![]() |
#1201 |
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie i staraczki
U nas z takich konkretnych sklepów jest tylko smyk i tam lovi kosztuje 460zl gdzie na allegro jest 100zl tańszy
Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
No tak ale potrzebujecie na juz.. Dobry laktator jest wazny naprawde
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cos o tym wiem bo miałam z nim romans przez 7mies ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Rozeznanie
|
Jutro będzie szukał. Mam nadzieję że coś znajdzie
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Ja zamowilam przez net i szybko doszedł a przez 2 dni ciepla kapiel, masowanie i dalo rade. Jednak uwazam, ze kazda kobieta powinna miec laktator przed porodem. Z cyckami nie ma zartow!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
Beauty Gratulacje...
mnie po cc bola brzuch a raczek macica ale szybko sie akurczyl a na 2dzien juz latalam przy malej...wiec bedzie ok ... co do kp to laktator kup sobie elektryczmy wiem ze ceny sa kosmiczne ale na allegero mozna znalezc taniej niz w sklepach czy w smyku tam ceny zawsze sa drozsze... wyszliscie juz ze szpitala ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Beauty i jak masz juz laktator ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
Nie wyszliśmy niestety. Wychodzimy w czwartek, moglibyśmy jutro ale fundusze nie zwroci szpitalowi,więc musimy być do czwartku. Dzisiaj położna pomogła nam karmić w kapturkach i nawet nam to wychodzi
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Beauty u mnie w szpitalu tez 5dni po cc trzymali.. Od razu Ci chyba szwy ściągną w takim razie bo u mnie tak było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Rozeznanie
|
Ja też mam. Tak bym chciała do domu
![]() Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Wiem co czujesz bo ja juz tam świra dostawałam a jeszcze współlokatorka była nie do wytrzymania ;/ w domu bedzie o niebo lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba znieczulica totalna, Kamilek pogryzł mi sutki i w dzień kiedy miala przyjśc położna zwymiotował krwia. Spanikowana zostawiłam pieluszkę brudna z krwi i pokazuje to polożnej i mówie, że nie wiem co się dzieje krwia wymiotuje. Położna spojarzała na mnie i mówi "Pokaż piersi.. matko jedyna jakie Ty masz pogryzione sutki, Ty tego nie czujesz??!!!" A ja zabij mnie nie domyśliłabym się, że wymiotuje moja krwia z pokgryzionych sutków. Nawet nie wiedziałam, że sa pogryzione. Nie czułam bólu.
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Docik to sie ciesz. Tylko pozazdrościć ze tak mało czule masz.
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Beauty dzis wielki dzien co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba mam wysorki próg bólu, poród był dla mnie jedną z piękniejszych chwil w życiu, wspominam bardziej uczucie dyskomfortu niż bólu. Jedynie co to mnie pokonało zszywanie, koło odbytu zszywał mnie bez znieczulenia, czułam jak mi wbija igłę, dlatego potem w tym miejscu mnie bardzo bolało i to jeszcze długo po ściągnięciu szwów.
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Postaram się dziś wkleic foto Kamilka, zobaczycie moje cudo ![]() Calineczko dziś i u Nas podobny rekord padł, Kamilek spał od 20-5:00
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Docik mysle ze w przypadku piersi to nie o prog bólu chodzi a wrażliwość tego miejsca
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ja miałam mega mega wrażliwe ze nie mogłam Sams dotykać a teraz po karmieniu i odciąganiu mam niemalże nieczułe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Raczkowanie
|
Ja mam niski prog bolu...
a ja pisze z innej beczki otoz chodzimy z moja cora na zajecia adaptacyjne do przedszkola...wybralam juz i co poniedzialek tam chodzimy.Jest najmlodsza chadzaja tam 2latki ale bawi sie z nimi jest mega szczesliwa...Za 2tyg szczepimy sie na ospe a mnie moj maz zaszczepil kupilam za 220szczepionke mega drogo i za 6tyg musze powtorzyc..dzieki bogu cora bedzie miec za free bo chodzimy do klubiku i zaswiadczenie wystarczy w przychodni...zdzierstwo.. A ja sie szczepie bo nie chorowalam na ospe ![]() Dzis moja cora pokonala 18schodkow sama weszla z salonu na gore ja patrze a ta za mna w sypialni siedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Meg brawa dla cory.
Ja ani na ospę ani na różyczkę ani na Odrę nie chorowalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Podeślijcie mi link do stronki,żeby wgrać zdjęcie do klubu
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Voila.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
Dusiolla ja najbardziej boje sie ospy stad ie zaszczepilam..od kiedy chodzimy do przedszkola to wole miec z glowy...A ty nie myslisz o tym ??chyba ze cory nie bedziesz poki co do zlobka posylac...ja nie mam innej opcji niz od wrzesnia ja polsac ale wole zeby juz teraz zaadoptowala sie w nowym miejscu choc na poerwszych zjeciach szalala i wytrzymala 2h a jak wychodzilysmy to byl placz wiec za 8miechow bedzie czuc sie jak rybka
![]() Najgorsze ze za 6tyg znowu trzeba bedzie wydac na szczepionke nie sadzilam ze sa az tak drogie..w przedszkolu chorowalam na swinke i rozyczke a wiadomo ze jak ona przywlecze mi chorobsko do domu to mnie nie ominie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Meg nie ja sie nie szczepie i cora nie pójdzie do zlobka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Meg tylko ze teraz to ona chodzi z Tobą a jak zobaczy ze zostaje tam sama to moze nie byc tak kolorowo. Kolezanki cora chodziła na takie zajęcia ale dla przedszkolaków czyli starszych a jak teraz poszła do przedszkola to wesoło nie było.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Rozeznanie
|
Witamy się z Wojtusiem z domu
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Beauty to wspaniałe wiesci oby tak dalej!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Rozeznanie
|
Bardzo bym chciała żeby tak zostało, bo jest cudownie
![]() Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Tak naprawde dZiecko w domu inaczej sie zachowuje niz w szpitalu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Ja pietwsze 8 tyg źle wspominam, tzn. jeśli chodzi o zmęczenie bo budzil się najpóźniej co godz na karmienie a w dzień potrafil spać 10-15min budził się znowu głodny, najlepiej cały dzień przy cycku nie miałam możliwosci odespać, po 3 tyg jak już fiksowałam ze zmęczenia i robiłam głupoty w stylu zwijania kołdry nocą w rożek, dalam spokój z cyckiem przeszlam na butelkę. Kiedy myślałam, że najgorsze mineło to spał 3godz bez jedzenia w nocy ale czesto i tak nie spalam bo plakał, w dzień to samo tylko oczy ptworzyl i ryk. W dzień spał po max 30 min w tym potrafil 5razy się przebudzić i płakać. Jak już w końcu znaleźliśmy przyczynę tego zachowania to było za nami 8 tyg funkcjonowania jak zombie. Teraz Kamilek odwdzięcza się jak tylko może, mamy złote dziecko, wiele osób nawet nam to mówi widzac jego zachowanie.
Gratulacje dla małej spacerowiczki ![]() Wojtuś trzymaj tak dalej!! A teraz ja z prośbą o porade. Kamilek zlapal od nas katar czym leczyć? Mamy sól fizjologiczną, psikamy i maść majerankowa pod nosek. Mamy do odkurzacza ściągacz do kataru. Macie sprawdzone sposoby? Mam straszne wyrzuty, że mogłam temu zapobiec. Wiem to tylko katar ale to nasz pierwszy katar i trochę to przeżywam. Bałam się tego bo dorosły się męczy a co dopiero takie maleństwo.
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
Ja zakupilam nawilzacz powoetrza bo w domu mamy sucho a cora pierwszy katar miala majac 13miechow i zarazila sie ode mnie wiec moze kup aspirator z nawilzaczem sa takie dla malych rzeczy..u nas nic nie pomoglo i katarek miala 7dni niestety
![]() Moja juz od kilku dni sama robi wycieczki po schodach bardzo jej sie spodobalo i jak mowie nie to placz i wchodzi nadal... Docik to super ze Kamcio taki grzeczny moja tez byla grzeczna a teraz im starsza tym jest gorzej tzn w ogole sie nie slucha robi swoje...jak z nia gdziekolwiek pojde to cieszy sie do wszystkich a wszyscy mowia jaka ona radosna a ona zawsze taka jest...o musze isc na gore wstala ksiezniczka..3ba mleczko zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Docik no nic nie zrobisz z katarem jedynie musisz odciągać gluty,psikac woda morska ,smarowac mascia majerankowa a jak macie inhalator to inhalować rowniez
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- No i podłóż PPD materac albo poduchę klin albo jakas książkę zeby był pochylony troszkę jak spi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Wszystko co napisalaś to stosuje dodatkowo wietrzę sypialnie. A co z witamina C w kroplach, podajecie przy katarze?
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Ja normalnie podaje teraz w tym okresie tymbardziej.
No katar leczony i nieleczony trwa 7dni takze mozna tylko próbować ulżyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Rozeznanie
|
Wstawiam zdjęcia do wieczora
![]()
23.07.2007r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wojtuś jest już z nami ![]() Edytowane przez beautifuldream Czas edycji: 2015-12-03 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.