9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 11:24   #1201
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Widziałam , że wyszły dwie nowe książki i już się na nie czaje "Wyścig ze śmiercią " i " Labirynt białego królika"
bym musiała zamówić albo powiedzieć mężowi aby w Polsce mi kupił bo wciąga jak narkotyk
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:29   #1202
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
bym musiała zamówić albo powiedzieć mężowi aby w Polsce mi kupił bo wciąga jak narkotyk
No ja jestem uzależniona
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:35   #1203
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
U nas Disnemar i Frida

Co do książek to mamy taką z serii oczami malucha ale to raczej krótka piłka. Planuję niedlugo zaczać z młodą czytać jak zaczyna wariować. Przynajmniej nie będę gadać jak potłuczona
Też mam tą oczami maluszka, jak Mała zasypia w ciągu dnia to ją stawiam przed nią i jak się obudzi to się gapi w obrazki

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
dzięń dobry !
nadrobiłam trochę ale zaraz doczytuję dalej
u nas dziś pierwsza przespana noc mała jak zosaneła o 22.30 tak wstała o 7.30 mam nadzieję,że to nie jednorazowy wybryk

pochwalcie się dziewczyny jakie książki macie bo tez chce coś teraz kupić bo już mi weny brak
Gratulacje oby takich nocy więcej było
Moja zasypia ok 2o później karmienie o 2-3 a następne o 5-7.
Co do książeczek to my w dzień czytamy Tuwima Lokomotywe, Ptasie Radio, Rzepke itd. a wieczorem jakąś inną bajkę mniej melodyjną to dla Młodej a dla siebie obecie Czas honoru czytam.

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi Ci o książki dla siebie to
ja się zaczytuję w kryminałach takiej pani Erica Spindler , teraz kończę "Dotyk strachu" świetnie trzyma w niepewności i do końca nie wiadomo kto zabija Jeśli lubisz kryminały polecam gorąco
Dzięki Asiu uwielbiam kryminały, muszę przeczytać

Miłego dnia Mamusie
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:54   #1204
malwiska
Zakorzenienie

Moja tylko w nocy przesypia ciagiem 3-5h ale wydaje mi sie ze to moze byc krocej bo raz ja przylapalam jak sie obudzila przed 3 i sobie lezala cichutko.
Rano jak wyjde na spacer miedzy 10-11 to spi minimum 2h ii wieczorem miedzy 17-18 tez 2h Czasami zdaza sie 3h. Za to miedzy 14-17 ciezko mi ja uspac, chyba ze biore na kanape leze kolo niej trzymajac ja za reke i ogladam tv czasami przysne budze sie a ona spi ale takie dni nie zdazaja sie czesto - wiec popoludniami przenosze ja w lezaczku do kuchni i gotujemy obiad.
Ksiazek jej nie czytam ale moze zaczne z tym ze nie przed snem bo my po kapieli puszczamy jej szum lasu z ptaszkami i ona wie ze to czas na sen bo tylko wieczorem jej to puszczamy. Zaxwyczaj zasypia po jednej turze mmelodyjki czyli po 20mina czasami po 3 takich turach... jak ja trzymam za raczke wtedy szybciej zasypia ale nie chce jej przyzwyczajac

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-12, 11:54   #1205
Iza188
Rozeznanie

Witajcie mamuśki
Piękny dzień dzisiaj w Lublinie zazdroszczę wam trochę tych długich nocnych snów waszych brzdaców...
U nas niestety, tak jak u niektórych, pobudka w okolicach 1-2 i potem 4-5

Z braku laku zaczęłam czytac Mikołajowi buszującego w zbożu ewidentnie Mikos lubi słuchać jak z mamy ust wydobywa sie słowotok :P
W sumie sama chętnie sobie buszującego przypominam bo czytałam to wieeeeeki temu.
Mam tez kilka takich typowo dziecięcych o kotku, o chorym kotku i Pinokio. Tego ostatniego nie lubi
Będe chciała tez zakupić coś specjalnie dla mojego gamonia ale to jak poznam jego preferencje
Miłego dnia!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:39   #1206
malwiska
Zakorzenienie

U nas pochmurno... wrocilam z 2h spaceru i siedze za domem na ogrodzie bo mala jeszcze spi a szkoda mi ja wybudzaac. Zastanawiam sie od kiedy dzieci powinny miec jedna drzemke w ciagu dnia - bo teraz wiadomo one sobie ustalaja. Prosze o wypowiedz mam ktore juz maja starszaki

Stary 2014-09-12, 14:46   #1207
mamaya
Zakorzenienie

Cześć
O 9:00 wyszliśmy i dopiero dwadzieścia minut temu wróciliśmy
Jimmy od 7:30 nie spał, przed chwilą zasnął.
Niech się wyśpi porządnie, obudzi się, zjemy i lecimy znowu W Warszawie dzis pieknie! Cieplutko, słonecznie - bosko.

Wysłane z iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:02   #1208
Oldzia20
Raczkowanie

U nas dzis pochmurno do tego Mala ma katar kurcze po szczepieniu by mogla go dostac? myslicie ze moge z nia wyjsc na spacer?

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:03   #1209
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
U nas dzis pochmurno do tego Mala ma katar kurcze po szczepieniu by mogla go dostac? myslicie ze moge z nia wyjsc na spacer?

Oczywiscie! To nawet wskazane

Wysłane z iPhone
Stary 2014-09-12, 15:16   #1210
Oldzia20
Raczkowanie

No to lecimy a na katar stosujecie tylko wode morska czy np nasivin lub masc majerankowa tez?

Stary 2014-09-12, 15:23   #1211
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość

myśle że tak

ile bawicie się ze swoimi dziećmi jak nie spią?? ja nie mam za bardzo czasu, rano spacer na którym śpi po spacerze karmienie i godzinke z nią siedzę i gadamy a jak zaczyna marudzić to wkładam do leżaczka i staram uśpić albo ogarniam dom i obiad dla tż a ona leży spokojnie i słucha co tam do niej gadam .. pozniej spacer i znów maks godzinke z tż ją zabawiamy - kąpiel i spanie
Stary 2014-09-12, 15:34   #1212
mamaya
Zakorzenienie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

malwiska, ja poświęcam Jeremiemu jakies 95% czasu, kiedy nie śpi. Pozostałe 5% to czas, kiedy zmywam/gotuję cały czas do Niego mówiąc
W ciągu tego czasu, ktory poświęcam Jemu całkowicie bawimy się pacynkami, śpiewam Mu, czytam bajki albo moje czasopisma, wyglądamy przez okno, bujamy się w fotelu bujanym, robimy cwiczenia, które pokazał Nam Zawitkowski

Jeremi teraz juz zazwyczaj spi w dzien raz albo dwa (po 2 - 3 godziny). Przez ostatnie dwa tygodnie spi w dzien raz.
Pozniej kąpie Go około 21:00 (wczesniej kąpalismy Go 19:30 - 20:30, ale wtedy zazwyczaj budził się około 01:00 na jedzenie), a teraz zjada o 21:30 i spi do 4:30 - 5:00, pozniej zjada i do 8:00 - 9:00 spi

Wysłane z iPhone

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-09-12 o 15:38
Stary 2014-09-12, 15:52   #1213
Iza188
Rozeznanie

O to widze, ze Polska podzielona pogodowo. Jest tak gorąco na dworze, ze aż w szoku jestem.

malwiska to mi ćwieka zabiłaś tym pytaniem. Jakoś sie nie zastanawiałam
Na pewno co najmniej raz dziennie kładę go na brzuchu i obserwuje co robi dzisiaj pierwszy raz przekręcił sie na plecy
A inne zabawy to jak sie uda bo czasami niestety on nie spi a ja muszę prac, gotować, prasować, odkurzać, robic zakupy i wieeeeeele innych

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-09-12 o 15:54
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:57   #1214
robaczek-85
Rozeznanie

Mój starszy syn na jedna dzienna drzemkę przeszedł jak skończył rok.
Kinga ustaliła sobie godziny posiłków tak jak ja kazałam w ciąży czyli 7, 10, 13, 16, 19 kąpiel potem 20 i 3-4 w nocy, czasem zdażają się pol godzinne odstępstwa. Przerwy na aktywność ma krótkie z jedzeniem to pol do max godziny. A reszta to sen ale niestety niespokojny i musze do niej zaglądać bo się wybudza. A jak chce ja cos.dłużej zabawić to wpada w taki płacz ze zmęczenia ze trudno mi uspokoić. A po kąpieli zasypia zaraz po odbiciu i spi bardzo mocno.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:01   #1215
Oldzia20
Raczkowanie

