Mamy marzec 2016. Część II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 19:06   #1201
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
ja do kwietnia jezdzilam samochodem z '87 roku a teraz troche lepiej ale tez juz 19 lat bo z '96 ale dom wazniejszy a samochodzik fajna corsina mała krępa zawrotna niewywrotna
Myśleliśmy o tym żeby wziąć trochę więcej kredytu i kupić nowy ale chyba na razie zostaniemy przy hondzie nie psuje się, przerobiliśmy ją na gaz, ma wielki bagażnik, zadbana, szkoda ją tak po prostu sprzedać, kupić droższy, który może będzie się psuł..
Stary 2015-09-09, 19:07   #1202
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
600 gramów szczęscia
Włączam, mam nadzieję, że nie wypłaczę oczu
Stary 2015-09-09, 19:10   #1203
Darkanddark
Zakorzenienie

Kiedy ten program znowu leci? W jakie dni?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 19:11   #1204
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Kiedy ten program znowu leci? W jakie dni?
Będzie leciał codziennie od poniedziałku 14.09 o 17:15 na TVP2
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 19:12   #1205
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie leciał codziennie od poniedziałku 14.09 o 17:15 na TVP2
Dziękuję za info. Jak będzie leciał to dajcie mi znać, bo pewnie zapomnę. :-D
Stary 2015-09-09, 19:13   #1206
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Myśleliśmy o tym żeby wziąć trochę więcej kredytu i kupić nowy ale chyba na razie zostaniemy przy hondzie nie psuje się, przerobiliśmy ją na gaz, ma wielki bagażnik, zadbana, szkoda ją tak po prostu sprzedać, kupić droższy, który może będzie się psuł..

wiekszy kredyt wieksze odsetki a jak samochod dobry to szkoda bo te nowe samochody to naprawde się co chwile psują, nowe części i się biznes kręci
Stary 2015-09-09, 19:14   #1207
nyny15
Raczkowanie

Ja nie mam odwagi oglądać programu o wcześniakach.. Moja przyjaciółka urodziła przed terminem - dziecko ważyło niecałe 2kg, taka kruszynka, że bałam się na ręce wziąć. Mam nadzieję, że moje dociągnie chociaż do 3kg...

Ale widziałam dziś dokument "Sekrety niemowlaków" - był super, o tym jak dziecko rozwija się w pierwszym roku życia. Jeśli będziecie miały okazję, to polecam! Był na TVP2 HD o 17:00.
Stary 2015-09-09, 19:15   #1208
Bonku
Wtajemniczenie

aa pierwsze kolorki się pojawiły z tego co pamiętam Lewek i jeszcze jedna dziewczyna miały mieć synków
Stary 2015-09-09, 19:18   #1209
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
wiekszy kredyt wieksze odsetki a jak samochod dobry to szkoda bo te nowe samochody to naprawde się co chwile psują, nowe części i się biznes kręci
Ano, niestety wiem z autopsji. Ostatnio ponad 3 tys wydaliśmy na naprawę auta, po czym okazuje się, że i tak dalej cieknie olej. Trzeba sprzedać ten szit.
Stary 2015-09-09, 19:18   #1210
nyny15
Raczkowanie

Mnie możesz pokolorować, córcia będzie!
Stary 2015-09-09, 19:22   #1211
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nyny15 Pokaż wiadomość
My mieliśmy ostatnio test naszego auta (focus) przewożąc kuzynostwo z dzieckiem i wózkiem, wózek zmieścił się do bagażnika, więc jest super!
Najlepiej, że uświadomiłam sobie, że może się nie zmieścić, jak już podjechałam pod dworzec
Łe, focus ma 2 razy większy bagażnik niż moja Toyka.
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A ja w moim vw polo dobrze, że chociaż 5-drzwiowy
Chyba musimy sobie przyczepki kupić.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 19:24   #1212
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anielka3 Pokaż wiadomość
Maja naimie starsza Noemi Karina mlodsza Giorgia😆 starsza bardzo cimna ma karnacjie i czekoladowe wlosy mlodsza jasne wlosy czarne oczy karnacjia jasniejsza ( ja typowa pl z urody , maz ciemny ) ciekawe czy 3 dziecko bedzie domnie podobne ???? 😊
Fajne imiona Dziewczynki muszą być prześliczne z tą ciemną karnacja. A jeszcze jak jasne włosy!
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Pani mi tylko pow ze musiala juz wyjsc dzisiejszego dnia.. no nie mam slow. Szkoda ze 40 min przed wizyta i musialam sie wracac do domu. Masakra jakas
O rany... no to współczuję. Co za rozczarowanie.
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ale ja i tak zamierzam rodzić w prywatnej klinice. Chyba, że ciąża będzie nie donoszona albo będzie krucho z kasą, wtedy muszę państwowo. I w razie takiego wu wolę wiedzieć, że kogoś tam chociaż znam z personelu. To taki plan b
Monia też się lekalam przy tych swoich dwóch porodach ze nie donosze.. a teraz powiem Ci że nie wiem czy będę tam rodzić bo gin mi dał nadzieję na cc w naszym szpitalu i szczerze mówiąc nie chce mi się jechać realu kawał znów. Ale ja z pewnością ustawie sobie Białystok jako plan b.

No ja też się martwię Olgietka, coś za długo trwa to milczenie, tym bardziej ze jest na zwolnieniu. Może do Polski się wybrała z tej okazji?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 19:25   #1213
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość

Chyba musimy sobie przyczepki kupić.
chyba tak bo nasze autko jest 3 drzwiowe

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 19:28   #1214
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość

część II ?! seriooo?!

Nie każcie mi nadrabiać

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Brzuszki
No jesteś!
Czemu ja Twoje zdjęcia widzę w tel a pozostałych dziewczyn nie musze kompa odpalic żeby obejrzec te wszystkie brzuchy. Pocieszam się tylko tym ze jestem w najbardziej zaawansowanej ciąży spośród Was wiec pewnie stąd ten wielki bebech
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 19:29   #1215
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Fajne imiona Dziewczynki muszą być prześliczne z tą ciemną karnacja. A jeszcze jak jasne włosy!

O rany... no to współczuję. Co za rozczarowanie.

Monia też się lekalam przy tych swoich dwóch porodach ze nie donosze.. a teraz powiem Ci że nie wiem czy będę tam rodzić bo gin mi dał nadzieję na cc w naszym szpitalu i szczerze mówiąc nie chce mi się jechać realu kawał znów. Ale ja z pewnością ustawie sobie Białystok jako plan b.

No ja też się martwię Olgietka, coś za długo trwa to milczenie, tym bardziej ze jest na zwolnieniu. Może do Polski się wybrała z tej okazji?
Czytaj dalej! Olgietka zrobiła wielki COME BACK
Stary 2015-09-09, 19:33   #1216
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zaczynam bać, że ten mój brzuch nie przystopuje.. i wybuchnę w końcu

Poczekaj, bo ja może coś źle policzyłam. Niby siły mi wróciły, mdłości ustąpiły, ale żelek ciążowy pozostał żelkiem (kalafiorem*)
Ja mam w sobotę 19.09.

*wybrać wg. upodobań
też mam 19.09 w sobotę
Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
No wlasnie..podpisuje sie pod pytaniem bo juz zaczynam sie martwic czy ze mna ok?? Wprawdzie niby cos mi tam wyskoczylo ale to nawet nie 1/3 waszych...nozesz kurcze ja nie wiem.. Piekne macie te brzucholki..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
możemy sobie więc rękę podać, bo u nie to samo

Cytat:
Ps. nie umiem dodać wiersza, żeby wpisać się w kalendarz wizyt
dodałam Cię do kalendarza z wizytami

Cytat:
Ja dziś zaczęłam 15 tc - byłam u lekarza, maleństwo ma się dobrze, rośnie ładnie, wszystko w normie.
Czy wy też macie takie lęki przed każdą wizytą? - pierwsze pytanie, jakie zadaję lekarzowi, to "żyje?" Czy ten strach mi kiedyś minie?

Ale mam czytania!
ja żyję strachem od wizyty do wizyty..
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Słyszałam o tym, lecz w sumie to w to też nie wierzyłam. Jeżeli się sprawdzi to będzie dziewczynka!
u nas prawdopodobnie się potwierdzi, ale zobaczymy jeszcze
Stary 2015-09-09, 19:37   #1217
nyny15
Raczkowanie

Cytat:
No ale to jednak hatchback.. Jak zmienialiśmy, to chcieliśmy combi, no ale trafiła się okazja i mamy co mamy Auto jest super, bezawaryjne, od pierwszego właściciela, z małym przebiegiem, ciężko będzie wymienić na większe - więc planujemy nie kupować gratów.. Już zapowiedziałam rodzicom, że wstawimy do nich krzesełko do karmienia, wanienkę już mają, żeby nie wozić nic ze sobą..

Ciągle mi się wydaje, że to jeszcze taka odległa przyszłość, no ale w końcu 15 tc, leci czas, leci!
Stary 2015-09-09, 19:50   #1218
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle jest tu jakaś motocyklistka?

Ja, ja, ja.
Co prawda pojeździłam tylko jeden sezon sama ale prawko A mam, motocykl miałam. Później jedna ciąża, dziecko, teraz druga i czasu i chęci na jazdę brak. Wcześniej z tż jeździłam.

Cytat:
Jak już w temacie aut jesteśmy, to zaczęłam się zastanawiać jak ja się pomieszczę z wózkiem i wszystkimi gratami w mojej toyocie Yaris.
Spoko luz, ja swego czasu zastępczo peugotem 206 i to dwudrzwiowym jeździłam i wózek sie zmieścił. Fotelik musiał być niestety z przodu ale dało rade.

Cytat:
Śliczny wózek! ja chyba po tym jak mąz oświadczył ze jasny szary nam sie bedzie strasznie brudził to chyba na czarny się przestawie a kupić za 150zł to rewelacja![COLOR="Silver"]
D
Nie popełniaj tego błędu co ja i nie kupuj czarnego wózka. Kupilismy spacerówke taka do samochodu na zakupy czarną i plamy non stop, kółka odbite, chrupki, ciastka wszystko jak na dłoni. A 3w1 mamy szarą i zero brudu na nim nie widać. Ostatnio dopiero jak się mu przyjrzalam z bardzo bliska to zobaczyłam że trochę pobrudzony jest.

Cytat:
Ja nie mam odwagi oglądać programu o wcześniakach.. Moja przyjaciółka urodziła przed terminem - dziecko ważyło niecałe 2kg, taka kruszynka, że bałam się na ręce wziąć. Mam nadzieję, że moje dociągnie chociaż do 3kg...

Ale widziałam dziś dokument "Sekrety niemowlaków" - był super, o tym jak dziecko rozwija się w pierwszym roku życia. Jeśli będziecie miały okazję, to polecam! Był na TVP2 HD o 17:00.
Ja właśnie ładuje ten o wcześniakach. Ten o niemowlakach przegapiłm, tzn miałam włączony i zajęłam sie kuchnia a na koniec się zorientowałam co straciłam.

Cytat:
No ale to jednak hatchback.. Jak zmienialiśmy, to chcieliśmy combi, no ale trafiła się okazja i mamy co mamy Auto jest super, bezawaryjne, od pierwszego właściciela, z małym przebiegiem, ciężko będzie wymienić na większe - więc planujemy nie kupować gratów.. Już zapowiedziałam rodzicom, że wstawimy do nich krzesełko do karmienia, wanienkę już mają, żeby nie wozić nic ze sobą..

Ciągle mi się wydaje, że to jeszcze taka odległa przyszłość, no ale w końcu 15 tc, leci czas, leci!
No to ja mam swobodę tez z autem bo mamy chyba największy bagażnik wśród osobówek vw passat z 2006 r. Bagażnik mega duży, pakowny, wszytko mieści.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 19:54   #1219
misia880
Zakorzenienie

My mamy kie ceed kombi z 2011 duza a zgrabna

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 19:58   #1220
_emma
Zakorzenienie

Cytat:

Wcześniaki zdarzają się bardzo rzadko, większość ciąż jest donoszona, a nawet przenoszona nie martw się na zapas..
O "Sekretach niemowlaków" mówiła mi dziś dziewczyna mojego brata. Zadzwoniła do mnie po obejrzeniu i poleciła
Stary 2015-09-09, 20:07   #1221
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

I jak tu nie ryczeć.. będę oglądać na pewno od 14tego.

No nic, Dobranoc wszystkim, padam powoli
Stary 2015-09-09, 20:08   #1222
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja, ja, ja.
Co prawda pojeździłam tylko jeden sezon sama ale prawko A mam, motocykl miałam. Później jedna ciąża, dziecko, teraz druga i czasu i chęci na jazdę brak. Wcześniej z tż jeździłam.
To tak jak ja. Na Początku Jeździłam jako plecak, potem kupiłam pierwsze moto. W marcu kupiłam swój wymarzony motocykl na który zbierałam dwa lata .. Żeby w lipcu dowiedzieć się ze jestem w ciąży. Nie pojeździłam.. Teraz muszę moja perełkę sprzedać.
Ale prócz tego, że nie będę jeździć mając dziecko, to jeszcze miałam na nim wypadek, i już chęci do jeżdżenia nie są takie jak były na początku.
Na czym się woziłaś?
Stary 2015-09-09, 20:16   #1223
_emma
Zakorzenienie

Dobranoc Dziewczynki, ja też już padam jak mucha. Wysprzątałam całe mieszkanie, 2 prania, pyszny obiad.. do jutra
Stary 2015-09-09, 20:16   #1224
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak ja. Na Początku Jeździłam jako plecak, potem kupiłam pierwsze moto. W marcu kupiłam swój wymarzony motocykl na który zbierałam dwa lata .. Żeby w lipcu dowiedzieć się ze jestem w ciąży. Nie pojeździłam.. Teraz muszę moja perełkę sprzedać.
Ale prócz tego, że nie będę jeździć mając dziecko, to jeszcze miałam na nim wypadek, i już chęci do jeżdżenia nie są takie jak były na początku.
Na czym się woziłaś?
Miałam Suzuki SV650 ahhh ten dzwięk V-ki Tż miał KAwasaki Z750. Jak ja już nie jeździłam zamienił się z kolega na mocne Enduro i orzekł że jest za mocne wiec też je sprzedał i tak zostaliśmy beż moto.

A co masz? Groźny wypadek miałaś? Nic Ci się nie stalo? Ja też miałam jedną mała wywrotkę w sumie ze stania i po tym już mi krew się mroziła na myśl o ślizgu.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2015-09-09 o 20:18
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 20:25   #1225
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Miałam Suzuki SV650 ahhh ten dzwięk V-ki Tż miał KAwasaki Z750. Jak ja już nie jeździłam zamienił się z kolega na mocne Enduro i orzekł że jest za mocne wiec też je sprzedał i tak zostaliśmy beż moto.

A co masz? Groźny wypadek miałaś? Nic Ci się nie stalo? Ja też miałam jedną mała wywrotkę w sumie ze stania i po tym już mi krew się mroziła na myśl o ślizgu.
Ja mam Yamahe R6, a mój facet R1. On też moto sprzedaje, bo chyba woli te pieniądze dołożyć do lepszego samochodu.
Miałam typowego dzwona w tył samochodu. Facet zatrzymał się na żółtym, a ze było deszczowo, to niefortunnie uderzyłam przodem prawym, a moto mi uciekło na lewo.. A ja.. Obita, ale bardziej bolała duma :-P
Stary 2015-09-09, 20:27   #1226
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
ja do kwietnia jezdzilam samochodem z '87 roku a teraz troche lepiej ale tez juz 19 lat bo z '96 ale dom wazniejszy a samochodzik fajna corsina mała krępa zawrotna niewywrotna
przybij piątkę! Nasz w tym roku skończył 20 lat Póki co zbieramy na wykończenie mieszkania i nie ma opcji byśmy dali radę z tym i tym.

Cytat:
to tak jak ja. Kurcze ja to wszystkiego się boję.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 20:42   #1227
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ Ci zazdroszczę! Sama chciałabym mieć już w domu wózeczek żeby się nim nacieszyć
tez sie nie moge napatrzec no ale czekam az wyschnie wkladka do spacerowki I schowam nowy nabytek

Cytat:
Śliczny wózek! ja chyba po tym jak mąz oświadczył ze jasny szary nam sie bedzie strasznie brudził to chyba na czarny się przestawie a kupić za 150zł to rewelacja!

tez mi sie ta cena podobala gleboki jest czarno-szary a spacerowka I buda sa ciemno szare

Cytat:
Napisane przez zombiga Pokaż wiadomość
Jak się chwalimy to wszystkie. Mam nadzieje że się doda, bo mój telefon ma humory. Widzicie coś? W pracy mówią ze brzucha nie widać, ale ja widzę, zawsze miałam płaski a tu taka trochę piłka jak położę ręce
widac widac

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Na pocieszenie, moj skarb tyle ze tylem hehe zdjecie kiepskie bo tel na swiecacym papierze :/ i bokiem trzeba glowe odprocic hehe
ale tak normalnie wyszedl cudo
piekne plecki

dobrej nocy dziewczyny ja zmykam ogladac porodowke
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 21:06   #1228
Bonku
Wtajemniczenie

Na ktorym programie? Bo na TLC nie ma obecnie
Stary 2015-09-09, 21:07   #1229
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle jest tu jakaś motocyklistka?
Ja tez uśpiona od 2011 bo najpierw jako plecaczek na bmw gs 1100 męza a potem się zawziełam i zrobiłam A a mój ukochany dołożył się mi do suzuki 500 chyba to był gs500 ale głowy nie dam sobie uciąc. Najpierw jeździłam nim do pracy po wrocławiu a potem stwierdziłam że na 3 m przed slubem lepiej jednak pociagiem do pracy dojechac niż gips + suknia slubna. W czerwcu wesele a w październiku 2 duże krechy i sprzedałam. za to mąż chce mnie zabic jak tylko słyszy a byś sprzedał jeden z tych 4.
A też się ślizneliśmy jak jechaliśmy do chorwacji ja wypadłam na pobocze a mój ślizgał się pod tym gs jakies 80m na szczeście nic za nami nie jechało bo było by krucho bo nawet komórki mieliśmy padnięte. Ja za to na 2 jeździe swoim motorkiem walnęłam na zakręcie w krawężnik i lagi pokrzywiłam tylko ja tak potrafię

Cytat:
Moja mama też mi już kupiła cały worek body, pajacykow i innych takich Ale ja się wstrzymuje.. Zastanawiam się nad nowym wózkiem a używanym.

Uff, oby haha :-D
Moja już się pyta czy może zacząc kupowac po sh bo to taki maniak Zosik ma sukienki kupione już do szkoły a dopiero przedszkole.

Cytat:
Mury już stały. Jest to budynek gospodarczy moich rodziców. Parter i poddasze. Razem 280m2 ale dom robimy z połowy
Kawał domu my wybraliśmy taki domek co ma 137 m uzytkowej, teraz zbieram się w sobie żeby pierwsze mapki przygotowac.
Cytat:
Mi nowe auto taki numer odstawiło : wsiadam do auta rosa na szybach córka w foteliku, szybko szyby na dół i nagle akumulator padł, szyby podciągałam z 15 min na słabym aku, córka nie poszła do żłobka a mąz po 3 dniach przyjechał i wymienił akumulator i od tamtej pory już oki. Ale konfort jazdy jest boski i jak wsiadam do wcześniejszego berlingo to mi brakuje lusterka dla zosi i tego pikania przy parkowaniu.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 21:14   #1230
nessea
Raczkowanie

Ale naskrobalyscie Nadrobic Was to niezla lektura Mam pytanie do dziewczyn,ktore mialy problemy z pecherzem. Czy w wynikach badan mialyscie podwyzszone bialko i leukocyty w moczu? Strasznie sie martwie bo u mnie sie pojawily. Co tydzien chodze do lekarza mierzyc cisnienie i sprawdzac czy bialka nie mam w moczu, bo w poprzedniej ciazy (pod koniec) mialam gestoze, a ze teraz juz na tak wczesnym etapie ciazy mam podwyzszone cisnienie, to lekarz powiedzial ze musimy to sprawdzac, tak profilaktycznie. A tu pielegniarka totalnie mnie zaskoczyla, ze bialko sie pojawilo. Zadzwonila wiec do poloznej, a ta powiedziala ze skoro cisnienie jest ok i nie ma obrzekow, to musi to byc infekcja (tylkoze ja nie mam zadnych fizycznych objawow infekcji). Wyslala mocz do dokladnej analizy i wyniki dopiero w piatek po poludniu. Strasznie sie boje i chyab wolalabym zeby to byla jednak jakas infekcja drog moczowych. Z tego wszystkiego rozklejam sie z byle powodu i brzuch mnie pobolewa, a wiem ze nie powinnam, ale jak tu wytrzymac do piatku?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości