![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Zanet marzenie senne? Porod ci miesiac Ci sie marzy?
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny:0 nie wiem czy był poruszany ten temat ale jak się przechodzi na inne mleko?? moj je bebilon ale od jakiegos czasu ma problem z kupkami, prezy sie, stęka a przy tym robi sie czerwony jak burak. Tak myślę o zmianie mleka. Daje mu tez pierś ale tam prawie nie ma nic mleka ;/
#1204 |
Raczkowanie
|
Mały spał w nocy ładnie, co 4 godziny robilismy pobudkę. Mąż też się wreszcie wyspał. A ja? Postanowiłam spać z synkiem, zamiast odłożyć go do łóżeczka. Skutek był taki, że zamiast spać ostatnie 3 godziny nad ranem, czuwałam. Podskakiwałam na każde jęknięcie
![]() Jeszcze teściowie przyjeżdżają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Zanet ja odwracam za kazdym razem na brzuszek w czasie kapieli
![]() ![]() Aleska moj maz czesto masuje malemu brzuszek. Normalnie lekko masuje, tak nam polozna pokazala plus taki ala rowerek nozkami ![]() Monian takie kupki sa podobno normalne na mm. U nas tez sa. I smierdza ![]() Frau slyszalam o tej chorobie. Wspolczuje kuzynce...naprawde musimy sie cieszyc ze zdrowia dzieci, a nieprzspane noce czy marudkowanie w dzien po prostu przyjac na klate Taki sezon many teraz. Wszystkim chorowitkom zdrowka zycze ![]() Ja ogarniam obiady poki co ![]() ![]() Alekaz ja po nocnym karmieniu odbijam i klade do lozeczka. Nieraz marudkuje i bez lulania sie nie obejdzie, ale czesto zasypia sam ![]() Fiorella u mnie maz glownie kapie ![]() ![]() Alekaz moj zawsze odbija. My nawet pare razy odbijamy w trakcie karmienia. Dzis na koniec nie odbil, polozylam go i ulal w lozeczku. Zanet wiesz co ja mojego generalnie nie wybudzam. Ale jak spi juz kolo 6 h to tak. Ale pewno niedlugo przestane, jutro mamy wizyte u pediatry i jak db przybiera to dam mu spac ![]() A mleko zmieniacie tak na wlasna reke czy po konsultacji z pediatra? My mamy nan i chyba poki co jest ok. Ulac nieraz uleje, ale nie codziennie.
#1206 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jaka za stara, jesteś rok młodsza ode mnie. Dziś Lilka dała czadu, nie spała do 24, wyła, ale z 20min, wiec nie wiem czy to kolka, czy jdnorazowa sprawa. Potem co 2,5h się budziła, a o 5,30 zrezygnowała ze spania. Zasnęła o 8, to jeszcze pospałam godzinę. Moja mama bardzo chce pomagać, ale jakoś nie potrafię jej prosić o posprzątanie mi. Bardziej ją wykorzystuję do opieki nad Stasiem, ale popołudniami albo w weekend, bo wciąż pracuje. Lilę też trochę popilnuje jak trzeba. Czasem jak TZ narzeka, że znów Staś chory przez sierściucha, to mu przypominam, że są bardziej pokrzywdzone dzieci, chore i trwale niepełnosprawne. Alergia to pikuś. Kot dziś przyszedł sprawdzić czemu Lilka tak płacze ![]()
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Zanet - jak rozmiarowo te alles sie maja? I czy ten Twoj stanik ma fiszbinu? Bo szukam takiego bez
![]() W ogole to szukan stanika do karmienia! Ktoras doradzi? Jakies sklepy internetowe? Allegro? Chce cos fajnego, ale nie za bajonska sume.... Alekaz moja po mm odbija, nawet jak usnie,to ja trzymam chwile pionowo,a bekniecie jej nie przevudza za bardzo. Probowalabym ja trzymac w pionie na Twoim miejscu do skutku, troche delilatnie mozesz ja poklepac po pleckach... Justana takie te dzieci basze sa, nie wiadomo, kiedy pojda spac... Aleska bidulo :-* czyli gorzej wyszlo Ci spanie z dzieciem niz bez ![]() Manieczka a Ty tez zmieniasz mm? Na jakie teraz? My dokarmiamy tym nanem, ale slyszalam bardzo dobre opinie o mleku babydream... i jak bedziemy konczyc puszke to zmienie. Teraz przewaznie mm wypija ok 250ml na dobe.
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Martha nie, my dalej zostajemy przy nanie
![]() ![]() Nasz pije 90 ml 6-7 razy na dobe. Ale my tylko na mm. Ja mialam dwa staniki z h&m, ale nie pamietam ile dawalam. I one takie zwykle raczej, malo seksowne ![]()
#1209 |
Rozeznanie
|
Jak sie nazywa ta szczepionka 5w1??
#1210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My na mm juz 6-7 razy dziennie 120ml. Raz bylo 150ml, bo dalej glodny byl ![]() Maly lepiej, a ja gorzej...
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Aleaa grunt, ze maly lepiej
![]() ![]()
#1212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rosalie masz racje ze sie dzieci nie chwali bo sie psuja :P alekaz syn tez po nan był wiecznie głodny ale ja wtedy myślałam ze tak ma być, dopiero teraz mi ktos poradzil by zmienic mleko i widze ze mala juz zupelnie inaczej sie zachowuje. Przy zmianie mleka trzeba troche czasu by zobaczyc czy faktycznie słuzy na poczatku moga byc problemy brzuszkowe. Moje dziecko dzisiaj spac nie chce to chyba te zbliżające sie wiatry tak na nia dzialaja bo jakas rozdrażniona jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2014-12-11 o 11:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
A ja ciage zastanawiam sie jak rozwiazac sprawe wozka i spacerow. Teraz trzymamy wozek w domu, bo maz jest to znosi. Ale jak bede miala sama isc? Mieszkamy na drugim pietrze. Piwnica jest i tam jedne schodki sa. Ale ostatnio jakies wlamanie w bloku bylo do piwnicy i troche sie boje...jak to zrobic? Zniesc najpierw stelaz, potem gondole, a potem malego??? Tylko wtedy maly na ta chwilke jak bede znosic musialby zostac sam...no nie wiem
![]() ![]() ![]()
#1215 |
Raczkowanie
|
Lola
![]() ![]() Justana trzymaj sie ![]() Poiwiem Ci, ze nam sie zdarzaja noicki, kiedy Mala ladnie spi, daje rade zrobic obiady i nawet dom ogarnac, wiec ogolnie nie jest zle, ale tez nie wyobrazam sobie posiadanie 2 dziecka ![]() Kocham Clare ponad wszystko, moje zycie nie mialoby sensu bez niej i bwiem, ze z drugim dzieckiem byloiby tak samo ale mimo to na 99% Mala bedzie jedynaczka ![]() Zanet no to piueknie Nadia pospala ![]() Ze zmiana mleka nie pomge my nieswiadomi tego jak to sie robi zmienilismy z dnia na dzien, na szczescie Malej nic nie bylo. Pare mamusiek nbam sie zagubilo, mam nadzieje, ze sie niedlugo odezwa.
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- - - A w ogóle, to zapomniałam Wam opowiedzieć o najciekawszej scenie z moich dwóch nocy spędzonych na porodówce. Otóż: trafiła się tam dziewczyna z porodem-marzeniem. 37tc, lat 20, pierwsza ciąża. O 3 odeszły jej wody, położyli ją na łóżku obok mnie, o 6 miała już dziecię przy sobie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa o matko i corko
![]()
#1218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mi się marzy jakiś porządny stanik, ale boje się, że nie trafię w rozmiar a jednak trochę kosztują w necie. Moje dziecko pierwszy raz spało wczoraj pół nocy w łóżeczku, bo do tej pory go chyba parzyło. Jak te dzieci szybko dorastają ![]() Ja jak dokarmiam to jak w butli nie ma 120 ml to mój synek wogóle do niej nie siada ![]() Nie wiem w sumie czy to mleko mu służy, bo ulewa i miał problem z kupą. Wczoraj dostał czopka i od razu inne dziecko.
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
Futbolowa, nie, ła akcja z tą kamerą :/
Czy ktoś ma wózek camarelo? Bo potrzebuję instrukcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Aleska ja mam camarelo. Mozna regulowac nachylenie pod glowka. Musisz zdjac ta wysciolke i tam na dole jest taki metalowy palak
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Aleska jak nie dojdziesz do tego to daj znac. Spojrze pozniej i dokladniej opisze ![]() ![]()
#1221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1223 |
Wtajemniczenie
|
Indra plasterki też ściągamy nocami, a teraz to już nawet nie daje sobie przykleić..... jak się potłucze to nie panikuje, tylko jak krew zobaczy...
o 4:30 obudziłam męża żeby się córą zajął, bo już nie miałam siły ani pomysłu... tż przekręcił ją w swoją stronę, beknęła jak chłop, zrobiła kupę i za kilkanaście minut spała..... ![]() facet to ma szczęście zawsze ![]() i spała od po 5 do 11, obudziłam ją już wtedy... kikut nam odpadł w nocy,wstawiłam w klubie zdjęcie, zajrzyjcie...... |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ależ ten czas leci ekspresowo, my wczoraj miesiąc skończyliśmy ![]() Co do pieluch - Mały urodził się z wagą 4640, mieliśmy 60szt jedynek BD, a później od razu na dwójki przeszliśmy. Teraz mamy w zapasie jeszcze ze 100szt i przymierzamy się powoli do zmiany na 3, bo mam wrażenie że zaczynają się robić ciasnawe... Co do karmienia - podziwiam Mamy, które z taką determinacją walczyły o kp. Ja na początku nie miałam pokarmu, w trzeciej dobie się pojawił i razem z położną laktacyjną próbowałam Małego dostawiać, ale dostawał szału... i tak już zostało - jak tylko próbowałam wetknąć mu sutek do buzi to darł się, jakbym mu skórę zdzierała. Przez 3 tygodnie ściągałam i dawałam z butli, łącznie koło 100ml dziennie wychodziło. Teraz odpuściłam już całkiem i podajemy tylko mm. Co do Boboticu - też mam wrażenie, że po nim się więcej ulewa. Niezależnie od tego, czy jest bek czy nie (czasem nie odbija) zdarza się, że uleje wodniście fontanną nawet ze dwie godziny po karmieniu. Na Infacolu takich akcji nie odnotowałam. Co do spania - Kacperek ma bardzo niespokojny sen, co chwilę kwęka, kwili, wzdryga się i marudzi. Przed porodem ustaliliśmy, że będzie spał w swoim łóżeczku w naszej sypialni; natomiast po powrocie do domu okazało się, że musielibyśmy do niego biegać co 10 minut. I przenieśliśmy się ze spaniem do salonu na rogówkę, więc szanse na zgniecenie czy przyduszenie dziecka są minimalne bo śpi tak jakby na dostawce. I wszyscy są szczęśliwi ![]() Co do High Need Babies - jak przeczytałam ten artykuł, to wypisz-wymaluj moje dziecię! Ale wydaje mi się, że to kwestia charakteru i nie ma co szufladkować niemowlaka. Są dni, że śpi grzecznie w dzień, w nocy budzi się co 3 godziny na butlę, zmianę pampercha i od razu znów zasypia. A są dni, że drze się (bo płaczem nie można tego nazwać...) prawie non-stop, z drobnymi przerwami na karmienie, śpi po 15-20 minut i to tylko na naszych rękach. Taki egzemplarz nam się trafił... i mamy ogromną nadzieję, że to przez kolki i że w końcu wyrośnie. I baaardzo zazdrościmy rodzicom z ułożonymi i spokojnymi niemowlakami ![]() Czy jakiś Maluch, który skończył cztery tygodnie, ma jeszcze kikut? Bo nam do tej pory nie odpadł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
anuszka ja brałam tabletki kilka lat i nie przytyłam
manieczka my mieszkamy na pierwszym, wózek trzymamy w mieszkaniu, jak idę na spacer najpierw wynoszę stelaż, potem gondolę z małą w środku. Jak wracamy stelaż zostawiam na klatce schodowej i tż jak wraca z pracy zabiera go do domu. To najlepsze co udało nam się wymyślić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie gratulacje. Dopiero się ogarnęłam
![]() No a więc... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kubuś ma żółtaczkę fizjologiczną ![]() ![]() Czytałam, że niektóre dzieciaczki męczą kolki - mi moja położna dała Sab Simplex. Ale dla mnie ![]() ![]() Poruszałam też temat pierwszej kąpieli. My zaliczyliśmy ją dopiero wczoraj ![]() ![]() Mały też przechodzi pierwsze hormonalne zmiany - jest rozdrażniony, nie chce spać. A jak śpi to 30 minut i płacz... Położna mówiła, że 2-3 dni i minie ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również przez to przechodziłam... Poranione sutki i przy karmieniu aż nogi wykręcałam z bólu... Poratowała mnie moja Położna Środowiskowa (nie mogę się babki nachwalić!). Dała mi plasterki na sutki z jakimś żelem. Na szczęście nie trzeba było myć piersi przed karmieniem czy cokolwiek innego. Normalnie dziecko do piersi przystawiałam. No i po półtora dnia z plasterkami karmiłam dalej cycem bez bólu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Rozeznanie
|
Slodziak maly z niego
![]() Diewczyny moja tez wisi na cycu non stop. Jam przestaje duldac to jej zabieram, chce wziac do odbicia to zaczyna krzyczec i wklada cale raczki do buzi. Przystawiam pocyca z 2 minuty i przestaje to jej zabieram i znowu... i tak juz ktoras godzine. Moze zle robie ze zabiera.? Czy mleka jakos mniej mam i musi sie narobic? Bo Jak zjada rączki to chyba glodna? ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Jakie to platerki? Tez chce ciekawe czy u nas sa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobra położna to skarb ![]() Też podziwiam walczące o kp. Ja już pogodziłam się, że skończymy na mm, chociaż na razie stosuję system mieszany, troche piersi, trochę odciągania, trochę mm. Ale jak maly się wije przy piersi i mamy taką loterię, ze albo w końcu zacznie ssać, albo będą wrzaski, to wolę dać mm. Przynajmnieh jest najedzony i spokojny. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.