|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Czesc dzoewczynki :-D wreszcie doczekalam sie dnia dodatkowej wizyty dzis po 17 mam nadzieje ze.lekarz mnie troche uspokoi w zwiazku z tym starzejacym sie lozyskiem i waga malucha.
Trzmam kciuki za was i wierze ze bedzie dobrze mimo roznych przeciwnosci nasze skarby beda niedlugo juz nami. mam nadzieje ze te rozne przypuszczenia odnosnie nereczek waszych pociech wykryte wczesniej szybko uda sie wyleczyc.da sie i koniec! Bedzie dobrzeZa dziewczyny w szpitalu kciuki nie dajcie sie jeszczei za reszte tez kciuki... Juz tak bkiziutko nie dawajcie sie buziaaki dla wszystkich |
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Tynka, dobrze, że mi przypomniałaś, że mam wynik odebrać. Mój był już w poniedziałek, ale zapomniałam po niego podjechać. Ja też już kiepsko chodzę, a najgorzej jest po nocy albo po leżeniu. Rwa tak mi dokucza, że zrobić kilka pierwszych kroków graniczy z cudem. Może odpuści choć trochę do porodu?
|
#1203 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam w słoneczny poranek
Cytat:
Cytat:
za wizyte!Za mną nawet w miarę przespana noc. Pewnie przez to wstawanie wczesne śpie jak zabita Wczoraj wieczorem zrobiliśmy próbę odpalenia biokominka i się nastrojowo zrobiło
|
||
|
|
|
#1204 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Mamunie
Wczoraj padłam jak kawka - nawet połowy Kuchennych Rewolucji nie obejrzałam.. Ale to nie znaczy że dobrze spałam.. budziłam się chyba co 1,5h, biodra mnie tak naparzają i pachwiny (szczególnie prawa) w dzień jest ok, najgorzej w nocy, no i to siku co chwile.. Już nawet nie zastanawiam się czy pić coś na noc, bo zauważyłam czy się napiję czy nie to i tak wstaję siusiu.. Gratuluję Mamusiom rozpoczętych tygodni Trzymam kciuki za ewentualne wizyty ![]() ![]() Cytat:
Baaardzo mocno!!!!Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Kolejna wrześniówka urodziła dziś rano
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzalam tego Kossakowskiego. Hardcore... A my nie mamy opcji żeby się wycofać przy 8cm :/ Boję się, zwłaszcza że wiem, że to nie była gra, udawanie, tylko to naprawdę tak boli. Ba nawet film nie jest w stanie tego oddać do końca...
U mnie noc minęła bez zgagi ( chyba pierwszy raz od jakichś 2 miesięcy), ale żeby nie było za pięknie to o 3 obudziło mnie to, że zrobiło mi się nagle mokro tam i się zestresowalam, że to wody się sacza i już nie mogłam zasnąć. Przechlapanez tymi wodami. Jak je rozpoznać jeśli nie chlusna na raz? Niby nie jestem pierworodka, ale w pierwszej ciąży też tego nie czulam i nie rozpoznalam- odchodziły, a ja nie wiedziałam... |
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
i witam się i ja
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja o poranku
Kolejna noc u kumpeli, plotki i poranne wstawanie spowodowały, że zaraz muszę zrobić drzemkę. Weekend w domu, bo przyjeżdża dziś siostra mamy i posiedzi ze mną do niedzieli, będę się czuła bezpieczniej. Dziś chcę ogarnąć trochę pokój i może trochę poleżeć na leżaczku, jest piękna pogoda ! Jakaś "zlękniona" jestem ostatnio, może to co się tu na forum dzieje, może zbliżająca się wtorkowa wizyta, może te twardnienia brzucha, a ja przecież nic jeszcze nie mam Nadal tęsknię do TŻta i ta tęsknota mi nie minie...Bla bla bla, muszę się gdzieś wygadać, bo nie chcę martwić ludzi na około. Położę się trochę i do Was wpadnę. Kciuki za wizyty, za nasze Dzielne Mamusie w szpitalu, gratki za kolejne tygodnie, za wszystkie przedszkolaki, za Sebusia i jego odwagę...Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam ![]() Buziaki !
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
abrakatabra tego nie probowalam... Najwyżej będę niuchac, czego to się nie robi...
![]() slomka o papierku wiem, ale w praktyce znalezienie go w aptece graniczy z cudem, może na zamówienie by przyszedł, ale do poniedziałku to się już inaczej wyjaśni w tę albo w drugą stronę Podpytam jeszcze dzisiaj położnej. Jeśli sprzeda mi jakiś fauny patent to też Wam napisze, bo może się przydać. Pewnie te pytania, które mnie teraz nurtuja u większości z Was pojawią się dopiero za miesiąc
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oby to jeszcze nie to ![]()
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
![]() Chyba już wiem co czułyście jak jakiś czas temu był tu zbiorowy lament Przyszła i na mnie kolej - spać nie mogę przez zgagę i muszę leżeć na poduszce, czego nienawidzę i od czego boli mnie szyja, przewracam się godzinami z boku na bok (co samo w sobie już bardzo boli)... Teraz siedzę nieprzytomna i tak już drugi dzień. Drzemka jest niemożliwa - też nie mogę zasnąć. No kaszanka jednym słowem, idzie ocipieć Obejrzałam ten program Kossakowskiego, ale na mnie nie zrobił jakoś piorunującego wrażenia. Mąż się za to stresował strasznie jak widział ten ból Ja po prostu mam podejście że poród musi boleć, ale martwienie się o to teraz sprawi tylko tyle, że będę cierpiała dwa razy - wtedy przy rodzeniu, teraz przy martwieniu. No i podobnie jak część z Was myślę że jemu jednak było może trochę trudniej, bo on nie ma żadnej nagrody za ten ból, a my przecież pomagamy przyjść na świat naszemu maleństwu
|
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
Mam w domu taką dużą miekką piłkę jak do porodu
Ale cudowne odprężenie dla kręgosłupa! Chyba nic się nie stanie, jak trochę się na niej pobujam?
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
Piernik jeden prawie już spał pod koniec![]() Nam położna w SR mówiła, żeby nie słuchać przeróżnych opowieści jak wygląda poród, że mamy przyjechać raczej optymistycznie nastawione a nie z wielkim worem opowieści już na plecach. Każda i tak przeżyje to na swój własny sposób, jedna lepiej, jedna gorzej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopóki nie przeżyjesz bólu porodowego nie wypowiadaj się na ten temat, bo nic o nim nie możesz wiedzieć. To prawda, że to najbardziej naturalna "czynność" dla kobiety, ale uwierz, ze często rodząca ma ochotę zrobić coś głupiego z tego bólu. Nie mowie tez, że każdy poród tak samo boli, bo każdy ma inny próg bólu, ale sam poród nie należy do przyjemności. Życzę Ci oczywiście bezbolesnego, ale pogadamy jak będziesz po.
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Położna mówiła jeszcze żeby jak się podejrzewa coś to nie zakładać podpasek/wkładek, żeby poczuć kiedy mokro, zaczekać aż bielizna wyschnie i jeśli jest biała perłowa obwódka wokół lub zielonkawa to wody, a jeśli żółtawa to uplawy albo po lekach. |
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Zaczynamy 36 tydzień! Też mam obawy czy rozpoznam te wody jeśli będą sączyć a nie odchodzić w większych ilościach ![]() Biorę się za ostatnie już ubranka córuni
|
|
#1220 |
|
in the dark of night
|
:d
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-09-05 o 11:16 |
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i zmykam
piękna pogoda, urlopu meża cd. Wczoraj poprasowałam trochę ciuszków Mai powolutku się przygotowuje. Po wypłacie zamówie resztę pierdołków i się pakujemy Spinka kciuki za wizyte, napisz po co i jak.
|
#1222 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Noc dramatyczna, albo bolało wszystko, albo było mi niewygodnie, albo trzeba było wstać na siku i picie..... Zaraz się zabieram za pranie tych mikrociuszków, trzeba skorzystać z pogody, bo niewiadomo ile to ciepło potrwa I wpadłam w kompot - non stop robię i piję kompot Dzisiaj jeżyna, jabłko, kiwi, mięta ![]() Cytat:
![]() Ale jesteśmy dobrej myśli ![]() Podobno ważne też jest, żeby ta wada nie powiększała się, a także stan pęcherza przy powiększonych nereczkach. U Ciebie to był jednorazowy problem czy też się tak ciągnie od badania do badania? (Przepraszam nie pamiętam) Cytat:
Może jeszcze się wchłoną te torbiele? Albo nie będzie to miało większego wpływu na maleństwo? Bądź dobrej myśli. Duuuuży buziak Cytat:
![]() Cytat:
Kurdę ja też czuję w kosciach, że się coś zmienia, już mnie boli strasznie przy chodzeniu...ostatnio wieczorami mnie brzuch pobolewa (ale to jeszcze nie skurcze, chyba ) Już mi TŻ przewiduje, że 2-3 tygodnie maks.... |
||||
|
|
|
#1223 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
to za 9 miesiąc dzisiaj pijemy :wino: ![]() idź do apteki po papierki lakmusowe, w Ferio na bank będą mieli albo papierki albo tą gine intima do sprawdzania
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Coffe Na USG w 32 tc lekarz wykrył tę anomalię (mimo podwójnego rozmiaru działają prawidłowo i są żywe). Kolejne badanie kontrolne 08.10. Zobaczymy....
|
|
|
|
#1225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak samo jak po wysłuchaniu setek opowieści i po własnych doświadczeniach jestem bardzo daleka od czegoś takiego jak zaufanie do lekarza : D
|
|
|
|
|
#1226 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi już tylko prześcieradła zostały tylko do wyprania ![]() Cytat:
Lato wróciło! |
|||
|
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obejrzałam tego Kossakowskiego....upociła m się z wrażenia brrrrrr Można się z tego wypisać?
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1229 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
lecę pilnować kurierów
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kupisz papierki w "zestawie" bedzie tabela a na niej kolory wystarczy porównać "swój" papierek do tabeli kolorów.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

mam nadzieje ze te rozne przypuszczenia odnosnie nereczek waszych pociech wykryte wczesniej szybko uda sie wyleczyc.da sie i koniec! Bedzie dobrze

juz nie moge chodzic za bardzo, troche mnie frustruje to , ale z 1,5 tygodnia moze jeszcze jakois dam rade.
za wizyte!

Nadal tęsknię do TŻta i ta tęsknota mi nie minie...Bla bla bla, muszę się gdzieś wygadać, bo nie chcę martwić ludzi na około. 

13.12.13