Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-09, 17:37   #1201
Dziubka
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez witaminka
juz nie bede wspołzyc bez prezerwatywy !!!!!
o matko to jak chcesz się zabezpieczać prezerwatywą to przestań brac tabletki!!! bo to bez sensu jak dla mnie. Po to mamy rozne metody antykoncepcyjne zeby wybrac sobie jedną a nie kilka na raz.
Dziubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-09, 20:06   #1202
Marishka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez haniap
[...]czy to prawda że gdy sie je odstawia to prawdopodobieństwo zajścia jest o wiele większe. [...]
Tak, to prawda. Słyszałam o przypadku kobiety, która po 2 -letnim braniu pigułek i odstawieniu zaszła w ciążę dzień przed planowaną miesiączką.
Marishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 15:00   #1203
niucha86
Przyczajenie

Mam pytanie. Wspolzylam z moim chlopakiem pierwszy raz(bez zabezpieczenia), mialam dni nieplodne. Wyjal swojego czlonka przed wytryskiem, a mimo to okres mi sie spoznia.Czy istnieje prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?nie wiem, moze to wynik stresu zwiazany z wpadka.Zawsze mialam regularne miesiaczki, raz tylko spoznil mi sie.Prosze o odpowiedz!
niucha86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 15:01   #1204
bess
Zakorzenienie

istnieje mozliwosc.niestety ale stosunek przerywany to bardzo zawdona 'metoda",na przyszly raz stosuj jakies zabezpieczenie
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 15:20   #1205
niucha86
Przyczajenie

zastanawia mnie to, ze mialam juz wszystkie"objawy"okresu, po ktorych zawsze rozpoznawalam, ze nadejdzie. bole, wydzielina, pelniejszy brzuch, czy to moze cos oznaczac?poprzednia miesiaczke mialam nietypowa jak dla mnie, bo juz myslalam,ze mi sie skonczyla, a po dwoch dniach mialam jeszcze krwawienia. Czy to moze miec jakis zwiazek z opoznieniem okresu?
Stary 2006-08-12, 16:12   #1206
iza16
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny. PROSZE POMOZIE !! . mam problem, bo ostatnio kochalam sie z moim chlopakiem bez zabezpieczenie, byl to ostatni dzien miesiaczki, ktora trwala 3 dni i byla wyprzedzona az o tydzien(nie wiem z jakich powodow).zwykle regularnie miesiaczkuje i cykl trwa 28 dni. problem polega na tym, ze boje sie strasznie tego, ze moge byc w ciazy.wiem, ze prawdowpodobienstwo zajscia w ciaze podczas miesiaczki jest male, ale jadnak istnieje. prosze powiedzcie, co o tym sadzicie. CZY JA MOGE BYC W CIAZY??
iza16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 16:16   #1207
bess
Zakorzenienie

jasne ze mozesz byc,skoro TAK SIE BOISZ to czemu nie myslisz przed tylko po fakcie??????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-12, 16:42   #1208
Marishka
Rozeznanie

1) czy po ostatniej miesiączce doprowadziłas do sytuacji w ktorej moglas zajsc w ciaze (oprocz tego razu o ktorym teraz napisalas)?
2) ile czasu minęło od współżycia bez zabezpieczenia?
Stary 2006-08-12, 17:49   #1209
niucha86
Przyczajenie

zastanawia mnie to, ze mialam juz wszystkie"objawy"okresu, po ktorych zawsze rozpoznawalam, ze nadejdzie. bole, wydzielina, pelniejszy brzuch, czy to moze cos oznaczac?poprzednia miesiaczke mialam nietypowa jak dla mnie, bo juz myslalam,ze mi sie skonczyla, a po dwoch dniach mialam jeszcze krwawienia. Czy to moze miec jakis zwiazek z opoznieniem okresu?
Stary 2006-08-12, 19:08   #1210
iza16
Przyczajenie

Czesc.Prosze o pomoc, bo boje sie, ze moglam zajsc w ciaze. kochalam sie z moim chlopakiem w ostatnim dniu 3 dniowej miesiaczki, ktora wystapila tydzien wczesniej, niz powinna. cykle mam regularne.trwaja 28 dni a krawawienia 5 dni. ale tym razem bylo inaczej. boje sie ze skoro ostatnio dostalam okresu tydzien wczesniej, to tym razem moge miec wczesniej owulacje i wlasnie sie boje, bo sex byl bez zabezpieczenia.co prawda prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w czasie miesiaczki jest mala to jednak jakas jest. PROSZE WAS O POMOC !!!!!!! MYSLICIE ZE MOGE BYC W CIAZY ????
Stary 2006-08-12, 19:17   #1211
Marishka
Rozeznanie

Po co kopiujesz ten sam post ponownie?? ;\ Już dwie osoby Ci na niego odpowiedziały, w tym ja...

Cytat:
Napisane przez Marishka
1) czy po ostatniej miesiączce doprowadziłas do sytuacji w ktorej moglas zajsc w ciaze (oprocz tego razu o ktorym teraz napisalas)?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-12, 19:17   #1212
bess
Zakorzenienie

wydaje mi sie ze sama sobie odpowiedzialas na to pytanie
wg mnie mozesz juz pisalam
nie daje ci to spokoju zrob test
Stary 2006-08-12, 19:26   #1213
Marishka
Rozeznanie

No to zależy ile dni minęło... jeśli od ostatniego stosunku minęło nie więcej niż 72 godziny to można wziąć Postinor ;\ Jesli wiecej to pozostaje jedynie czekac az będzie odpowiedni odstęp czasu żeby zrobić test... Kurcze nie mogę się powstrzymać od stwierdzenia, że to niemądre bawić się w dni niepłodne przy takiej anomalii :|
Stary 2006-08-12, 19:34   #1214
bess
Zakorzenienie

jedna dziewczyna wziela postinor 5 godzin po stosunku i mimo to wyszlo jej ze jest w ciazy:/
niech ten strach ktory teraz bedziesz przezywac bedzie dla ciebie przestroga przy nastepnej okazji
Stary 2006-08-12, 19:39   #1215
Marishka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bess
[...]
niech ten strach ktory teraz bedziesz przezywac bedzie dla ciebie przestroga przy nastepnej okazji
Jakoś nie chce mi się wierzyć Bess, że będzie...

A co do postinoru to nikt nie powiedział, ze jest w 100% skuteczny, a i z testami ciążowymi bywa różnie...
Stary 2006-08-12, 20:44   #1216
iza16
Przyczajenie

Napisane przez Marishka

1= nie doprowadzilam juz do takiej sytuacji, bo bardzo sie przestraszylam tej, bo choc bylo to bardzo spontaniczne i nie bylo tego w planach to jednak wiem, ze powinnam byc bardziej opowiedzialna

2= stosunke byl 7.08 w ostatni dzien okresu,a potem jeszcze plamilam 3 dni

Bardzo sie boje tego, ze moglam zajsc w ciaze. Pojde zrobic test, ale teraz bym chciala znac Wasza opinie na ten temat. DZiekuje za wszytskie odpowiedzi
Stary 2006-08-12, 22:29   #1217
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marishka
Kurcze nie mogę się powstrzymać od stwierdzenia, że to niemądre bawić się w dni niepłodne przy takiej anomalii :|
przy takiej anomalii nie wiedomo czy są płodne czy nie. mnie jakoś przerażą wizja seksu bez zabezpieczenia... no chyba że ktoś stara się o bejbika.
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 22:33   #1218
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo sie boje tego, ze moglam zajsc w ciaze. Pojde zrobic test, ale teraz bym chciala znac Wasza opinie na ten temat. DZiekuje za wszytskie odpowiedzi
moja opinia jest taka że jest taka możliwość, z drugiej strony byłaś w czasie krwawienia więc to teoretycznie dni niepłodne.
eh napisz jak będziesz miała wyniki, zycze ci zeby wszystko ulożyło się po twojej myśli.
i więcej rozwagi też życzę
Stary 2006-08-13, 12:26   #1219
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

oczywiście że jest prawdopodobieństwo. Zawsze jest, bo organizm róznie to sobie nieraz poprzestawia, dlatego nie martw się zbytnio na zapas, bo niewielkie są szanse na ciążę, nie truj się niepotrzebnie Postinorem, ale też nie róbcie takich rzeczy na przyszłośc. Skoro lubicie robić to bez prezerwatywy, to zaopatrz się w tabletki i nie będzie już więcej takich kłopotów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-13, 21:22   #1220
iza16
Przyczajenie

Dziekuje za odpowiedzi. a po jakim czasie moge wykonac test ciazowy??
Stary 2006-08-14, 11:02   #1221
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez iza16
Dziekuje za odpowiedzi. a po jakim czasie moge wykonac test ciazowy??
kolejne pytanie na które odpowiadamy tak często nie tylko w tym wątkum że chyba zachowam gotową odpowiedź gdzieś na pulpicie i będę tylko wklejała :P
Test jest tak czuły, że wykrywa już 6 dniową ciążę. Jednak całkowitą pewność, jeśli o takiej wogóle można mówić w wypadku testów ciążowych, otrzymasz gdy wykonasz go w dniu spodziewanej miesiączki.
Test kosztuje w granicach 12-15 zł i dostaniesz go w każdej aptece. Najlepiej wykonać z porannego moczu.
Stary 2006-08-14, 16:34   #1222
iza16
Przyczajenie

dziex. jutro jade zrobic ten test.w sumie minal dzis dopiero rowny tydzien od stosunku, ale dluzej juz czekac nie moge. i tak juz jestem klebkiem nerwow nigdy tak zle sie nie czulam. napisze jutro jaki wynik. mam nadzieje, ze taki na jaki licze........
Stary 2006-08-14, 17:23   #1223
hmresign
Raczkowanie

mam pytanie które mnie nurtuje od dłuższego czasu....czy kobieta bezpłodna ma miesiączkę??dziekuje za odp
hmresign jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 17:39   #1224
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hmresign
mam pytanie które mnie nurtuje od dłuższego czasu....czy kobieta bezpłodna ma miesiączkę??dziekuje za odp
tak, ma. Maja je rowniez dziewczyny z zespolem Turnera, ktore nigdy dzieci miec nie beda mogly a normalnie miesiaczkuja.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 18:30   #1225
klelia
Przyczajenie

Witam , mam pytanie do Pana Doktora, do Was, moze ktos juz przezyl cos takiego lub przynajmniej podobnego. Zaczne od tego ze w piatek wspolzylam z moim chlopakiem no i niestety ze tak powiem `nie poszlo`, przezylam mala chwilke zapomnienia no i stalo sie, nie jestesmy pewni czy sperma dostala sie do srodka czy nic takiego sie nie stalo ale jak to wiadomo lepiej zapobiegac niz pozniej plakac, oczywiscie kochalismy sie bez zabezpieczenia. Poszlam do lekarza po tabletki `po stosunku` , wzielam juz pierwsza jednak planowo jutro powinnam dostac miesiaczki i teraz nie wiem czy krwawienie bedzie oznaczalo ze juz wszystko jest ok czy mam robic jeszcze jakies testy?Bardzo sie boje bo nie chcem jeszcze zostac mama
klelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 18:55   #1226
paulineczka1991
Przyczajenie

Czyżbym wpadła?

Od sierpnia zaczelam wspolzyc z chlopakiem... Ostatni raz miesiaczke mialam 22 lipca, przerwy miedzy okresem mam od 15 do 18 dni... Od ostatniego miesiaczkowania minely jakies 24 dni, marwtie sie bo nadal nie mam miesiaczki, slyszalam ze jezeli do 41 dni sie nie dostanie okresu to znaczy ze sie jest w ciazy ale to byl moj pierwszy raz i sie martwie. Rozmawialm na ten tema z kolezanka i powiedziala mi ze ona po swoim piewrszym razie nie miala iesiaczki przez 6 miesiecy i jak poszla do ginekologa to sie okazalo ze wcale nie jest w ciazy tylko okres sie jej spoznial bo sie tak tym przejmowala...A ja co ja mam zrobic? poczekac jeszcze czy juz dzialac? a jak dzialac to w jaki sposob?
paulineczka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 19:12   #1227
hmresign
Raczkowanie

a w jaki sposób można sprawdzić czy się jest płodnym-lub bezpłodnym??dziekuje za odp
hmresign jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 19:14   #1228
VampIrzyca
Zadomowienie

Dot.: Czyżbym wpadła?

nie sadzisz, ze na wspolzycie troszke za wczesnie???czujesz sie az taka dorosla??no to teraz z calego serca zyczę ci, zebys byla w ciąży i zobacyzla na czym naprawdę polega doroslosc.
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 19:17   #1229
nekome
Zakorzenienie

prowokacja??

Masz 15 lat - sadzac po twoim nicku - za wczesnie na seks - wnioskuje to nie po wieku ale po braku elementarnej wiedzy.

Zabezpieczaliscie sie?

Co robic? - sprawdzic. Kup test, najlepiej dwa. I zrob, zostawienie go po zakupie w szufladzie niewiele pomoze.
Idz do ginekologa.
A co jesli jestes w ciazy?
Aborcja jest w Polsce nielegalna, mozna pojsc do wiezienia za jej dokonanie. Urodzic dziecko i oddac do apopcji - to opcja jesli nie chcesz dziecka zatrzymac. Innej-legalnej - nie ma.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 19:38   #1230
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nekome
Masz 15 lat - sadzac po twoim nicku - za wczesnie na seks - wnioskuje to nie po wieku ale po braku elementarnej wiedzy.

Zabezpieczaliscie sie?

Co robic? - sprawdzic. Kup test, najlepiej dwa. I zrob, zostawienie go po zakupie w szufladzie niewiele pomoze.
Idz do ginekologa.
A co jesli jestes w ciazy?
Aborcja jest w Polsce nielegalna, mozna pojsc do wiezienia za jej dokonanie. Urodzic dziecko i oddac do apopcji - to opcja jesli nie chcesz dziecka zatrzymac. Innej-legalnej - nie ma.
zgadzam się z tą wypowiedzią w 100%

zanim się rozpocznie współżycie trzeba być na tyle dojrzałym zeby liczyć się z konsekwencjami przed podjęciem działania i co najważniejsze być zapobiegliwym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości