![]() |
#1201 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam zamiar zakupić 2 otulacze coś podobnego do woombie ale nieco inne. Woombie się zapina a otulaczem owija dziecko ale sens i zasada ta sama ![]() Cytat:
![]() Kompletuję ostatecznie moje zamówienie w gemini i w smyku. Fajne przeceny są także chcę skorzystać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Moja na szczęście do mnie nie dzwoni ![]()
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
PAULINKUS u mnie plan taki, że nie chcę aby Mała z nami w łóżku spała a ciekawa jestem jak to wyjdzie, czy wygoda nie weźmie góry nade mną i się nie ugne.
#1203 |
Wtajemniczenie
|
mnie ostatnio denerwuje moja mama, więc rozumiem, co przeżywasz. Ja się po prostu odcięłam, gdyż gadanie tak działało mi na nerwy, że nie byłam w stanie tego nawet słuchać. Zresztą to były takie głupoty, że jakby je teraz wam powtórzyła, to byście nie uwierzyły, że może własna matka tak mówić do kobiety w ciąży, ale cóż...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie odbieram już żadnych telefonów macie racje! ![]()
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
podoba mi się idea tych cheeky wipes... Promolcia z jakiegoś konkretnego materiału je szyłaś?bo to oblecieć na maszynie i gotowe....a wymiary jakie porobiłaś? wystarczy kupić raz sztuczne chusteczki w plastikowym opakowaniu i już masz pojemnik na takie....bardzo fajna sprawa!zwłaszcza poza domem!
ja zrobiłam zupę z soczewicy....czad! troszkę tylko mi się sypnęło ostrej papryki;P i sok marchewkowo jabłkowo pomarańczowy.... więc teraz kanapa książka i odpoczynek.... ja też nie chcę chrzcić dziecka. jesli chodzi o spanie to stwierdziłam że do pół roku będzie w sypialni-to oszczędzi przede wszystkim moje nogi:P a potem...cóż póki co mamy tylko dwa pokoje (z czego salon łączony z kuchnią) więc żeby się swobodnie poruszać po domu to chyba jedyne rozwiązanie... chciałabym uniknąć spania z małym w jednym łóżku bo mam wrażenie że moglibyśmy go zgnieść... poza tym hm... jak tylko się połóg skończy ![]() Truśka olej kobite! mój ojciec z hameryki dzwoni co 2 dzień:P Dolores rozumiem cię doskonale...sama się zastanawiam jak by tu mamie delikatnie niektóre kwestie przekazać.... bo to miłe że chce pomóc że nie wyobraża sobie nie być przy swoim dziecku ale.....to dziecko już jej wnuka da... więc ehh... |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
Kurcze nie wiem czy nie przejade sie dzis po raz pierwszy na IP... od rana leze bo dziwnie się czuję - boli mnie spojenie bardziej niż zwykle, do tego ból pachwin i jakby jajników i ciągłe uczucie jakbym musiała do toalety (nie na siku
![]() Skierowanie na KTG mam od 38tc ale co mi szkodzi sprawdzić... Tylko musze poczekać aż mąż z pracy wróci. Dam znać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1208 |
Rozeznanie
|
Demeter - trzymam kciuki
![]() Blow się dalej nie odzywa, ale też dawno basiabasia się nie odzywała... Karooka zawsze lepiej sprawdzić co się dzieje. Trusia to tak od wczoraj masz zły dzień, najlepiej nie odbieraj tel i się nie denerwuj ze względu na Julka, jego zdrowie ważniejsze |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Rozeznanie
|
Demeter, trzymam kciuki!
Karooka, jeśli Cię to uspokoi to jedź. Mnie też tak boli jak opisujesz, ale przy leżeniu przestaje. Ja mam jutro ostatnią morfo i mocz w labo i wizytę u dentysty. Dziś dokupiłam ozdób na choinkę i już się nie mogę doczekać świąt ![]()
#1210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może będzie lepiej, jak już się urodzi, emocje opadną trochę. Taką mam nadzieję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zadomowienie
|
macie jakiś pomysł na obiad żeby na szybko zrobić?jakiś mam nadmiar energii to bym na jutro miała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
Basjenia, dla mnie najszybsze są naleśniki, ale to najlepiej prosto z patelni. Chyba, że dziś usmażysz, zrobisz farsz z tego, co tam znajdziesz w lodówce, a jutro je zwiniesz i zapieczesz w piekarniku pod beszamelem.
#1213 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
właśnie się tak zastanawiałam na naleśnikami bo je uwielbiam
![]() najgorsze jest to że jedyne mięso w lodowce to resztka szynki:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Rozeznanie
|
Paulinkus plan z tym, żeby mały spał w swoim pokoju ambinty
![]() Trusia olej teściową szkoda nerwów ![]() ![]() coś mnie przeziębienie chyba łamać zaczyna i katar męczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja się zastanawiam nad sensem chrzcin bo deklaruje to człowieka jako katolika,a do kościoła to i mi i tż tez daleko... Właściwie tyle co święta obchodzimy Cytat:
![]() Hasiap - Co tam u Ciebie ?? ![]() Demeter,kasienka ![]() ![]() My jutro najpewniej do domu ale jeszcze się nie cieszę żeby nie zapeszyc ![]()
![]() |
#1217 |
Rozeznanie
|
Piszecie o tym, gdzie dzidzia ma spać. Ja mam łóżeczko u nas w sypialni na razie, zobaczymy ile tam postoi, bo miejsce na pokoik dla Jana jest. Szczerze nie wyobrażam sobie spać z takim maluchem, bałabym się, że go przygniotę... Na pewno do karmienia w nocy małż będzie mi go do łóżka przynosił, ale nastawiam się na odkładanie go do łóżeczka. A co wyjdzie w praniu to zobaczymy
![]()
#1218 |
Zadomowienie
|
Inka no właśnie czekamy na jakieś twoje opowieści bo z tym cc to wyskoczyłaś....:P
jesli chodzi o chrzest to ja osobiście nie czułabym się dobrze mówiąc że chce wychowywać dziecko w takiej wierze wiedząc że nie będę tego robić... bo to przecież ma być przyjęcie dziecka do tej społeczności... a kwestia chrzestnych.... zawsze się można dogadać z jakimiś naprawdę bliskimi osobami.... bo podejście "ooo stryjek Heniek ma syna i on nam w '95 pomagał przy remoncie domu to jego weźcie na chrzestnego ucieszy się" potem kończy się tym że stryjek Heniek nie wie jak dziecko wygląda po 3miesiącach od chrztu.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Rozeznanie
|
Inka, wracaj do domu i aktualizuj pierwszą stronę
![]() ![]()
#1220 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kasiulka07;49194568]Straszne jest to co piszesz
![]() i trzymam za Was kciuki żeby wszystko już było dobrze! Ja też mam cholestazę, leżałam w szpitalu prawie 3tyg. także wiem co to za straszna choroba, do dziś jeszcze codziennie biorę tabletki żeby mi się wyniki nie pogarszały ![]() a możesz mi powiedzieć jak ci próby wyszły i kwasy żółciowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Basia rozwalasz mnie tymi tekstami :-D
![]() |
#1222 |
Wtajemniczenie
|
Basjenia Wy bylyscie zdziwione ??
![]() ![]()
#1223 |
Zakorzenienie
|
:-d
#1224 | ||
Zakorzenienie
|
Madziqq miałaś przejścia - jak dobrze, że wszystko się dobrze skończyło
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1225 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
![]() BLOW i BIMBUNIA nic nie pisały ? ![]() byłam u fryzjera a teraz relaksuję się w pracowni. ![]() Widziałam, że pisałyście o chrztach. my jeszcze nie myśleliśmy kiedy, raczej wcześniej niż później, chrzestnych jeszcze nie mamy. Tzn mamy typy ale ciężko, bo niby rodzina duża, kuzynostwa sporo, to jednak nie ma kogo wziąć. Pierwszej córki jest brat mój i nasza przyjaciółka, do drugiej myśleliśmy, że może bratowa i brat mojej mamy, jest w wieku mojego męża i mamy z nimi bardzo dobry kontakt.
#1227 |
Zadomowienie
|
miało być szybko....to se wymyśliłam polacki ziemniaczane:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Hahaha padlabym a nie zrobiła teraz :-P
#1229 | ||
Zadomowienie
|
My musimy kupić jeszcze lampki. Ostatnio w castoramie zakupiłam śliczne ozdoby ze słomy
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-03 o 20:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
Melduje tylko ze po ciepłej kąpieli i no-spie jest lepiej więc nie jechałam na IP.
Piszecie o lozeczkach. U nas cały pokoik dla Macka zrobiony ale kupilam kosz Mojzesza i przez pierwsze 3mies bedzie stal obok naszego łóżka a potem bede próbować klasc go w jego łóżeczku w jego pokoju - zobaczymy jak będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.