![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
zazwyczaj duze zaklady pracy wysyłają i zus im zwraca. Małym wysyła zus kasę z numerkami - dzwoni sie na infolinię i mowią za jaki to okres
#1202 |
Zakorzenienie
|
Bo to chyba też zależy od tego jak dużo pracowników jest zatrudnionych i dlatego raz Zus raz zakład pracy.
Zus ma 30 dni na wypłatę, wyjątki zazwyczaj robią tylko przy zasiłkach pogrzebowych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1203 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczescie mam placone przez zaklad pracy zawsze na czas
![]()
#1204 |
Rozeznanie
|
Basjena mnie też ZUS płaci przez zakład pracy. Chciałabym miec czarno na białym pokazane za jaki okres wypłacają, jak wyliczają itd. Może przejdę się do ZUSu, w tym tygodniu, niech mi wyjaśnią. U mnie te różnice są tak jak pisałam dosyć duże. Nawet 400 zł między jedną a drugą wypłatą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam ostatnio na bazarku z myślą że może taniej koszule do karmienia mają ale ceny jak w sklepach.... któraś z was wrzucała link kompletu-koszula i szlafrok...można jeszcze raz? ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Linka chyba ty wrzucałaś ostatnio tą torbę...http://allegro.pl/babyono-pojemna-to...549848304.html trafiłam przypadkiem ale cena chyba wyjątkowo atrakcyjna?bo normalnie to widziałam po 150zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1208 | |||
Rozeznanie
|
W home&you jest do dzisiaj promocja -druga, tańsza rzecz za 10zł. Właśnie zamówiłam z mamą 2 koce-jeden ogromny 200x220 dla mnie w prezencie
![]() Byłam na zakupach, oczywiście nic nie znalazłam fajnego. Łaziłam chyba 5h! po dwóch CH i kupilam az JEDNĄ bluzkę (nie z działu ciążowego, bo tam sa ubrania naprawdę dla jakichś starszych kobiet ![]() I dla małej kupilam czapkę w kappahl. koniec zakupów. A pies z kotem sa już nierozłączni. Pies wylizuje tego kota, a ten drze się jak pies pójdzie na dwór załatwić swoje potrzeby ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zadomowienie
|
tak myślę o jakiejś lampce dla boba i....co myślicie o takich zwykłych białych lampkach choinkowych? można je dowolnie upinać np. na druciku w danym kształcie gwiazdki czy księżyca...ot takie trochę DIY
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. miska 1 - kasza manna, cukier brązowy, mąka (po tyle samo, np.szklanka), proszek do pieczenia. mieszamy miska 2 - starte jabłka na grubo, cynamon, ewent. bakalie. mieszamy 3. formę wysmarować grubo masłem i wysypać bułką 4. wysypać trochę zawartości miski 1, potem 2, potem 1, potem 2, potem jeszcze troszkę 1. 5. na koniec zetrzeć na tarce zmarznięte masło prosto na ciasto, rozłożyć to w miarę równo i piec w 180 st aż się ładnie zarumieni czyli niecałą godzinę.
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
hej. Ja w stresie żyję od wczoraj bo córa dzisiaj debiutuje w przedszkolu. Już odprowadzona jest, obyło się bez płaczów więc o tyle lepiej i lżej jednak
![]() Później nadrobię trochę wątek bo zaraz do dentysty jadę ![]()
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
cześć,
Orientujecie się, czy w ciąży można coś brać na jelitówkę (poza probiotykami) ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Hej. Niedlugo tz wyprawiam w trase. Musze mu jeszcze kanapki zrobic. Bo przyjedzie tylko po jedzonko i leci w trase. Eh jak ja bede spala te nocki bez niego eh eh eh
#1214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że wyciągnęłam to ciasto chwile przed tym jak goście przyszli bo bym podała takie do połowy z sypką mąką!ale by było.... dzień dobry kobietki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo się naczytałam o czytaniu niemowlakom. Ja zamierzam zacząć jak najwcześniej, najpierw w ramach usypiacza. Dziecko kocha głos mamy i czuje się bezpieczne, a że ja nie zamierzam małej brać do swojego łóżka to chcę jej to jakoś zrekompensować ![]() ![]() Całkowicie inne książki wybieramy dla niemowlaków, jako zabawki. Ja bym zaczęła od tych czarno-białych książeczek z twardą oprawą. Przyciągają wzrok dziecka i uczą skupienia. Jasne, takie maluszki skupiają uwagę na kilka sekund, ale nawyk obcowania z książką się wyrabia. Jak maluszek skończy pół roku, może i wcześniej jak wyrazi zainteresowanie, przeszłabym do książek-zabawek, wydających dźwięk, mających różną fakturę. Jak byłam ostatnio w księgarni to się za głowę złapałam, ile tego jest. Ja bym chyba z ilością nie przesadzała. No i ważne, żeby dziecku nie zabraniać brania do buzi książek (tych z twardą oprawą) czy zabierania do łóżka tych książek-maskotek. Książka musi się kojarzyć z dobrą zabawą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek
![]() u nas dzis coś brzydko, mgła i deszcz..no ja idzie jesień ![]() oliwka- 3mam kciuki za córe ![]() ![]() sasia- my tez bylismy na zakuapch wczoraj i mało owocnych :/ szukałam małemu butów ehh.. jak sie nie ma pare stów w portfelu to ne idzie nic kupic ![]() ![]() ![]() Gdzie lindsey,paprika,kasiulka i inne dziewczyny sie zgubiły? czy ja niezauwazylam jak pisały ![]() Dzis na obiad robie pasztet, wlansie gotuje sie mięsko, a do tego pasuje kasza i jakis sos grzbowy? chyba bedzie git. Pranie tez sie juz robi...a potem znówwwwww z aronią bede sie bawic :P jussi- polec mi jakas ksiazke ![]() ![]() ![]() ![]() potem wkleje te obiecane zdj kurtki, na razie mi sie nie chce ![]() Dziewczyny pokazcie swoje aktualne zdjecie brzuszkowe na mailu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Witam sie w 27 tygdoniu ![]() moj asystent ciazowy na telefonie wskazuje ze do porodu zostalo 100 dni ![]() ![]() ![]() Ollliwka ![]() ![]() ![]() Miskowa Ja Ci nie pomoge bo nawet bez ciazy nie biore nic na jelitowke po za domowymi sposobami... Aczkolwiek wspolczuje ![]() Jusssi Ja rowniez uwielbiam czytac i tak jak Ty ksiazki pochlaniam tonami,dlatego rownie wazne bedzie dla mnie zeby Ems czytac od malegoi uczyc dobrychnawykow,Ja dziele ta pasje z moja mama i mam nadzieje ze moja corka rowniez pokocha ksiazki ![]()
#1218 | |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() mam nadzieję, że Wasz lepszy niż mój...jakoś mi tak słabo, poszłabym już na zwolnienie ale wizyta dopiero 17 września więc jakoś muszę się przemęczyć jeszcze w pracy... Cytat:
![]()
![]() |
#1219 |
Wtajemniczenie
|
Justysia Paprika to zaczyna juz mnie martwic,tak dlugo sie nie odzywa,Lindsley bardziej na klubie sie udziela,a kasiulka wydaje mi sie ze jeszcze pare dni temu sie odzywala, zaginely tez blow i antosia...
#1220 |
Rozeznanie
|
koleżanka urodziła tydzien temu synusia, ona tez miala toxoplazmoze ale mały zdrowy, wiec i dla mnie jest nadzieja. A widze ze juz z nim na spacerze była, szybko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Nieśmiało się witam w III trymestrze...przerażona!! !!!
#1222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajne są te czarno-białe książeczki! ![]() Ja ostatnio wsiąkłam w "Alibi na szczęście", bardzo mi się ułagodził gust czytelniczy w ciąży, nie ogarniam niczego ambitniejszego ![]() Basjenia, sprawdzę jeszcze ten przepis dokladnie jak będę u mamy, bo pisałam z pamięci.
![]() |
#1223 |
Wtajemniczenie
|
Linka
![]()
#1224 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
Basiabasia ojjj...ja ze śliwkami też niedawno robiłam-miałam niedużo a że tak ot nie szły to wsadziłam w ciasto i od razu zniknęły
![]() zresztą gorąco go polecam do wszystkich owoców-ciasto wychodzi takie lekko wilgotne miękkie można powiedzieć mięsiste ![]() Maczuma to na pewno ten przepis bo jak pogrzebałam w necie to i z opcja masła na dolnej warstwie znalazłam. więc to to na 100% Paprika martwię się coraz bardziej... mam nadzieję że skupiła się na wyprawce albo ma jakieś inne przyjemniejsze koleżanki jak my:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Linka klaski za 3 trymest
![]() kurde musze w tym tygodniu ogarnac to zaswiadczenie na cesarke ale jakos nie spieszy mi sie isc do psychiatry po to ![]() dzis nie czuje sie najlepiej jest mi nie dobrze masakra jakas.
#1227 |
Rozeznanie
|
alekaz ja też dzisiaj dziwnie się czuję
i w przeciwieństwie do dziewczyn chciałabym już urodzić i mieć to maleństwo...jakoś chodzenie w ciąży mi nie służy i męczy a perspektywa porodu nie napawa mnie optymizmem.
![]() |
#1228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wyliczanka - John Verdon Krąg - Bernard Minier Lubię też Camillę Lackberg Z babskich to zawsze Elif Safak, pisze bardzo niejednoznaczne powieści. Próbuje połączyć świat wschodu i zachodu. Ma świetne pióro ![]() Ostatnio przypomniało mi się o książce, którą czytałam kilka lat temu. O kobiecie, która urodziła dziewczynkę z zespołem Downa. Pamiętam, że ryczałam jak bóbr i próbowałam się wczuć w sytuację. Opisywała wszystkie etapy "miłości" Wcale nie było od razu tak kolorowo. Oprócz miłości był też wstyd, żal, wyparcie. Tytuł to Piękno nieoczekiwanego. Fajna, uczy kochać ponad wszystko. Nam teraz takie emocje nie potrzebne, ale nie mogę o niej zapomnieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Rozeznanie
|
a co myślicie o używanych pieluszkach tetrowych? ktoś chce mi dać bo mówi, że takie mało używane, nie sprane...i nie wiem co myśleć. To tak jakby ktoś mi chciał dać majtki używane...a może to ja mam złe podejście to używanych rzeczy??
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Ja też, źle mi się oddycha
![]() Cytat:
Szlag mnie już trafia w domu, ciągle jem to samo, bo tż-et nie specjalnie umie gotować :/ jeszcze mi brakuje cukrzycy to będzie komplet. ![]() Ciągle chodzę w pidżamie, kapciach, włosy jakby mi ktoś nasrał, nie pomalowana, no bo po co ? nogi nie ogolone... bo ciężko się schylać, a nawet nie powinnam. Nawet jakbym przy porodzie dosłownie miała się zesrać z bólu, to będę mega szczęśliwa, ot.co. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.