![]() |
#1201 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Ja nadrabiam po nieobecności
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jedyne opisy mam ze szpitali z oddziałów albo z IP. Ela – co do chleba to nie każdy „czarny” jest dobry. Dużo razowców np. w Biedronce to zwykłe chleby barwione karmelem… także jak się chce mieć taki prawdziwy, to raczej tylko w piekarni i trzeba podpytać. Ogólnie co to pieczywa, to z pełnego ziarna oczywiście jest zdrowe, ale trzeba wymieniać je, tzn. żeby nie jeść codziennie razowca, tylko np. raz razowy, raz graham, raz coś innego. Cytat:
![]() czekoladka – mam to samo z poceniem się :/ Normalnie aż mi głupio czasami. AnetkaIzabell – to ja z TŻ apropos sprzątania mam właśnie odwrotnie. On mnie opieprza jak ja coś sprzątam, ale kto ma to zrobić jak nie ja, skoro on całymi dniami pracuje? Co do pytania o to czy zdawałyśmy sobie sprawę, że ciąża tak będzie wyglądać (objawy), to powiem Ci tyle, że chciałabym żeby moja ciąża wiązała się TYLKO z narzekaniem na zgagę, opuchlizny itp. Niestety przez te wszystkie szpitale, komplikacje, zabiegi itp. ciąże przechodzę dużo ciężej niż przeciętna ciężarna, czego ogromnie zazdroszczę takim osobom. Futbolowa – uu doczytałam o kontroli… Co do ZUSu –ja w sprawie L4 chodzącego pisałam z pracownikiem ZUS i otrzymałam odp., iż L4 chodzące nie zobowiązuje mnie do leżenia i siedzenia w domu, mam prawo wyjść na pocztę, do sklepu czy do lekarza. Znajoma też miała kontrolę na L4 chodzącym, nie miała rachunków, napisała, że była w sklepie – uznali jej, nic nie wycofali. Kontaktowałam się też z pewna znajomą osobą pracującą w ZUS i powiedziała mi, że 3-miesięczne zatrudnienie nie daje wcale gwarancji, że do ciebie nie zawitają. Po 6. Miesiącach masz już większe szanse, jednakże i tak nawet te osoby są często kontrolowane, szczególnie jeśli np. w poprzedniej ciąży też było L4. Melleczka – a propos cc to zgadzam się i nie zgadzam z Tobą. ![]() O samych skutkach urodzeń dzieci przez cc nie dyskutuję, bo mi chodzi wyłącznie o kontekst matki. Ty masz te szczęście, że na razie nie miałaś ani jednego ani drugiego – ani nie przechodziłaś operacji (cięcia) w tym miejscu, ani nie miałach silnych skurczy, także na ten moment ciężko Ci to jeszcze zrozumieć, porównać i nie dziwię się. Ja przed skurczami, po tych wszystkich opisach wyobrażałam sobie skurcze jako coś mimo wszystko łatwiejszego, a tu się okazuje, że choć mam siłę wewnętrzną by to przetrwać (sporo już przeszłam), to jednak organizm w takich chwilach płata figle i np. kilka razy dosłownie mózg się wyłączył. Ostatnio tak właśnie miałam że w jednym momencie już odleciałam i nie pamiętam co się ze mną działo przez pewien czas. Także tak jak pisałam – zgadzam się i nie zgadzam z Tobą ![]() Benetta – przeczytałam o Twoim facecie i kasie, trochę to smutne, że takie teksty lecą. Mój choć średnio zarabia i dla samego siebie przeważnie kupuje tylko to, co musi i to z tych „niższych półek”, to właśnie woli na sobie przyoszczędzić a dac mi na coś dla dziecka. Także absolutnie on nie wypomina mi spraw finansowych, wręcz przeciwnie – dość niedawno jedliśmy obiad na mieście i miałam ochotę na takie danie, ale wiedziałam, że znowu on będzie chciał płacić, także wzięłam tańsze, no i po czasie on do mnie, że miał kupon na tamte pierwsze i wyszłoby tyle samo, na co ja że szkoda, iż nie wiedziałam, bo miałam na tamto ochotę – a on aż podniósł głos, czemu mu nie powiedziałam, że chciałam, przecież by mi kupił. ![]() Jedyny taki minus jego w kwestii wyprawkowej jest taki: „a musimy to zamawiać już teraz? To będzie stało…”. Także on chciałby wszystko zamówić najlepiej na ostatnią chwilę albo po porodzie. A z kolei ja jestem zorganizowana i nie lubię tak, bo takie nastawienie mnie stresuje i jak czegos nie zrobię, to ciągle o tym myślę. Muszę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik ![]() Sweet – ojej mam nadzieję, że już Ci lepiej ![]() Aleaa brawo za 8. miesiąc ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-21 o 14:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() idę popodglądać co tam się dzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zadomowienie
|
Dojechalismy! Na miejscu bylismy o 5 (13godz jazdy). Podroz minela bez problemow. Bardzo dobrze mi sie jechalo.
Odzywam sie dopiero bo dopiero wstalam. Przyjechalismy o 5 i wszystko musielismy wniesc do mieszkania, a troche tego bylo (szynki i kielbasy trzeba bylo pochowac ![]() a wyjezdzajac od mojej mamy wyslalismy do Fr wozek ktory kupilismy w Pl. I jechalismy za tym wozkiem ![]() Ale juz wszystko ok, ide zaraz pod prysznic. Zanet, kotka mam od 3lat tylko ze do tej pory u mojej mamy byla. Anuszka, ja musze rodzic we Fr bo w Pl nie mam ubezpieczenia. Zreszta tu mam robione wszystkie badania prowadzace ciaze. A jutro na 10 ide na usg w trzecim symestrze.
#1204 |
Zakorzenienie
|
Witaj Kiara
![]() ![]()
#1205 |
Zakorzenienie
|
Frau mi sie Hania podoba
![]() Fiorella dobrze, ze szczesliwie dojechaliscie ![]()
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia ![]() tez jutro mam wizyte ![]()
![]() |
#1207 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 | |||
Zakorzenienie
|
Nic specjalnego. Taka klasyka z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/ i http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50185826/ Obrazek jest w kolorach ścian w pokoju. Do tego mamy białe łóżeczko, biało-różową komodę i różowo-fioletowy żyrandol. Taki dziewczyński pokój będzie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przestraszyłam się jak zobaczyłam. No ale doczytałam, że jedna z tych dziewczyn miała tp na 23 września więc nic dziwnego, że już urodziła. Cytat:
![]() Kupiliśmy dziś fotelik ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jaki w koncu fotelik macie??
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Cybex aton Q w kolorze szarym
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Kiara, ale sie rozpisałas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
a no tak , pisalas ostatnio ze taki chcesz
![]()
#1213 |
Zadomowienie
|
też zaraz ide nadrabiać
![]() Kiara no właśnie z moim to jest kalejdoskop :-/ ale tak właściwie to teraz mu się tak zrobiło "oszczędnie" odnośnie rzeczy dla dziecka :-( przykro mi że właśnie odnośnie tych spraw :-( może to kwestia tego że nie ma pojęcia o tym? i wydaje mu się że można mieć dziecko a wkładki laktacyjne to zbytek i fanaberia? bo nie wie jak funkcjonują cycki w czasie lakacji? nie wiem :-( albo to że widzi szuflade ciuchów dla dzieckz i m się wydaje że to prazeciez ogrom, ale jak mu mówie że dzieciaka to może nawet 5x dziennie przebierać będziemy jak zrzyga, osra, obślini myśli że przesadzam i napewno tak nie będzie? ehh :-( ale mi ciuchów, jedzenia czy czegoś tam nigdy nie żałował. dzisiaj mam dla niego litościwy dzień ![]() ![]() ![]() ![]()
#1214 | |
Raczkowanie
|
justynaw gratuluje poisania umowy
![]() Co do siwych wlosow to ja niestety mam ich juz dosc duzo ![]() ![]() paulina mi sie te drugie bardziej podobaja ![]() AnetkaIzabell Pawel to bardzo ladne imie ![]() szybkowolna, zanet trzymam kciuki, zeby chorobska juz wam odpuscily ![]() Frau mi tez Hania sie najbardziej ze wszystkich opcji podoba ![]() Cytat:
![]() Fiorella super, ze juz w domu jestescie ![]() A tak poza tym to dzien dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Rozeznanie
|
z nudow siedze na olx i zaczelam patrzec na lezaczki bujaczki i sie zakochalam ;P
http://olx.pl/oferta/lezaczek-bujacz...tml#d3d4106abc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak są wskazania do cc to nie ma co dyskutować - mus to mus, a nie wybór czy to się podoba kobiecie czy nie. ![]() benetta - wiesz co, na pewno po części taka nieświadomość, niewiedza jest przyczyną tego. Ale moim zdaniem jednak nie tłumaczy tak do końca. Przecież można zapytać jak się czegoś nie wie, nie? ![]() Dobrze, że dziś ma dobry dzień i może faktycznie posłuchanie kogoś doświadczonego trochę mu oczy otworzyło ![]() ![]() a tak to aktualnie wyrywa się do prasowania. ![]() ![]() ![]() Ela – widzę, że synek coraz ładniej sobie radzi w przedszkolu ![]() ![]() Zanet – śliczna sukienka Mikołajkowej. ![]() silesianna - ojj niedobrze, że masz takie krwotoki... ![]() Aleaa - a próbowałaś wytłumaczyć TŻ, że przeszkadza Ci ciągła obecność jego brata? Że chcesz spędzić trochę czasu sam na sam, zrelaksować się? Futbolowa - podoba mi się Wasze łóżeczko. Wyróżnia się ![]() Beata Marcina ojej kolejna w szpitalu ![]() ![]() ![]() a te pęknięcie masz przez jakiś upadek czy przez co? edit doczytałam ![]() beige - dobrze, że z córeczką wszystko ok ![]() co do tej dziewczyny, to może ma cukrzycę? Z tego, co wiem to właśnie często dziewczyny chorujące na to rodzą duuże dzieci. szybkawolna - ja byłam na akcji organizowanej przez jedna fundację i mamo to ja, też dostałam ten śliniaczek ![]() czekoladka - jak w ogóle u Ciebie teraz z wagą jest? Ile przybrałas? Pytam z ciekawości, bo pamiętam, że mocno wodę zatrzymywałaś i zastanawiam sie czy trochę się unormowało czy nadal leci jak szalona. Moja niestety podskoczyła moooocno od kiedy pogorszyło mi się z nerką, do tego zaczęłam więcej wody zatrzymywać i generalnie jestem jak taki mały słonik ![]() My wczoraj byliśmy na darmowym badaniu usg 4D - efekty macie w klubie ![]() ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-21 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Rozeznanie
|
wczesniej o tym nie myslalam ;p a teraz zaczelam - a moj maz sie mnie pyta po co mi to :P
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiara, szkoda ze mi nikt nie proponował, powiem Ci ze ja ostatnio panicznie boje sie tego bólu, nie wiem dlaczego ;/ w piewszej ciązy tak nie było... wiem ze to sie szybko zapomina i w ogole... ale jakas nieprzyjemnie mi z tą myślą. Cóz jakos dam rade ![]() Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-09-21 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
kochane, skończyłam na 33 stronie i niestety na razie muszę przerwać, bo znowu mnie skurcze biorą
![]() Odezwę się później |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
apropo wspominanych wkladek laktacyjnych....
jak dugo sie ich uzywa? przez caly okres karmienia piersia czy to sie pozniej jakos normuje i juz nie cieknie?
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, zastanawiam sie nad uzywanym wozkiem... troche szkoda mi kasy na cos co posluzy pol roku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam slowa gina ze nie powinnam juz tyc skoro na poczatku tyle poszlo do przodu , taaa wypomnialam mu ostatnio , to powiedzial ze mam sie nie przejmowac , wazne ze malutka zdrowa znajomi mowia ze przy corce wygladalam bardziej sloniowato , ale mnie to nie pociesza marze juz o diecie i cwiczeniach ![]()
![]() |
#1224 | |
Zadomowienie
|
Kiara mógłby zapytać, mógłby...
![]() ![]() no i nie nadrobiłam jeszcze, co chwila coś... byliśmy na sesji brzuszkowej ![]() ![]() dzisiaj mam świetny dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a butki piękne ![]() Frau - mi do was pasuje Zosia ![]()
![]() |
#1226 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiedziałam, że to AAAŻŻŻ taki wpływ ma.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dopiero na l4 znalazłam czas ( nasi TŻ są zapracowani i czasu nie mają, bo po pracy przychodzą i spełniają nasze zachcianki ![]() gdybym nie przeczytała o tym..to bym miała niezłe zaskoczenie... może na pół dnia by mi ciuszków starczyło... a co potem... ![]() ja doświadczam cudu.... hmmm ostatni cud był z pół roku temu ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na ostatniej wizycie gin mi powiedziala, ze maly ulozony jest glowka w dol. Ale ja czuje wypychanie oprocz tego tam na dole to jeszcze mocno po boku brzucha. Czy to mozliwe ze jest glowka w dol, a po boku ma jakos nozki? Pupka na wysokosci pepka? bo tam tez czuje wypychanie. Nie czuje kopania po zebrach
![]() I czy to db ze tak krzywo jest ulozony, a nie ze glowka na dole, nozki na gorze? ![]()
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-09-21 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() byliśmy z TŻ w lidlu... wpadłam w szał kupowania...owoców warzyw.. nie wiem czemu.. kupiłam pomarańczy grejpfruty śliwki granaty jabłka.... no tak mnie naszło ![]() ![]() ![]() ![]() jutro robię SOK -BOMBA WITAMINOWA- cytryna + grefrut +pomarańcze... uwielbiam jutro mam wizytę.... ![]() ![]() aż zobaczę mojego wiercipiętę ![]() i jutro 2 rocznica ślubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
Anetka z moim to jest czasem tak że coś wyjaśnie a on i tak swoje :/ ale czasem coś tam dotrze pod tą kopułe
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.