Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-05, 07:45   #1201
123spinka
Zadomowienie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Czesc dzoewczynki :-D wreszcie doczekalam sie dnia dodatkowej wizyty dzis po 17 mam nadzieje ze.lekarz mnie troche uspokoi w zwiazku z tym starzejacym sie lozyskiem i waga malucha.

Trzmam kciuki za was i wierze ze bedzie dobrze mimo roznych przeciwnosci nasze skarby beda niedlugo juz nami. mam nadzieje ze te rozne przypuszczenia odnosnie nereczek waszych pociech wykryte wczesniej szybko uda sie wyleczyc.da sie i koniec! Bedzie dobrze

Za dziewczyny w szpitalu kciuki nie dajcie sie jeszcze
i za reszte tez kciuki... Juz tak bkiziutko nie dawajcie sie
buziaaki dla wszystkich
Stary 2014-09-05, 07:58   #1202
Agatkia
Zadomowienie

Dzień dobry!

Tynka, dobrze, że mi przypomniałaś, że mam wynik odebrać. Mój był już w poniedziałek, ale zapomniałam po niego podjechać.

Ja też już kiepsko chodzę, a najgorzej jest po nocy albo po leżeniu. Rwa tak mi dokucza, że zrobić kilka pierwszych kroków graniczy z cudem. Może odpuści choć trochę do porodu?

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 08:31   #1203
mortisha84
Zadomowienie

Witam w słoneczny poranek

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczynki

nocka z wędrowkami za mna, ja bylam na siku z 4 razy i synek 2, powiem Wam dziewczyny, ze w kosciach czuje ze to juz tuz tuz, doslownie w kosciach lonowych juz nie moge chodzic za bardzo, troche mnie frustruje to , ale z 1,5 tygodnia moze jeszcze jakois dam rade.

Siuska niedlugo dzidzius przyjdzie na swiat i bedzie mozna go lepiej zdiagnozowac,dobrze, ze teraz jest tyle tych usg i takie dobre sprzety, ze wszystko mozna dostrzec, bedzie mozna dzialac, ja wierze, ze z nerką Twojego synka bedzie dobrze

a jeszcze pytalyscie czemu nie chce rodzic, gin pobral mi wymaz we wtorek na gbs , uwazam, ze troche za pozno, no ale moze uda mi sie doczekac wyniku, bardzo bym chciala, w 1 ciazy nie doczekalam, w gabinecie powiedzial, zeby dzwonic kolo poniedzialku, a panie w recepcji powiedzialy 10-14 dni-jak sie cos hoduje, chcialabym ten wynik miec.
Hmm, ja miałam wynik po trzech dniach...

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
Czesc dzoewczynki :-D wreszcie doczekalam sie dnia dodatkowej wizyty dzis po 17 mam nadzieje ze.lekarz mnie troche uspokoi w zwiazku z tym starzejacym sie lozyskiem i waga malucha.

Trzmam kciuki za was i wierze ze bedzie dobrze mimo roznych przeciwnosci nasze skarby beda niedlugo juz nami. mam nadzieje ze te rozne przypuszczenia odnosnie nereczek waszych pociech wykryte wczesniej szybko uda sie wyleczyc.da sie i koniec! Bedzie dobrze

Za dziewczyny w szpitalu kciuki nie dajcie sie jeszcze
i za reszte tez kciuki... Juz tak bkiziutko nie dawajcie sie
buziaaki dla wszystkich
za wizyte!

Za mną nawet w miarę przespana noc. Pewnie przez to wstawanie wczesne śpie jak zabita Ale do wc i tak wstaje przynajmniej raz.
Wczoraj wieczorem zrobiliśmy próbę odpalenia biokominka i się nastrojowo zrobiło Już się doczekać nie mogę jak będziemy siedzieć z gorącą czekoladą patrząc na ogień

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 09:02   #1204
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Dobry Mamunie Wczoraj padłam jak kawka - nawet połowy Kuchennych Rewolucji nie obejrzałam.. Ale to nie znaczy że dobrze spałam.. budziłam się chyba co 1,5h, biodra mnie tak naparzają i pachwiny (szczególnie prawa) w dzień jest ok, najgorzej w nocy, no i to siku co chwile.. Już nawet nie zastanawiam się czy pić coś na noc, bo zauważyłam czy się napiję czy nie to i tak wstaję siusiu..

Gratuluję Mamusiom rozpoczętych tygodni Trzymam kciuki za ewentualne wizyty

Buziaki dl mamuś leżakującuch w szpitalu

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
3mam kciuki za Waszą wizytę Baaardzo mocno!!!!
Cytat:
dzien dobry dziewczynki

nocka z wędrowkami za mna, ja bylam na siku z 4 razy i synek 2, powiem Wam dziewczyny, ze w kosciach czuje ze to juz tuz tuz, doslownie w kosciach lonowych juz nie moge chodzic za bardzo, troche mnie frustruje to , ale z 1,5 tygodnia moze jeszcze jakois dam rade.
a jeszcze pytalyscie czemu nie chce rodzic, gin pobral mi wymaz we wtorek na gbs , uwazam, ze troche za pozno, no ale moze uda mi sie doczekac wyniku, bardzo bym chciala, w 1 ciazy nie doczekalam, w gabinecie powiedzial, zeby dzwonic kolo poniedzialku, a panie w recepcji powiedzialy 10-14 dni-jak sie cos hoduje, chcialabym ten wynik miec.
A czasem to nie jest tak że jak nawet nie zdążyłabyś do czasu porodu odebrać wyników, czy nawet zrobić gbs to oni zapobiegawczo i tak podaja antybiotyk??

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Kolejna wrześniówka urodziła dziś rano
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 09:25   #1205
farminka
Wtajemniczenie

Obejrzalam tego Kossakowskiego. Hardcore... A my nie mamy opcji żeby się wycofać przy 8cm :/ Boję się, zwłaszcza że wiem, że to nie była gra, udawanie, tylko to naprawdę tak boli. Ba nawet film nie jest w stanie tego oddać do końca...

U mnie noc minęła bez zgagi ( chyba pierwszy raz od jakichś 2 miesięcy), ale żeby nie było za pięknie to o 3 obudziło mnie to, że zrobiło mi się nagle mokro tam i się zestresowalam, że to wody się sacza i już nie mogłam zasnąć. Przechlapanez tymi wodami. Jak je rozpoznać jeśli nie chlusna na raz? Niby nie jestem pierworodka, ale w pierwszej ciąży też tego nie czulam i nie rozpoznalam- odchodziły, a ja nie wiedziałam...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 09:41   #1206
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Obejrzalam tego Kossakowskiego. Hardcore... A my nie mamy opcji żeby się wycofać przy 8cm :/ Boję się, zwłaszcza że wiem, że to nie była gra, udawanie, tylko to naprawdę tak boli. Ba nawet film nie jest w stanie tego oddać do końca...

U mnie noc minęła bez zgagi ( chyba pierwszy raz od jakichś 2 miesięcy), ale żeby nie było za pięknie to o 3 obudziło mnie to, że zrobiło mi się nagle mokro tam i się zestresowalam, że to wody się sacza i już nie mogłam zasnąć. Przechlapanez tymi wodami. Jak je rozpoznać jeśli nie chlusna na raz? Niby nie jestem pierworodka, ale w pierwszej ciąży też tego nie czulam i nie rozpoznalam- odchodziły, a ja nie wiedziałam...
Może to zabrzmi obleśnie ale na SR mówili żeby je powąchać, mają charakterystyczny, słodkawy zapach.
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 09:41   #1207
slomka
in the dark of night

Cytat:
Jak je rozpoznać jeśli nie chlusna na raz? Niby nie jestem pierworodka, ale w pierwszej ciąży też tego nie czulam i nie rozpoznalam- odchodziły, a ja nie wiedziałam...
możesz kupić sobie w aptece papierki lakmusowe lub takie papierki gine intima, zabarwiają się na odpowiedni kolor jeśli sączą się wody lub jeśli jest to tylko wydzielina/mocz

i witam się i ja
Stary 2014-09-05, 09:55   #1208
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Witam się i ja o poranku
Kolejna noc u kumpeli, plotki i poranne wstawanie spowodowały, że zaraz muszę zrobić drzemkę. Weekend w domu, bo przyjeżdża dziś siostra mamy i posiedzi ze mną do niedzieli, będę się czuła bezpieczniej. Dziś chcę ogarnąć trochę pokój i może trochę poleżeć na leżaczku, jest piękna pogoda !

Jakaś "zlękniona" jestem ostatnio, może to co się tu na forum dzieje, może zbliżająca się wtorkowa wizyta, może te twardnienia brzucha, a ja przecież nic jeszcze nie mam Nadal tęsknię do TŻta i ta tęsknota mi nie minie...Bla bla bla, muszę się gdzieś wygadać, bo nie chcę martwić ludzi na około.

Położę się trochę i do Was wpadnę.
Kciuki za wizyty, za nasze Dzielne Mamusie w szpitalu, gratki za kolejne tygodnie, za wszystkie przedszkolaki, za Sebusia i jego odwagę...Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
Buziaki !
Stary 2014-09-05, 10:08   #1209
farminka
Wtajemniczenie

abrakatabra tego nie probowalam... Najwyżej będę niuchac, czego to się nie robi...
slomka o papierku wiem, ale w praktyce znalezienie go w aptece graniczy z cudem, może na zamówienie by przyszedł, ale do poniedziałku to się już inaczej wyjaśni w tę albo w drugą stronę

Podpytam jeszcze dzisiaj położnej. Jeśli sprzeda mi jakiś fauny patent to też Wam napisze, bo może się przydać. Pewnie te pytania, które mnie teraz nurtuja u większości z Was pojawią się dopiero za miesiąc
Stary 2014-09-05, 10:08   #1210
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry!!
Dziś zaczynamy 34 tc

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 10:19   #1211
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:

Też mnie zastanawia jak to rozpoznać, jeśli się tylko sączą
Oby to jeszcze nie to

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!!
Dziś zaczynamy 34 tc

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-05, 10:30   #1212
slomka
in the dark of night

Cytat:
abrakatabra tego nie probowalam... Najwyżej będę niuchac, czego to się nie robi...
slomka o papierku wiem, ale w praktyce znalezienie go w aptece graniczy z cudem, może na zamówienie by przyszedł, ale do poniedziałku to się już inaczej wyjaśni w tę albo w drugą stronę

Podpytam jeszcze dzisiaj położnej. Jeśli sprzeda mi jakiś fauny patent to też Wam napisze, bo może się przydać. Pewnie te pytania, które mnie teraz nurtuja u większości z Was pojawią się dopiero za miesiąc
no to jak wiesz to nie wiem co Ci doradzić, bo to szybki i pewny sposób, pytał wczoraj TŻ o nie w aptece i znalazł, Siasiol z tego co wiem też znalazła, zarzuciłam Ci popularną nazwą, naprawdę nie jest ciężko je dostać
Stary 2014-09-05, 10:39   #1213
poczwarkah
Rozeznanie

Witam się i ja
Chyba już wiem co czułyście jak jakiś czas temu był tu zbiorowy lament Przyszła i na mnie kolej - spać nie mogę przez zgagę i muszę leżeć na poduszce, czego nienawidzę i od czego boli mnie szyja, przewracam się godzinami z boku na bok (co samo w sobie już bardzo boli)... Teraz siedzę nieprzytomna i tak już drugi dzień. Drzemka jest niemożliwa - też nie mogę zasnąć. No kaszanka jednym słowem, idzie ocipieć

Obejrzałam ten program Kossakowskiego, ale na mnie nie zrobił jakoś piorunującego wrażenia. Mąż się za to stresował strasznie jak widział ten ból Ja po prostu mam podejście że poród musi boleć, ale martwienie się o to teraz sprawi tylko tyle, że będę cierpiała dwa razy - wtedy przy rodzeniu, teraz przy martwieniu. No i podobnie jak część z Was myślę że jemu jednak było może trochę trudniej, bo on nie ma żadnej nagrody za ten ból, a my przecież pomagamy przyjść na świat naszemu maleństwu

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 10:45   #1214
Agatkia
Zadomowienie

Mam w domu taką dużą miekką piłkę jak do porodu
Ale cudowne odprężenie dla kręgosłupa!

Chyba nic się nie stanie, jak trochę się na niej pobujam?

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 10:48   #1215
kasiakg
Rozeznanie

Witam!
Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Chyba już wiem co czułyście jak jakiś czas temu był tu zbiorowy lament Przyszła i na mnie kolej - spać nie mogę przez zgagę i muszę leżeć na poduszce, czego nienawidzę i od czego boli mnie szyja, przewracam się godzinami z boku na bok (co samo w sobie już bardzo boli)... Teraz siedzę nieprzytomna i tak już drugi dzień. Drzemka jest niemożliwa - też nie mogę zasnąć. No kaszanka jednym słowem, idzie ocipieć

Obejrzałam ten program Kossakowskiego, ale na mnie nie zrobił jakoś piorunującego wrażenia. Mąż się za to stresował strasznie jak widział ten ból Ja po prostu mam podejście że poród musi boleć, ale martwienie się o to teraz sprawi tylko tyle, że będę cierpiała dwa razy - wtedy przy rodzeniu, teraz przy martwieniu. No i podobnie jak część z Was myślę że jemu jednak było może trochę trudniej, bo on nie ma żadnej nagrody za ten ból, a my przecież pomagamy przyjść na świat naszemu maleństwu
Ja też oglądałam, na mnie też nie zrobiło to jakiegoś wielkiego wrażenia. Przede wszystkim zależało mi na tym, żeby to mąż sobie to zobaczył Piernik jeden prawie już spał pod koniec
Nam położna w SR mówiła, żeby nie słuchać przeróżnych opowieści jak wygląda poród, że mamy przyjechać raczej optymistycznie nastawione a nie z wielkim worem opowieści już na plecach. Każda i tak przeżyje to na swój własny sposób, jedna lepiej, jedna gorzej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 10:53   #1216
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Wydaje mi się jednak, że jemu było raczej trudniej, bo kobieta przygotowuje się do porodu 9 mcy a przy samym porodzie "pomagają" nam hormony.
Dopóki nie przeżyjesz bólu porodowego nie wypowiadaj się na ten temat, bo nic o nim nie możesz wiedzieć. To prawda, że to najbardziej naturalna "czynność" dla kobiety, ale uwierz, ze często rodząca ma ochotę zrobić coś głupiego z tego bólu. Nie mowie tez, że każdy poród tak samo boli, bo każdy ma inny próg bólu, ale sam poród nie należy do przyjemności.
Życzę Ci oczywiście bezbolesnego, ale pogadamy jak będziesz po.

Paulina
Stary 2014-09-05, 10:57   #1217
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
no to jak wiesz to nie wiem co Ci doradzić, bo to szybki i pewny sposób, pytał wczoraj TŻ o nie w aptece i znalazł, Siasiol z tego co wiem też znalazła, zarzuciłam Ci popularną nazwą, naprawdę nie jest ciężko je dostać
Może to zależy od miasta i zapotrzebowania. Ja piszę jak jest u mnie- jak pracuje tak nie zdarzyło się nam mieć tego na stanie, w żadnej aptece, koleżankom też, bo nawet nie wiedziały po co to, dopiero ja im tlumaczylam. A przez te parę lat tylko raz mnie pacjentka zapytała o nie czy są, wiec też nie ma się co dziwić, że nikt tego nie trzyma.

Położna mówiła jeszcze żeby jak się podejrzewa coś to nie zakładać podpasek/wkładek, żeby poczuć kiedy mokro, zaczekać aż bielizna wyschnie i jeśli jest biała perłowa obwódka wokół lub zielonkawa to wody, a jeśli żółtawa to uplawy albo po lekach.
Stary 2014-09-05, 11:02   #1218
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Może to zależy od miasta i zapotrzebowania. Ja piszę jak jest u mnie- jak pracuje tak nie zdarzyło się nam mieć tego na stanie, w żadnej aptece, koleżankom też, bo nawet nie wiedziały po co to, dopiero ja im tlumaczylam. A przez te parę lat tylko raz mnie pacjentka zapytała o nie czy są, wiec też nie ma się co dziwić, że nikt tego nie trzyma.

Położna mówiła jeszcze żeby jak się podejrzewa coś to nie zakładać podpasek/wkładek, żeby poczuć kiedy mokro, zaczekać aż bielizna wyschnie i jeśli jest biała perłowa obwódka wokół lub zielonkawa to wody, a jeśli żółtawa to uplawy albo po lekach.
Nie żartuj, że farmaceutki nie wiedziały do czego może służyć papierek lakmusowy??!!

Paulina
Stary 2014-09-05, 11:10   #1219
nocnyskowronek
Raczkowanie

Dzień dobry
Zaczynamy 36 tydzień!

Też mam obawy czy rozpoznam te wody jeśli będą sączyć a nie odchodzić w większych ilościach

Biorę się za ostatnie już ubranka córuni Zostanie jeszcze pranie prześcieradełek, podkładów na materacyk itp
Stary 2014-09-05, 11:12   #1220
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez lilotka Pokaż wiadomość
nie żartuj, że farmaceutki nie wiedziały do czego może służyć papierek lakmusowy??!!
:d

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-09-05 o 11:16
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:13   #1221
nowa8686
Zakorzenienie

Witam się i zmykam piękna pogoda, urlopu meża cd.
Wczoraj poprasowałam trochę ciuszków Mai powolutku się przygotowuje. Po wypłacie zamówie resztę pierdołków i się pakujemy

Spinka kciuki za wizyte, napisz po co i jak.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:14   #1222
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Witam się

Noc dramatyczna, albo bolało wszystko, albo było mi niewygodnie, albo trzeba było wstać na siku i picie..... Rano się pobeczałam do TŻta, że mam dosyć, wszystko mnie boli, nawet nie potrafię się obrócić na drugi bok bez bólu (często mi w nocy musi pomagać) Ehhh to sobie pojęczałam!
Zaraz się zabieram za pranie tych mikrociuszków, trzeba skorzystać z pogody, bo niewiadomo ile to ciepło potrwa I wpadłam w kompot - non stop robię i piję kompot Dzisiaj jeżyna, jabłko, kiwi, mięta

Cytat:
Nadal się martwię o nerki synka, bo dwóch lekarzy z dwóch różnych placówek podało te same wymiary (4,6 cm) Nadal trzymam kciuki za Frania. Będzie dobrze!! Musi być!
Nie przejmuj się, bo to niekoniecznie może oznaczać problemy. My już z tymi nerkami takie przejścia......USG co 2 tygodnie, 3 tygodnie temu jeszcze lekarz miał jakieś małe "ale", a ostatnio tydzień temu stwierdzil, że ładnie i w normie. Nie mam pojęcia czemu to się tak waha, co jakiś czas jest dobrze....a potem znowu za wysoko, a potem znowu dobrze
Ale jesteśmy dobrej myśli
Podobno ważne też jest, żeby ta wada nie powiększała się, a także stan pęcherza przy powiększonych nereczkach.

U Ciebie to był jednorazowy problem czy też się tak ciągnie od badania do badania? (Przepraszam nie pamiętam)

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Już mi ogólnie lepiej. Straciłam już nadzieje, że to ,,pomyłka'', bo już nie jest to raczej możliwe, ale Lilotka u Ciebie wszystko może się zmienić, pomiary mogą być błędne, a nerki mogą po porodzie okazać się całkiem normalne i zdrowe. Oby
Straszliwie współczuję i trzymam mocno kciuki za dzieciątko Może jeszcze się wchłoną te torbiele? Albo nie będzie to miało większego wpływu na maleństwo? Bądź dobrej myśli. Duuuuży buziak

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Ocho, zaraz sobie obejrzę, a potem schowam się do szafy coby mnie poród nie znalazł

Cytat:
dzien dobry dziewczynki

Ja też czekam na tego GBSa, trzymam kciukasy, żebyś się doczekała jednak
Kurdę ja też czuję w kosciach, że się coś zmienia, już mnie boli strasznie przy chodzeniu...ostatnio wieczorami mnie brzuch pobolewa (ale to jeszcze nie skurcze, chyba ) Już mi TŻ przewiduje, że 2-3 tygodnie maks.... Do końca przyszłego tygodnia ogarniam wszystkie sprawy, dzisiaj i jutro pranie, jutro pakuję torbę - nie ma żartów!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:18   #1223
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zaczynamy 36 tydzień!

Też mam obawy czy rozpoznam te wody jeśli będą sączyć a nie odchodzić w większych ilościach

Biorę się za ostatnie już ubranka córuni Zostanie jeszcze pranie prześcieradełek, podkładów na materacyk itp
to za 9 miesiąc dzisiaj pijemy :wino:

idź do apteki po papierki lakmusowe, w Ferio na bank będą mieli albo papierki albo tą gine intima do sprawdzania
Stary 2014-09-05, 11:24   #1224
Lilotka
Zakorzenienie

Coffe Na USG w 32 tc lekarz wykrył tę anomalię (mimo podwójnego rozmiaru działają prawidłowo i są żywe). Kolejne badanie kontrolne 08.10. Zobaczymy....

Paulina
Stary 2014-09-05, 11:24   #1225
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie żartuj, że farmaceutki nie wiedziały do czego może służyć papierek lakmusowy??!!
W każdym zawodzie znajdziesz ludzi bardziej i mniej kompetentnych :P A w naszych polskich aptekach coraz częściej pracuje tylko 1 magister, a reszta to technicy po zaocznych szkółkach, wiec jeśli do tego nigdy same nie były w ciąży to i z papierkiem nigdy do czynienia nie miały. Mnie to juz wcale nie dziwi Tak samo jak po wysłuchaniu setek opowieści i po własnych doświadczeniach jestem bardzo daleka od czegoś takiego jak zaufanie do lekarza : D
Stary 2014-09-05, 11:47   #1226
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Witam!

Ja też oglądałam, na mnie też nie zrobiło to jakiegoś wielkiego wrażenia. Przede wszystkim zależało mi na tym, żeby to mąż sobie to zobaczył Piernik jeden prawie już spał pod koniec
Nam położna w SR mówiła, żeby nie słuchać przeróżnych opowieści jak wygląda poród, że mamy przyjechać raczej optymistycznie nastawione a nie z wielkim worem opowieści już na plecach. Każda i tak przeżyje to na swój własny sposób, jedna lepiej, jedna gorzej
Mi też położna mówiła, żeby się pozytywnie nastawić, ale dodała, że mam się też na ból przygotować, bo będzie bolało bardzo. Więc jestem optymistycznie nastawiona na ból

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zaczynamy 36 tydzień!

Mi już tylko prześcieradła zostały tylko do wyprania

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
to za 9 miesiąc dzisiaj pijemy :wino:

idź do apteki po papierki lakmusowe, w Ferio na bank będą mieli albo papierki albo tą gine intima do sprawdzania
Chyba zrobię rajd po aptekach jutro. A wiesz dokładnie jak się powinny zabarwiać te papierki jak są wody? Bo w tym gine pewnie będzie instrukcja, ale w zwykłych papierkach?

Lato wróciło!

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-05, 11:47   #1227
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Coffe Na USG w 32 tc lekarz wykrył tę anomalię (mimo podwójnego rozmiaru działają prawidłowo i są żywe). Kolejne badanie kontrolne 08.10. Zobaczymy....
Acha, no to u mnie trochę wcześniej, bo gdzieś po połówkowym parę tygodni, możliwe, że się ustabilizuje, także nie ma co panikować. Na USG 3 trymestru mam już wpisane, że w normie, ostatnio jedna się troszkę powiększyła, ale znowu potem było ok. Czekaj na spokojnie i zobaczysz co powiedzą, myślę, że będzie dobrze

Obejrzałam tego Kossakowskiego....upociła m się z wrażenia brrrrrr Można się z tego wypisać?
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:59   #1228
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
W każdym zawodzie znajdziesz ludzi bardziej i mniej kompetentnych :P A w naszych polskich aptekach coraz częściej pracuje tylko 1 magister, a reszta to technicy po zaocznych szkółkach, wiec jeśli do tego nigdy same nie były w ciąży to i z papierkiem nigdy do czynienia nie miały. Mnie to juz wcale nie dziwi Tak samo jak po wysłuchaniu setek opowieści i po własnych doświadczeniach jestem bardzo daleka od czegoś takiego jak zaufanie do lekarza : D
Ale papierki lakmusowe używa się w szkołach podstawowych np. na lekcjach chemii i tu nie chodzi o kompetencje techników farmacji tylko o logikę. Moja siostra jest technikiem farmacji i często miała zajęcia z użyciem papierków. Chyba trzeba się zacząć się bać "farmaceutów" bo większe kompetencje wydaje się mieć "pani sklepowa", bo przynajmniej swoimi radami nie może nikomu zrobić krzywdy.

Paulina
Stary 2014-09-05, 11:59   #1229
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Chyba zrobię rajd po aptekach jutro. A wiesz dokładnie jak się powinny zabarwiać te papierki jak są wody? Bo w tym gine pewnie będzie instrukcja, ale w zwykłych papierkach?
odcienie niebieskiego to będą wody

lecę pilnować kurierów
Stary 2014-09-05, 12:09   #1230
Lilotka
Zakorzenienie

Jak kupisz papierki w "zestawie" bedzie tabela a na niej kolory wystarczy porównać "swój" papierek do tabeli kolorów.

Paulina
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości