|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
A ibuprom? Przy karmieniu może być, a tez przeciwzapalny.
#1203 |
Zadomowienie
|
Casaa ja jak infekcje dostałam to mi powiedzieli ze moge zurawit. Bez tego to bym oszalała...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Malwi kroi sie przepiękna uroczystość!
Ahnessy ja nie dopajam ale zgadzam sie ze jak jest tak cieplo to butelka z jakas herbatka by bardzo ulatwiala sprawę! Ruda rozumiem faktycznie najgorzej jest z wejściami. Ja też mam juz wiekszy problem z odciagnieciem żeby te 125 ml zapełnić to musze zaraz po nocy odciagac a w dzien to na kilka tur :/ Magda to super wiesci po wizycie ![]() Magdusia ja od urodzenia obcinalam paznokcie u stop Malemu jakies dwa razy ![]() Casaa biedna ![]() U nas dzis bez spaceru ![]() A przyszedl kocyk i motylek od milutkiej fajny zestaw do wózka ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2016-04-14 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Malwi gratuluje wybrania daty, faktycznie załatwiania sporo teraz będziecie mieć.
Ahnessy u nas suchy pampers jest często przy pierwszym przebraniu czyli ok 3. Co do innego picia niż moje mleko to jeszcze nic nie daje, ale właśnie dziś myślałam, że niedługo trzeba o ty pomyśleć, coraz cieplej jest to pewnie będzie chciał sie tylko napić. Magda super, że po wizycie wszystko dobrze, tyko ta anemia, ale skoro mówią, że normalne. Viki współczuję okresu Magdusia my raz obcinaliśmy u stóp Karen pokaż jak taki zestaw się prezentuje w wózku Dotka Tobie w końcu doszedł ten zestaw? Pisałaś, że nie było Twojego wzoru Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-04-14 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Kinga jutro obfoce zestaw w wozku i wrzuce na fejsika
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#1207 |
Zakorzenienie
|
Ktoś już chyba pytał i nie wiem czy była odpowiedź, skąd wiecie, że czas wymienić smoczek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam z lovi 3-6 i pluje nim. Akceptuje nadal aventa 0-6 choć i tak miłością go nie darzy jakąś szczególną
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie zmieniałam, mam 3 które używam jednocześnie (jeden w pokoju, jeden w sypialni i jeden na spacery ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Ja mam z Nuk 0-6 i ostatnio go często wypluwa, a wcześniej jak mu dałam to cały dzień przeżył by tylko na smoczku, nawet nie zapłakał, że głodny czy coś. Z Lovi nawet 5 min nie chciał. I teraz nie wiem czy taki etap, czy już go nielubi i czas kupić inny. Ale jaki 6-9 czy innej firmy spróbować 3-6 ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Dziś byłam na wizycie i moje Maleństwa ładnie rosną, lekarz mówi, że wszystko jest dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę Wam i Waszym Dzieciaczkom dużo zdrowia i uśmiechu ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ! ![]()
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] ![]() Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] ![]() Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 ![]() Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 1-2 msc powinno się dać nowy. Ja dzisiaj zmieniam na 2-4 bo zginął nam gdzieś smok czaicie? Karmilam i zniknął.. Cytat:
![]() ![]() Który to już tydzień? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Kruszynka super, ze się odezwałaś. Czasem sobie myślę o Tobie i czekam, aż przyjdziesz z wieściami jaka płeć. Masz już jakieś przeczucia (wiem, że to głupie ale ja mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
malwi gratuluję wybrania daty
![]() magdusia trochę wyznaje zasade, że to jego matka, nie widzą się często, więc niech pogada, a i tak zrobimy po swojemu. Choć za tekst o tym pediatrze to słyszałam, ze ją pojechał. ![]() Casa biedactwo ![]() ahnessy różnie. Czasem najpierw gada z mężem, a na drugi dzień dzwoni do mnie i pyta o to samo ![]() My obcinaliśmy paznokcie w nóżkach raz. Strasznie nimi drapała mnie i przy okazji potrafiła sobie nóżki pocharatać wierzgając ![]() Cytat:
![]() Z bioderkami małej wszystko dobrze ![]() ![]() A moja teściowa dalej w akcji! Teraz przeglądały książeczkę zdrowia z danymi sprzed 10 (!) lat syna siostry męża by porównać wagę. I nie pocieszona, bo on już wtedy 8kg ważył, więc Pola nam NA PEWNO wyje, bo jest głodna. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Kruszynka super, ze się odezwałaś. Współczuję cukrzycy. Wpadaj do nas częściej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Kinga ja wymieniłam smoczek bo miałam aventa 0-2 wiec jak skończył 3 miesiace to kupilam te lovi 3-6 i zaakceptowal
![]() Moze jeszcze poczekaj czy sie przeprosi z tym smokiem jak po kilku dniach sie nie zmieni to bym chyba zamowila inna firmę Kruszynko wspaniałe wiesci u Was bardzo bardzo sie ciesze! Daj znac hak po genetycznych i powodzenia w walce z cukrzyca!!! Magda ostatnio caly dom przewrocilam do góry nogami w poszukiwaniu smoczka... byl pod czapeczka w lozeczku ![]() Czarna najważniejsze ze udalo sie przeprowadzic badanie i wszystko ok ![]() To mój Jasiek jakiś wybitnie obojetny na lekarzy - podczas usg mozgu i bioderek smacznie sobie zasnął ![]() Dziewczyny pytanie / rozkmina egzystencjalno - macierzyńska: Praktycznie codziennie wieczorem jak Maly juz spi mysle sobie czy to byl dobry dzień. Czasem stwierdzam ze bylo kiepsko bo Maly duzo spal, bo nie mialam weny do zabawy albo on nie chcial, bo doil cyca a ja nie zwracalam na niego uwagi bo patrzylam w telefon/ czytalam/ ogladalam, bo puscily mi nerwy, bo zle go podnosilam i nosilam przez ból nadgarstków, bo mało z nim rozmawialam i pewnie dzis nic nowego sie nie nauczyl... nie wiem czy to tylko takie moje głupie rozkminy? Czy tez tak miewacie? Kurde sa dni ze nie mam sily czy chęci caly dzien sie szczerzyc i gadac z Malym a sa takie ze jest super ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#1217 |
Zakorzenienie
|
Czarnula
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Mojakaren ja tak nie mam. Ale myślę że to kwestia czasu bo przy Oli tak miałam
![]() ![]() Moja mama mówi na małego."mój synek" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Karen mnie tak w ciągu dnia łapie, nawet dziś, maruda cały dzień i tak siedzę macham nad nim zabawką, on kwęka ale jeszcze nie płacze, ale widać, że mu się nie podoba, a drugą ręką szukam jakiegoś filmiku. I po chwili jak spojrzałam na niego, a on takimi biednymi, smutnymi oczkami na mnie spojrzał, myślę co z Ciebie za matka, szukasz jakiegoś głupiego filmu zamiast porządnie się dzieckiem zająć. Albo właśnie pokazuję mu obrazki i nic się nie odzywam, tylko kartki przekładam. Później mi źle z tym.
Innym razem znowu, potrafię cały dzień do niego gadać, naśladować wszystkie zwierzęta, tańczyć i śpiewać itd. Wydaje mi się, że to normalne, przecież każda z nas ma prawo do gorszego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Raczkowanie
|
Mojakaren, mam identycznie
![]() ![]() U nas dziś kiepsko, u pediatry wylądowałyśmy. Młoda się obudziła z płaczem i płakała mi non stop 2h, takim płaczem z bólu ![]() Mamy dawać bobotic, dicloflor i przeciwbólowo nurofen doraźnie, ale ja Enie jestem pewna czy to brzuszek bo po drzemce kupę zrobiła normalnie, nawet nie zauważyła. Może tak być ze najpierw atak kolki a za 30 minut kupa bez bólu? Masakra, straszne to było nie móc jej pomóc ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-04-14 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Karen, też nie mam czasem weny na pitu pitu i czekam tylko aż dziecko się trochę samo czymś zajmie, żeby usiąść i np poczytać. Ale myślę że na takim etapie nawet jak sama poleży chwilę i się pogapi to też jakiś rozwój. Poza tym na pewno dużo uwagi poświęcamy swoim dzieciom, że czasem możemy odpuścić. Ja np też mam czasem takie myśli, że chciałabym spędzić jeden cały dzień sama, żeby ktoś się zajął dzieckiem... i trochę myślę sobie wtedy, że jestem wyrodną matką. Ale na razie żyjemy głównie dla dziecka i to jest cholernie męczące psychicznie, że gdzieś w tym wszystkim gubimy się my same. Także jakaś odskocznia musi być. A co do czytania czy tv w czasie karmienia, myślę że dziecku na razie to nie przeszkadza, za jakiś czas będzie to istotne, żeby nie być tak na pół gwizdka z dzieckiem, tylko żeby mu poświęcić 100% uwagi. Ale teraz masz na pewno nadal dużo takich chwil, że dajesz mu całą siebie.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-04-14 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Mieta rozumiem Cie ja glupieje jak nosze Mlodego na rekach i on placze to juz wtedy mam zonka. a Ty przez 2 godz nie moglas jej uspokoic niefajna sytuacja. Najwazniejsze ze upewnilas sie ze nic jej nie dolega!
To widze dziewczyny ze mamy podobnie. Ruda dokladnie ja czasem budze sie rano i sobie mysle ze znow to samo, karmienie, piosenki, czytanki, machanie zabawkami, spacer itd.ze jakos tak hie jestem kreatywna i w ogóle. A jak zobacze ze Maly zamiast zwracac uwage na moje wyglupy z grzechotka zaciesza do sufitu to juz calkiem glupieje ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#1223 |
Zakorzenienie
|
Ja czasem mówię że go sprzedam.. A za chwilę sobie myślę że nawet jakby mi dawali milion dolarów to nie oddam. Czasem jak się obudzi to myślę "Boże znowu...." ale zaraz idę do wózka i się cieszę do niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Mięta współczuję i niestety rozumiem Cię bardzo dobrze jak to jest nie móc uspokoić własnego dziecko. Kolka jest chwilowa nie trwa cały czas, to skurcz, jedno dziecko ma krótki, drugie długi trwający nawet kilka godzin, a pod koniec może puszczać gazy, albo własnie zrobić kupę i w momencie przechodzi jakby nigdy nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze czasem jak mała zaśnie w czasie karmienia na rogalu to perfidnie daję jej spać, żeby mieć chwilę spokoju.... bo wiem że normalnie położona nie zaśnie :P
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- A i jeszcze, ciągle mam takie głupie uczucie tymczasowości, że zaraz jakoś się poukłada i życie wróci do dawnego rytmu. Łapie się na tym, i powtarzam sobie, że nie, to już na zawsze, nic nie będzie takie jak było - i mimo tego że kocham córkę, to nadal potrafi mnie to jakoś rozwalić emocjonalnie...
#1226 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do płci to ja mam przeczucie, że będą Dziewczynki - zobaczymy, czy matczyna intuicja mnie zawiedzie, czy nie ![]() ![]()
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] ![]() Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] ![]() Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 ![]() Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego ![]() Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2016-04-14 o 20:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie juz nic nie będzie takie same.... ale czy gorsze?
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Kruszynka wczoraj o Tobie myślałam. Kibicujemy Ci na bieżąco!! I prosimy o częstsze info Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Pola też była niewzruszona lekarzami jak dotąd. Do pediatry to zawsze waliła uśmiechami jak szalona. A w tym tygodniu to odwala takie cyrki u każdego
![]() mieta współczuję, dobrze, że mała się już uspokoiła. kinga 59. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
Kurszynka mi też się wydaje, że dziewczynka, tylko nie wiem czy dwie dziewczynki, czy parka, ale chłopców dwóch to nie obstawiam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.