|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
Z dziś.
W zasadzie to nie januszowanie tylko chamstwo ale się podzielę. Zagranico, plaża i polskie Sebki z Karynami robią zdjęcia przy samym zejściu gdzie ruch jak na Marszałkowskiej, a zejście jest strome, z klifu. Bardzo wulgarnie wypowiadając się o ludziach, który mają czelność chodzić kiedy oni na środku drogi robią zdjęcia, w tym o starszym człowieku który na szczęście nie wiele rozumie po polsku. Po luźno rzuconej uwadze, że każdy będzie kiedyś stary ( a tego dotyczył komentarz Sebixa) zamknęli się i pobiegli na plażę. Olaboga to jednak ktoś rozumie po polsku! Drugi pan za to przewijał swojego syna na parkingu, obok stała jego córka. Do syna zwracał się słowami: stój ku..wa, co ku..wa. Niedziela dla rodziny po prostu. Edytowane przez 201607111003 Czas edycji: 2016-05-08 o 22:15 |
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
januszowaniem mega jest dla mnie jak w poczekalni u ginekologa miejsce siedziace zajmuje 40letni facet a czesc kobiet stoi ewentualnie kuca.I równie dobrze mogł swoje d..ko usadzic na ławce przed budynkiem bo wcale do gabinetu ze swoja kobieta nie wchodził.
|
|
|
|
#1203 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ja się kiedyś uśmiałam w jednym z londyńskich domów towarowych. Polski sebix z platynowo tlenioną karyną usiłowali coś tam asystentce wytłumaczyć łamaną angielszczyzną. Tak łamaną, że niemozliwą do rozszyfrowania. A wtem, jak nie bluzgną po polsku: "Urwał, co za tępe dzidy tu pracują!". A na to asystentka z miłym uśmiechem: "Niepotrzebnie Pan się wysila. Ja doskonale mówię po polsku". Miny sebixa i karyny bezcenne. Reakcja: "To nie mogła pani powiedzieć?!"
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiesci o klnacych rodakach za granico to mozna mnozyc i mnozyc do upadu
Ja juz sie nie odzywam, bo czasem normalnie mi wstyd i nie chce byc kojarzona z grupka bluzgajacych, glosnych sebiksow na przystanku, pijacych piwo i nie wygladajacych za swiezo. Fakt, ze nie tylko polskie sebiksy sie takie trafiaja, rozne nacje zachowuja sie tak samo, tylko nie znam ich odpowiednikow imiennych ![]() Ostatnio na przystanku i w tramwaju jakas matka (chyba slowaczka lub cos w tym stylu) kompletnie nie pilnowala swojego kilkuletniego synka skupiajac sie na dziecku w wozku , a maly wbiegal na wszystkie lawki butami na przystanku i wspinal sie po calym tramwaju, a jakze w butach, po siedzeniach. A smaczkiem bylo to ze jechala z nimi tez babcia i zadna z kobiet kompletnie nie reagowala. |
|
|
|
#1205 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Fakt, sebixizm i karynizm to nie jest tylko polska cecha. To zjawisko międzynarodowe.
Jednak nie pamiętam dnia, gdy jadąc metrem nie usłyszałabym choć raz dziennie soczystego "urwał" ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, Sebixow w UK jest mnóstwo, dres Everlast albo Lonsdale, białe adidasy Nike, puszeczka w ręku. W zeszłym tygodniu przed pracą zaszłam do sklepu i weszło właśnie takich dwóch, godzina 7 rano. I słyszę: serio stary będziesz kupował browara?? Odpowiedź: no jasne a co ty myślisz!
Niestety, sklep nie sprzedawał alkoholu od bodajże 10 czy tam 11 więc panom się nie udało zakupić porannego trunku:-( Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Janusze, Grażyny i totalne cebulactwo- grillowanie na osiedlu.
Mieszkam na I piętrze w bloku, na osiedlu ładnym, czystym i zielonym. Sielanka. Do czasu aż właściciele mieszkań i ogródków na parterze nie zaczną urządzać grilla. Pół biedy, zapach kiełby nie taki zły, ale cebulactwo pali chyba starymi oponami, a nie rozpałką. Czarny dym wlatuje do mieszkania, o praniu na balkonie można zapomnieć, bo wszystko capi. Straż miejska nic sobie z tego nie robi, a jak przyjeżdża to już po ptokach. Najlepsze jest to, że mieszkamy w odległości kilkunastu metrów od kilku parków, w których jest specjalne miejsce na grilla. |
|
|
|
#1208 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Zgłoś do administracji lub zarządu wspólnoty. Nie wolno grillować na balkonach i przyblokowych ogródkach. Porób zdjęcia. Jak im każą płacić za odmalowanie ściany bloku lub zagrożą taką karą to się uspokoją.
Jak chcą grillować-proszę, u sibie w domu na elektrycznym grillu, to się chyba raclette nazywa.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2016-05-09 o 07:36 |
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na osiedlu ten preceder niestety też szeroko występuje i mnie też to denerwuje. W takich chwilach aktywuje mi się złośliwiec. Gdyby moi sąsiedzi z dołu grillowali (na szczęście tego nie robią) to bym w tym samym momencie zaczęła myć balkon z węża... |
|
|
|
|
#1211 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
A z wężem to niezły pomysł.
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Wspólnota może wprowadzić zakaz.
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Może, ale nie musi. Poza tym takie coś chyba musi być podjęte uchwałą i wystarczy, że więcej niż połowa chce grillować i jest po ptokach...
|
|
|
|
#1214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogonić dziada; osobiście nie mogłabym patrzeć na takiego i coś bym mu powiedziała. Już nie mówię mu o ponadludzkim poświęceniu - ustąpieniu miejsca kobiecie jako kobiecie, ale pod gabinetem w którym przyjmuje ginekolog?? |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już w gestii zainteresowanych przeprowadzić agitację za.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Administracja ma gdzieś, nikt nigdy nikogo za rękę nie złapał, bo może gdyby straż miejska szybko się uwinęła to miałabym podstawy, a sąsiedzi dalej mnie wędzą gumolitem czy innym syfem ![]() Zaznaczam, że sama uwielbiam grilla, ale kurde blaszka, środek miasta, środek osiedla, człowiek po pracy a tu go jeszcze dymią w jego własnym domu
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu januszowanie do entej potęgi.
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
W dziale ppoż regulaminu administracji na moim osiedlu.
Park jeszcze ujdzie, to duże hektary zagospodarowanych lasów, nie mały skwerek. Do tego wydzielone punkty. Z ławkami, stolikami, pojemnikami na gorący węgiel. Jak dla mnie to lepsze to, niż grillowanie na balkonie. Edytowane przez apple1602 Czas edycji: 2016-05-09 o 11:42 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, myślałam, że masz jakiś odgórny zakaz o którym nie wiem. Bo sama walczę z grillującymi sąsiadami, ale formalnie nie można im nic zrobić (jedynie właściwie immisje).
|
|
|
|
#1221 |
|
Holy Crap!
|
Januszowanie z You Tuba- pod jednym z filmików, gdzie dziewczyna opowiadała o swojej torebce marzeń wywiązała się guanoburza. Zaczęły się wyliczenia, że na bank żyje w mieszkaniu kupionym przez rodziców, jeździ autem chłopaka, że za tą kwotę można już samochód używany kupić, głodujące dzieci i tak dalej. Smuci mnie, że młodzi ludzie powielają ten schemat i zaglądają komuś do portfela, domu, talerza. Nawet jeśli nie kupiła mieszkania, samochodu, domu, psa za swoje tylko za kredyt czy dostała pieniądze od rodziców to wyłącznie jej sprawa. Z czego to się bierze? Chyba tylko z zawiści, zazdrości, bo dlaczego ona ma a ja nie!!!!! Może wydała zawrotną kwotę na część garderoby, dla mnie zaporową, ale to nie mnie ani innym oceniać
|
|
#1222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasłuchałam się, że pewnie sponsor, że w dupie mi się poprzewracało, bo do szkoły AUTEM, że burżuazja, hajs od rodziców
|
||
|
|
|
#1223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ohohooo, aż mi się przypomniało. Wigilia, oddział położnictwa, tzw pokój odwiedzin położnic, gdzie kobiety świeżo po porodzie mogły przyjmować odwiedzające je rodziny. W sali straszny tłok, nie ma gdzie usiąść, ale na jednym z krzesełek siedzi młody chłopak (ok 20 lat) i... czyta książkę (pewnie pod choinkę dostał). Chciałam zwrócić mu uwagę, ale mąż powiedział "daj spokój, wygląda jakby był tu za karę" i odpuściłam. Jakaś kobieta ustąpiła mi miejsca.
https://m.youtube.com/watch?v=PCQs3vSJ6xA Edytowane przez jag_na Czas edycji: 2016-05-09 o 13:21 |
|
|
|
|
#1224 |
|
Konto usunięte
|
ale co jest zlego w grilowaniu na balkonie?
Sama mam duzego grila na balkonie i czesto griluje, tak samo moi sasiedzi. Wlasnie wyjrzalam przez okno i praktyczne wszyscy sasiedzi maja grile na balkonie i nikomu to nie przeszkadza. Ps. w wiekszosci grile na gaz, a nie na wegiel (choc nie wiem, czy to ma znaczenie) |
|
|
|
#1225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas janusze najczęściej odpalają sobie grilla węglowego, znaczenie ma to ogromne, z gazu raczej nie leci dym
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do grilla na balkonie tez nie popieram, no ale co zrobisz. nic nie zrobisz
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." Edytowane przez amelj Czas edycji: 2016-05-09 o 13:25 |
|
|
|
|
#1228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Konto usunięte
|
Centrum Poznania to miejsce niełatwe do upolowania miejsca parkingowego w godzinach szczytu. Grażyna wjeżdża w ślepą uliczkę, na której oprócz miejsc miejskiej strefy parkowania znajduje sie prywatny parking płatny (cena praktycznie ta sama co strefa), na strefie miejsca nie znajduje, na parking prywatny nie chce najwyraźniej wjeżdżać ( a np na ulicy dalej to juz pewnie lata świetlne od jej celu podróży, spoci sie jeszcze idąc te 100m dalej), wiec ładuje swojego grata na chodnik, przejeżdża na trawnik obok parkingu, zadowolona parkuje i idzie załatwiać swoje sprawy. Pod jej nieobecność zupełnie niespodziewanie zjawia sie straż miejska (miejska strefa parkowania? Środek dnia? Środek miasta? No skąd niby ta straż?) i wystawia Graży mandat, zakłada blokadę. Grażyna wraca, widzi jakie ją nieszczęście i niegodziwość spotkała i.... Idzie na parking prywatny okrzyczeć siedzącą w budce parkingowej babcie, ze jak śmiała na nią donieść do straży, bo ona wie, to na pewno ona zadzwoniła w zemście za pogardzenia jej parkingiem.
|
|
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie mam nic przeciwko grillom elektrycznym lub gazowym. Ale grillowanie na węglowym komuś pod oknami to szczyt januszowania. Wyjść na balkon i poczytać książkę nie idzie bo idzie się uwędzić... U mnie na osiedlu osoby które posiadają grille inne niż węglowe można policzyć na palcach jednej ręki... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.