Malwiska mam podobnie rano od 6-11 spi z przerwami na jedzenie w trakcie ktorego gadam z nia a ona czasem warknie jak na nia nie patrze potem lezymy troche sie wyglupiamy, zasypia. Potem od 11 zaczynamy karmieniem potem czas dla siebie i oglada malpki w bujaczku :p a ja moge sobie troche ogarnac/ ugotowac . Ok 15 spacer jak jestem sama to w chuscie ze wzgledu na psa, na ktorym spi wracamy kolo 17 jedzenie i siedzimy sobie, gadamy pokazuje jej cos albo zasypia. 19 kapiel usypiajac nuce jej kolysanki, bo nie pamietam nigdy slow zwrotek i od 4/5 powtorka

Jestem na spacerze, myslalam ze jest zimno a tu duchota ze masakra...

Stary 2014-09-12, 18:12   #1216
Domi_00
Rozeznanie

Hej Dziewczyny

Mamaya, rzeczywiście w Warszawie dziś pięknie i taki też ma być weekend

Ja z Młodą spędzam ok 12 godzin dziennie sama. I w tym czasie mówię do niej, pokazuję zabawki, bawimy się w akuku, śpiewam, tańczę, puszczam muzykę. Kładę dość często na brzuszku. Mało ją noszę. Generalnie mogę przy niej zrobić wszystko, posprzątać, ugotować, wyprać. Spędza tez trochę czasu w lezaczku i bawi się maskotka lwa i żyrafy Kiedy Tż wraca z pracy też ją zabawia, rozsmiesza. Potem kąpiel ok 20, jedzonko i śpi całą noc. Nie mogę powiedzieć, że spędzam 100 procent czasu na zajmowaniu się Dzieckiem, ale zawsze mam ja obok siebie, nawet pod prysznic biorę leżaczek

Byłam dziś u mojego ginekologa wreszcie. Wszystko pięknie się zagoilo i mogę trenować. Nie muszę się nawet specjalnie oszczędzać Jutro zaczynam

Jeśli chodzi o książki to wkrecilam się w kryminały skandynawskie. Zaczęłam od Larssona i "Trylogii Millenium",teraz Camila Lackberg No i niezmiennie Paul Auster mnie kręci

Aha i sprawa nosków. Pewnie mnie zlinczujecie ale ja nie używam ani soli morskiej ani niczego innego. Gruszki, fridy i aspiratora tez nie Wyciągam wydzielinę z noska zwinietym kawałkiem papieru toaletowego. Raz dziennie wystarcza, Młoda oddycha swobodnie. Robie to tak delikatnie, że nawet nie marudzi Jeśli pojawi się katar, wtedy pewnie w ruch pójdą inne środki. Gruszkę mam, ale Młoda jej nie cierpi...

Kularek, mam nadzieję, że jakoś się trzymasz. ..
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 18:21   #1217
joanna2228
Wtajemniczenie

Hej my już po wizycie u ortopedy i kręczu brak , ułożenie główki spowodowane było złym ułożeniem w macicy , prawdopodobnie leżała tak prawie całą ciąże i dlatego ma skłonność układać na prawą stronę swoją maleńką główkę Układać Laurę mam na lewą stronę , spać ma na lewej stronie i wszystko skupiać po lewej i będzie ok bo nie jest to w jakimś wielkim stopniu tak powiedział . Ulżyło mi strasznie bo bałam się, że jeszcze coś się przypląta , przy okazji sprawdził jeszcze raz bioderka i wszystko ok uff

Malwiska co do poświęcania czasu dziecku to uważam , że każda z nas poświęca swoje maximum bo nie ma co porównywać osób , które mają jedno dziecko albo mieszkają z rodzicami do osób, które mają więcej dzieci i mieszkają sami Każda z nas jest dla swojego dziecka najlepszą mamą , która skupia na nim całą swoją uwagę Poza tym wolę bawić się z małą niż sprzątać ale to też trzeba robić niestety i doprowadza mnie to czasami do Więc kochana nie przejmuj się na pewno poświęcasz malutkiej dużo czasu

Byłam dziś w SuperPharm i zobaczyłam, że Max Factor wypuścił nową serię Skin Luminizer , czy któraś z was miała ten specyfik ? Podkład z rozświetlaczem jestem ciekawa jak się sprawdza ?
Miłością tą największą
Stary 2014-09-12, 21:05   #1218
dusia_tcv
Zadomowienie

Mój mały ma prawie 5miesiący i może jestem dziwolągiem ale mam zamiar cieszyć się tym że Aruś jest mały fakt je już deserki i siada ale nie rozumie czytanych bajek łapie niezdarnie jeszcze zabawki a co do snu wytrzymuje bez spania jedynie 4godz dziennie reszta to sen ale ja wiem że jest jeszcze mały a jak śpi to się rozwija i ma czas na poznawanie świata kocham go za to jaki jest i żal mi że tak szybko rośnie bo te pierwsze miesiące są jak bajka ten zapach to coś w oczkach co mówi że jestem jego całym światem pierwsze sylaby niezdarnie wymawiane ten uścisk jego łapki i prześliczny niewinny uśmiech To jest bezcenne.......
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:33   #1219
Celebrinfea
Wtajemniczenie

O kurcze... Młoda dziś wariuje od 13 ma jazdy z płaczem kompletnie nie wiem co jej jest. Dopiero w samochodzie przysnęła.

I chyba jednak szukam wózka. Możecie z perspektywy czasu podpowiedzieć coś o swoich modelach? Proszę.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:56   #1220
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze... Młoda dziś wariuje od 13 ma jazdy z płaczem kompletnie nie wiem co jej jest. Dopiero w samochodzie przysnęła.

I chyba jednak szukam wózka. Możecie z perspektywy czasu podpowiedzieć coś o swoich modelach? Proszę.

O kurcze to może ma skok rozwojowy że taka marudna? Moja też dziś marudzila pół dnia a pod wieczór się uspokoiła.
Ja kupiłam używany Mutsy 4Rider 3 w 1 i jestem mega zadowolona. Jest bardzo zwrotny i lekko się prowadzi mam duży kosz podwieszany na zakupy. No i gondola jest duża więc jeszcze posłuży trochę. Fotelik też fajny a spacerówki nie miałam okazji wypróbować niestety ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Miłością tą największą
Stary 2014-09-12, 22:10   #1221
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:

ja mam bebetto silvia i jestem bardzo zadowolona. Ma duze pompowane kola sprawdzillam go na polnych lesnych drogach i daje sobie na nich rade. Koszyk mam zamykany nic mi nie wypadnie bardzo latwo sie go sklada i wypina/wpina czesci do stelaza. Gondola jest duza fotelik super co do spacerowki nic jeszcze nie moge powiedziec. Gdybym miala kupowac jeszcze raz nie zmienilabym zdania i wybralabym ponownie ten model.

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 22:18   #1222
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

My Naszego Joolza uwielbiamy! Gondola - 80 cm, gdybym zdecydowała sie na Mutsy (ok. 75 cm gondola) to Jeremi za chwile by sie do niej nie zmieścił, a tak mamy te dodatkowe 5 cm, które u Nas jest baaardzo wazne.
Kosz na zakupy - zamykany (to jest dla mnie ogromny plus, nie lubię jak ktoś zaglada, co mam w koszyku).
Łatwość składania stelaża to kolejny plus. No i fakt, ze składa się do naprawde niewielkich rozmiarów. Mamy co prawda samochód kombi, ale do bagażnika spokojnie mieści sie stelaż, gondola bez złożenia i nawet duże zakupy.
Joolz jest bardzo lekki.
Ma wprost idealną amortyzację - wozek na wynikach zachowuje sie swietnie. Dzieckiem nie telepie jak w przypadku na przykład Stokke, ktory amortyzacji nie ma wcale czy wręcz przeciwnie - w wózkach typu Emaljunga, gdzie to wszystko jest „rozhulane”
Tapicerkę odpina się za pomocą suwaka, więc jest to banalnie proste.
Ja uwielbiam Nasz jeansowy kolor Jest idealny

No i, nie ukrywając, Joolz zwraca uwagę na ulicach. Jest zupełnie wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju.

Jedynym jego minusem jest stosunkowo krótka buda, ale my kupiliśmy joolzową osłonę UV, ktora jest przedłużeniem budki + jak jest potrzebna, chroni Jeremiśka przed słońcem. Więc problem krótkiej budki rozwiązał się.

Joolzowa spacerówka rownież sprawia bardzo fajne wrażenie. Kubełkowe siedzisko jest, moim zdaniem, super dla Dziecka. W takiej spacerówce mogą jeździć spokojnie Dzieciaczki, które jeszcze nie siedzą. Na dodatek mozna dokupić wkładkę niemowlęcą do spacerówki i wtedy nie trzeba mieć juz gondoli
Gdybym wiedziała, ze trafi mi się tak ciekawy swiata egzemplarz na pewno tak bym zrobiła

Podsumowując, dla mnie Joolz nie ma wad. Nieco krótka budka to pikuś, naprawdę. Wystarczy mieć dodatkowo osłonę UV. A z racji, że idzie jesień i zima, nawet ona jest zbędna. Bo buda radzi sobie dobrze. Nie ma chyba takiej budy w żadnym wózku, ktora oslanialaby Dziecko przed słońcem pod każdym kątem

Wysłane z iPhone

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Miało byc oczywiscie „na wertepach” a nie „na wynikach”

Wysłane z iPhone
Stary 2014-09-12, 22:26   #1223
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:

Ja mogę za to wszelkie wózki Tako polecić. Ja mam model Marine. Fajne jest w nim to, że ma możliwość podniesienia poziomu oparcia dziecka, sprawdza się, gdy Młoda marudzi i chce obejrzeć trochę świata poza tym ma to co wszystkie wózki teraz, wiec tu nie będę się rozpisywać

Aha i jeszcze dość ważna sprawa, bo poprzedni wózek Wam się popsuł, tak? Tako jest polską firmą i jakby coś się działo to nie ma najmniejszego problemu z serwisem, co uważam za dość ważną kwestię

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-09-12 o 22:29
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 23:47   #1224
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Mój mały ma prawie 5miesiący i może jestem dziwolągiem ale mam zamiar cieszyć się tym że Aruś jest mały fakt je już deserki i siada ale nie rozumie czytanych bajek łapie niezdarnie jeszcze zabawki a co do snu wytrzymuje bez spania jedynie 4godz dziennie reszta to sen ale ja wiem że jest jeszcze mały a jak śpi to się rozwija i ma czas na poznawanie świata kocham go za to jaki jest i żal mi że tak szybko rośnie bo te pierwsze miesiące są jak bajka ten zapach to coś w oczkach co mówi że jestem jego całym światem pierwsze sylaby niezdarnie wymawiane ten uścisk jego łapki i prześliczny niewinny uśmiech To jest bezcenne.......
Pięknie to ujelaś aż się lezka kręci w oku...
Cytat:

Ja mam mesina coto baby bardzo lekki, zwrotny, na pompowanych kołach z super amortyzacyja , dużą gondola i możliwością regulowania kąta nachylenia w niej . Reasumując godny polecenia

Dzięki dziewczyny za polecenie książek dla mnie i dla małej kryminały bardzo lubię a pojawiło się parę tytułów, których nie miałam jeszcze w lapkach :

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

A co do poswiecania czasu to wydaje mi się, moze tak jakoś 75 % w ciągu dnia jest tylko dla Sonki reszta to pranie, sprzątanie itp oraz czas dla mnie np.na wizaz
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 00:24   #1225
ecencia
Raczkowanie

Widze, ze wiekszosc zadowolona ze swoich wozeczkow. Ja tez polecam swoj. Mam Teutonie Cosmo. Zwrotny skladajacy sie do niewielkich rozmiarow, dosyc lekki. Dobra amortyzacja i piankowe nie niszczace sie kola. Spacerowka rozkladana na plasko. Jz mam do tego tzw. Gondole soft czyli wkladana w spacerowke. Cena wysoka ale mozna trafic na uzywki w niskiej cenia a sa to wozki nie do zdarcia.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 00:25   #1226
cinnilla88
Raczkowanie

Czesc dziewczyny. Nie mialam od wczoraj internetu a sporo napisalyscie.

Ja smialo moge polecic wozek tako extreme. Jestem bardzo zadowolona z niego.

Doradzcie mi, bo Laura dostala kataru, słychać jak jej tam charczy a do tego czasem zakaszle tak, ze boje się, ze sie zakrztusi. Zapowiada sie nieprzespana noc bo boje sie, ze jak bede spala to cos się stanie. I nie wiem czy nie pojechać z nia teraz na NPL czy czekac do rana.. nie wiem tez czy to nie jest jakis pseudo katar bo po jedzeniu Laura konkretnie zwymiotowalo, ze poszlo jej tez nosem...

Edytowane przez cinnilla88
Czas edycji: 2014-09-13 o 01:02
cinnilla88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 01:25   #1227
malwiska
Zakorzenienie

Ja mam camarelo i jedyne co moglabym w nim zmieniac to kolory obudowy i stelaza hehe postawilam na uniwersalny ale widzialam juz na miescie inne kolorki i tym razem wybralabym inny kolor. Jeszcze mnie nie zawiodl. Nigdy nie porownywalam go z innymi bo od poczatku mi sie podobal. Gondola 80cm to wielki plus i dodatkowo na moje oko jest dosc gleboka w porownaniu do innych wozkow, ma mozliwosc regulowania podparcia i mozna ja zlozyc( zrobic z niej plaszcza gondondole) aby np wlozyc do bagaznika. Choc wozek jest gabarytowo duzy to po zlozeniu miesci sie nam do bagaznika 3 trzydrzwiowej bmw.
Nie prowadzilam innych wozkow wiec nie mam porownania ale dla mnie jest ok i cena tez przystepna (1260zl)
debesciara miala sprzedawac swoj nowy wozek ktory wygrala (moze juz sprzedala - wybacz jesli pisalas ze juz sprzedalas a ja nie pamietam) tez mi sie bardzo podobal wizualnie.

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

No i wykrakalam wstawanie swojej corki dzis wstala o 1 ...

Stary 2014-09-13, 04:27   #1228
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Nie mialam od wczoraj internetu a sporo napisalyscie.

Ja smialo moge polecic wozek tako extreme. Jestem bardzo zadowolona z niego.

Doradzcie mi, bo Laura dostala kataru, słychać jak jej tam charczy a do tego czasem zakaszle tak, ze boje się, ze sie zakrztusi. Zapowiada sie nieprzespana noc bo boje sie, ze jak bede spala to cos się stanie. I nie wiem czy nie pojechać z nia teraz na NPL czy czekac do rana.. nie wiem tez czy to nie jest jakis pseudo katar bo po jedzeniu Laura konkretnie zwymiotowalo, ze poszlo jej tez nosem...
Cinnila a katar jaki jest i czy młoda ma temp? My mieliśmy katar przezroczysty co godzinę pierwszej nocy ściągałam i 37,4 potem spadła do 36,4. I nam lekarz telefonicznie nie polecał wizyty w przychodni ze względu na możliwość dodatkowej ekspozycji na wirusy i bakterie. Tylko u mnie tż ją codziennie osłuchuje więc wiem że nic jej się w płucach nie dzieje. Naprawdę ciężko doradzić. Aha u nas pojawiło się to w reakcji na szczepienie.

Dziewczyny mega dzięki! Teraz przynajmniej wiem po czym się rozglądać. My mieliśmy/mamy emmaljungę ale, że ją odziedziczyliśmy i Jagoda jest chyba 3 dzieckiem użytkującym to chyba po prostu przyszedł kres na nią. ( łamie się pręt stabilizujący przy koszyku) I mimo dorobienia części przez tż znowu się rozwalił. No nic będziem szukać. Jeszcze spytam w serwisie ale przy ten marce czuję że to będzie niezły koszt
Stary 2014-09-13, 07:09   #1229
cinnilla88
Raczkowanie

Celebrinfea katar jest przezroczysty i scieka a temperatury nie mamy. Prywatnie bede szukać dzisiaj lekarza. Laure chyba zarazil tatus jakas franca bo sam kicha, ma katar...

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Jednak gile sa juz biale i geste...
Stary 2014-09-13, 07:42   #1230
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Oj trzymam kciuki za Laurę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości