Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 09:25   #1201
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Aha, co do okresu: Wczoraj był pierwszy dzień i było lajcikowo, a w nocy wstałam do Wojtka i jak ze mnie poleciało, to musiałam majtki zmieniać... więc leci ze mnie jak z kranu.

Szuuu, cieszę się, że się podobają ciuszki
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:26   #1202
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Bidulka udanego wypoczynku mimo wszystko

A właśnie są od dziś kupony do maka

Moje dziecko zasrało się dziś po pachy-autentycznie! Akurat dziś kiedy będzie szczepienie... Obmylam ja Ale dalej sztyni kupką -.- i będę musiała ją znowu umyć a to się wiąże z mega darciem
Umyj ja pod kranem
Stary 2015-08-26, 09:27   #1203
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Umyj ja pod kranem
Ja nie umiem Wojtka myć pod kranem. Nijak nie mogę go złapać.
22.06.2015
Stary 2015-08-26, 09:36   #1204
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
U nas też. wcześniej uderzał, teraz łapie w dłoń i wyciąga, często uda mu się rzucić jak rusza ręką energicznie
Laurka rez. Albo ciagnie za ten uchwyt albo caly reka wyjmuje

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja tez nie ale Tz myje przy kryzysowej kupie

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Czy wasze dzieci przewracaja sie z plecow na bok albo na odwrot?

Edytowane przez Princesika
Czas edycji: 2015-08-26 o 09:38
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:40   #1205
kejtiCe
Zakorzenienie

Princesika Wojtek przekreca się z brzucha na plecy, ale z pleców na bok nie. No z boku na plecy tak
22.06.2015
Stary 2015-08-26, 09:45   #1206
201710041131
Konto usunięte

Kurczę, tyle sie napisałam i zniknęło jak zadzwonił do mnie klient z pretensjami... Kumacie ze w poniedziałek rano wysłałam paczkę "PACZKA 24" czyli we wtorek teoretycznie powinna byc. Dzisiaj dzwoni do mnie chłopak, że paczki jeszcze nie ma, sprawdzam na stronie PP a tam, że paczka dopiero dotarła do Łodzi... a chłopak z całkiem innej miejscowości wiec pewnie dopiero jutro dojdzie paczka... Jest za pobraniem wiec jak mi nie odbierze jej to chyba sie pochlastam bo sama wysyłka kosztowała 16 zł wrr

Kaczuszka w domu jak płacze to nie bo tu jeszcze jeden taki ryksun mieszka. Ale juz sama na spacery nie wychodzę po osiedlu bo ciagle ludzie mnie pouczają (tylko ci starsi) i zaglądają do wózka "bo przecież zdrowe dziecko tak nie płacze" i wtedy "Ojesuuu co on ma z buzka?" A ostatnio jak poszłam to pod jednym balkonem zatrzymałam sie na chwile i usłyszałam komentarz o dracych sie "bachorach" i odpuściłam...

Kaja u mnie pielęgniarka miała w tym pokoju taki fotel rozkładany na którym w nocy kimala i sobie ten wózeczek przesunęła do tego fotela zeby blisko miec

Ja chyba bede sprzedawała moja chustę... Trudno, bede uwiązana w domu ale nie chce go wsadzać na sile bo potem przez kilka h nie idzie go uspokoić

Masija oj tak, bardzo wyjątkowe te nasze pociechy Ale wczoraj byli u nas znajomi z ta malutka która urodziła sie w 35 tc i tez spokojna była a w domu ponoc buczy cały czas

Masija ile kosztuje takie spotkanie z doradca od chust?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Princesika z pleców na bok tylko dwa razy mu sie udało ale na boku jak kładę to zawsze przekręca sie na plecy co mnie wkurza przy jego ulewaniu bo jak mu robię klin to buczy i nie chce

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:48   #1207
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
W sumie chyba nie mozna ale nie mialam wyjscia

Mi lek mówił ze można. Niby jak jesteś chora to jest jeszcze więcej leukocytów wiec więcej przeciwciał w mleku... No niby logiczne ale tez sie nadal zastanawiam

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:49   #1208
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Aha, co do okresu: Wczoraj był pierwszy dzień i było lajcikowo, a w nocy wstałam do Wojtka i jak ze mnie poleciało, to musiałam majtki zmieniać... więc leci ze mnie jak z kranu.

No sa super, my większość body na teraz mamy od znajomych i sa takie sobie wiec kilka takich fajniejszych bardzo sie przyda

Kurcze współczuje okresu...

Wasze dzieci tez maja swoje ulubione smoczki? Konrad nie pogardzi żadnym ale najbardziej lubi te brzydkie Te lovi czy avent maja taki kształt ze wypadają mu i sie denerwuje :P

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:52   #1209
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
No sa super, my większość body na teraz mamy od znajomych i sa takie sobie wiec kilka takich fajniejszych bardzo sie przyda

Kurcze współczuje okresu...

Wasze dzieci tez maja swoje ulubione smoczki? Konrad nie pogardzi żadnym ale najbardziej lubi te brzydkie Te lovi czy avent maja taki kształt ze wypadają mu i sie denerwuje

Ja w ogóle takich kolorowych bodow nie zakładam. Najbardziej lubię białe i szare, bo do wszystkiego mi pasują.

Wojtek ssie tylko smoka lovi. Mamy jeszcze inny, z BD z rosska, ale nie dałam mu, bo to są te brązowe i jakoś mnie to odrzuca
22.06.2015
Stary 2015-08-26, 09:54   #1210
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Szuuu - twój Konrad miesiąc młodszy od Dominiki a już przekonał ja z waga
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:55   #1211
Princesika
Zakorzenienie

Szuuu moja nie bardzo lubi naszego I love daddy ani I love mammy. Najbardziej lubi takiego, którego Tz awaryjnie w szpitalu kupił i dostala jako pierwszy. Brzydki, zielony i zolty z jakim dziwnym rysunkiem
Stary 2015-08-26, 09:58   #1212
mehja
Zakorzenienie

TŻ pojechał do maca po mcmuffiny, taka miałam od wczoraj ochotę odkąd zobaczyłam kupony
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:19   #1213
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
A ja nie umiem plecaka prosiłam tz zeby małego przy próbach asekurował, ale on mówił, że źle, ja widziałam że dobrze.. każe mu najpierw na yt obejrzeć... bo w domu by mi się przydał plecak. Odkurzanie czy mycie naczyń z kieszonką jesy do du...
A kangurek mmie denerwuje tymi rękawkami. Co podnosze reke to przeszkadza.
Mi nawet moja super doradczyni kangurka nie pokazała że Julek niby za duży. W☠☠☠☠ia mnie to jak ludzie gadają jaki to on duży i gruby jak to jest normalne dziecko

Ja przy tż to wiążę tylko kieszonkę, gdyby zobaczył jak wrzucam Małego na plecy to chyba by umarł

Cytat:
Kurczę, tyle sie napisałam i zniknęło jak zadzwonił do mnie klient z pretensjami... Kumacie ze w poniedziałek rano wysłałam paczkę "PACZKA 24" czyli we wtorek teoretycznie powinna byc. Dzisiaj dzwoni do mnie chłopak, że paczki jeszcze nie ma, sprawdzam na stronie PP a tam, że paczka dopiero dotarła do Łodzi... a chłopak z całkiem innej miejscowości wiec pewnie dopiero jutro dojdzie paczka... Jest za pobraniem wiec jak mi nie odbierze jej to chyba sie pochlastam bo sama wysyłka kosztowała 16 zł wrr

Kaczuszka w domu jak płacze to nie bo tu jeszcze jeden taki ryksun mieszka. Ale juz sama na spacery nie wychodzę po osiedlu bo ciagle ludzie mnie pouczają (tylko ci starsi) i zaglądają do wózka "bo przecież zdrowe dziecko tak nie płacze" i wtedy "Ojesuuu co on ma z buzka?" A ostatnio jak poszłam to pod jednym balkonem zatrzymałam sie na chwile i usłyszałam komentarz o dracych sie "bachorach" i odpuściłam...

Kaja u mnie pielęgniarka miała w tym pokoju taki fotel rozkładany na którym w nocy kimala i sobie ten wózeczek przesunęła do tego fotela zeby blisko miec

Ja chyba bede sprzedawała moja chustę... Trudno, bede uwiązana w domu ale nie chce go wsadzać na sile bo potem przez kilka h nie idzie go uspokoić

Masija oj tak, bardzo wyjątkowe te nasze pociechy Ale wczoraj byli u nas znajomi z ta malutka która urodziła sie w 35 tc i tez spokojna była a w domu ponoc buczy cały czas

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Princesika z pleców na bok tylko dwa razy mu sie udało ale na boku jak kładę to zawsze przekręca sie na plecy co mnie wkurza przy jego ulewaniu bo jak mu robię klin to buczy i nie chce

Ja płaciłam 130 zł, ale to ja dojeżdżałam do doradczyni, nie chciało mi się sprzątać na jej przyjazd, i z jej dojazdem cena 5 dyszek wyższa

Przycięłam Julkowi paluszek przy obcinaniu paznokci

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:19   #1214
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Moja że smoczkow to tylko cyca.. Mam, avent, lovi i coś tam jeszcze. Żadnego nie tknie. Jak mlekiem polalam to łaskawie zlizala i wraz mnie wysmiala.
Stary 2015-08-26, 10:20   #1215
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Szuuu na pewno dobra wiadomość ze Konradek nie ma alergii i ze wreszcie bedziesz mogła zjeść cos normalnego to kciuki za Twoja wytrwałość w czekaniu az kolki przejdą

My skorki nie ściągamy, cos pediatra ostatnio brzęczala zeby ściągać bo tam sie mastka zbiera dżizas u niemowlaka mastka ja sie zastanawiam gdzie Ci lekarze studiują? Chyba jakies kursy korespondencyjne z Pcimia Dolnego Tak samo mnie kiedyś uświadamiała jedna ze Julek bedzie otyły ze za dużo przybiera na cycu i zeby go woda oszukiwać.... Durne to takie ze nie wiem

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja skórki nie ściągam - nie trzeba bo to nie ma żadnego znaczenia a może dziecku sprawiać ból - tak mówił pediatra jak Leoś się urodził i tego się trzymam 😉

Kejti- opróżnianie nocnika z kupą uważam za duuzo gorsze niż pampersa. Nienawidzę tego. A Leoś robi ze trzy kupy dziennie. Masakra!

Byliśmy dziś w pepco- fajne bodziaki z długim rękawem mają.

Zjadłam dziś pizzę i czekam na brak reakcji brzuszkowej😉
Co do siusiakow
Pierozku mastka u Dzieci się zbiera to jest wydzielina fizjologiczna. Jeżeli nie jest usuwana to może (nie musi) wywołać zapalenie przez bakterie które mają możliwość się rozwijać. Generalnie chyba od zawsze teorie są różne na ten temat. Ja odciagalam długo a potem przestałam i w wieku 6 lat przyrosla ma skórka do żołędzia. I wtedy jest ból przy odrywaniu...także ten...o stulejce która się może zrobić już nie wspomnę. A takiego maluszka to nie boli...nie Trzeba tego robić na maxa

Ja już się chyba pogodziłam z tym że moja nie akceptuje smoka i dałam sobie spokój.

Coś jeszcze miałam napisać i zapomnialam

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:21   #1216
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja się boję na plecy, właśnie tego wrzucania. I boję się że główkę nagle odchyli do tyłu bo lubi zadzierac głowę i patrzeć do góry.
Stary 2015-08-26, 10:25   #1217
masija
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie też już moje wyjątkowe dziecko daje w tyłek..

Spotkanie kosztuje 80 zł z dojazdem i wypożyczeniem chusty na tydzień.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:25   #1218
Princesika
Zakorzenienie

Pierozek i jak ten paluszek? Bardzo przycielas?
Stary 2015-08-26, 10:27   #1219
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:

wspolczuje
Cytat:
u nas wlasnie w niedziele byl pierwszy prysznic malej,,ja ja trzymalam a TZ polewal prysznicem

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
TŻ pojechał do maca po mcmuffiny, taka miałam od wczoraj ochotę odkąd zobaczyłam kupony
bylismy w sb w kfc, mala tak patrzyla jakby chciala frytke heh

Cytat:
Mi nawet moja super doradczyni kangurka nie pokazała że Julek niby za duży. W☠☠☠☠ia mnie to jak ludzie gadają jaki to on duży i gruby jak to jest normalne dziecko

Ja przy tż to wiążę tylko kieszonkę, gdyby zobaczył jak wrzucam Małego na plecy to chyba by umarł

Ja płaciłam 130 zł, ale to ja dojeżdżałam do doradczyni, nie chciało mi się sprzątać na jej przyjazd, i z jej dojazdem cena 5 dyszek wyższa

nie znaja sie

u nas spoko nocka..TZ pojechal po kumpla, bo zlapal gume, a ja w tym czasie wykapalam, nakarmilam mala i odozylam ja do lozeczka i sama zasnela, kolejny juz raz spala od 21;15 do 1:15 , zjadla i spala do 5:40..pozniej ladnie zjadla, pospala w lozeczku, wzielam ja do lozka i spala do 8:40 teraz lezy w lozeczku, patrzy sie na karuzele i gada z nia a ja ide pod prysznic
Stary 2015-08-26, 10:27   #1220
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Aaaa wiem co...moja też slinibsir niemiłosiernie i pcha ręce. Ale tak jak chyba fartuch pisał to nie żeby tylko odkryła że ma ręce i poznaje ciało

Maja
Stary 2015-08-26, 10:28   #1221
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:

oj... zdarza sie..jesli masz w domu octenisept to przemywaj.. zagoi sie
Stary 2015-08-26, 10:33   #1222
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Moja że smoczkow to tylko cyca.. Mam, avent, lovi i coś tam jeszcze. Żadnego nie tknie. Jak mlekiem polalam to łaskawie zlizala i wraz mnie wysmiala.
Łączę się w bólu...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja się boję na plecy, właśnie tego wrzucania. I boję się że główkę nagle odchyli do tyłu bo lubi zadzierac głowę i patrzeć do góry.
Ja się przyznaję że mi się raz wymsknął z rąk, bo jak zaczynam dociągać to wierzga, ale na plecy wiążę zawsze na łóżku więc poleciał na łóżko Jak się zawiąże ciasny tobołek to dziecko nie ma szans polecieć, ale trudno się przełamać

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Co do siusiakow
Pierozku mastka u Dzieci się zbiera to jest wydzielina fizjologiczna. Jeżeli nie jest usuwana to może (nie musi) wywołać zapalenie przez bakterie które mają możliwość się rozwijać. Generalnie chyba od zawsze teorie są różne na ten temat. Ja odciagalam długo a potem przestałam i w wieku 6 lat przyrosla ma skórka do żołędzia. I wtedy jest ból przy odrywaniu...także ten...o stulejce która się może zrobić już nie wspomnę. A takiego maluszka to nie boli...nie Trzeba tego robić na maxa

Ja już się chyba pogodziłam z tym że moja nie akceptuje smoka i dałam sobie spokój.

Coś jeszcze miałam napisać i zapomnialam
Ja u Julka żadnej mastki nie widziałam i siusiaka nie ruszam

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Pierozek i jak ten paluszek? Bardzo przycielas?
Mały nie zapłakał ani nic, ale wydaje mi się że dosyć mocno, krewka poleciała, ale skoro nie płacze to chyba go to jakoś nie boli mocno... ehhh masakra z tymi paznokciami, tak szybko mu rosną, jak śpi to nie da sobie przyciąć bo wyrywa ręce a jak jest obudzony to tak wierzga że masakra...

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:38   #1223
Princesika
Zakorzenienie

Ja mam dosc tych paznokci. Rosna jak szalone. Nie znosze tego obcinania zawsze sie boje, ze jej natne paluszek
Stary 2015-08-26, 10:39   #1224
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

No właśnie to wierzganie. Moja bardzo często się prezy i wygina przy wiązania bo motam jak wściekła i na plecach sobie tego nie wyobrażam teraz. Syna też bałam się na plecy do nosidła wrzucić a starszy był, też przy łóżku go wsadzalam na początku.
Stary 2015-08-26, 10:42   #1225
rybkaa90
Zakorzenienie

Co do skoczków u nas hitem są lovi. Tych brzydkich żółtych nie chcę, ciągle wypadają mu z buzi. Mialam te żółte z jakiś warsztatów. Chciałam być harda i nie dawać smoka, ale po co mam meczyc dziecko i ciebie. Smok jest the best do usypiania i jak głośno płacze.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:44   #1226
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Słyszeliście że znowu upały idą

Maja
Stary 2015-08-26, 10:44   #1227
rybkaa90
Zakorzenienie

U nas też problem z obcieciem paznokci. Sen ma bardzo czujny w dzień, zaraz się rozbudza i nici z obcinania. A w nocy to matka ślepa i nie chcę dziecku paluszków poobcinac

06.09.2014
Stary 2015-08-26, 10:45   #1228
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Ja właśnie dzisiaj obcinalam rano. Ale nożyczkami tylko za pierwszym razem a potem normalnym obcinaczem...jakoś wyczucie przy obcinaczu mam wieksze

Maja
Stary 2015-08-26, 10:49   #1229
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Słyszeliście że znowu upały idą
Niestety znowu wszystko zanurzone! Dzisiaj fajną pogoda, tylko masakrycznie wieje.

06.09.2014
Stary 2015-08-26, 10:52   #1230
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja nie obcinam na śpiocha, bo jak zaśnie to się już do niego nie zbliżam
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości