|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie. Wspolzylam z moim chlopakiem pierwszy raz(bez zabezpieczenia), mialam dni nieplodne. Wyjal swojego czlonka przed wytryskiem, a mimo to okres mi sie spoznia.Czy istnieje prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?nie wiem, moze to wynik stresu zwiazany z wpadka.Zawsze mialam regularne miesiaczki, raz tylko spoznil mi sie.Prosze o odpowiedz!
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
istnieje mozliwosc.niestety ale stosunek przerywany to bardzo zawdona 'metoda",na przyszly raz stosuj jakies zabezpieczenie
|
|
|
|
#1205 |
|
Przyczajenie
|
zastanawia mnie to, ze mialam juz wszystkie"objawy"okresu, po ktorych zawsze rozpoznawalam, ze nadejdzie. bole, wydzielina, pelniejszy brzuch, czy to moze cos oznaczac?poprzednia miesiaczke mialam nietypowa jak dla mnie, bo juz myslalam,ze mi sie skonczyla, a po dwoch dniach mialam jeszcze krwawienia. Czy to moze miec jakis zwiazek z opoznieniem okresu?
|
|
|
|
#1206 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny. PROSZE POMOZIE !! . mam problem, bo ostatnio kochalam sie z moim chlopakiem bez zabezpieczenie, byl to ostatni dzien miesiaczki, ktora trwala 3 dni i byla wyprzedzona az o tydzien(nie wiem z jakich powodow).zwykle regularnie miesiaczkuje i cykl trwa 28 dni. problem polega na tym, ze boje sie strasznie tego, ze moge byc w ciazy.wiem, ze prawdowpodobienstwo zajscia w ciaze podczas miesiaczki jest male, ale jadnak istnieje. prosze powiedzcie, co o tym sadzicie. CZY JA MOGE BYC W CIAZY??
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
jasne ze mozesz byc,skoro TAK SIE BOISZ to czemu nie myslisz przed tylko po fakcie??????
|
|
|
|
#1208 |
|
Rozeznanie
|
1) czy po ostatniej miesiączce doprowadziłas do sytuacji w ktorej moglas zajsc w ciaze (oprocz tego razu o ktorym teraz napisalas)?
2) ile czasu minęło od współżycia bez zabezpieczenia? |
|
|
|
#1209 |
|
Przyczajenie
|
zastanawia mnie to, ze mialam juz wszystkie"objawy"okresu, po ktorych zawsze rozpoznawalam, ze nadejdzie. bole, wydzielina, pelniejszy brzuch, czy to moze cos oznaczac?poprzednia miesiaczke mialam nietypowa jak dla mnie, bo juz myslalam,ze mi sie skonczyla, a po dwoch dniach mialam jeszcze krwawienia. Czy to moze miec jakis zwiazek z opoznieniem okresu?
|
|
|
|
#1210 |
|
Przyczajenie
|
Czesc.Prosze o pomoc, bo boje sie, ze moglam zajsc w ciaze. kochalam sie z moim chlopakiem w ostatnim dniu 3 dniowej miesiaczki, ktora wystapila tydzien wczesniej, niz powinna. cykle mam regularne.trwaja 28 dni a krawawienia 5 dni. ale tym razem bylo inaczej. boje sie ze skoro ostatnio dostalam okresu tydzien wczesniej, to tym razem moge miec wczesniej owulacje i wlasnie sie boje, bo sex byl bez zabezpieczenia.co prawda prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w czasie miesiaczki jest mala to jednak jakas jest. PROSZE WAS O POMOC !!!!!!! MYSLICIE ZE MOGE BYC W CIAZY ????
|
|
|
|
#1211 | |
|
Rozeznanie
|
Po co kopiujesz ten sam post ponownie?? ;\ Już dwie osoby Ci na niego odpowiedziały, w tym ja...
Cytat:
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze sama sobie odpowiedzialas na to pytanie
wg mnie mozesz juz pisalam nie daje ci to spokoju zrob test |
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
No to zależy ile dni minęło... jeśli od ostatniego stosunku minęło nie więcej niż 72 godziny to można wziąć Postinor ;\ Jesli wiecej to pozostaje jedynie czekac az będzie odpowiedni odstęp czasu żeby zrobić test... Kurcze nie mogę się powstrzymać od stwierdzenia, że to niemądre bawić się w dni niepłodne przy takiej anomalii :|
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
jedna dziewczyna wziela postinor 5 godzin po stosunku i mimo to wyszlo jej ze jest w ciazy:/
niech ten strach ktory teraz bedziesz przezywac bedzie dla ciebie przestroga przy nastepnej okazji |
|
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do postinoru to nikt nie powiedział, ze jest w 100% skuteczny, a i z testami ciążowymi bywa różnie... |
|
|
|
|
#1216 |
|
Przyczajenie
|
Napisane przez Marishka
1) czy po ostatniej miesiączce doprowadziłas do sytuacji w ktorej moglas zajsc w ciaze (oprocz tego razu o ktorym teraz napisalas)? 2) ile czasu minęło od współżycia bez zabezpieczenia? 1= nie doprowadzilam juz do takiej sytuacji, bo bardzo sie przestraszylam tej, bo choc bylo to bardzo spontaniczne i nie bylo tego w planach to jednak wiem, ze powinnam byc bardziej opowiedzialna ![]() 2= stosunke byl 7.08 w ostatni dzien okresu,a potem jeszcze plamilam 3 dni Bardzo sie boje tego, ze moglam zajsc w ciaze. Pojde zrobic test, ale teraz bym chciala znac Wasza opinie na ten temat. DZiekuje za wszytskie odpowiedzi
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eh napisz jak będziesz miała wyniki, zycze ci zeby wszystko ulożyło się po twojej myśli. ![]() i więcej rozwagi też życzę |
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście że jest prawdopodobieństwo. Zawsze jest, bo organizm róznie to sobie nieraz poprzestawia, dlatego nie martw się zbytnio na zapas, bo niewielkie są szanse na ciążę, nie truj się niepotrzebnie Postinorem, ale też nie róbcie takich rzeczy na przyszłośc. Skoro lubicie robić to bez prezerwatywy, to zaopatrz się w tabletki i nie będzie już więcej takich kłopotów
|
|
|
|
#1220 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedzi. a po jakim czasie moge wykonac test ciazowy??
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test jest tak czuły, że wykrywa już 6 dniową ciążę. Jednak całkowitą pewność, jeśli o takiej wogóle można mówić w wypadku testów ciążowych, otrzymasz gdy wykonasz go w dniu spodziewanej miesiączki. Test kosztuje w granicach 12-15 zł i dostaniesz go w każdej aptece. Najlepiej wykonać z porannego moczu. |
|
|
|
|
#1222 |
|
Przyczajenie
|
dziex. jutro jade zrobic ten test.w sumie minal dzis dopiero rowny tydzien od stosunku, ale dluzej juz czekac nie moge. i tak juz jestem klebkiem nerwow
nigdy tak zle sie nie czulam. napisze jutro jaki wynik. mam nadzieje, ze taki na jaki licze........
|
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie które mnie nurtuje od dłuższego czasu....czy kobieta bezpłodna ma miesiączkę??dziekuje za odp
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1225 |
|
Przyczajenie
|
Witam , mam pytanie do Pana Doktora, do Was, moze ktos juz przezyl cos takiego lub przynajmniej podobnego. Zaczne od tego ze w piatek wspolzylam z moim chlopakiem no i niestety ze tak powiem `nie poszlo`, przezylam mala chwilke zapomnienia no i stalo sie, nie jestesmy pewni czy sperma dostala sie do srodka czy nic takiego sie nie stalo ale jak to wiadomo lepiej zapobiegac niz pozniej plakac, oczywiscie kochalismy sie bez zabezpieczenia. Poszlam do lekarza po tabletki `po stosunku` , wzielam juz pierwsza jednak planowo jutro powinnam dostac miesiaczki i teraz nie wiem czy krwawienie bedzie oznaczalo ze juz wszystko jest ok czy mam robic jeszcze jakies testy?Bardzo sie boje bo nie chcem jeszcze zostac mama
|
|
|
|
#1226 |
|
Przyczajenie
|
Czyżbym wpadła?
Od sierpnia zaczelam wspolzyc z chlopakiem... Ostatni raz miesiaczke mialam 22 lipca, przerwy miedzy okresem mam od 15 do 18 dni... Od ostatniego miesiaczkowania minely jakies 24 dni, marwtie sie bo nadal nie mam miesiaczki, slyszalam ze jezeli do 41 dni sie nie dostanie okresu to znaczy ze sie jest w ciazy ale to byl moj pierwszy raz i sie martwie. Rozmawialm na ten tema z kolezanka i powiedziala mi ze ona po swoim piewrszym razie nie miala iesiaczki przez 6 miesiecy i jak poszla do ginekologa to sie okazalo ze wcale nie jest w ciazy tylko okres sie jej spoznial bo sie tak tym przejmowala...A ja co ja mam zrobic? poczekac jeszcze czy juz dzialac? a jak dzialac to w jaki sposob?
|
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
a w jaki sposób można sprawdzić czy się jest płodnym-lub bezpłodnym??dziekuje za odp
|
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czyżbym wpadła?
nie sadzisz, ze na wspolzycie troszke za wczesnie???czujesz sie az taka dorosla??no to teraz z calego serca zyczę ci, zebys byla w ciąży i zobacyzla na czym naprawdę polega doroslosc.
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
prowokacja??
Masz 15 lat - sadzac po twoim nicku - za wczesnie na seks - wnioskuje to nie po wieku ale po braku elementarnej wiedzy. Zabezpieczaliscie sie? Co robic? - sprawdzic. Kup test, najlepiej dwa. I zrob, zostawienie go po zakupie w szufladzie niewiele pomoze. Idz do ginekologa. A co jesli jestes w ciazy? Aborcja jest w Polsce nielegalna, mozna pojsc do wiezienia za jej dokonanie. Urodzic dziecko i oddac do apopcji - to opcja jesli nie chcesz dziecka zatrzymac. Innej-legalnej - nie ma. |
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanim się rozpocznie współżycie trzeba być na tyle dojrzałym zeby liczyć się z konsekwencjami przed podjęciem działania i co najważniejsze być zapobiegliwym |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.