Izotek - cz.II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-02, 21:52   #1201
martexa19
Raczkowanie

Dot.: Izotek - cz.II

Cytat:
Napisane przez wirlee Pokaż wiadomość
martexa, weź pod uwagę, że u mnie jest to dopiero 20. dzień. Mam nadzieję, że w kwestii włosów nic się nie zmieni, bo już łepetyna daje mi wystarczająco popalić.
Inna sprawa, że od kilku miesięcy przeczuwałam nieuchronność tej terapii i bardzo dbałam o włosy: od cebulek aż po same końce. Rycyna co tydzień, siemię lniane i inne cuda wianki. I suplementacja ofc.
Obecnie mogę myć spokojnie co drugi dzień - cóż za oszczędność czasu!
Ja wlosy moge myc spokojnie co 4 dni po tym leku.
Przed kuracja tez dbalam mocno o wlosy bo mam na tym punkcie bzika , suple olejowanie, wcierki itp...

Aktualnie przy izo derma zabronil mi brac suple wiec bipre tylko BIOTEBAL bo to nie supl a lek i wsumie pomaga !
Zaluje ze nie moge brac swoje merz spezial :/

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Entanto mialam.. boze jak ja sie dusilam.. tak silnej substancji nigdy nie mialam.. robilam w domu.. i to bylo straszne.. tak mnie dusilo , ze momentami uciekalam na balkon bo juz nie moglam oddychac. Gdy kolezanka mi nakladala to to caly etap mialam poduszke na twarzy a potem koce.. przy suszeniu myslalam ze umieram ... robilam.dwa razy i nigdy wiecej tej firmy..
martexa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 21:55   #1202
wirlee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martexa19 Pokaż wiadomość
Ja wlosy moge myc spokojnie co 4 dni po tym leku.
Przed kuracja tez dbalam mocno o wlosy bo mam na tym punkcie bzika , suple olejowanie, wcierki itp...

Aktualnie przy izo derma zabronil mi brac suple wiec bipre tylko BIOTEBAL bo to nie supl a lek i wsumie pomaga !
Zaluje ze nie moge brac swoje merz spezial :/
Mam nadzieję, że moje też będę mogła tak myć za jakiś czas. Włosy i buzia bardzo mi się przetłuszczały przed kuracją, dlatego może to trwać wolniej. Myłam codziennie rano, a wieczorem nie były już zbyt świeże. A buzia... bardzo mocno się świeciłam, teraz to ustało, ale nie mogę powiedzieć, by była strasznie sucha. Wszystko przede mną.
Z supli to biorę skrzyp i drożdże (2w1), żadnego tam tranu czy czegoś, co zawierałoby wit. A. Aczkolwiek dopytam go chyba na następnej wizycie czy nie ma przeciwwskazań. Wg ulotki teoretycznie nie ma.
wirlee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 22:49   #1203
feronik
Raczkowanie

Ja na izo mogłabym myć włosy rzadziej niż raz na tydzień... (oczywiście tego nie robię ) Tylko że już przed kuracją miałam suche włosy (co innego skóra...) i myłam 1-2 razy w tygodniu.
A co do suplementów to ja się jakoś boję brać cokolwiek dodatkowo. Ale co jakiś czas popijam sobie pokrzywę (właściwie to głównie dlatego, że lubię ), mam nadzieję że nie ma przeciwwskazań.

Nawilżacie buźkę codziennie?
feronik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 23:09   #1204
349f6cedc65965e4f238dd134795e32f57cae38e_65e11a8220b12
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez feronik Pokaż wiadomość
Ja na izo mogłabym myć włosy rzadziej niż raz na tydzień... (oczywiście tego nie robię ) Tylko że już przed kuracją miałam suche włosy (co innego skóra...) i myłam 1-2 razy w tygodniu.
A co do suplementów to ja się jakoś boję brać cokolwiek dodatkowo. Ale co jakiś czas popijam sobie pokrzywę (właściwie to głównie dlatego, że lubię ), mam nadzieję że nie ma przeciwwskazań.

Nawilżacie buźkę codziennie?
Ja nawilżam dwa razy dziennie, rano i wieczorem

Wiem, że encanto dusi itd., ale tak to non stop muszę prostować włosy i mam tego już dosyć
hydrolizowaną keratynę z chęcią bym kupiła, gdybym widziała ją gdzieś stacjonarnie a tak z kosztami wysyłki to nie opłaca mi się
349f6cedc65965e4f238dd134795e32f57cae38e_65e11a8220b12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 09:26   #1205
MickY
Raczkowanie

A jak dbacie o cerę przy mrozie? (w Poznaniu aktualnie -10 )
MickY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 09:40   #1206
martexa19
Raczkowanie

Stosuje kremy z filtrem i z intensywnym nawlozeniem z biodermy i iwostin.
Stary 2016-01-03, 10:02   #1207
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MickY Pokaż wiadomość
A jak dbacie o cerę przy mrozie? (w Poznaniu aktualnie -10 )
Iwostin Sensitia i jakos daje rade tyle ze, wyprobowalam ten krem przy -2° C.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-03, 10:31   #1208
martexa19
Raczkowanie

Ja ten sam co kalinolistek uzywam przy aktualnej minud 14 stopni.. i mi sie sprawdza po wyjsciu z domu nie wygladam odrazu jak " rudolf " czy "burak " a zawzze mialam z tym problem na mrozie.
Stary 2016-01-03, 10:41   #1209
MickY
Raczkowanie

Ale mówicie o Iwostin Senistia krem ochronny z lipidami na zimę czy jakimś innym z tej serii?
Stary 2016-01-03, 12:18   #1210
kaskaa11_11
Rozeznanie

Cytat:
Ale mówicie o Iwostin Senistia krem ochronny z lipidami na zimę czy jakimś innym z tej serii?
Ja tego używam
kaskaa11_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 14:02   #1211
martexa19
Raczkowanie

Ja mam takowy

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2018-02-28 o 16:44
Stary 2016-01-03, 14:59   #1212
MickY
Raczkowanie

Mi dermatolog poleciła Dexeryl i jako nawilżacz używam i jest OK, zastanawiam się właśnie czy na mrozy też się nada...
Stary 2016-01-03, 19:34   #1213
martexa19
Raczkowanie

Nawet nieslyszlalam nigdy o tym kremie ale po wklepaniu w google widze ze sporo osob poleca ktore biore izotek ale po skladzie patrzac sadze ze slaby na zime.
Stary 2016-01-04, 08:42   #1214
martexa19
Raczkowanie

Czesc. Nam nie typowa sprawe i pytanie. Dostalam na swieta grupon na zabiegi do spa. Moja dermatolog mi powiedziala ze poki co niemam stosoqac zadnych peelingow itp itd ani nie robic zabiegow typu dermabrazja itp

I dzwonilam by to odwolac ale oni chca zaswiadczenka lekarskiego czy dermatolog wystawi cos takiego ?
Stary 2016-01-04, 14:56   #1215
kaskaa11_11
Rozeznanie

Cytat:
Mi dermatolog poleciła Dexeryl i jako nawilżacz używam i jest OK, zastanawiam się właśnie czy na mrozy też się nada...
Ja używam Dexerylu na noc i jestem z niego bardzo zadowolona. Myślałam,że będzie za słabo nawilżać,ale jest naprawdę ok dostałam go w aptece razem z curacne.
Stary 2016-01-04, 16:17   #1216
bleuclair
Zakorzenienie

Mi zostało ostatnie 19 dni kuracji. Izo przyjmuję od sierpnia 2014. Szczerze znowu cera mi się pogarsza, tzn wyskakuje coś pojedynczego od czasu do czasu. Miał ktoś tak na końcu kuracji? Boję się trochę nawrotu. To nie sa wielkie zmiany, ale zaczęły pojawiać się około miesiąc temu, wcześniej przez prawie pół roku było czysto. A teraz coś wyskakuje maleńkie ropne punkciki. Jeden-dwa. Wiem,że wiecej Izo mi nie wypisze dermatolog, bo już ostatnio nie chciała mi dać tego opakowania.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 16:57   #1217
infamous_
Raczkowanie

Jeden-dwa w jakim odstępie czasu? codziennie?
infamous_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:38   #1218
Lenari
Przyczajenie

Hej dziewczyny!, sama również stosowałam axotret ok. 2 lata temu przez ok. 8 miesięcy i mi pomógł bardzo. Oprócz suchości skóry i ust, terapie przeszłam raczej gładko a z efektów jestem zadowolona do dziś. Chciałabym zwrócić się z prośbą do osób, które leczyły się izotretinoiną doustną lub są już przy końcu terapii o wypełnienie dosłownie króciutkiej ankiety. Jest mi to bardzo potrzebne do mojej pracy licencjackiej, która dotyczy tego tematu.Wątek śledzę już od pewnego czasu i wydaję mi się, że byłybyście doskonałą grupą badawcza Mam nadzieję, że znajdzie się wśród was parę dobrych dusz, które wypełnią ankietę.

http://www.ankietka.pl/ankieta/21152...-tradziku.html

Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
Lenari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:56   #1219
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Mi zostało ostatnie 19 dni kuracji. Izo przyjmuję od sierpnia 2014. Szczerze znowu cera mi się pogarsza, tzn wyskakuje coś pojedynczego od czasu do czasu. Miał ktoś tak na końcu kuracji? Boję się trochę nawrotu. To nie sa wielkie zmiany, ale zaczęły pojawiać się około miesiąc temu, wcześniej przez prawie pół roku było czysto. A teraz coś wyskakuje maleńkie ropne punkciki. Jeden-dwa. Wiem,że wiecej Izo mi nie wypisze dermatolog, bo już ostatnio nie chciała mi dać tego opakowania.
Ja... Zostalo mi ok 6 dni kuracji (przestalam brac codziennie na ostatniej prostej). Wyskoczyly mi 3 "wulkany"... ogromne, bolesne. Jednego rozdrapalam i mam normalnie dziure na twarzy. Boje sie, ze tradzik wroci i na nowo rozpocznie sie ten koszmar.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-05, 06:03   #1220
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Ja... Zostalo mi ok 6 dni kuracji (przestalam brac codziennie na ostatniej prostej). Wyskoczyly mi 3 "wulkany"... ogromne, bolesne. Jednego rozdrapalam i mam normalnie dziure na twarzy. Boje sie, ze tradzik wroci i na nowo rozpocznie sie ten koszmar.
Kochana nie dotykaj tego. Dzieki izo powinno sie szybciej goic a rozdrapując roznosisz bakterie.
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 08:31   #1221
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Kochana nie dotykaj tego. Dzieki izo powinno sie szybciej goic a rozdrapując roznosisz bakterie.
juz jest lepiej, uzylam Octeniseptu i troszke szybciej sie goi. Moze do konca tygodnia jakos bede wygladac.

Stary 2016-01-05, 14:15   #1222
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez infamous_ Pokaż wiadomość
Jeden-dwa w jakim odstępie czasu? codziennie?
Nie, miałam na myśli,że jeden-dwa małe, naprawde małe takie ropne punkciki utrzymują mi się na policzku w zasadzie ciągle. Tzn jedne pojawiają się, są przez jakiś tydzień-dwa..po czym znikają i pojawiają się kolejne znów jeden-dwa. I tak ciągle od miesiąca, albo dłużej. Wiem,że niektóre z Was miały przepisane jakieś maści po zakończeniu kuracji, w razie ewentualnych "niespodzianek", ale ja nic takiego nie mam poza tym tak jak mówię -zostało mi kilkanaście tabletek.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:15   #1223
slow_motion
Raczkowanie

Cytat:
Mnie zostało 17 dni i też się niepokoję, bo od jakiegoś czasu wyskakują mi maleńkie krostki, nawet nie są ropne, wyglądają bardziej jak kaszka, tyle, że są pojedyncze. Nie pojawiają się może codziennie, ale nie mogę powiedzieć, żeby zdarzył się dzień, w której nie mam żadnej krostki. Też mnie to martwi, do mojego dotychczasowego dermatologa się nie wybiorę, bo szkoda mi jechać tyle kilometrów i płacić astronomiczną sumę za czekanie 45 min na 3-mintową wizytę (), a żaden nowy lekarz chyba nie wypisze mi Izo przy takim stanie cery. Zresztą chciałabym już to skończyć, wybrałam sporo ponad 160mg. Czy jeszcze któraś z Was miała ten problem na koniec kuracji?
Did you say it? "I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life." Did you say it? Make a plan. Set a goal. Work toward it, but every now and then, look around. Drink it in 'cause this is it. It might all be gone tomorrow.
slow_motion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:18   #1224
wirlee
Raczkowanie

Co do nawilżania - używam zwykłego kremu nawilżającego marki Himalaya za 5,50 i jak na razie starcza.
Ale za to zaliczyłam wczoraj porządny krwotok z nosa. :/ Dzisiaj trochę boli głowa, ale to raczej przez stres.
wirlee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:28   #1225
martexa19
Raczkowanie

Do osob ktorym cos wyskakuje pod koniec '
Jaki konkretnie lek bierzecie
Stary 2016-01-05, 18:42   #1226
kalinolistek
Zakorzenienie

Curacne

Stary 2016-01-05, 22:35   #1227
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, miałam na myśli,że jeden-dwa małe, naprawde małe takie ropne punkciki utrzymują mi się na policzku w zasadzie ciągle. Tzn jedne pojawiają się, są przez jakiś tydzień-dwa..po czym znikają i pojawiają się kolejne znów jeden-dwa. I tak ciągle od miesiąca, albo dłużej. Wiem,że niektóre z Was miały przepisane jakieś maści po zakończeniu kuracji, w razie ewentualnych "niespodzianek", ale ja nic takiego nie mam poza tym tak jak mówię -zostało mi kilkanaście tabletek.
Poproś może swoją lekarkę na ostatniej wizycie o jakiś taki specyfik. Mnie epiduo akurat nie pomagało, za to bardzo pomagała finacea, ale to mówię o sytuacji sprzed izo. W każdym razie gdyby mi teraz coś zaczęło dokuczać to najpierw spróbowałabym tę finaceę (tańszym odpowiednikiem podobno jest acnederm, ale zupełnie nie wiem czy nadal jest w aptekach dostępny). Gdyby to nic nie dało, to prosiłabym o kurację podtrzymującą. Tyle czasu już się męczysz na tym izo, że szkoda byłoby wrócić do kłopotów ponownie Trzymam kciuki, aby wszystko zakończyło się pomyślnie.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 09:03   #1228
slow_motion
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martexa19 Pokaż wiadomość
Do osob ktorym cos wyskakuje pod koniec '
Jaki konkretnie lek bierzecie
Ja też Curacne
Did you say it? "I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life." Did you say it? Make a plan. Set a goal. Work toward it, but every now and then, look around. Drink it in 'cause this is it. It might all be gone tomorrow.
slow_motion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:57   #1229
kaskaa11_11
Rozeznanie

Nie straszcie,bo ja też jestem na Curacne i nie życzę sobie żadnych syfów na koniec,zwłaszcza,że od samego początku skora gladka
Stary 2016-01-06, 10:40   #1230
martexa19
Raczkowanie

A czy bral ktos IZOTEK pod ta nazwa i skonczyl kuracje ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości