|
|
#1201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Cytat:
Staram się cieszyć wszystkim małym co kupuję ![]() Cytat:
Dziekuje Ja posciel kupie ta http://allegro.pl/3-cz-posciel-nadia...586661229.html tez w kropki szara Bo tanio A ze chce miec kilka kompletow, to sie nie wykosztuje az tak ![]() Z tej strony co pokazalas, ten wzor mi sie podoba http://dotsmylove.pl/sklep,produkt,posciel-chevron ale chyba ogranicze sie do kocyka z żółtym minky w tym wzorze ![]() Ally Cytat:
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-09-12 o 12:27 |
|||
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te inspiracje wnętrzarskie, ja jednak uwielbiam kolory i kropy, więc musiałabym zrobić w szarości i bieli jakieś konkretne przełamanie. To wszystko zresztą przede mną, bo w sierpniu 2015 odbieramy nasze nowe mieszkanie i .... zacznie się!
To do my love również ciekawe. WIdzę że ochraniacz do łóżeczka kosztuje 60 zł. Ja kupiłam wczoraj za 5 na szmatach a pokrowiec sobie uszyję, myślę, że wyjdzie o wiele taniej, ale pościel rzeczywiście śliczna ![]() Ja lubię te dziecięce z Ikei, w zwierzątka i inne takie kolorowe esy floresy. |
|
|
|
#1203 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę mądrej pani dr , teraz to na katar by antybiotyki dawali...Cytat:
Dobrze że dzieciatko się posłuchało i zdeydowało jeszcze troche poczekać z tym wychodzeniem z brzuszka![]() ODPOCZYWAJ, nie jesteś sama, nie maltretuj siebie robota, teraz musisz zadbac o trzy serduszka!! ![]() Mama Zuzi uparta dziołszka się trafiła ale lekarz jakiś nieteges... ja nie wiem co z nimi się dzieje ostatnio...
|
||||
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
zielona butelka ja co prawda jeszcze nie kupuję...ale to dlatego, że nie znam płci, ale tak naprawdę czzego mamy się bać?? Ja to natomiast boję się w drugą stronę, że urodzę wcześniej, albo bedę musiała leżeć i kto wszystko powybiera? A nie chciałabym, żeby rodzina wybierała za mnie wyprawkę
ally5 nie przemęczaj się bo w dupsko dostaniesz ![]() MaamaaZuzi zgłosiłam się z os. towarzyszącą..ale zobaczymy co to będzie...na te bezpieczny maluch do PT też się zapisałam.. i na mamo to ja do łodzi dziewczyny porównałam sobie morfologię tą co mi robili w szpitalu i widzę, że pogorszyły mi się wyniki ( w ciągu 2 tygodni) i tak się zastanawiam czy to coś znaczy...od jakiej wartości hemoglobiny jest zagrożenie anemią? bo ja miałam wysoki 13,9 - a po 2 tygodniach jest 12,5 ... Niby jeszcze dużo, ale kurcze w tak krótkim czasie mi spadło ? ( norma na badaniach od 12,5 ale wiem, że w ciąży nawet niższa jest ok, ma któraś wiedzę na ten temat??)
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
1141655 super! Dzięki za link!
Ja generalnie całe mieszkanie mam mocno stonowane. Dlatego też takie inspiracje są mi bardzo bliskie. Lubię skandynawską prostotę, ale przełemaną jakimś charakternym akcentem.
|
|
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka też mam taki wynik hemoglobiny, jak byliśmy we wtorek u lekarza to powiedział, że jest ok i w ciąży tak raz spada raz rośnie, więc to norma.
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Aż z ciekawości zerknelam w swoje wyniki i hemoglobiny mam 14,4 przy normie 11cos- 16cos
Ale tez mysle,ze to moze skakac, nie ma powodow do niepokoju ciagle miescisz sie w widelkach ![]() Ide cos zjesc.... druga pralke wstawilam ![]() lazienka umyta jeszcze podlogi mam juz dosc, jak ja sie szybko męcze a co to dopiero bedzie eh eh
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się męczę nawet wtedy, gdy coś z przejęciem opowiadam, cała się zasapię jak po bieganiu
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
Pragnienie ja jeszcze lubię chodź brzusio już skacze ale jak to się mówi małe dziecko mały problem, duże dziecko duży problem i tak jest z fasolkami.
Już sobie wyobrażam jak to będzie za 3 miesiace będziemy płakać że nie możemy nic zrobić. Świąta sprzątanie a my bez sił z wielkimi napinającymi brzuszkami Łatwo nie będzie Mam nadzieje ze facet teraz nam pozabiera wszystko to czego nie chcemy z mieszkania. 2 miesiące temu M mu mówił że musi coś z tym zrobić. Stary telewizor nie pozwolił wynieść na śmieci :/ Zielona Butelka ja też nie zakłądam że coś się stanie. Nikt pewności mi nie da że później będzie wszystko dobrze. Dlatego łapie garściami radość z ciąży jak tylko się da bo ona szybko minie Ally ja miałam problem w czoraj z paznokciami. I z goleniem hahah Muszę przegniatać brzusio, bo nic nie widze Maciejka ja nie pomogę, kiedy wybierasz się do gin? Kobietki to teraz na pocieszenie powiem że to dopiero początek. Padnę wchodząc na 4 piętro
|
#1210 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, a myślicie już o szkole rodzenia?
mój gin wspominał że warto iść ok 25 tc, ale jak patrze u mnie to się cyklami odbywa i chyba bym musiała iść na kurs od października (mój 23tc) do połowy listopada, bo następny zaczyna się w listopadzie i konczy na początku stycznia... i nie wiem czy to by już za późno nie było... ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogotka ja nie będę chodziła do szkoły rodzenia, ale chyba wolała bym ten pierwszy termin.
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Zuzi no ja to się boję późniejszych ruchów
![]() Migotka wiesz co, chciałam iść do szkoły rodzenia, która jest w szpitalu, w którym planowałam rodzić, ale dziewczyny tu pisały, że podobno w tym szpitalu przyjmowane są tylko planowane porody, tak więc jestem w czarnej d... A chciałabym pójść, nie wiem, rozejrzę się
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba tez nie będę chodziła... przeraża mnie to że juz będzie zimno, wielki brzuch, ciężko i jesli mężowi nie przypasują godziny to będę musiała się mpkiem męczyć. Rzeczywiście szkoła rodzenia jest bardzo potrezbna? Jak ktos mnie przekona, to może zmienię zdanie
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
MamaZuzi no własnie nie wiem co zrobić z ginem? bo tak 24 mam wizytę na szpitalu...do 30 mam zwolnienie ważne. Nie zapisałam się jeszcze na połówkowe ..no i nie wiem czy mam brać leki te co mi na szpitalu dali..czy to za dużo już?
|
#1215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tyle Choinke zawsze mamay taka 150cm to nie bedzie duzo roboty ![]() pewnie bede szalec ze swietami jak juz dzidzia na swiecie bedzie <3 wtedy zrobimy u nas swieta w domku A tak- to do rodzicow![]() Cytat:
Cytat:
ale na chwile obecna ja nie wiem gdzie urodze mam umowe z mezem,ze jesli dostanie premie na koniec roku- ide do Swiss medu jak nie to sprobuje na Kliniczna a jak nie- to Redlowo wiec to mi obojetne gdzie SR wybiore a chce isc, bo ja nigdy nie zajmowalam sie noworodkiem, chce sie nauczyc od podstaw co jest wazne itd jak sie takie dziecko pielegnuje, o czym nalezy pamietac o oddychaniu podczas porodu tez chetnie poslucham bo jak wyladuje w redlowie , to w tej rzeźni tylko oddech mi pomoże bo tam znieczulenia brak zrobilam mezowi kaszke manna z borowkami Zaraz wstawie do lodowki,bo on na zimno lubija kaszki nienawidze samo robienie jej przyprawialo mnie o gesia skorke a ja znalazlam w zamrazarce frytki ![]() a potem biore sie za obiad
|
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
A on nie może Ci wypisać zwolnienia państwowo?
Ale się pomieszało wszystko. Ja jestem strasznie zła na niego za moją ostatnią wizyte:/ Jakiś taki jest hmmm PANICZ od kąd jest u siebie. Masz może też takie wrażenie?
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to tam średnio o samo rodzenie chodzi, bardziej raczej o zajmowanie się takim maleństwem. Nie miałam nigdy noworodka na rękach, wiec mam zerowe doświadczenie. Liczę również na porady dotyczące karmienia piersią, udzielenia pierwszej pomocy, kolki itd
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
a co do szkoły rodzenia to my raczej nie skorzystamy ...w dobie internetu nie wiem czy jest sens? O pielęgnacji, porodzie, karmieniu dowiem się z netu, a część informacji uzyskam też na tych bezpłatnych warsztatach... szkoda kasy jak dla mnie, no i mąż pracuje, ma teraz dużo nadgodzin i nawet organizacyjnie byłoby mi ciężko to ogarnąć.
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez się nie zajmowałam noworodkiem, a dostanę 2 dzieciaczki od razu, tak na głęboka wodę będę wrzucona hehe
jakoś tak się nie boję, na pewno dam radę. Mam w rodzinie takie maluszki, więc coś tam zawsze mogę zapytać. Oddychanie w trakcie porodu itp. raczej mi sie nie przyda bo i tak pewnie skończę z cesarką muszę zrobić wywiad wśrod znajomych z maluszkami kto chodził a kto nie i czy warto :P
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem CI, że mnie wkurza z tym usg.. jakby nie mógł zrobić, tylko łaskę robi..;/ ja wiem, że usg to nie zabawa i denerwuje się dzieć, ale skoro ja mam obawy to chyba lepiej mnie uspokoić ( i dziecko przy okazji) niż mam się denerwować x czasu ..
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
j tam wychodze z założenia, że fachowiej wiedzy nigdy za wiele, a zdecydowanie wolę spotkania i wykłady niż poczytanie czegoś w necie.
No i przecież SR jest za darmo najczęściej ![]() ja też się zastanawiam czy iść do SR przy szpitalu gdzie planuję rodzić czy gdzieś na miejscu. Przy szpitalu miałabym szanse zapoznać się z położnymi, ale z drugiej strony przez odległość, możemy nie dojechać. Druga SR jest niedaleko mnie, ze zdążeniem nie powinno być problemu, dodatkowo w ramach szkoły jest gimnastyka ciężarnych no i byłaby szansa na zapoznanie jakiejś mamy z okolicy ![]() muszę się nad tym zastanowić
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba czegoś nie rozumiem - czy Wasze ciążowe wizyty nie wiążą się zawsze z badaniem USG?
|
|
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka nie mozę z datą na kilka dni do przodu ale sam mówił mi że problemu to nie robi jak się pokrywa. Postaraj się przełożyć a jak nie to niech się pokryje.
A na bank Ci nie zrobi tym bardziej że przed Tobą połówkowe. Mi na 100% też by nawet nie włączył ale na usg oglądał mi szyjke i tylko dla tego zapytał czy sprawdzić ruchy. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- tuliluli my z MAciejką mamy tego samego gin, i jak jest daleko do usg to on je robi tak podglądowo a na 3 główne wysyła do kogoś innego i jak jest blisko to jak widać nie chce ich robić :/
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
może dopytaj dokładnie, bo to jest tak, że jak szkoła rodzenia i położna są zarejestrowane w NFZ to wystaczy podpisać deklarację, że położna która będzie prowadziła SR będzie Twoją rejonową/środowiskową (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) to wtedy wszystko finansuje NFZ. A po skonczonym kursie idziesz do swojej przychodni i mówisz, że chcesz wrócić do swojej położnej (bo przy wybieraniu przychodni POZ najczęściej składało się też deklarację do położnej). Taka zmiana jest bezpłatna - masz prawo 2x w roku zmieniac deklaracje dotyczące przychodni i położnej, a dopiero potem jest opłata 80 zł.
I nie wiem czy wiecie, ale kobieta w ciąży ma prawo do kilku spotkań z położną swoją - nieodpłatnie, po 20tc chyba nie tylko te obowiązkowe wizyty po porodzie
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Zuzi dziwny ten Wasz ginekolog, dla mnie wizyta bez usg to żadna wizyta.
Ja też słyszałam o kilku darmowych szkołach rodzenia, więc jakiś drogi biznes to nie jest. Ale faktycznie, ciężko zgrać wszystko z czasem jak się ma zapracowanego Tż, albo jeszcze dziecko w domu.
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Babki, ale macie tempo. W 2 godziny prawie strona.
Ja się rozglądam za SR, myślę, że co innego poczytać 1000 opinii w internecie, a co innego być na miejscu, poćwiczyć z lalką przewijanie, kąpanie itd. To jakby nie patrzeć są bardziej praktyczne zajęcia. A propos ginekologów. U mnie jest tak, że mam wykupiony pakiet medyczny w jednej z prywatnych przychodni, ale w gabinetach ginekologicznych nie ma od razu sprzętu usg. Ginekolog dopiero w trakcie wizyty wypisuje mi skierowanie na usg, które robi mi ktoś inny, i szczerze mówiąc.... nie jestem fanką takiego rozwiązania. Skoro i tak mój gin nie robi mi USG ( a ogólnie jest bardzo dobry, fajny i fachowy, bardzo życzliwy i pomocny i nie chciałabym go zmieniać) na USG chodzę prywatnie do takiej przychodni specjalizującej się tylko w tym i jestem b. zadowolona. |
|
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja myslalam o tej szkole u nas http://www.ochmamo.pl/ ma dobre opinie
Cytat:
masakra mam dosc powiesilam kolejne pranie , a za pol godz musze sie wziac za obiad, zeby na 16sta byl ehhhh nie chce mi sieeee musze sobie chyba rozpisywac zadania na caly tydz by to ogarniac jakos logicznie a ja zawsze na wariackich papierach dzialam ooo zmywarka wyprala ide wypakowac;/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale lekarz jakiś nieteges... ja nie wiem co z nimi się dzieje ostatnio...