Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staraniach V - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-08, 16:17   #1201
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Cytat:
Napisane przez cloud_on_sky Pokaż wiadomość
Nie macie co robić tylko strony do nadrabiania mi produkować?

Z tego co zdążyłam przeczytać, to :

Jul, trzymaj się dzielnie, zęby dają Wam w kość

Ja z praniem naszych ubrań czy prasowaniem ciuszków małego robię identycznie jak God tetry prasuję tylko te kolorowe, które zabieram jak gdzieś idziemy, żeby dobrze wyglądały nie chce mi się życia na prasowanie marnować

Pożalę się, że od wczoraj mam pierwszą @ od porodu, teraz już na bank i powiem tak : mam nadzieję, że się nie wykrwawię przez to niestety przesypianie przez małego po 8-9 godzin w nocy ma też ten minus, że to pewnie przez to mi owu ruszyła, skoro nieregularnie ściągałam mleko oczywiście laktacja siadła drastycznie i nie wiem czy mam siłę znowu o nią walczyć
Humor oczywiście mam do dupy.

Lecę nadrabiać.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

AAAAAAAA JAGATKA GRATULACJE
Ojjj współczuję tej @

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Pierozkowa panikara nie panikara, lepiej dmuchac na zimne i gratuluje coreczki
Cloud tule mocno
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

Jul
- stabilnie to jeszcze zdecydowanie nie, trzeba go na razie asekurować cały czas bo się co chwila gibie na boki Ale podoba mu się strasznie ta nowa pozycja i właściwie z każdym dniem idzie mu już coraz lepiej

pani_pierozkowa - najważniejsze, że wszystko dobrze, dbaj o siebie i odpoczywaj Gratuluję córeczki

mania - niezły numer nasz synuś też tak lubił sobie siknąć, że wszystko wokoło musiałam wycierać Teraz już trochę mniej ale potrafi jeszcze zaskoczyć

mako udanych zakupów
No zamierzam wziąć na wstrzymanie trochę i więcej odpoczywać, dziękuję

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Ja wzielam Alusia do siebie i po 10 usnelismy nie wiadomo kiedy oboje, dopiero sie obudzilismy musze zrobic sobie cos do jedzenia po mi w brzuchu burczy

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

I dobrze,ze pojechalas! Lepiej miec pewnosc,ze wszystko.jest dobrze i ogromne gratulacje z coreczki :-*
Dzięki No też tak myślę chociaż Tż marudził że panikuję

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Krusia, potem obejrzę zdjęcie bo nie widzę z telefonu

Ma.ko, kończ te zakupy, kończ, bo nie znasz dnia ani godziny ;-)
Pani pierozkowa, gratuluję Michalinki
Dziękuję

Cytat:
Wik, mój biust też beznadziejny jeszcze prawa jakoś ujdzie, lekko obwisła, ale chociaż jest, a lewa jak pryszcz malutka

Mania super, że maść pomogła

Kamel, zdrówka kochana

Maciejka, my mamy huśtawkę i ratuje nam ona życie bardzo często wagowo synek się w niej jeszcze trochę pomieści, tylko nogi już mu wystają i główka zaraz zacznie, więc nie wiem co ja zrobię bez tej huśtawki o ciuszkach akurat ja się nie wypowiadam

Krusia, jaki piękny Wituś

Mieliśmy wczoraj rajd po galeriach, ja małego w chuście, nie spał tylko oglądał wszystko, wchodzimy do windy, tam wielkie lustro i mały zrobił wielki uśmiech do swojego odbicia tak się zaczął głośno śmiać, że się poryczałam a potem staliśmy w tej windzie, bo żal go było od dzidzi odciągnąć

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Pierozkowa, gratuluję córeczki
Dzięki

Tak piszecie o tych biustach, ja też się martwię o swój, urósł do niebotycznych rozmiarów - niedługo mnie czekają zakupy stanikowe bo ze swoich się wylewam, śpię w staniku bo się właśnie boję że mi obwiśnie wszystko do kolan...... zobaczymy co to będzie

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 17:00   #1202
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Mania wiekszosc zakupow sie udala nie było tylko członów i plynu go intymnej, ale już zamowilam na gemini

Pidrozkowa
żadna z Ciebie panikara. Masz prawo nie wiedzoecz dobrse ze pojechalas, to przynajmniej spokojną jesteś. I gratuluję córeczki. Bardzo ładne imię wybrqliscie i oryginalne- nie znam żadnej Michalinki
Mam idę tycznie z biustem. Przez to jaki jest teraz duży wyglądam jakbym że 20kg przytyla heh.a fajne stańki takie tymczasowe są w pepco. Póki co nie opłaca sie kupować drogich, a te w pepco to takie sportowe co sie dopasowuja. Sama dziś kupiłam będzie od razu do szpitala do karmienia

Kupiłam w rossmanie co mialam kupić i jeszcze bordowy lakier do paznokci cobym ładnie na święta wyglądała hihi. W pepco gatki, stopki, stanik sportowy za całe 9,99 i jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y i w rossmanie mini pojemnik na żel.
Na gemini Zamówiłam właśnie monitor oddechu, witaminy dla siebie, żel z bialego jelenia z kora dębu i wyszło 313zl

A teraz trzeba odpocząć, bo posiedziałam troche u dziewczyn w pracy i plecy mnie bolą.

Could z jednej std superz że tak dobrze spicie, ale z drugiej faktycznie szkoda laktacji. O matko @ po takim czasie to będzie coś strsznego heh, człowiek sie odzwyczaja normalnie.
Cudownie musiało być w windzie

Krusia

Wik kończę kończę hihi.

Ola podziel sie śniegiem
No takie sortowanie jest mega męczące pamiętam jak sama sortowalam heh.

Kicia nooo dawno cię nie było skok albo zeby może?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 17:08   #1203
manieczka1
Zakorzenienie

Przerazaja mnie te skoki
U nas sniegu jeszcze nie bylo
Mako to dopakuj torbe bedziesz przygotowana na wszystko
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 17:11   #1204
God Of War 20
Zakorzenienie

Claud a no tak się złożyło ze nam przyznali i jeszcze pani sama zadzwoniła powiedzieć o tym. A co do rodzinnego to tylko do marca wiec niewiele bo nam też przekracza.

No zmaganie z laktacja jest ciężkie. Sama jestem tym umeczona.
Stary 2014-12-08, 17:12   #1205
201606011622
Konto usunięte

ja nienawidzę śniegu :/

co do tych skoków... też się bojam ale trzeba przez to przejść jak i przez milion innych rzeczy, wiadomo
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 17:57   #1206
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Mania jeszcze żel do inttmnej, biszkopty, woda i voila

Znow mam jakiś kaszel chyba wypije na nic mleko z miodem.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 18:03   #1207
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Mania wiekszosc zakupow sie udala nie było tylko członów i plynu go intymnej, ale już zamowilam na gemini

Pidrozkowa
żadna z Ciebie panikara. Masz prawo nie wiedzoecz dobrse ze pojechalas, to przynajmniej spokojną jesteś. I gratuluję córeczki. Bardzo ładne imię wybrqliscie i oryginalne- nie znam żadnej Michalinki
Mam idę tycznie z biustem. Przez to jaki jest teraz duży wyglądam jakbym że 20kg przytyla heh.a fajne stańki takie tymczasowe są w pepco. Póki co nie opłaca sie kupować drogich, a te w pepco to takie sportowe co sie dopasowuja. Sama dziś kupiłam będzie od razu do szpitala do karmienia

Kupiłam w rossmanie co mialam kupić i jeszcze bordowy lakier do paznokci cobym ładnie na święta wyglądała hihi. W pepco gatki, stopki, stanik sportowy za całe 9,99 i jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y i w rossmanie mini pojemnik na żel.
Na gemini Zamówiłam właśnie monitor oddechu, witaminy dla siebie, żel z bialego jelenia z kora dębu i wyszło 313zl

A teraz trzeba odpocząć, bo posiedziałam troche u dziewczyn w pracy i plecy mnie bolą.

