Aparaty ortodontyczne cz. XVI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 13:24   #1201
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI

Cytat:
Napisane przez sylvana0 Pokaż wiadomość
cześć. Podpowiedzcie mi które to konieczne są zdjęcia do założenia aparatu. Pantomograficzne całkowite to pewne tak? a te drugie?
Przymierzam się do załozenia u Pani Zalwert- Zając , może ktoś akurat jest po leczeniu u niej i się podzieli opinią

Zdjęcie wewnątrzustne przylegające izometryczne ortoradialne
20 zł. Zdjęcie na płytkę zgryzową (szczęka, żuchwa) 40 zł. Zdjęcie zgryzowo – skrzydłowe / jedna strona 35 zł. Zdjęcie pantomograficzne – całkowite 60 zł. Zdjęcie pantomograficzne – 1 sektor 50 zł. Zdjęcie pantomograficzne – 2 sektory 55 zł. Telerentgenogram boczny głowy w zwarciu 60 zł. Komplet (PANORAMA + TELE – RTG) 110 zł. Zdjęcie stawów skroniowo-żuchwowych prawego i lewego w pozycji otwarcia i zamknięcia ust 65 zł. Zdjęcie stawów skroniowo-żuchwowych prawego i lewego w pozycji otwarcia i zamknięcia ust + płyta CD 70zł. Zdjęcie panoramiczne cyfrowe 65 zł. Telerentgenogram cyfrowy 65 zł.
Pantomograficzne i tele
Stary 2016-06-09, 23:21   #1202
xplasticlove
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kizdaM Pokaż wiadomość
Jakbyś usuwała dwie na raz po dwóch stronach to nie byłoby potem jak jeść jeszcze jakby były usuwane po jednej stronie, góra i dół, to ok ale po różnych to raczej nie da rady
Dopytałam się dzisiaj kolegi - przyszłego dentysty - i powiedział mi to samo. Najwidoczniej istnieje nawet ryzyko udławienia się (bo język jest cały znieczulony). Mam nadzieję, że nie będzie problemów z dostaniem L4, bo inaczej kicha...

A no i dzisiaj namówiłam koleżankę z pracy na aparat 😁 ma trochę skomplikowaną sprawę z zębami (brak dolnych szóstek, niewyrośnięty kieł...). Jest już umówiona na pierwszą wizytę. Jestem z siebie dumna, bo koleżanka marzy od dziecka o prostych zębach. I będę miała z kim dzielić się bólem 😝

Dukan od 23-09-2017
xplasticlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 00:26   #1203
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xplasticlove Pokaż wiadomość
Dopytałam się dzisiaj kolegi - przyszłego dentysty - i powiedział mi to samo. Najwidoczniej istnieje nawet ryzyko udławienia się (bo język jest cały znieczulony). Mam nadzieję, że nie będzie problemów z dostaniem L4, bo inaczej kicha...

A no i dzisiaj namówiłam koleżankę z pracy na aparat 😁 ma trochę skomplikowaną sprawę z zębami (brak dolnych szóstek, niewyrośnięty kieł...). Jest już umówiona na pierwszą wizytę. Jestem z siebie dumna, bo koleżanka marzy od dziecka o prostych zębach. I będę miała z kim dzielić się bólem 😝

ja miałam usuwane jednocześnie 2 górne ósemki. Oczywiście ze znieczuleniem. Dolne z kolei oddzielnie. Powiedziano mi, że opuchlizna przy dolnych jest tak duża, że utrudnia jedzenie, a nawet oddychanie.

Czy któraś z was miała/ma aparat kosmetyczny z białym łukiem?
nawiedzonanarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 00:28   #1204
Frutti
Zakorzenienie

Zazwyczaj do aparatów kosmetycznych wsadzany jest biały, emaliowany drucik, z którego owa emalia po czasie schodzi
Stary 2016-06-10, 07:34   #1205
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nawiedzonanarzeczona Pokaż wiadomość
ja miałam usuwane jednocześnie 2 górne ósemki. Oczywiście ze znieczuleniem. Dolne z kolei oddzielnie. Powiedziano mi, że opuchlizna przy dolnych jest tak duża, że utrudnia jedzenie, a nawet oddychanie.
Mnie czekają jeszcze 2 górne 8 do usunięcia, chętnie zrobiłabym to za jednym razem, ale jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić, jak jeść skoro z obydwu stron szwy i ciągnięcie i ból
kizdaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 10:04   #1206
agatka36
Zadomowienie

Cytat:
Mnie czekają jeszcze 2 górne 8 do usunięcia, chętnie zrobiłabym to za jednym razem, ale jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić, jak jeść skoro z obydwu stron szwy i ciągnięcie i ból
Górne są lżejsze do przeżycia, dolnych nie usuwałam, ale po górnej prawie nic mnie nie bolało i od razu mogłam jesc normalnie, jedynie pojawiła się opuchlizna i siniak
Stary 2016-06-10, 15:05   #1207
_Sylvia
Raczkowanie

Jestem po usunięciu trzech ósemek, została mi prawa dolna do zrobienia. Każdą robiłam pojedynczo, NIE WYOBRAŻAM sobie usuwania dwóch na raz, nawet po jednej stronie Górna do przeżycia, po dolnej przez pierwsze trzy dni ledwo byłam w stanie zjeść jogurt, bolało przy połykaniu, buzię otwierałam na szerokość 1 cm . Piątego dnia zjadłam pierwszą kromkę chleba, byłam w siódmym niebie po tej głodówce Siniak z kolei utrzymywał mi się z dobre 10 dni.
Ogólnie dość ciężko to zniosłam 20 czerwca idę na ostatnią i koniec mojego małego koszmaru

W poniedziałek usuwałam prawą górną, na zdjęciu RTG była położona normalnie, a chirurg powiedział, że była umiejscowiona poziomo, nie wiem jak to możliwe...

Edytowane przez _Sylvia
Czas edycji: 2016-06-10 o 15:10
_Sylvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 13:52   #1208
Eve00
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam. Za pierwszym razem z tego najcienszego drucika zeszla mi ta powloka biala, a pozniej juz nie mialam z tym problemu.

DBAM O WŁOSY
Eve00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 23:21   #1209
xplasticlove
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Sylvia Pokaż wiadomość
Jestem po usunięciu trzech ósemek, została mi prawa dolna do zrobienia. Każdą robiłam pojedynczo, NIE WYOBRAŻAM sobie usuwania dwóch na raz, nawet po jednej stronie Górna do przeżycia, po dolnej przez pierwsze trzy dni ledwo byłam w stanie zjeść jogurt, bolało przy połykaniu, buzię otwierałam na szerokość 1 cm . Piątego dnia zjadłam pierwszą kromkę chleba, byłam w siódmym niebie po tej głodówce Siniak z kolei utrzymywał mi się z dobre 10 dni.
Ogólnie dość ciężko to zniosłam 20 czerwca idę na ostatnią i koniec mojego małego koszmaru

W poniedziałek usuwałam prawą górną, na zdjęciu RTG była położona normalnie, a chirurg powiedział, że była umiejscowiona poziomo, nie wiem jak to możliwe...
Ech, teraz to się trochę przeraziłam. Czy dostałaś zwolnienie? To powinna być norma, ale wiem, że dużo dentystów nie wydaje.

Sent from my Tornado 348 using Tapatalk

Dukan od 23-09-2017
Stary 2016-06-11, 23:36   #1210
Minai
Rozeznanie

Pytanie do doświadczonych z wyciągami:
czy jecie w wyciągach? Ogólnie mam nosić wyciągi całą dobę i kazał mi zdejmować do jedzenia. A tak naprawdę wygodniej by mi było ich nie zdejmować, bo jak jestem gdzieś na mieście, to często jem w pośpiechu w biegu i nie mam jak ich sobie zakładać, nie chce mi się tez bawić w chowanie ich gdzieś. Zastanawiam się, dlaczego kazał je zdejmować - dlatego, że podczas jedzenia (żucia) rozciągają się i będą słabiej pełniły swoją funkcję? Czy może są jakieś inne powody?
Stary 2016-06-11, 23:52   #1211
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minai Pokaż wiadomość
czy jecie w wyciągach? Ogólnie mam nosić wyciągi całą dobę i kazał mi zdejmować do jedzenia. A tak naprawdę wygodniej by mi było ich nie zdejmować, bo jak jestem gdzieś na mieście, to często jem w pośpiechu w biegu i nie mam jak ich sobie zakładać, nie chce mi się tez bawić w chowanie ich gdzieś. Zastanawiam się, dlaczego kazał je zdejmować - dlatego, że podczas jedzenia (żucia) rozciągają się i będą słabiej pełniły swoją funkcję? Czy może są jakieś inne powody?
Trzeba ściągać do jedzenia A nie czujesz, że jak masz wyciągi i próbujesz coś zjeść, to mocno ciągnie? Za mocno... Ogólnie dobrze pracują i najlepiej spełniają swoją rolę jak się mówi, ich noszenie w nocy też jest bardzo ważne.
Ja nie mam problemu żeby je ściągać jak jestem na mieście i idę coś zjeść

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-12, 11:23   #1212
Minai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Trzeba ściągać do jedzenia A nie czujesz, że jak masz wyciągi i próbujesz coś zjeść, to mocno ciągnie? Za mocno... Ogólnie dobrze pracują i najlepiej spełniają swoją rolę jak się mówi, ich noszenie w nocy też jest bardzo ważne.
Ja nie mam problemu żeby je ściągać jak jestem na mieście i idę coś zjeść
Właśnie nie przeszkadzają mi za bardzo w jedzeniu. Początkowe 2 dni to owszem, wydawało mi się że nie da się w nich jeść, nie da się mocno otworzyć ust. Jednak teraz już tak nie mam, mogłabym spokojnie w nich jeść. A jak je zdejmę to się dziwnie czuję - nie wiem jak mam trzymać żuchwę, 'lata' mi w przód w tył, a jak mam wyciągi to jest tak stabilnie. Nie wiem, chyba zostanę pierwszą w historii fanką wyciągów, ale naprawdę czuję że jak je mam, to żuchwa leży tam gdzie trzeba, a jak zdejmę to ona chce wracać w tył i nie umiem nad nią zapanować
A jak jesteś na mieście to gdzie chowasz te wyciągi? Ja mam ten problem, że nie tyle że gdzieś jem na mieście, tylko np mam 10 min na przejście między budynkami i wtedy muszę zjeść w biegu. Albo wracam pociągiem i wtedy chciałabym zjeść.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

To jest dzisiejsze foto, zgryz z wyciągami:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=214731

A to jakieś stare bez wyciągów (niestety nie mam za dobrego zdjęcia zgryzu bez wyciągów, bo nawet jak to robiłam to chyba trochę brałam żuchwę do przodu do zdjecia ):
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=202671

Edytowane przez Minai
Czas edycji: 2016-06-12 o 11:09
Minai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 11:58   #1213
bijoux91
Raczkowanie

Cytat:
Zależy jaką miałam kombinację wyciągów. Jeżeli taką, że spokojnie dało się jeść i nie przeszkadzały to ich nie ściągałam.
bijoux91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 19:40   #1214
_Sylvia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xplasticlove Pokaż wiadomość
Ech, teraz to się trochę przeraziłam. Czy dostałaś zwolnienie? To powinna być norma, ale wiem, że dużo dentystów nie wydaje.

Tak, dostałam zwolnienie, poprosiłam o nie. Na pierwszą górną wzięłam 5 dni, ale okazało się, że nie jest mi aż tyle potrzebne i na drugą górną wzięłam trzy. Wykonuję pracę fizyczną, troszkę dźwigam, więc bałam się od razu wrócić do pracy, ale że goiło się ładnie to wzięłam mniej niż za pierwszym razem. Zaś na dolną 5 dni, nie dałabym rady pojawić się w pracy, nawet nie wychodziłam z domu z tą opuchlizną.
Chirurg przepisał też antybiotyk i Ketonal, dał na karteczce 'instrukcje' postępowania po zabiegu ( nie pić i nie jeść pierwsze dwie-trzy godziny po zabiegu, itd., itp.).

Zabieg dla mnie masakryczny, ale skoro taki cienias jak ja dał radę to i ty dasz

Zaopatrz się w jakąś dobrą pomadkę do ust/wazelinę lub maść z witaminą A. Miałam dość mocno poharatane usta po zabiegu, maść z witaminą A szybko mi je zregenerowała

Edytowane przez _Sylvia
Czas edycji: 2016-06-12 o 19:46
_Sylvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 00:06   #1215
xplasticlove
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Sylvia Pokaż wiadomość
Tak, dostałam zwolnienie, poprosiłam o nie. Na pierwszą górną wzięłam 5 dni, ale okazało się, że nie jest mi aż tyle potrzebne i na drugą górną wzięłam trzy. Wykonuję pracę fizyczną, troszkę dźwigam, więc bałam się od razu wrócić do pracy, ale że goiło się ładnie to wzięłam mniej niż za pierwszym razem. Zaś na dolną 5 dni, nie dałabym rady pojawić się w pracy, nawet nie wychodziłam z domu z tą opuchlizną.
Chirurg przepisał też antybiotyk i Ketonal, dał na karteczce 'instrukcje' postępowania po zabiegu ( nie pić i nie jeść pierwsze dwie-trzy godziny po zabiegu, itd., itp.).

Zabieg dla mnie masakryczny, ale skoro taki cienias jak ja dał radę to i ty dasz

Zaopatrz się w jakąś dobrą pomadkę do ust/wazelinę lub maść z witaminą A. Miałam dość mocno poharatane usta po zabiegu, maść z witaminą A szybko mi je zregenerowała
Dzięki za rady. Na drugą ósemkę chyba wezmę urlop. Ja pracuję w gastronomii i też nie wyobrażam sobie pojawienia się w pracy dopóki wszystko nie zejdzie

Dukan od 23-09-2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-13, 05:52   #1216
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja moich tych co mam teraz nie ściągam, orto nic nie mówiła ze mam tego nie robić. Jesli mi to nie przeszkadza to jej tymbardziej jedynie jak miałam wyciągi przez pół paszczy to musiałam ściągać bo sie po prostu nie dało
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 07:16   #1217
truskavkowa
Raczkowanie

Cytat:

ja mam kosmetyczny, przy pierwszym założeniu miałam biały łuk ale emalia zeszła po jakichś 2-3 tygodniach, więc przy kolejnych wizytach od razu prosiłam o normalny łuk. I szczerze mówiąc w moim przypadku ten metal mniej się rzuca w oczy ten biały - ale to też dużo zależy od koloru zębów
góra - 11.12.2015 r.
truskavkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 11:30   #1218
I_g_1
Raczkowanie

Cytat:

Mój kazał ściągać do jedzenia, ale i tak muszę. Mam założone na górne trójki i na dolne trójki i czwórki, więc nie daję razy cokolwiek większego ugryźć. Wcześniej miałam tak jak Ty - i spokojnie mogłam jeść w wyciągach.
Jak jem na mieście to ściągam do jedzenia i je po prostu wyrzucam do pierwszego lepszego kosza i po jedzeniu zakładam nowe. Jeśli jem w domu lub w pracy to zdejmuje - jem i zakładam te same. Mam już taką wprawę w zakładaniu, że robię to szybko i sprawnie :d.
Stary 2016-06-14, 16:35   #1219
Catalina7
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było, ale dzisiaj byłam na wizycie i postanowiłam, że napiszę Dzisiaj pierwszy raz orto założyła mi łańcuszek na górę i chciałam Was zapytać jaka jest różnica między tym łańcuszkiem a zwykłym drutem? Czy ten łańcuszek ma jakieś specjalne działanie? Prawie rok miałam bardzo jasnoróżowe gumki, praktycznie niewidoczne, ale zachciało mi się zmiany i stanęło na niebieskich. Tylko nie wiedziałam, że będę miała ten łańcuszek i teraz mój aparat widać z daleka, do czego trudno mi się przyzwyczaić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 20:06   #1220
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catalina7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było, ale dzisiaj byłam na wizycie i postanowiłam, że napiszę Dzisiaj pierwszy raz orto założyła mi łańcuszek na górę i chciałam Was zapytać jaka jest różnica między tym łańcuszkiem a zwykłym drutem? Czy ten łańcuszek ma jakieś specjalne działanie? Prawie rok miałam bardzo jasnoróżowe gumki, praktycznie niewidoczne, ale zachciało mi się zmiany i stanęło na niebieskich. Tylko nie wiedziałam, że będę miała ten łańcuszek i teraz mój aparat widać z daleka, do czego trudno mi się przyzwyczaić
Łańcuszek likwiduje szpary głównie i przesuwa zęby w linii po prostu
Stary 2016-06-15, 11:07   #1221
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Łańcuszek likwiduje szpary głównie i przesuwa zęby w linii po prostu
Mi orto powiedziała, że na następnej wizycie chce mi zlikwidować "trójkącik między górnmi jedynkami, czyli pewnie też za pomocą łańcuszka ? czy w jakiś inny sposób się to robi ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160606_152113.jpg (83,6 KB, 45 załadowań)
Stary 2016-06-15, 12:26   #1222
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Mi orto powiedziała, że na następnej wizycie chce mi zlikwidować "trójkącik między górnmi jedynkami, czyli pewnie też za pomocą łańcuszka ? czy w jakiś inny sposób się to robi ?
Nie wiem na ile da się je jeszcze przybliżyć łańcuszkiem, być może wcześniej zastosuje tzn. stripping
Stary 2016-06-15, 14:59   #1223
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem na ile da się je jeszcze przybliżyć łańcuszkiem, być może wcześniej zastosuje tzn. stripping
Mówiła coś, ze chce je względem siebie jakoś inaczej ustawić, bo póki co tylko się wyrównały w łuku i nic z nimi więcej nie robila, więc chyba nic chirurgicznego nie miała na myśli zobaczymy, jeszcze sporo czasu do nastepnej wizyty
Stary 2016-06-15, 15:45   #1224
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiła coś, ze chce je względem siebie jakoś inaczej ustawić, bo póki co tylko się wyrównały w łuku i nic z nimi więcej nie robila, więc chyba nic chirurgicznego nie miała na myśli zobaczymy, jeszcze sporo czasu do nastepnej wizyty
Stripping nie ma nic wspólnego z chirurgią To lekkie ścieranie zębów specjalnym papierkiem, coś ala papier ścierny.
Stary 2016-06-15, 18:21   #1225
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Stripping nie ma nic wspólnego z chirurgią To lekkie ścieranie zębów specjalnym papierkiem, coś ala papier ścierny.
Aaa to chyba, ze tak wujek google wprowadził mnie w błąd ;p
Stary 2016-06-16, 08:33   #1226
I_g_1
Raczkowanie

Cytat:

Albo przeklei ci zamki w inne miejsce i tym samym inaczej ustawią się jedynki względem siebie.
Stary 2016-06-16, 09:30   #1227
Kicia131
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Chwilę mnie tu nie było, dwa miesiące temu założyłam aparat na dolny łuk i dzisiaj idę założyć na górny ale się cieszę! No i w końcu pozbędę się sprężynki z jedynek ufff bo już mnie irytowała :P
Ciekawa jestem, czy długo będę się przyzwyczajać do góry, czy to już pójdzie z rozpędu i nawet prawie nie zauważę zmiany dam znać :P ale ogólnie powiem Wam, że ten aparat samoligaturujący jest boski Miałam mega cofniętą jedynkę i orto mi jej nie podpięła od razu, tylko właśnie owinęła sprężynką. A teraz ta jedynka jest już ładnie na swoim miejscu, tylko jeszcze musi wejść w dziąsło, bo jest wyższa niż inne zęby

no i śmieszna anegdotka :P
wypadł mi drucik z ostatniego zamka. Pół godziny męczyłam się z jego otwarciem, szukałam filmików, przedstawiających działanie zamków. W końcu się poddałam i zadzwoniłam do orto, żeby się umówić na wizytę.. .. ..
No i cóż, dowiedziałam się, że w te ostatnie zamki drucik się wsuwa i muszę go sobie przesunąć i pęsetą włożyć
ton głosu pani przez tel jak mnie uświadamiała... bezcenny chyba miała niezły ubaw ze mne
później jeszcze z 2-3 razy mi ten drucik wypadł. Nie wiem o co chodzi, że taki cienki czy co? :P no ale dziś będzie już inny ;>

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 10:10   #1228
201607111004
Konto usunięte

Czy któraś z was mając aparat wykonywała depilację twarzy IPL? Czytałam różne opinie, część mówi że nie ma przeciwwskazań. Tam gdzie był zakaz to i tak najczęściej chodziło nie o światło IPL tylko o lasery. I teraz nie wiem.
Mam urządzenie do domowego IPL. Na pewno chcę robić nim nogi i bikini ale chciałabym też twarz.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 09:24   #1229
I_g_1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Czy któraś z was mając aparat wykonywała depilację twarzy IPL? Czytałam różne opinie, część mówi że nie ma przeciwwskazań. Tam gdzie był zakaz to i tak najczęściej chodziło nie o światło IPL tylko o lasery. I teraz nie wiem.
Mam urządzenie do domowego IPL. Na pewno chcę robić nim nogi i bikini ale chciałabym też twarz.

Robiłam laser z aparatem dół i góra. Nic mi się nie stało. Nie odważyłam się zrobić wąsika bo Pani tym "pistoletem" dosyć mocno przyciska do skóry i bałam się, że pokaleczę sobie wargi. A resztę ciała ja nie widzę problemu.
Stary 2016-06-17, 11:49   #1230
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I_g_1 Pokaż wiadomość
Robiłam laser z aparatem dół i góra. Nic mi się nie stało. Nie odważyłam się zrobić wąsika bo Pani tym "pistoletem" dosyć mocno przyciska do skóry i bałam się, że pokaleczę sobie wargi. A resztę ciała ja nie widzę problemu.
Ciało można. Ale twarzy chyba nie.
Pytam bo będąc na woskowaniu panie strasznie mnie zachęcały do zabiegów IPL. Spytałam o cenę takiego zabiegu na twarz i powiedziałam, że sprawę przemyślę. Dopiero w domu przypomniałam sobie, że np. peeling kawitacyjny nie może być wykonywany z aparatem na zębach bo może dojść do poparzeń. Pomyślałam, że podobnie może być przy depilacji IPL. Szukałam w sieci i były sprzeczne opinie.

W każdym razie zakupiłam sobie ten sprzęt do zabiegów w domu bo wychodzi znacznie taniej niż w gabinecie Wczoraj odebrałam i w instrukcji już widzę, że mam jasny zakaz zabiegów depilacji na twarzy gdy mam aparat. Wolę więc nie ryzykować. Poczekam tych kilka lat, niestety, ale w międzyczasie mogę robić na ciele.

W każdym razie jestem zdziwiona, że panie "specjalistki" widząc mój aparat w ogóle się tym nie zainteresowały. A przecież sprzęt w gabinetach ma znacznie większą moc. Może zapomniały, że są takie przeciwwskazania? No cóż.

Tak więc od siebie dodam tylko, żeby pamiętać, że mając aparat nie wszystkie zabiegi kosmetyczne są dla nas : <
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości