|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
![]() ![]() ![]() Spadam w poduchy ![]()
![]() |
#1202 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Czemu u mnie nie ma warsztatów żadnych ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam 2 czerwca spotkanue z polozna w sensie przyjedzie do naa i sue jej wypytam o jakies warszraty. Cytat:
![]() Ja sie zastanawiam czy golic bozenke czy nie. Ni w koncu to nie przymus, a mi sie dzisiaj nie chce... Chyba obrobie tylko nogi.. A ty uwazaj na brokat...bo tz bedzie sie swiecil ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zadomowienie
|
Mecia http://allegro.pl/czapka-piesek-jasn...253348015.html cos dla Twojego maluszka
![]() a tu dla dziewczynki http://allegro.pl/czapeczka-azurowa-...253351060.html
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
Misstic Podobne gadżety dostałam na warsztatach w Krakowie. W czwartek idę na kolejne, też mają być miłe niespodzianki, zobaczymy
![]() Fajne łóżeczko i materacyk w dobrej cenie ![]() Powodzenia dla dziewczyn które jutro mają wizytę ![]() Dobrej nocki, do jutra ![]()
![]() |
#1206 | |
Rozeznanie
|
Też mam jutro wizytę. Jakoś tak szybko mi zleciało te 3 tygodnie i ani się nie obejrzałam a już kolejna wizyta!
Cytat:
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciągu trzech tygodni brzuch się wciągnął (ale topi pierwszej ciąży,zobaczymy co bedzie po drugiej). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Rozeznanie
|
Mój brzuch sie nigdy nie wciągnął
![]() Też nie używałam pasa. Czuje, że z mięśniami wszystko ok było po jakimś czasie.
___ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-05-27 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Wtajemniczenie
|
Doris a wy czego nie dostaliscie?
U nas byla tez tylko jedna grupa wiec moze dlatego wiecej bylo? Hmm nie wiem. Ale naprawde nie spodziewalam sie ze tyle gratisow bedzie, ale jestem zadowolona hehe ![]()
#1211 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
ja gdybym nie dostała łóżeczka z materacem i ochraniaczem to bym miała od innej koleżanki za 75zl a z tego co wiem ona kupiła go na allegro za tyle.
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
JUż dobrze nie pamiętam co dostałam, ale m.im: śliniaczek, skarpetki, mały żel i balsam dla dziecka - no i mnóstwo ulotek.
Może na przykładzie Twojej listy: 8 pieluszek - nie 2 śliniaczki - 1 skarpeteczki - tak 2 próbki mleka modyfikowanego - chyba jedna 2 proszki do pranie Jelp - jedna próbka smoczek Tomme Tippee 0-3m - nie wkładki laktacyjne - nie 4 opakowania witamin DHA - nie, po jednym z 3 opakowań dla osób, które zadały pytania, ja zadałam jako czwarta osoba... 5 opakowań witaminy D - nie i ulotkę którą wymienię na butelkę - chciałabym, ale nie
#1213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To rzeczywiscie duzo mniej mieliscie ![]() ![]()
![]() |
#1214 |
Rozeznanie
|
Dostaliśmy jeszcze wodę do picia i wafelek na przegryzkę.
Jakby i u nas powiedzieli bierzcie, to bym brała ![]() ![]()
#1215 |
Rozeznanie
|
![]() Leże sobie i coś mnie swedzi z tyłu ud...i tak się tam macam i czuję dziury....to migiem lustro...mam milion rozstepów, cellulit taki że tatry mają mniejsze wzniesienia i doliny ![]() ![]() I biodra mi tak urosły że aż się zmierzyłam...no i w miesiąc 8 cm więcej...mam dupe jak szafa, do tego falowana.... Także Paulinka ja zaslaniam lustra w domu. Ale te małe do twarzy też... U fryzjera zdalam sobie sprawę że mam potężna drugą brodę ![]() Ale co zrobić ![]() ![]() Aaa...i dzisiaj już wiem co to ta siara... Mam całe sutki oblepione czymś. I stanik uwalony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie to tyci tyci mie widiczne orawie
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wykończyłam piękne już drzewko małe z papryczkami. tż dostał, a ono bezczelnie kaput :pala: :cojest: Cytat:
Cytat:
mój tż zrobi jajecznicę i wsypie proszek do woreczka z udkami i włoży do piekarnika. ale np nie bardzo wie ile piec, a jak się zagra na kompie, to spali i nic nie poczuje :brzydal: Cytat:
rybkę zjadłam w niedzielę na rowerkach :D i zjadłąbym jeszcze. Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46629901] Ja też uważam, że warto jeździć i zwiedzać, choć jestem raczej za zwiedzaniem Europy :brzydal: I to nie koniecznie jest prawda, żę wakacje za granicą wychodzą drożej od wakacji w Polsce np nad morzem (jak dla mnie, ja jestem z południa Polski to sama droga nad morze to koszt ładnych parę stówek). Byłam np w Czarnogórze i zakochałam się w tym kraju. Płaciliśmy niecałe 900zł od os za 10 dni z przejazdem i śniadaniami, było pięknie, cudownie, cieplutko i tęsknię za tymi widokami (jak w chorwacji, tylko mniej ludzi). Oprócz tego byłam w Bułgarii x2, we Włoszek x2, w Grecji i rok temu na Korfu :love: No i Tunezja.[/QUOTE] nawet bym powiedziała, że zagraniczne dobrze wypatrzone są tańsze, a do tego pogoda gwarantowana. z hotelu się nie trzeba ruszać jak się nie chce mówić w obcym języku. nauczyć się podstaw typu "tu bir plis" i doś :hahaha: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
byłam z mamą i tżtem, więc mam 3 śliniaczki, bo na każdym krześle na dzień dobry czekała siateczka z ulotkami i śliniaczkiem. 5 pieluszek skarpeteczki mleka nie mam znikąd jelp 1-był w tej siatce co dostawałyśmy po oddaniu ankiety zdaje się, a tż nie wziął bo mu było głupio :mur: smoczek mam wkładki 6szt w saszetce witaminy mam 1 to "podwójne" opakowanie, rozdawali przy wyjściu, innych nie mam(nie wliczam tych wygranych w pudełku) ulotkę też mam i pełno innych ulotek, gazetę mamo to ja z lutego chyba :hahaha:, ogółem jakieś kilo makulatury o kąpieli było przy okazji produktów J&J, ale nie za dużo, żadnej pierwszej pomocy nie było. było nas dwie grupy podzielone na dwie sale na niewygodnych krzesłach. konkurs zrobili u was czy nie? karteczki do napisania z czym się kojarzy mamo to ja. ja miałam swoją z domu, bo w mailu wyczytałam żeby mieć, no to miałam mini laurkę i może temu wygrałam :p: i nie musiałam na miejscu myśleć nad odpowiedzią i pożyczać długopisu jak jedne laski od nas pożyczały ;) idę w czwartek na badania i glukozę, tż będzie ze mną siedział. jutro jedziemy do mamy na chwilę, potem załatwiac sprawy na mieście i na zakupy 30km do wielkich sklepów. opanuję chyba gdzieś truskawki, nie? :prosi: czereśnie na drzewie się czerwienią, ale pada i mokro i jakoś mi nie po drodze podejść pod drzewo i obejrzeć czy już jakaś nadaje się do zjedzenia. z okna wygląda, że parę jest ok, ale też wysoko i nijak nie da się zerwać, a szkoda. muszę poczekać na te niższe. umyłam włosy i użyłam tej odżywki z wizażu do testów, pachnie obłędnie! idę suszyć te włosy i spać. dobranocek |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Rozeznanie
|
Kurde przez te obchody w szpitalu teraz w domu spać nie mogę
![]() Sny miałam jakieś z innej planety, jakieś podróże, ktoś kogoś zostawił na drugim końcu europy, trzeba było wracać, potem znowu w drugą stronę bo coś, i takie zmęczone mordy mi się snily co 2 dni non stop w podróży powrotnej do domu s wakacji chyba...co z tego że 3 razy tam i z powrotem... ![]() Ale to przez Was ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i dziękuję Martuś za pamięć o mojej skromnej osobie ![]() Fajne zdobycze masz ![]() Ano jak pojechałam, oczywiście tradycyjnie był ponad półgodzinny poślizg. W międzyczasie byłam 2 razu siusiu, pani zmierzyła mi ciśnienie, tętno i wagę, wpisała nasze (moje i męża) grupy krwi w kartę i siedziałam. Czas mi się dłużył, ale starałam się nie myśleć za dużo, tylko żyć nadzieją, że przecież wszystko musi być dobrze. Jak już przyszła moja kolej, weszłam, pogadaliśmy z doktorkiem, położyłam się na kozetce zaczął robić USG i mówi, że dziś nie zrobimy za wiele... bo dziecko "leży jak w hamaku" ![]() ![]() ![]() ![]() Po wizycie skoczyliśmy na większe zakupki, a w drodze powrotnej dzidziuś zaczął się kręcić, kopać, a ja mówię: teeeraaaz? Na wizycie to siedziałeś cichutko ![]() ![]() Jak stałam przy recepcji, przyszła jakaś dziewczyna z duuuużym brzuchem i mówi do położnej, że ona chciała przedłużyć zwolnienie. To ta jej mówi, że OK, ale trzeba do lekarza się zarejestrować, a ta do niej, że czy tak nie da rady, żeby ona jej wypisała. Babeczka mówi, że nie, bo to lekarz musi zdecydować czy Pani przełuża czy nie. Jeszcze ta dodała, że do niego i jeszcze innego chodzi. To położna jej mówi, że gdzie by Pani nie poszła to trzeba się na wizytę umówić. A ta: no niech Pani coś zrobi, proszę ![]() ![]() ![]() Asia, ![]() maga9, zdrówka, MUSI być dobrze ! Aneta, żeby udało się ze zwolnieniem ![]() Monika, super, że już w domku ![]() zazdrosnica, fajna okazja z tym łóżeczkiem ![]() Aliszcze, super podarunek od córci ![]() bezaczek, fajnie, że podobały ci się te warsztaty, no i przyjemne z pożytecznym - inaczej spędzony czas i kilka gadżetów na plusie ![]() carolciuszka, ładny brzuszeczek ![]() dzanet, super, przyda się zastrzyk gotówki, że też doczytałaś o tym spryciulo ![]() A jeszcze tak po cichutku Wam powiem, że kupiliśmy zwykły stetoskop ( te lekarskie słuchawki) i wczoraj maż podsłuchiwał bąbla. Jego mina... nie do opisania ![]() ![]() No to się teraz będziemy bawić w doktora ![]() Pozdrawiam z rana, już po śniadanku, idę zaraz zanieść zwolnienie do ZUS-u i na małe zakupki. Maleństwo kopniakuje ![]() A co to jakoś tak jak nie u nas, nie ma nikogo ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
|
witajcie z rana,
trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty, Mistic gratuluję udanych warsztatów, u mnie w miescie nie ma nic ![]() ![]() ![]() ircha najważniejsze ze wszystko w porzadku ![]() ![]()
#1222 |
Zakorzenienie
|
Po moich telefonicznych rozmowach z nimi dostałam tylko wiadomość że za 6 tygodni czyli 8 lipca zadzwonią lub przyjdą do domu między 9 a 17 zapytać co u mnie😋.No to chyba mam w domu siedzieć. Do 4 tygodni dostanę decyzję o przyznanym lub nie zasiłku.Muszę być dobrej myśli bo ściany będę jeść😆
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1223 |
Wtajemniczenie
|
Witam...
Ja juz buty na nogach i czekam na tz i jedziemy. Trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#1224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Witam się dzisiaj... ![]() Na chwilę obecną mam straszny humor. Ale nie będę Wam tu psuć atmosfery, oby do południa się poprawiło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja dziś też nie w nastroju, od wczoraj tak słabo się czuję, że nie wiem jak się nazywam ![]() ![]() O dziwo, nawet nie chce mi sie jeść, a to już oznacza, że coś jest nie tak ![]() Wypiłam tylko szklankę soku. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Niestabilna - ![]()
#1226 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, któraś kiedyś tu wspominała o farbie do malowania łóżeczka (nie pamiętam, która z Was to była
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Ja też z chęcią się dowiem, bo łożeczko dostaliśmy i chcę aby Tż na biało przemalował
#1228 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
![]() U nas drugi dzień leje i leje- zostało mi jeszcze prasowanie i chyba to dzisiaj znowu będzie moje zajęcie... Ja już po śniadaniu, kot śpi przytulony do mnie i tak się lenimy;-) Trzymam kciuki za wszystkie wizyty:-* Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam ![]() Ja od rana marudze ze gruba jestem, tz ma już dosyć hihi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1230 | |
Wtajemniczenie
|
Misstic fajnie ze bylas na warsztatach, u mnie jak tak dalej pojdzie to nawet do szkoly rodzenia nie pojde
![]() Cytat:
![]() ja mam wielką dupę,wielkie uda,cellulit po kostki,rozstepy na calej dupie,udach i piersiach (chociaz piersi mam nadal male) i wlasnie tylko twarz jest normalna ![]() ![]() ![]() i naprawde zazdroszcze dziewczynom ktore nie wiedza co to cellulit i rozstepy... bo wagę to sie zrzuci,ale ta cala reszta?? ![]() i nie zebym sie chwalila ale kiedys naprawde mialam fajną dupkę... okrągłą i sexi,a teraz? ![]() Ale to wiesz,nikt kto nie wyglada tak jak my to nie zrozumie tego,co innego miec kilka rozstępikow a co innego miec wysyp ![]() Witam się w 26 tygodniu ![]() jestem coraz bardziej przerazona... i smutna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.