|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() W każdym razie gratulacje, bo poza in-vitro to nawet lekarze nie są w stanie dokładnie tego okreslić ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() Zrób test minimum 14 dni po stosunku i będziesz wiedzieć. Szanse na ciążę masz, ale raczej małe. Jak tak dalej pójdzie to jakieś choróbsko załapiesz... Współczucia... |
||
|
|
|
|
#1202 |
|
Przyczajenie
|
cytat :
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Trudno uznać stosunek z gwałtu za wymarzony. Aż dziw bierze, że po tym miałaś ochotę na więcej? ![]() Zrób test minimum 14 dni po stosunku i będziesz wiedzieć. Szanse na ciążę masz, ale raczej małe. Jak tak dalej pójdzie to jakieś choróbsko załapiesz... Współczucia...[/QUOTE] nie był wymarzony.a a to że miałam ochotę za 2 razem zależało tylko od tego mężczyzny.. to nie był jakiś nieznajomy.. dobrze go znałam... i stało się... ale ja robiłam test... 18 dni po stosunku... i wyszła jedna kreska czerwona a druga taka choćby przezroczysta bez koloru... musiałam wysilić wzrok żeby ją zobaczyć...... i nie wiem co o tym myśleć.... boję się...
Edytowane przez ziomalpluto Czas edycji: 2009-08-04 o 12:56 |
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwię ci się, że u ciebie współżycie zależy nie od ciebie, ale od mężczyzny ![]() Dla pewności powtórz test - i tak to już nic nie zmieni - jak jesteś w ciąży to jesteś i już. Jak nie - to nie. I na drugi raz pomyśl o tym co robisz...
http://28dni.pl NPR -sposób na życie - wątek na "wizażu" Nowe technologie wspomagające NPR Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2009-08-04 o 13:54 |
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zrobie jeszcze za dwa dni i zobacze ale nie rozumiem czemu jestes tak zle do mnie nastawiona... to ze popelnilam blad nie znaczy ze musisz w ten sposob do mnie pisac... ale mimo wszystko dziekuje za odpowiedz.. wydaje mi se ze kreska byla na pograniczu czasu ktory byl na ulotce.... juz sama nie wiem... i nie zalezy to od mezczyzny... zle zrozumialas... napisalam ze chcialam tego a to jak on sie zachowywyal to jeszcze bardziej mnie tylko uswiaddomilo w tym ze tego chce... |
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak chciałaś tego - to Twoja sprawa. Tylko nie pisz wtedy że to był gwałt - bo to podlega pod prokuraturę. |
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pierwszy stosunek o ile mozna to tak nazwac byl gwaltem... ja przez gwalt rozumiem jesli ktos zmusza cie do sexu i tak bylo... teraz to byl inny chlopak i inaczej to wszystko wygladalo... ten drugi raz to nie byl gwalt zle przeczytalas mojego posta... drugi raz byl za wiedza i zgoda i checia obu stron... w przeciwienstwie do pierwszego... ale ten co mnie zgwalcil to byl gnojem i na szczescie od tego zdarzenia gonie widzialam gdybym spotkala to bym zabila... |
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Że nie da się określić dokładnie zaplodnienia, ale uwazam, że przyjmowanie, że do zapłodnienia doszło w przeciągu paru dni po stosunku jest sensowne, bo inaczej się nie da, więc nie rozumiem czemu wyśmiałaś tą dziewczynę...do ziomalpluto zglosiłaś na policję, że ten koleś (pierwszy) Cię zgwałcił? |
|
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() mi tez sie spoznia okres, ale bralam leki i mam nadzieje ze to z tego powodu - chcialabym juz miec dzidzie, ale ostatni okres byl ciezki i boje sie ze jesli zaszlam to leki moglyby cos uszkodzic spodziewana miesiaczka mialabyc 08.08.09 wiec juz w zasadzie tydzien i nic :/ troche sie boje...
Edytowane przez szancik Czas edycji: 2009-08-14 o 12:43 |
|
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
hej...
mam 19 lat. raz w życiu spóźnił mi się okres. mój cykl normalnie trwa 28 dni, dziś mam 30 dzień, a 6 dni temu współżyłam z moim chłopakiem przekonana, że mam dni niepłodne, bo było sucho, a wcześniej w połowie miesiąca odczuwałam kłucie takie jak zawsze w okolicach dnia owulacji. jednak okresu nie ma. wiem, że to wcześnie, żeby coś obstawiać. nadal jest we mnie sucho... tylko słabo się czuję, ciągle chce mi się spać. biorę też pod uwagę fakt, że ten miesiąc był dla mnie dość ciężki, i że 2 tygodnie temu musiałam bardzo wcześnie wstać do pracy (jako fotograf na zawodach) i stałam pół dnia na słońcu, a jak wróciłam do domu, było mi niedobrze, miałam dreszcze itd. ... Poza tym był to miesiąc bardzo nerwowy. I gdyby nie ten stosunek tydzień temu, to bym była pewna, że nie trzeba robić testu....
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
Hej sunset girl
u Ciebie obstawiam stres i zmęczenie powodem braku miesiaczki ale... wiadomo! do końca nie wiadomo !! ![]()
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
oby... nigdy więcej takiej sytuacji...
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wiesz.. gdyby to byl np. przerywany, to ja bym zmeczenie stawiala na ostatnim miejscu
|
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
Nie... Normalnie. Byłam przekonana, że są niepłodne... Że to końcówka cyklu
![]() Inaczej robimy to z prezerwatywą... W ogóle najchętniej brałabym tabletki, ale nie mogę. A tu taki psikus.... Nie mogę być mamą... Jeśli nie dostanę dziś, to zrobię test... Edytowane przez sunset girl Czas edycji: 2009-08-14 o 13:29 |
|
|
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
Czytam wasze posty i dochodzę do wniosku, że chyba nie powinnam się martwić. Miesiączka spóźnia mi sie 7 dni jednak zabezpieczaliśmy się prezerwatywą...więc chyba to tylko jakieś zaburzenie hormonalne...
|
|
#1217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na Twoim miejscu już dawno bym zrobiła skoro termin @ już minął. |
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam. Wczoraj wieczorem i dziś rano dla potwierdzenia. Negatywne
W moim przypadku to jeszcze dobra wiadomość!A jak nie dostanę okresu w przeciągu tygodnia to zrobię test raz jeszcze. Ale zasadniczo, chyba mogę już spać spokojnie? Chłopak już wyluzował i przepowiada mi dzisiaj @
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Okres powinnam dostać 10-11 sierpnia, nigdy mi sie nie spóżniał. Kochaliśmy sie z TŻtem 31 lipca bez zabezpieczenia. Dzisiaj zrobiłam dwa testy domowe, oba negatywne. Co mam o tym myśleć?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
Sytuacja nieco podobna do mojej. Ja też czekam... Ale wierzę, że jest ok. Jaki test robiłaś?
Ja Quick View. |
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
Ja zrobilam dzis test .... dwie mocna kreski
na ile test moze sie myslic??Na ulotce jest napisane ponad 99% skuteczności ![]() boje sie, jesli jestem w ciazy i uszkodzilam płód przez tabletki?? ![]() w normalnych warunkach bylabym najszczesliwsza w tym momencie jestem przerazona
Edytowane przez szancik Czas edycji: 2009-08-16 o 07:03 |
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie tabletki? Gratulacje
|
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
brałam clotrimazolum, fluconazole, butapirazol i na nerki coś tam Pisało, że kobiety w ciąży nie powinny ich brać
![]() Boże, żeby wszystko było w porządku
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
Kasandra ja jestem w identycznej sytuacji. Powinnam okres dostać 8-10 i do dziś cisza. zrobiłam już 2 testy i jedna krecha
codzień praktycznie rozrabiamy
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, oby to była wina upalnej pogody, jak mi zasugerowała Wizażanka w innym wątku...
eh. boję się. |
|
|
|
|
#1226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na wielu lekach jest informacja ze nie wolno stosowac w ciąży ale cześć z nich i tak jest przepisywana ciężarnym bo nie ma innego wyjścia. Teraz to tylko należało by iść do lekarza i poinformować o zaistniałej sytuacji by zdecydował co dalej robić.
|
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Kasandra jak będziesz już po wizycie daj znać, co Ci wyszło. Mój TŻ brak pozytywnego wyniku testu tłumaczy tym, że ciąży bliżniaczej test nie wykryje
|
|
|
|
|
#1229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam taka nadzieje ze wszystko będzie OK.
Ja podczas ciąży stosowałam leki (na nerki) które nie powinno się stosować w ciąży i miejscowe leki znieczulające na nerwobóle w 3 trymestrze (tez nie można stosować w ciąży a zwłaszcza w 3 trymestrze) i jedyne co dolega teraz mojemu dziecku to lekka marudność bo właśnie wyrzynaja sie 2 dolne czwórki.
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2009-08-18 o 20:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

Że nie da się określić dokładnie zaplodnienia, ale uwazam, że przyjmowanie, że do zapłodnienia doszło w przeciągu paru dni po stosunku jest sensowne, bo inaczej się nie da, więc nie rozumiem czemu wyśmiałaś tą dziewczynę...