego rejestrować po zwykłą receptę. Widać było, że to jakaś cwaniara, myślała, że przyjdzie zagada, ta jej wypisze i ona sobie pójdzie. Ten płacz to normalnie na zawołanie miała. Nas kilka w kolejce było to musiała poczekać. Ehhh...

Asia,
za wizytę

maga9, zdrówka, MUSI być dobrze !

Aneta, żeby udało się ze zwolnieniem

Monika, super, że już w domku

zazdrosnica, fajna okazja z tym łóżeczkiem

Aliszcze, super podarunek od córci takie własnoręczne dzieło pewnie cieszy oko i serducho

bezaczek, fajnie, że podobały ci się te warsztaty, no i przyjemne z pożytecznym - inaczej spędzony czas i kilka gadżetów na plusie

carolciuszka, ładny brzuszeczek

dzanet, super, przyda się zastrzyk gotówki, że też doczytałaś o tym spryciulo Właśnie czasem człowiek o takich sprawach nie wie i jak mu ktoś nie podpowie lub sam gdzieś nie doczyta, to nawet nie się nie ma pojęcia, że coś takiego istnieje.

A jeszcze tak po cichutku Wam powiem, że kupiliśmy zwykły stetoskop ( te lekarskie słuchawki) i wczoraj maż podsłuchiwał bąbla. Jego mina... nie do opisania bo jako takich kopniaków jeszcze nie poczuł. Śmiał się, że się wierci bobas i się rozpycha. Nawet wieczorkiem się pod brzuch mi podłączył i byłam na podsłuchu Mówię, że kołysankę ma do snu, że teraz to muzyka dla jego uszu.
No to się teraz będziemy bawić w doktora

Pozdrawiam z rana, już po śniadanku, idę zaraz zanieść zwolnienie do ZUS-u i na małe zakupki. Maleństwo kopniakuje
A co to jakoś tak jak nie u nas, nie ma nikogo Pewnie smacznie śpicie po tych burzach, ja ja przedwczoraj.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:12   #1221
etusiaaa
Wtajemniczenie

witajcie z rana,
trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty,
Mistic gratuluję udanych warsztatów,
u mnie w miescie nie ma nic jedyna rozrywka i zrodlem jakiejs nowej wiedzy jest szkola rodzenia ale dobre i to
ircha najważniejsze ze wszystko w porzadku moze nastepnym razem potwierdzi sie kto u ciebie zamieszkuje

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:15   #1222
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Po moich telefonicznych rozmowach z nimi dostałam tylko wiadomość że za 6 tygodni czyli 8 lipca zadzwonią lub przyjdą do domu między 9 a 17 zapytać co u mnie😋.No to chyba mam w domu siedzieć. Do 4 tygodni dostanę decyzję o przyznanym lub nie zasiłku.Muszę być dobrej myśli bo ściany będę jeść😆

Stary 2014-05-28, 07:41   #1223
Niestabilna
Wtajemniczenie

Witam...
Ja juz buty na nogach i czekam na tz i jedziemy. Trzymajcie kciuki na poczekalni was nadrobie.
Stary 2014-05-28, 07:53   #1224
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Witam...
Ja juz buty na nogach i czekam na tz i jedziemy. Trzymajcie kciuki na poczekalni was nadrobie.
Powodzenia

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Witam się dzisiaj...
Na chwilę obecną mam straszny humor. Ale nie będę Wam tu psuć atmosfery, oby do południa się poprawiło.
Stary 2014-05-28, 08:14   #1225
Asia19x
Zakorzenienie

Witam
Ja dziś też nie w nastroju, od wczoraj tak słabo się czuję, że nie wiem jak się nazywam Jak upał, zdycham, jak chłód i pochmurnie też zdycham, bo moje samopoczucie też pewnie przez pogodę trochę zrypane

O dziwo, nawet nie chce mi sie jeść, a to już oznacza, że coś jest nie tak
Wypiłam tylko szklankę soku.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Niestabilna -

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:17   #1226
nmartyna
Zadomowienie

Dziewczyny, któraś kiedyś tu wspominała o farbie do malowania łóżeczka (nie pamiętam, która z Was to była ) Mogłabyś podać nazwę farby, którą malowałaś? To była jakaś specjalna farba nietoksyczna, czy zwykłą malowałaś???
Stary 2014-05-28, 08:18   #1227
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś kiedyś tu wspominała o farbie do malowania łóżeczka (nie pamiętam, która z Was to była ) Mogłabyś podać nazwę farby, którą malowałaś? To była jakaś specjalna farba nietoksyczna, czy zwykłą malowałaś???
Ja też z chęcią się dowiem, bo łożeczko dostaliśmy i chcę aby Tż na biało przemalował

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:20   #1228
Simran86
Raczkowanie

Witajcie Kochane
U nas drugi dzień leje i leje- zostało mi jeszcze prasowanie i chyba to dzisiaj znowu będzie moje zajęcie...
Ja już po śniadaniu, kot śpi przytulony do mnie i tak się lenimy;-)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty:-*

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1401178808198.jpg (66,8 KB, 20 załadowań)
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:25   #1229
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Po moich telefonicznych rozmowach z nimi dostałam tylko wiadomość że za 6 tygodni czyli 8 lipca zadzwonią lub przyjdą do domu między 9 a 17 zapytać co u mnie😋.No to chyba mam w domu siedzieć. Do 4 tygodni dostanę decyzję o przyznanym lub nie zasiłku.Muszę być dobrej myśli bo ściany będę jeść😆

No to gratki

Witam

Ja od rana marudze ze gruba jestem, tz ma już dosyć hihi

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:28   #1230
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic fajnie ze bylas na warsztatach, u mnie jak tak dalej pojdzie to nawet do szkoly rodzenia nie pojde

Cytat:

no i widzisz,chyba tylko my 2 takie kaleki coś ciąża robi straszne spustoszenie u nas...
ja mam wielką dupę,wielkie uda,cellulit po kostki,rozstepy na calej dupie,udach i piersiach (chociaz piersi mam nadal male) i wlasnie tylko twarz jest normalna i na twarzy nic nie przytylam chociaz bym chciala ja juz nie mam do tego sily... jak mi sam gin zwrocil uwage ze mam rozstepy to w ogole jest milo
i naprawde zazdroszcze dziewczynom ktore nie wiedza co to cellulit i rozstepy... bo wagę to sie zrzuci,ale ta cala reszta??
i nie zebym sie chwalila ale kiedys naprawde mialam fajną dupkę... okrągłą i sexi,a teraz?
Ale to wiesz,nikt kto nie wyglada tak jak my to nie zrozumie tego,co innego miec kilka rozstępikow a co innego miec wysyp

Witam się w 26 tygodniu
jestem coraz bardziej przerazona...
i smutna

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości