Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 18:31   #1201
MaLoS
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Dziewczyny a swędzi Was brzuch??? Bo ja sie łapie na drapaniu bezwiednie... Czy to oznaka rozciągania, rośnięcia?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:48   #1202
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Dziewczyny a swędzi Was brzuch??? Bo ja sie łapie na drapaniu bezwiednie... Czy to oznaka rozciągania, rośnięcia?
Bierz krem i smaruj!! Jak swedzi znaczy,ze wredne rozstepy mogą się pojawić:p
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:54   #1203
duchaa123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
Ja jeszcze swoj laktator elktryczny planuje zapakowac do szpitala oraz te chusteczki na sucho z Tami ktore sa teraz w Rossmannie na promocji bo wole nimi sie podcierac po podmyciu niz brudzic recznik ... zakladam porod SN.
Nawet po cesarce krwawi sie z drog rodnych

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
W pierwszej ciazy swedzial i to bardzo do 7 mies ani jednego roztepu nie mialam , pozniej momentalnie wyskoczyl mi mega bandzioszek a razem z nim rozstepciochy okropne ;/ smarowalam kremami , oliwka i nie pomoglo

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:54   #1204
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
U nas trzeba miec swój termometrrano na obchodzie pytaja jaka temp. Pewnie jak ktos nie ma to dają ale tak to wszyscy swoje mieli.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Serio? To już jest lekka przesada moim zdaniem :/

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:54   #1205
annihilate
Rozeznanie

A bierze któraś poduszkę do karmienia? Ja bym wzięła, ale dużo miejsca zajmuje...
Kurczę zaraz wyjdzie, że pół domu spakuje :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:55   #1206
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też swedzi ale czasami. Skóra się rozciąga
Staram się codziennie smarować, ale jak rozstępy będą miały wyjść to i tak wyjdą.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:56   #1207
beth007
Zadomowienie

Mnie nie swędzi całe szczęście bo bym chyba zwariowala i ciągle szukała gdzie rozstępy się pojawiają :-( na szczęście jeszcze na brzuchu nic nie mam i oby tak zostało :-(

Papier toaletowy tez biorę i te wszystkie wymienione rzeczy przez was. Nie wspominając ie nic więcej bo mi się juz torba ledwie domyka...:-P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 18:58   #1208
NetaC
Raczkowanie

Za te butelki chyba coś około 30 zl albo więcej. Nie chce mi się wstawać zobaczyć na paragon coś mnie dziś boli brzuch. Zdenerwowalam się i mnie tak trzyma...
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:58   #1209
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie jeszcze nie :p

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
Ja jeszcze swoj laktator elktryczny planuje zapakowac do szpitala oraz te chusteczki na sucho z Tami ktore sa teraz w Rossmannie na promocji bo wole nimi sie podcierac po podmyciu niz brudzic recznik ... zakladam porod SN.

one są jak papierowe ręczniki?

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
A czemu termometr? Ja nie brałam... przecież oni maja...
Tak, tak, te podstawowe rzeczy jak kubek, sztućce, papier itp to wiadomo. Ja mam w kosmetyczce: mini anty[erspirant, mini pastę, szczoteczkę do zębów, krem do twarzy, mini szampon i mini odżywkę, min żel do higieny intymnej, mini żel pod prysznic, myjkę, suchy szampon (mini :P) korki do uszu krem na sutki, nakładki na sutki, chusteczki jednorazowe (i mam tez takie odkażające do smoczków i butelek) wazelinę do ust, wezme szczotkę kompaktowa (mam tangle teezer taka mała) gumki do włosów, spinki, chusteczki jednorazowe 3 opakowania, waciki, patyczki do uszu, płyn micelarny,

To co na pewno zapakuje: woda w małych butelkach gdzieś 3-4 butelki, wezme dodatkowy pasek od szlafroka do podciągania sie po CC, crocsy, 4 pary skarpetek, jasiek... Nie wiem co jeszcze musze na listę zajrzeć

Kropcia czekam na twoja opinie o kuferku
Będziesz chyba najbardziej zadbaną mamuśką na porodówce

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:04   #1210
beth007
Zadomowienie

Kurcze oglądam foty wózka i wiem co zrobiłam źle. . Odwrotnie go zamontowalam, chyba... bo rączka nie jest przekladana a dzieci raczej powinnam widzieć. .. :-P

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2016-02-12 o 19:06
beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:06   #1211
duchaa123
Wtajemniczenie

Co was podczytuje to zaraz cos nowego dopisuje do mojej listy i tyle tego jest ze omg zamierzam sie zmiescic w jedna torbe da sie rade

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 19:12   #1212
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Malos no super te pazurki tek kot rewelacja!!!
Powiem szczerze że od miesiąca mam totalny brak mocy. To co robie czyli jakies pranie delikatne sprzatanie prasowanie robie z musu bo wiem że nikt za mnie tego nie zrobi ale poprostu już nie mam tego bum wicia gniazda nie wiem czemu nie chce mi się najlepiej to w ogóle bym sobie odpuściła. Jak wcześniej jeździłam do SH grzebanie pranie prasowanie nowości nakrecało mnie bardziej.... a teraz koniec coraz wiecej dolegliwości i co dupcia moc wygasła.......

AAAAAAAAAA maż dziś był rano na badaniach bo wolne od pracy i długo nie wracał zmartwiłam się jak wrócił do domu to się pytam gdzie on tyle był bo się martwiłam a on do mnie z tekstem że pół miasta musiał przejechać bo nie mógł znaleść dla mnie prezentu na walentynki zaniemiałam Mówie mu że mieliśmy nie robić sobie prezentów bo dużo wydatków i ble ble ble i w ogóle nawet nie miałam kiedy jechac na zakupyy i czegoś szukać a po za tym chodzenie teraz to dla mnie trauma...
I co ja nic nie mam dla męża na necie nic nie kupie bo za późno w domu jestem uziemiona bez auta do miasta 30 km a autobusem nawet nie ma mowy jechać i tak strasznie mi przykro
mówie to męzowi że ja nie bede mieć nic i że mi będzie przykro a on do mnie z tekstem ''i co z tego nadrabiam
to jak ja zapomniałem o jakieś okazji i nie kupiłem Ci prezentu'' no fakt raz mu się zdażyło ale to był cieżki okres u nas szpitale choroba w rodzinie i takie inne rzeczy więc nie miał głowy do tego a nie miałam mu tego za złe... i co ja mam zrobić
Wg książki, którą czytam, w 7 mc może wystąpić uczucie zmęczenia ciążą i znudzenia (że już tyle za nami i wiele przed nami), więc to, co czujesz jest poniekąd normalne.
W moim przypadku jest podobnie (też mam termin na koniec kwietnia), od poniedziałku pracuję na tak wolnych obrotach, że aż siebie nie poznaję.
Jeśli chodzi o sytuację z Mężem - ja bym brała to, co Ci daje Słodki, pół dnia poświęcił, bardzo się starał - największym podziękowaniem dla niego będzie Twoja szczera radość
My sobie prezentów nie robimy. Codziennie mnie Mężu dopytuje, czy aby na pewno nic nie kombinuję. A ja wyjątkowo serio nic nie zaplanowałam się zdziwi, coś czuję

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
A mi sie nie chce lakier na pazurkach trzymac wy tez tak macie to podobno przez hormony , co pomaouje wyschnie'i platami odchodzi...
Ja mam tak! Jaaa! A hybrydy to już masakrycznie

Cytat:
Może być oznaką rozciągania. Jeśli nie pomagają Ci kremy/oliwki, zmieniłaś żel pod prysznic i wyeliminowałaś mycie gąbką, a nadal swędzi, to polecam wapno. Mi tylko ono pomogło.

Salud: Ja za dwupak butelek Lovi (te najmniejsze) w Auchan wczoraj zapłaciłam 31 zł (cena na półce wyższa, 36). W ogóle na całe Lovi masz promocję w SuperPharm (-35% na całą markę), dzięki czemu nabyłam dwa smoczki za 17.50 zł (też wczoraj).
Brawo ja!
Stary 2016-02-12, 19:13   #1213
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
U nas trzeba miec swój termometrrano na obchodzie pytaja jaka temp. Pewnie jak ktos nie ma to dają ale tak to wszyscy swoje mieli.

E to wezme moze... Albo spakuje gdzieś taka torbę z rzeczami, które nie wiadomo czy sie przydadzą, maz bedzie miał w aucie czy u teściów.

Cytat:
Tak swędzi czasem. Smaruj!!
Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
A bierze któraś poduszkę do karmienia? Ja bym wzięła, ale dużo miejsca zajmuje...
Ja miałam przy Kubie. Pomagała mi bardzo, teraz nie wiem, bo w sumie niby wiem jak sie karmi... Najwyżej tez do teściów wezme, w razie czego mi ktos przywiezie, bo nie mam iż miejsca na nią. Ja mam 2 kurki do karmienia, wiec jedna bedzie czekała na sygnał

A mi chodzi o ten kuferek: image.png
Bo moze w niego zmieszczę wszystkie rzeczy malucha... No i inny kolor oczywiście

Minimonix, no co ty:P to takie rzeczy musthave raczej...
Laktator tez biorę, maz mi dowiezie na drugi dzien sterylizator. Oczywiście ładowarka, telefon, moze iPad, żebym mogła z wami pisać :P

Ja mam miec swoją 1 osobowa sale, o ile nikt mnie w bambuko nie zrobi, wiec i łazienkę będę miec swoją. Nakładek nie biorę, mam takie chusteczki antybakteryjne, to sobie deskę wytre, a w tym pokoju jest czajnik, fotel, takie stanowisko do kąpieli i przewijania (ale nie będę kapać przecież...) no a pieluchy maz dowiezie jak juz mały bedzie na zewnątrz. Do torby nie będę pakować, chyba ze kilka sztuk, chusteczki wezme. No i te kremy do pupy, octanisept ten mały tak na wszelki wypadek.... Hmmm

Staniki do karmienia, wkładki. Dokumenty, ale to potem... I tyla

WALEtynki ten walentynki :P jakoś romantisze raczej nie bedzie zobaczymy, moze kupimy winobezalko i cos podzialam, nie wiem jak sie będę czuć :P ale to i tak wieczorem dopiero, bo obiad u teściów...chyba ze do kina pójdziemy... A prezenty zawsze sobie dajemy, lubimy bardzo ale raczej mało romantycznie i raczej konsultujemy to ze sobą, zeby nie było potem rozczarowania. Mężowi kupiłam (uwaga nie śmiejcie sie) dresy :P bo miał upatrzone takie fajne, a on mi Pandorę z 3 zawieszkami bo teraz 3 w cenie 2 sa

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-02-12 o 19:17
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:20   #1214
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
E to wezme moze... Albo spakuje gdzieś taka torbę z rzeczami, które nie wiadomo czy sie przydadzą, maz bedzie miał w aucie czy u teściów.

Tak swędzi czasem. Smaruj!!

Ja miałam przy Kubie. Pomagała mi bardzo, teraz nie wiem, bo w sumie niby wiem jak sie karmi... Najwyżej tez do teściów wezme, w razie czego mi ktos przywiezie, bo nie mam iż miejsca na nią. Ja mam 2 kurki do karmienia, wiec jedna bedzie czekała na sygnał

A mi chodzi o ten kuferek: Załącznik 6189421
Bo moze w niego zmieszczę wszystkie rzeczy malucha... No i inny kolor oczywiście

Minimonix, no co ty:P to takie rzeczy musthave raczej...
Laktator tez biorę, maz mi dowiezie na drugi dzien sterylizator. Oczywiście ładowarka, telefon, moze iPad, żebym mogła z wami pisać :P

Ja mam miec swoją 1 osobowa sale, o ile nikt mnie w bambuko nie zrobi, wiec i łazienkę będę miec swoją. Nakładek nie biorę, mam takie chusteczki antybakteryjne, to sobie deskę wytre, a w tym pokoju jest czajnik, fotel, takie stanowisko do kąpieli i przewijania (ale nie będę kapać przecież...) no a pieluchy maz dowiezie jak juz mały bedzie na zewnątrz. Do torby nie będę pakować, chyba ze kilka sztuk, chusteczki wezme. No i te kremy do pupy, octanisept ten mały tak na wszelki wypadek.... Hmmm

Staniki do karmienia, wkładki. Dokumenty, ale to potem... I tyla

WALEtynki ten walentynki :P jakoś romantisze raczej nie bedzie zobaczymy, moze kupimy winobezalko i cos podzialam, nie wiem jak sie będę czuć :P ale to i tak wieczorem dopiero, bo obiad u teściów...chyba ze do kina pójdziemy... A prezenty zawsze sobie dajemy, lubimy bardzo ale raczej mało romantycznie i raczej konsultujemy to ze sobą, zeby nie było potem rozczarowania. Mężowi kupiłam (uwaga nie śmiejcie sie) dresy :P bo miał upatrzone takie fajne, a on mi Pandorę z 3 zawieszkami bo teraz 3 w cenie 2 sa

też niezła ta torba ORGANIZER ale kropci tamta mi się bardziej podoba bardziej w moim stylu spać przez nia nie będę

SWENDZENIE
mnie nic nie swedzi ale ja od 1 dnia ciąży po kąpieli używam na mokre ciało oliwki i rano kremu oillan balsam multiaktywny super jest i bardzo wydajny smaruje się nim prawie cała bo szybko się wchłania i nie zostawia śladów
Stary 2016-02-12, 19:28   #1215
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
też się zastanawiałam,ale widzę na fotce ze szpitala rogala do karmienia i nie wiem czy to szpitalny czy czyiś prywatny się załapał. Ale tak na dobrą sprawę to po porodzie byłam tak zmęczona,że karmiłam leżąc na boku.Może po prostu spakuję do tej awaryjnej torby z laktatorem.
No i o papierze toaletowym mi przypomniałyście i papierowych recznikach.
Co do kosmetyków zastanawiam się czy kupić opakowania miniaturowe i zabrać te co na codzień uzywam,czy kupić w rossmanie miniaturki innych,bo jest ograniczony wybór. Mój mąż by padl jakby usłyszał nad czym się zastanawiam
Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Salud: Ja za dwupak butelek Lovi (te najmniejsze) w Auchan wczoraj zapłaciłam 31 zł (cena na półce wyższa, 36). W ogóle na całe Lovi masz promocję w SuperPharm (-35% na całą markę), dzięki czemu nabyłam dwa smoczki za 17.50 zł (też wczoraj).
Brawo ja!
Dzięki,może uda mi się w weekend gdzieś wpaść po te butelki,bo byłam z nich zadowolona z synem i do 3rż! pił tylko z Lovi,wszystko inne było Be.
Smoczki uspokajające też tylko tolerował Lovi,ale teraz dostałam od ciotki 2 smoczki nuka to sobie podaruję na razie zakup innych.Może w ogóle nie będzie smoczkowa ta moja córcia.

Edytowane przez salud
Czas edycji: 2016-02-12 o 19:38
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:31   #1216
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
też niezła ta torba ORGANIZER ale kropci tamta mi się bardziej podoba bardziej w moim stylu spać przez nia nie będę

SWENDZENIE
mnie nic nie swedzi ale ja od 1 dnia ciąży po kąpieli używam na mokre ciało oliwki i rano kremu oillan balsam multiaktywny super jest i bardzo wydajny smaruje się nim prawie cała bo szybko się wchłania i nie zostawia śladów
No mi tez bardziej, tylko czy tam miejsce jest... Ten z zewnątrz wyglada tak image.jpeg

EDIT: eee chyba bez sensu ten kuferek, czy kosmetyczka... Mam w sumie fajna torbę do wózka, wiec chyba w nią zapakuje rzeczy do szpitala dla małego...

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-02-12 o 19:35
Stary 2016-02-12, 19:39   #1217
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
też się zastanawiałam,ale widzę na fotce ze szpitala rogala do karmienia i nie wiem czy to szpitalny czy czyiś prywatny się załapał. Ale tak na dobrą sprawę to po porodzie byłam tak zmęczona,że karmiłam leżąc na boku.Może po prostu spakuję do tej awaryjnej torby z laktatorem.
No właśnie ja też karmiłam w pozycji leżącej głównie, ale to bardziej ze względu na nacięcie, bo na tyłku nie umiałam usiąść. Chyba zrobię tak jak Ty i rogala i laktator do awaryjnej torby spakuje, najwyżej Tż mi dowiezie

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-02-12, 19:43   #1218
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:

Hah niezła wymianka, 3 Pandorki za dresy 🏻 Ty to sie umiesz sie zakręcić

Swędzenie----> smaruje codziennie jak amen w pacierzu oliwką porządnie od 8 tygodnia ciąży... Rozstępy zero póki co, nie straszcie.... Zacznę dwa razy dziennie i moze jak GGI radzi ten Oillan kupie

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:52   #1219
velika
Winter is coming

mnie też nie swędzi. Smaruj malos, smaruj!!
kurcze jak tak czytam wasze listy co spakować to chyba wezmę największą walizę, jaką znajdę w domu

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:04   #1220
Polinezyjka
Zakorzenienie

Nadrobię jutro

Teraz tylko smaka wam chce zrobić :P

Jeszcze zrobiłam smoothie na rano z malin, awokado, banana i kiwi <3

Plecy mnie napierdzielaja hehee ale wyżerka jest wspaniala 😍 miłego wieczoru:-*
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160212_006.jpg (102,6 KB, 39 załadowań)
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:05   #1221
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Widzę, że niepotrzebnie się naprodukowałam z listą do szpitala w poście, który jest wymieniony na pierwszej stronce
tam jest raczej 99% rzeczy potrzebnych, choć wiadomo zależy od szpitala i upodobań własnych, ale tam są raczej rzeczy które były tu wymieniane..dlatego się tam znalazły. Niestety nie mam możliwości edycji bo wątek zamknięty..powinien tam być jeszcze laktator, jasiek i poduszka do karmienia

wklejam jeszcze raz...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...7&postcount=29

Aaaa Gosia..zapomniałabym też chciałam ten kuferek co Ty, ale on jest o wiele niższy niż ta kosmetyczka Kropci. Więc stwierdziłam, że duży płyn Hippa już mi tam nie wlezie a chciałam tam mieć wszystko...i na koniec nie kupiłam ani jednego, ani drugiego bo mi to na wyjazdy bardziej było potrzebne. A tu u teściów historia się zrobiła i już nie muszę wywalać kasy

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-02-12 o 20:11
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:06   #1222
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Widzę, że niepotrzebnie się naprodukowałam z listą do szpitala w poście, który jest wymieniony na pierwszej stronce
tam jest raczej 99% rzeczy potrzebnych, choć wiadomo zależy od szpitala i upodobań własnych, ale tam są raczej rzeczy które były tu wymieniane..dlatego się tam znalazły. Niestety nie mam możliwości edycji bo wątek zamknięty..powinien tam być jeszcze laktator, jasiek i poduszka do karmienia

wklejam jeszcze raz...

Dziękuję kochana
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:10   #1223
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Salud
Hej, tak zamówiłam tego najmniejszego za 9 zł. Przyszedł miętowo szary. Mięta taka na maxa jasna... Poszperałam troche w necie... Znalazłam firmę, która sprzedaje te akcesoria drewniane.... Surowy konik nie pomalowany kosztuje 2,20 zł wiec wzięłam sobie 4 i jednego większego nie pamietam za ile, 7 zł chyba. Kupiłam sobie na Allegro farby akrylowe- bo i tak mi sie przydadzą do czegoś innego. No i pomalowałam sobie konika wg swojego uznania... Na polke dałam tego większego, a 2 małe jeszcze mam gole. Bedą dla Hani i Kuby.

Sprobujewstawic fotki, ściągnęłam appke, zobaczymy czy sie uda.
Dodaje tez moje 2/3 ochraniacza

Kropcia mamy podobne torby :P ja tez mam różowa nike
Możesz napisać co spakowaliśmy dla siebie? Ja mam kosmetyczkę z mini kosmetykami, podkłady, majty, 3 koszule, szlafrok, laktator, maści do pupy, nakładki na cycki, wkładki laktacyjne, ręcznik i na razie tyle... Jakiś chaos sie wdarł w moja torbę... Załącznik 6189231Załącznik 6189236Załącznik 6189241

Piżamy klapki kapcie szlafrok wkładki laktacyjne maść na sutki i nakładki, podkłady na łóżko i do gaci. Kosmetyki ręczniki, 2 staniki do karmienia skarpetki

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:10   #1224
AsiaPo
Mama Land

A moje brownie się nie ścięło i chyba musi powtórzyć wycieczkę do pieca
Stary 2016-02-12, 20:11   #1225
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
ale pięknie jak mi się marzy taki pokoik dla mojej córki ale może w przyszłości ... po prostu piękny

Dziękuje

Stary 2016-02-12, 20:12   #1226
annihilate
Rozeznanie

Poli aż się głodna zrobiłam! Mniam, ale pyszności

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-02-12, 20:13   #1227
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
KROPCIA!! A widziałaś ten kuferek Beaba? Co myślisz o nim? Możesz napisać, co wsadziłeś do tej kosmetyczki i czy cos jeszcze wejdzie? Kuferek wyglada na pojemny... Zasnatawiam sie nad nim...

Widziałam ale w kosmetyczce sie zakochałam wyślę Ci na FB zdjęcia kosmetyczki jest mega pojemna

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Malos dziękuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 20:18   #1228
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Hah niezła wymianka, 3 Pandorki za dresy 🏻 Ty to sie umiesz sie zakręcić

Swędzenie----> smaruje codziennie jak amen w pacierzu oliwką porządnie od 8 tygodnia ciąży... Rozstępy zero póki co, nie straszcie.... Zacznę dwa razy dziennie i moze jak GGI radzi ten Oillan kupie
Te dresy to 1 moja zawieszka heh
A Pandorę chciałam zawsze a to tak walentynkowo-za urodzenie małego tam bedzie bransoletka z serduszkiem-zapięciem, 1 serduszko z korona i 2 misie takie przytulone bede miec ja dopiero w srode, nie wiem czemu ale z Belgii idzie paczka

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

wklejam jeszcze raz...

Aaaa Gosia..zapomniałabym też chciałam ten kuferek co Ty, ale on jest o wiele niższy niż ta kosmetyczka Kropci. Więc stwierdziłam, że duży płyn Hippa już mi tam nie wlezie a chciałam tam mieć wszystko...i na koniec nie kupiłam ani jednego, ani drugiego bo mi to na wyjazdy bardziej było potrzebne. A tu u teściów historia się zrobiła i już nie muszę wywalać kasy
Oj słońce, ja wogole nie zaglądam na 1 stronę juz zerkam co tam jest

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Widziałam ale w kosmetyczce sie zakochałam wyślę Ci na FB zdjęcia kosmetyczki jest mega pojemna

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Malos dziękuje
Oki Oki dzieki
Stary 2016-02-12, 20:18   #1229
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra

Poli widzę że zdecydowaliście się na imię Super Oby i mnie tak olśniło jak Ciebie, bo ciągle się nie mogę zdecydować na jedno z dwóch

Byłam dzisiaj w aptece, w której był ten termometr Microlife i kurde wykupili 2 ostatnie sztuki Ale w czwartek podobno mają przyjść, to się na nie zaczaję
Wstąpiłam przy okazji do lumpka i kurde tyle fajnych rzeczy na dziewczynki, a na chłopców jak już coś to sprane albo porozciągane

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:26   #1230
gosiulka22
Wtajemniczenie

Torba do szpitala: ja napisze od siebie co miałam co mi się przydało a czego nie miałam a powinnam mieć
-karta ciąży, badnie na grupe krwi, ostatnie aktualne badania, dowód osobisty
-3 koszule
-klapki
-szlafrok cienki
-dwa ręczniki jeden duzy drugi mniejszy
-kosmetyki dla mnie (tu według uznania kto co potrzebuje, ja miałam żel do mycia ciała, szare mydło (do podmywania się tak mi radzili) szampon, pasta do zebow, szczoteczka, krem do twarzy, dezodorant,)
-szczotka do włosów
-majtki poporodowe kilka sztuk
-podkłady poporodowe (miałam jedną paczkę, maż dowiózł mi druga w drugi dzień)
-staniki do karmienia
-wkładki laktacyjne (miałam chyba 10 i zupełnie wystarczyło bo wcale mleko na początku się nie lało)
-duży podkład na łóżko( szczególnie zaraz po porodzie, później tez się przydaje do przebierania dziecka, u mnie w szpitalu wymieniają te podkłady ale dobrze mieć choć jeden swój)
-buteleczki małego mleczka (ja nie miałąm i bardzo żałuje, teraz wpakuje chociaż dwie)
-krem na odparzenia (ja miałam bepanthen bo można go używać też do pękających brodawek ale nie przydał mi się ani razu w szpitalu)
-pampersy dla dziecka i tu tez miam 10-15 sztuk reszte mi ktoś dowióż na drugi dzień bodajże bo nie chciałam tachać całej paki, teraz kupiłam taką malutką
-chusteczki dla bobasa jedna paczka
-dobrze też zabrać sobie pieluszkę tetrową ja nie miałam swojej i co prawda dają u mnie w szpitalu ale wolę mieć też swoja
I chyba tyle, ja cudów nie brałam bo miałąm małą torbę a stwierdziłam że i tak codziennie ktoś u mnie będzie wiec zawsze może mi przynieść. No wiadomo telefon, ładowarka, jakieś drobne pieniądze ale to jasne dla każdego
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości