|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!! cz. II
Cytat:
Wczoraj obejrzałam "Annę", może być, ale dość łatwo ogarnąć co i jak. Taki do obejrzenia w luźny dzień, szału nie robi. Dawno już nie oglądałam naprawdę dobrego horroru/thrillera
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Buc
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam wczoraj jeden z najciekawszych filmów w mojej filmowej historii. Poważnie - to, jaki scenarzyta ma łeb mocno mnie zmiażdżyło. Według wielu - pretensjonalny, według wielu - przerost formy nad treścia, za to według wielu także niesamowicie zaskakujący z każdą kolejną chwilą i świetnie zagrany, z czym ja w pełni się zgdzam. Mowa o The Perfect Host
Sam początek wprowadza trochę w błąd, potem zaczyna się dziać i dzisć, zwroty akcji, fajnie wplecio a retrospekcja, niepewność gatunkowa i naprawdę ciekawa historia, misternie obmyślona. Koncówka może trochę już naciągnięta - ale całokształt świetny. Oglądajcie! |
|
|
|
|
#1207 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Widziałam ten film. Majstersztyk. Absolutnie zachwycające twisty w akcji
przez cały film.
|
|
#1208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem właśnie świeżo po seansie Połączenia (The Call) i http://www.filmweb.pl/film/Po%C5%82%...ie-2013-636531 jestem zachwycona. Mimo kilku banałów, braku spójności jeśli chodzi o logikę - to świetny thriller jak dla mnie. Od początku do końca żołądek ściśnięty w kłębek i palce przy buzi gotowe na obgryzanie Czaiłam się na ten film kilka miesięcy, ale właśnie to ma do siebie niestety filmweb, że jednozdaniowy opis i kilka komentarzy potrafią wprowadzić w błąd i człowiek myśli 'a, taki tam o film, pewnie sensacyjny bardziej, pewnie nic specjalnego', a potem się okazuje, że to naprawdę dobre kino, dające masę emocji, dobre aktorstwo nawet ról drugoplanowych, świetne ujęcia, bardzo ciekawy rys psychologiczny psychopaty - klasa. Wiem, że sporo dziołszek tu lubi tę produkcję
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Babycall - http://www.filmweb.pl/film/Babycall-2011-563444
Choć już tyle tego mi się przewinęło, to nadal - a szczególnie ostatnio - trafiam na naprawdę dobre pozycje. Ta jest pełna zawirowań i niespójna- także w odbiorze, do końca nie dostaniemy jasnej i klarownej odpowiedzi na - nie ukrywajmy - wiele pytań, które pojawiają się z kazdą kolejną chwilą oglądania. I to chyba jest najciekszawsze i najbardziej intrygujące, choć nie każdy polubi, może nawet stwierdzi - że to na siłę, że fabuła prosta, a ujęta zbyt nietuzinkowo, żeby było 'ambitnie'. Ja absolutnie tak tego ine odebrałam, lubię skandynawskie kino i czułam je w każdej minucie filmu - bardzo podobała mi się gra głównej bohaterki, scenariusz - choć po około 3/4 filmu wymyśliłam sobie inne zakończenie jak się okazało Dla mnie bardzo dobry film, choć przez pierwsze kilkadziesiąt minut może wydawać się przeciągany i no nie ukrywajmy - akcji typowej tam ine ma. W około połowie zaczyna się dziać coś dziwnego, zaczyna się myśleć. Znów - po opisie na filmwebie nie spodziewałam się tak dobrego seansu, mogę poelcić, ale szczerze jestem ciakwa, kmu z Was też przypadnie do gustu. Interpretacji może być sporo, lubię.
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1212 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale na początku mocno zastanawiałam się czy nie dodali złego filmu pod tym tytułem, bo nudy straszne... Ale druga połowa super
|
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Buc
|
Cytat:
aktor grający tytułowego gospodarza - mistrzostwo świata!
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Holy Crap!
|
A ja jestem pozytywnie zaskoczona filmem Taśmy Watykanu
). Podobała mi się postać grana przez Michaela Pena, sam on dobrze wypadł.
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
O tak The Perfect Host bardzo dobry
![]() A oglądałyście AIR ?? Skusiłam się bo s-f i dlatego, że gra Reedus (z Walking Dead) ale mimo, że pomysł fajny to jak dla mnie zrobiony bardzo amatorsko, miałam wrażenie, że oglądam takie byle co z początków roku 2000 może (i nie chodzi o "wystrój wnętrz"), kurde no! Szkoda. Za to dobry jest Un homme idéal
|
|
#1217 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
W Air od razu widać, że to niskobudżetowa produkcja, ale klimat ma ok. Mojemu TŻtowi się podobał. A Un homme ideal mnie również skojarzył się z innym filmem i ten drugi też mnie nie zachwycił.
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Haunter-Ciekawe ghost story,z fajnym,chociaż oklepanym twistem.Nie wiem skąd niskie oceny,bo bardzo klimatyczny film.
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Przyczajenie
|
Ja ostatnio oglądałam Opętaną, z taką starszą aktorką i muszę przyznać, że parę razy podskoczyłam na kanapie...
Mia Medina (Michelle Ang), w ramach swojej pracy doktorskiej, wraz z ekipą filmowców kręci dokument o chorobie Alzheimera. Główną jego bohaterką zostaje Deborah Logan (Jill Larson), którą opiekuje się jej córka, Sarah (Anne Ramsay). Kobiety, w zamian za opowiedzenie swojej historii przed kamerami, mają otrzymać wynagrodzenie pieniężne, co pozwoli im uratować zadłużony dom. Filmowcy zaczynają rejestrować dziwne i niebezpieczne zachowania starszej pani. Sytuacja pogarsza się, kiedy zaczynają działać nieznane siły nadprzyrodzone, które za swój cel obrały Deborah.
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1221 |
|
Pani Mizantrop
|
Zgadzam się, bardzo byłam rozczarowana po seansie, oceniłam na Filmwebie na 3 albo na 4, nie pamiętam.
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam kilka miesięcy temu i bardzo mi się podobało, bardzo fajna fabuła, dziwna, ale fajna. Zakończenie bardzo zaskakujące (przynajmniej dla mnie), niemal do samego końca byłam przekonana, że ......
|
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
"Circle" (2015) - oglądałam już jakieś chyba kilka tygodni temu, ale zapomniałam napisać. Ciekawy pomysł, mimo że podobne filmy niby były, to tutaj jest to jeszcze nieco inny pomysł, dosyć oryginalny i sam film daje do myślenia. Wciąga, minusem są aktorzy, którzy słabo oddali emocje, wiedzą, że mogą zginąć, a zachowują się jakby to była tylko gra. Poza tym całkiem dobrze, taki niszowy thriller z niskim budżetem raczej, ale przy tym ciekawy, nieco inny od reszty. Moja ocena 7/10.
"The hallow/the woods" (2015) -całkiem dobry film z klimatem, las, ciemność i naprawdę czułam napięcie, zrobione jest to nieźle. Gra bohaterów w porządku. Początkowo myślałam, że to jakiś film o jakiś wirusie, ale to jednak coś innego i dobrze, bo te z wirusami i zagładą przez nie, mimo że jest to też przerażająca wizja mniej na mnie działają. Tutaj jest coś innego i niby nic nowego, ale zrobione nawet dobrze. To co czasem śmieszy w innych thrillerach, bo jest nieudolnie zrobione, tutaj tak nie jest moim zdaniem. Dobry film, moja ocena 7/10. |
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się
Warto obejrzeć, "The woods" zwłaszcza jako film z klimatem i napięciem moim zdaniem, a "The circle" dla przemyśleń, bo interesujący film, tylko gra aktorska gorsza, mniej przekonująca jak pisałam, na to przymknęłam oko, bo poza tym ciekawy.
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Buc
|
|
|
#1227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale od razu bylo widac, ze z tym gospodarzem cos nie tak Wysłane z jeżynki |
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Przyczajenie
|
Polecam gotic horror Crimson Peak.
Po rodzinnej tragedii młoda pisarka trafia do mrocznego domu, którego ściany pamiętają duchy przeszłości, a jej nowy mąż - sir Thomas Sharpe nie jest tym, za kogo się podawał. Rzecz dzieje się w mrokach XIX wieku, w zimnym, górzystym hrabstwie Kumbria. Już pierwsza scena przeraża, a potem jest tylko coraz lepiej Piękne kostiumy, piękna scenografia Polecam gorąco!
|
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
No i jak, obejrzałyście już te thrillery, o których pisałam i Was jak pisałyście zachęciłam? Tak z ciekawości pytam
![]() Ja obejrzałam polecany tutaj też "Un homme ideal"/"Mężczyzna idealny" (2015) - thriller z motywem faceta, który dla sławy staje się gotowy na wiele, pokazane tutaj jak to często tego konsekwencje. Dobra gra aktorska, klimat i napięcie też są, zakończenie też dobre. Ogólnie oceniam dobrze, moja ocena 7/10. Dzięki za polecenie miss kitch w tym wątku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.