Could z jednej std superz że tak dobrze spicie, ale z drugiej faktycznie szkoda laktacji. O matko @ po takim czasie to będzie coś strsznego heh, człowiek sie odzwyczaja normalnie.

Krusia

Wik kończę kończę hihi.

Ola podziel sie śniegiem

raczej skok idealnie 17 tydzień skończony

a zęby to może swoją drogą ale w sumie wcześnie jeszcze

Zuken jak tam zęby u Twojej małej?

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
ja nienawidzę śniegu :/

co do tych skoków... też się bojam ale trzeba przez to przejść jak i przez milion innych rzeczy, wiadomo
a no trzeba pocieszające jest że to tylko w pierwszym roku....

.... a potem bunt 2 latka bunt 3 latka

wesołę jest życie matki
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 18:05   #1208
201606011622
Konto usunięte

oj wesołe..
Stary 2014-12-08, 18:22   #1209
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kicia u nas z tymi zebami to masakra bo juz drugi miesia ida na dole widac juz przy jednej jedynce taka biala kropke czyli kawalek zeba ale to juz tez gdzies z tydzien bedzie... Myslalam ze jak juz widac te zeby to one sie szybciej przebijaja!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 18:50   #1210
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Aga - zazdroszczę, że Helcia tak pięknie nocki przesypia. Chociaż u nas dziś też nienajgorzej, bo jedno karmienie o 2:00. Za to z 5 razy musiałam wstawać i podawać smoka

Wituś podrzemał całe 15 minut. A teraz się obudził i sobie rozmawia
Wklejam Wam zdjęcie z wczoraj
Lecę bo już woła
Hej, hej nie myśl sobie, ja też co noc na podanie smoczka wstaję dziewczyny ja od razu sprostuję, że Hela owszem na dobre nocki czasem przesypia całe, czasem je raz, ale wstawanie na podanie smoczka to norma u nas
Ooo jaki cudak a jak pięknie siedzi!

Cytat:

A jeszcze sie nie pochwalilam co zrobil wczoraj Franko obsiusial nam sciane
Hahaha, artysta graficiarz

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
A u Nas co z nowości, w sobotę ja panikara pojechałam na IP bo mnie brzuszek bolał no ale bolał mocno i nigdy wcześniej tak w ciąży nie miałam więc wolałam sprawdzić, na szczęście to tylko więzadła, dostałam nospę w tyłek i zalecenie oszczędzania się, na kontrolnym USG wyszło że u Nas najprawdopodobniej Dziewczynka!!!! Będzie mała Michalinka
No proszę, super, że już się lepiej czujesz i więcej nie szalej na tyle, żebyś musiała lądować wystraszona na IP I gratuluję zdrowej córeczki, piękne imię

Cytat:
Pożalę się, że od wczoraj mam pierwszą @ od porodu, teraz już na bank i powiem tak : mam nadzieję, że się nie wykrwawię przez to niestety przesypianie przez małego po 8-9 godzin w nocy ma też ten minus, że to pewnie przez to mi owu ruszyła, skoro nieregularnie ściągałam mleko oczywiście laktacja siadła drastycznie i nie wiem czy mam siłę znowu o nią walczyć
Humor oczywiście mam do dupy.
Nie przejmuj się, @ jak to @, w końcu minie szkoda tylko tej laktacji... pocieszę się, że mnie się właśnie wczoraj skończyła już piąta @ po porodzie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nigdy nie zrozumiem dzieci. Ania spała pięknie calutką noc. Obudziła się o 5 na cyca i spała dalej do 8:30
Jak pięknie się spało, ładne sny chyba były

Cytat:
Ależ zakupów, hoho

My mamy w niedzielę chrzciny, więc wybaczcie jak ten tydzień będę mnie aktywna, bo czas coś ogarnąć

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 18:51   #1211
201606011622
Konto usunięte

wgl to chciałam się pochwalić, ze zniknęły moje rozstępy . smarowałam zawzięcie oliwką rossmanowską i zlazły

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-08, 19:21   #1212
jagodzia133
Zakorzenienie

Nadrobiłam po łebkach bo sporo tego było :P

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Chyba jestem gotowa się przywitać, ale nie wracam. Za dużo wspomnień. Chce byście wiedziały, że myślę o Was, waszych dzieciaczkach, o forum staraczkowym i jak wszystkie byłyśmy razem.
U mnie jakoś leci, zresztą Jull już pisała. Jest ciężko, ale jakoś żyć trzeba, dla synka muszę być silna. Nie długo święta, więc ciężki czas dla Nas, bo bez Majci. Także będziemy się z Nią "łamać" opłatkiem nad Jej grobem.

Mam nadzieję, że odnajdujecie się jako mamusie Doceniajcie każdą chwilę z dziećmi na prawdę...Wyściskajcie je wszystkie ode mnie

Nie jestem w stanie się odnieść do żadnej z Was, bo nie oszukujmy się nie czytam Was na ten moment. Mam nadzieję, że Wasze dzieciątka są zdrowe
A mamusie które czekają na poród przejdą go wzorowo i urodzą śliczne silne i zdrowe maluszki Tęsknie za Wami.

Ponieważ niektóre osoby mogły mnie rozpoznać po tym co się stało to nie chce pisać szczegółów ze swojego życia, więc muszę się ograniczyć w tym co piszę co u mnie. Mam nadzieję, że rozumiecie
Kochana nasza trzymaj się i dziękujemy za wiadomość
Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Jagodzia - nie, nie. Ja pisałam o tym, że tylko jak był na piersi to robił kupki co 5 dni. Teraz przez stałe pokarmy robi 2-3 dziennie
No to super a pamiętasz ile przez to stresu było?? dawać czopka czy nie itd. ehhhh
Cytat:
Padl po 8 godzinach aktywnosci

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
współczuję
Cytat:
A u Was skok? Który to tydzień ma już Zuzia? (nie chce mi się liczyć )

Daj spokój, masakra jednym słowem. Ah.
Ciekawe o której się teraz obudzi potem znów wieczorem da czadu.

W ogóle to mam sflaczałe cycki

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

No to pospal Cala godzine teraz sie bawimy na macie ale oczywiscie nie mozna go na chwile zostawoc bo jest ryk.

A to nie jest lęk separacyjny kolejny skok??
Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny wpadłam na chwilę Wam napisać coś ważnego

Dziś o godzinie 18.35 przyszedł na świat Kubuś Jagatki
Waży 3730 i mierzy 53 cm, dostał 10 pkt
Młoda mamusia czuje się świetnie a Kubuś jest prześliczny

Pozdrawiam przy okazji i kibicuję Wam nadal i często podczytuję
kochana super już nie mogę doczekać się fotki
Cytat:
Wituś podrzemał całe 15 minut. A teraz się obudził i sobie rozmawia
Wklejam Wam zdjęcie z wczoraj
Lecę bo już woła

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
A u Nas co z nowości, w sobotę ja panikara pojechałam na IP bo mnie brzuszek bolał no ale bolał mocno i nigdy wcześniej tak w ciąży nie miałam więc wolałam sprawdzić, na szczęście to tylko więzadła, dostałam nospę w tyłek i zalecenie oszczędzania się, na kontrolnym USG wyszło że u Nas najprawdopodobniej Dziewczynka!!!! Będzie mała Michalinka
córeczki

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

na poczcie filmik ze śmiechem Lili
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:52   #1213
God Of War 20
Zakorzenienie

No a u nas nie ma takiego czegoś jak podawanie smoczka. Zasypia z albo bez a czasem wypluwa jak juz usypia i tyle. Chyba bym zwariowala jakbym tak musiała smoka podawać hehe.
Co do nocek to albo przesypia całe albo budzi się raz na jedzenie i tyle.

Teraz też już śpi od godziny, mąż w pracy a ja oglądam jakieś głupoty.
Stary 2014-12-08, 23:11   #1214
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

A Mela wlasciwie bezsmoczkowa jest i nocki cale przesypia takze ja nie moge narzekac wcale chyba:P
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 04:52   #1215
manieczka1
Zakorzenienie

Dzien dobry
U nas dzis troszke ciezka noc. Nie dosc ze sapka to znowu nosek zawalony. No, ale teraz spi. Db ze w pt wizyta u pediatry
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-12-09, 08:58   #1216
krusia83
Raczkowanie

Cześć

Byliśmy wczoraj na szczepieniu i Wituś się spłakał jak nigdy Nie wiem, musiał coś pamiętać i kojarzyć albo przeczuwać bo zaczął płakać jak tylko na korytarz pod gabinetem weszliśmy. Biedny, tak mi go było szkoda i normalnie serce pękało jak musieliśmy go trzymać przy szczepieniu. Pani go grzechotkami próbowała zabawiać ale nic nie działało. Uspokoił się dopiero w foteliku w samochodzie i jak zasnął tak 2 godziny spał co normalnie mu się w dzień nie zdarza. Jeszcze później przy jedzeniu chyba mu się coś znów przypomniało bo nagle przerwał i znów płacz. Ehh aż się razem z nim popłakałam wczoraj. Tyle dobrego, że następne szczepienie dopiero po 12 lub 13 miesiącu mamy.

cloud współczuję tych problemow z laktacją. Oby się jednak wszystko unormowało

God u nas też tak było mniej więcej do 3,5 miesiąca, że jak zasypiał to wypluwał smoka i tyle. Zresztą najczęściej zasypiał bez niego. A później mu się wszystko odwróciło i wydaje mi się, że to przez ząbki Teraz to wygląda tak, że często się budzi i albo smoka wypluwa albo wyciąga bo chce rączkę do buzi włożyć a za chwilę znów szuka smoka i jest krzyk

mania współczuję problemów z noskiem. U nas dziś z kolei oczko zaczęło łzawić

kicia oby Bartusiowi się szybko unormowało. Mój też dziś maruda straszny
Stary 2014-12-09, 09:15   #1217
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Pidrozkowa

Krusia

Wik kończę kończę hihi.

Ola podziel sie śniegiem

Dziękuję No imię będzie po Tatusiu Zgadzam się z tymi stanikami, nie wiadomo jeszcze jak ten biust będzie wyglądał po porodzie, muszę namierzyć jakieś Pepco obok siebie

A co do paniki to moj Tż już taki jest, on jest przekonany że 100% ciąż, kończy się w terminie, bez komplikacji, porodem zdrowego dziecka - czasem trochę mi ciężko bo muszę się o tę ciążę martwić za nas dwoje

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Hej, hej nie myśl sobie, ja też co noc na podanie smoczka wstaję dziewczyny ja od razu sprostuję, że Hela owszem na dobre nocki czasem przesypia całe, czasem je raz, ale wstawanie na podanie smoczka to norma u nas

No proszę, super, że już się lepiej czujesz i więcej nie szalej na tyle, żebyś musiała lądować wystraszona na IP I gratuluję zdrowej córeczki, piękne imię

Nie przejmuj się, @ jak to @, w końcu minie szkoda tylko tej laktacji... pocieszę się, że mnie się właśnie wczoraj skończyła już piąta @ po porodzie

Ależ zakupów, hoho

My mamy w niedzielę chrzciny, więc wybaczcie jak ten tydzień będę mnie aktywna, bo czas coś ogarnąć
Już nie będę szaleć nie bij
Owocnych przygotowań do Chrzcin

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam po łebkach bo sporo tego było :P

Kochana nasza trzymaj się i dziękujemy za wiadomość

No to super a pamiętasz ile przez to stresu było?? dawać czopka czy nie itd. ehhhh

współczuję

A to nie jest lęk separacyjny kolejny skok??

kochana super już nie mogę doczekać się fotki

córeczki

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

na poczcie filmik ze śmiechem Lili
Dziękuję

Cytat:
Dzien dobry
U nas dzis troszke ciezka noc. Nie dosc ze sapka to znowu nosek zawalony. No, ale teraz spi. Db ze w pt wizyta u pediatry
Ojjj biedny Franio musi się męczyć z tym noskiem, oby to przeszło

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 09:47   #1218
agaaga89
Zakorzenienie

A widzicie a tak nam zazdrościłyście nocek, a tu proszę jakoś bardzo mi to nie przeszkadza, robię to na wpół przytomna, czasem wydaje mi się, że nie wstawałam wcale a Mąż mi mówi, że podawałam ze dwa razy zresztą doceniam, że tylko muszę podać smoczka, a nie wybudzać się...robić butlę...odkładać do łóżeczka...myć butelkę....i dopiero wybudzona spróbować znów usnąć

Stary 2014-12-09, 09:48   #1219
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Ależ zakupów, hoho

Wybaczamy i zdaj relacje po chrzcinach

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
wgl to chciałam się pochwalić, ze zniknęły moje rozstępy . smarowałam zawzięcie oliwką rossmanowską i zlazły

A sluchajcie, ja po porodzie mialam straszne rozstępy na brzuchu posmarowalam je moze z 3 razy a teraz 6 miesiecy po cc praktycznie wcale ich nie ma, trzeba sie bardzo bardzo przygladac aby cos zobaczyć

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No a u nas nie ma takiego czegoś jak podawanie smoczka. Zasypia z albo bez a czasem wypluwa jak juz usypia i tyle. Chyba bym zwariowala jakbym tak musiała smoka podawać hehe.
Co do nocek to albo przesypia całe albo budzi się raz na jedzenie i tyle.

Teraz też już śpi od godziny, mąż w pracy a ja oglądam jakieś głupoty.
U nas niestety tez wstawianie aby podac smoczek jest kilka razy w nocy

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 09:50   #1220
Juliette25
Zakorzenienie

Nadrobilam ale nie mam zbytnio czasu aby cytowac posty. Wybaczycie mi?

Stary 2014-12-09, 10:11   #1221
agaaga89
Zakorzenienie

Jull wiadomo, że tak

Stary 2014-12-09, 10:14   #1222
Juliette25
Zakorzenienie

Dzięki

Wkleiłam zdjęcia na pocztę.
Stary 2014-12-09, 10:17   #1223
manieczka1
Zakorzenienie

My wezwalismy pediatre prywatnie. Maly sie meczy z tym noskiem. Mam nadz ze to nic powaznego.
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-12-09, 10:28   #1224
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
My wezwalismy pediatre prywatnie. Maly sie meczy z tym noskiem. Mam nadz ze to nic powaznego.
Ale cały czas mu się zapycha? Frida nie daje rady? Ehhh... aby to nie było nic poważnego.

Aga - udało mi się ściągnąć filmik na komórkę i działa. Hela jest po prostu bosssska Nie mogę się doczekać kiedy i mój Maluch zdecyduje się podnieść ciałko, póki co pełza nadal i tylko podciąga pupę, ale na tym się kończy, leń jeden
Stary 2014-12-09, 10:29   #1225
agaaga89
Zakorzenienie

Po 1. mam chyba taką samą wannę
2. śliczną ma skórę i główkę, w ogóle bym się nie domyśliła, że jest atopowcem
3. jakim cudem on się jeszcze mieści na przewijaku???

Stary 2014-12-09, 10:32   #1226
God Of War 20
Zakorzenienie

Krusia nam po szczepionce pani dr kazała przystawic mała do cyca i wtedy się uspokoiła odrazu.

Aga tez doceniam to ze nie muszę w nocy wstawać i robić butli i potem usypiac i w ogóle... mała ładnie śpi. W dzień jest za to bardziej aktywna no ale coś za coś.

Chrzest hoho. My chyba w styczniu ochrzcimy albo jakoś tak styczeń luty bo teraz to nie ma głowy do tego. Mąż ciągle w pracy a wolnego wziąć nie może i cóż.

Mania współczuję problemów z noskiem. My na szczęście żadnych nie mamy tfu tfu.
Stary 2014-12-09, 10:35   #1227
agaaga89
Zakorzenienie

Manieczka dużo zdrówka daj znać jak Franio po wizycie.
God zawsze byłam zdania, że w dzień to się jakoś da radę, byleby noc przespać i odpocząć, więc oby Wam już takie grzeczne noce zostały
A co do chrzcin to mieliśmy chrzcić w lipcu, haha

Stary 2014-12-09, 10:35   #1228
manieczka1
Zakorzenienie

Jul no frida nie pomaga...jest cora gorzej. No nic po 12 ma byc pediatra i zobaczymy
Wejde na poczte wieczorkiem i zobacze co te Wasze dzieci wyczyniaja
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-12-09, 10:43   #1229
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Po 1. mam chyba taką samą wannę
2. śliczną ma skórę i główkę, w ogóle bym się nie domyśliła, że jest atopowcem
3. jakim cudem on się jeszcze mieści na przewijaku???
1. odgapiaczka
2. myjemy go A-dermą, smarujemy emolientem z tej samej firmy + krem Cicalfate. Co jakiś czas Protopic w ruch. Na razie, nie chwaląc się jest super ale i tak wieczorami mi całe poliki czerwone, ale podejrzewamy o to paluchy, które non stop są w buzi, no i pociera chcąc nie chcąc o poliki.
3. Mieści się, ale zwisają mu nogi na długość szuflady hehehe. Próbowałam kiedyś przenieść się na łóżko, ale było mi bardzo niewygodnie. Więc tak się męczymy. Po osuszeniu skóry Herbi siada i tak kontynuuje po kąpielowe czynności

Mania -
będzie dobrze, nie zamartwiaj się

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Krusia nam po szczepionce pani dr kazała przystawic mała do cyca i wtedy się uspokoiła odrazu.

Aga tez doceniam to ze nie muszę w nocy wstawać i robić butli i potem usypiac i w ogóle... mała ładnie śpi. W dzień jest za to bardziej aktywna no ale coś za coś.

Chrzest hoho. My chyba w styczniu ochrzcimy albo jakoś tak styczeń luty bo teraz to nie ma głowy do tego. Mąż ciągle w pracy a wolnego wziąć nie może i cóż.

Mania współczuję problemów z noskiem. My na szczęście żadnych nie mamy tfu tfu.
Oby tak zawsze Wam ładnie spała
U nas zęby idą pełną parą, jak te moje dziecie ma ładnie mi spać jak ciągle ma dziąsła napuchnięte od 3 miesiąca życia
Ja też przystawiałam 2 razy do piersi po szczepieniu, wtedy w mig się uspokoił.

Co do Chrzcin, my znów przełożyliśmy, tym razem na styczeń
Stary 2014-12-09, 10:48   #1230
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Manieczka dużo zdrówka daj znać jak Franio po wizycie.
God zawsze byłam zdania, że w dzień to się jakoś da radę, byleby noc przespać i odpocząć, więc oby Wam już takie grzeczne noce zostały
A co do chrzcin to mieliśmy chrzcić w lipcu, haha
Oj tak.

Zuzia jest w miarę grzeczna, czasem ma gorsze dni i marudzi ale w nocy juz od dłuższego czasu jest spokojna i ładnie śpi.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Jull no oby.
Nasza ciągle pcha rączki do buzi i się slini okropnie ale nic poza tym. Z zębami pewnie będzie armagedon.
Jutro idziemy do ortopedy n a kolejna wizytę.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości