|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aniołkowe Mamy - o staraniach i życiu tu gadamy cz. VII
Eh a ja witam się z łóżka, mogłabym jeszcze pospać ale nie mogę zasnąć. Śniło mi się że jakieś badania robiłam i do wyników dołączyli kartkę, że jedyne rozwiązanie to adopcja lub invitro
Także to by było na tyle jeśli chodzi o spokojny sen.Mle współczuję wstawiania Moja siostra też potrafiła przed 5 wstać, ale bajki sobie wlaczala do 6 aż rodzice do pracy wstaną... Natomiast w dni kiedy jest przedszkole/szkoła to nie można jej dobudzić ;D Pisałam to o 7 Ale mi remont wizażu stanął na drodze. Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciezko funkcjonowac po takich wczesnych pobudkach Cytat:
hehe tez kiedys wierzylam w ta teorie niestetyu nas nie dzialala, budzik w dupci sie wlaczal i nie ma zmiluj bez wzgledu na pore zasniecia ![]() noooo to sie zrelaksujesz hej pogoda jak u Slodkiej fatalna dzisiaj dentysta wiec juz sie trzese no i obudzilam sie w nocy z bolem gardla , kiepsko ogolnie sie czuje
|
||
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Mleb wspolczuje wstawania -_-
Dzien dobry..u mnie 11 stopni i pochmurno.. standard angielski :p wyprowadze sie chyba ma wyspy kanaryjskie ![]() Nie wyspalam sie standardowo..ja juz tak jestem przyzwyczajona do zbyt malej ilosci snu ze chyba pod tym wzgledem jestem gotowa ma dziecko
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
taki jest plan
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Biegaczka ja jeszcze miesiąc temu mieszkałam na Podlezu. Nie lubię takich dużych skupisk ludzkich. Tutaj jest tak cudownie, że mój Mąż mówi co weekend ze jest na wakacjach.
Myślicie, że ta beta jest ok? Kto jest dobry z matmy? Jak było 1084 a teraz jest 1995 to ilu procentowy jest przyrost? Bo ja ciemniak z matmy jestem :-D |
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Plat
zazdraszczam urlopu! chociaz ja i na urlopie sie nie wyspalam...w ogole bylam wiecznie padnieta, bo jeszcze anemie mialam, a cale 2 tygodnie latalam - bo tu to auto, praca 8h siedzenia i do domu na kanape ;p Koszmar, ale no na urlopie wiecej sie zmeczylam ![]() Slodka wez daruj sobie te matemtyki, ciesz sie Wizyta juz za 6 dni, zobaczysz pikajaca kropeczke ![]() Ja w sumie jestem przyzwycajona do skupisk ludzi - teraz to juz w ogole.. aczkolwiek no meczace to... chtnie zamieszkalabym tam, gdzie wy codziennie bym na chrzastowke chodzila albo tam za - dawniej z kolezanka tam chodzilysmy na piwko zawsze w lecie - piekne czasy, az sie lezka w oku kreci ![]() Jakby nas stac bylo, to chetnie bym sie tam ponizej Was wybudowala Piekne te domki tam ponizej sa
|
|
#1207 |
|
Konto usunięte
|
Słodka a po co Ci to wiedzieć? Ciąża to nie matematyka - policzyłam Ci ostatnio, że ma być min. 1800, jest więcej czyli jest dobrze. I przestań przeliczać!
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby przejść musiałam pisać smsy z panem od matmy ![]() Haha słodka dokładnie codziennie to sobie mówimy z mężem w nowym mieszkaniu- że tu jak na wakacjach ![]() A tak poza tym 1995 to mój rok urodzenia takze dobry wynik ![]() A ja sobie tak sniadaniuje ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2015-09-04 o 09:25 |
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Muffi - wyglada smakowicie - co to ?
![]() Ja popijam kawe i sie poryczalam w biurze... bleh. Dobrze, ze siedze tylem do wszystkich, to jakos moge to jeszcze ukrywac...
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rycz :-* to nic nie zmieni. Bleee wiem, że głupio gadam, bo sama to przeżyłam dwa razy... Ale wierz mi, że czas leczy rany. Nigdy nie zapomnimy, nasze dzieci będą w naszych sercach juz na zawsze. Głowa do góry :-* będzie coraz lepiej z każdym dniem.
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
biegaczka ja też nie liczę, ze sie wyspię, ale odpoczne psychicznie, nie bede musiała oglądac ludzi z pracy przez ponad 2 tygodnie! Nie będe musiała tu jeźdźić, zrywać się wcześnie z budzikiem, robić śniadań, obiadów w pośpiechu, no po prostu ODPOCZNE
bo jeszcze kilka dni w robocie i popełniłabym chyba harakiri muszę na chwilę zapomnieć o codzienności no i w końcu pobędziemy z chłopem dłuzej razem, bo ostatnio na takim wyjazdowym dłuższym urlopie byliśmy 2,5 roku temu więc jaram sie na maksa! muffi nie wiem co to jest, ale bym żarła ![]() ja mam dzisiaj w robocie budyń czekoladowy własnej roboty i troche kaszy kuskus z sosem pomidorowym z cyckiem, papryką i cukinią
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj rozmawialam z moja mama, mowila mi ze wstala przed 10 zeby byc z nami, ze myslala bo: M: to przeciez mogl byc moj wnuk albo wnuczka ja: wnuk, mamo... M: co dzis robilas na obiad? Moja mama pyta mnie o cos czasem ale nie docieraja do niej odpowiedzi. Dla niej to bylo dziecko ktore bylo ale go nie ma i ona nie uznaje mojego wyboru, mojej decyzji opartej na mojej intuicji. Ja od pierwszych dni czulam, ze to chlopiec, jak go zobaczylam, to wiem ze to chlopiec i juz - nie interesuja mnie zadne badania... intuicja tyle razy mnie w tej krotkiej ciazy nie zawiodla, a ona nie uznaje tego. Cholernie to boli...
|
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
biegaczka
słodka a Wy kiedy chcecie powiedzieć rodzinie/najbliższym o ciąży? |
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Plat, nie za szybko. Myślę, że w okolicach trzeciego miesiąca.
Ale jesteście :-P Powiedzcie lepiej, że nikt nie potrafi tego obliczyć :-P Szczerze to myślałam że ta beta będzie gdzieś w okolicach 3000... |
|
|
|
#1216 |
|
Konto usunięte
|
Słodka jakby było 3000 to by była duża szansa na bliźniaki... Przyrost min. 66% w 48h. Zrobiłaś trochę wcześniej niż 48h więc nie wyszło 100% przyrostu, a nawet jakby było 100% to niecałe 2200... Nie wiem skąd Ci się wzięło te 3000... A jak tak bardzo chcesz to Ci policzę
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52645749]Słodka jakby było 3000 to by była duża szansa na bliźniaki... Przyrost min. 66% w 48h. Zrobiłaś trochę wcześniej niż 48h więc nie wyszło 100% przyrostu, a nawet jakby było 100% to niecałe 2200... Nie wiem skąd Ci się wzięło te 3000... A jak tak bardzo chcesz to Ci policzę
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No zrobiłam wcześniej o dwie godziny. Myślisz, że gdyby zrobić równo o tej samej godzinie to było by równe 100%? A te 3 tys to pomyślałam dlatego, że czasem dziewczyny piszą ze maja betę np 100 a po 48 h skacze om MP na 300-400. Zastanawia mnie też od czego zależy przyrost. Od jakich czynników. |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Slodka ale Ty panikujesz
![]() Ja jakby nam sie co udalo i wyszlo z sikacza nawet nie zamierzam robic hcg. W maju robilam, ale tylko raz, bez przyrostu.
|
|
#1219 |
|
Konto usunięte
|
Słodka przy niższych wartościach beta rośnie szybciej, czym wyższe wartości tym wolniej rośnie. To jest tak skokowo. Wyszło 84%, na pewno to, że nie było równe 48h ma wpływ. Jest w normie, przestań przeliczać
bo przyjadę i serio wyhoduję Ci guza... Moje bety rosły tak: 80, po 2 dniach 161, po 4 dniach 679, po kolejnych 2 dniach 1628 także sama widzisz, że skakała różnie, ale u mnie różnica w czasie pobrania była do 20 minut... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam betę w ostatniej ciąży. Ale były koszmarnie niskie. Pamiętasz, Gryzia? Dlatego teraz panikuje.... ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Myślisz ze dwie godziny robią taka różnicę? |
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama bym pewnie panikowala... stad prawdopodobnie oleje takie badania..
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz więcej bety robić nie będę.
|
|
|
|
#1223 |
|
Konto usunięte
|
Tak Słodka myślę, że robią taką różnicę...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Konto usunięte
|
Na bbf jest kalkulator przyrostu bHCG sprawdź sobie jak to wygląda, może mi nie wierzysz?
![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra. Uspokoilyscie mnie
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Wierze Ci . Kalkulatora szukałam, ale nie znalazłam. Wiec olalam. |
|
|
|
#1227 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dziwie sie ze panikujesz Sama bym tez drazyla temat I chyba dobrze, wiecej stresu i myslenia niz to potrzebne. 10 wrzesnia blizej niz dalej , zostaje czekac Nie dodam ,ze cierpliwie bo wiem,ze to nierealne ![]() A ja za tydzien w poniedzialek jak nie dostane @ bede dzwonic do gina. Dzis mija 5 tygodni po zabiegu i okresu niet
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodka Mały Szogun jesteś
![]() Skup się lepiej na rozmowie o pracę , żeby dobrze wypaść. Kciuki już zaciśnięte ![]() Mała biegaczka Muffi Nie wiem co tam jesz, ale mi już cukier skoczył ![]() Plat To w niedziele już lecicie z tego co pamiętam? Przypomnij jaki kierunek obraliście?
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Ooo Słodkaaa dziewczyny wiedzą co mówią 😃.
Chociaż w sumie ja zanim uwierzyłam że to ciąża to chyba z 5 testów zrobiłam 😀
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

Także to by było na tyle jeśli chodzi o spokojny sen.
Moja siostra też potrafiła przed 5 wstać, ale bajki sobie wlaczala do 6 aż rodzice do pracy wstaną... Natomiast w dni kiedy jest przedszkole/szkoła to nie można jej dobudzić ;D 

więc jaram sie na maksa! 

bo przyjadę i serio wyhoduję Ci guza...