Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 14:00   #1201
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Ja nadrabiam po nieobecności Na razie jestem na 30 stronie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dziś jak spytałam czy kupujemy jakąś komodę, bo mam tyle małych ciuszków, że nigdzie ich nie zmieszczę to: no tak ty pierwsza do wydawania nieswoich pieniędzy
co te chłopy mają w głowach
Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
ja robiłam narazie oba te USG, we wtorek pewnie będę miała 3...
a jakiś dokument macie wystawiony z tego USG?? bo ja z pierwszego mam, a z drugiego nie..
ja w ogóle nie mam oddzielnych opisów usg, tylko po prostu kartę ciązy i tam sobie gin zapisuje, rysuje (), bazgroli... ale on pisze jak hieroglifami (sam zresztą nawet tak mówi ).
Jedyne opisy mam ze szpitali z oddziałów albo z IP.

Ela – co do chleba to nie każdy „czarny” jest dobry. Dużo razowców np. w Biedronce to zwykłe chleby barwione karmelem… także jak się chce mieć taki prawdziwy, to raczej tylko w piekarni i trzeba podpytać. Ogólnie co to pieczywa, to z pełnego ziarna oczywiście jest zdrowe, ale trzeba wymieniać je, tzn. żeby nie jeść codziennie razowca, tylko np. raz razowy, raz graham, raz coś innego.
Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Jeszcze takie pytanie mam czy Wam tez sie strasznie pocą ręce i stopy? Ja mam jakis koszmar! Najchętniej ciagle bym w wodzie trzymała bo sie aż źle czuje blee
też tak mam

czekoladka – mam to samo z poceniem się :/ Normalnie aż mi głupio czasami.

AnetkaIzabell – to ja z TŻ apropos sprzątania mam właśnie odwrotnie. On mnie opieprza jak ja coś sprzątam, ale kto ma to zrobić jak nie ja, skoro on całymi dniami pracuje?
Co do pytania o to czy zdawałyśmy sobie sprawę, że ciąża tak będzie wyglądać (objawy), to powiem Ci tyle, że chciałabym żeby moja ciąża wiązała się TYLKO z narzekaniem na zgagę, opuchlizny itp. Niestety przez te wszystkie szpitale, komplikacje, zabiegi itp. ciąże przechodzę dużo ciężej niż przeciętna ciężarna, czego ogromnie zazdroszczę takim osobom.

Futbolowa – uu doczytałam o kontroli…

Co do ZUSu –ja w sprawie L4 chodzącego pisałam z pracownikiem ZUS i otrzymałam odp., iż L4 chodzące nie zobowiązuje mnie do leżenia i siedzenia w domu, mam prawo wyjść na pocztę, do sklepu czy do lekarza. Znajoma też miała kontrolę na L4 chodzącym, nie miała rachunków, napisała, że była w sklepie – uznali jej, nic nie wycofali.
Kontaktowałam się też z pewna znajomą osobą pracującą w ZUS i powiedziała mi, że 3-miesięczne zatrudnienie nie daje wcale gwarancji, że do ciebie nie zawitają. Po 6. Miesiącach masz już większe szanse, jednakże i tak nawet te osoby są często kontrolowane, szczególnie jeśli np. w poprzedniej ciąży też było L4.

Melleczka a propos cc to zgadzam się i nie zgadzam z Tobą. CC trwa np. kwadrans (samo wyjmowanie dziecka zaledwie minutę-dwie, ale jeszcze przygotowanie, umycie brzucha, znieczulenie, zszycie itp., a poród naturalny nawet i 1,5 doby. Planowe cc wykonywane jest na tyle wcześnie, że kobieta nie ma jeszcze skurczy, także takich bóli nie czuje, co najwyżej po porodzie jak się macica obkurcza (ale to każda czuje). Omija ją w ten sposób ogrom bólu porodowego, stres związany z tym czy dziecko przejdzie czy nie, czy krocze nie pęknie, jak się będzie siadało po porodzie i tysiąc innych rzeczy. Owszem, jest blizna na brzuchu (przy planowanym cc zazwyczaj pozioma, na granicy bikini, także praktycznie niewidoczna) i te miejsce ciągnie szczególnie przez pierwszy tydzień po operacji. Do tego dochodzą skutki uboczne znieczulenia (jak ogólne to np. wymioty, mdłości, zawroty głowy itp., jak podpajęczynówkowe to ból pleców w miejscu wkłucia i czasami zespół popunkcyjny – sama miałam oba znieczulenia, także wiem co to znaczy). Jednak kochana, ja miałam cięcie dosłownie w tym samym miejscu co robią w czasie planowanej cesarki, z tym, że moje cięcie było dłuższe niż przy cc(bardzo często nawet ginekolodzy myślą, że jestem po cc jak to widzą i mój gin mówił, że jeśli będę miała cc, to odczucia po będą takie same) i uwierz mi, że wolę ten ból – ból promieniujący z tego miejsca, ból przy przekładaniu się, wstawianiu itp. (to wszystko jest swoją droga do wyćwiczenia, a w szpitalu masz do dyspozycji po ok. 24-48h fizjoterapeutę, który przychodzi na oddział i pokazuje jak wstawać itp.), wolałabym to wszystko niż ból porodowy. Mam obecnie bardzo silne skurcze i uwierz, że to, co odczuwam jest znacznie silniejsze od tego, co przeżywałam po operacji, nawet łażąc pierwsze dni z drenem. Mówisz, że ciężej jest z laktacją po cc – nie jest to reguła, ale owszem, zdarza się że jest ciężej (z drugiej strony nie ma żadnej gwarancji, że po sn będzie tak łatwo :/ A zazwyczaj to jest właśnie ciężko). Jednak karmienie piersią zaczyna się w głowie jedyna różnica jest taka, że przy sn ciało i umysł mają x godzin więcej na przygotowanie się do narodzin dziecka, jest to mniejszym szokiem, bo wydziela się oksytocyna, a kobieta ma świadomośc też, że dziecko jest coraz bliżej… Walkę toczą i kobiety po sn i kobiety po cc. Ryzyko powikłań jest wysokie i po cc i po sn. Własnie dlatego po sn przez pierwszą dobę kobieta jest tak mocno kontrolowana, ma mierzone ciśnienie itp. W moim odczuciu cc ma większe ryzyko powikłań po zabiegu, natomiast z kolei sn w trakcie. CC też wiąże się ze stresem dla ciężarnej – jak i każdy zabieg, każda operacja wykonywana w ciąży, nie jest to takie „nic”, kobietę po cc tez czeka ból, nieco innych partii, ale również. Jednak ja choć tak naprawdę gdybym chciała mogłabym mieć cc (bo wskazania jakieś u mnie się znajdą bez problemu), to nie chcę – nie z uwagi na blizne (jak mówiłam mam już jedną w tym miejscu, a obecnie robi się tak, że pierwszą się wycina i na to miejsce robia nowe szycie), ale z uwagi na to, że mam wewnętrzną potrzebę urodzić naturalnie, chcę przejść ten proces, chce poczuć te emocje, choć wiem że czeka mnie olbrzymi wysiłek i ból. Uważam, że sn bardziej zbliża rodzinę do siebie niż cc i to jest to, co stanowi duży plus. Do tego możesz mieć przy sn męża przy sobie, a przy cc raczej nie, a ja wiem co przeżywają kobiety ciężarne kiedy zespół za parawanem coś ci tam grzebie, ty nic nie czujesz, jesteś znieczulona, więc ruchów dziecka też już nie czujesz i generalnie lekka panika czy wszystko jest ok (bo nawet jak się trafi fajny anestezjolog i będzie gadał do ciebie to i tak stres jest). Nie mówiąc o tym, że po samej procedurze czujesz się jak worek kartofli, bo własnej dupy nie przestawisz i cię muszą wszędzie przerzucać. Moim zdaniem cc to nie luksus, ale niektóre kobiety robią cc na własne żądanie bez wskazań medycznych, po prostu żeby uniknąć bólu porodowego, bólu krocza itp. – i to jest dla mnie pójście na łatwiznę, bo cc jest dla dziecka większym szokiem, czymś bardziej przykrym i osobiście nie rozumiem narażania dziecka na coś takiego z własnej woli, o skutkach dla samej siebie już nie mówiąc. Ja też się boję sn, ale mimo, że u mnie ZZO nie dają i jej strach, to nie zamierzam rezygnować z naturalnego porodu. Niestety na ten moment „grozi” mi cesarka, czego ja nie chcę, jeśli nie będzie takiej konieczności, bo po prostu w moim prywatnym odczuciu jest to operacja i procedura medyczna a nie poród, choć jednocześnie na myśl o tym z tyłu głowy jest taka ulga, że wówczas nie musiałabym się martwić o „dół” i ból w czasie samego porodu (bo ten po oczywiście będzie). I oczywiście nie mówię tu o skrajnych przypadkach typu poród sn niczym pierdnięcie, albo cc z wieloma komplikacjami.
O samych skutkach urodzeń dzieci przez cc nie dyskutuję, bo mi chodzi wyłącznie o kontekst matki.
Ty masz te szczęście, że na razie nie miałaś ani jednego ani drugiego – ani nie przechodziłaś operacji (cięcia) w tym miejscu, ani nie miałach silnych skurczy, także na ten moment ciężko Ci to jeszcze zrozumieć, porównać i nie dziwię się. Ja przed skurczami, po tych wszystkich opisach wyobrażałam sobie skurcze jako coś mimo wszystko łatwiejszego, a tu się okazuje, że choć mam siłę wewnętrzną by to przetrwać (sporo już przeszłam), to jednak organizm w takich chwilach płata figle i np. kilka razy dosłownie mózg się wyłączył. Ostatnio tak właśnie miałam że w jednym momencie już odleciałam i nie pamiętam co się ze mną działo przez pewien czas.
Także tak jak pisałam – zgadzam się i nie zgadzam z Tobą

Benetta – przeczytałam o Twoim facecie i kasie, trochę to smutne, że takie teksty lecą. Mój choć średnio zarabia i dla samego siebie przeważnie kupuje tylko to, co musi i to z tych „niższych półek”, to właśnie woli na sobie przyoszczędzić a dac mi na coś dla dziecka. Także absolutnie on nie wypomina mi spraw finansowych, wręcz przeciwnie – dość niedawno jedliśmy obiad na mieście i miałam ochotę na takie danie, ale wiedziałam, że znowu on będzie chciał płacić, także wzięłam tańsze, no i po czasie on do mnie, że miał kupon na tamte pierwsze i wyszłoby tyle samo, na co ja że szkoda, iż nie wiedziałam, bo miałam na tamto ochotę – a on aż podniósł głos, czemu mu nie powiedziałam, że chciałam, przecież by mi kupił. Albo jak moja mama uparła się że mały musi mieć śpiworek do wózka, powiedziała, ze zafunduje i przesłała mi na to pieniądze, po czym z TŻ wybieraliśmy, zamówiłam a on „jak zamówisz, to daj mi komputer, a zrobię przelew”. I on tak często ma. Albo jak byliśmy w sklepie i mierzyłam bluzkę, podobała mi się, ale kosztowała 70zł, a szczerze mówiąc materiał nie był tego wart, bo trochę szmatka taka, no to odłożyłam, choć mi było nieco smutno, na co on że jak mi się podoba, to on mi kupi. Nie pozwoliłam na to, bo wiem, że ciężko pracuje na te pieniądze, ale on jest generalnie zły kiedy ja się wykosztowuję.
Jedyny taki minus jego w kwestii wyprawkowej jest taki: „a musimy to zamawiać już teraz? To będzie stało…”. Także on chciałby wszystko zamówić najlepiej na ostatnią chwilę albo po porodzie. A z kolei ja jestem zorganizowana i nie lubię tak, bo takie nastawienie mnie stresuje i jak czegos nie zrobię, to ciągle o tym myślę. Muszę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik

Sweet – ojej mam nadzieję, że już Ci lepiej

Aleaa
brawo za 8. miesiąc

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-09-21 o 14:06
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:12   #1202
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
witam się

wow cały dzień bez kompa, jakiś odwyk miałam

ale powiem Wam, że możemy narzekać sobie na tych TŻów naszych.... nie wiem, może mój nas podczytuje cy jakaś telepatia, ale dziś był IDEALNY dzień...
super dzień spędziliśmy we trójkę
co prawda Johny trochę odreagowywuje przedszkole, ale generalnie już dawno tak dobrze mi nie było jak dzisiaj
a na koniec TŻ włożył wszystko do zmywarki, a resztę UWAGA UWAGA umył w zlewie sam z siebie
teraz poszedł na mecz do sąsiada, ale już wczoraj mi mówił, że idzie i nie zrzędziłam, więc to raczej nie żeby się przymilić

faaaaajnie

teraz lecę nadrabiać, bo jakieś 6 stron mam.....
toż to cud, że mężczyzna sam się wziął za zmywanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
mi ię drugie podobają :P

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Justyna no wlasnie... dzidziuś się urodzi to spanie na raty będzie

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ----------

Chyba że będzie mega grzeczne zje i w kimono ... mój drugi synek taki był.. zjadł po kąpieli o 21.00 i do 5.30 spał jak zabity o 5.30 dostal pierś i spał jeszcze tak do 8.00-9.00... także wyspana chodziłam jak nie wiem

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Właśnie czytam artukuły o rutynowym nacinaniu bożeny podczas porodu.. tak sobie myślę, że fajnie by było urodzić żeby nie pęknąć ani nie musieć być nacinaną...
fajnie było być "kobietą-gumą" w tym przypadku

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
u pazdziernikowych kolejne 2 mamusie sie rozpakowaly
idę popodglądać co tam się dzieje

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to śniło mi się, że urodziłam W tym śnie miałam ślicznego synka
A mi tej nocy śniła się córeczka

Cytat:
Pamietam ze podczas porodu polozna kazala mi sutki masowac zeby rozwarcie sie szybciej robilo... a ja sie wstydzilam ;P to sama mnie zlapala jak za wentyle od stara i jak zaczela krecic to raz dwa i 10 cm było masakra...
a fe! to już lepiej samą siebie obsłużyć

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

Kurde. Już mnie to irytuje, że nadal nie jesteśmy zdecydowani na imię. Hanna/Zofia/Aleksandra? Kurdeeeeeeee: pala::p ala:
Zofia

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:12   #1203
fiorella22
Zadomowienie

Dojechalismy! Na miejscu bylismy o 5 (13godz jazdy). Podroz minela bez problemow. Bardzo dobrze mi sie jechalo.

Odzywam sie dopiero bo dopiero wstalam. Przyjechalismy o 5 i wszystko musielismy wniesc do mieszkania, a troche tego bylo (szynki i kielbasy trzeba bylo pochowac )

a wyjezdzajac od mojej mamy wyslalismy do Fr wozek ktory kupilismy w Pl. I jechalismy za tym wozkiem o 7 pojechalismy go odebrac wiec trzeba bylo streszczac sie z rozpakowaniem auta.

Ale juz wszystko ok, ide zaraz pod prysznic.

Zanet, kotka mam od 3lat tylko ze do tej pory u mojej mamy byla.

Anuszka, ja musze rodzic we Fr bo w Pl nie mam ubezpieczenia. Zreszta tu mam robione wszystkie badania prowadzace ciaze.

A jutro na 10 ide na usg w trzecim symestrze.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:13   #1204
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witaj Kiara ale zes wybrala maczkowy rozmiar czcionki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:16   #1205
manieczka1
Zakorzenienie

Frau mi sie Hania podoba
Fiorella dobrze, ze szczesliwie dojechaliscie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:16   #1206
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Dojechalismy! Na miejscu bylismy o 5 (13godz jazdy). Podroz minela bez problemow. Bardzo dobrze mi sie jechalo.

A jutro na 10 ide na usg w trzecim symestrze.
to super ze dojechaliscie bez problemow

powodzenia
tez jutro mam wizyte

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-21, 14:18   #1207
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj Kiara ale zes wybrala maczkowy rozmiar czcionki
zmieniłam na taki, bo jak był normalny to moja wypowiedź zajęła całą stronę
Stary 2014-09-21, 14:20   #1208
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
pokaz
Nic specjalnego. Taka klasyka z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/ i http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50185826/ Obrazek jest w kolorach ścian w pokoju. Do tego mamy białe łóżeczko, biało-różową komodę i różowo-fioletowy żyrandol. Taki dziewczyński pokój będzie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Drugie. Na tych pierwszych za dużo się dzieje jak dla mnie.

Cytat:
CHYBA ZAPADŁA DECYZJA ..
nasz synek będzie się nazywał po dziadku TŻ - Paweł
Bardzo ładnie

Cytat:
u pazdziernikowych kolejne 2 mamusie sie rozpakowaly
Przestraszyłam się jak zobaczyłam. No ale doczytałam, że jedna z tych dziewczyn miała tp na 23 września więc nic dziwnego, że już urodziła.

Cytat:
Kurde. Już mnie to irytuje, że nadal nie jesteśmy zdecydowani na imię. Hanna/Zofia/Aleksandra? Kurdeeeeeeee: pala::p ala:
Aleksandra!!! No ale ja mogę nie być obiektywna

Kupiliśmy dziś fotelik I to taniej niż na necie więc super. Jeszcze wózek, szlafrok i bielizna dla mnie, ochraniacz plus organizer na łóżeczko, czapka i będzie z głowy.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:24   #1209
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Nic specjalnego. Taka klasyka z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/ i http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50185826/ Obrazek jest w kolorach ścian w pokoju. Do tego mamy białe łóżeczko, biało-różową komodę i różowo-fioletowy żyrandol. Taki dziewczyński pokój będzie

Kupiliśmy dziś fotelik I to taniej niż na necie więc super. Jeszcze wózek, szlafrok i bielizna dla mnie, ochraniacz plus organizer na łóżeczko, czapka i będzie z głowy.
ładne

i jaki w koncu fotelik macie??

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-21, 14:25   #1210
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
ładne

i jaki w koncu fotelik macie??
Cybex aton Q w kolorze szarym

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:28   #1211
anuszka21
Zakorzenienie

Kiara, ale sie rozpisałas Ale ładnie porównałas dwa sposoby wyjścia człowieczka ale to juz nie nam wybierac niestety... no chyba ze ktos ma za duzo kasy ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:29   #1212
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Cybex aton Q w kolorze szarym
a no tak , pisalas ostatnio ze taki chcesz

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-21, 14:34   #1213
benetta
Zadomowienie

też zaraz ide nadrabiać
Kiara no właśnie z moim to jest kalejdoskop :-/ ale tak właściwie to teraz mu się tak zrobiło "oszczędnie" odnośnie rzeczy dla dziecka :-( przykro mi że właśnie odnośnie tych spraw :-( może to kwestia tego że nie ma pojęcia o tym? i wydaje mu się że można mieć dziecko a wkładki laktacyjne to zbytek i fanaberia? bo nie wie jak funkcjonują cycki w czasie lakacji? nie wiem :-( albo to że widzi szuflade ciuchów dla dzieckz i m się wydaje że to prazeciez ogrom, ale jak mu mówie że dzieciaka to może nawet 5x dziennie przebierać będziemy jak zrzyga, osra, obślini myśli że przesadzam i napewno tak nie będzie? ehh :-( ale mi ciuchów, jedzenia czy czegoś tam nigdy nie żałował.
dzisiaj mam dla niego litościwy dzień byliśmy wczoraj u koleżanki która ma miesięcznego malucha, pogadaliśmy troche to może mu się oczy otworzyły, bo dzisiaj kupił komplet pajacyków jak byliśmy na zakupach cieszy mnie to bardzo. jeszcze zaproponowałam że może weźmiemy 3 białe - będzie taniej (kosztowały tyle samo co 2 kolorowe) to stwierdził że on by białych nie założył i mają być kolorowe

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:35   #1214
Rosalie01
Raczkowanie

justynaw gratuluje poisania umowy

Co do siwych wlosow to ja niestety mam ich juz dosc duzofarbuje caly czas na brazowy (taki sam jak moj naturalny), ale mi cosc szybko wlosy rosna, wiec i siwe szybko widac

paulina mi sie te drugie bardziej podobaja

AnetkaIzabell Pawel to bardzo ladne imie

szybkowolna, zanet trzymam kciuki, zeby chorobska juz wam odpuscily

Frau mi tez Hania sie najbardziej ze wszystkich opcji podoba

Cytat:
toż to cud, że mężczyzna sam się wziął za zmywanie
W takim razie ja doswiadczam cudu codziennie

Fiorella super, ze juz w domu jestescie

A tak poza tym to dzien dobry
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:50   #1215
szybkawolna
Rozeznanie

z nudow siedze na olx i zaczelam patrzec na lezaczki bujaczki i sie zakochalam ;P
http://olx.pl/oferta/lezaczek-bujacz...tml#d3d4106abc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 15:02   #1216
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
z nudow siedze na olx i zaczelam patrzec na lezaczki bujaczki i sie zakochalam ;P
http://olx.pl/oferta/lezaczek-bujacz...tml#d3d4106abc

uzywany kupujesz? tez chyba uzywke kupie...
Stary 2014-09-21, 15:05   #1217
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Kiara, ale sie rozpisałas Ale ładnie porównałas dwa sposoby wyjścia człowieczka ale to juz nie nam wybierac niestety... no chyba ze ktos ma za duzo kasy ;p
Niestety istnieją lekarze, którzy sami sugerują pacjentce cc "bo co się będzie pani męczyć".... Koleżanka jest aktualnie też w ciąży, tylko kilka tyg. młodszej ode mnie i jej gin już po I trymestrze walnął do niej takim tekstem. Namawiał do cesarki, mówiąc, że później nie ma problemów z nietrzymaniem moczu, seksem i wszystko szybciej idzie, nie trzeba tyle godzin stękać. Dla mnie głupota, ale to tylko moje zdanie oczywiście. Uważam, że po prostu nie powinno się podejmować decyzji o operacji od tak, bo komuś się zachciało. Koleżanka zresztą po tym tekście chciała gina zmieniać, bo jej tez na sn zależy, jednak ostatecznie została przy nim z uwagi na to, że prowadził ciążę jej siostry i bla bla bla ale mówi, że co jakiś czas pyta się jej czy na pewno cesarki nie chce
Jak są wskazania do cc to nie ma co dyskutować - mus to mus, a nie wybór czy to się podoba kobiecie czy nie.

benetta - wiesz co, na pewno po części taka nieświadomość, niewiedza jest przyczyną tego. Ale moim zdaniem jednak nie tłumaczy tak do końca. Przecież można zapytać jak się czegoś nie wie, nie? Więc zamiast mieć pretensje mógłby zadać Ci pytanie np. w jakim celu używa się takich wkładek i czy zawsze są one potrzebne.
Dobrze, że dziś ma dobry dzień i może faktycznie posłuchanie kogoś doświadczonego trochę mu oczy otworzyło Oby. Mój z ilości ciuszków tylko się śmieje, że dziecko będzie miało większą szafę niż my
a tak to aktualnie wyrywa się do prasowania. Bo jak ostatnio mu uświadomiłam ile tego jest (miał okazje widzieć jak poprałam wszystko i wspólnie składaliśmy rozmiarami), to się obudził, że jednak przy tych przygotowaniach jest dużo pracy a nie tylko same przyjemności. Także muszę go teraz stopować i co 2 dni przypominać, że taaak, poprasujemy, ale nie teraz tylko po przeprowadzce Już wymyślił, że przywiezie od teściów drugie żelazko

Ela – widzę, że synek coraz ładniej sobie radzi w przedszkolu Super wieści I jak ładnie je!

Zanet – śliczna sukienka Mikołajkowej.

silesianna - ojj niedobrze, że masz takie krwotoki...

Aleaa - a próbowałaś wytłumaczyć TŻ, że przeszkadza Ci ciągła obecność jego brata? Że chcesz spędzić trochę czasu sam na sam, zrelaksować się?

Futbolowa - podoba mi się Wasze łóżeczko. Wyróżnia się

Beata Marcina ojej kolejna w szpitalu Mam nadzieję, że szybko Ci się poprawi!
a te pęknięcie masz przez jakiś upadek czy przez co?
edit doczytałam

beige - dobrze, że z córeczką wszystko ok
co do tej dziewczyny, to może ma cukrzycę? Z tego, co wiem to właśnie często dziewczyny chorujące na to rodzą duuże dzieci.

szybkawolna - ja byłam na akcji organizowanej przez jedna fundację i mamo to ja, też dostałam ten śliniaczek do tego jeszcze taką gwiazdkę przytulankę.

czekoladka - jak w ogóle u Ciebie teraz z wagą jest? Ile przybrałas? Pytam z ciekawości, bo pamiętam, że mocno wodę zatrzymywałaś i zastanawiam sie czy trochę się unormowało czy nadal leci jak szalona. Moja niestety podskoczyła moooocno od kiedy pogorszyło mi się z nerką, do tego zaczęłam więcej wody zatrzymywać i generalnie jestem jak taki mały słonik Ale gin się wagą nie przejmuje, to co ja będę...

My wczoraj byliśmy na darmowym badaniu usg 4D - efekty macie w klubie TŻ się mocno ucieszył na widok malucha. A junior jak to junior oczywiście tradycyjnie nie chciał się ustawić i trzeba go było porządnie gałką dziubać Ginka tez tak z grubsza go zbadała, wszystko cacy, tylko niestety potwierdziła to, że rzeczywiście mam tych wód nieco więcej niż być powinno, na szczęście jeszcze nie jest to jakieś znaczne, także do kontroli. Dodatkowo mimo tego utrudnienia maluch nadal się obraca - dobrze czułam, że przedwczoraj był poprzednie (wcześniej ciągle miednicowo), a wczoraj obrócił sie główkowo. Także jest szansa, że uda mu się tak też ułożyć do porodu.

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-09-21 o 15:13
Stary 2014-09-21, 15:06   #1218
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
uzywany kupujesz? tez chyba uzywke kupie...
wczesniej o tym nie myslalam ;p a teraz zaczelam - a moj maz sie mnie pyta po co mi to :P
Stary 2014-09-21, 15:14   #1219
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
wczesniej o tym nie myslalam ;p a teraz zaczelam - a moj maz sie mnie pyta po co mi to :P
Tobie to pewnie po nic, ale dzieciakowi się przyda ;p

Kiara, szkoda ze mi nikt nie proponował, powiem Ci ze ja ostatnio panicznie boje sie tego bólu, nie wiem dlaczego ;/ w piewszej ciązy tak nie było... wiem ze to sie szybko zapomina i w ogole... ale jakas nieprzyjemnie mi z tą myślą. Cóz jakos dam rade Kiedys jak byłam u laryngologa, juz po terminie, to tez babka sie pyta: "a po co pani rodzi naturalnie, dziecko sie meczy i pani sie meczy"

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-09-21 o 15:16
Stary 2014-09-21, 15:16   #1220
Kiara_kier
Wtajemniczenie

kochane, skończyłam na 33 stronie i niestety na razie muszę przerwać, bo znowu mnie skurcze biorą

Odezwę się później
Stary 2014-09-21, 15:21   #1221
fiorella22
Zadomowienie

apropo wspominanych wkladek laktacyjnych....
jak dugo sie ich uzywa? przez caly okres karmienia piersia czy to sie pozniej jakos normuje i juz nie cieknie?

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:24   #1222
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
apropo wspominanych wkladek laktacyjnych....
jak dugo sie ich uzywa? przez caly okres karmienia piersia czy to sie pozniej jakos normuje i juz nie cieknie?
Raczej przez caly okres karmienia...

Kurcze, zastanawiam sie nad uzywanym wozkiem... troche szkoda mi kasy na cos co posluzy pol roku...
Stary 2014-09-21, 15:29   #1223
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

czekoladka - jak w ogóle u Ciebie teraz z wagą jest? Ile przybrałas? Pytam z ciekawości, bo pamiętam, że mocno wodę zatrzymywałaś i zastanawiam sie czy trochę się unormowało czy nadal leci jak szalona. Moja niestety podskoczyła moooocno od kiedy pogorszyło mi się z nerką, do tego zaczęłam więcej wody zatrzymywać i generalnie jestem jak taki mały słonik Ale gin się wagą nie przejmuje, to co ja będę...

My wczoraj byliśmy na darmowym badaniu usg 4D - efekty macie w klubie TŻ się mocno ucieszył na widok malucha. A junior jak to junior oczywiście tradycyjnie nie chciał się ustawić i trzeba go było porządnie gałką dziubać Ginka tez tak z grubsza go zbadała, wszystko cacy, tylko niestety potwierdziła to, że rzeczywiście mam tych wód nieco więcej niż być powinno, na szczęście jeszcze nie jest to jakieś znaczne, także do kontroli. Dodatkowo mimo tego utrudnienia maluch nadal się obraca - dobrze czułam, że przedwczoraj był poprzednie (wcześniej ciągle miednicowo), a wczoraj obrócił sie główkowo. Także jest szansa, że uda mu się tak też ułożyć do porodu.
nadal puchne a na plusie 23kg , pewnie jeszcze przybedzie bo z 1 corka przybylo mi 28kg
pamietam slowa gina ze nie powinnam juz tyc skoro na poczatku tyle poszlo do przodu , taaa wypomnialam mu ostatnio , to powiedzial ze mam sie nie przejmowac , wazne ze malutka zdrowa
znajomi mowia ze przy corce wygladalam bardziej sloniowato , ale mnie to nie pociesza
marze juz o diecie i cwiczeniach

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-21, 15:43   #1224
benetta
Zadomowienie

Kiara mógłby zapytać, mógłby... ale on ma swoje teorie. nie no czasem o coś tam zapyta ale rzadko.

no i nie nadrobiłam jeszcze, co chwila coś...
byliśmy na sesji brzuszkowej jak zobaczyłam pare zdjęć to byłam w szoku że tak wyglądam, taki brzuch wielki i w ogóle

dzisiaj mam świetny dzień oglądałam sobuie dzisiaj ciuszki - są śliczne ja chce już mojego synusia tzn nie już ale żeby już był listopad...

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:

Kurcze, zastanawiam sie nad uzywanym wozkiem... troche szkoda mi kasy na cos co posluzy pol roku...
my wzieliśmy używaną gondole od rodziny i nie żałuje narazie- kupimy potem jakąś wypasistą spacerówke a to się bardziej przyda

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2014-09-21, 15:47   #1225
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja w zeszłym roku opracowałem technikę zakładania za pomocą długiej łyżki z ikei wiec nie musiałam sie schylać , teraz póki co chodze w baletkach mam takie jedne z gumka dookoła i bez problemu sie w nie mieszczę inne tylko rano, póki pogoda jest , w ogóle to mam hopla na punkcie butów chyba dlatego ze przez 4 lata byłam kierownikiem jednego salonu w Silesi
ooo też mam ten system ! Łyżka z ikei niezastąpiona !
a butki piękne

Frau - mi do was pasuje Zosia

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:49   #1226
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Pamietam ze podczas porodu polozna kazala mi sutki masowac zeby rozwarcie sie szybciej robilo... a ja sie wstydzilam ;P to sama mnie zlapala jak za wentyle od stara i jak zaczela krecic to raz dwa i 10 cm było masakra...
o kurde... dam TŻ przed porodem do zabawy...żeby szybciej poszło
nie wiedziałam, że to AAAŻŻŻ taki wpływ ma..

Cytat:
to normalne
mi sie pojawilo dosc szybko , juz nawet nie pamietam kiedy to bylo ale jakos po 20tc tylko ze jestem w 2 ciazy
wlasnie nie mozna za bardzo sie nimi bawic bo wydziela sie oxytocyna w organizmie mogaca przyspieszyc porod
no właśnie w drugiej ciąży to już piersi raz przechodziły temat laktacji i karmienia... a w pierwszej..to trochę szybko.. TŻ całą ciąże się nimi bawił.. teraz ma post na 4 tygodnie

Cytat:
mi sie podoba Alexandra, a Hania się w naszej rodzinie niedawno urodziła...

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
też zaraz ide nadrabiać
Kiara no właśnie z moim to jest kalejdoskop :-/ ale tak właściwie to teraz mu się tak zrobiło "oszczędnie" odnośnie rzeczy dla dziecka :-( przykro mi że właśnie odnośnie tych spraw :-( może to kwestia tego że nie ma pojęcia o tym? i wydaje mu się że można mieć dziecko a wkładki laktacyjne to zbytek i fanaberia? bo nie wie jak funkcjonują cycki w czasie lakacji? nie wiem :-( albo to że widzi szuflade ciuchów dla dzieckz i m się wydaje że to prazeciez ogrom, ale jak mu mówie że dzieciaka to może nawet 5x dziennie przebierać będziemy jak zrzyga, osra, obślini myśli że przesadzam i napewno tak nie będzie? ehh :-( ale mi ciuchów, jedzenia czy czegoś tam nigdy nie żałował.
dzisiaj mam dla niego litościwy dzień byliśmy wczoraj u koleżanki która ma miesięcznego malucha, pogadaliśmy troche to może mu się oczy otworzyły, bo dzisiaj kupił komplet pajacyków jak byliśmy na zakupach cieszy mnie to bardzo. jeszcze zaproponowałam że może weźmiemy 3 białe - będzie taniej (kosztowały tyle samo co 2 kolorowe) to stwierdził że on by białych nie założył i mają być kolorowe
jak to pierwsze dziecko to na pewno po prostu takich rzeczy nie wie...bo niby skąd.. ale bardzo ogarnięty chłop..skoro po rozmowie u koleżanki.. szybko zmienił zdanie i pokupował ciuszków ja sama na początku myślałam, ze starczy 3 pajace na start.. szkoda mi było kasy na wiecej bo przecież tak szybko z tego wyrośnie..
ale dopiero na l4 znalazłam czas ( nasi TŻ są zapracowani i czasu nie mają, bo po pracy przychodzą i spełniają nasze zachcianki), czyli dopiero w 5 miesiacu zaczełam zdobywać informacje..o ciąży .. o laktacji... i np o częstotliwości wymiany pieluch !! tu też przeżyłam szok, ze noworodek aż tyle s... tyle się ulewa etc..
gdybym nie przeczytała o tym..to bym miała niezłe zaskoczenie... może na pół dnia by mi ciuszków starczyło... a co potem... mój TŻ o tym też nie weidział..jak mu wyjaśniłam.. że śpioszki nie zdążą wyschnąć.. etc. bo to 10-15 razy dziennie się przebiera..zrozumiał... wystarczy wyjaśnić..

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
j
W takim razie ja doswiadczam cudu codziennie
ja doświadczam cudu.... hmmm ostatni cud był z pół roku temu ale za to w wielu innych dziedzinach mam wsparcie cóż nie można mieć wszystkiego..
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:52   #1227
benetta
Zadomowienie

Cytat:
właśnie czytałam 10 ostatnich stron październikowych mamuś... takie rewelacje dziś z samego rana..ale szybkie porody miały..fajnie

i jeszcze jedno... mam wilgotne sutki.. a jak delikatnie ścisnęłam..to się w środku biaaaałe pojawiło..i delikatnie wilgotny palec miałam sprawdziłam, czy drugi ma podobnie.. i jest to samo.. i już nie ruszam!
za 3 dni 34 tydzień zacznę..to mleko/siara się tak szybko pojawia ? (to moja pierwsza ciąża)
jak nie ruszam to mi nie wycieka..
mąż za dużo się bawił nimi w ostatnim czasie.. chyba zabaweczki muszę mu odstawić, co ???????
aaale synek mi dziś do wiwatu daje
już dziewczyny napisały, że siara mi sie zaczeło jakoś ok 17, 18 tyg nie pamietam dokładnie a nie miałam pojęcia co to jest w ogóle siara hihi wyobażasz sobie moje przerażenie jak to zobaczyłam?

Cytat:
ototo! masaż tych miejsc podwyższa poziom oksytocyny, bo się podniecamy i się nam hormon rozwarcia wydziela ;-) w sumie dobrze trochę je przygotować na młode, bo potem płacz i zgrzytanie dziąseł, ja przynajmniej miałam, jak mnie M. dossała, no ale co zrobić

trzy miechy ją karmiłam przez osłonki, wyparzanie, biały naloty na języku, masakra... mam nadzieję, ze tym razem pójdzie jakoś lepiej i mniej mnie dzieć numer dwa zgryzie.

mi się Hania podoba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 15:58   #1228
manieczka1
Zakorzenienie

Dziewczyny na ostatniej wizycie gin mi powiedziala, ze maly ulozony jest glowka w dol. Ale ja czuje wypychanie oprocz tego tam na dole to jeszcze mocno po boku brzucha. Czy to mozliwe ze jest glowka w dol, a po boku ma jakos nozki? Pupka na wysokosci pepka? bo tam tez czuje wypychanie. Nie czuje kopania po zebrach
I czy to db ze tak krzywo jest ulozony, a nie ze glowka na dole, nozki na gorze?
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-09-21 o 16:00
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:59   #1229
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
my kupujemy używany..w b.d stanie...oglądaliśmy go już na żywo (ten co kupimy)... właśnie... to wózek na pół roku... trochę metalu i materiału.. zamiast 1500zł płacimy 300 zł!! od dziewczyny co ciuszki brałam 1200zł w kieszeni... wyszoruję go porządnie i gitara będzie

byliśmy z TŻ w lidlu... wpadłam w szał kupowania...owoców warzyw.. nie wiem czemu.. kupiłam
pomarańczy grejpfruty śliwki granaty jabłka.... no tak mnie naszło albo synka.. już sama nie wiem:zarl ok: kiwi i śliwki i granaty już zjadłam do tego biała czekolada

jutro robię SOK -BOMBA WITAMINOWA- cytryna + grefrut +pomarańcze... uwielbiam

jutro mam wizytę.... się doczekać nie mogę...
aż zobaczę mojego wiercipiętę
i jutro 2 rocznica ślubu
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:59   #1230
benetta
Zadomowienie

Anetka z moim to jest czasem tak że coś wyjaśnie a on i tak swoje :/ ale czasem coś tam dotrze pod tą kopułe no i chyba wczoraj dotarło jupi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości