![]() |
#1201 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne odchudzanie :)
Cytat:
![]() Napisałaś i się powstrzymałaś ![]() Jutro żebyś mi się nie próbowała głodzić, bo kolejny napad murowany... Normalnie jedz sobie - było minęło ![]()
![]() |
![]() |
#1202 |
Wtajemniczenie
|
U mnie nie robi się 12 potraw gdyż wiadomo że nikt by tego nie zjadł a ja nie toleruje wyrzucania jedzenia
![]() ![]() Ja jestem zwolennikiem radzenia sobie z problemami natury psychologicznej samemu bo tylko każdy z nas osobiście przebywa ze sobą na tyle długo że jest w stanie się zrozumieć. Ja staram się eliminować czynniki które mnie smucą, denerwują itp. W liceum rozważałam samobójstwo w powodu wagi - niby brzmi zabawnie i dziecinnie- bo jednak trudno żyć wysłuchując przez 5 dni w tygodniu i 8 godzin każdego dnia obelg od 30 osób że jest się grubą świnią, spasłym kujonem, czy bicia braw za to że siedzi się na jednym krześle ( nie byłam najgrubsza w klasie - ważyłam 66 kg przy wzroście 164 cm ! ) Wtedy postanowiłam że nie dam się i nie dość że schudnę i na zakończenie roku będę nosić rozmiar 38 założę mini i szpilki to na dodatek znalazłam sobie cel i motywację w nauce - skończyłam LO z wyróżnieniem.
![]() |
#1203 |
.
|
nie wszystkie problemy da się samodzielnie przepracować. czasem trudno jest ustalić samodzielnie źródło tego problemu. powiedzmy, że w moim otoczeniu robię za psychologa/terapeutę, także takiego związkowego :p ale o jednym moim problemie do przepracowania dowiedziałam się od psychiatry jak trafiłam do niego z depresją. niby przeczytałam mnóstwo książek do psychologii i psychiatrii, ale sama u siebie nie zauważyłam tej ważnej rzeczy. albo zwyczajnie brakowało mi innego punktu odniesienia.
żeby iść do psychologa na NFZ trzeba mieć skierowanie, ale myślę, że lekarz rodzinny nie powinien mieć fochów. gorzej jest zawsze ze skierowaniami na badanie ![]()
![]() |
#1204 |
Rozeznanie
|
Przeziębienie samemu też można leczyć w domu, ale jak się to zrobi nieudolnie, albo źle się rozpozna i pomyli przeziębienie z grypą na przykład to komplikacje mogą być poważnie. Ja też próbuję się ogarnąć sama, ale jak nie dam rady to będę musiała skorzystać z pomocy specjalisty.
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
Co tutaj taka cisza? Pewnie przygotowania do swiat pelna para, ja wlasnie robie liste zakupow i mam nadzieje, ze uda mu sie wszystko kupic za jednym podejsciem. Dobrze, ze chociaz prezenty mam juz kupione
![]()
![]() |
#1206 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja to niestety myślę, że ten wątek umrze śmiercią naturalną ![]() I tak się stanie... albo będzie wielkie "bum" na nowy rok ![]() ![]() Buziaki ![]()
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
Fakt, niestety nie dalo nam sie go reanimowac. Trzeba poszukac gdzies indziej motywacji, zeby nie poplynac w te swieta.
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
Ty? Dasz radę!
![]() Jak nie Ty to kto? ![]() ![]()
![]() |
#1209 |
.
|
ja się podłączyłam do wątku 40kg mniej
![]()
![]() |
#1210 |
Wtajemniczenie
|
To może ja się dołączę i pomogę rozruszać wątek?
![]() ![]()
![]() |
#1211 |
Wtajemniczenie
|
Zapraszamy wszystkich chętnych
![]() Szkoda, żeby nie przetrwał ten wątek... Ja piszę od początku w innym wątku, już mamy drugą część i wątek żyje, ale po prostu trzeba się udzielać ![]() Buźki! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
Madziulek ja to akurat problemu z udzielaniem się nie mam
![]() Wiem, że czasem ciężko jest się wbić w wątek, który jest w trakcie, ale zachęcam nowe osoby, my tu nie gryziemy ![]() Skazana 40kg mniej???????? To raczej wątek dla mnie, z tego co pamiętam to z Tobą jest lepiej wagowo niż ze mną ![]() ![]() rombek witam ![]() ![]()
![]() |
#1213 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, my już działamy!
![]() Nie jest ważne to, że podjadamy (piszę obecnie za siebie ![]() ![]() Niedługo Nowy Rok, nowe wyzwania - my walczymy, do końca! ![]()
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
Omg dziewczyny, było ze mną tak dobrze a znowu jestem mega pulpetem, obżerałam się jak świnia i nie ćwiczyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co to znaczy, że zniszczyły? ![]() Co znaczy, że jesteś pulpetem znowu? ![]() Ej... pisz do nas, bo nas totalnie olałaś... ![]()
![]() |
![]() |
#1216 |
.
|
jak to powiedzieć... gdybym zrzuciła 40kg to nadal miałabym wagę "w normie". wprawdzie tej dolnej granicy normy, ale jednak
![]()
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
Nie olałam, naprawdę nie mam czasu na nic, moje studia mnie wykańczają, śpię 4 godziny dziennie, codziennie, i do tego ciągłe uczucie stresu nie wpływa dobrze na chudnięcie. Nie ważę się już ani nie mierzę, ale widzę że wyglądam tak jak przed wakacjami, ciuchy znowu za małe, pochłaniam koło 3000-4000kcal dziennie na zmianę z głodówką, nie radzę sobie ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam 22 lata, studiuję i pracuję, od paru miesięcy szczęśliwie mieszkam ze swoim TŻ ![]() ![]() ![]() Najiwększy problem mam ze słodyczami, jestem wielkim łasuchem, ale zauważyłam postęp w tym zakresie, dużo mniej obecnie trzeba, żeby mnie zasłodzić ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1219 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Miałam tak samo, dlatego Cię rozumiem ![]() Są święta - odpuść dietę, nie myśl o tym i nie piszę tego chamsko, tylko dla Twojego zdrowia i fizycznego i psychicznego, a to jest najważniejsze ![]() Pisz! To pomaga! Pisz jak Ci źle i jak dobrze... Jestem z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
1.73m, 66kg
A w pasie 93cm i 60cm w udzie ![]()
![]() |
#1221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja podobnie jak Madziulek myśle, że w święta nie ma co stosować jakieś restrykcyjnej diety, ale żyby też nie przesadzić w drugą stronę ![]() W święta si pilnujemy, żeby się nie przejadać a od nowego roku ruszamy wszystkie razem ![]()
![]() |
![]() |
#1222 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Moje dzisiejsze menu: I- owsianka z bananem II pierś z kurczaka, ogórek zielony z jogurtem III 3 mandarynki IV serek wiejski 200g, pomidor, kawałek wędliny V garść orzeszków ziemnych Edytowane przez Katalonkaaa Czas edycji: 2014-12-21 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze, bo jesteśmy razem... ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
![]() Co do jadłospisu, to niestety nie dziwię się, że masz napady obżarstwa - zero węglowodanów złożonych (oprócz owsianki)! ![]() ![]() Dla mnie to nie jest dobry jadłospis i nie będę chwalić takiego dziadostwa... ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Waga chyba w porządku, więc z czego się odchudzać? ![]() Wysoka w sumie jes ![]()
![]() |
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
Wstałam bardzo późno więc ten serek to była kolacja, bez węgli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1226 |
Wtajemniczenie
|
Ja zostałam wyklęta już tutaj ale napiszę że zaczynam drugi tydzień diety schudłam już 1,5 kg i jestem umówiona na przebilansowanie diety żeby móc zacząć ćwiczyć na siłowni
![]() Co do pierogów na święta - polecam alternatywną wersję z mąką razową , ja takie zrobiłam ![]()
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
Tylko ciężko przemówić babci żeby zrobiła pierogi z taką mąką ;p pozostaje mi liczyć na moją silną wolę
![]() Dzisiejsze śniadanie- serek wiejski 200g z miodem i suszonymi śliwkami, kubek gorzkiego kakao Deco Morreno na mleku 3,2. Dostałam @ więc była ochota na słodkie śniadanie :-D Teraz czas na relaks z książką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj były kotlety indyczo-jaglane z wczorajszego obiadu
![]() ![]()
![]() |
#1229 |
.
|
nie zostałaś wyklęta, bez przesady. zwyczajnie zwrócono ci uwagę, że masz dietę głodówkową, bo dietetycy się nie znają na kaloryczności. wszystkim chcą wciskać diety rzędu 1000 kalorii, bo są efekty, ale trudno utrzymać później niską wagę. przy treningach na siłowni trzeba dodatkowo dodać kalorie. czyli w zasadzie trzeba jeść zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem BMR (polecam policzyć) + dodać to, co się spala na siłowni.
a węglowodany nie muszą być złem największym. kiedyś tak mówiono, ale warto je włączać do diety. mowa oczywiście o pełnowartościowych węglowodanach ![]()
![]() |
#1230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak wiem, że do siłowni trzeba dodać kcal - wystarczyło doczytać mój post do końca aby wiedzieć, że jestem umówiona na przebilansowanie ![]() Katalonkaaa a może przygotuj jedynie kilka sztuk dla siebie ? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.